Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Άγγιξε το όνειρο!

Ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κράτησε η Εθνική χάντμπολ ανδρών, παρά την ήττα της με 25-20 από τη Γερμανία για τα πλέι-οφ.Τι κι αν απέναντί της βρισκόταν η κάτοχος του παγκοσμίου τίτλου το 2007, τι κι αν έπρεπε να αντιμετωπίσει μια χώρα που έχει παράδοση στο άθλημα και θεωρείται ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις. Τι κι αν στο κλειστό όπου διεξαγόταν το ματς στο Ντόρτμουντ έπρεπε εκτός του αντιπάλου να τα βγάλει πέρα με 7.000 θεατές... Η ελληνική ομάδα στάθηκε στο ύψος της, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες και έδειξε ότι είναι ικανή να κάνει το «θαύμα».

Η ήττα από τους Γερμανούς φέρνει ανάμικτα συναισθήματα, το σίγουρο όμως είναι ότι η Εθνική θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί στη ρεβάνς της επόμενης Κυριακής στη Δράμα, στην προσπάθειά της να καλύψει τα πέντε τέρματα της διαφοράς. Μια διαφορά που θα μπορούσε να ήταν μικρότερη ή να είχε εξελιχθεί διαφορετικά το παιχνίδι αν οι διεθνείς μας δεν είχαν εκείνο το «νεκρό» διάστημα στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Χρόνος αρκετός για τα «πάντσερ» που μετέτρεψαν το 9-9 σε 14-9 και 16-10. Οι Γερμανοί βρέθηκαν κάποια στιγμή και στο +7 (23-16) στο 47' όμως τα λάθη στα οποία υπέπεσαν στη συνέχεια, βοήθησαν την Εθνική μας να φτάσει στην αντίπαλη εστία, μεγαλώνοντας έτσι τις πιθανότητές της για πρόκριση.

«Χαραμάδα ελπίδας»

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Μάντζος από την απόδοση των παικτών του, δηλώνοντας μετά το τέλος του ματς: «Ξέραμε ότι η Γερμανία ήθελε να μας βουλιάξει για να εξασφαλίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση, αλλά εμείς καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό να ψαλιδίσουμε την διαφορά και να αφήσουμε μια χαραμάδα ελπίδας για την πρόκριση. Είχαμε ομαδικότητα, πειθαρχεία, πάθος και συνολικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να χάσουμε και με 7 γκολ, αλλά και με τρία. Ας μην γελιόμαστε η Γερμανία είναι μεγάλη σχολή, θα παίξουμε στη ρεβάνς για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και θα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας την πρόκριση».

Αντίθετα ο Χάινερ Μπραντ εμφανίστηκε αρκετά εκνευρισμένος και με εμφανή την απογοήτευση στο πρόσωπό του, έστω κι αν η ομάδα του ήταν νικήτρια. «Το παιχνίδι δεν έγινε όπως το σχεδιάσαμε, αλλά και τα πέντε γκολ είναι καλά, ωστόσο το ματς στην Ελλάδα θέλει προσοχή. Εγώ ήξερα και περίμενα -ανεξάρτητα με πολλούς που πίστευαν το αντίθετο- ότι η Ελλάδα θα παίξει καλό χάντμπολ», ήταν το σχόλιο του Γερμανού τεχνικού που σε ερώτηση για τον αν η απουσία του Αλβανού έπαιξε ρόλο απάντησε διπλωματικά: «Είναι πολύ καλός παίκτης. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά και χωρίς τον Αλβανό», σχολίασε.

Tα δεκάλεπτα:
3-3, 9-9, 14-9 (ημίχρονο), 20-13, 23-17, 25-20
Γερμανία (Χ. Μπραντ): Χανς, Γκενσχάιμερ 8, Ρόγκις, Κλάιν 1, Πφαλ 1, Πράις 1, Φλορ, Γκλάντορφ 7, Χαϊνεβέτερ, Λιχτλάιν, Κράους 2, Σόουν 3, Κάουφμαν 1, Χάας 1
Ελλάδα (Ν. Μάντζος): Καφφάτος, Ζαμπούνης, Τζιμούρτος, Μαστορόγιαννης 2, Ριγανάς 2, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης 1, Βασιλάκης 2, Τζούφρας, Δέλιος, Χαλκίδης 2, Σανίκης 5, Καρυπίδης 6
Διαιτητές: Ραλούι, Σαμπρόσο (Ισπανία) Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 1/3-3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια: