Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Παντελίδης: «Μπορούμε να ανέβουμε»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάββας Παντελίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου και για το αν μπορεί να ανέβει η ομάδα του στη Σούπερ Λιγκ.


Για την εικόνα που έχει από τη νέα του ομάδα και για τον αν προσαρμόστηκε:

«Ακόμα δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως, η εικόνα της ομάδας είναι καλή».

Για το χθεσινό παιχνίδι:

«Αυτό που θεωρώ εγώ πολύ σημαντικό είναι ότι πετύχαμε τρία γκολ σε μια ομάδα που είχε δεχτεί μόλις οχτώ. Φαινόταν από το ξεκίνημα ότι δύσκολα θα έρθει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης για την ομάδα μου. Τα παιδιά μπήκαν μέσα με μεγάλη διάθεση και πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Όταν βάλαμε το πρώτο γκολ ήταν σχεδόν βέβαιο και με τη βοήθεια του κόσμου ότι δύσκολα θα έφευγε από τα χέρια μας η νίκη. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και αλλά γκολ. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα πιστεύουν πολύ σ? αυτήν».

Για το αν η ομάδα του μπορεί να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ:

«Αν σταθεροποιήσουμε τη χθεσινή απόδοσή μας, ναι. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν προβλήματα που εγώ δεν έχω. Έχω την πολυτέλεια να έχω περισσοτέρους παίκτες στη διάθεσή μου. Αν σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας μπορούμε να ανέβουμε».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο Πρωτάθλημα:

«Αυτή είναι η διαφορά με πέρσι. Υπάρχουν πολλές ομάδες με δυναμική και όλοι χάνουν βαθμούς. Όποιος είναι πιο σταθερός θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν πάντως πολλά σκαμπανεβάσματα».

Για την πρώην ομάδα του τον Πανθρακικό και αν υπάρχει παράπονο που δεν βρίσκεται μαζί της στη Σούπερ Λιγκ:

«Τα παιδιά φέτος και πέρσι είναι δικές μου επιλογές. Πάντα υπάρχει παράπονο. Είμαι χαρούμενος όμως γιατί ήταν δικές μου επιλογές και η δουλειά μου δεν πήγε χαμένη».


πηγή: metrosport.gr
 


Κιρόφσκι: «Έχω την εμπειρία να βοηθήσω τον Ηρακλή»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή, Χρίστιαν Κιρόφσκι, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής αλλά και για το εξαιρετικό ντεμπούτο του με την "κυανόλευκη" φανέλα.

Για το πώς αισθάνθηκε που στο ντεμπούτο το με την φανέλα του Ηρακλή σημείωσε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη:

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή στο ντεμπούτο το να πετυχαίνει δύο γκολ. Ειδικά για έναν επιθετικό είναι φανταστικό το συναίσθημα και σου δίνει αυτοπεποίθηση για να δείξεις στο επόμενο παιχνίδι περισσότερα.»

Για το καλό πρόσωπο του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δεύτερο:

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, πετύχαμε το πρώτο γκολ και αυτό έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα. Είχαμε ευκαιρίες να καθαρίσουμε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, μάλιστα δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι και αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρξει άγχος σε εμάς και να δημιουργηθεί μια κακή εικόνα στο γήπεδο. Στο τέλος όμως βάλαμε και ένα δεύτερο γκολ και πήραμε μια σπουδαία νίκη.»

Για τις πληροφορίες που είχε για τον Ηρακλή πριν αποφασίσει να υπογράψει συμβόλαιο:

«Έψαξα να δω τι γίνεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πήρα πολλές πληροφορίες απ? τον προηγούμενο τερματοφύλακα του Ηρακλή που έπαιζε εδώ δύο χρονιά και είχε πολύ καλές σχέσεις με τον πατέρα μου. Ήξερα ότι ο Ηρακλής είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο, ότι έπαιζε πολλά χρόνια στην Σούπερ Λιγκ και έχει πολύ καλούς οπαδούς.»

Για το αν πιστεύει ότι θα βοηθήσει τον Ηρακλή να πετύχει τους στόχους και αν μπορέσει να σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια:

«Θέλω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, ο οποίος είναι η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ.»

Για το αν ο Ηρακλής έχει πιθανότητες να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ:

«Φυσικά και έχει πιθανότητες ν? ανέβει. Αυτό εξαρτάται από εμάς που πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τον στόχο της και να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ.»

Για το αν γνωρίζει ότι το πρωτάθλημα της Football League είναι δύσκολο και διαθέτει καλές ομάδες:

«Το γνωρίζω και από τους φίλους που αγωνίστηκαν εδώ τα προηγούμενα χρόνια ότι υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, και ίσως το πρωτάθλημα της Β? κατηγορίας να είναι πιο δυνατό και πιο δύσκολο από αυτό της Σούπερ Λιγκ. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να δίνουμε τον καλύτερό τους εαυτό και με την βοήθεια του κόσμου να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Για το αν θεωρεί ότι έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ηρακλή:

«Έχω την κατάλληλη εμπειρία, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόμουν σε ομάδες πρώτης κατηγορίας. Είναι πρώτη φορά που παίζω σε πρωτάθλημα Β? κατηγορίας, αλλά το όνομα του Ηρακλή είναι πολύ μεγάλο και μου έδωσε το κίνητρο να έρθω στην Θεσσαλονίκη.»

Για το πώς έζησε την ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο και τι μήνυμα θέλει να στείλει στους οπαδούς του Ηρακλή:

«Πραγματικά η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα. Εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βοηθήσουμε την ομάδα να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία και με τον κόσμο δίπλα μας πιστεύω ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα τα δίνουμε όλα.»


πηγή: metrosport.gr
 


Άνοδος=200.000 ευρώ!!

Με το ποσό των 200.000 ευρώ θα ανταμείψει η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου τους παίκτες της ομάδας αν κατορθώσουν και ανεβούν στην Σούπερλιγκ.

Έτσι προστίθεται ακόμα ένα κίνητρο για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, ώστε το τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουν την άνοδο.


πηγή: metrosport.gr
 


Τραϊανόπουλος: «Ο Απόλλων είναι πάνω από πρόσωπα και εγωισμούς»

Έχει συνδέσει ποδοσφαιρικά το όνομά του με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Άλλωστε, το παραδέχεται και ο ίδιος: "Οφείλω πολλά και στον Πανσερραϊκό, όμως στον Απόλλωνα Καλαμαριάς καταξιώθηκα, έπαιξα τόσα παιχνίδια στην Α' Εθνική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ

Ο Απόλλων μας έκανε γνωστούς ποδοσφαιρικά σε όλη την Ελλάδα". Ο Βασίλης Τραϊανόπουλος και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, παρέμενε "στρατιώτης" του "κοκκινόμαυρου" συλλόγου, έχοντας περάσει από το τιμόνι της δεύτερης ομάδας των "κοκκινόμαυρων" για συναπτά έτη όταν ο Απόλλων αγωνιζόταν ση Σούπερ Λιγκ και από τα χέρια του πέρασαν αρκετοί παίκτες, μερικοί εκ των οποίων διαπρέπουν τώρα με τον Απόλλωνα όπως ο Πασιαλής, ή και με άλλες ομάδες (π.χ. Γιάννου, Χιντζίδης, Γκόβας, Δρόσος). Προ διετίας ανέλαβε το "τιμόνι" του Απόλλωνα στη Δ' Εθνική και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου τον άφησε στην κορυφή και αήττητο για να συνεχίσει το έργο του ο Τζο Παλατσίδης, με τους "κοκκινόμαυρους" να επιστρέφουν εκείνη τη σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο 56χρονος προπονητής, που μόλις προχθές επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Εθνικού Αγιονερίου, παρακολουθεί από κοντά τη φετινή προσπάθεια, μιλάει με κολακευτικά λόγια για τη φετινή πορεία και τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, ενώ στέλνει μήνυμα ενότητας.

-Κόουτς, παρακολουθείς στενά τον Απόλλωνα, παρά το ότι έχει δύο χρόνια που έλυσες τη συνεργασία σου με την ομάδα.

"Όταν λύνεις τη συνεργασία σου με μια ομάδα δε σημαίνει ότι την ξεπερνάς, ειδικά όταν μιλάμε για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που για μένα ποδοσφαιρικά είναι το Α και το Ω. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Ο Απόλλων είναι ακόμη στην καθημερινότητά μου, αφού παρακολουθώ την πορεία του, χαίρομαι που πάει τόσο καλά και φυσικά γνωρίζω πολλούς ανθρώπους μέσα από την ομάδα".

- Όπως ο πρόεδρος, ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης...

"Είχαμε άψογη συνεργασία με τον Αχιλλέα, μαζί ουσιαστικά ξεκινήσαμε, αυτός ως πρόεδρος κι εγώ ως προπονητής για να ανεβάσουμε την ομάδα πριν από δύο χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και το δείχνει έμπρακτα, όχι στα λόγια".

- Υπήρξε πρόβλημα τότε μαζί του;

"Όχι, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τον Αχιλλέα. Πάντα μιλούσαμε ειλικρινά και ακόμη έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Άλλωστε, μαζί κάτσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και ξενυχτούσαμε για να στήσουμε την ομάδα".

- Τότε γιατί ήρθε το διαζύγιο;

"Δε χρειάζεται να τα θυμόμαστε αυτά. Ίσως κάποιοι έψαχναν κάποια ευκαιρία για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είχα πει στα παιδιά πως αν κάνω μια ήττα θα φύγω από μόνος μου. Εγώ δεν αισθανόμουν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, η ομάδα ήταν αήττητη. Γενικά πιστεύω ότι όλοι ανεξάρτητα από συμφέροντα και εγωισμούς πρέπει να βοηθούν και να έχουν πάνω απ' όλους και όλα τον Απόλλωνα".

"Να τεθούν οι βάσεις από τώρα"

- Παρακολουθείς τη φετινή πορεία; Πιστεύεις ότι ο Απόλλων θα τα καταφέρει στο τέλος;

"Φυσικά και το πιστεύω. Πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους για τη φετινή πορεία, στον προπονητή, τους παίκτες και φυσικά στη διοίκηση. Νομίζω ότι τώρα πρέπει να μπουν οι βάσεις και για την επόμενη σεζόν, για να επιστρέψει η ομάδα όχι απλά στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που πρέπει να βρίσκεται μόνιμα. Φυσικά, δεν αλλάζει κάτι από την ήττα με το Βατανιακό. Αυτά συμβαίνουν στα ποδόσφαιρο και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία. Ο Απόλλων πιστεύω πως δε θα έχει πρόβλημα φέτος".

- Τι χρειάζεται ο Απόλλων για να τα καταφέρει και του χρόνου;

"Όπως είπα και πριν να μπουν από τώρα οι βάσεις και να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει ομοιογένεια. Οικονομικά ο Αχιλλέας είναι ο εγγυητής, όμως θα πρέπει να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι για να τον στηρίξουν διότι δεν γίνεται συνεχώς ένας μόνο να σηκώνει όλο το βάρος".

- Από την πολύχρονη παρουσία σου στη δεύτερη ομάδα τι έμεινε;

"Η ικανοποίηση για την πολύ καλή δουλειά που κάναμε. Ήμασταν πολλές ώρες στο γήπεδο και βγήκαν παίκτες που αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αυτό είναι που αφήνει το καλύτερο συναίσθημα. Και φυσικά αισθάνομαι υπέροχα να συμμετέχω και σε όλες τις εκδηλώσεις των βετεράνων του Απόλλωνα, που προσφέρουν σημαντικό έργο".


πηγή: metrosport.gr
 


Οι διαιτητές του Κυπέλλου!!

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν στα εναπομείναντα παιχνίδια της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου. Ο Παπαπέτρου θα διαιτητεύσει στο Ξάνθη-Βέροια (30/01), ενώ ο Παπαδόπουλος στο Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης (31/01)

Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 4ης φάσης:

Τετάρτη (30/1)

Skoda Ξάνθη-Βέροια (17.00)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Γεωργακάκος Αντώνιος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Σίπκας Αντώνιος (Φλώρινας)

Καβάλα-Ολυμπιακός (20.00)

Διαιτητής: Φουκάκης Αντώνιος (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Γρεβένης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
Β' Βοηθός: Θανασακούδης Αθανάσιος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γκαϊτατζής Θεόδωρος (Δράμας)

Πέμπτη (31/1)

Κέρκυρα-Λεβαδειακός (14.00)

Διαιτητής: Τοπούζης Ιωάννης (Θράκης)
Α' Βοηθός: Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας)
Β' Βοηθός: Καραϊσαρίδης Νικόλαος (Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Ρούσσος-Μπεκερτζής Νικόλαος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Μαυρόπουλος Παναγιώτης (Μακεδονίας)

Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης (20.00)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Α' Βοηθός: Βασιλειάδης Λεωνίδας (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κιοτζένης Ευάγγελος (Καβάλας)
Παρατηρητής: Μπίκας Γεώργιος (Χαλκιδικής)

Σταυρόπουλος στο Metropolis:«Μεγάλη νίκη, αλλά να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα»

Ο τεχνικός διευθυντής του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον χθεσινό θρίαμβο του «Δικεφάλου» επί του Ολυμπιακού, αφιερώνοντας τη νίκη στους προφυλακισμένους οπαδούς της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης επενδυτή, τονίζοντας πως υπάρχει ήδη προσέγγιση στον Δημήτρη Κονομηνά.

Αρχικά τόνισε για το χθεσινό ματς:

«Το χάρηκα και πανηγύρισα κιόλας. Ήταν ένα ματς από τα παλιά γνωρίζαμε τις δυσκολίες, το πιστεύαμε, τα καταφέραμε και το πανηγυρίσαμε. Θέλει όμως προσοχή. Είναι μεγάλη νίκη, αλλά πρέπει να έχουμε χαμηλά την μπάλα, να έχουμε υπομονή, δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Είμαστε βέβαια πλέον ομάδα που τη σέβονται όλοι.

Είχα πει κάποια στιγμή όταν ανέλαβα το πόστο του τεχνικού διευθυντή πως θα κάνουμε μια ομάδα που θα τη σέβονται. Υπάρχει μια ομάδα ανταγωνιστική, που παλεύει κάθε παιχνίδι. Μετά από μεγάλες νίκες όμως το μυαλό μας φεύγει από το στόχο, μπορεί να μην είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά πως πρέπει να προσγειωθούμε και θα το περάσουν σίγουρα αυτό οι προπονητές».

Για την παρουσία του κόσμου στο Παλατάκι:

«Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, ο έκτος παίκτης και θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στα προφυλακισμένα παιδιά. Τους αξίζει αυτή η αφιέρωση και σε όλο τον κόσμο. Ήταν ηχηρό το ?παρών? του κόσμου. Αν έχουμε τέτοια παρουσία εντός έδρας, δύσκολα θα χάσουμε στην έδρα μας».

Για τη συνέχεια:

«Δε φεύγουμε από του στόχους μας, συγκεκριμένοι είναι οι στόχοι, θέλουμε να μην κάνουμε ήττες εντός και να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται εκτός. Τώρα όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, που κέρδισε τον Ολυμπιακό».

Για την οικονομική εξυγίανση:

«Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό το στόχο ο Μπάνε βοηθάει πολύ, όλο το διοικητικό συμβούλιο, έχουμε ένα χαμηλό μπάτζετ για το ρόστερ που έχουμε, κάναμε ό,τι καλύτερο φέτος».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το Δημήτρη Κοντομηνά:

«Από τα λεγόμενα του κ. Σαββίδη φαίνεται πως θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ και το γήπεδο, δεν ξέρω. Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν επενδυτή. Αν θα είναι ο κ. Κοντομηνάς ή ο κ. Σαββίδης δεν ξέρω, αλλά αν γίνει θα ήταν ευχής έργο. Υπάρχουν προσεγγίσεις από το διοικητικό συμβούλιο στον κ. Κοντομηνά, αλλά για μας αποτελεί στόχο να έρθει ένας άνθρωπος να βοηθήσει τον σύλλογο. Ο Μπάνε έκανε επαφές και με το Σαββίδη, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη για το ποδόσφαιρο, πρέπει να περιμένουμε. Χρειάζεται όμως έναν επενδυτή ο ΠΑΟΚ και στο μπάσκετ και αν γίνει αυτό μπορεί να ξαναέρθει το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη».


πηγή: metrosport.gr