Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τραϊανόπουλος: «Ο Απόλλων είναι πάνω από πρόσωπα και εγωισμούς»

Έχει συνδέσει ποδοσφαιρικά το όνομά του με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Άλλωστε, το παραδέχεται και ο ίδιος: "Οφείλω πολλά και στον Πανσερραϊκό, όμως στον Απόλλωνα Καλαμαριάς καταξιώθηκα, έπαιξα τόσα παιχνίδια στην Α' Εθνική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ

Ο Απόλλων μας έκανε γνωστούς ποδοσφαιρικά σε όλη την Ελλάδα". Ο Βασίλης Τραϊανόπουλος και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, παρέμενε "στρατιώτης" του "κοκκινόμαυρου" συλλόγου, έχοντας περάσει από το τιμόνι της δεύτερης ομάδας των "κοκκινόμαυρων" για συναπτά έτη όταν ο Απόλλων αγωνιζόταν ση Σούπερ Λιγκ και από τα χέρια του πέρασαν αρκετοί παίκτες, μερικοί εκ των οποίων διαπρέπουν τώρα με τον Απόλλωνα όπως ο Πασιαλής, ή και με άλλες ομάδες (π.χ. Γιάννου, Χιντζίδης, Γκόβας, Δρόσος). Προ διετίας ανέλαβε το "τιμόνι" του Απόλλωνα στη Δ' Εθνική και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου τον άφησε στην κορυφή και αήττητο για να συνεχίσει το έργο του ο Τζο Παλατσίδης, με τους "κοκκινόμαυρους" να επιστρέφουν εκείνη τη σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο 56χρονος προπονητής, που μόλις προχθές επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Εθνικού Αγιονερίου, παρακολουθεί από κοντά τη φετινή προσπάθεια, μιλάει με κολακευτικά λόγια για τη φετινή πορεία και τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, ενώ στέλνει μήνυμα ενότητας.

-Κόουτς, παρακολουθείς στενά τον Απόλλωνα, παρά το ότι έχει δύο χρόνια που έλυσες τη συνεργασία σου με την ομάδα.

"Όταν λύνεις τη συνεργασία σου με μια ομάδα δε σημαίνει ότι την ξεπερνάς, ειδικά όταν μιλάμε για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που για μένα ποδοσφαιρικά είναι το Α και το Ω. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Ο Απόλλων είναι ακόμη στην καθημερινότητά μου, αφού παρακολουθώ την πορεία του, χαίρομαι που πάει τόσο καλά και φυσικά γνωρίζω πολλούς ανθρώπους μέσα από την ομάδα".

- Όπως ο πρόεδρος, ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης...

"Είχαμε άψογη συνεργασία με τον Αχιλλέα, μαζί ουσιαστικά ξεκινήσαμε, αυτός ως πρόεδρος κι εγώ ως προπονητής για να ανεβάσουμε την ομάδα πριν από δύο χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και το δείχνει έμπρακτα, όχι στα λόγια".

- Υπήρξε πρόβλημα τότε μαζί του;

"Όχι, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τον Αχιλλέα. Πάντα μιλούσαμε ειλικρινά και ακόμη έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Άλλωστε, μαζί κάτσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και ξενυχτούσαμε για να στήσουμε την ομάδα".

- Τότε γιατί ήρθε το διαζύγιο;

"Δε χρειάζεται να τα θυμόμαστε αυτά. Ίσως κάποιοι έψαχναν κάποια ευκαιρία για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είχα πει στα παιδιά πως αν κάνω μια ήττα θα φύγω από μόνος μου. Εγώ δεν αισθανόμουν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, η ομάδα ήταν αήττητη. Γενικά πιστεύω ότι όλοι ανεξάρτητα από συμφέροντα και εγωισμούς πρέπει να βοηθούν και να έχουν πάνω απ' όλους και όλα τον Απόλλωνα".

"Να τεθούν οι βάσεις από τώρα"

- Παρακολουθείς τη φετινή πορεία; Πιστεύεις ότι ο Απόλλων θα τα καταφέρει στο τέλος;

"Φυσικά και το πιστεύω. Πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους για τη φετινή πορεία, στον προπονητή, τους παίκτες και φυσικά στη διοίκηση. Νομίζω ότι τώρα πρέπει να μπουν οι βάσεις και για την επόμενη σεζόν, για να επιστρέψει η ομάδα όχι απλά στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που πρέπει να βρίσκεται μόνιμα. Φυσικά, δεν αλλάζει κάτι από την ήττα με το Βατανιακό. Αυτά συμβαίνουν στα ποδόσφαιρο και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία. Ο Απόλλων πιστεύω πως δε θα έχει πρόβλημα φέτος".

- Τι χρειάζεται ο Απόλλων για να τα καταφέρει και του χρόνου;

"Όπως είπα και πριν να μπουν από τώρα οι βάσεις και να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει ομοιογένεια. Οικονομικά ο Αχιλλέας είναι ο εγγυητής, όμως θα πρέπει να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι για να τον στηρίξουν διότι δεν γίνεται συνεχώς ένας μόνο να σηκώνει όλο το βάρος".

- Από την πολύχρονη παρουσία σου στη δεύτερη ομάδα τι έμεινε;

"Η ικανοποίηση για την πολύ καλή δουλειά που κάναμε. Ήμασταν πολλές ώρες στο γήπεδο και βγήκαν παίκτες που αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αυτό είναι που αφήνει το καλύτερο συναίσθημα. Και φυσικά αισθάνομαι υπέροχα να συμμετέχω και σε όλες τις εκδηλώσεις των βετεράνων του Απόλλωνα, που προσφέρουν σημαντικό έργο".


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: