Πλήρη κάλυψη στον Αντόνιο Κόντε για την αντίδραση του μετά το τέλος του αγώνα της Γιουβέντους με την Τζένοα, από τον Αντρέα Ανιέλι.
Η συμπεριφορά του προπονητή των Μπιανκονέρι κατά του διαιτητή Γκουίντα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην Ιταλία αλλά ο πρόεδρος της Γιούβε ουσιαστικά τον κάλυψε σε απόλυτο βαθμό με δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής.

«Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες υπήρχαν στο ποδόσφαιρο πριν το χθεσινό παιχνίδι και θα υπάρχουν και μετά το χθεσινό. Κατά τη γνώμη μου, μετά το τέλος ενός αγώνα με τέτοια ένταση και νεύρα δεν μπορείς να ζητήσεις από προπονητή ή παίκτες να είναι Αγγλοι Λόρδοι... Ειδικά όταν υπάρχει μια φάση σαν κι αυτή στο 93'. Τέτοιες αντιδράσεις ήταν, είναι και θα είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Πέραν αυτού, κανείς δε θα αντιδράσει έτσι αν δεν υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που προκαλούν νεύρα... Οπως και να έχει, λάθη γίνονται υπέρ και κατά όλων των ομάδων και όποιος πανηγυρίζει τον Μάιο θα είναι και ο καλύτερος».

Ντε Σάνκτις και διαιτητής...
Νωρίτερα την Κυριακή, μετά το τέλος των μεσημεριανών αγώνων, ο τερματοφύλακας της Νάπολι, Μόργκαν Ντε Σάνκτις, μίλησε για το Γιουβέντους-Τζένοα, λέγοντας: «Για μια μεγάλη ομάδα όπως η Γιουβέντους είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση αλλά από όσα είδα το βράδυ του Σαββάτου ίσως δεν αισθάνονται άνετα με αυτή την πίεση. Η πραγματική ντροπή δεν είναι οι αποφάσεις του διαιτητή αλλά τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα. Περιμένω να επέμβουν οι αρμόδιοι και να τιμωρήσουν όσους πρέπει».

Την ώρα που η Νάπολι ζητάει, μέσω του Ντε Σάνκτις, τιμωρίες για τη Γιουβέντους, τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Μπιανκονέρι αναδημοσιεύουν μια συνέντευξη του διαιτητή Γκουίντα το 2010, στην οποία τόνιζε ότι είναι οπαδός της Νάπολι από μικρό παιδί και παρακολουθεί πάντα την αγαπημένη του ομάδα...