Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το πρόβλημα δεν είναι η ήττα!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος δίνει την αληθινή διάσταση της κατάστασης στον Ολυμπιακό και αναλύει τους δύο δρόμους που έχει μπροστά του: Μεταγραφές ή επιστροφή στο περυσινό μοντέλο...
Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ο καλύτερος Ελληνας σέντερ. Συνεπώς η
ήττα του Ολυμπιακού στην Πυλαία είναι απόλυτα λογική και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ερυθρόλευκους...
Μια γρήγορη ματιά στα social media αμέσως μετά την αναμέτρηση στην Πυλαία ήταν ικανή να σε... τρελάνει. Από τη μία ο ΠΑΟΚ με τους καλύτερους, από την άλλη ο κακός Ολυμπιακός που δεν... στρίβει. Φυσικά υπάρχει και άλλη ανάγνωση του αποτελέσματος στη Θεσσαλονίκη, που δεν αδικεί τον Δικέφαλο, αλλά δίνει και την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Πάμε λοιπόν. Ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει την προειδοποιητική... βολή πριν από μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.Εν τέλει βρήκε στόχο στην Πυλαία, απέναντι στον Ολυμπιακό και κάπως έτσι απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον η μάχη για την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1. Η αναμέτρηση των αιωνίων στο ΣΕΦ, ξεφεύγει πλέον από το γόητρο. Από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το αβαντάζ έδρας στους τελικούς.
Ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος, πάιρνει συγχαρητήρια και αγωνιστικά και διοικητικά. Δίχως πολλά χρήματα δημιουργήθηκε το καλύτερο δυνατό ρόστερ, με ισορροπία εντός και εκτός ρακέτας. Ο Μαρκόπουλος και οι συνεργάτες του πιστώνονται την επιτυχία, όπως και την εικόνα της ομάδας. Ο Δικέφαλος έχει αρχές στο παιχνίδι του και μαζί με τον Πανιώνιο αποτελούν τη δεύτερη ταχύτητα της Α1. Μέσα στην έδρα του, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Ο δε Λάζαρος Παπαδόπουλος - από κάθε άποψη είναι φοβερός τούτη τη σεζόν - το είχε δηλώσει πρωτοχρονιάτικα ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους κερδίσει όλους στην Πυλαία.
Ο Μαρκόπουλος, λοιπόν, κάνει σούπερ δουλειά και ο Παπαδόπουλος ηγείται της προσπάθειας στο παρκέ, σε έναν ΠΑΟΚ που κάνει τα πάντα για να εξυγιανθεί διοικητικά και συνάμα μαζεύει τον κόσμο του στο γήπεδο. Φυσικά και δεν ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά μεγάλη έκπληξη δεν ήταν η νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό. Εδώ κόντεψε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Φυσικά με μια νίκη επί των ερυθρολεύκων δεν κάνει ούτε τον Μαρκόπουλο κορυφαίο προπονητή, ούτε τον Παπαδόπουλο καλύτερο σέντερ. Ισως για τούτη την αγωνιστική η κορυφή να τους ανήκει, αλλά υπερβολές δεν χρειάζονται. Ο καλός Ολυμπιακός δεν θα έχανε ποτέ στην Πυλαία. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Πυλαία δίχως τους Πάουελ, Μαυροειδή και Λο, ενώ έμεινε στην πορεία και δίχως τον Μάντζαρη. Γι αυτό βρέθηκε να παίζει κάποια στιγμή με τον Γεωργάκη στο παρκέ.
Οι απουσίες, βέβαια και οι τραυματισμοί δεν πρέπει να αποκρύψουν το μεγάλο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έχασε και το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι καθόλου αδιάφορο βαθμολογικά, όμως στην πραγματικότητα ο "πονοκέφαλος" δεν είναι η απώλεια βαθμού. Η ήττα είναι πάντα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι η αγωνιστική του εικόνα, είναι η απουσία εναλλακτικών λύσεων και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των παικτών του. Το πρόβλημα μέσα στη ρακέτα είναι και ποιοτικό και ποσοτικό, πλέον υπάρχει θέμα και με την περιφέρεια και με τη θέση "3", εδώ κανείς δεν είναι ικανοποιημένος και από τα 4αρια...
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι μία. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται κάθε μέρα και χειρότερος και δεν είναι μόνο οι απουσίες το πρόβλημα. Ολοι οι παίκτες των ερυθρολεύκων παίζουν χειρότερα σε σχέση με πέρυσι ή αν θέλετε ακόμα και σε σχέση με το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Δεν είναι καταστροφική η ήττα στην Πυλαία, όμως μπορεί να συνέχεια να αποδειχθεί καταστροφική αν δεν βρεθούν λύσεις.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγές... Στο πλάνο, στην αμυντική και την επιθετική προσέγγιση, στην αξιολόγηση των παικτών. Το θέμα είναι αν υπάρχουν λύσεις, αν μπορούν να γίνουν ποιοτικές προσθήκες. Γιατί από τον Ολυμπιακό λείπει ένας κανονικός σέντερ (η επιλογή Πάουελ αποδείχθηκε λάθος από πολλές απόψεις) και το 2-3αρι που θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.
Τώρα φαίνεται πόσο πολύ θα χρησίμευε έναν παίκτης τύπου Κρίστμας... Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κράτησε σε μεγάλο βαθμό το ίδιο ρόστερ, θα έπρεπε να μείνει στον... αυτόματο πιλότο. Δεν το έκανε και τελικά με το ίδιο ρόστερ, έχει αλλάξει περισσότερα απ' όσα χρειαζόταν στη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού. Οι λύσεις συνεπώς είναι δύο: Επιστροφή στην πετυχημένη περυσινή συνταγή ή μεταγραφές. Αυτό που γίνεται τώρα, δεν έχει νόημα...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: