Οι καλύτεροι για το 2012 στο Calcio βραβεύτηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο, με τη Γιουβέντους να έχει τις περισσότερες διακρίσεις.
Το 2012 ήταν ιδανικό για τους Μπιανκονέρι οπότε δεν προκαλεί έκπληξη ότι είχαν και την περισσότερη... συμμετοχή στις βραβεύσεις που έγιναν και είναι οι ακόλουθες.

* Τερματοφύλακας, αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί βραβεύτηκαν καθώς ήταν αυτοί που δημιούργησαν την καλύτερη 11άδα, σε σύστημα 4-3-3.

Καλύτερος ποδοσφαιριστής 2012: Αντρέα Πίρλο.

Καλύτερη διοίκηση: Γιουβέντους.

Καλύτερος προπονητής: Αντόνιο Κόντε.

Καλύτεροι επιθετικοί: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Εντίνσον Καβάνι, Αντόνιο Ντι Νατάλε.

Καλύτεροι μέσοι: Αντρέα Πίρλο, Κλαούντιο Μαρκίζιο, Αντόνιο Νοτσερίνο.

Καλύτεροι αμυντικοί: Αντρέα Μπαρτσάλι, Τιάγκο Σίλβα, Φεντερίκο Μπαλζαρέτι, Κριστιάν Μάτζιο.

Καλύτερος τερματοφύλακας: Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Καλύτερος διαιτητής: Ριτσόλι.

Παίκτες-αποκάλυψη της Serie A: Στέφαν Ελ Σαραουί, Λουίς Μουριέλ.

Καλύτεροι της περσινής Serie B: Ινσίνιε, Ιμόμπιλε, Βεράτι.

Βραβείο για την καριέρα του: Φίλιπο Ιντσάγκι.
Ακόμη και σε αυτή την εκδήλωση πάντως, που ήταν θεωρητικά ό,τι πρέπει για να χαλαρώσουν όλοι στο Campionato, αποδείχθηκε ξανά ότι το κλίμα είναι περίεργο και τα νεύρα όλων τεντωμένα...

Ο Αντρέα Ανιέλι, για παράδειγμα, δικαιολόγησε την συμπεριφορά του Αντόνιο Κόντε μετά το τέλος του αγώνα της Γιουβέντους με την Τζένοα ενώ κάποιοι οπαδοί της Νάπολι που ήταν στον χώρο αποδοκίμασαν τον προπονητή των Μπιανκονέρι όταν πήγε να παραλάβει το βραβείο του.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις, ουσιαστικά δεν υπήρξαν... εκπλήξεις. Ευχαριστίες, ανταλλαγή εγκωμίων και υπόσχεση από τους πρωταγωνιστές όλων των ομάδων για περισσότερη δουλειά, περισσότερες επιτυχίες κλπ.