Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το Πολυνομοσχέδιο!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο επιφέρει ραγδαίες ανατροπές στον δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία κλπ., καθώς και ευρύτερα με την μείωση του αφορολογήτου, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων κ.ά.
Ψηφίστηκε επί της αρχής το Πολυνομοσχέδιο!
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ «υπέρ» του νομοσχεδίου ψήφισαν και οι 154 βουλευτές του ΠαΣοΚ, ενώ κατά τάχθηκαν 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης επί συνόλου 295 ψηφισάντων. Σημειώνεται πάντως η δήλωση του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μ. Ανδρουλάκη ο οποίος ναι μεν υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο, αν και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής αιτιολόγηση ψήφου, δήλωσε ότι η ψήφος του «είναι το "ναι" ύστατης ελπίδας».
Ήδη η Ολομέλεια της Βουλής εισήλθε στην συζήτηση κατ’ άρθρο και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη αργά το απόγευμα με την ψηφοφορία, κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει η στάση της κυρίας Λούκας Κατσέλη επί του επίμαχου άρθρου 37 για τις συλλογικές συμβάσεις.

Πηγή: Tovima.gr

"Δεν έχω τίποτα εναντίον του Ρονάλντο"

Ο Λιονέλ Μέσι μιλώντας για το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, έβαλε φρένο στα σενάρια περί κόντρας και ανταγωνσιμού με τον άσο της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο.
"Δεν έχω τίποτα εναντίον του Ρονάλντο"
Ο Αργεντινός τόνισε ότι οι ατομικές επιδόσεις και οι κόντρες αφορούν τους δημοσιογράφους, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο, να ξεπεράσει τον Θέσαρ και να καταλάβει την 1η θέση στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ των «μπλαουγκράνα» (θέλει ακόμα 39 τέρματα).

«Αυτά τα πράγματα με ατομικές επιδόσεις και κόντρες ανάμεσα σε μένα και τον Κριστιάνο είναι για τους δημοσιογράφους. Δεν έχω τίποτα εναντίον του και απλά εγώ ενδιαφέρομαι για το πώς θα βοηθάω την ομάδα μου να φθάσει στη νίκη», δήλωσε ο "Λίο" και πρόσθεσε για το θέμα του πρώτου σκόρερ:

«Το να ξεπεράσω τον Θέσαρ δεν είναι ο στόχος μου, θέλω να σκοράρω, αλλά όχι για να σπάσω το ρεκόρ του Θέσαρ, αλά για να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει τίτλους, έως τώρα έχουμε γράψει ιστορία με την ομάδα, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε ακόμα περισσότερα»!
 

Τα βρίσκουν στα λόγια, περιμένουν τα εκατομμύρια!!

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της απόκτησης των μετοχών του Παναθηναϊκού από τον Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, καθώς η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού προχώρησε σε κάποιες τροποποιήσεις, συμφώνησε με το Μemorandum Of Understandment και πλέον περιμένει το οριστικό «οκ» του Σαουδάραβα, αλλά και τις εγγυητικές!
Τα βρίσκουν στα λόγια, περιμένουν τα εκατομμύρια!
Ο πληρεξούσιος του Πρίγκιπα, Παναγιώτης Πετρόπουλος έδωσε αρχικά το έγγραφο στους νομικούς εκπροσώπους του Βαρδινογιάννη, ο οποίος προχώρησε σε ορισμένες τροποποιήσεις και το επέστρεψε, ώστε να δώσει την έγκρισή του και ο Σουλτάν. Ο Σαουδάραβας, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να κάνει δεκτές τις μικρές αλλαγές και έτσι το θέμα να... τρέξει απόψε κιόλας.

Ο Πετρόπουλος θα συναντηθεί με τον Τσάκα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλ Σαούντ, θα εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια τις εισηγήσεις του Τζίγγερ. Υπάρχει μάλιστα η αισιοδοξία, ότι η τελική μορφή του υπομνήματος θα συνταχτεί το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να δρομολογηθεί και η πολυαναμενόμενη άφιξη του πρίγκιπα στην Αθήνα.
Μετά όμως από αυτό το βήμα, περνάμε στα... σοβαρά, καθώς ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα περιμένει τις εγγυητικές για τα 20 εκατομμύρια που έχει δεσμευτεί ο Πρίγκιπας να επενδύσει στους «πράσινους», μέσω της πρώτης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα εκατομμύρια να έρθουν σε... ρευστό, όπως λένε τις τελευταίες ημέρες οι συνεργάτες του Πρίγκιπα!
πηγή: sportdog.gr

Μπούσουλας στη Μόσχα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!!

Το βασικό σχέδιο του Nίκου Κωστένογλου για τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας.
Μπούσουλας στη Μόσχα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι «μπούσουλας» για το αυριανό ματς με την Λοκομοτίβ στην Μόσχα. Το 4-3-3 είναι το σύστημα που προσφέρει μια «έξτρα αμυντική ασφάλεια» στην Ενωση, καθώς κλείνει τους χώρους και φέρνει τις γραμμές πιο κοντά από την μέση και πίσω. Για αυτό και ο Νίκος Κωστένογλου απέναντι σε μια εξίσου επικίνδυνη επιθετικά ομάδα με τον Ολυμπιακό, όπως είναι ο Λοκομοτίβ Μόσχας την φετινή σεζόν.
Ο προπονητής της ΑΕΚ στην σημερινή προπόνηση στην Ρωσία, την τελευταία πριν το παιχνίδι, έδειξε ότι οι δοκιμές της Δευτέρας και της Τρίτης στα Σπάτα δεν ήταν… τυχαίες. Ωστόσο, σήμερα έδειξε ότι έχει και plan b με εσωτερικές αλλαγές που πάντως αλλάζουν πολλά στην διάταξη της Ενωσης.
Η δοκιμή σήμερα χωρίστηκε σε δύο… 4-3-3. Αρχικά έπαιξαν ο Κοντοές δεξί μπακ, ο Καράμπελα αριστερό μπακ και ο Μανωλάς με τον Κάλα στα στόπερ, ενώ αμυντικά χαφ ήταν «κόφτης» ο Γκέντσογλου με Βάργκας – Λαγό δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην επίθεση ο Μπερνς ήταν δεξιά, ο Χοσέ Κάρλος αριστερά με τον Μπέλεκ στην επίθεση.
Λίγο αργότερα ο Κωστένογλου με εσωτερικές αλλαγές έδειξε και το plan b. Ο Βάργκας πέρασε στο πλάι του Γκέντσογλου, με τον Χοσέ Κάρλος λίγο πιο μπροστά τους, ενώ ο Λαγός πήγε αριστερά στην επίθεση. Ωστόσο, επειδή σε αυτή την διάταξη τα άκρα δεν έχουν παίκτες, Μπερνς και Λαγός είχαν εντολές να παίζουν πολύ πιο πίσω (σαν ένα 4-5-1).
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Όλοι περιμένουν… εκτός από έναν!!


Όλοι περιμένουν… εκτός από έναν
Ποδοσφαιρικό τμήμα, διοίκηση και οπαδοί περιμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις, σε ό,τι έχει να κάνει με το ποια θα είναι η κατηγορία θα αγωνίζεται η ΑΕΛ τη νέα σεζόν.

Η είδηση της ημέρας, ωστόσο, που αφορά κυρίως το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η αιφνιδιαστική λύση της συνεργασίας των «βυσσινί» με τον βοηθό προπονητή, Τίμο Καβακά.

Οι άνθρωποι της ΑΕΛ, είναι σαφώς δυσαρεστημένοι από αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν περίμεναν ότι ο 38χρονος προπονητής θα πάρει αυτή την απόφαση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η ΠΑΕ, σε μία ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία, «δεν όφειλε προς τον κ. Καβακά ούτε ένα ευρώ».

Επιπλέον, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε πως θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά, απορούν… για το πώς είναι δυνατόν να «προτίμησε να αναλάβει τον Πλατανιά από το να δουλέψει για ένα διάστημα δίπλα σε έναν άνθρωπο (σ.σ. Κις Κόουλμαν), ο οποίος έχει δουλέψει τέσσερα χρόνια σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, και από τον οποίο θα μπορούσε να αποκομίσει εμπειρίες που θα του ήταν χρήσιμες στην πορεία του στην προπονητική».

Moody's: Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία!!


Moody's: Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία
«Κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 60% «βλέπει» ο αναλυτής της Moody's, Steven G. Cochrane, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Μένει ο Ζούρος, φεύγει ο βοηθός του!!


Μένει ο Ζούρος, φεύγει ο βοηθός του
Ο Ηλίας Ζούρος παραμένει, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, στον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της λιθουανικής ομάδας, Βλάντιμιρ Ρομανόφ, αποφάσισε τελικά να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον 45χρονο προπονητή, αλλά όχι και στον βοηθό του.

Ο Ηλίας Καντζούρης απομακρύνθηκε από τη θέση του συνεργάτη του Ηλία Ζούρου, καθώς η διοίκηση έκρινε πως ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν. Ο βοηθός του Ηλία Ζούρου ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία της ομάδας μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική κι ανέλαβε τις προπονήσεις της Ζαλγκίρις.

«Δεν μας άρεσε που αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση, αλλά βλέπουμε πως είχαμε δίκιο. Όσο καιρό ο Ηλίας Ζούρος ήταν με την ελληνική ομάδα, η προετοιμασία στη Ζαλγκίρις δεν έγινε σωστά», τόνισε ο Βλάντιμιρ Ρομανόφ, ενώ πρόσθεσε πως στο εξής ο βοηθός προπονητή της Ζαλγκίρις θα είναι πάντα… Λιθουανός. Ήδη εξετάζονται οι επιλογές των Μασκολιούνας, Σαλένγκα, αλλά και του Αμερικανού Μάρκους Μπράουν.
πηγή: sport-fm.gr

Ξάφνιασε ο Βαλβέρδε!!


Ξάφνιασε ο Βαλβέρδε!
Καιρό είχε να «ανακατέψει» τόσο πολύ την τράπουλα ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Εκτός ενδεκάδας για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Ντότμουντ ο Μανιάτης, ξανά στα δεξιά ο Μοδέστο, από την αρχή για πρώτη φορά στα χαφ ο Μακούν, αριστερό μπακ ο Μαρκάνο και μπροστά του ο Χολέμπας!

Η 11άδα των Πειραιωτών: Κοστάντσο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ Μοδέστο, Ορμπάιθ, Μακούν Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Σε μια πρώτη «ανάγνωση» των επιλογών του Βάσκου, τερματοφύλακας θα είναι ο Κοστάντσο, αριστερά στην άμυνα ο Μαρκάνο, δεξιά ο Μοδέστο, στο κέντρο ο Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλος, μπροστά τους θα κινούνται οι Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, στα πλάγια θα βρεθούν Χολέμπας (αριστερά), Μιραλάς (δεξιά) με τον Τζεμπούρ στην κορυφή.
πηγή: sport-fm.gr

Θέλει να ανανεώσει τον Γκέκα η Άιντραχτ!!

Πρόταση ανανέωσης στον Φάνη Γκέκα αναμένεται να καταθέσει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητής της, Άρμιν Φε.
Θέλει να ανανεώσει τον Γκέκα η Άιντραχτ!
Ο τεχνικός της Άιντραχτ έχει μείνει πολύ ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Γκέκα (4 γκολ σε 8 ματς), και σε συνέντευξή του στην "Sportbild" κατέστησε σαφές πως επιθυμεί την άμεση ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Μπορώ να φανταστώ την ανανέωση του συμβολαίου μας ως ομάδα με τον Γκέκα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του Θεοφάνη», είπε ο Φε ο οποίος το καλοκαίρι δήλωνε πως δεν είχε πρόβλημα στο ενδεχόμενο αποχώρησης του διεθνή φορ, ενώ εξήρε την επαγγελματική στάση του και την περίοδο που δεν αγωνιζόταν, υπογραμμίζοντας:

«O Γκέκας ουδέποτε ήταν προκλητικός, όταν δεν έπαιζε, ενώ ήταν πάντα καλός στις προπονήσεις».

"Κάρα" και επί των οικονομικών!

Ο Γιώργος Καραγκούνης απαντώντας στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, με αφορμή την παρουσία του Δημήτρη Γόντικά στην προπόνηση, ξεκαθάρισε στον Γάλλο πως δεν... θα χάσει τα λεφτά του!
"Κάρα" και επί των οικονομικών!
Αυτό που «έκαιγε» τους περισσότερους λοιπόν, ειδικά τους ξένους, αφορούσε τα οικονομικά και τα όσα ακούγονται περί παύση πληρωμών τον Δεκέμβριο...
Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν δίστασε να ρωτήσει, με τον Γιώργο Καραγκούνη να ζητά από τον Δημήτρη Γόντικα να πει στους παίκτες οτι «ποτέ κανείς δεν έχει χάσει λεφτά από τον Παναθηναϊκό»!
Πηγή: leoforos.gr

Επικοινωνήστε με τον Θεό μέσω… twitter!!

Βαρεθήκατε την κλασική επικοινωνία σας με τον…μεγαλοδύναμο, μέσω της προσευχής και των εκπροσώπων του (παπάδες, ιμάμηδες κλπ);
Επικοινωνήστε με τον Θεό μέσω… twitter
Ένας αυτόκλητος “αγγελιοφόρος” του Θεού, ο ισραηλινός φοιτητής Αλόν Νιρ, που ζει στο Τελ Αβίβ, έδωσε λύση στο πρόβλημα αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να δέχεται τις προσευχές των πιστών μέσω… twitter(!), να τις εκτυπώνει και να τις τοιχοκολλεί στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ, ιερό χώρο για τους Εβραίους.
Σύμφωνα με τις εβραϊκές δοξασίες οι προσευχές που γίνονται πλησίον του τείχους, αλλά και εκείνες που γράφονται σε χαρτί και τοποθετούνται πάνω σε αυτό, εισακούγονται από το Θεό.
Ο νεαρός ισραηλινός υπόσχεται να παραδώσει όλες τις προσευχές που θα λάβει, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τους κανόνες των μηνυμάτων του twitter, δηλαδή να μην είναι μεγαλύτερες σε έκταση από 144 χαρακτήρες.
Ο Νιρ έχει ήδη τοποθετήσει στο τείχος περισσότερα από 1.000 μηνύματα προς τον Κύριο. Ιδού και η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας σας με τον Κύριο: twitter.com/thekotel.

Πηγή: theinsider.gr

«Θα είναι σκάνδαλο!»

Έξαλλος έγινε ο Χάρι Ρέντναπ μόλις άκουσε τα σχέδια που έχουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων να μετατρέψουν την Πρέμιερ Λιγκ σε... NBA, με την κατάργηση του υποβιβασμού και του προβιβασμού!
«Θα είναι σκάνδαλο!»
Ο Άγγλος τεχνικός της Τότεναμ ερωτηθής για το εν λόγω θέμα ανέφερε: «Πώς γίνεται να μην υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός; Αυτό θα είναι σκάνδαλο. Ποιο το νόημα των πρωταθλημάτων μετά;

Με τα πλέι οφ στις μικρότερες κατηγορίες το ενδιαφέρον έχει γίνει ακόμη πιο μεγάλο για την άνοδο. Όλοι προσπαθούν για αυτή
. Οι τελευταίες μέρες τις σεζόν είναι οι πιο συναρπαστικές. Δεν γίνεται να μην υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός». 
πηγή: sportdog.gr

Εκτός ο Κρέσιτς και οι... γνωστοί!!

Ο Ντάριο Κρέσιτς λόγω ίωσης αποκλείστηκε από την αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς της Πέμπτης με τη Σάμροκ Ρόβερς, καθώς ο Κροάτης γκολκίπερ δεν προπονήθηκε σήμερα.
Εκτός ο Κρέσιτς και οι... γνωστοί
Από εκεί και πέρα εκτός μένουν και οι τραυματίες Γκαρσία, Φωτάκης, Μπαλάφας Τσουκαλάς, ο Κοντρέρας, αλλά και οι Λεονάρντο, Σπαντάτσιο, Γιάννου και Κατσικάς, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Αθανασιάδης Στέφανος, Αποστολόπουλος Αλέξανδρος, Γλύκος Παναγιώτης, Γεωργιάδης Γιώργος, Κίτσιου Στέλιος, Μαλεζάς Στέλιος, Παπάζογλου Θανάσης, Σαλπιγγίδης Δημήτρης, Χαλκιάς Κώστας, Λίνο, Αρίας, Τσιρίλο, Έτο, Ίβιτς, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.

Ο Νοτιάς αλλάζει Αδαμίδη με Μανωλά;

Τις τελευταίες ημέρες ο μοναδικός πλέον ενεργός μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκος Νοτιάς δείχνει διάθεση να επαναδραστηριοποιηθεί και να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν την ποδοσφαιρική Ενωση να ορθοποδήσει και να ανασάνει οικονομικά.
Ο Νοτιάς αλλάζει Αδαμίδη με Μανωλά;
Δίχως πάντως αυτό να σημαίνει ότι προτίθεται ο ίδιος να σηκώσει εκ νέου το βάρος της χρηματοδότησης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος Online», ο δραστηριοποιούμενος επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη χιώτης εφοπλιστής, δεν θέλει να αποχωρήσει από την ΠΑΕ και βρίσκεται σε συζητήσεις με επιχειρηματία ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον να ενισχύσει οικονομικά την ΑΕΚ. Η επένδυση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα (κόστισε στον κ. Νοτιά περίπου 13 εκατ. ευρώ) είναι αυτή που τον διατηρεί στο μετοχικό «παιχνίδι» καθώς δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από αυτό αν πρώτα δεν εξασφαλίσει την απόσβεση τουλάχιστον ενός μέρους της δαπάνης για το έργο στα Σπάτα.
Η υπάρχουσα συμφωνία της εταιρείας ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε. με την ΠΑΕ προβλέπει την ενοικίαση του προπονητικού κέντρου των Σπατών στην ΑΕΚ για τα επόμενα 12 έτη αντί μισθώματος 612.000 ευρώ. Ο κ. Νοτιάς όμως, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της διοίκησης να καλύψει το ενοίκιο λόγω της μεγάλης πτώσης σε εμπορικά έσοδα και πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας, δεν έχει πάρει ως σήμερα ούτε ευρώ!
Θα τον ενδιέφερε λοιπόν να μπει ένας νέος συμπαίκτης στην ΠΑΕ προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος του ανοίγματος που έχει προκύψει από παλαιότερες χρήσεις (ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ) και έτσι η ΑΕΚ να μπει σε μία διαδικασία ισοσκελισμού εσόδων και εξόδων. Κάτι που θα ήταν απολύτως εφικτό αν δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα χρέη τα οποία αναγκάσουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη να δημιουργεί νέες υποχρεώσεις αφού έχει δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή των παλαιότερων.
Η ΑΕΚ έχει μειώσει σημαντικά το κόστος του ρόστερ της, έχει ελαχιστοποιήσει τα έξοδα όσον αφορά το υπαλληλικό προσωπικό της, έχει κόψει όλων των ειδών τις σπατάλες, ωστόσο δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι καθώς την κυνηγούν παλαιότερες υποχρεώσεις (συμπεριλαμβανομένων των χρεών προς την Εφορία, το Δημόσιο αλλά και δύο χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς).
Ως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ανθρώπου που έχει προσεγγίσει τον κ. Νοτιά ζητώντας του να του ανοίξει την πόρτα της ΠΑΕ. Η διοίκηση Αδαμίδη (διορισμένη από τον έτερο μεγαλομέτοχο κ. Πέτρο Παππά ο οποίος ωστόσο δεν ασχολείται πλέον με την ΑΕΚ) δεν έχει επίσης την παραμικρή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του χιώτη εφοπλιστή, απλώς γνωρίζει ότι συζητά με κάποιον (ή κάποιους;) που ενδιαφέρονται να μπουν στην ΠΑΕ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να σημάνει και αλλαγή διοικητικού σκηνικού στην ΠΑΕ. Από το περιβάλλον του κ. Νοτιά προκύπτει ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία με νέο επενδυτή, τότε ο τελευταίος (και όποιοι ενδεχομένως συντάσσονται στο πλευρό του) θα προχωρήσει σε διοικητικές ανακατατάξεις ορίζοντας διοίκηση της δικής του εμπιστοσύνης. Φημολογείται μάλιστα ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας θα ήθελε να δει στη θέση του προέδρου τον κ. Στέλιο Μανωλά.
Πηγή: Tovima.gr

«Παίζει» και ο κόσμος μπάλα!!

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν σήμερα τους παίκτες του Ολυμπιακού από την κερκίδα, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας «προετοιμάζονται» πολύ καιρό για το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ.
«Παίζει» και ο κόσμος μπάλα!
Μάλιστα, οι οργανωμένοι έχουν ετοιμάσει κι μία εντυπωσιακή χωρογραφία, η οποία θα είναι και στα δύο πέταλα του «Γ. Καραϊσκάκης».
Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί ετοιμάζουν την αποψινή χωρογραφία από το ματς της Εθνικής με την Κροατία!
πηγή: sportdog.gr

"Με την Ελλάδα στο Euro"

O Χοσέ Χολέμπας εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι πιο κοντά από ποτέ!
"Με την Ελλάδα στο Euro"
Ο μπακ του Ολυμπιακού δήλωσε ότι δεσμεύεται με την ελληνική ομοσπονδία για συμμετοχή στο ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αποψινό ματς με την Nτόρτμουντ, καθώς και για την κρίση στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Χολέμπας στην γερμανική ιστοσελίδα "Spox":

Για την προοπτική να αγωνιστεί στην εθνική Γερμανίας ή σε αυτή της Ελλάδας: «Ναι, ονειρεύομαι για την εθνική ομάδα, αλλά πλέον για τη Γερμανία είναι αργά. Επειδή ο πατέρας μου είναι Έλληνας, έχω δεσμευτεί με την ελληνική εθνική ομάδα. Και πλέον δεν απέχω πολύ από εκείνη. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και μου είπαν πως είμαι μία επιλογή για την εθνική. Όμως υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα με το διαβατήριό μου, που δεν έχει ακόμη διευθετηθεί. Θα ήταν πολύ ωραίο να παίξω στο Euro 2012, αλλά για την ώρα είμαι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Τα πράγματα είναι άσχημα εδώ, αν και δεν εμπλέκομαι άμεσα σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που γίνεται είναι καταστροφή, μία τρέλα. Αναρωτιέται κανείς πώς ένας απλός εργαζόμενος τα βγάζει πέρα με όσα συμβαίνουν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και η χώρα να βρει ξανά το δρόμο της. Έγιναν πολλά λάθη από τους πολιτικούς τα τελευταία χρόνια».

Για το αν κατανοεί τις διαδηλώσεις των πολιτών: «Πρέπει να βάλεις τη θέση σου σε αυτή των απλών ανθρώπων. Οι μισθοί μειώθηκαν, ενώ οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά. Οι πολίτες πρέπει να ματώσουν για τα λάθη των πολιτικών. Καταλαβαίνω απόλυτα τους λόγους που οι Έλληνες διαδηλώνουν».

Για την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ. Προηγηθήκαμε, αλλά δεχτήκαμε την ισοφάριση. Χάσαμε δύο βαθμούς που δεν έπρεπε».
Για τις ήττες από Μαρσέιγ και Άρσεναλ: «Το πρόβλημα είναι πως και στα δύο πρώτα παιχνίδια δεχτήκαμε σκ… γκολ, όπως στο ματς με τη Μαρσέιγ ή στο πρώτο 20λεπτο με την Άρσεναλ, όπου κοιμηθήκαμε. Η Άρσεναλ δεν μας έβαλε την πλάτη στον τοίχο, αλλά φάγαμε δύο πολύ απλά γκολ».

Για την αναμέτρηση με τη Ντόρτμουντ: «Τώρα πρέπει να κερδίσουμε η Ντόρτμουντ. Κι ας είναι η πρωταθλήτρια Γερμανίας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, αν θέλουμε να προκριθούμε. Έστω και για να πάρουμε την τρίτη θέση. Πάντως το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, που τρέχει για 90 λεπτά».

Για την αντιμετώπιση του Μάριο Γκέτσε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι αντίπαλός μου. Μπορεί ο Γκέτσε να είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν με ενδιαφέρει το όνομα του αντιπάλου μου και σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα: «Οι Έλληνες ζουν διαφορετικά το ποδόσφαιρο από ό,τι οι Γερμανοί. Για ορισμένους είναι κάτι σαν θρησκεία. Υπάρχουν κάποιοι τρελοί οπαδοί, όπως για παράδειγμα αυτοί του ΠΑΟΚ. Αυτό που γίνεται στα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με ό,τι συμβαίνει στο Σάλκε-Ντόρτμουντ. Γίνονται άγρια πράγματα. Γενικά δεν φοβάμαι την ατμόσφαιρα, εκτός από τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί πετούν δίπλα σου μπουκάλια, πέτρες κι άλλα πράγματα».

Για την απόλυση του Έβαλντ Λίνεν, που τον έφερε στον Ολυμπιακό: «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε μια ομάδα, ο πρώτος που πληρώνει είναι ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Europa League ήταν κάτι πολύ αρνητικό. Από το αεροδρόμιο που επιστρέφαμε από το Τελ Αβίβ ήταν σαφές τι επρόκειτο να γίνει».

Για την επιλογή του να παίξει στον Ολυμπιακό: «Είχα προτάσεις από τη Γερμανία, αλλά επέλεξα τον Ολυμπιακό. Έχω ελληνικές ρίζες, ο Ολυμπιακός δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα και παίζει στην Ευρώπη. Δεν θα μπορούσε να έρθει κάτι καλύτερο για μένα».

"Οι Έλληνες είναι ρεαλιστές"

Ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε συνέντευξη στην πορτογαλική εφημερίδα "Relvado", όπου μιλώντας για την Εθνική μας ομάδα είπε μεταξύ άλλων πως «οι Ελληνες δεν με ρωτούν αν μπορούν να κατακτήσουν ξανά το Euro, είναι ρεαλιστές και ξέρουν ακριβώς τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε»
"Οι Έλληνες είναι ρεαλιστές"
Για το ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική Πορτογαλίας, σχολίασε: «Δεν θα είναι παράξενο ματς για μένα, γιατί να είναι; Είμαι προπονητής της Ελλάδας και θέλω η ομάδα μου να κερδίσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν θα τραγουδήσω τον ύμνο ούτε της Ελλάδας ούτε της Πορτογαλίας, ασφαλώς αγαπώ την Πορτογα,ία, αλλά θα κάνω τα πάντα για να πάρει η Ελλάδα το αποτέλεσμα που θέλει, είναι κάτι το φυσικό και απολύτως κατανοητό», συμπλήρωσε ο Σάντος, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση περί του πόσο πιθανόν είναι η Εθνική μας ομάδα να επαναλάβει το επίτευγμα του Euro 2004.
«Οι Ελληνες δεν με ρωτούν αν μπορούν να κατακτήσουν ξανά το Euro, είναι ρεαλιστές και ξέρουν ακριβώς τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε», επεσήμανε ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ. «Ηταν σημαντικό να περάσουμε στα τελικά και τα καταφέραμε, τώρα θα δούμε από δω και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο Σάντος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρώτη του εμπειρία ως ομοσπονδιακός τεχνικός.
«Στην αρχή είχα κάποιες δυσκολίες προσαρμογής, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», παραδέχθηκε ο 57χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ενας τεχνικός σε Εθνική ομάδα πρέπει να λειτουργεί ως παρατηρητής, να βλέπει την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που καλεί και βέβαια να είναι πιο οργανωτικός στις λίγες προπονήσεις που κάνει με την ομάδα».
Οπως ήταν λογικό, ο Σάντος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κρίση και το πώς λειτούργησε η πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του Euro 2012. «Ασφαλώς οι Ελληνες ήταν χαρούμενοι μετά από μία μακρά περίοδο μεγάλης ύφεσης, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως η χώρα έχει παρουσία στα τελικά τα τελευταία χρόνια και έτσι η πρόκριση μας δεν αποτέλεσε κάποια καινοτομία», επεσήμανε ο Πορτογάλος, ο οποίος συνέκρινε την κρίση της Ελλάδας μ' αυτή την Πορτογαλία!
«Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι χειρότερα, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρά για την επόμενη τριετία, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, διότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη για πολύ καιρό και πλέον οι άνθρωποι δεν ελπίζουν ούτε πιστεύουν σε τίποτα», υπογράμμισε ο Σάντος και συμπλήρωσε: «Αντίθετα στην Πορτογαλία εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ηρεμία και μεγαλύτερη αποδοχή».
Για το κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα και τα όσα επεισόδια γίνονται ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, σχολίασε: «Είναι αλήθεια πως στην Πορτογαλία δεν υπάρχει παράδοση αναρχικών κινήσεων εν αντιθέσει με την Ελλάδα που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν κάποιες ομάδες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχει κλίμα πολέμου, τίποτε λιγότερο τίποτα περισσότερο», είπε ο Σάντος και κατέληξε: «Βέβαια, οι ταραχές έως τώρα περιορίζονται στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα».

Κανονικά ο Κοντρέρας, ίωση ο Κρέσιτς!!

Στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης συμμετείχε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας και τέθηκε στην διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για το αυριανό παιχνίδι με την Σάμροκ, για την 3η αγωνσιτική των ομίλων τυο Europa League. Εκτός ο Κρέσιτς που ταλαιπωρείται από ίωση.
Κανονικά ο Κοντρέρας, ίωση ο Κρέσιτς
Στην τελευταία προπόνηση πριν οτ ματς με τους Ιρλανδούς, ο Κοντρέρας πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση, ενώ ο Ντάριο Κρέσιτς παρέμεινε κλινήρης στο σπίτι του, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Το πιθανότερο είναι στον πάγκο αύριο να βρίσκεται ο Παναγιώτης Γλύκος. Στην προπόνηση συμμετέχουν και οι νεαροί Αποστολόπουλος και Κίτσιου, ο Μπαλάφας έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Έτο προπονήθηκε κανονικά παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα.
πηγή: sportdog.gr

«Κούρασε το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ»

Μπορεί να μετράει λίγο καιρό στον πάγκο της ομάδας, όμως ο Νίκος Κωστένογλου έχει καταλάβει ότι όλη η ειδησεογραφία με τα οικονομικά της Ένωσης έχει κουράσει τους πάντες.
«Κούρασε το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ»
Αυτό τόνισε σαφέστατα στη συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα για το ματς με τη Λοκομοτίβ. Ο... Κωστέ ξέρει ποια ομάδα κοουτσάρει, την ιστορία και το παρελθόν της, οπότε τα οικονομικά θέματα μόνο ως... άλλοθι που χρησιμοποιείται σε κακές εμφανίσεις ακούγονται στα αυτιά του.
«Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Αυτό σίγουρα δυσχεραίνει τη δουλειά μας, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και μαζί θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο για να βοηθήσει την ομάδα. Ελπίζω ότι με τα αποτελέσματα θα ενισχύσουν την ομάδα μας κι άλλοι εκτός από τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά. Εγώ αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί μια λύση. Ας αφήσουμε το οικονομικό θέμα. Μας έχει κουράσει», ήταν τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ.
Έχει δίκιο ή άδικο; Εδώ οι Έλληνες μαστίζονται από την κρίση, μόνο οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης αντιμετωπίζουν προβλήματα;
Εξάλλου όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς, τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα. Το έδειξαν οι... απλήρωτοι “κιτρινόμαυροι” στο τελευταίο ντέρμπι πριν από μερικές μέρες.
πηγή: sportdog.gr

Το Plan B και η πίεση των αποτελεσμάτων!!

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το γιατί ο Σάκης Τσιώλης εύχεται να του κάτσουν τα αποτελέσματα για να δει το Plan B που έχει αρχίσει να εφαρμόζει από το ματς με τον Εργοτέλη, να αποδώσει καρπούς.
Το Plan B και η πίεση των αποτελεσμάτων
Αλλιώς τα είχε προγραμματίσει ο Σάκης Τσιώλης και αλλιώς του ήρθαν. Ο προπονητής του ΑΡΗ είχε σχεδιάσει το καλοκαίρι το αγωνιστικό του πλάνο πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες στους οποίους ήταν αποφασισμένος να στηρίξει το οικοδόμημα. Με την εικόνα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών στο μυαλό του είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με 2-3 ποιοτικές προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις, την παραμονή ενός βασικού κορμού (Σηφάκη, Λαζαρίδη, Νέτο, Μίσελ, Φατί, Καστίγιο, Πρίττα) και φυσικά την δουλειά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ώστε να εμπεδωθεί η φιλοσοφία του, ο ΑΡΗΣ θα παρουσιαζόταν έτοιμος και αν μη τι άλλο ανταγωνιστικός ως προς την επίτευξη των μίνιμουμ στόχων του. Δηλαδή συμμετοχή στα πλει-οφ και καλή πορεία στο κύπελλο.
Ο αρχικός προγραμματισμός πήγε γρήγορα… περίπατο παρότι ο έλληνας τεχνικός στήριξε τις επιλογές του στα τρία πρώτα παιχνίδια. Ο Σηφάκης τέθηκε γρήγορα νοκ άουτ, ο Λαζαρίδης δεν θυμίζει τον περσινό αμυντικό ογκόλιθο, ο Νέτο ακόμη ψάχνεται, ο Καστίγιο όταν δεν μαλώνει… βολοδέρνει στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε και η αγωνιστική απραξία που συνεπάγεται έλλειψη ρυθμού και οι μαζεμένοι τραυματισμοί για να δέσει το γλυκό. Μπροστά στον κίνδυνο η χρονιά να… εκτροχιαστεί με το καλημέρα ο Σάκης Τσιώλης υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμνη και να περάσει στο Plan B, δηλαδή το εναλλακτικό πλάνο.
Αυτό περιλαμβάνει την επιστράτευση παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής (Πρίττας, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας), την… ξεκούραση στον πάγκο όσων δεν ξεκίνησαν καλά και φυσικά την ενσωμάτωση στην ομάδα των τεσσάρων νέων παικτών από τον Ολυμπιακό Βόλου (τριών για την ακρίβεια αφού ο Βελλίδης καλύπτει επάξια το κενό του Σηφάκη). Ταυτόχρονα η πίεση για αποτελέσματα είναι αμείλικτη και όσο αυτά δεν έρχονται, το άγχος θολώνει το μυαλό, όπως φάνηκε στο Παγκρήτιο.
Είναι φανερό ότι οι κίτρινοι χρειάζονται μια νίκη, αφενός για να αρχίζουν να ανακάμπτουν βαθμολογικά και αφετέρου να κερδίσουν χρόνο. Το Plan B χρειάζεται το χρόνο του μέχρι να αρχίσει να αποδίδει στο μάξιμουμ. Την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ έχει τη χρυσή ευκαιρία να επουλώσει τις πληγές του και να αγοράσει τον πολυπόθητο χρόνο που ήδη δουλεύει υπέρ της ομάδας. Ουμπίδες, Σανκαρέ και Ακόστα καλύτεροι μπορεί να είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι, χειρότεροι με τίποτα. Ο Ιάκομπ θα μπορεί να βγάλει 90λεπτο, ο Γκαρσία με τον Βράνιες να ενισχύσουν τα χαφ με δυο ποιοτικές λύσεις και να γυρίσει ο Σολτάνι με την ελπίδα να έχει βάλει και μυαλό.
Ως τότε ο Τσιώλης εύχεται να του κάτσουν τα αποτελέσματα για να δει το Plan B που έχει αρχίσει να εφαρμόζει από το ματς με τον Εργοτέλη, να αποδώσει καρπούς.
Πηγή: allaboutaris.com

"Μεγάλη έχθρα και μίσος"

Ξένη ιστοσελίδα φιλοξενεί αφιέρωμα στα σπουδαιότερα παιχνίδια του κόσμου και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα της.
"Μεγάλη έχθρα και μίσος"
Αναλυτικά όσα αναφέρει το αφιέρωμα της ιστοσελίδας "sportstaronnet.com" για το ντέρμπι των "αιωνίων":

"Οι ταξικές και κοινωνικές διαφορές σε πολλές περιπτώσεις εισέρχονται στην αγωνιστική διαμάχη δύο ομάδων. Το ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων στην Αθήνα, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα.
Παραδοσιακά ο Ολυμπιακός αντλεί την υποστήριξη του από το Λιμάνι του Πειραιά, όπου κατοικεί η εργατική τάξη. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει φιλάθλους στην ανώτερη αστική τάξη.
Παράλληλα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου συσχετίζονται με τις οπαδικές βάσεις των δύο ομάδων. Στις μονομαχίες των δύο γιγάντων του ελληνικού αθλητισμού, υπάρχει πάντα μεγάλη έχθρα και πολλές φορές, εκδηλώνονται βίαια επεισόδια".

Άρχισαν τα σενάρια...!!

Λίγο μετά την αποκάλυψη του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, για αποχώρηση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από την Γηραιά Κυρία το καλοκαίρι, άρχισαν τα σενάρια... Ισπανία, Αμερική, αλλά και Μίλαν στο προσκήνιο, για τον άσο των "μπιανκονέρι"...
Άρχισαν τα σενάρια...
Ο Αντρεά Ανιέλι επιβεβαίωσε ότι ο "Πιντουρίκιο" θα αποχωρήσει από την Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν, ωστόσο ο ίδιος ο 36χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του και αυτό είναι υπεραρκετό ώστε να ξεκινήσουν τα σενάρια και οι φήμες...

Ιταλικά σάιτς αναφέρουν ότι η Αμερική είναι μέσα στις επιλογές του Ντελ Πιέρο αν θελήσει να συνεχίσει κάπου την καριέρα του.

Άλλες εκδοχές είναι το πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, της Ισπανίας, με επικρατέστερο προορισμό την νεόπλουτη Μάλαγα, αλλά και της Μίλαν!

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να δει τον αρχηγό των "μπιανκονέρι" να τελειώνει την καριέρα του με την φανέλα της Μίλαν, οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει κάποια κίνηση...

"Ο κόσμος καίγεται και αυτή.......κουρεύονται!"

Η ορθογραφία στο μήνυμα του αναγνώστη, έμεινε επίτηδες έτσι. Μια "ανορθόγραφη" χώρα, όπου δεν μένει τίποτα όρθιο. Με την Αθήνα στις φλόγες, οι γνωστοί Παναθηναϊκοί - Ολυμπιακοί πλακώνονται μεταξύ τους...
"Ο κόσμος καίγεται και αυτή.......κουρεύονται!"
Ο sportdog μετέδωσε νωρίτερα την είδηση ότι οπαδοί των δύο αιωνίων, που βρέθηκαν στο Σύνταγμα συμμετέχοντας(;) στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ήρθαν στα χέρια! Τη στιγμή που οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους για τη ζωή τους και το ψωμί το δικό τους και των παιδιών τους, κάποιοι επιμένουν να θεωρούν πως όλα περιστρέφονται γύρω από την αντιπαλότητα δύο σωματείων.
Τελικά, μπορεί να είναι κι έτσι. Μπορεί και όχι. Πάντως, αν κρίνουμε από τα μηνύματα που γράψατε εσείς σχολιάζοντας το οπαδικό ξύλο στο Σύνταγμα, τα πράγματα δεν είναι έτσι...
Ρίξτε μια ματιά στις αντιδράσεις των επισκεπτών του σκύλου, όλων των αποχρώσεων...
paokeisai
ma poso zwa mporei na einai h pleiopsifia twn gayrovazelwn diladi? H XWRA EINAI SE KATASTASH EKTAKTOY ANAGHS K ADI NA EINAI SIGEDRWMENOI K ENWMENOI G ENA SKOPO AYTOI PLAKWNODAI. ELEOS DLD.
Rokkos
Ellas = mpourdelaki anef proigoymenou.
Xwra anekdoto , kai oi kafroi pou tin katoikoyme, kala pa8ainoume, kala mas kanoun !!!
Skiste ki allo to lao,...
exei alles proteraiothtes..... TH MPALA !!
A re kafroi prasinokokkoinoi, probata !!!
ΘΥΡΑ 7
Ο κόσμος καίγεται και αυτή.......κουρεύονται!
ΑΑ
KAFROI MA POLY KAFROI !
georgessj
megaloi kseftiles ntropiazoun tin 13. tora apo tin allh meria e ta anamenomena,,,
Oust
Ρε georgessj τι να πω ρε φιλε;;; Αντι να τους κραξουμε ολοι ανεξαιρετως βλεπω κ γραφεις ´´απο την αλλη μερια τα αναμενομενά´´ δηλαδη ελεος...φανατιζεστε κ προκαλειτε χωρις λογο κ τωρα ασχολεισαι με αυτους που κ καλα ντροπιαζουν την 13;;; Ελεος πια εδω ο κοσμος χανεται η ελλαδα καταρρεει κ οι γνωστοι αγνωστοι ασχολουνται με τις ομαδες...ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΣ...
mapa
ntropi auti ti stigmi oloi enwmenoi eprepe...
alla tis efagan oi prasinoi..!
giowrgos
georgessj me autaa pou les kai esu se aytous anhkeis
DIMITRIS 13
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΠΡΑΓΜΑ.
gate7
etsi akrivos file distixos oi omades einai poio pano kai apo tis filies kai apo tn patrida ekei katantisame
trolll
Τόσο μυαλό έχουν,αυτά κάνουν....
prasinolagos
θέλω να πιστεύω ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.
αν έγιναν πραγματικά μεγάλη ξεφτίλα και για τους 2.
η μόνη μου ελπίδα ήταν να ενώσουν οι οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσουν επανάσταση υπέρ του λαού. τώρα βλέπω ότι πάνω απ'όλα βάζουν τα κόμπλεξ τους.....
falkon13
και συ Πασοκος εισαι....
Πρωτα βριζεις (βλ. πρασινοσ λαγος) και μετα θελεις να ενωθουμε κιολας, για να ξεκινησουμε επανασταση...
Για δες ρε κατι πραγματα,
κατι σαν τον ΓΑΠ χτες,..... βριζω τον Αντωνακι, αλλα μετα τον θελω παρεα να παμε βρυξελλες.
ΡΕΕ ΟΟΟΥΥΥΥΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤ

"Εσείς να μην ανησυχείτε..."

Στις εγκαταστάσεις της Παιανίας βρέθηκε ο Δημήτρης Γόντικας για να ενημερώσει τους παίκτες για τις διοικητικές εξελίξεις.
"Εσείς να μην ανησυχείτε..."
«Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, αλλά εσείς δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτές. Να είστε σίγουροι οτι η διοίκηση θα κάνει το καλύτερο. Ότι και αν γίνει, θα έρθω εγώ προσωπικά να σας ενημερώσω», τους είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας τους να δείξουν το ίδιο πάθος κόντρα στον Εργοτέλη, όπως την Κυριακή στην Ξάνθη.
Πηγή: leoforos.gr

Παραίτηση με... επίθεση σε Κούγια και αιχμές για Φάκο!!

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Football League – Football League 2, Ευάγγελος Κατσής, παραιτήθηκε από τη θέση του, στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της διοργανώτριας, Σπύρο Καλογιάννη, στην οποία αφήνει αιχμές κατά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια για την... κόντρα που έχουν το τελευταίο διάστημα.
Παραίτηση με... επίθεση σε Κούγια και αιχμές για Φάκο
Μάλιστα, δεν αναφέρει καν ονομαστικά τους Κούγια και Παναχαϊκή, αλλά μόνο τον αριθμό της απόφασης.
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:
«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
Κύριε πρόεδρε και κύριοι σύμβουλοι όπως γνωρίζετε μετά την έκδοση της υπ'. αρ. 309/2011 αποφάσεως της επιτροπής σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας και του προέδρου αυτής, εγώ και τα άλλα μέλη της επιτροπής δεχόμαστε από τον δεύτερο από τους παραπάνω εγκαλούμενους βάρβαρη, ανελέητη και κακοήθη επίθεση σε υπηρεσιακό και προσωπικό επίπεδο και ΚΑΝΕΝΑΣ θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου δεν είχε το σθένος και την παρρησία να προβεί έστω και σε μία χλιαρή αποδοκιμασία των δυσμενέστατων αυτών δηλώσεων του εγκαλούμενου.
Παρά το γεγονός ότι το ανωτέρω πρόσωπο που με την ιδιότητα του προέδρου συμμετέχει στην ένωση σας και εκ του λόγου τούτου υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο, καθημερινά εξακόντιζε ορυμαγδό συκοφαντιών, ύβρεων και απειλών σε βάρος εμού και των άλλων μελών της επιτροπής καθώς και σε βάρος άλλων θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου παραβιάζοντας έτσι βάναυσα το άρθρο 26 του Π.Κ.
Το κατ' εξοχήν αρμόδιο διωκτικό αθλητικό όργανο όχι μόνο δεν παρενέβη να αποδοκιμάσει τουλάχιστον τον τρόπο συμπεριφοράς αυτού αλλά απεναντίας κατέστησε αυτό δημόσια προνομιακό συνομιλητή του και το χειρότερο, για το κύρος της επιτροπής, δημόσια και παρουσία αυτού προανήγγειλε δεσμευτικά ότι θα ασκήσει το ένδικο μέσο της εφέσεως ενώ το ένδικό αυτό μέσο, αν δεν κάνω λάθος, είχε ήδη ασκηθεί από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
Αν πράγματι αυτό δεν είχε ασκηθεί ενώ νομίμως ο ως άνω ενδιαφερόμενος το δικαιούνταν, αυτό σημαίνει ότι είχε εκ των προτέρων την διαβεβαίωση ότι το ένδικό αυτό μέσο θα ασκηθεί υπέρ αυτού από το διωκτικό όργανο.
Κατόπιν αυτού αρνούμενος να δεχτώ οποιαδήποτε «ηθική κηδεμονία» και ειδικότερα από τον συγκεκριμένο εγκαλούμενο, κρίνω αναγκαίο προκειμένου να προστατεύσω ενώπιον των αρμόδιων πολιτειακών οργάνων την προσωπική μου τιμή καθώς και την ηθική μου ακεραιότητα η οποία ουδέποτε κατά την τριαντακοπενταετή σταδιοδρομία μου ως δικαστικού λειτουργού αμφισβητήθηκε, σας διαβιβάζω την παραίτηση μου από το αθλητικό αξίωμα του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής και παρακαλώ να γίνει αμέσως αποδεκτή.
Επειδή όμως με πληροφόρησε η γραμματεία της επιτροπής ότι ο τακτικός πρόεδρος της Επιτροπής Ελ. Ζάμπρας είναι ασθενής και ενδεχομένως να μη δύναται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της 21/10/2011, θα παραμείνω μόνο μέχρι την εκδίκαση των εκκρεμουσών υποθέσεων κατά την παραπάνω δικάσιμο προκειμένου να μην δυσχερανθεί η έναρξη και διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της football league. Αν όμως, ο κύριος Ζάμπρας αναρρώσει, η παραίτηση μου είναι δεδομένη από την ημέρα της υποβολής της (18/10/2011).
Ο αναπληρωτής πρόεδρος
Ευάγγελος Κατσής
Επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών»

"Τρομοκρατημένοι" οι Γερμανοί!!

"Τρομοκρατημένοι" παρακολουθούσαν τα επεισόδια στο ξενοδοχείο Intercontinental όπου έχουν καταλύσει από χθες οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, οι διοικούντες και οι επίσημοι της Ντόρτμουντ.
"Τρομοκρατημένοι" οι Γερμανοί
Οι Γερμανοί πραγματικά δεν περίμεναν να δουν τόσο μεγάλης έκτασης επεισόδια και όπως μετέφεραν στους αρμοδίους του Ολυμπιακού η κατάσταση έχει ξεφύγει...

"Αυτό δεν είναι μια διαμαρτυρία, είναι εξέγερση" έλεγαν από το γραφείο Τύπου της Ντόρτμουντ πριν από λίγη ώρα. Εμείς ευχόμαστε να παραμείνουν ...τρομαγμένοι μέχρι και το ματς στο Καραϊσκάκη οι Γερμανοί και να φύγουν με μια τριάρα στην πλάτη.
πηγή: sportdog.gr

"Σε λίγο δεν θα φτάνει η αλφάβητος"!!

Καυστικός ήταν στις δηλώσεις που έκανε για την πρόταση της Λίγκας για διεξαγωγή πρωταθλήματος με 18 ομάδες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.
"Σε λίγο δεν θα φτάνει η αλφάβητος"!
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis":
Για την πρόταση να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες: "Στην παρούσα φάση δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το κρίνει κανείς. Γενικότερα δεν είναι κάτι που δεν θα το δεχόμουν και μάλιστα το είχαμε προτείνει το περασμένο καλοκαίρι. Είναι θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Θεωρώ ότι έχει δίκιο ο Πανθρακικός. Ο ΚΑΠ είναι σαφέστατος και ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Από εδώ και πέρα μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα".
Για το σκεπτικό της απόφασης: "Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούν να πάρουν απόφαση για 18 ομάδες και μπορεί σε 15 μέρες να δείτε 20 ομάδες. Έχουν πάρει αποφάσεις για πολύ χειρότερα πράγματα. Νομίζω ότι τα γράμματα της αλφαβήτου δεν θα φτάνουν να χαρακτηρίζουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν".
Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: "Από ό,τι πληροφορούμαι, η NOVA δεν έχει πρόβλημα. Το γενικότερο είναι ότι ως φίλαθλος γελάω με αυτό που συμβαίνει. Τελειώνει ο Οκτώβριος και δεν ξέρουμε ακόμα πόσες ομάδες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα."
Για τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ανέφερε: "Ακούμε και κρίνουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εδώ γίνονται πολλά και άσχημα πράγματα, τα οποία συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρωμάει, όλη η Ευρώπη μιλάει για αυτό το κατάντημα και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία τιμωρία".
Πηγή: metrosport.gr

"Να κάνει το repeat"

Αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό, έκανε η Euroleague μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, στο οποίο εκθείασε τους Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδη, Μπατίστ, ενώ έθεσε ως πρωταρχικό στόχο των "πρασίνων", την επανάληψη της περσινής επιτυχίας.
"Να κάνει το repeat"
Αρχικά, το αφιέρωμα αναφέρει: "Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός επιστρέφει για να υπερασπιστεί το στέμμα του με τον πυρήνα των αστεριών που τον οδήγησε στη δόξα στη Βαρκελώνη τον Μάιο, συν κάποιες σημαντικές προσθήκες. Με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους από το 1996, οι πράσινοι είναι ο πολυνίκης σύλλογος της προηγούμενης γενιάς και τα περισσότερα εύσημα για αυτό, πάνε στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στο παρκέ, τον προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας θρύλος της προπονητικής".
Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στον Ζοτς και την παρουσία του: "Με τον εγκέφαλο Ομπράντοβιτς να ηγείται και με ένα πλούσιο ρόστερ για να δουλέψει, ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρα ένα από τα φαβορί για να βρίσκεται στην τετράδα που θα προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος της σεζόν".
Και ακολoυθεί η μνεία στον Διαμαντίδη: "Ο Παναθηναϊκός έχει αδιαμφισβήτητο ηγέτη στο παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποτελεί δεδομένα έναν σούπερ σταρ ακόμα και πριν την καταπληκτική χρονιά που είχε την περίοδο 2010-2011. Θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς του αθλήματος, ο Διαμαντίδης υπήρξε πρωταγωνιστής και στις δύο πλευρές του γηπέδου πέρυσι, καθώς ήταν πρώτος στις ασίστ και έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και τρίποντα".
Kαι στον Μάικ Μπατίστ: "Ο Μπατίστ ηγείται της φροντ-λάιν όπως λίγοι παίκτες μπορούν να κάνουν. Συνδυάζει σπουδαία αίσθηση του αθλήματος και καλό σουτ από μέση απόσταση, με εκρηκτικά αθλητικά προσόντα, που τον οδηγούν σε εντυπωσιακά καρφώματα, ριμπάουντ στην στρατόσφαιρα και κατά περίσταση σε απίθανα κοψίματα, όλα εκ των οποίων έχουν σημαντική επίδραση στη ροή του αγώνα".
Κλείνοντας, το αφιέρωμα στέκεται στο μοναδικό που δεν έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός: "Ως ο εν ενεργεία πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να μπει στη σεζόν με ψηλά το κεφάλι. Το ρόστερ είναι όσο πλούσιο και ταλαντούχο υπήρξε ποτέ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σουτάρει, να πασάρει και να παίξει άμυνα. Για να το πούμε απλά, αυτή η ομάδα δεν έχει χτυπητές αδυναμίες και θα προσπαθήσει και θα στοχεύσει στο μόνο πράγμα που δεν έχει καταφέρει ακόμα στη λίστα του. Να επαναλάβει δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο. Να κάνει το ριπίτ".

"Εχθρική ατμόσφαιρα στην Τούμπα"

Εχθρική χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα στην Τούμπα η FIFA, σε αναφορά που έκανε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.
"Εχθρική ατμόσφαιρα στην Τούμπα"
«Οι δύο ομάδες εξακολουθούν να ψάχνουν για μία πρώτη νίκη. Οι Σάμροκ Ρόβερς τρόμαξαν την Τότεναμ στην τελευταία ευρωπαϊκή τους έξοδο, στο Λονδίνο, αλλά το μακρινό ταξίδι και η εχθρική ατμόσφαιρα που τους περιμένει στην Ελλάδα, μπορεί να τους κάνει να αντιμετωπίσουν λίγο διαφορετικά αυτό το παιχνίδι, καθώς επίσης δεν θέλουν να καταστρέψουν τις πιθανότητές τους για τη διατήρηση στο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας, αφού το εγχώριο πρωτάθλημα πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του», αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

"Άσο - Χι με Ντόρτμουντ. Άσο. Θα τους ξε..."!!

Ο Νίκος Αλέφαντος κάνει προβλέψεις για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ στο "Καραϊσκάκη" για το Champions League. Τι λέει ο στόμας του...
"Άσο - Χι με Ντόρτμουντ. Άσο. Θα τους ξε..."! (BINTEO)
Απολαυστικός για μία ακόμα φορά ήταν ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος μίλησε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του www.betradio.com και στην εκπομπή «Κάναμε τη νύχτα μέρα» με τους Πάνο Παπατσώρη και Γιώργο Πετρίδη για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον παιχταρά Λέτο και τον... Μπολόνι.
Αρχικά αναφέρθηκε στο αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα μεγάλο, αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στους Γερμανούς. Είναι ομάδα όσα βάλουμε και όσα φάμε. Όλοι το περιμένουν το παιχνίδι αυτό, είναι ζωής – θάνατος. Ο κόσμος είναι πύρινος, έχουν λυγίσει ομάδες πολλές. Η.. πως της λένε, η Λίβερπουλ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού παίζει μεγάλο ρόλο και η άμυνα. Για μένα στην άμυνα πρέπει να είναι σίγουρα οι Χολέμπας, Μέλμπεργκ και Αβραάμ και μετά να βρει και ένα δεξί μπακ. Ο Πάντελιτς για μένα πρέπει να παίξει κατευθείαν. Και η τριάδα μπροστά στο 4-3-3 να είναι Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς για να ξεσηκώσει και το Καραϊσκάκη.
Μακούν, Ορμπάιθ, Χολέμπας και Ιμπαγάσα θα βάλει στο κέντρο. Καθαρά 4-4-2 παίζει. Καλή ομάδα είναι, δύσκολα θα χάσει. Το ματς το βλέπω 1, χ. Περισσότερο άσο. Θα τους ξεκ... σει, μην τους πιστεύεις τους Γερμανούς».

Βέβαια, ο Αλέφαντος έκανε και ένα σχόλιο για τ 0-0 του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ: «Όταν παίζεις κύριε Μπολόνι με τον ΟΦΗ, γιατί φοβάσαι να παίξεις 4-2-4 ή 4-4-2 στο τελευταία τριαντάλεπτο;», αναρωτήθηκε και στην συνέχεια εξήγηση πως θα έπρεπε να παίξει ο «Δικέφαλος».

Και συνέχισε για τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπιστοσύνη στον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Μαρινάκης ακολουθεί τα χνάρια Κόκκαλη. Ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών. Δεν μπορεί να σου παίρνει 12 τίτλους συνέχεια, ασύλληπτο. Έρχεται, πιστεύει στον Βαλβέρδε. Έφερε πίεση μπροστά πέρυσι. Φέτος ο ίδιος μόνος του αυτοκτονεί, χαλάει την ομάδα. Πάρε ρε τρεις παικταράδες. Είναι ανάγκη να πάρεις τον Ορμπάιθ και τον Κοστάντσο; Πάρε τρεις παικταράδες. Δύο χαφάρες, να βγαίνουν στο πέλαγος. Ο Φουστέρ πρέπει να παίζει, ο Ορμπάιθ πρέπει να παίζει. Τους άλλους τότε τι τους πήρες; Έρχεται ο Μαρκάνο και πρέπει να παίξει.

Τρώει τα μάτια του. Θέλω από τον Γενάρη τον Χαβίτο. Ποιό Χαβίτο ρε; Ένα γκολ τον χρόνο. Και από την άλλη ο Μαρινάκης, πάρε λεφτά, δώσε, συγχαρητήρια».


Για τον Παναθηναϊκό και τον Λέτο: «Ο Λέτο ήταν ανέκαθεν παικταράς. Και εκεί έκανε λάθος ο Βαλβέρδε. Αν δεν σου πει μία καλημέρα τι έγινε; Ο Λέτο χαλάει τον κόσμο. Εκεί που τον έβαλε του αρέσει. Και αν βγει και ο Ούγγρος. Θέλει μετά τερματοφύλακα και άμυνα. Το παλεύει ο Παναθηναϊκός». 

πηγή: sportdog.gr

Μανωλάς όπως Μουρίνιο!!

Τον Ζοσέ Μουρίνιο μιμήθηκε ο Κώστας Μανωλάς στη συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Μανωλάς όπως Μουρίνιο!
Μην νομίσετε ότι ο νεαρός αμυντικός της Ένωσης έδειξε την κλήση του στην προπονητική! Απλά εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου με παντόφλα και κάλτσες όπως είχε κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο όταν κοούτσαρε την Ίντερ σε συνέντευξη Τύπου για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
πηγή: sportdog.gr

Τα εισιτήρια για τον... πρίγκιπα!

Από αύριο Πέμπτη (20/10) θα μπορούν να προμηθεύονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του αγώνα με τον Εργοτέλη, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19:30 στο ΟΑΚΑ. Ξεσηκωμός στις τάξεις των οπαδών του "τριφυλλιού", καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να παρεβρεθεί στο γήπεδο και ο πρίγκιπας Σουλτάν, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος.
Τα εισιτήρια για τον... πρίγκιπα!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Στην διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, τα εισιτήρια του αγώνα της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Superleague, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/10/2011 και ωρα 19:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση είναι από 10€ έως 35€.
Επίσης, διατίθενται και εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας, της Λ. Κύμης και Ειρήνης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (από σταθερό: 801 111 1908, από κινητό: 2106870700), καθημερινές 09:30 – 17:30.
Για την αγορά των απλών (ονομαστικών) εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο στο γήπεδο, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης."
Mπορείτε να δείτε τα σημεία διάθεσης εδώ.

Το status του Βαλβέρδε στο Facebook (ΦΩΤΟ)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δείχνει αισιόδοξος για το παιχνίδι και θέλει να το μεταδώσει και στους παίκτες του.
Το status του Βαλβέρδε στο Facebook (ΦΩΤΟ)
Δείτε τι έγραψε στον τοίχο του στο Facebook, μία φωτογραφία που φιλοτέχνησε το “Κουρκούτι” στο Sport24.gr

"Δεν θα άφηνα τον Ολυμπιακό, ούτε για την Μπαρτσελόνα"!

Για όλους και για όλα μίλησε ο μέσος του Ολυμπιακού, Πάμπλο Ορμπάιθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα. Ο Βάσκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" βελτιώνονται συνεχώς, στάθηκε στην σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους φίλους των Πειραιωτών.
"Δεν θα άφηνα τον Ολυμπιακό, ούτε για την Μπαρτσελόνα"!
Μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ορμπάιθ στην "Stadio by Metro" ακολουθούν:

-Πάμπλο, γιατί βρίσκεσαι στην Ελλάδα;
«Γιατί ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει περίεργες στροφές. Εμένα μου παρουσιάστηκε μια πολύ όμορφη ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύτηκα και, αλήθεια, είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ».
-Είναι αλήθεια δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αφήνει τη χώρα του μετά από τόσα χρόνια και να εγκαθίσταται σε άλλη;
«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή και όμορφη εμπειρία και είχα την τύχη να μπορέσω να τη ζήσω και μάλιστα στην Ελλάδα, η οποία πιστεύω ότι είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Νιώθω πραγματικά πολύ άνετα εδώ όπως άλλωστε και η οικογένειά μου. Μας αρέσει πολύ».
- Σε αγωνιστικό επίπεδο; Το πρωτάθλημα πώς σου φαίνεται;
«Ουσιαστικά έχει μόλις μερικές αγωνιστικές που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και νομίζω ότι σε αυτό συμμετέχουν καλές ομάδες, με αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε».
-Σου αρέσει να παίζεις για τον Ολυμπιακό;
«Ναι, αισθάνομαι καλά. Όπως είπα και πριν όμως, δεν πάει πολύς καιρός που ξεκινήσαμε τα επίσημα ματς και πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Εύχομαι να ισχύσει το ίδιο και για μένα».
-Τι σημαίνει για έναν ποδοσφαιριστή να συμμετέχει για το Champions League;
«Θεωρώ ότι το Champions League είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που υπάρχει και σίγουρα σε εμάς τους ποδοσφαιριστές , αρέσει πολύ να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο γίνεται. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μας το προσφέρει αυτό και είμαστε υπερήφανοι».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του με ένα παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ για το Champions League. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό για την ομάδα;
«Είναι σημαντικό να ξεκινάς καλά και εμείς δεν το καταφέραμε. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε πολλούς μήνες να αγωνιστεί σε επίσημο ματς και αυτό αναπόφευκτα διακρίνεται. Θεωρώ πάντως ότι η ομάδα βελτιώνεται σταδιακά. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι με την Αρσεναλ παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι και σίγουρα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».
- Πιστεύεις ότι η ομάδα σε εκείνο το ματς άξιζε κάτι περισσότερο;
«Αλήθεια πιστεύω πως ναι. Θα έπρεπε να είχαμε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Έτσι δεν είναι; Όμως τι να γίνει; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και εμείς τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, κρατώντας τα θετικά στοιχεία του αγώνα. Όπως είπα και πριν, πιστεύω πως η ομάδα βελτιώνεται και ότι έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι».
-Τώρα, απέναντι στην Ντόρτμουντ, τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα;
«Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε, γιατί ίσως αυτή να είναι και μια από τις τελευταίες μας ευκαιρίες για να παραμείνουμε στη διοργάνωση. Πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά, παθιασμένα, γρήγορα αλλά και καλά για να πάρουμε το ματς».
-Πιστεύεις ότι τα δύο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ που ακολουθούν, θα καθορήσουν το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση;
«Στη διοργάνωηση, σίγουρα, αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια που αν καταφέρουμε να νικήσουμε, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουμε γενικά στην Ευρώπη».

-Θεωρείς ότι η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League αποτελεί στόχο για τον Ολυμπιακό;
«Η ομάδα πρέπει να απολαμβάνει και να στοχεύει πλήρως στη διοργάνωση που συμμετέχει. Είτε στο Κύπελλο, είτε στο Πρωτάθλημα , είτε στο Champions League. Πρέπει να κερδίζει πάντα. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να παίρνεις πάντα τους τρεις βαθμούς, αυτός όμως πρέπει να είναι ο στόχος μας. Στο Champions League αγωνίζονται οι πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Στο Europa παίζουν επίσης πολύ καλοί σύλλογοι, όμως αυτή τη στιγμή, εμείς είμαστε στο Champions League».
-Όταν ήρθες στον Ολυμπιακό κάποιοι σε αποκάλεσαν επιλογή του προπονητή. Αποτελεί αυτό μεγαλύτερη ευθύνη για έναν ποδοσφαιριστή;
«Εγώ αισθάνομαι απλά σαν ένας από όλους, σαν ένας ακόμη παίκτης σε αυτή την ομάδα και όχι σαν μία επιλογή του προπονητή. Πιστεύω ότι σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα πρέπει να δουλεύεις και να δείχνεις ότι είσαι καλά και ότι μπορείς να αγωνιστείς. Από κει και πέρα είναι επιλογή του προπονητή. Όμως δεν αισθάνομαι ότι είμαι ξεχωριστός. Την ευθύνη την έχω βασικά απέναντι σε εμένα τον ίδιο. Να κάνω σωστά τη δουλειά μου, να είμαι ταπεινός και υπεύθυνος και να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο που μπορώ».

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να δέχεται κακή κριτική στο ξεκίνημά του; Δεν πιστεύεις ότι δικαιούται ένα διάστημα προσαρμογής;
«Πιστεύω ότι κριτική ασκείται ακόμα και σε ποδοσφαιριστές πολύ μεγάλης αξίας. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει και θα πρέπει κανείς να το δέχεται ως κάτι φυσιολογικό. Διάστημα προσαρμογής όλοι χρειαζόμαστε, όμως στο κάτω-κάτω έτσι είναι το ποδόσφαιρο και το ίδιο συμβαίνει παντού, γιατί ο αθλητισμός είναι παντού ίδιος. Η κριτική και οι γνώμες είναι μέρος της δουλειάς μας όπως είναι και οι έπαινοι. Πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου και να προχωράς».
-Έπαιξες στην Αθλέτικ Μπιλμπάο έντεκα χρόνια και εκεί γνώρισες τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Πως είναι η σχέση σου μαζί του;
«Έχουμε μια καλή και επαγγελματική σχέση. Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον αν και εκείνος με γνωρίζει λίγο καλύτερα απ’ ότι εγώ, γιατί είναι προπονητής. Η συνεργασία μας συνέπεσε με πολύ καλές χρονιές για την ομάδα. Παίξαμε καλά και ουσιαστικά αυτή είναι η σχέση μας».
-Είναι αυτός ένας λόγος που είσαι σήμερα εδώ;
«Φαντάζομαι πως ναι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που με σκέφτηκε και πίστεψε ότι μπορώ να βοηθήσω αυτή την ομάδα. Σίγουρα η παρουσία του αποτέλεσε κίνητρο για μένα και χαίρομαι πολύ που προπονούμαι ξανά μαζί του».
-Πώς είναι η σχέση σου με τους υπόλοιπους Ισπανόφωνους της ομάδας;
(Τους κοιτάζει που παίζουν μπιλιάρδο όλοι μαζί πίσω του και γελάει) «Ο Φουστέρ, ο Μαρκάνο αλλά και ο Φράνκο Κοστάνσο, είναι οι πιο κοντινοί μου, αλλά έχω καλή σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου. Οι Έλληνες που φέρονται πολύ καλά, μου μαθαίνουν σιγά-σιγά λίγα ελληνικά και όλα αυτά με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ γρηγορότερα. Επίσης, ο Φρανθίσκο Γέστε, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παιδιά».
-Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης;
«Αυτή τη στιγμή μου αρέσει η Μπαρτσελόνα. Δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο ομάδες στην Ισπανία, αλλά θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα παίζει τώρα καλύτερο ποδόσφαιρο».
-Παρόλο που δεν είσαι φίλαθλός τους, ονειρεύεσαι να αγωνιστείς μια μέρα σε μία εκ των δύο;
«Νομίζω φυσικά ότι αυτό θα ήταν όμορφο για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά για να είμαι ειλικρινής θέλω τόσο πολύ να παίξω για τον Ολυμπιακό, που αυτή τη στιγμή δεν θα τον άφηνα για τίποτα».

-Ο κύριος Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός έχουν παρουσιάσει κοινωνική ευαισθησία, πραγματοποιώντας πολλές φιλανθρωπικές πράξεις. Το γνωρίζεις, το συμμερίζεσαι;
«Ναι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να βοηθάς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θεωρώ ότι όλοι μας μπορούμε, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε για να παρέχουμε φροντίδα στους συνανθρώπους μας. Κάθε είδους βοήθεια είναι σημαντική».
-Σε έχει επηρεάσει η κρίση στην Ελλάδα;
«Μέχρι σήμερα όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα αυτές οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για την χώρα και για κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Όμως εγώ είμαι πολύ λίγο χρόνο εδώ για να έχει προλάβει να με αγγίξει».
-Παρά την κρίση όμως, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται, με εντυπωσιακό τρόπο, πάντα στο πλευρό της ομάδας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;
«Το να βλέπεις τον κόσμο σου να γεμίζει το γήπεδο, να σε στηρίζει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να σε ενθαρρύνει με αυτόν τον μοναδικό τρόπο σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματική υπερηφάνεια. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να τους τους πω ότι όλοι μας νιώθουμε την στήριξή τους και τη ζέση τους σε όλες μας τις στιγμές. Τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Κατέθεσε πρόταση η ΕΡΤ!!

Η ΕΡΤ κατέθεσε πρόταση όσον αφορά στο κομμάτι των τηλεοπτικών της Α1 και περιμένει τις εξελίξεις από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αύριο Πέμπτη (20/10) στις 4 το μεσημέρι. Εκτός της πρότασης οι δύο "αιώνιοι".
Κατέθεσε πρόταση η ΕΡΤ
Ο ΕΣΑΚΕ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αν η ΕΡΤ δεν κατέθετε πρόταση μέχρι αύριο, τότε το πρωτάθλημα θα αναβαλλόταν επ' αόριστον.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ κατέθεσε 2 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα όλων των ομάδων της Α1, εκτός από τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Όλα βέβαια, θα ξεκαθαρίσουν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο, όπου θα μαζευτούν στα γραφεία του Συνδέσμου εκπρόσωποι των 13 ομάδων της Α1.

πηγή: sportdog.gr