Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Να μην βιαστεί ο Ολυμπιακός"

Υπομονή και μεγάλη προσοχή στην ταχύτητα των παικτών της Ντόρτμουντ συστήνει στον Ολυμπιακό ο Φάνης Γκέκας.
"Να μην βιαστεί ο Ολυμπιακός"
Εξαιρετικά δύσκολο χαρακτηρίζει το έργο του Ολυμπιακού απόψε κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ο Φάνης Γκέκας.
Με πέντε χρόνια θητείας στα γήπεδα της Γερμανίας ο διεθνής επιθετικός της Άιντράχτ σκιαγραφεί τον σημερινό αντίπαλο του Ολυμπιακού και καταθέτει στο Contra.gr την άποψή του για τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστεί η ελληνική ομάδα.
“Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο καιγια τις δυο ομάδες αφού αμφότερες χρειάζονται βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας ωστόσο έχει και σημαντικές απουσίες”.
Δεν θα επηρεαστεί από την έδρα
-Πιστεύεις ότι η Μπορούσια θα επηρεαστεί από την“καυτή” ομολογουμένως έδρα του Ολυμπιακού;
“Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί ιδιαίτερα. Αν και εκτός έδρας χάνει ένα ποσοστό από τη δύναμή της , έχει παίξει σε πολύ καυτές έδρες και έχει δοκιμαστεί απέναντι σε πολύ φανατικό κοινό παίζοντας ακόμη και μπροστά 80.000 κόσμο, κι ως εκ τούτο δεν θεωρώ ότι θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο η υπόθεση έδρα”.
-Θα ήταν λάθος για τον Ολυμπιακό να μπει με φουλ επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι;
“Νομίζω ότι θα πρέπει να δείξει υπομονή στο παιχνίδι του και να μην βιαστεί. Αν επηρεαστεί από τον κόσμο του που θα ζητάει το γκολ ίσως στη συνέχεια να του κοστίσει”.
-Ποια είναι τα αδύνατα και ποια τα δυνατά σημεία της ;
“Είναι ομάδα συνόλου κι ως εκ τούτου όλοι οι παίκτες της θέλουν μεγάλη προσοχή.Διαθέτει νέους ποδοσφαιριστές που τρέχουν διαρκώς και καλύπτουν όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, η άμυνα της παρουσιάζει κάποια προβλήματα κι αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός”.
Ψυχρή ομάδα
-Θα την χαρακτήριζες ομάδα ψυχολογίας;Ομάδα που έχει σκαμπανεβάσματα;
“Δεν νομίζω . Είναι ψυχρή ομάδα που ενδιαφέρεται μόνο για το αποτέλεσμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες”.
-Ποιο αποτέλεσμα θεωρείς ως το πιο πιθανό για τον αποψινό αγώνα ;
“Είναι ανοιχτός σε όλα τα αποτελέσματα. Και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη και θα παλέψουν γι αυτήν”.
-Πως αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση στη Γερμανία;Την παραλληλίζουν με την οικονομική κρίση και τις σχέσεις των δυο χωρών;
“Καθόλου θα έλεγα. Το ποδόσφαιρο άλλωστε δεν έχει να κάνει με την πολιτική και εδώ το βλέπουμε και στην πράξη” .
-Τελειώνοντας δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω για την Εθνική ομάδα και την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2012.
“Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στην τελική φάση το καλοκαίρι. Αρκεί να μείνουμε ομάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος”.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: