Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τα «πιστεύω» του Φερέιρα!!

Tα οκτώ «πιστεύω» του Φερέιρα που κάνουν τον Παναθηναϊκό ομάδα.
Τα «πιστεύω» του Φερέιρα
«Θα δείτε από τον Οκτώβριο»
Ο Φερέιρα για τον Κουίνσι
Ο Φερέιρα ήξερε πολύ καλά τον Κουίνσι από τη Μάλαγα, στην οποία τον είχε παίκτη, και επέμεινε πολύ στην απόκτησή του το καλοκαίρι για να δει ενέργειες από αυτόν σαν και αυτή κόντρα στην Ξάνθη. Στην αρχή του πρωταθλήματος ο Κουίνσι ήταν και επιπόλαιος και φαινόταν εκτός κλίματος σε κάποια ματς. Ο Φερέιρα έλεγε τότε: «Τον Κουίνσι θα τον δείτε από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Εχει να παίξει μπάλα από τον Απρίλιο και ήρθε σε μας αρχές Αυγούστου χωρίς να έχει κάνει πριν προετοιμασία. Μόλις είναι 100% έτοιμος θα κάνει εντυπωσιακά πράγματα».
Το’πε και το’ κανε
Πήρε ο Φερέιρα γρήγορους και ποιοτικούς.
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα το προηγούμενο καλοκαίρι είχε πει πολλές φορές: «Θα φτιάξουμε μια ομάδα πιο γρήγορη και πιο ποιοτική». Οι επιλογές του καλοκαιριού τον δικαιώνουν ως επί το πλείστον και ακόμα δεν μπορούμε να τους κρίνουμε και όλους. Ο Κουίνσι και ο Ζέκα είναι και γρήγοροι και ποιοτικοί και ήδη έχουν βάλει τη σφραγίδα τους μέχρι τώρα στα αποτελέσματα της ομάδας. Είναι παίκτες που έλειπαν από το περσινό ρόστερ. Μάλιστα, η ικανότητα του Ζέκα να παίζει για την ομάδα και να βοηθάει και ανασταλτικά δίνει τη δυνατότητα στον Φερέιρα να δίνει λίγο πιο ελεύθερο ρόλο στον Κουίνσι.
«Η ομάδα πάνω απ΄όλους μας»
Εχει μιλήσει πολλές φορές ο Φερέιρα για την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό. «Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι η ομάδα είναι πάνω απ' όλους μας». Φαίνεται να το πετυχαίνει. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα ομάδα και το κλίμα στα αποδυτήρια δεν έχει σχέση με πέρυσι. Στα γκολ πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Παράδειγμα; Ο φυσικός αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, που σαφέστατα δικαιούται να νιώθει αδικημένος, έχει υποδειγματική συμπεριφορά και προσπαθεί να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του.
Πως τον βελτίωσε ο Φερέιρα
Θυμόμαστε την παρεξήγηση μεταξύ Σιμάο και Φερέιρα λόγω της κριτικής του Πορτογάλου μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι; Ο Φερέιρα άφησε εκτός 18άδας στα επόμενα παιχνίδια τον Σιμάο , που του ζήτησε συγγνώμη και πριν από λίγες ημέρες με δηλώσεις επευφήμησε τον Φερέιρα: «Έκανα λάθος. Είναι ο μόνος προπονητής που έχω δουλέψει μαζί του και μου λέει τι θέλει από μένα σε κάθε ματς». Το αποτέλεσμα το είδαμε στην Ξάνθη. Εκτός του ότι ο Φερέιρα ανάγκασε τον Σιμάο να ελαττώσει το λίπος που είχε, φαίνεται πιο ώριμος στο παιχνίδι του και βοηθάει και πάλι με τα τρεξίματά του.
 
Θέλει να αναδείξει νέους παίκτες
Ο Φερέιρα θέλει να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με την ανανέωση. Γι' αυτό και πιθανότατα θα καθιερώσει τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, γι' αυτό και παίρνει στις αποστολές τους Μαυρία, Φουρλάνο, Ταμπάκη. Και στην Πόρτο το έκανε αυτό και στον ΠΑΟ φιλοδοξεί όταν φύγει οι φίλοι της ομάδας να λένε ότι «έβγαλε» έστω έναν παίκτη από τις Ακαδημίες. Ποιος είναι ο επόμενος; Ο Μαυρίας.
Ο άλλος Λέτο
 «Εκεί θα βάλει πολλά γκολ»
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα το είχε διαπιστώσει και από το καλοκαίρι το είχε στο μυαλό του. Ηθελε να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Λέτο και να τον φέρει πιο κοντά στην περιοχή ώστε να είναι αποτελεσματικός και πιο κοντά στο γκολ. Να τι έχει πει στους συνεργάτες του για την αλλαγή θέσης του Λέτο: «Εχει την ικανότητα να περνάει τον αντίπαλο με την τεχνική και το εκτόπισμά του. Οταν παίζει στα άκρα, η επόμενη κίνησή του είναι να βγάλει μία σέντρα και δεν είναι άμεσα απειλητικός. Οταν παίζει εντός περιοχής, όμως, μπορεί αμέσως να σουτάρει και να βάλει γκολ ή με μία κίνησή του να κερδίσει πέναλτι. Εκεί θα βάλει πολλά γκολ».
Ο ελεύθερος Κλέιτον
 «Εκεί θα βοηθήσει πολύ»
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα πήρε από τα αζήτητα τον Κλέιτον, τον πιστεύει και ο Βραζιλιάνος τον δικαιώνει. Θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Ξέρει ότι δεν μαρκάρει ιδιαίτερα, γι' αυτό και προτιμάει να τον έχει στην επίθεση και όχι στα χαφ. Ποιο είναι το σχεδιό του, όπως λέει ο ίδιος: «Με τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και τον Λέτο κοντά του αποκτάμε ταχύτητα στην επίθεση και δεν υπάρχει ο κλασικός φορ, γεγονός, που δημιουργεί χώρους. Ο Κλέιτον εκεί θα βοηθήσει πολύ». Το αποτέλεσμα το είδαμε προχθές. Μία κάθετη πάσα στον Λέτο, που κέρδισε το πέναλτι, και άλλη μία στον Κουίνσι που έχασε το κοντρόλ.
«Μας πάει»
Το σκεφτόταν ο Φερέιρα αυτό το 4-4-2 και να που το εφαρμόζει πλέον και αφήνει στο πίσω μέρος του μυαλού του το 4-3-3. Γιατί πλέον παίζει με 4-4-2; Να η απάντηση και το σκεπτικό του Πορτογάλου τεχνικού: «Εχουμε πολύ γρήγορους και τεχνίτες παίκτες σε άκρα και επίθεση και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Μας πάει αυτό το 4-4-2 ειδικά στην Ελλάδα, όπου η πίεση στις αντίπαλες άμυνες φέρνει αποτέλεσμα».
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: