Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παραίτηση με... επίθεση σε Κούγια και αιχμές για Φάκο!!

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Football League – Football League 2, Ευάγγελος Κατσής, παραιτήθηκε από τη θέση του, στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της διοργανώτριας, Σπύρο Καλογιάννη, στην οποία αφήνει αιχμές κατά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια για την... κόντρα που έχουν το τελευταίο διάστημα.
Παραίτηση με... επίθεση σε Κούγια και αιχμές για Φάκο
Μάλιστα, δεν αναφέρει καν ονομαστικά τους Κούγια και Παναχαϊκή, αλλά μόνο τον αριθμό της απόφασης.
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:
«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
Κύριε πρόεδρε και κύριοι σύμβουλοι όπως γνωρίζετε μετά την έκδοση της υπ'. αρ. 309/2011 αποφάσεως της επιτροπής σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας και του προέδρου αυτής, εγώ και τα άλλα μέλη της επιτροπής δεχόμαστε από τον δεύτερο από τους παραπάνω εγκαλούμενους βάρβαρη, ανελέητη και κακοήθη επίθεση σε υπηρεσιακό και προσωπικό επίπεδο και ΚΑΝΕΝΑΣ θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου δεν είχε το σθένος και την παρρησία να προβεί έστω και σε μία χλιαρή αποδοκιμασία των δυσμενέστατων αυτών δηλώσεων του εγκαλούμενου.
Παρά το γεγονός ότι το ανωτέρω πρόσωπο που με την ιδιότητα του προέδρου συμμετέχει στην ένωση σας και εκ του λόγου τούτου υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο, καθημερινά εξακόντιζε ορυμαγδό συκοφαντιών, ύβρεων και απειλών σε βάρος εμού και των άλλων μελών της επιτροπής καθώς και σε βάρος άλλων θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου παραβιάζοντας έτσι βάναυσα το άρθρο 26 του Π.Κ.
Το κατ' εξοχήν αρμόδιο διωκτικό αθλητικό όργανο όχι μόνο δεν παρενέβη να αποδοκιμάσει τουλάχιστον τον τρόπο συμπεριφοράς αυτού αλλά απεναντίας κατέστησε αυτό δημόσια προνομιακό συνομιλητή του και το χειρότερο, για το κύρος της επιτροπής, δημόσια και παρουσία αυτού προανήγγειλε δεσμευτικά ότι θα ασκήσει το ένδικο μέσο της εφέσεως ενώ το ένδικό αυτό μέσο, αν δεν κάνω λάθος, είχε ήδη ασκηθεί από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
Αν πράγματι αυτό δεν είχε ασκηθεί ενώ νομίμως ο ως άνω ενδιαφερόμενος το δικαιούνταν, αυτό σημαίνει ότι είχε εκ των προτέρων την διαβεβαίωση ότι το ένδικό αυτό μέσο θα ασκηθεί υπέρ αυτού από το διωκτικό όργανο.
Κατόπιν αυτού αρνούμενος να δεχτώ οποιαδήποτε «ηθική κηδεμονία» και ειδικότερα από τον συγκεκριμένο εγκαλούμενο, κρίνω αναγκαίο προκειμένου να προστατεύσω ενώπιον των αρμόδιων πολιτειακών οργάνων την προσωπική μου τιμή καθώς και την ηθική μου ακεραιότητα η οποία ουδέποτε κατά την τριαντακοπενταετή σταδιοδρομία μου ως δικαστικού λειτουργού αμφισβητήθηκε, σας διαβιβάζω την παραίτηση μου από το αθλητικό αξίωμα του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής και παρακαλώ να γίνει αμέσως αποδεκτή.
Επειδή όμως με πληροφόρησε η γραμματεία της επιτροπής ότι ο τακτικός πρόεδρος της Επιτροπής Ελ. Ζάμπρας είναι ασθενής και ενδεχομένως να μη δύναται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της 21/10/2011, θα παραμείνω μόνο μέχρι την εκδίκαση των εκκρεμουσών υποθέσεων κατά την παραπάνω δικάσιμο προκειμένου να μην δυσχερανθεί η έναρξη και διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της football league. Αν όμως, ο κύριος Ζάμπρας αναρρώσει, η παραίτηση μου είναι δεδομένη από την ημέρα της υποβολής της (18/10/2011).
Ο αναπληρωτής πρόεδρος
Ευάγγελος Κατσής
Επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: