Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το Plan B και η πίεση των αποτελεσμάτων!!

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το γιατί ο Σάκης Τσιώλης εύχεται να του κάτσουν τα αποτελέσματα για να δει το Plan B που έχει αρχίσει να εφαρμόζει από το ματς με τον Εργοτέλη, να αποδώσει καρπούς.
Το Plan B και η πίεση των αποτελεσμάτων
Αλλιώς τα είχε προγραμματίσει ο Σάκης Τσιώλης και αλλιώς του ήρθαν. Ο προπονητής του ΑΡΗ είχε σχεδιάσει το καλοκαίρι το αγωνιστικό του πλάνο πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες στους οποίους ήταν αποφασισμένος να στηρίξει το οικοδόμημα. Με την εικόνα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών στο μυαλό του είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με 2-3 ποιοτικές προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις, την παραμονή ενός βασικού κορμού (Σηφάκη, Λαζαρίδη, Νέτο, Μίσελ, Φατί, Καστίγιο, Πρίττα) και φυσικά την δουλειά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ώστε να εμπεδωθεί η φιλοσοφία του, ο ΑΡΗΣ θα παρουσιαζόταν έτοιμος και αν μη τι άλλο ανταγωνιστικός ως προς την επίτευξη των μίνιμουμ στόχων του. Δηλαδή συμμετοχή στα πλει-οφ και καλή πορεία στο κύπελλο.
Ο αρχικός προγραμματισμός πήγε γρήγορα… περίπατο παρότι ο έλληνας τεχνικός στήριξε τις επιλογές του στα τρία πρώτα παιχνίδια. Ο Σηφάκης τέθηκε γρήγορα νοκ άουτ, ο Λαζαρίδης δεν θυμίζει τον περσινό αμυντικό ογκόλιθο, ο Νέτο ακόμη ψάχνεται, ο Καστίγιο όταν δεν μαλώνει… βολοδέρνει στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε και η αγωνιστική απραξία που συνεπάγεται έλλειψη ρυθμού και οι μαζεμένοι τραυματισμοί για να δέσει το γλυκό. Μπροστά στον κίνδυνο η χρονιά να… εκτροχιαστεί με το καλημέρα ο Σάκης Τσιώλης υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμνη και να περάσει στο Plan B, δηλαδή το εναλλακτικό πλάνο.
Αυτό περιλαμβάνει την επιστράτευση παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής (Πρίττας, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας), την… ξεκούραση στον πάγκο όσων δεν ξεκίνησαν καλά και φυσικά την ενσωμάτωση στην ομάδα των τεσσάρων νέων παικτών από τον Ολυμπιακό Βόλου (τριών για την ακρίβεια αφού ο Βελλίδης καλύπτει επάξια το κενό του Σηφάκη). Ταυτόχρονα η πίεση για αποτελέσματα είναι αμείλικτη και όσο αυτά δεν έρχονται, το άγχος θολώνει το μυαλό, όπως φάνηκε στο Παγκρήτιο.
Είναι φανερό ότι οι κίτρινοι χρειάζονται μια νίκη, αφενός για να αρχίζουν να ανακάμπτουν βαθμολογικά και αφετέρου να κερδίσουν χρόνο. Το Plan B χρειάζεται το χρόνο του μέχρι να αρχίσει να αποδίδει στο μάξιμουμ. Την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ έχει τη χρυσή ευκαιρία να επουλώσει τις πληγές του και να αγοράσει τον πολυπόθητο χρόνο που ήδη δουλεύει υπέρ της ομάδας. Ουμπίδες, Σανκαρέ και Ακόστα καλύτεροι μπορεί να είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι, χειρότεροι με τίποτα. Ο Ιάκομπ θα μπορεί να βγάλει 90λεπτο, ο Γκαρσία με τον Βράνιες να ενισχύσουν τα χαφ με δυο ποιοτικές λύσεις και να γυρίσει ο Σολτάνι με την ελπίδα να έχει βάλει και μυαλό.
Ως τότε ο Τσιώλης εύχεται να του κάτσουν τα αποτελέσματα για να δει το Plan B που έχει αρχίσει να εφαρμόζει από το ματς με τον Εργοτέλη, να αποδώσει καρπούς.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: