Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Φουλ επίθεση κατά Οικονομίδη!!

Την αντίθεσή τους τους για όσα είπε την περασμένη Δευτέρα (17/10) ο Βασίλης Οικονομίδης εξέφρασαν στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (19/10) οι διοικούντες την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίοι μίλησαν για περίπου δύο ώρες.
Φουλ επίθεση κατά Οικονομίδη
Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" επισήμαναν πως όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ήταν απαράδεκτα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην διαφορετική στάση που υπάρχει από τον ΟΠΑΠ και μίλησαν για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Για τα τηλεοπτικά οι "ασπρόμαυροι" υποστήριξαν ότι τη συμφωνία "έσπασαν" οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπάνε Πρέλεβιτς διάβασε ένα κείμενο το οποίο ανέφερε τα εξής: "Όταν λέμε πως οι ομάδες είναι εταιρία για κάποιους σημαίνει πως θα πρέπει να υπογράφουμε συμβάσεις, ας μάθουν πως ο ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί αυτά που τονίζει η ιστορία του και οι φίλαθλοι του. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι επαναστάτης χωρίς αιτία. Τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ δεν τις έκανε κανείς πρόεδρος μόνος του. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτεργάτης της δράσης στο τομέα τηλεοπτικών.
Κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει την αξία του ονόματος του. Κάποιοι επιμένουν να σκέπτονται με τρόπο αναχρονιστικό. Ο ΠΑΟΚ έχει δικό του κανάλι και αυτό το κανάλι το διαχειρίζονται τεχνοκράτες και μας δίνει το δικαίωμα για επιπρόσθετα έσοδα.
Ο ΠΑΟΚ βλέπει το μπάσκετ όπως πρέπει να είναι μετά από 5-10 χρόνια. Κάθε μας βήμα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Όλες οι ομάδες πρέπει να διαλέξουν τον δρόμο που οδηγεί στον μαρασμό ή στον δρόμο της ανατροπής. Ο ΠΑΟΚ αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσει".
Γαλατσόπουλος: "Δεν μας καλύπτει η σύμβαση"
Για τις επαφές με τον ΟΠΑΠ και το θέμα των τηλεοπτικών μίλησε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: "Θα σας αναλύσω το θέμα του ΟΠΑΟΠ και τα τηλεοπτικά. Για τον ΟΠΑΠ εδώ και ένα μήνα ξεκινήσαμε τις επαφές λέγοντας την πως ο ΠΑΟΚ έχει κανάλι και έχει εκχωρήσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. Πάνω σε αυτό το θέμα συζητήσαμε με τον ΟΠΑΠ για την σύμβαση που έφτασε στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Μέσα σε αυτή προβλέπεται να πάρει ο ΠΑΟΚ 233.000 ευρώ επί τρία χρόνια, με μία διαφορά πως την πρώτη χρονιά είναι το ποσό μεγαλύτερο.
Αυτή την σύμβαση την μελετούμε, δεν την έχουν υπογράψει. Προτείναμε να πάρουμε ένα ποσό για την φανέλα της ομάδας και για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας και στο Γιούροκαπ και βάσει αυτού ζητήσαμε για την φανέλα. Την Δευτέρα συζητήσαμε μια συνεργασία για τα ιντερνετικά δικαιώματα. Καταθέσαμε πρόταση στον ΟΠΑΠ για μια τριμελή συνεργασία. Σε αυτό περιμένουμε απάντηση. Αυτή η σύμβαση δεν καλύπτει τον ΠΑΟΚ γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ιστορία, όνομα λαό και δεν μπορεί να πάρει το ίδιο πόσο με τις άλλες 11 ομάδες. Μελετούμε την σύμβαση και περιμένουμε απάντηση".
Γαλατσόπουλος: "Αυτοί έσπασαν τη συμφωνία"
Συνεχίζοντας πρόσθεσε: "Σχετικά με τα τηλεοπτικά οι ομάδες είχαν συμφωνήσει για μια κεντρική διαχείριση, η οποία λέει πουλάμε τα δικαιώματα μας σε ένα κανάλι και αφού πάρουμε τα λεφτά μοιράζονται βάσει εμπορικότητας και δυναμικής ομάδα. Διαπιστώσαμε πως αυτή η κεντρική διαχείριση είναι ένα κεντρικό κανάλι δηλαδή η ΕΡΤ. Γνωρίζαμε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα πως περιμέναμε την πρόταση της ΕΡΤ για όλα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οταν πήγαμε στο συμβούλιο είδαμε πως δεν υπήρχε καμία πρόταση γιατί η ΕΡΤ δεν έχει δ.σ. και το Σάββατο θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση αναβολής του πρωταθλήματος γιατί δεν υπήρχαν τηλεοπτικά δικαιώματα.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μας φώναξε στο γραφείο μας και είπε ένα ποσό χωρίς καμία δέσμευση. Εμείς του είπαμε πως συμφωνούμε αλλά δεν έγινε τίποτα ύστερα. Πριν από το δ.σ. ο κ. Βασιλακόπουλος ζήτησε να παίξουμε το Σάββατο και όλοι κατανοώντας το πρόβλημα της Εθνικής την αποδεχτήκαμε. Μας είπε πως όταν πάμε στο δ.σ. πιθανόν θα έχουμε πρόταση της ΕΡΤ. Οταν τελείωσε η συνάντηση υπήρχε συμβούλιο με την ΕΡΤ, στις 13:30 μας είπαν πως συμφώνησαν Ολυμπιακό και Παναθηναικός με την εταιρία ΤΑΦ. Αρα έσπασε η κεντρική διαχείριση και αφού έγινε αυτό ο ΠΑΟΚ και Αρης και Πανιώνιος αποφάσισαν να μην βρεθούν στη συνάντηση με την ΕΡΤ. Οταν πήγαμε στο δ.σ. ενημερωθήκαμε πως η ΕΡΤ δεν κάνει προσφορά και η εταιρία ΤΑΦ έκανε πρόταση στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και πως προσφέρει 2.000.000 ευρώ για τις 11 ομάδες.
Ενώ για 1,5 μήνα περιμέναμε την ΕΡΤ να κάνει μια πρόταση, τελικά μια διαφημιστική εταιρία έκλεισε συμφωνία με τις δύο ομάδες και μετά πρότεινε και ένα ποσό για τις 11 ομάδες. Αρα πρέπει να κλείσουμε μια συμφωνία μέσω διαφημιστικής. Ετσι εμείς σαν διοίκηση του ΠΑΟΚ είπαμε δεν συναινούμε να μπει μια κάμερα και ο ΠΑΟΚ με τα ίδια του τα μέσα θα προσπαθήσει να δείξει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον κόσμο του. Σεβόμενοι την Εθνική ομάδα και το άθλημα θα κατεβούμε να παίξουμε και περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη την πρόταση της ΕΡΤ και εφόσον δεν υπάρξει πρόταση θα γίνει πάλι αναβολή".
"Διαφορετική η στάση του ΟΠΑΠ"
Τόσο ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος όσο και ο Μπάνε Πρέλεβιτς στάθηκαν στην διαφορετική στάση που κράτησε ο ΟΠΑΠ μετά την συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Οικονομίδη. "Το τρίτο σκέλος που θέλω να αναφερθώ είναι πως μετά την συνέντευξη Τύπου η στάση του ΟΠΑΠ ήταν σε εμάς διαφορετική", είπε ο Γαλατσόπουλος, ενώ ο Πρέλεβιτς πρόσθεσε: "Μας λένε θα δούμε για την φανέλα. Ημασταν περίπου 3 ώρες στα γραφεία του Γενικού Διευθυντή και μας είπαν μπράβο για την πρόταση για το διαδικτυακό κανάλι. Μας είπαν πως την θέλουν γραπτώς. Κάναμε μια γραπτή πρόταση και μόλις τον πήρε τηλέφωνο, εκείνος είπε πως δεν ισχύει η πρόταση εάν δεν υπογράψετε την σύμβαση. Οπότε αυτό σημαίνει αλλαγή στάσης".
Αντίδραση Γαλατσόπουλου, Πανάκα για Οικονομίδη
Για τον Οικονομίδη ο Γαλατσόπουλος επισήμανε: "Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ο οποίος έχει προσφέρει στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, πρέπει να γνωρίζει πως μεγάλο μερίδιο το ότι είναι εκεί στον ΕΣΑΚΕ, το οφείλει στον ΠΑΟΚ. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή του για τον ΠΑΟΚ, απαράδεκτο να κρίνοντας τα περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΟΚ και είναι απαράδεκτο να κοινοποιεί στους δημοσιογράφους επίσημα έγγραφα της εταιρίας".
Για τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ μίλησε και ο Κώστας Πανάκας, ο οποίος να σημειωθεί πως έκανε τις παρατηρήσεις του στους εκπροσώπους Τύπου στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου του Οικονομίδη, τονίζοντας πως "περίμενα σκληρότερη αντίδραση σας".
Για τον Οικονομίδη είπε: "Μπορούμε να μην καταφέρουμε τίποτα, μπορεί να βρούμε κλειστές πόρτες, αλλά σε όσα είπε ο κ. Οικονομίδης τα νερά δείχνουν πως έχουν ταραχτεί. Θα πω για τις ανακρίβειες του. Η μεγαλύτερη είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει μαντήλι να κλάψει και αυτό δεν λέγεται ούτε σε καφενειακή συζήτηση. Πληρώσαμε τις 340.000 μέχρι στιγμής. Αυτά αφορούν 130.000 στην Εφορία, 65.000 για την νέα εγγυητική, 40.000 για την Ευρωλίγκα, 10.000 για το παράβολο αυτής, 42.000 σε παίκτες και προσωπικό και 44.000 σε προηγούμενες υποχρεώσεις.
Το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Ενα μεγάλο κομμάτι οφείλεται σε δ.σ. της διοίκησης και στο τμήμα μάρκετιν. Ο ΠΑΟΚ έχει μπάτζετ 1.000.000. Χρειαζόμαστε 2.2 μέχρι 2.4, αλλιώς δεν βγαίνει η χρονιά. Είναι το ΙΚΑ και η εφορία, οι ρυθμίσεις, είναι το άρθρο 99 και οι λειτουργικές ανάγκες. Λέχθηκε πως εμείς υποκινήσαμε την ανακοίνωση της Θύρας 4. Αυτό είναι κακοήθεια. Δεν χρειάζεται ένα σύνδεσμος να υποκινηθεί από κανέναν. Δεν μπορούμε σε κανένα να κάνει μια ανακοίνωση επί προσωπικού έστω και αυτό σαν Πανάκα δεν με βρίσκει σύμφωνο, έστω κι αν δέχτηκα επίθεση από το πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Είμαστε ερασιτέχνες παράγονες. Είμαστε οπαδοί".
Πανάκας: "Απαράδεκτο το κόψιμο της τρίτης ομάδας"
Ο Κώστας Πανάκας μίλησε και για το θέμα της Ευρωλίγκας. "Η διαφωνία μας έχει να κάνει με την εμπορικότητα του ονόματος του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πλούσια ιστορία, έχει δύναμη μεγάλη. Σύμφωνα με κανάλι ο ΠΑΟΚ έχει την μέγιστη συσπείρωση φιλάθλων. Ο ΠΑΟΚ παίρνει τα ίδια χρήματα με τον ΚΑΟΔ και τον Κολοσσό και Ηλυσιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι μεγαλύτερο, δεν έχω κάτι με αυτές τις ομάδες. Τι θα περίμενα; Να πάει στην Ευρωλίγκα και επειδή έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ περίμενα να προσπαθήσει να υπερασπίσει όλων των ελληνικών ομάδων τα συμφέροντα.
Πέρσι ελληνική ομάδα κατέκτησε την Ευρωλίγκα, η Εθνική έχει επιτυχία. Δεν δικαιολογείται το κόψιμο της τρίτης ομάδας. Επρεπε να πει πως ο ΠΑΟΚ και ο Αρης πρέπει να έχουν συμβόλαιο τύπου Α. Τα χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες. Η Κίμκι αποκλείστηκε από μιας ομάδα ασήμαντη. Περιμένουμε από τον. κ. Οικονομίδη να καταλάβει τον ρόλο με τον οποίο πηγαίνει εκεί, δεν πάει ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και Παναθηναικού. Τα πόσα του ποδοσφαίρου το μπάσκετ τα βλέπει με τα κιάλια. Το σωματείο του ΠΑΟΚ έχει σηκώσει ευρωπαϊκά τρόπαια, έχει κρατήσει τον κόσμο μας".
Πανάκας: "Όχι στα επεισόδια"
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ζήτησε την βοήθεια των φίλων της ομάδας. "Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι ρήτρες βίας είναι αυστηρές. Τα πρόστιμα αφαιρούνται από τις επιχορηγήσεις και φέτος είναι εις διπλούν . Αυτό δεν το αντέχουμε. Είμαστε επαναστάτες με αιτία και όραμα. Το μπάσκετ πρέπει να διεκδικήσει και η μία ομάδα να δίνει τη διπλανή της. Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει σύμμαχο τον κόσμο. Τρεις ακόμη αγωνιστικές δεν θα έχουμε τον κόσμο. Μετέπειτα θέλουμε την βοήθειά τους. Οσα διαρκείας πουληθούν θα συνοδευτούν με μια φανέλα του Μπάνε, την ζωντανή ιστορία της ομάδας".
Γαλατσόπουλος: "Περιμένουμε, αλλά ταυτόχρονα ψάχνουμε"
Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών ο Γαλατσόπουλος, ανέφερε: "Η συμφωνία κυρίων έλεγε να πάμε σε ένα κανάλι και να περιμένουμε την πρόταση. Και μάθαμε πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός σπάσανε την συμφωνία. Όποτε και ο ΠΑΟΚ περιμένει αλλά παράλληλα ψάχνει.
Περιμέναμε μια πρόταση 4.500.000 από τα οποία τα 2.500.000 θα μοιραζόταν στις υπόλοιπες ομάδες εκτός των Ολυμπιακού και Παναθηναικού, ενώ υπήρχε και μια δέσμευση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ για ακόμη 500.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ. Και χθες μάθαμε για 2.000.000 ευρώ. Η ΤΑΦ δεν είναι κανάλι, η ΕΡΤ μπορεί να αγοράζει τα δικαιώματα των Ολυμπιακού και Παναθηναιϊού μέσω αυτής.
Από την ΝOVA μας είπαν η άνθρωποι πως εάν δεν βρούμε μια λύση τότε να συζητήσουμε. Κάθε ομάδα μετά μπορεί να βρει τα έσοδά της. Εμείς σταματάμε τις επαφές και περιμένουμε την Τετάρτη. Χθες με πήραν τηλέφωνο και μου υποσχέθηκαν κάποια πράγματα που αφορούν τον ΟΠΑΠ. Περιμένουμε όμως γραπτώς".
Πρέλεβιτς: "Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο PAOK WEB TV"
Για διαδικτυακό κανάλι του ΠΑΟΚ ο Πρέλεβιτς, είπε: "Έχουμε κάνει τις μελέτες για τα έσοδα από τις μεταδόσεις του παιχνιδιού και πως μπορούμε να βάλουμε τους ΠΑΟΚτσήδες εξωτερικού. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει Web TV. Αυτή την στιγμή καλούμαστε να το αφήσουμε τρία χρόνια στην άκρη και να μην το εκμεταλλευτούμε.
Συζητάμε με όλους. Καμία πόρτα δεν είναι κλειστή. Τους άρεσε όλο το πρότζεκτ. Αλλά η στάση της τηλεόρασης έχει επηρεαστεί από τις δηλώσεις του Οικονομίδη. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα είναι το μοναδικό παιχνίδι που θα μεταδοθεί από το διαδικτυακό κανάλι".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: