Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έχασε στο... play-station-Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1


Η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε στην Ισπανία και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 5-1 από την Μπαρτσελόνα που έπαιξε ποδόσφαιρο αλά playstation. Δύο γκολ ο Μέσι και από ένα οι Βίγια, Πέδρο και Αλβες. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με τον Γκοβού και ο Τζόρβας σε μεγάλη μέρα νίκησε σε πέναλτι τον Αργεντίνο σταρ των Καταλανών.Με το αριστερό.... ξεκίνησε την πρεμιέρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός που γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα από την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα. Η αρμάδα του Μέσι με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον Αργεντίνο σταρ επικράτησε με 5-1 των νταμπλούχων Ελλάδος Οι "πράσινοι" αν και προηγήθηκαν με τον Γκοβού στο 20' δεν μπόρεσαν να κρατήσουν παρά μόνο δύο λεπτά, το μηδέν για την εστία τους. Ο Μέσι ισοφάρισε άμεσα (22') και ο Βίγια στο 33' έδωσε το προβάδισμα ενώ το 3-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Μέσι στο φινάλε (45') του πρώτου ημιχρόνου.

Το 4-1 έκανε το Πέδρο στο 78' εκμεταλλευόμενος το διπλό δοκάρι του Μέσι σε πλασέ ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Αλβες μετά από ασίστ του Μέσι. Ο Αργεντίνος άσος της Μπάρτσα νικήθηκε στο 53' από τον καλύτερο παίκτη του "τριφυλλιού" Τζόρβα από τα έντεκα βήματα (μετά την ανατροπή του ίδιου από τον Καντέ).

Γήπεδο:
"Καμπ Νου"

Διαιτητής: Ν. Ριτσόλι (Ιταλία)

Βοηθοί: Λ. Ματζιάνι- Ε. Ντι Λιμπερατόρε

Μπαρτσελόνα (Πεπε Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (75' Μιλίτο), Πουγιόλ, Τσάβι (79' Μασεράνο), Βίγια (69' Μπόγιαν), Ινιέστα, Μέσι, Μπούσκετς, Πέδρο, Αμπιντάλ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκοβού (70'Λουίς Γκαρσία), Κατσουράνης (64' Καραγκούνης), Λέτο (80' Νίνης), Σισέ.

Σκόρερ: 20' Σισέ, 22' Μέσι, 33' Βίγια, 45' Μέσι, 78' Πέδρο, 90+3' Αλβες

Κάρτες: - / Καραγκούνης

Tα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ



Σε αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τβέντε-Ιντερ 2-2
Βέρντερ Βρέμης-Τότεναμ 2-2

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν-Σάλκε 1-0
Μπενφίκα-Χαποέλ Τελ Αβίβ 2-0

3oς ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουν.-Ρέιντζερς 0-0
Μπουρσασπόρ-Βαλένθια 0-4

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1
Κοπεγχάγη-Ρούμπιν Καζάν 1-0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν-Ρόμα 15/09
Κλουζ-Βασιλεία 15/09

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μαρσέιγ-Σπαρτάκ Μόσχας 15/09
Ζίλινα-Τσέλσι 15/09

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης-Αγιαξ 15/09
Μίλαν-Οσέρ 15/09

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρσεναλ-Μπράγκα 15/09
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Παρτιζάν 15/09

Με κεφάτο Ελ Ζαρ και… 150 Βέλγους!

Με κεφάτο Ελ Ζαρ και… 150 Βέλγους!

Στο Όοστκαμπ προπονήθηκε σήμερα το απόγευμα η ομάδα του ΠΑΟΚ, που θα ολοκληρώσει αύριο την προετοιμασία της για το παιχνίδι με την Μπριζ (Πέμπτη 20:00). Ο Παύλος Δερμιτζάκης άρχισε να ξεδιπλώνει κάποιες πρώτες σκέψεις για την ενδεκάδα του αγώνα, δοκιμάζοντας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης, τους Λίνο, Σνάουτσερ, Κοντρέρας και Μαλεζά στην τετράδα της άμυνας, τον Βιτόλο με τον Ίβιτς στα χαφ, με τον Βιεϊρίνια δεξιά και τον Κουτσιανικούλη αριστερά! Ο Πάμπλο Γκαρσία που έπαιξε με την θεωρητικά «αντίπαλη» ομάδα, θα είναι ασφαλώς στους βασικούς, καθώς ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλησε να διατηρήσει τις ισορροπίες των δύο «ομάδων». Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά κεφάτος φάνηκε να είναι ο Ελ Ζαρ, δίχως πάντως να προορίζεται για βασικός από τον κ. Δερμιτζάκη, ενώ την προπόνηση του ΠΑΟΚ, εκτός από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, την παρακολούθησαν και 150 Βέλγοι φίλαθλοι που ήθελαν να βρεθούν κοντά στους παίκτες του δικεφάλου.

Πιθανότατα νοκ άουτ ο Ηλιάδης – Πρόβλημα με Χοσέμι – Γιάκομπ

Πιθανότατα νοκ άουτ ο Ηλιάδης – Πρόβλημα με Χοσέμι – Γιάκομπ

Δυσάρεστες ειδήσεις επιφύλασσε η σημερινή προπόνηση για την ομάδα του Ηρακλή. Ο Στέλιος Ηλιάδης πιθανότατα θα τεθεί νοκ άουτ από την αναμέτρηση με την Λάρισα καθώς φαίνεται ότι έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο. Πρόβλημα προέκυψε όμως και με τον Χοσέμι που υπέστη κάκωση στο αριστερό του γόνατο και θα χρειαστεί να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Σαββατιάτικο ματς. Ο Βίκτορας Γιάκομπ από την δική του πλευρά έχει ενοχλήσεις στο πέλμα, όμως αναμένεται να είναι πανέτοιμος.

«Να κατακτήσω το τρίτο μου Champions League»!


Την κατάκτηση του τρίτου Champions League της καριέρας του που θα τον κάνουν αυτόματα τον πρώτο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, ονειρεύεται ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ ξεκινάει την Τετάρτη το νέο του ταξίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με αντίπαλο τον Άγιαξ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το μυαλό του ωστόσο βρίσκεται από τώρα στον τελικό της 28ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ».

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρει να κατακτήσει τη φετινή διοργάνωση, θα συμπληρώσει δέκα τίτλους στον θεσμό (έξι κύπελλα πρωταθλητριών και τέσσερα Champions League). Ο «Special One» δεν αρνείται πως, εξίσου με τη συλλογική διάκριση των Μαδριλένων, επιθυμεί και τη δική του. «Η Ρεάλ θέλει να πάρει το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ακριβώς τόσο πολύ θέλω κι εγώ να κατακτήσω το τρίτο μου, αλλά γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν αυτόν τον τίτλο. Παρότι είναι η πρώτη μου σεζόν στη Μαδρίτη και ακόμα χτίζουμε την ομάδα, αν καταφέρουμε να περάσουμε στους '16' θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον», οι αρχικές δηλώσεις του «εκλεκτού», ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε και μεμονωμένα στο παιχνίδι της πρεμιέρας, κόντρα σε μια άλλη ιστορική ομάδα όπως αυτή του Άγιαξ: «Ο Αγιαξ είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Τόσο εμείς όσο κι αυτοί θεωρούμαστε ιερά τέρατα της διοργάνωσης. Είμαι ένθερμος οπαδός των τμημάτων υποδομής του Αγιαξ. Θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET



γεια σας αδερφια...

δυσκολα ματς τα σημερινα και θα παω μονο με τα βουνα για μεροκαματκι.

ΜΠΑΡΤΣΑ-ΠΑΟ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ...ΔΗΛ ΜΙΚΗ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΧΑΝΤΙΚΑΠ

120 χρόνια Πανιώνιος


Ιστορική μέρα για τον... Ιστορικό. Ο Πανιώνιος, ο προσφυγικός σύλλογος, που είναι και ο αρχαιότερος της Ελλάδας, συμπληρώνει 120 χρόνια από την ίδρυσή του. Η "κυανέρυθρη" ΠΑΕ με ανακοίνωσή της εύχεται να συνεχίσει ο σύλλογος να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό...

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει...

«Σαν σήμερα, πριν 120 χρόνια, γεννήθηκε στη Σμύρνη της ελληνικής Ιωνίας ο αρχαιότερος σύλλογος της πατρίδας μας. Ένας σύλλογος που άντεξε σε κακουχίες, πολέμους και την ύστατη δοκιμασία της προσφυγιάς και του ξεριζωμού.

Σήμερα, 120 χρόνια μετά, ο «Ιστορικός» όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι της χώρας μας, εξακολουθεί να πρεσβεύει τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά και να είναι ο σημαιοφόρος της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων των Ιωνικών ακτών της Μικράς Ασίας.

Όλοι εμείς στην ΠΑΕ, διοίκηση, στελέχη, υπάλληλοι καθώς και όλη η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου, ευχόμαστε χρόνια πολλά στον μεγάλο και αιώνιο Πανιώνιο μας. Υπηρετούμε μία μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιδανικά, βαριά κληρονομία και άσβεστη μέσα της τη μνήμη της μάνας Σμύρνης.

Χρόνια Πολλά Πανιώνιε μας!».

Εστάλη στην ΟΥΕΦΑ το υπόμνημα απολογίας


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε στην ΟΥΕΦΑ το υπόμνημα απολογίας για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τον αγώνα Φενέρμπαχτσε-ΠΑΟΚ της 26ης Αυγούστου. Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναμένεται τις επόμενες μέρες μέσα στην εβδομάδα αυτή και αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται πως μπορεί να είναι χρηματικό πρόστιμο ή και τιμωρίας έδρας σε ένα από τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε ότι αφορά πάντως τον τελευταίο αγώνα του ομίλου στον οποία μετέχει ο ΠΑΟΚ, αυτόν με την Δυναμό στο Ζάγκρεμπ, η ομάδα της Κροατίας έκανε γνωστό σήμερα στον ΠΑΟΚ πως δεν προτίθεται να παραχωρήσει εισιτήρια για το παιχνίδι αυτό στο Ζάγκρεμπ που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και αντίστοιχα δεν αξιώνει εισιτήρια για τον αγώνα των δυο ομάδων στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος, με βάση την απόφαση αυτή, αλλά και την οδηγία της ΟΥΕΦΑ, για αποφυγή αρνητικών συμβάντων στους αγωνιστικούς χώρους να σεβαστεί την πρωτοβουλία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να μην πάρει εισιτήρια για τους οπαδούς και φίλους του που θα ήθελαν να ταξιδεύσουν στην Κροατία.

Πολλά τα προβλήματα απουσιών στον Αρη


Εκτός πλάνων του Εκτορ Ραούλ Κούπερ για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, που και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ υπενθυμίζεται πως Ντάρσι Νέτο, Κάρλος Τόχα και Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής που έχουν. Ακόμα εκτός ομάδας είναι και ο Τόνι Κάλβο, που αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα, βρίσκεται με άδεια στην Ισπανία και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα αυτόν.

Ο Τσεσνάουσκις έχει μια μικρή θλάση που θα τον κρατήσει εκτός προπονήσεων, ενώ εκτιμάται πως για τον αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη έχει αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ολοκληρώνει αύριο την ετοιμασία των παικτών του και θα επιλέξει τους παίκτες της αποστολής, αλλά προς το παρόν δεν συμπληρώνει 18άδα.

Δηλώσεις στην ισπανική εφημερίδα "As" έκανε ο Αργεντινός τεχνικός και μεταξύ άλλων τόνισε: "Ξέρουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι η Ατλέτικο, αλλά με ταπεινότητα θα προσπαθήσουμε να σας εκπλήξουμε. Μην αμφιβάλει κανείς ότι θα μπούμε στον αγώνα με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να νικήσουμε. Η Ατλέτικο είναι σε καλή κατάσταση, άρχισε τη σεζόν όσο καλά την τελείωσε και θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα και τους παίκτες μου αυτός ο αγώνας. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την αισιοδοξία μας".

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την απουσία του Κουν Αγκουέρο είπε: "Είναι μία ανακούφιση για μας το ότι θα απουσιάσει ο Αγκουέρο, αλλά δεν μας ξεγελά, γιατί η Ατλέτικο έχει κι άλλους επικίνδυνους παίκτες".

«Κρέμασε» την φανέλα της η Σαρέγκου


Την απόφαση της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση γνωστοποίησε η Πόλυ Σαρέγκου. Έπειτα από μια σπουδαία καριέρα γεμάτη με τίτλους η 38χρονη σέντερ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην καλύτερη φάση της καριέρας της μετά την κατάκτηση του «Triple Crown» την περσινή σεζόν με τον Αθηναϊκό.

Η Σαρέγκου αγωνίστηκε στην καριέρα της στις ΜΕΝΤ, Βαλένθια, Μπούργος, Βιγιαγκαρθία, Ίμπιζα, Ονταρούμπια (Ισπανία), Ν. Τρίγλια, Ακαδημία και Εσπερίδες.Η Σαρέγκου είχε 194 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα ενώ είναι και η πρώτη σκόρερ της «γαλανόλευκης» με 2.181 πόντους.

Μάρα: «Να αξιοποιήσουμε την έδρα μας»

Μάρα: «Να αξιοποιήσουμε την έδρα μας»

Ο Μπογκντάν Μάρα ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην σημερινή media day της ομάδας του Ηρακλή. Ο Ρουμάνος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με δεδομένη την εμφάνισή μας στο Περιστέρι και το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας και ότι μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος έχουμε απολογισμό 4 βαθμούς. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας αλλά και γενικότερα όλα όσα θα έχουμε να δώσουμε στο Καυτανζόγλειο. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συγκομιδή στην έδρα μας αλλά και ένα συνολικό καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συλλογής βαθμών και πορεία σε σχέση με πέρσι».

Έφυγε μόνος του Δαλούκας!


Tελικά η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη για... αποκεφαλισμό του Δαλούκα έγινε πραγματικότητα έστω κι αν δεν το έκανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος αλλά ο ίδιος ο Θεσσαλός διαιτητής! Μετά τα όσα έγιναν από το περασμένο Σάββατο ο Γιώργος Δαλούκας με σημερινή του επιστολή ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας, κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης!

Ο διεθνής διαιτητής, που είναι το πρόσωπο των ημερών λόγω της διαιτησίας του στο Σαββατιάτικο παιχνίδι του «Κλ. Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό (κυρίως λόγω του πέναλτι που έδωσε στους «πράσινους» ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από τους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας, με την εξής ανακοίνωση:
«Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω μετά την λάσπη που δέχθηκα για μία δύσκολη απόφαση. Για αυτό αποφάσισαν να μην συμμετέχω σε αγώνες της Super League».

Έφθασε στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ

Έφθασε στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ

Στο Βέλγιο βρίσκεται ήδη η αποστολή του ΠΑΟΚ που συνάντησε αρκετό αέρα και «τσουχτερό» κρύο. Οι παίκτες του δικεφάλου θα προπονηθούν σήμερα το απόγευμα και φυσικά θα αρχίσουν να μπαίνουν στους ρυθμούς του μεγάλου αγώνα με την Μπριζ το βράδυ (20:00) της Πεμπτης.

Πάντιτς: «Η Ατλέτικο αντιμετωπίζει με σεβασμό τον Άρη»

Πάντιτς: «Η Ατλέτικο αντιμετωπίζει με σεβασμό τον Άρη»

Ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μίλικο Πάντιτς, μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution» του «Αθλητικού Metropolis» και τον Κυριάκο Κύρτσο, για τους αγώνες της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Άρη και όχι μόνο. Ο Πάντιτς εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει φυσικά ως προπονητής των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Ατλέτικο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Αρχικά ο Μίλικο Πάντις ομολόγησε πως: «είναι αλήθεια ότι πάνε δέκα χρόνια από τότε που έχω να έρθω στην Ελλάδα. Έφυγα με πολύ άσχημο τρόπο από τον Πανιώνιο και ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο. Δεν έχω όμως και πολύ χρόνο. Όταν έχω λίγο χρόνο για διακοπές, παίρνω την οικογένεια μου και πηγαίνουμε στην Σερβία. Θα το ήθελα πολύ πάντως να έρθω πάλι στην Ελλάδα».

Για την εργασία του στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης σχολίασε: «Δουλεύω πολλά χρόνια τώρα με τα παιδιά εδώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Όμως έχω δίπλωμα προπονητή, έχω περάσει αρκετές σχολές και θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην προπονητική μου καριέρα. Αν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση από την Ελλάδα γιατί να μην ερχόμουν; Άλλωστε το ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποιότητα έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Όταν αγωνιζόμουν εγώ στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο δυνατό».

Ο Μίλικο Πάντιτς αποκάλυψε μάλιστα ότι έφθασε μία ανάσα από το να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα του Άρη! «Είχαμε μιλήσει στην Αθήνα με ανθρώπους του Άρη και ήμουν με το στιλό στο χέρι για τις υπογραφές! Τότε όμως ήμουν πολύ… Πανιωνάρα και σκεφτόμουν με την καρδιά. Τότε είχαμε χάσει την κατηγορία και ήθελα όσο τίποτε άλλο να μείνει στον Πανιώνιο για να επιστρέψουμε μαζί στην Α΄ εθνική. Είχαμε χάσει πολύ άδικα την κατηγορία. Δεν ξέρω αν πρέπει να λέω ευτυχώς ή δυστυχώς για εκείνη την απόφαση μου. Φροντίζω όσο είναι εφικτό να λέω «ευτυχώς» γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ήταν μεγάλη πρόκληση βέβαια τότε. Ο Άρης ήταν και είναι φυσικά μία μεγάλη ομάδα που έπαιζε για την τετράδα ή πεντάδα του πρωταθλήματος. Τότε όμως μίλησε η αγάπη για τον Πανιώνιο».

Για τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στον Άρη και την Ατλέτικο και πως αντιμετωπίζουν τον Άρη στην ομάδα της Μαδρίτης τόνισε: «Κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία και είναι διαφορετικό. Στην Ατλέτικο αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τον Άρη. Άλλωστε κάθε χρόνο οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων μικραίνουν και πάντοτε πρέπει να είσαι προσεκτικός, όση ποιότητα κι αν διαθέτεις. Ο Άρης με τον Κούπερ στον πάγκο έχει παρουσιάσει ένα αρκετά σοβαρό σύνολο και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για την Ατλέτικο».

Για την «σκληρή» έδρα που θα έχει να αντιμετωπίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Μίλικο Πάντιτς υπογράμμισε: «Μια ζωή ξέρουμε ότι στην Ελλάδα οι έδρες των ομάδων είναι πολύ δύσκολες. Έπαιξα πέντε χρόνια εκεί και προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολη έδρα είναι το γήπεδο του Άρη. Σίγουρα δίνει ένα αβαντάζ στην ομάδα που είναι γηπεδούχους όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πλέον παίκτες που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις έδρες και τον κόσμο. Στην Ατλέτικο πάντως γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη πίεση από τους φιλάθλους του Άρη».

Για την απουσία του Αγουέρο είπε: «Θα είναι μία σημαντική απώλεια όμως πιστεύω ότι ο κ. Φλόρες έχει επιλογές. Εξάλλου επιστρέφει πιθανότατα και ο Ουιφαλούσι. Σε άλλη θέση βέβαια όμως υπάρχουν γενικά επιλογές στην Ατλέτικο».

Για το αν η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να ρίξει βάρος στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα που έρχεται για το Ισπανικό πρωτάθλημα, ο Μίλικο Πάντιτς ήταν ξεκάθαρος: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό την αναγκάζει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τώρα. Κέρδισε το Σούπερ Καπ, έχει ξεκινήσει καλά το Ισπανικό πρωτάθλημα και είναι βέβαιο ότι θέλει να κατακτήσει πάλι το Europa League. Δεν πρόκειται να έρθει για βόλτα στην Θεσσαλονίκη. Είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και οι απαιτήσεις είναι πάντοτε υψηλές. Θα θέλει να κερδίσει και τον Άρη και την Μπαρτσελόνα. Άλλο το ένα παιχνίδι και άλλο το άλλο».

Για την παρουσία του Ντιέγκο Φορλάν στην ομάδα είπε: «Ο Φορλάν είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Έχει φοβερά στοιχεία στο παιχνίδι του και εδώ στην Μαδρίτη οι οπαδοί της Ατλέτικο τον λατρεύουν».

Για την παρουσία του ίδιου στην Ατλέτικο υπογράμμισε: «Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια εδώ και κυρίως είδα ότι ο κόσμος και η ομάδα με σεβάστηκαν πάρα πολύ».

Για την πικρία από τον τρόπο που αποχώρησε από την Ελλάδα ομολόγησε: «Ήταν μεγάλο λάθος μου που επέστρεψα στον Πανιώνιο τότε. Γύρισα με πρόεδρο τον κ. Μπέο που είδα στην πορεία ότι δεν είναι άνθρωπος. Πλήρωσα ακριβά για εκείνο το λάθος μου. Ο Πανιώνιος μου χρωστάει ακόμη πολλά χρήματα που δεν θα πάρω, ενώ εκείνη την χρονιά είχα τον Γκμοχ προπονητή και τον κ. Μπέο πρόεδρο. Πολύ άσχημα για μένα τα πράγματα. Όμως από τα λάθη πρέπει να μαθαίνεις. Από εκείνη την χρονιά και έπειτα έμαθα να παίρνω αποφάσεις στην ζωή μου με το κεφάλι και όχι με την καρδιά μου».

Όγιος: «Είμαι ευγνώμων στον Άρη»

Όγιος: «Είμαι ευγνώμων στον Άρη»

Στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στους Κυριάκο Κύρτσο και Τζωρτζίνα Αδαμαντιάδου μίλησε σήμερα ο Γκιγιέρμο Όγιος. Ο Αργεντινός τεχνικός της Ανόρθωσης αναφέρθηκε καταρχήν στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο Κυπριακό πρωτάθλημα (έχει δύο νίκες σε δύο παιχνίδια) : «Κάναμε πραγματικά ένα πολύ καλό ξεκίνημα ενώ πήγαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στην προκριματική φάση του Europa League. Μακάρι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας και στην δουλειά που έχουμε κάνει. Όμως το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο. Έχουμε υψηλούς στόχους τους οποίους θέλουμε να υλοποιήσουμε».

Για τις διαφορές του ελληνικού με το Κυπριακό πρωτάθλημα είπε: «Δεν μπορώ να έχω ακόμη ξεκάθαρη άποψη καθώς βρίσκομαι λίγο καιρό στην Κύπρο. Όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Στην Κύπρο υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες, Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων Λεμεσού, όμως υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες που έχουν δείξει καλά στοιχεία στα δύο πρώτα τους παιχνίδια».

Για την απόκτηση του Νάτσο Γκαρσία τόνισε: «Τον γνώριζα από την κοινή μας θητεία στον Άρη. Ξέρω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και εξαιρετικό χαρακτήρα. Διατηρούσαμε πολύ καλή σχέση τα τελευταία χρόνια».

Ο Γκιγιέρμο Όγιος επιβεβαίωσε την επιθυμία του να πάρει τον Χαβίτο στην Ανόρθωση πριν μερικούς μήνες: «Είναι αλήθεια πως ήθελα πολύ τον Χαβίτο στην ομάδα. Υπήρχαν επαφές και με τον παίκτη και με τον Άρη όμως στον Άρη προφανώς τον ήθελαν πολύ και για φέτος καθώς γνωρίζουν πόσο χρήσιμος παίκτης είναι».

Για τον αγώνα του Άρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης υπογράμμισε: «Θα είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη. Ένα παιχνίδι με μεγάλες απαιτήσεις. Όμως είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη να παίζει στους ομίλους του Europa League και να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ομάδες. Η Ατλέτικο έχει καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και είναι πάντα μία δυνατή ομάδα. Ο φετινός Άρης πάντως πιστεύω ότι είναι πολύ καλός. Τον παρακολούθησα σε κάποια φιλικά παιχνίδια και θεωρώ ότι έχει τον αγωνιστικό προσανατολισμό για να δει στα μάτια την Ατλέτικο».

Για την παρουσία του Έκτορ Κούπερ στον πάγκο και κατά πόσο ο Άρης μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος τόνισε: «Έλεγα από πέρυσι ότι η παρουσία του Έκτορ Κούπερ στον πάγκο του Άρη είναι πολύ σημαντική, διότι πρόκειται για έναν προπονητή που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα και είναι σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα και τεράστιες φυσικά επιτυχίες. Εύχομαι πραγματικά να έρθουν και άλλοι τέτοιου είδους προπονητές στην Ελλάδα, ώστε να φέρουν μία επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το αν θα πετύχει στο τέλος και αν θα κάνει τον Άρη πολύ καλύτερο, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σίγουρα όμως υπάρχουν οι βάσεις για να συμβεί αυτό. Ακόμη όμως και αν δεν το πετύχει, δεν θα αλλάξει η άποψη μου για τον κ. Κούπερ».

Για το αν θα ήθελε να ζήσει την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» στον αγώνα της Πέμπτης, ο τεχνικός της Ανόρθωσης επισήμανε: «Το είχα ζήσει στο περσινό φιλικό παιχνίδι του Άρη με την Μπόκα και ήταν κάτι εκπληκτικό. Έχω επικοινωνήσει με τον πολύ καλό μου φίλο γυμναστή της Ατλέτικο και του έχω μεταφέρει το τι θα συναντήσουν. Οι οπαδοί του Άρη σίγουρα θέλουν να δείξουν και σε όλη την Ευρώπη πόσο θερμή ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν και η Ατλέτικο είναι σίγουρο ότι ξέρει πως έρχεται σε μία δύσκολη έδρα. Γνωρίζουν την πίεση που θα υπάρχει».

Για το κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο η Ατλέτικο να υποτιμήσει το παιχνίδι με τον Άρη καθώς έχει μπροστά της παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είπε: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, θα αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την ομάδα του Άρη. Δίνει βαρύτητα και αξία στο Europa League του οποίου άλλωστε είναι κάτοχος και αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές να κατακτήσουν και πάλι αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αντιμετωπίζουν τον Άρη σαν μεγάλη ομάδα στην Ατλέτικο και έτσι πρέπει να κάνουν».

Για το αν θεωρεί ότι κάτι έχει αφήσει ο ίδιος… στην μέση, στην ομάδα του Άρη τόνισε: «Έζησα επτά πολύ έντονους μήνες στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι αναπτύξαμε καλό ποδόσφαιρο με την ομάδα όμως παράλληλα ανέπτυξα προσωπικά και φοβερές σχέσεις με την ομάδα, με τους ανθρώπους της διοίκησης, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Οφείλω πολλά πράγματα στον Άρη και είναι εκπληκτικό ότι ακόμη και μετά την αποχώρηση μου από την ομάδα εισέπραττα πολύ αγάπη από τον κόσμο του Άρη. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα τα φέρει η ζωή όμως προσωπικά είμαι ευγνώμων στον Άρη που μου άνοιξε αυτή την πόρτα και έζησα αυτή την αγάπη του κόσμου του».

Για τον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού στο «Νόου Καμπ» κόντρα στην Μπαρτσελόνα δήλωσε: «Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομάδα που αντιμετωπίζεται εύκολα. Έχει τόσο μεγάλη ποιότητα παικτών που αυτοί μπορούν να υπερνικήσουν κάθε τακτική και σύστημα. Είμαι βέβαιος ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει σήμερα ακόμη μεγαλύτερο πάθος στο παιχνίδι της εξαιτίας της ήττας από την Χέρκουλες».

Για την σχέση που εξακολουθεί να έχει με τον Λιονέλ Μέσι είπε: «Διατηρούμε αυτή την φιλία πολλά χρόνια τώρα και έχουμε συχνή επαφή. Με τον Λιονέλ Μέσι η σχέση μας ξεπερνάει το ποδόσφαιρο…».

Για τους λόγους που απέτυχε η εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν ευθύνεται γι΄ αυτό ο Ντιέγκο Μαραντόνα σχολίασε: «Στην εθνική Αργεντινής υπήρχε ένα σύμπλεγμα καταστάσεων, μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σίγουρα έχει μέρος ευθύνης όμως αντίστοιχο έχουν όλοι. Υπήρχε ένα κακό κλίμα, ένας διχασμός από τον οποίο οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ δύσκολο να αποκοπούν και να δώσουν αυτά που μπορούν».

«Όλοι μαζί να εξαλείψουμε τη βία»


Κάλεσμα σε όλους τους φορείς να συμβάλουν στην εξάλειψη των φαινομένων βίας στον ελληνικό αθλητισμό απηύθυνε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Σεν σας μιλάω μόνο σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και σαν παλιός αθλητής. Πρέπει να επαλειφθεί το φαινόμενο της βίας. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να μην ξαναδούμε επεισόδια στα γήπεδα», είπε ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Παρόντες ήταν προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς, ποδοσφαιριστές (Βασίλης Τοροσίδης, Τάσος Κατσαμπής), ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας, όπως οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Άθλησης Χρήστος Αηδόνης και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης

Με απουσίες η Τσέλσι στην Σλοβακία


Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Κάρλο Αντσελότι, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Τσέλσι με την Ζίλινα για την πρεμιέρα του Tσάμπιονς Lιγκ. Ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ντρογκμπά και στους τραυματίες, Λάμπαρντ, Μποσίνγκουα και Ασλεϊ Κόουλ.

Κατά συνέπεια, θέση στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Ζιρκόφ που θα καλύψει την αριστερή πτέρυγα των «μπλε», ενώ όσον αφορά στον Τζον Τέρι, φαίνεται να ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριελήφθη στην αποστολή των Λονδρέζων.

H τενίστρια Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.



Η Ντομίνικα είναι 21 ετών, γεννημένη στις 6 Μαϊου του 1989 στο Πιεστάνι της τότε ενωμένης Τσεχοσλοβακίας. Πλέον, διαμένει μόνιμα - όσο φυσικά της το επιτρέπουν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις - στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει κερδίσει από το τένις περίπου 1,5 εκ. δολάρια(!), ενώ η υψηλότερη θέση που έχει φτάσει στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών ήταν το Νο-12, όπου ανέβηκε στις 6 Ιουλίου του 2009. Πλέον, βρίσκεται στο Νο-45, καθώς την τελευταία χρονιά - όπως λένε οι κακές γλώσσες - είχε εγκαταλείψει την καριέρα της για χάρη της διεθνούς showbiz, καθώς πιο συχνά την έβλεπε κανείς ως celebrity σε διάφορες εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις, παρά να αγωνίζεται μέσα στα κορτ. Βέβαια, μετά την καλή πορεία της στο τουρνουά της Νέας Υόρκης αναμένεται να κερδίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, με την ελπίδα κάποια στιγμή να πετύχει ένα κατόρθωμα ανάλογο εκείνου που είχε καταφέρει μόλις στα 16 της χρόνια, όταν βρέθηκε στο Νο-3 της κατηγορίας Junior. Αγωνιστικά, η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του "Ρολάν Γκαρός" του 2009. Το ίνδαλμά της είναι η διάσημη Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς.Με το τένις άρχισε να ασχολείται μόλις στα 7 της χρόνια, ενώ την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα την πήρε πολύ αργότερα, το 2004 και σε ηλικία 15 ετών, όταν αγωνίστηκε με επιτυχία σε ένα τουρνουά της ITF στην Πράγα. Η προσωπική της ζωή έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα κουτσομπολίστικα έντυπα, καθώς πάντα δημιουργεί "ηχηρούς" δεσμούς στο χώρο του τένις. Αυτή την περίοδο έχει σχέση με τον 29χρονο Αυστριακό τενίστα, Γιούργκεν Μέλτζερ (Νο-15 στον κόσμο), ενώ στο παρελθόν παρτενέρ της υπήρξε και ο 24χρονος Γάλλος Γκαέλ Μονφίλς (Νο-17).

Λίνεν: «Δεν θα την ξαναπατήσω έτσι»


Ο Έβαλντ Λίνεν δεν μετανιώνει για την απόφασή του να αναλάβει τον Ολυμπιακό αφήνοντας τη σιγουριά της Μόναχο 1860, ωστόσο εξακολουθεί να θεωρεί την αλλαγή ιδιοκτησίας αιτία της απομάκρυνσής του.

«Όταν μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σού κάνει πρόταση, δύσκολα λες όχι», δήλωσε στη «Bild» και πρόσθεσε: «Όταν εγώ στο ένα γραφείο υπέγραφα το συμβόλαιό μου, στο διπλανό γραφείο γίνονταν οι διαπραγματεύσεις με το νέο ιδιοκτήτη. Δεν θα την ξαναπατήσω έτσι».

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου υποστηρίζει πως πλέον «… είμαι έτοιμος και θέλω να δουλέψω ξανά».

Βενγκέρ: "Τα βράδια σκέφτομαι το Τσάμπιονς Λιγκ"


Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί διακαή πόθο για τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός δεν κοιμάται τα βράδια μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια να πετύχει τον στόχο του, όπως παραδέχεται.

Η Άρσεναλ ξεκινάει μία ακόμα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ με φιλοδοξίες και τον Βενγκέρ αποφασισμένο να σπάσει την κατάρα αποβάλλοντας το άγχος κατάκτησης του τροπαίου, που τον έχει κυριεύσει.

Ο Βενγκέρ, παραδέχτηκε ότι τα βράδια του είναι ανήσυχα μετά τις τόσες αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης του τροπαίου.

"Το σκέφτομαι συνέχεια σαν να είναι κάτι σημαντικό που έχω να κάνω αύριο. Υπάρχει στο μυαλό μου μία ημέρα πριν το ματς και μία ημέρα μετά το ματς", σχολίασε ο Βενγκέρ μία ημέρα πριν την έναρξη για την Άρσεναλ κόντρα στην Μπράγκα.

Η αυτοπεποίθηση δεν λείπει από τον Αλσατό που θεωρεί ότι η Άρσεναλ έχει την εμπειρία και τους παίκτες για πετυχημένη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ φθάνοντας μέχρι τον τελικό που θα γίνει στις 28 Μαϊου στο Γουέμπλεϊ.

"Έχουμε ποιότητα και εμπειρία ως ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που μπορεί να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Μας λείπει η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανησυχούμε για μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα.

Άλλες δέκα ομάδες μπορούν να πάρουν το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είμαστε η μόνη. Ο όμιλος μας είναι δυνατός και περισσότερο δυνατός απ΄όσο φαίνεται. Η Μπράγκα είναι επικίνδυνη ομάδα στην αντεπίθεση".

Καρδιακή προσβολή ο Σνο


Ο μέσος του Άγιαξ, Εβάντερ Σνο, κατέρρευσε λόγω καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια φιλικού μεταξύ των ρεζέρβων του "Αίαντα" και της Φίτεσε Άρνε και χρειάστηκε απινιδωτής για να επανέλθει η καρδιά του σε λειτουργία.

Ο αγώνας έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Άρνεμ, με τον 23άχρονο να μπαίνει αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και να πέφτει αναίσθητος στο χορτάρι μετά από 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα δέχτηκε τις ιατρικές περιποιήσεις για πάνω από 10 λεπτά πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως μάλιστα γνωστοποίησε ο σύλλογος του Άμστερνταμ λίγο μετά τον αγώνα (διεκόπη οριστικά με το σκορ στο 4-0 υπέρ του Άγιαξ) "ο Σνο αντιμετώπισε πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας και χρησιμοποιήθηκε τέσσερις φορές ο απινιδωτής, που είναι πολύ πιθανό να του έσωσε τη ζωή".

Εν τω μεταξύ, την άποψή του για την τραγωδία που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή εξέφρασε και ο τεχνικός της Φίτεσε, Άλμπερτ βαν ντερ Ντούσεν.

"Στην αρχή νόμιζα ότι παραπάτησε, όμως πολύ γρήγορα όλοι συνειδητοποίησαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη λόγω των αφρών γύρω από το στόμα του.

Ευτυχώς ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής μας, έσπευσαν γρήγορα. Ήταν ήρωες και του έσωσαν τη ζωή.

Φοβηθήκαμε για τη ζωή του, ήμασταν πολύ τυχεροί. Όταν συνήλθε έμοιαζε έκπληκτος βλέποντας όλους αυτούς που ήταν γύρω του.

Δε νομίζω ότι κατάλαβε τί συνέβαινε, αλλά όλοι ήταν πολύ ανακουφισμένοι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο του... σκανδάλου

Άτιμο αλλά και άμεμπτο πράγμα η τεχνολογία. Μας βουλώνει στόματα.Είπαμε, δύο φορές, ότι μιλάμε για αδικία σε βάρος των Σέρβων στον ημιτελικό και όχι για σφαγή. Πάρτε σφουγγάρι και σβήστε. Μιλάμε για σφαγή βλέποντας το ερασιτεχνικό βίντεο της τελευταίας επίθεσης των Τούρκων.

Από εκεί φαίνεται πως ο Τουντσερί πατάει εμφανώς την γραμμή πριν ξεκινήσει την προσπάθεια για το λέι απ. Από την στιγμή που ορίσαμε ως σφαγή το σκάνδαλο του 2002, και ας είναι πιο εμφανές δια γυμνών οφθαλμών, το γεγονός ότι ο Τουντσερί πατάει γραμμή ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, καθιστά σαφές πως έχουμε να κάνουμε με ένα νέο σκάνδαλο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο που μας άνοιξε τα μάτια με το βιντεάκι. Οι διοργανωτές ποτέ δεν μας έδειξαν όλες τις λήψεις και σίγουρα είχαν κάμερα εκεί. Το χειρότερο στην ιστορία είναι πως ο διαιτητής ελέγχει την φάση και δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει τίποτα μπροστά του μόνο ο Τουντσερί που πατάει γραμμή.

«Εχετε αξύριστους Προέδρους!»


Για τους Προέδρους Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, AEK τους οποίους συνάντησε, μίλησε ο Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη...

Τη συνομιλία του με τον Γάλλο Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, αποκαλύπτει στο σημερινό Goal, o Ανδρέας Δημάτος.

«Tο ευχάριστο είναι ότι είναι όλοι νέοι. Kαι οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού και του Oλυμπιακού που είδα το βράδυ της Παρασκευής και ο πρόεδρος της AEK. Tο παράξενο είναι ότι και οι τρεις έχουν μούσι. Eγώ από την πλευρά μου ήμουν ξυρισμένος»...

O Mισέλ Πλατινί μάς γνωρίζει καλά. Kαι σαν χώρα και σαν λαό και σαν ποδόσφαιρο. H συνολική του εικόνα είναι πολύ θετική για τη χώρα μας, την οποία, άλλωστε, είχε επιλέξει από τα χρόνια της νεότητάς του για το ταξίδι του μέλιτος. Σαν ποδόσφαιρο έχει καταλάβει αρκετά πράγματα, αφού ένας από τους στενούς του συνεργάτες και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είναι... δικός μας.

Για αυτό που του έκανε πάντα πλάκα όταν ο «Tεοντόρ» ήταν εκτός UEFA και δίπλα στην Eθνική Eλλάδας ήταν το γεγονός ότι γνώριζε όλους τους διαιτητές, που μας έπαιζαν. Aπό τότε ήταν απόλυτα ενήμερος για τη διαιτητολαγνεία μας...

Aυτό που επίσης έχει καταλάβει είναι η συνολική μας τρέλα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο. Kυρίως από το γεγονός ότι κάθε φορά γίνεται δέκτης και ενός διαφορετικού ελληνικού προβλήματος. Από εκείνα που δεν τα συναντά αλλού. Για αυτό και επιλέγει να κρατάει τις αποστάσεις του, κάτι που έκανε και όλες αυτές τις μέρες που βρέθηκε στην Eλλάδα.

«Mε κανέναν από τους προέδρους των ελληνικών ομάδων δεν μιλήσαμε για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Oύτε για διαιτησία ούτε για άλλα προβλήματα. Oι σχέσεις τους με την UEFA μας απασχόλησαν περισσότερο και το financial fair play. Δεν έχω κανένα λόγο αλλά ούτε το θεσμικό ρόλο για να ανακατευτώ» διευκρίνισε και πέταξε το μπαλάκι στον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο εμπιστεύεται και ως πρόσωπο, αλλά και ως θεσμό, αφού σπανίως εμπλέκεται στα ζητήματα των ομοσπονδιών.

«Eίτε για θέματα διαφθοράς, παράνομου στοιχηματισμού είτε για προβλήματα διαιτησίας, βίας, για όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχουν η ελληνική ομοσπονδία και ο Σοφοκλής. Eμείς σαν UEFA είμαστε εδώ για να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια» είναι η θέση του Mισέλ Πλατινί, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μπλέξει.

Aπό την άλλη πλευρά δεν θεωρεί και αδιανόητα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. «Oλες οι χώρες αντιμετωπίζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα, δεν είστε οι μόνοι» έλεγε την Κυριακή, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει την αρχική του έκπληξη για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης!

Ως προς το ζήτημα διαιτησία εμμένει πολύ στην πρότασή του για τους πέντε διαιτητές, δεν εκτιμά πως η τεχνολογία θα λύσει το πρόβλημα και δεν τον ενοχλεί η... διαιτητοκουβέντα!

«Mπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν το ποδόσφαιρο χωρίς την κουβέντα για ένα σημαντικό διαιτητικό λάθος; Ψωμί σε όλους δίνει αυτή η συζήτηση, ακόμα και στις εφημερίδες»... Aλλο που στη χώρα μας είναι η κυρίως συζήτηση και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν τη γαρνιτούρα...

«Aυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί στη χώρα σας όλα τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, ακόμα και τα πιο απλά, τα κάνετε πολύπλοκα» είναι η απορία που εκφράζει συχνά πυκνά στον Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Oπως του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει πώς οι δύο άνθρωποι (Mαρινάκης - Πατέρας) που είχε απέναντί του το βράδυ της Παρασκευής σε πλήρη σύμπνοια και καταπληκτική μεταξύ τους χημεία ένα 24ωρο μετά βρίσκονταν στα μαχαίρια. Οσο και αν μας θεωρεί τρελούς, του προκάλεσαν εντύπωση τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Δεν είναι, άλλωστε, τρελό ότι οι Eλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες ασχολήθηκαν ή παρεξηγήθηκαν για το ποιους συνάντησε στη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας ο Mισέλ Πλατινί, αλλά δεν ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι για πολλούς και διάφορους λόγους απέφυγε να πάει σε κάποιο ματς της Super League; Tον φαντάζεστε στο Kαραϊσκάκη την ώρα που ο Mαρινάκης κατήγγειλε το... έγκλημα εναντίον της Eλλάδας ή στο «Bικελίδης» να κάνει τον... κριτικό διαιτησίας για το πέναλτι που σφύριξε ο Δαλούκας;

Aνάλογη ήταν και η απορία που εξέφρασε στην πολύ καλή και πιο πλήρη (σε σχέση με το δίδυμο «αιωνίων») συνάντησή του με τον Σταύρο Aδαμίδη: «Eίναι ποτέ δυνατόν σε μία χώρα που πριν από έξι χρόνια διοργάνωσε Oλυμπιακούς Aγώνες να ψάχνετε για τρεις μέρες γήπεδο που να πληροί τα πιο απλά στάνταρ για ένα ευρωπαϊκό ματς, επειδή χάλασε το χορτάρι στο Oλυμπιακό Στάδιο;» ήταν η απορία του. Eτσι ξεκίνησε η κουβέντα για το γήπεδο της AEK και ο Mισέλ Πλατινί είπε στον πρόεδρό της ότι η UEFA θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του. Oχι βεβαίως σαν χρηματοδότης, μη γίνουν και παρεξηγήσεις...

«Tι άλλο θέλετε, μέχρι και ελληνικά έχω μάθει να μιλάω» ήταν η κορυφαία ατάκα του Mισέλ Πλατινί το πρωί της Kυριακής στον Aστέρα. «Θα σας πω τις λέξεις που ξέρω: Oλα καλά, Θεοδωρίδης, Γκαγκάτσης, Zαγοράκης, Γκάλης, Φασούλας». Kαι μπασκετόφιλος, monsieur le president; «O Γκάλης δεν είναι αυτός που τα έβαζε από παντού και ο Φασούλας ο πολύ ψηλός;»...

Kατά τα λοιπά απεχθάνεται να τον αποκαλούν πρώην ποδοσφαιριστή («ακόμα παίζω μπάλα, μπορείτε να με λέτε... πρώην πολύ καλό ποδοσφαιριστή»), επιμένει ότι εύκολα θα έκανε θέατρο για να κερδίσει πέναλτι και να πάρει τη νίκη ειδικά απέναντι στη... Γερμανία («απλώς σήμερα θα πρόσεχα πιο πολύ γιατί οι κάμερες μπορεί να σε εκθέσουν») και εκτιμά ότι τη μεγάλη ομάδα την κάνουν οι μεγάλοι παίκτες και όχι ο μεγάλος προπονητής: «Kαι τον Mουρίνιο και τον Φαν Xάαλ να ρωτήσετε το ίδιο θα σας πουν γιατί είναι έξυπνοι»...

Aν θα έκανε ο ίδιος και πάλι τον προπονητή; «Aντε σε εθνική ομάδα με ένα ματς κάθε δύο μήνες. Kάθε μέρα στην προπόνηση, τα ίδια και τα ίδια, δεν αντέχεται με τίποτα. Θα βαριόμουν»...


ΚΥΠΕΛΛΟ: Μαθαίνουν αντιπάλους ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής


Με τις αναμετρήσεις της Β` φάσης συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το κύπελλο Ελλάδας. Πρόκειται για αγώνες ανάμεσα στις ομάδες της Γ` εθνικής που προκρίθηκαν από την Α` φάση και της Β` εθνικής, ενώ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα συμμετάσχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Εορδαϊκός – Καλλιθέα. Ο Άρης με τον νικητή του ζευγαριού Παναιγιάλειος-Τρίκαλα και ο Ηρακλής με τον νικητή Αναγέννηση Επανωμής-Παναιτωλικός

Το πρόγραμμα έχει ως εξής (σ.σ. οι αγώνες είναι μονοί και αν χρειασθεί θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι):

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου (15:45)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ιωνικός

Εορδαϊκός-Καλλιθέα (Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ)

Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΟΦΗ (18:00)

Μέγας Αλέξανδρος-Βέροια

Αναγέννηση Επανωμής-Παναιτωλικός (Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή)

Παναχαϊκή-Λεβαδειακός (17:00)

Ρόδος-Διαγόρας (19:30)

Πλατανιάς Χανίων-Ηλιούπολη

Κοζάνη-Θρασύβουλος

Δόξα Κρανούλας-Εθνικός Π.

Αγία Παρασκευή-Εθνικός Αστέρας (18:00)

Παναιγιάλειος-Τρίκαλα (Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Άρη)

Αίας Σαλαμίνας-Πιερικός

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου (15:45)

Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός (15:00)

ΠΑΟ Ρουφ-Αγροτικός Αστέρας

Οδυσσέας Αναγέννησης-ΠΑΣ Γιάννινα

Τύρναβος-Δόξα Δράμας

Αετός Σκύδρας-Αναγέννηση Καρδίτσας

Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του Μπερναμπέου!


Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του Μπερναμπέου!Τις τελευταίες ημέρες ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει επικεντρώσει την προσοχή του στον κακό αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το Σάββατο η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Οσασούνα και διαπιστώθηκε η τραγική κατάσταση του χλοοτάπητα, όμως αύριο οι «μερένχες» θα παίξουν με τον Άγιαξ και υπάρχει κίνδυνος για τους παίκτες των δύο ομάδων.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διορθωθεί η κατάσταση, όμως απαιτείται περισσότερος χώρος για να επανέλθει το χορτάρι σε καλή μορφή. Μάλιστα, ο Μουρίνιο θεωρεί ότι έτσι όπως είναι ο χλοοτάπητας ευνοεί τους αντίπαλους παίκτες και όχι την ομάδα του.

Από την πλευρά του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τόνισε: «Ήταν απαίσιος ο αγωνιστικός χώρος, αλλά ελπίζουμε ότι πριν από τον αγώνα με τον Άγιαξ θα είναι λίγο καλύτερα».

«Προκαλούν γέλια». «Μεγαλύτερη ευθύνη εμείς», λένε στον ΠΑΟΚ.


Δεν θέλουν να πάρουν θέση οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής, σε επίπεδο διοικήσεων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και της ΕΠΟ.Από τον 'δικέφαλο του Βορρά' σχολιάζουν ότι όλα συμβαίνουν από το βράδυ τού Σαββάτου και μετά προκαλούν... γέλιο σε όποιον τα παρακολουθεί απέξω, συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζεται να φωνάζεις πάντα δημοσίως. Μία πρακτικά που ακολουθεί η διοίκηση Ζαγοράκη.

«Αφήστε τους να ξεφτιλίζονται. Μόνο αυτό καταφέρνουν. Να προκαλούν γέλια σε όλη την Ελλάδα. Εμείς τους περιμένουμε στη γωνία. Φωνάζουμε όταν πρέπει, εκεί που πρέπει. Δεν χρειάζεται πάντα να φωνάζεις δημοσίως», είναι το σχόλιο των Θεσσαλονικέων για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αφού το κύριο επιχείρημά τους είναι ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ οφείλει να είναι περισσότερο προσεκτική με την επένδυση που έχει κάνει στην ομάδα, δεδομένου ότι διαχειρίζεται τα λεφτά τού κόσμου.

«Αυτοί βάζουν τα δικά τους λεφτά και απολογούνται στον εαυτό τους. Εμείς διαχειριζόμαστε λεφτά χιλιάδων ανθρώπων και έχουμε πολύ μεγαλύτερη ευθύνη», λένε στον 'δικέφαλο του Βορρά'.

Κούπερ στην 'As': «Νίκη με Ατλέτικο».


Φιλοδοξία για νίκη έχει ο Άρης στο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον τής Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα 'As' ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.Ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμικότητα της προσεχούς αντιπάλου της ομάδας του στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ και τόνισε ότι με ταπεινότητα οι 'κίτρινοι' θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη.
Ακόμα, τόνισε ότι ότι αποτελεί ανακούφιση η απουσία του Αγκουέρο, αν και οι Ισπανοί διαθέτουν πολλούς επικίνδυνους παίκτες, ενώ συμφώνησε ότι το γήπεδο του Άρη θυμίζει το... Μπομπονέρα.

Ο Άρης θα κυνηγήσει τη νίκη: «Ξέρουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι η Ατλέτικο, αλλά με ταπεινότητα θα προσπαθήσουμε να σας εκπλήξουμε. Μην αμφιβάλει κανείς ότι θα μπούμε στον αγώνα με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να νικήσουμε. Η Ατλέτικο είναι σε καλή κατάσταση, άρχισε τη σεζόν όσο καλά την τελείωσε και θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα και τους παίκτες μου αυτός ο αγώνας. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την αισιοδοξία μας».
Η απουσία του Αγκουέρο δεν τον ξεγελάει: «Είναι μία ανακούφιση για μας ότι θα απουσιάσει ο Αγκουέρο, αλλά δεν μας ξεγελά, γιατί η Ατλέτικο έχει κι άλλους επικίνδυνους παίκτες».
Το 'Κλ. Βικελίδης' θυμίζει Μπομπονέρα: «Έτσι είναι και δεν κάνουν λάθος. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, γίνεται πολλή φασαρία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Είμαι Αργεντινός και ξέρω καλά τι σας λέω. Οι κερκίδες βρίσκονται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό βοηθά πολύ τους παίκτες μου. Η Ατλέτικο θα βιώσει μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί».

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ανταγωνιστικό, πολύ δυνατό και με πολλή ενέργεια. Υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες, όπως συμβαίνει παντού, αλλά όλες παλεύουν στο γήπεδο. Έχουν έρθει τελευταία εδώ πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές, καθώς επίσης Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ενδιαφέρον».

Ο χαμένοι τελικοί που (δεν) τον... στοιχειώνουν: «Δεν το νομίζω. Είναι αλήθεια πως έχασα δύο τελικούς Champions League κι έναν Κυπελλούχων, όπως κι ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, αλλά το ποδόσφαιρο μού έδωσε πολλά και οφείλω να είμαι ευγνώμων. Είχαμε φτάσει πιο κοντά το 2000 με τη Βαλένθια κόντρα στην Μπάγερν. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πριν καν πάμε στα πέναλτι, αλλά δεν αναζητώ παρηγοριά ή δικαιολογίες. Δεν πιστεύω σε αυτά. Εκτιμώ όλα αυτά που έζησα και νικήσαμε μεγάλες ομάδες».
Ρονάλντο και Ιμπαγάσα οι καλύτεροι: «Θα ξεχώριζα δύο παίκτες. Ο ένας είναι ο Ρονάλντο κι όχι μόνο για όσα έκανε στους αγώνες. Αυτό ήταν το λιγότερο. Υπήρχαν προπονήσεις που θα έπρεπε να τις δείχνει η τηλεόραση. Ο άλλος είναι ο Ιμπαγάσα. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης κι έχει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού. Το ταλέντο του βοηθά όλη την ομάδα να παίζει καλύτερα. Τώρα πλέον παίζει στον Ολυμπιακό».

Ντρούκερ: "Ξεκινάμε με έναν γίγαντα"


Μία μέρα μετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Πανοράματος και ο Σαρόν Ντρούκερ είδε την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 να φέρνει αντίπαλο του Άρη στην πρεμιέρα της κούρσας της κανονικής περιόδου και πάλι την ομάδα του Πειραιά.Ο Ισραηλινός προπονητής του Άρη μετά το τέλος της κλήρωσης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως έναν γίγαντα υποσχόμενος όμως ότι η ομάδα του θα δίνει σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνάμεών της."Όλοι γνωρίζουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό. Πρέπει να παίξουμε με όλες τις ομάδες και αυτό θα κάνουμε"."Φυσικά είναι δύσκολο να ξεκινάς τις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις παίζοντας με έναν "γίγαντα" όπως είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να παλεύουμε σε κάθε αγώνα και να δίνουμε το εκατό τοις εκατό των δυνάμεών μας", τόνισε ο Ντρούκερ στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης

«Οποιος θέλει προβολή, εκτός Εθνικής!»


Το... ελεύθερο στον Φερνάντο Σάντος να χειριστεί όπως αυτός επιθυμεί το πρόβλημα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις σχέσεις των διεθνών (καθώς βέβαια και οποιαδήποτε παρεμφερή ή μη κατάσταση που άπτεται του ποδοσφαιρικού τμήματος στο μέλλον, για να τοποθετηθεί το ζήτημα στη ρεαλιστική του διάσταση), έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος στον Φερνάντο Σάντος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι, παρουσία του τεχνικού διευθυντή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Τάκη Φύσσα στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί και μίλησαν για κάτι παραπάνω από μία ώρα σε ό,τι αφορά κυρίως τα τρέχοντα θέματα της Εθνικής, ενώ όπως ήταν φυσικό η κουβέντα πήγε εκ των πραγμάτων και στις τελευταίες εξελίξεις (αποχώρηση Γκέκα) και όλο το θόρυβο που προκλήθηκε αμέσως μετά το ματς του Ζάγκρεμπ κόντρα στην Κροατία.

Αναβλήθηκε η συνάντηση με τους αρχηγούς
Οι τρεις άνδρες, όπως προαναφέραμε, μίλησαν για αρκετή ώρα και όσον αφορά την προαναγγελθείσα συνάντηση με τους τρεις αρχηγούς της εθνικής ομάδας (Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σεϊταρίδης) κατέληξαν ότι δεν υφίσταται λόγος... πραγματοποίησής της, με δεδομένο τη "λευκή επιταγή" που έδωσε ο Πιλάβιος στον Σάντος.

"Η τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου έχει την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη της ΕΠΟ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μας είναι αυτός που αποφασίζει, είναι αυτός που έχει να φέρει σε πέρας έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ξεπερνώντας τα όποια πραγματικά ή τεχνητά εμπόδια. Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είμαστε δίπλα του» ήταν επί λέξει η τοποθέτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου, εν είδει ανακοίνωσης από την ομοσπονδία για τη χθεσινή συνάντησή του με τους Σάντος και Φύσσα.

Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο να μη μιλήσουν οι τρεις άνδρες μονάχα με τους αρχηγούς της Εθνικής, ώστε επί παραδείγματι να μη μεταφερθούν "όπως-όπως" στο σύνολο των διεθνών. Τουναντίον, αυτήν την "αποστολή" θα την αναλάβουν πρωτίστως ο Φερνάντο Σάντος και δευτερευόντως ο Τάκης Φύσσας στην επόμενη συγκέντρωση της Εθνικής εν όψει των δύο αγώνων του Οκτωβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης" με Λετονία και Ισραήλ...

«Θα ακούσουν αυτά που πρέπει...»
Ο Φερνάντο Σάντος, πάντως, έδειξε απόλυτα ενημερωμένος για τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στη συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος του έδωσε το "ελεύθερο", όπως είπαμε και στην αρχή, να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θεωρεί σκόπιμες προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η εθνική ομάδα δεν είναι αφενός μεν "τσιφλίκι κανενός", αφετέρου δε "κέντρο διερχομένων", που ο καθείς μπορεί να κάνει ό, τι θέλει...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες καταπιάστηκαν τόσο με το θέμα του Γκέκα όσο και με αυτό του Κυργιάκου και κατά συνέπεια τις αποχωρήσεις τους (όχι επί μακρόν, πάντως...), ενώ κάποιες άλλες που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν 100% κάνουν λόγο ότι ακούστηκαν στην κουβέντα και τα ονόματα των Κατσουράνη, Τζόρβα και Σεϊταρίδη με αφορμή τις σχέσεις μεταξύ των διεθνών στα αποδυτήρια.

Κάπου εκεί ο Σάντος φέρεται να είπε στον Σοφοκλή Πιλάβιο ότι... "στην ομάδα μου θέλω ποδοσφαιριστές που γουστάρουν να παίζουν στην Εθνική και τιμάνε το εθνόσημο. Αυτοί μονάχα έχουν θέση στην εθνική ομάδα. Οποιος θέλει να... προβάλλεται μέσω της ομάδας, δεν θα έχει θέση σε αυτή!".

Καθίσταται κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Σάντος έχει πρόθεση να "κόψει" κάθε διάθεση για... αυτονομιστικές τάσεις εντός της εθνικής ομάδας και αυτό θα ξεκαθαρίσει στους διεθνείς τον Οκτώβριο. Κοντολογίς, ο Πορτογάλος εκλέκτορας θα θέσει προ των ευθυνών τους τούς παίκτες του, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό.

"Θα ακούσουν αυτά που πρέπει να ακούσουν" λεγόταν χαρακτηριστικά χθες από άνθρωπο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ώστε να κοπεί ο "βήχας" σε όλους. Ανεξαρτήτως ονομάτων, ιστορίας, συμμετοχών ή οτιδήποτε άλλου...

Φωτο Ημερας


Η κυρια Κακα............................

"Όχι" UEFA στη μετακίνηση στο Ζάγκρεμπ


Απαγορευτικό στην οργανωμένη παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας με την Ντιναμό αναμένεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τα εσωτερικά προβλήματα της Ντιναμό, με την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε οπαδούς και διοίκηση της ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν καλές σχέσεις με τους Σέρβους της Παρτιζάν, κάνουν τους επιτελείς της UEFA να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν απαγορευτικό στην μαζική και οργανωμένη μετακίνηση "ασπρόμαυρων" φιλάθλων για το παιχνίδι του "Δικέφαλου" στην Κροατία, στις 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με σημερινό (14/9) δημοσίευμα της εφημερίδας "Σπορ του Βορρά", μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία θα συστήνεται στη διοίκηση του "Δικέφαλου" να μην ζητήσει εισιτήρια για την αναμέτρηση στο Ζάγκρεμπ.

Κρίνεται από την UEFA -λαμβάνοντας ως δεδομένο και αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη- ότι είναι προτιμότερο να βρεθούν αντιμέτωποι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.

Πρόστιμο για τα επεισόδια με "Φενέρ"

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα των "Σπορ του Βορρά", εντός των ημερών αναμένεται να φτάσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανακοίνωση της ποινής για τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη. Η τιμωρία, κατά τα φαινόμενα, θα είναι χρηματικό πρόστιμο, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται στο ύψος των 50.000 ευρώ.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί, τότε θα θεωρείται υπότροπος. Σε περίπτωση, λοιπόν, που γίνουν ξανά επεισόδια στο μέλλον, τότε η ποινή θα είναι ακόμη πιο βαριά για τους "ασπρόμαυρους".

Ραντεβού στα κρυφά Πατέρας - Μαρινάκης


Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Νικόλα Πατέρα στα γραφεία του τη Δευτέρα (13/9) το βράδι, έχοντας ως βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη διαιτησία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Φως των Σπορ οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα γραφεία του Μαρινάκη και μίλησαν για περίπου τρεις ώρες για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν στο θέμα της διαιτησίας. Ο Πατέρας είχε εκφράσει τη διάθεση με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM να συνταχθεί με το μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού για την αλλαγή σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συναντηθεί τη Δευτέρα (13/9) και με τον Πιλάβιο στον οποίο επεσήμανε τη σκληρή στάση που θα κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι στο μέλλον σε περιπτώσεις ανάλογες του Δαλούκα.





Το προαίσθημα του Ρονάλντο


Μπορεί η πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης να μην εξελίχθηκε ιδανικά, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαισθάνεται ότι φέτος τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά για την ομάδα του. «Αυτή η ομάδα πάντα έχει τη φιλοδοξία να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο αυτή τη σεζόν. Θα σηκώσουμε κάποιο τρόπαιο, αλλά δεν αισθανόμαστε πίεση. Έχουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά να κερδίσουμε τη διοργάνωση, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος άσος.

Όσο για τον εαυτό του ανέφερε: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα σκοράρω ξανά. Δεν στενοχωριέμαι για αυτό. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίζουμε τους αγώνες. Η ομάδα είναι υπό κατασκευή, αφού πολλοί από εμάς δεν έχουμε παίξει μαζί στο παρελθόν».

Άρχισε με τον Παναθηναϊκό και δεν σταμάτησε…


Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2005, όταν ο Λιονέλ Μέσι άνοιγε… λογαριασμό στο Champions League σκοράροντας το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση στη νίκη με 5-0 επί του Παναθηναϊκού στο «Καμπ Νου». Έκτοτε ο Αργεντινός «μάγος» έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά, μετρώντας ήδη 25 γκολ σε 44 εμφανίσεις.

2004/05: 0 γκολ (1 συμμετοχή)
2005/06: 1 (6)
2006/07: 1 (5)
2007/08: 6 (9)
2008/09: 9 (12)
2009/10: 8 (11)

ΑΡΗΣ: Έδωσε τα εύσημα στον κόσμο

ΑΡΗΣ: Έδωσε τα εύσημα στον κόσμο

Ανακοίνωση με την οποία έδωσε τα εύσημα σε όλο τον λαό του Άρη, έβγαλε η ΠΑΕ στην επίσημη σελίδα της. Ο κόσμος των «κιτρίνων» ήταν ξανά δίπλα στην ομάδα και παρά την «αστεία» διαιτησία από τον κ. Δαλούκα, στάθηκε στο ύψος του και διατήρησε την ψυχραιμία του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να δώσει τα εύσημα στον κόσμο του ΑΡΗ που γέμισε για μία ακόμα φορά το Κλεάνθης Βικελίδης και παρά τις προκλήσεις και την άδικη διαμόρφωση του αποτελέσματος από ένα πέναλτι που δεν υπήρξε ποτέ, διατήρησε την ψυχραιμία του βάζοντας πάνω από όλα το καλό του συλλόγου.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ οφείλει να δώσει θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναικού για την άξια και δικαιότατη νίκη της στον αγώνα όπως άλλωστε δήλωσε και ο προπονητής της.
Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως μεταξύ μας θα παρακαλούσαμε τον κ. Δαλούκα να δηλώσει κώλυμα την επόμενη φορά που θα κληθεί να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Superleague θα περιμέναμε τις ίδιες δηλώσεις και μετά τον αγώνα της ομάδας μας στην Καβάλα και τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι.
Ο ΑΡΗΣ δεν χρειάζεται «συμπάθεια», ούτε νουθεσίες από πρόεδρο ανταγωνιστικής ομάδας.
Τιμούμε τον ρόλο του, ως προέδρου της Superleague, αλλά αναφορές στον κόσμο της ομάδας μας και σε συνεργάτες της εταιρίας μας είναι τουλάχιστον ατυχείς.
Ας φροντίσουν όλοι να μην επαναληφθούν τέτοιες διαιτησίες στο μέλλον και πιθανώς τότε, ο ΑΡΗΣ να βγάζει ανακοινώσεις.. συμπάθειας προς τους «συνεταίρους» του».

Επίσημος χορηγός η εταιρία Herbalife Ltd!

Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε τη συνεργασία της για τα επόμενα δυο χρόνια με την εταιρία Herbalife Ltd! Η εταιρία θα προβάλλεται στο παντελονάκι της εμφάνισης της ομάδας για τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012.
Η Herbalife Ltd. είναι μία παγκόσμια Εταιρία Διατροφής και Δικτυακού Μάρκετινγκ.Η Herbalife δραστηριοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από το 2004. Κατά την διάρκεια της δραστηριοποίησης της στην Ελληνική αγορά, η Herbalife έχει εξασφαλίσει ισχυρή παρουσία και έχει θέσει τις βάσεις για δυναμική μελλοντική ανάπτυξη.

"Τρέχει" ενόψει Μπαρτσελόνα ο Αγκουέρο


Θεραπεία ξεκίνησε ο Σέρχιο Αγκουέρο στην Ατλέτικο Μαδρίτης που θα χάσει το παιχνίδι με τον Άρη την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ και έχει ως στόχο να προλάβει την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός δεν θα βρίσκεται στην αποστολή των "ροχιμπλάνκος" για την αναμέτρηση με τους "κίτρινους" στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα που ακολουθεί κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός και ο ίδιος πλέον μέσα από την εντατική θεραπεία που θα ακολουθήσει θα επιδιώξει να προλάβει το συγκεκριμένο ματς.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Σέρχιο Αγκουέρο έσπευσε να ευχαριστήσει τους φίλους της Ατλέτικο Μαδρίτης για τα μηνύματα συμπαράστασης.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τις δημόσιες τοποθετήσεις σας και τη συμπαράσταση σας που έχω δεχτεί. Σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Πέταξε" για το όνειρο...


Χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, αναχώρησαν για την Βαρκελόνη, ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα (21:45), στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σπυρόπουλο, Σεϊταρίδη, Πετρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο ενώ την αποστολή των «πρασίνων», αποτελούν οι Φερνάντεζ, Τζόρβας, Καρνέζης, Σαριέγκι, Νίνης, Λουίς Γκαρσία, Μαρίνος, Βύντρα, Γκοβού, Λέτο, Σισέ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Πλεσί, Ιωαννίδης, Δημούτσος και Μαυρίας.

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο


Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Σούπερ Λίγκα την Τετάρτη(15/9-16:00) όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας μετά και από τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Οι διαμαρτυρίες εναντίον των διαιτητών εντάθηκαν μετά και από τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και έτσι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα την Τετάρτη.

Μετά και από τη συνάντηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τα μέλη της Σούπερ Λίγκα θα ενημερωθούν την Τετάρτη(15/9-16:00) στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που προγραμματίστηκε.


Στην ατζέντα βρίσκονται και άλλα σημαντικά θέματα. Έτσι θα υπάρξει ενημέρωση για τη συνάντηση της Επιτροπής της Super League με την ΟΠΑΠ Α.Ε., για την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων ενώ θα γίνει η εκλογή των μελών της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής. Πιο αναλυτικά τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Ενημέρωση του Προέδρου της Super League για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο.
2. Ενημέρωση για συνάντηση της Επιτροπής της Super League με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
3. Ενημέρωση για την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.
4. Έγκριση Αγωνιστικού Προγράμματος Α΄ Γύρου της Super League ΟΠΑΠ 2010 – 2011.
5. Εκλογή Μελών Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής.
6. Συζήτηση επί θεμάτων σε συνέχεια επιστολής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
7. Διάφορα

Δερμιτζάκης: "Πάμε για να γουστάρουμε"


Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Γιαν Μπρέιντελ", η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (14/9) για το Βέλγιο. Αρχικός προορισμός η Οστάνδη, απ' όπου η ομάδα θα μεταβεί στο Μπριζ.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που θα ταξιδέψουν με το τσάρτερ της ομάδας βρίσκονταν από νωρίς στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", "οπλισμένοι" με ασπρόμαυρα κασκόλ και αισιοδοξία για ένα καλό ξεκίνημα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Λίγο μετά τις 9:15 έφτασε και η αποστολή της ομάδας.

Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, ο τεχνικός του "Δικεφάλου", Παύλος Δερμιτζάκης, δήλωσε:

"Ένας από τους στόχους μας ήταν να μπούμε στους ομίλους. Πλέον, ξεκινά μία ωραία διαδικασία, όλη η ομάδα το θέλει, όλη η ομάδα το γουστάρει. Στόχος όπως πάντα είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πρώτο παιχνίδι δεν κρίνει τίποτα. Είναι μία διαδικασία έξι παιχνιδιών. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, πάμε να πάρουμε κάτι θετικό, γιατί έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα. Δεν πρέπει να συσχετίζουμε τα παιχνίδια (σ.σ. με αυτό της Τρίπολης). Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και θεωρώ ότι η ομάδα θα δείξει δείγματα γραφής, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια και ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά. Μέσα από αυτούς τους αγώνες, η ομάδα "ψήνεται". Η εικόνα που έχουμε για την Μπριζ είναι ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν πάει καλά στη χώρα της, αλλά έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, πολύ καλή ομάδα, τη μελετήσαμε, θα τη μελετήσουμε περισσότερο, για να την αντιμετωπίσουμε. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στους ομίλους βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο".

Επιμένει στη διαγραφή ο Ολυμπιακός


Τη διαγραφή του Δαλούκα περιμένουν στον Ολυμπιακό και αυτό είναι που συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της ΕΠΟ οι δύο άνδρες. Ο ιδιοκτήτης των "ερυθρόλευκων", μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη χάραξαν την πορεία στην οποία θα κινηθούν στα θέματα διαιτησίας.

Οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούν πως ένας διαιτητής που διαμορφώνει αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε παιχνίδια, θα πρέπει να διαγράφετε από τους πίνακες, έτσι ώστε να μένουν οι ικανοί που θα μπορούν να διασφαλίσουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Δαλούκας να είναι διεθνής διαιτητής, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την ΕΠΟ να τον διαγράψει αν τον θελήσει, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Οσο για τον Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν πως ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ θα ασχολείται μόνο με νομικά θέματα στους "ερυθρόλευκους". Αυτή την στιγμή χειρίζεται μόνο τα θέματα του Ζίκο και του Γκαλέτι και με τίποτε άλλο.

Τέλος, δεν έμειναν ασχολίαστες οι δηλώσεις του Νικόλα Πατέρα. Οι "ερυθρόλευκοι" υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να συνιστά ψυχραιμία και παράλληλα να θεωρεί και να βγαίνει δημόσια να λέει πως είναι πέναλτι η φάση στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Επίσης από την στιγμή που ο ίδιος πέρσι είχε πάει στον εισαγγελέα τον Σωκράτη Κόκκαλη, τότε δεν μπορεί να συμβουλεύει τον Μαρινάκη να μην κάνει κινήσεις κατά του Παναθηναϊκού επειδή με αυτό τον τρόπο δυναμιτίζει το κλίμα

Kαφές: "Εχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες"


Η Χάιντουκ είναι -θεωρητικά τουλάχιστον- η πλέον ασθενέστερη ομάδα του ομίλου και όπως σωστά τονίζει ο Παντελής Καφές, με δηλώσεις του στo περιοδικό "Active", η αρχή είναι του ήμισυ του παντός. Η ΑΕΚ υποδέχεται τους Κροάτες την Πέμπτη για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

"Έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη εντός έδρας, απέναντι στη λογικά πιο αδύνατη αντίπαλο, σε σχέση με τις άλλες δύο. Αν τα καταφέρουμε, διότι τίποτα δεν είναι εύκολο, θα έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα που θα μας βοηθήσει για τη δυσκολότερη συνέχεια.

Η Ζενίτ είναι πολύ δυνατή, προχώρησε σε ακριβές μεταγραφές και έχει ενισχυθεί με πολύ καλούς παίκτες. Η Aντερλεχτ επίσης έχει μεγάλη εμπειρία, με συχνές παρουσίες στο Champions League, και είναι δεδομένο ότι δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο στον όμιλο. Και οι τρεις αντίπαλοι θέλουν προσοχή και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να αντεπεξέλθουμε.

Νομίζω ότι η Ζενίτ έχει προβάδισμα και οι υπόλοιπες τρεις θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Όλα, βέβαια, θα κριθούν στο γήπεδο. Μπορούμε να τα πάμε καλά και στους τρεις στόχους. Κάθε διοργάνωση είναι σημαντική για μας και οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο Europa League. Να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να προχωρήσουμε και να διακριθούμε.

Στο φινάλε των αγώνων του ομίλου υποδεχόμαστε τη Ζενίτ, που ίσως να είναι αδιάφορη. Είναι πιθανό, επομένως, να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα. Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες"
, ήταν τα λόγια του αρχηγού της Ενωσης.