Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

«Οποιος θέλει προβολή, εκτός Εθνικής!»


Το... ελεύθερο στον Φερνάντο Σάντος να χειριστεί όπως αυτός επιθυμεί το πρόβλημα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις σχέσεις των διεθνών (καθώς βέβαια και οποιαδήποτε παρεμφερή ή μη κατάσταση που άπτεται του ποδοσφαιρικού τμήματος στο μέλλον, για να τοποθετηθεί το ζήτημα στη ρεαλιστική του διάσταση), έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος στον Φερνάντο Σάντος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι, παρουσία του τεχνικού διευθυντή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Τάκη Φύσσα στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί και μίλησαν για κάτι παραπάνω από μία ώρα σε ό,τι αφορά κυρίως τα τρέχοντα θέματα της Εθνικής, ενώ όπως ήταν φυσικό η κουβέντα πήγε εκ των πραγμάτων και στις τελευταίες εξελίξεις (αποχώρηση Γκέκα) και όλο το θόρυβο που προκλήθηκε αμέσως μετά το ματς του Ζάγκρεμπ κόντρα στην Κροατία.

Αναβλήθηκε η συνάντηση με τους αρχηγούς
Οι τρεις άνδρες, όπως προαναφέραμε, μίλησαν για αρκετή ώρα και όσον αφορά την προαναγγελθείσα συνάντηση με τους τρεις αρχηγούς της εθνικής ομάδας (Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σεϊταρίδης) κατέληξαν ότι δεν υφίσταται λόγος... πραγματοποίησής της, με δεδομένο τη "λευκή επιταγή" που έδωσε ο Πιλάβιος στον Σάντος.

"Η τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου έχει την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη της ΕΠΟ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μας είναι αυτός που αποφασίζει, είναι αυτός που έχει να φέρει σε πέρας έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ξεπερνώντας τα όποια πραγματικά ή τεχνητά εμπόδια. Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είμαστε δίπλα του» ήταν επί λέξει η τοποθέτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου, εν είδει ανακοίνωσης από την ομοσπονδία για τη χθεσινή συνάντησή του με τους Σάντος και Φύσσα.

Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο να μη μιλήσουν οι τρεις άνδρες μονάχα με τους αρχηγούς της Εθνικής, ώστε επί παραδείγματι να μη μεταφερθούν "όπως-όπως" στο σύνολο των διεθνών. Τουναντίον, αυτήν την "αποστολή" θα την αναλάβουν πρωτίστως ο Φερνάντο Σάντος και δευτερευόντως ο Τάκης Φύσσας στην επόμενη συγκέντρωση της Εθνικής εν όψει των δύο αγώνων του Οκτωβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης" με Λετονία και Ισραήλ...

«Θα ακούσουν αυτά που πρέπει...»
Ο Φερνάντο Σάντος, πάντως, έδειξε απόλυτα ενημερωμένος για τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στη συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος του έδωσε το "ελεύθερο", όπως είπαμε και στην αρχή, να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θεωρεί σκόπιμες προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η εθνική ομάδα δεν είναι αφενός μεν "τσιφλίκι κανενός", αφετέρου δε "κέντρο διερχομένων", που ο καθείς μπορεί να κάνει ό, τι θέλει...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες καταπιάστηκαν τόσο με το θέμα του Γκέκα όσο και με αυτό του Κυργιάκου και κατά συνέπεια τις αποχωρήσεις τους (όχι επί μακρόν, πάντως...), ενώ κάποιες άλλες που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν 100% κάνουν λόγο ότι ακούστηκαν στην κουβέντα και τα ονόματα των Κατσουράνη, Τζόρβα και Σεϊταρίδη με αφορμή τις σχέσεις μεταξύ των διεθνών στα αποδυτήρια.

Κάπου εκεί ο Σάντος φέρεται να είπε στον Σοφοκλή Πιλάβιο ότι... "στην ομάδα μου θέλω ποδοσφαιριστές που γουστάρουν να παίζουν στην Εθνική και τιμάνε το εθνόσημο. Αυτοί μονάχα έχουν θέση στην εθνική ομάδα. Οποιος θέλει να... προβάλλεται μέσω της ομάδας, δεν θα έχει θέση σε αυτή!".

Καθίσταται κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Σάντος έχει πρόθεση να "κόψει" κάθε διάθεση για... αυτονομιστικές τάσεις εντός της εθνικής ομάδας και αυτό θα ξεκαθαρίσει στους διεθνείς τον Οκτώβριο. Κοντολογίς, ο Πορτογάλος εκλέκτορας θα θέσει προ των ευθυνών τους τούς παίκτες του, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό.

"Θα ακούσουν αυτά που πρέπει να ακούσουν" λεγόταν χαρακτηριστικά χθες από άνθρωπο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ώστε να κοπεί ο "βήχας" σε όλους. Ανεξαρτήτως ονομάτων, ιστορίας, συμμετοχών ή οτιδήποτε άλλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: