Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κούπερ στην 'As': «Νίκη με Ατλέτικο».


Φιλοδοξία για νίκη έχει ο Άρης στο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον τής Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα 'As' ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.Ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμικότητα της προσεχούς αντιπάλου της ομάδας του στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ και τόνισε ότι με ταπεινότητα οι 'κίτρινοι' θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη.
Ακόμα, τόνισε ότι ότι αποτελεί ανακούφιση η απουσία του Αγκουέρο, αν και οι Ισπανοί διαθέτουν πολλούς επικίνδυνους παίκτες, ενώ συμφώνησε ότι το γήπεδο του Άρη θυμίζει το... Μπομπονέρα.

Ο Άρης θα κυνηγήσει τη νίκη: «Ξέρουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι η Ατλέτικο, αλλά με ταπεινότητα θα προσπαθήσουμε να σας εκπλήξουμε. Μην αμφιβάλει κανείς ότι θα μπούμε στον αγώνα με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να νικήσουμε. Η Ατλέτικο είναι σε καλή κατάσταση, άρχισε τη σεζόν όσο καλά την τελείωσε και θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα και τους παίκτες μου αυτός ο αγώνας. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την αισιοδοξία μας».
Η απουσία του Αγκουέρο δεν τον ξεγελάει: «Είναι μία ανακούφιση για μας ότι θα απουσιάσει ο Αγκουέρο, αλλά δεν μας ξεγελά, γιατί η Ατλέτικο έχει κι άλλους επικίνδυνους παίκτες».
Το 'Κλ. Βικελίδης' θυμίζει Μπομπονέρα: «Έτσι είναι και δεν κάνουν λάθος. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, γίνεται πολλή φασαρία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Είμαι Αργεντινός και ξέρω καλά τι σας λέω. Οι κερκίδες βρίσκονται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό βοηθά πολύ τους παίκτες μου. Η Ατλέτικο θα βιώσει μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί».

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ανταγωνιστικό, πολύ δυνατό και με πολλή ενέργεια. Υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες, όπως συμβαίνει παντού, αλλά όλες παλεύουν στο γήπεδο. Έχουν έρθει τελευταία εδώ πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές, καθώς επίσης Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ενδιαφέρον».

Ο χαμένοι τελικοί που (δεν) τον... στοιχειώνουν: «Δεν το νομίζω. Είναι αλήθεια πως έχασα δύο τελικούς Champions League κι έναν Κυπελλούχων, όπως κι ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, αλλά το ποδόσφαιρο μού έδωσε πολλά και οφείλω να είμαι ευγνώμων. Είχαμε φτάσει πιο κοντά το 2000 με τη Βαλένθια κόντρα στην Μπάγερν. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πριν καν πάμε στα πέναλτι, αλλά δεν αναζητώ παρηγοριά ή δικαιολογίες. Δεν πιστεύω σε αυτά. Εκτιμώ όλα αυτά που έζησα και νικήσαμε μεγάλες ομάδες».
Ρονάλντο και Ιμπαγάσα οι καλύτεροι: «Θα ξεχώριζα δύο παίκτες. Ο ένας είναι ο Ρονάλντο κι όχι μόνο για όσα έκανε στους αγώνες. Αυτό ήταν το λιγότερο. Υπήρχαν προπονήσεις που θα έπρεπε να τις δείχνει η τηλεόραση. Ο άλλος είναι ο Ιμπαγάσα. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης κι έχει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού. Το ταλέντο του βοηθά όλη την ομάδα να παίζει καλύτερα. Τώρα πλέον παίζει στον Ολυμπιακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: