Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Στην Αθήνα ο Κακιούζης

Χωρίς τον Μιχάλη Κακιούζη συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρη εν όψει της αναμέτρησης με την Ολύμπια στο Αλεξάνδρειο.Και αυτό γιατί ο πολύπειρος παίκτης των «κιτρίνων» πήρε άδεια από τη διοίκηση και είναι στην Αθήνα, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της εγκυμονούσης συζύγου του.

Κατά τα άλλα ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του προκειμένου να ανασκευάσουν την κακή εικόνα των τελευταίων αναμετρήσεων και να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Απειλούν με λουκέτο την Primera τον Απρίλη

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε για τις 17 και 18 Απριλίου το σωματείο ποδοσφαιριστών της Ισπανίας. Στον… αέρα η διεξαγωγή της 33ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «Marca», λουκέτο αναμένεται να βάλουν στο ισπανικό πρωτάθλημα οι ποδοσφαιριστές όλων των κατηγοριών, λόγω των οφειλών των ομάδων προς τους παίκτες.

Το σωματείο των ποδοσφαιριστών εξήγγειλε απεργία στις 17 και 18 Απριλίου, γεγονός που επηρεάζει την διεξαγωγή παιχνιδιών της 33ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπως το Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια, αλλά και το ντέρμπι της Βαρκελώνης μεταξύ της Εσπανιόλ και της Μπαρτσελόνα.
Αν δεν υπάρξει μάλιστα εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, τότε η απειλή θα γίνει πράξη από το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών και η αγωνιστική θα… τιναχθεί στον αέρα, αφού όπως ανέφερε η ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η απεργία, το 100% των ποδοσφαιριστών θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως τις μικρότερες κατηγορίες με τα χρέη να ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

«Κρυφτούλι» από τους Λέικερς

Οι Σπερς επικράτησαν των Λέικερς και εξασφάλισαν τη 13η συνεχόμενη συμμετοχή τους στην post season όμως ο Γκρεγκ Πόποβιτς ξεκαθάρισε ότι όλοι θα προσπαθήσουν να… κρυφτούν απ' τους Καλιφορνέζους! Το Σαν Αντόνιο συνέτριψε (100-81) τους Λέικερς στο Staples Center ενώ ο κόουτς των Τεξανών, Γκρεγκ Πόποβιτς, δήλωσε ότι κανείς δεν θέλει αντίπαλο το Λος Άντζελες στον πρώτο γύρο των playoffs. «Όποιος λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για τον αντίπαλό του στα playoffs είναι ψεύτης. Όλες οι ομάδες προσπαθούμε να κρυφτούμε από τους Λέικερς και αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια» τόνισε με νόημα ο Πόποβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι η Οκλαχόμα (48-28), το Σαν Αντόνιο (47-29) και το Πόρτλαντ (47-30) θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις 6, 7 και 8 της Δυτικής Περιφέρειας και φυσικά να αποφύγουν την όγδοη που τους στέλνει πάνω στον Κόμπι Μπράιαντ και την παρέα του.

Απολογείται ο Ηρακλής, στο ΑΣΕΑΔ η Λαμία

Πολύ δουλειά θα έχει αύριο Τρίτη η δικαιοσύνη όσον αφορά το βόλεϊ. Συγκεκριμένα ο Ηρακλής θα απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Άρη, ενώ η Λαμία θα καταθέσει έφεση στο ΑΣΕΑΔ εναντίον της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για τιμωρία της έδρας της για δύο αγωνιστικές.

Καλή η ξεκούραση και οι μέρες του Πάσχα, ωστόσο από αύριο Τρίτη επανερχόμαστε για τα καλά σε ρυθμούς βόλεϊ και μάλιστα ρυθμούς που δεν έχουν να κάνουν με τα δρώμενα εντός αγωνιστικού χώρου. Συγκεκριμένα για αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία του Ηρακλή για τα όσα συνέβησαν στον προημιτελικό της Μίκρας κόντρα στον Άρη. Αναφερόμαστε στον τραυματισμό του Νίκου Ρουμελιώτη από κουτάκι μπύρας που πέταξαν οι οπαδοί του «γηραιού» από την εξέδρα, που είχε ως συνέπεια την διακοπή του ματς σε βάρος της γηπεδούχου ομάδας. Οι «κυανόλευκοι» θα προτάξουν την απρεπή όπως υποστηρίζουν συμπεριφορά του Ρουμελιώτη, αλλά και το ότι ο παίκτης δεν είχε τραυματιστεί όσο σοβαρά έδειχνε ο ίδιος. Στον Ηρακλή κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία, με την απόφαση να βγαίνει εκτός εξαιρετικού απροόπτου την προσεχή Πέμπτη, καθώς θα πρέπει να συνεχιστούν και τα πλέι οφ που έχουν σταματήσει μιας και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα ζευγάρια που εκκρεμούν ανάλογα με την απόφαση για την τύχη του αγώνα Ηρακλής-Άρης.

Στο ΑΣΕΑΔ η Λαμία

Πραγματικά μία απόφαση που προκάλεσε αίσθηση την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η βαριά τιμωρία της Λαμίας. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ και ο πασαδόρος της Γιάννης Χαριτωνίδης με άλλες δύο αγωνιστικές. Οι λαμιώτες αύριο θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ προκειμένου να μειωθεί η ποινή, την οποία και χαρακτηρίζουν απίστευτα αυστηρή και εδώ που τα λέμε δεν έχουν το παραμικρό άδικο, αν κρίνουμε αποφάσεις στα μέσα της χρονιάς για πολύ πιο σοβαρά παραπτώματα.

Ξανά στην Premier η Νιούκαστλ

Μία μόλις σεζόν κράτησε ο... εφιάλτης της Τσάμπιονσιπ για τη Νιούκαστλ η οποία το απόγευμα της Δευτέρας εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στην Premiership.Οι «καρακάξες» παίζουν το βράδυ με την Σέφιλντ ωστόσο το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία καθώς το παιχνίδι της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Κάρντιφ έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και έτσι η Νιούκαστλ σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο της επιστροφής.

Πλέον, η Νότιγχαμ έμεινε 14 βαθμούς πίσω από την ομάδα του Κρις Χιούτον (και με δύο ματς περισσότερα), διαφορά που δεν μπορεί να την καλύψει στα τέσσερα παιχνίδια που της έχουν απομείνει. Μάλιστα, πολύ κοντά στην επιστροφή είναι και η Γουέστ Μπρομ που έχει μία απόσταση 11 βαθμών από την Νότιγχαμ, κάτι που σημαίνει ότι θέλει μία ακόμα νίκη.

Για τη ρεβάνς στη Βαρκελώνη

Το clasico υπ' αριθμόν 8 βρίσκεται προ των πυλών αφού το Σάββατο η Ρεάλ δοκιμάζεται στο Palau Blaugrana κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με την Φελίπε Ρέγες να ποντάρει σε νέο «διπλό».Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την Μπαρτσελόνα, με απολογισμό μια νίκη στη Βαρκελώνη. Οι δύο ομάδες κοντράρονται ξανά, αυτή τη φορά για την ACB και ο Φελίπε Ρέγες τόνισε ότι η «Βασίλισσα» μπορεί να πετύχει νέα, εκτός έδρας νίκη.

«Φυσικά και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει εξαιρετική ομάδα ωστόσο είμαστε σε καλή κατάσταση παρά τις δύο ήττες στο Vistalegre. Κοιτάμε μπροστά και πάμε στη Βαρκελώνη για τη νίκη» σχολίασε σχετικά ο κάπτεν των Μαδριλένων και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν παίζουμε λίγο αργότερα, όμως τουλάχιστον θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ρεβάνς. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση».

Χάνει και ο Σονγκ την ρεβάνς με Μπαρτσελόνα

Ο Άλεξ Σονγκ προστέθηκε στο απουσιολόγιο του Αρσέν Βενγκέρ για τον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα.Με τέσσερις σημαντικότατες απουσίες θα προσπαθήσει η Άρσεναλ να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Μπαρτσελόνα στο «Emirates», τη Μεγάλη Τετάρτη.

Και αυτό γιατί εκτός μάχης τέθηκε και ο Άλεξ Σόνγκ, μετά τους Σεσκ Φάμπεγκας, Γουίλιαμ Γκαλάς και Αντρέι Αρσάβιν. Ο Καμερουνέζος αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και δεν υπολογίζεται από τον Αλσατό τεχνικό για την ρεβάνς του «Καμπ Νου».

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι και η Μπαρτσελόνα θα έχει τις δικές της απουσίες, αφού είναι τραυματίες οι Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Αντρές Ινιέστα και τιμωρημένοι οι Κάρλες Πουγιόλ, Χεράρδ Πικέ.

Αυτό όμως που μετράει είναι ότι η ομάδα του Πέπε Γκουαρντιόλα έχει το… πάνω χέρι με το αβαντάζ της εκτός έδρας ισοπαλίας (2-2), το οποίο απέσπασε στον πρώτο αγώνα του Λονδίνου και φυσικά τον παράγοντα έδρα.

Διέψευσε για Παναθηναϊκό ο Βρύζας

Τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό έβαλε σήμερα ο Ζήσης Βρύζας.Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος «δικεφάλου» ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, κάτι για το οποίο ενημέρωσε και τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά του ΠΑΟΚ, σήμερα επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του «δικεφάλου», όχι όμως και ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην πατρίδα του και την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών ανέλαβε ο συνεργάτης του, Ροζάριο, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία εν όψει της αναμέτρησης με την Καβάλα για την προτελευταία αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

Ατομικό για τρεις

Με τρία προβλήματα για τον Κούπερ, ξεκίνησε την Δευτέρα του Πάσχα η προετοιμασία του Άρη ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Αστέρα στην Τρίπολη.Συγκεκριμένα, στην διπλή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε πρωί και απόγευμα στο Ρύσιο, οι Σηφάκης, Φερνάντες και Κουλουχέρης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ τέλος για το παιχνίδι κόντρα στης αρκαδική ομάδα δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Νασούτι και Κάλβο.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ντελινινκάιτις

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τη Δευτέρα του Πάσχα ο Τόμας Ντελινινκάιτις ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας . Ποιος φεύγει από τον «δικέφαλο του Βορρά»Ο Λιθουανός διεθνής άσσος γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και τον Σούλη Μαρκόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του «δικεφάλου».

«Έχω μάθει ότι η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στη κανονική διάρκεια και να έχει καλύτερη τύχη στα πλέι οφ. Είμαι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και για μένα αυτή η πρόταση του ΠΑΟΚ ήρθε σε μια στιγμή που σχεδόν είχα αποφασίσει ότι δεν βρω ομάδα για φέτος. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη Μούρθια, όμως είμαι καλά και είμαι έτοιμος να βοηθήσω.Συν τοις άλλοις αυτή η περίοδος μου στον ΠΑΟΚ θα με βοηθήσει να προετοιμαστώ καλύτερα και ενόψει των υποχρεώσεών μου με την Εθνική ομάδα για το Μουντομπάσκετ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ντελινινκάιτις.

Όσον αφορά τη θέση θα ήθελε να παίξει, ο Λιθουανός απάντησε πως «μπορώ να παίξω και πλέι μέικερ και γκαρντ, αν και θα προτιμούσα το δεύτερο».

Δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση…

Βέβαια το ερώτημα που δημιουργείται με την άφιξη του Λιθουανού είναι ποιον παίκτη θα αντικαταστήσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής; Τη συγκεκριμένη απόφαση θα την πάρει φυσικά ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος αμφιταλαντεύεται μεταξύ δυο παικτών. Ο πρώτος είναι ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς που έχει πρόβλημα στη μέση και ο δεύτερος είναι ο Γουέιντ Χέλιγουελ.

Επίσημη πρόταση για Τζαβέλλα η Κολωνία

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα από τον Πανιώνιο φαίνεται ότι ετοιμάζει η Κολωνία, σύμφωνα με το «Kicker».Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η γερμανική ομάδα, που έχει εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» τον διεθνή αμυντικό, προτίθεται να καλύψει το ποσό της ρήτρας του 1,5 εκ. ευρώ για να κάνει δικό της τον παίκτη.

Βεβαίως, ο Τζαβέλλας βρίσκεται στη λίστα και των δύο «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, από την Ελλάδα.

Τέλος ο Ντζέκο για Μίλαν

Η Μίλαν δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο για τον Έντιν Ντζέκο καθώς μέσα στα πλάνα της είναι να κρατήσει στο Σαν Σίρο τον Κλας – Γιαν Χούντελααρ.Ο Ολλανδός επιθετικός έχει πείσει με τις εμφανίσεις του, τους «ροσονέρι» όπως ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής, Αριέντο Μπράιντα: «Ο Χούντελααρ είναι υπέροχος. Σκοράρει και κανείς δεν μπορεί να σουτάρει όπως αυτός, άρα γιατί να τον πουλήσουμε;». Ετσι, το ενδιαφέρον για τον Βόσνιο φορ της Βόλφσμπουργκ αποσύρεται καθώς θα κόστιζε στον ιταλικό σύλλογο περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σταθερά 30ος ο Μάρκος

Ο Μάρκος Παγδατής παρέμεινε στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, ενώ στην κορυφή βρίσκεται συνεχώς ο Ρότζερ Φέντερερ.Ο Ελβετός τενίστας με 10.765 βαθμούς προηγείται του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς (7.630), ενώ ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής βρίσκεται και αυτό το επταήμερο στην 30η θέση του κόσμου με 1.345 βαθμούς.
Η πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής (σε παρένθεση η θέση που ο κάθε τενίστας κατείχε την προηγούμενη εβδομάδα):
1. (1) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 10.765 βαθμοί
2. (2) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 7.630
3. (4) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 6.980
4. (3) Αντι Μάρεϊ (Μ.Βρετανία) 5.845
5. (5) Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.735
6. (6) Νικολάι Νταβιντένκο (Ρωσία) 5.585
7. (8) 'Αντι Ρόντικ (ΗΠΑ) 4.780
8. (7) Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Σουηδία) 4.595
9. (9) Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 2.980
10.(10) Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά (Γαλλία) 2.915
...
30.(30) Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 1.345

Ανοδος για Λένα

Η Λένα Δανιηλίδου ανέβηκε έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και βρίσκεται πλέον στο Νο 181 του κόσμου με 299 βαθμούς. Αντίθετα η 'Αννα Γερασίμου έχασε τρεις θέσεις, με αποτέλεσμα να είναι 218η στον κόσμο με 241 βαθμούς. Ενώ η Ειρήνη Γεωργάτου σημείωσε «άλμα» 22 θέσεων και βρίσκεται πλέον στο Νο 246 με 201 βαθμούς.
Στο μεταξύ, η Σερένα Ουίλιαμς είναι πάντα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (7.946 βαθμοί), ενώ η Κιμ Κλάιστερς «σκαρφάλωσε» στο Νο 10, ύστερα από την κατάκτηση του τροπαίου στο τουρνουά του Μαϊάμι.
Οι πρώτες δέκα τενίστριες στον κόσμο (σε παρένθεση η προηγούμενη κατάταξη) έχουν ως εξής:
1.
(1) Σερένα Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.946 βαθμοί 2.
(2) Καρολίνε Βοζνιάτσκι (Δανία) 6.375 3.
(3) Ντινάρα Σάφινα (Ρωσία) 6.150 4.
(5) Βένους Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 5.876 5.
(4) Σβετλάνα Κουζνετσόβα (Ρωσία) 5.620 6.
(6) Ελενα Ντεμεντίεβα (Ρωσία) 4.965 7.
(8) Γελένα Γιάνκοβιτς (Σερβία) 4.900 8.
(9) Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία) 4.190 9.
(7) Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) 4.070 10.
(16) Κιμ Κλάιστερς (Βέλγιο) 3.860 ... 181.
(187) Λένα Δανιηλίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 299 218.
(215) 'Αννα Γερασίμου (ΕΛΛΑΔΑ) 241 246.
(268) Ειρήνη Γεωργάτου (ΕΛΛΑΔΑ) 201

Πόλο γυναικών: Στην Κέρκυρα το Final-Four

Μία πολύ σημαντική αθλητική εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα, στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Πρόκειται για το Final-Four του CHAMPIONS CUP στην υδατοσφαίριση γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Απριλίου.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού γυναικείου πόλο θα χτυπάει για δύο ημέρες στο «Νησί των Φαιάκων». Θα πάρουν μέρος τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου», εκ των οποίων μάλιστα οι δύο είναι ελληνικές. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν ο Ολυμπιακός Πειραιά, ο ΝΟ Βουλιαγμενης, η ιταλική Οριζόντε Τζεϊμονατ Κατάνια και η ρωσική Κινέφ Κίρισι, οι οποίες θα… ναυμαχήσουν για το τρόπαιο.

Τη διοργάνωση του Final Four έχει αναλάβει ο Ολυμπιακός, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (L.E.N.). Μόλις οι Πειραιώτες πήραν το «Ο.Κ.», αποφάσισαν η εκδήλωση να φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα. Κι αυτό για τρεις λόγους: πρώτον επειδή το νησί έχει παράδοση στην υδατοσφαίριση, δεύτερον επειδή η Κέρκυρα διαθέτει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο και τρίτον διότι οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως έχουν πάρα πολλούς φίλους στο νησί και ποντάρουν πάρα πολύ στην υποστήριξη και στη βοήθειά του.

Οι δύο Ημιτελικοί αγώνες θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα γίνει ο μικρός Τελικός (για τις θέσεις 3-4) και φυσικά οι νικήτριες των Ημιτελικών θα αναμετρηθούν στον μεγάλο Τελικό, για την κατάκτηση του κυπέλλου (θέσεις 1-2).

Ευτυχώς, η κλήρωση των αγώνων (που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, στις 8 Μαρτίου) δεν ανέδειξε ελληνικό… εμφύλιο στα Ημιτελικά. Έτσι, τα ζευγάρια της Παρασκευής είναι: ο Ολυμπιακός κόντρα στη ρωσική Κινέφ Κίρισι και η Βουλιαγμένη κόντρα στην ιταλική Οριζόντε Κατάνια.

Σημειώνουμε πως κάτοχος του τροπαίου είναι η Βουλιαγμένη, η οποία στον περσινό Τελικό είχε κερδίσει την Οριζόντε Κατάνια με σκορ 9-8. Μάλιστα, οι δύο αυτές ομάδες θα αναμετρηθούν και τώρα, αλλάς αυτή τη φορά στα Ημιτελικά.

Το Final-Four του CHAMPIONS CUP στο πόλο γυναικών θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας, στο οποίο οι προετοιμασίες γίνονται με… πυρετώδεις ρυθμούς. Οι Κερκυραίοι καλό θα είναι να δώσουν βροντερό παρόν στους τέσσερις αγώνες που θα γίνουν την Παρασκευή (Ημιτελικοί) και το Σάββατο (Τρλικοί), αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον υγρό στίβο, και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην επιτυχή έκβαση αυτής της πολύ αξιόλογης διοργάνωσης.

Βαθμολογία προπονητών…

Ο Χενκ Τεν Κάτε είναι ο… πρωταθλητής προπονητής της Σούπερ Λίγκα! Ο Ολλανδός τεχνικός, που άρχισε τη χρονιά στον Παναθηναϊκό αλλά απομακρύνθηκε καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο, ανακηρύσσεται νικητής στην πρωτότυπη βαθμολογία που συνέταξε ο sportdog, με βάση τα αποτελέσματα όλων των τεχνικών όλων των ομάδων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο Τεν Κάτε έχει κατακτήσει 32 πόντους σε σύνολο δεκατριών παιχνιδιών, επίδοση που –κατά μέσο όρο- του εξασφαλίζει 2,46 βαθμούς ανά ματς.

Η περίεργη γλώσσα της στατιστικής

Έκπληξη υπάρχει και στη δεύτερη θέση καθώς σε αυτή βρίσκεται ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής, που εργάστηκε στον Ολυμπιακό, μπορεί να θεωρήθηκε απόλυτα… αποτυχημένος, όμως –όπως και να έχει- πήρε 33 πόντους σε δεκαπέντε ματς. Ο μέσος όρος του είναι 2,2 και μπορεί να τον ξεπεράσει –ως το τέλος της περιόδου- μόνο ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο νυν τεχνικός των «πράσινων» έχει πάρει 32 βαθμούς σε δεκαπέντε αγωνιστικές, άρα ο μέσος όρος του είναι 2,13. Εφόσον, ο Παναθηναϊκός κάνει δύο νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια, θα ανέβει στο 2,23.

Αξιόλογες επιδόσεις έχουν καταγράψει επίσης και οι Φερνάντο Σάντος, Γιόζεφ Μπουμπένκο, Γιάννης Παπακώστας (στην ΑΕΛ), που ακολουθούν με μέσο όρο 2. Την ίδια επίδοση έχει και ο Τιμούρ Κετσπάγια αλλά μόλις σε δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Παρακάτω, παρατίθεται η βαθμολογία όλων των προπονητών. Εκτός… συναγωνισμού έχουν τεθεί εκείνοι που κάθισαν στον πάγκο κάποιας ομάδας για μία μόλις αγωνιστική.

Προπονητές Βαθμοί/Αγώνες Μέσος Όρος

Χενκ Tεν Κάτε 32/13 2,46

Ζίκο 33/15 2,2

Νίκος Νιόπλιας 32/15 2,13

Φερνάντο Σάντος 56/28 2

Γιόζεφ Μπουμπένκο 18/9 2

Γιάννης Παπακώστας (ΑΕΛ) 10/5 2

Τιμούρ Κετσπάγια 4/2 2

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς 21/11 1,9

Ντούσαν Μπάγεβιτς 49/28 1,75

Άαντ Ντε Μος 14/8 1,75

Θύμιος Γεωργούλης 7/4 1,75

Έκτορ Ραούλ Κούπερ 31/18 1,72

Δημήτρης Φαράντος 10/6 1,66

Ιομάρ Μαζίνιο 14/9 1,55

Γιώργος Παράσχος (Πανιώνιος) 12/8 1,5

Γιάννης Παπακώστας (Καβάλα) 15/10 1,5

Μάριο Γκόμες 11/8 1,37

Εμίλιο Φερέρα 24/19 1,26

Γιώργος Δώνης 35/28 1,25

Νίκος Καραγεωργίου 33/28 1,17

Βαγγέλης Βλάχος 22/20 1,1

Γιάννης Ματζουράκης 21/19 1,1

Σάββας Κωφίδης 12/11 1,09

Μαρίνος Ουζουνίδης 24/23 1,04

Μομσίλο Βούκοτιτς 4/4 1

Βαγγέλης Γούτης 9/10 0,9

Νίκος Αναστόπουλος 10/11 0,9

Παύλος Δερμιτζάκης 10/11 0,9

Κίκε Ερνάντεθ 16/18 0,88

Όλεγκ Προτάσοφ 7/8 0,87

Γιώργος Παράσχος (ΠΑΣ Γιάννινα) 11/13 0,84

Νίκος Κεχαγιάς 4/5 0,8

Βόλφκανγκ Βολφ 1/3 0,33

Αλμπέρ Καρτιέ 2/15 0,13


Οι προπονητές του… ενός αγώνα

Παναγιώτης Γκουτσίδης 3/1 3

Δημήτρης Μπουγιουκλής 1/1 1

Απόστολος Μάντζιος 0/1 0

Λεωνίδας Μπιλής 0/1 0

Ίλιε Ντουμιτρέσκου 0/1 0

Νέο πρόβλημα για Αρσεναλ

Η Αρσεναλ καλείται να ανατρέψει το 2-2 του «Εμιρέιτς» στην Βαρκελώνη αλλά τα προβλήματα για τον Αρσέν Βενγκέρ αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί στο «Καμπ Νου» ο Σονγκ.Οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Φάμπρεγας, Αρσάβιν, Γκαλάς ενώ μακροχρόνια απών είναι ο Φαν Πέρσι. Ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων» είδε στο ματς του Σαββάτου με τη Γουλοβς να χτυπάει και ο Αλεξάντερ Σονγκ και τίθεται αμφίβολος για το αυριανό ματς: «Ο Σονγκ ταλαιπωρείται από τραυματισμό και την Τρίτη θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλο. Ξεκουράσαμε τους Ντιαμπί, Κλισί, Νασρί και Μπέντνερ με την Γουλβς, ενώ έχουμε τραυματίες τους Φάμπρεγας, Αρσάβιν, Γκαλάς και Φαν Πέρσι.... Ο αγωνιστικός χώρος του Καμπ Νου είναι τεράστιος και δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταποκριθεί ο Σολ ».

Σίτι για Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπατολέτι δεν φαίνεται να έχει μέλλον στο Μιλάνο και η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια από τις ομάδες που θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του.Ο Ιταλός με γκανέζικες ρίζες έχει κάνει ουκ ολίγα πειθαρχικά παραπτώματα στην Ιντερ και ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τον έχει στις πρώτες του επιλογές. Η αγγλική ομάδα γνωρίζει τα τερτίπια του 19χρονου επιθετικού αλλά δεν πτοείται και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της προσφέροντας 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πιθανό να μείνει ο Γκέκας

Πιθανό είναι ο Φάνης Γκέκας να παραμείνει παίκτης Χέρτα και τη νέα σεζόν.Αυτό γιατί η Λεβερκούζεν, που έχει τα δικαιώματα του παίκτη, εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον Γκέκα ως αντάλλαγμα στην Χέρτα για την απόκτηση του Πάτρικ Έμπερτ.

Εξάλλου, ο Γκέκας έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα του Βερολίνου αν αυτή δεν υποβιβαστεί από την Μπουντεσλίγκα.

Η επιστροφή του Ρούνει

Για ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα ετοιμάζεται ο Ρούνει καθώς σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο έχει κάποιες πιθανότητες να αγωνιστεί κόντρα στη Μπάγερν!

Ο τραυματισμός του διεθνή επιθετικού στον αστράγαλο δεν είναι τόσο σοβαρός όσο είχαν φοβηθεί αρχικά στη Γιουνάιτεντ και μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ρούνει έκανε ασκήσεις με ποδήλατο. Σύμφωνα με την Daily Mirror και την Daily Star δεν αποκλείεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να παίξει κόντρα στη Μπάγερν στο «Ολντ Τράφορντ» στη ρεβάνς της ήττας με 2-1 στο Μόναχο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαρρέεται ότι έχει 40% πιθανότητες να παίξει, διαφορετικά θα είνα έτοιμος για το ματς της Κυριακής με τη Μπλάκμπερν για το πρωτάθλημα.

Τέρμα τα λάθη για Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ άφησε ακόμα δύο βαθμούς στο Μπέρμιγχαμ (1-1) και ο Ράφα Μπενίτεθ τόνισε πως οι «κόκκινοι» δεν έχουν περιθώρια για άλλα λάθη αν θέλουν να μπουν στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.Ο Ισπανός τεχνικός της αγγλικής ομάδας θεωρεί πως η Λίβερπουλ άξιζε τη νίκη: «Δεν είναι καλός ο ένας πόντος, ανεξάρτητα από το ότι η Μπέρμιγχαμ παίζει τόσο καλά εδώ τη φετινή σεζόν. Αξίζαμε τη νίκη. Δεν είχαμε περιθώρια για λάθη πριν από το παιχνίδι και τώρα έχουμε λιγότερα περιθώρια στην προσπάθεια να τερματίσουμε τέταρτοι. Όμως εξαρτώνται όλα από τις άλλες ομάδες και το πόσο καλά θα τα πάνε. Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια και να έχουμε πίστη ότι οι άλλες ομάδες θα χάσουν βαθμούς. Θα πρέπει να συνεχίσουμε αφού υπάρχουν ακόμα αρκετοί πόντοι που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Είχαμε πει προηγουμένως ότι έπρεπε να κερδίσουμε στα έξι τελευταία παιχνίδια ή να φέρουμε μία ισοπαλία και να πάρουμε πέντε νίκες. Τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε πέντε νίκες».

Οι μεγαλύτερες ομάδες σε 51 χώρες της Ευρώπης

Στο παρακάτω θέμα το πρώτο και μοναδικό κριτήριο για τις μεγαλύτερες ομάδες σε κάθε χώρα, είναι τα πρωταθλήματα. Θα διαβάσετε για την πρώτη ομάδα σε κάθε χώρα, αλλά μαζί θα σας παρουσιάσουμε και τις υπόλοιπες ομάδες που θεωρούνται τα "μεγαθήρια" σε κάθε χώρα.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κριτήριο ευρωπαϊκών τίτλων, αλλά η αναφορά γίνεται και γενικά σε όλους τους τίτλους που έχουν οι πρώτες ομάδες. Τέλος, επειδή από την έρευνα που κάναμε προέκυψαν και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, για κάποια πρωταθλήματα, σας τα παρουσιάζουμε.

Οι πρώτες ομάδες, και όχι μόνο, σε 51 χώρες αναλυτικά:

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η πρώτη ομάδα της γειτονικής χώρας είναι η KF Τίρανων με 23 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ. Ακολουθούν η Ντιναμό Τιράνων με 17 πρωταθλήματα, 13 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ και η Παρτιζάν Τιράνων με 15 πρωταθλήματα, 16 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ.

ΑΡΜΕΝΙΑ: Η πρώτη ομάδα σε τίτλους είναι η Πιουνίκ Ερεβάν με 10 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και ακολουθεί η Σιράκ Γκιουμρί με 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πρώτη δύναμη της χώρας είναι η Ραπίντ Βιέννης με 32 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ραπίντ έχει στο παλμαρέ της και 1 πρωτάθλημα Γερμανίας το 1941 και 1 κύπελλο Γερμανίας το 1938.

Ακολουθεί η Αούστρια Βιέννης με 23 πρωταθλήματα, 27 κύπελλα(!) και 6 Σούπερ Καπ. Όσον αφορά τις γνωστές Στουρμ Γκρατζ και Σάλτσμπουργκ(RED BULL), το άθροισμα των πρωταθλημάτων τους είναι κάτω από τα 10 (2 και 5 αντίστοιχα)Κανονικά η τρίτη δύναμη της Αυστρίας είναι η Βάκερ Ίνσμπρουγκ με 10 πρωταθλήματα, αλλά βρίσκεται στη β' κατηγορία!

ΑΓΓΛΙΑ: Ο φετινός τίτλος ενδέχεται να δώσει ένα μικρό προβάδισμα σε μια από τις δύο πρώτες ομάδες του Νησιού. Συγκεκριμένα στην κορυφή βρίσκονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ. Η πρώτη έχει 18 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 17 Σούπερ Καπ, 4 Λιγκ Καπ, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Διηπειρωτικό κύπελλο, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 κύπελλο Κυπελλούχων. Η Λίβερπουλ έχει 18 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα, 12 Σούπερ Καπ, 7 Λιγκ Καπ, 5 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 κύπελλα ΟΥΕΦΑ και 3 Σούπερ Καπ.

Η τρίτη ομάδα της Αγγλίας, είναι η Άρσεναλ με 13 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 12 Σούπερ Καπ, 3 Λιγκ Καπ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα κύπελλο Κυπελλούχων. Φυσικά το πρωτάθλημα της Αγγλίας το έχουν πάρει αρκετές ομάδες, όπως η Μπέρνλι(!), αλλά μόνο 3 έχουν περάσει τα 10 τρόπαια.

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ: Η Νεφτσί Μπακού είναι η νο 1 ομάδα της χώρας με 4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα.

ΒΕΛΓΙΟ: Η ιστορική Άντερλεχτ είναι φυσικά η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας με 46 εγχώριους τίτλους και 5 ευρωπαϊκούς! Συγκεκριμένα έχει 29 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ. Όσον αφορά την Ευρώπη έχει 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 1 ΟΥΕΦΑ και 2 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ!

Ακολουθούν η Κλαμπ Μπριζ με 13 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 13 Σούπερ Καπ και η Σταντάρ Λιέγης με 10 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ.

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Η Ζελέζνιτσαρ Σεράγεβο είναι η πρώτη ομάδα σε τίτλους με 3 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ. Επίσης κατέχει και 1 πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Πρώτη δύναμη της χώρας είναι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 30 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ και ακολουθεί η Λέφσκι Σόφιας με 25 πρωταθλήματα, 24 κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Η Λίνφιλντ αριθμεί τα περισσότερα πρωταθλήματα, στην χώρα της με διαφορά 26 τίτλων από την δεύτερη ομάδα! Συγκεκριμένα έχει 48 πρωταθλήματα, 39 κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ και στο σύνολο τους οι τίτλοι είναι 94! Δεύτερη ομάδα είναι η Γκλέντοραν με 22 πρωταθλήματα, 20 κύπελλα, 6 Λιγκ Καπ.

ΓΑΛΛΙΑ: Ένα από τα εντυπωσιακότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όσον αφορά την συγκομιδή των τίτλων των ομάδων, είναι το Γαλλικό στο οποίο θα δώσουμε λίγο χώρο παραπάνω γιατί το αξίζει. Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα σε τίτλους, η οποία είναι και η μόνη που έχει φτάσει τα 10 πρωταθλήματα(!), την τελευταία 10ετία δεν έχει τερματίσει στην πρώτη 3άδα και μάλιστα έχει περάσει και δύο χρονιές από τη β' κατηγορία. Μιλάμε για την Σεντ Ετιέν η οποία έχει 10 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στη β' κατηγορία! Πρόκειται για τις Μαρσέιγ και Ναντ που έχουν από 8 πρωταθλήματα η κάθε μια. 10 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ η Μασρέιγ και 3 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ η Ναντ. Από πίσω τους είναι οι Μονακό, Λιόν που έχουν από 7, έχει 6 η Μπορντό και μόλις 2(!) η μεγάλη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στο γερμανικό πρωτάθλημα πραγματικά υπάρχει μόνο μια ομάδα όσον αφορά την συγκομιδή τίτλων. Πρόκειται για την Μπάγερν Μονάχου η οποία είναι η μόνη που έχει περάσει τα 10 πρωταθλήματα(!). Συγκεκριμένα έχει 21 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, 4 Λιγκ Καπ, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ και 2 διηπειρωτικά.

Η δεύτερη ομάδα του γερμανικού ποδοσφαίρου, είναι η... Νυρεμβέργη του Άγγελου Χαριστέα με 9 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και φυσικά ήταν πρωταγωνίστρια όταν η Γερμανία είχε διασπαστεί. Ομάδες όπως η Σάλκε, Στουτγκάρδη, Βέρντερ, αν ενώσουν τους τίτλους τους, τα 21 της Μπάγερν δεν τα φτάνουν!

Πάντως θα ήταν άδικο αν δεν κάναμε αναφορά και σε ομάδες που δεν βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία, αλλά έχουν γράψει ιστορία. Μία από αυτές είναι και η Διναμό Δρέσδης που βρίσκεται στην γ' κατηγορία και έχει 8 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα!(Ανατολική Γερμανία).

Επίσης πολύ σημαντική είναι και η Μάγκντεμπουργκ η οποία είναι στην ερασιτεχνική κατηγορία(!) αλλά έχει ευρωπαϊκό τίτλο! Συγκεκριμένα έχει 3 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 1 κύπελλο Κυπελλούχων το 1974(όχι πολύ μακριά) νικώντας 2-0 την Μίλαν! Η οποία Μίλαν, ήταν κάτοχος του τροπαίου, όταν την προηγούμενη χρονιά (73') στον τελικό που έγινε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, νίκησε 1-0 την Λιντς.

Φυσικά η διάσπαση της Γερμανίας ήταν ο λόγος που πολλές ομάδες κατακτήσανε τίτλους και αυτή τη στιγμή είναι σε ερασιτεχνικές κατηγορίες ή στη γ' κατηγορία, αλλά έχουν γράψει ιστορία και πρέπει να αναγνωριστεί.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ο "δυνάστης" της χώρας είναι η Ντιναμό Τυφλίδας η οποία έχει 13 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα, 1 κύπελλο Κυπελλούχων(81'). Η αμέσως επόμενη ομάδα έχει μόλις... 2 και είναι η Γεωργία Τυφλίδας(περσινή πρωταθλήτρια).

ΔΑΝΙΑ: Η Μπρόντμπι είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα της χώρας. Συγκεκριμένα έχει 9 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ. Η δεύτερη δύναμη της χώρας, δεν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία(!) αλλά στη δεύτερη και είναι η Ακαντέμισκ ΒΚ με 9 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ. Τρίτη ομάδα βάση τίτλων, είναι η Κοπεγχάγη με 7 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ.

ΕΛΛΑΔΑ: Στη χώρα μας είναι όλα λίγο πολύ γνωστά και απλά θα γίνει μια αναφορά με αριθμούς. Πρώτη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός με 37 πρωταθλήματα, 24 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ. Ακολουθεί ο Παναθηναικός με 20 πρωταθλήματα (συν το φετινό), 16 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ. Τρίτη ομάδα είναι η ΑΕΚ με 11 πρωταθλήματα, 13 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ.

Από εκεί και πέρα άλλες ομάδες κατέχουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι ο Άρης με 3 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, ο ΠΑΟΚ με 2 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και η ΑΕΛ με 1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα.

ΕΛΒΕΤΙΑ: "Οι "ακρίδες" (Γκρασχόπερ) είναι η πρώτη ομάδα σε τίτλους με διαφορά. Συγκεκριμένα έχει 27 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ. Δεύτερη ομάδα είναι η Σερβέτ που αγωνίζεται στη β' κατηγορία! Έχει 16 τίτλους, 7 κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ.

Επίσης, τα 10 πρωταθλήματα έχουν ξεπεράσει και οι Γιανγκ Μπόις, Βασιλεία αλλά και Ζυρίχη. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στη χώρα υπάρχει μια ομάδα που έχει 38 πρωταθλήματα, αλλά στο Λιχτενστάιν και αγωνίζεται στη Β' κατηγορία της Ελβετίας. Αυτή είναι η Βαντούζ.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Η Φλορά Ταλίν έχει ένα μίνι προβάδισμα έναντι της Λεβάντια Ταλίν. Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα έχει 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ. Η Λεβάντια έχει 5 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Φυσικά ως γνωστών η "βασίλισσα" της χώρας (αλλά και της Ευρώπης) είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 31 πρωταθλήματα, 17 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ, 9 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 3 Διηπειρωτικά. Επόμενη ομάδα της Ισπανίας, το καμάρι της Καταλονίας και αιώνια αντίπαλος, η Μπαρτσελόνα με 19 πρωταθλήματα, 25 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 2 Λιγκ Καπ, 3 Τσαμπιονς Λιγκ, 4 κύπελλα Κυπελλούχων, 3 κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Τρίτη δύναμη της χώρας είναι η δεύτερη μεγάλη ομάδα της πρωτεύουσας, η Ατλέτικο Μαδρίτης με 9 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, η τρίτη θέση ανήκει στην Ατλέτικο με ένα πρωτάθλημα διαφορά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Συγκεκριμένα, οι Βάσκοι έχουν 8 πρωταθλήματα, ενώ είναι η δεύτερη ομάδα στο θεσμό του Κυπέλλου, πίσω από την Μπάρτσα, με 23 κύπελλα!

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πρώτη δύναμη της χώρας είναι η Σάμροκ Ρόβερς με 15 πρωταθλήματα, 24 κύπελλα, 1 Λικ Καπ. Δεύτερη στις κούπες έρχεται η Μποέμιανς με 11 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ. Η τρίτη μεγάλη ομάδα της Ιρλανδίας είναι η Ντούνταλκ με 9 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλη η ιστορία του Ισλανδικού πρωταθλήματος, είναι στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ. Συγκεκριμένα οι τρεις μεγαλύτερες ομάδες έχουν την έδρα τους στην πρωτεύουσα και συνολικά αριθμούν 58 πρωταθλήματα!

Πρώτη ομάδα στους τίτλους είναι η KR Ρέικιαβικ με 22 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα. Ακολουθεί η Βάλουρ Ρέικιαβικ με 20 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα και τέλος η τρίτη ομάδα είναι η Φραμ Ρέικιβιακ με 16 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα.

ΙΣΡΑΗΛ: Η πρώτη ομάδα της χώρας, όπως και στο μπάσκετ έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι η Μπακάμπι Τελ Αβίβ. Συγκεκριμένα έχει 18 πρωταθλήματα, 22 κύπελλα. Δεύτερη δύναμη είναι η Χάποελ Τελ Αβίβ με 13 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα. Τρίτη ομάδα είναι η Μακάμπι Χάιφα με 10 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα.

ΙΤΑΛΙΑ: Το παρατσούκλι της δεν είναι τυχαίο... Η Μεγάλη Κυρία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι μεγάλη και στους τίτλους καθώς η Γιουβέντους έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα έχει 28 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων, 3 κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 διηπειρωτικά.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται χέρι-χέρι η Ίντερ με την Μίλαν. Συγκεκριμένα η Ίντερ έχει 17 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, 3 κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 διηπειρωτικά, ενώ η Μίλαν έχει 17 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, 7 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 κύπελλα Κυπελλούχων, 5 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 4 διηπειρωτικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως την 6άδα με τις ομάδες που έχουν ξεπεράσει τα 5 πρωταθλήματα, συμπληρώνουν η Τζένοα (9), η Μπολόνια (7) και η Τορίνο (7), που βρίσκεται στην β' κατηγορία.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Η Ιρτίς Παβλοντάρ είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά λόγω ότι το πρωτάθλημα δεν έχει πολλά χρόνια ζωής (η πρώτη κατηγορία δημιουργήθηκε το 1994), δεν είναι και πολλοί οι τίτλοι των ομάδων. Συγκεκριμένα η Ιρτίς έχει 5 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, πρωταγωνιστούν φυσικά και στην χώρα τους. Πρώτη, είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 11 πρωταθλήματα, 4 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας, 10 κύπελλα, 8 κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, Σούπερ Καπ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ακολουθεί η Χάιντουκ Σπλιτ με 6 πρωταθλήματα, 9 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας, 4 κύπελλα, 8 κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, 5 Σούπερ Καπ.

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη ομάδα με 20 πρωταθλήματα, 19 κύπελλα, 11 Σούπερ Καπ. Από πίσω του ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Ομόνοια με 19 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 14 Σούπερ Καπ. Τέλος στην τρίτη θέση είναι η Μεγάλη Κυρία του Νησιού, η Ανόρθωση με 13 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Η Ντιναμό Μινσκ είναι η πρώτη ομάδα σε τίτλους με 6 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και ακολουθεί η Μπάτε Μπορίσοφ με 5 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Η πιο γνωστή και μεγαλύτερη ομάδα της χώρας με διαφορά είναι η Σκόντο Ρίγα με 14 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και γενικά από το 91', δεν υπάρχει άλλη ομάδα...

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Η Κάουνας είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα, καθώς έχει στην κατοχή της 6 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Πρώτη ομάδα της χώρας είναι η Ζένες Ες με 27 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα και ακολουθεί η Ντούντελανγκ με 17 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα.

ΜΑΛΤΑ: Τρεις ομάδες ξεχωρίζουν με διαφορά στην χώρα, με πρώτη και καλύτερη την Σλιέμα Γουόντερερς η οποία έχει 26 πρωταθλήματα, 19 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ. Ακολουθεί με διαφορά ενός πρωταθλήματος η Φλοριάνα με 25 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ. Τελευταία δύναμη της χώρας είναι η πιο γνωστή πλέον, Βαλέτα με 19 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στα 3 χρόνια που υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος, τα πρωταθλήματα έχουν μοιραστεί. Ξεχωρίζουν οι Μπούντουγκνοστ Ποντγκόριτσα και η Ζέτα.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Δύο ομάδες υπάρχουν στην χώρα όσον αφορά τους τίτλους. Πρόκειται για την Ζίμπρου Κισινάου και την Σερίφ Τίρασπολ. Η πρώτη έχει και τα περισσότερα πρωταθλήματα (8) ενώ έχει και 5 κύπελλα. Στη δεύτερη θέση της χώρας την ακολουθεί η Σέριφ (την απέκλεισε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι) με 6 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Δεν χρειάζονται συστάσεις, η Ρόζενμποργκ είναι η πρώτη ομάδα της χώρας με 20 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα. Δεύτερη στη χώρα, είναι η Βίκινγκ με 8 τίτλους και 5 κύπελλα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Πρώτη δύναμη της χώρας, η ομάδα που έγινε φόβητρο της Ευρώπης τη δεκαετία του 70' αλλά και του 90'(αρχές), ο Άγιαξ με 29 πρωταθλήματα, 17 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά.

Ακολουθούν η Αιντχόβεν με 21 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 Διηπειρωτικό και η Φέγενορντ με 14 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 1 Διηπειρωτικό.

Όπως σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, έτσι και στο Ολλανδικό, υπάρχουν ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο και βρίσκονται σε χαμηλότερες κατηγορίες. Η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα (4), είναι η Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ομάδα που αγωνίστηκε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η Φερεντσβάρος είναι η πρώτη ομάδα της χώρας, σε ένα πρωτάθλημα που 3 ομάδες έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 20 πρωταθλήματα! Η Φερεντσβάρος λοιπόν έχει 27 πρωταθλήματα, 20 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ακολουθεί η ΜΤΚ Βουδαπέστης με 23 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα. Τέλος η Ουίπεστ με 20 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.

ΟΥΑΛΙΑ: Η πρώτη δύναμη της χώρας είναι η Μπάρι Τάουν με 7 πρωταθλήματα και ακολουθεί η Δε Νιού Σεντς με 4 τίτλους. Η Μπάρι Τάουν δεν είναι στην πρώτη κατηγορία!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Με διαφορά η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας με ιστορία που κρατάει από την Σοβιετική Ένωση. Φυσικά μιλάμε για την Ντιναμό Κιέβου η οποία έχει στην κατοχή της 13 πρωταθλήματα, 13 πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης, 9 κύπελλα, 9 κύπελλα Σοβιετικής Ένωσης, 3 Σούπερ Καπ, 2 κύπελλα Κυπελλούχων, 2 κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η δεύτερη ομάδα είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της Ντιναμό. Συνολικά έχει 4 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 4 κύπελλα Σοβιετικής Ένωσης, 2 Σούπερ Καπ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Βίσλα Κρακοβίας είναι στην πρώτη θέση με 14 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ. Με διαφορά ενός πρωταθλήματος, έρχεται η Ρουχ Χόρζοφ με 13 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα. Στην τρίτη θέση η Λέγκια Βαρσοβίας με 8 πρωταθλήματα, 13 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Οι "αετοί της Λισαβόνας" πετάνε ψηλότερα και στους εγχώριους τίτλους. Συγκεκριμένα η Μπενφίκα, έχει 31 πρωταθλήματα, 27 κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθούν οι "Δράκοι του Οπόρτο" (Πόρτο) με 24 πρωταθλήματα, 17 κύπελλα, 13 Σούπερ Καπ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά.

Τέλος τα "Λιοντάρια της Λισαβόνας" (Σπόρτινγκ) έχουν 18 πρωταθλήματα, 19 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας προέρχεται από το Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα οι 3 ομάδες Στεάουα, Ντιναμό και Ραπίντ αποτελούν τα μεγαθήρια της χώρας. Στεάουα: 23 πρωταθλήματα, 21 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ντιναμό: 18 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα. Ραπίντ: 5 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ.

ΡΩΣΙΑ: Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι πρώτες ομάδες, έχουν πρωταθλήματα από την Σοβιετική Ένωση μέχρι σήμερα. Πρώτη ομάδα, είναι η Σπάρτακ Μόσχας με 9 πρωταθλήματα, 12 Σοβιετικής Ένωσης, 3 κύπελλα, 9 Σοβιετικής Ένωσης. Από πίσω της είναι η Ντιναμό Μόσχας και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 11 πρωταθλήματα έχει η Ντιναμό (όλα Σοβιετικής Ένωσης) και 8 η ΤΣΣΚΑ (7 Σοβιετικής Ένωσης)

ΣΚΩΤΙΑ: Ίσως η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Σίγουρα όμως έχει τα περισσότερα στην Ευρώπη. Ο λόγος για την Γκλάσκου Ρέιντζερς που στο σύνολο τους οι τίτλοι της τους 109! Ξεκινάμε... 52 πρωταθλήματα, 33 κύπελλα, 23 Λιγκ Καπ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων. Δεύτερη ομάδα είναι η Σέλτικ με 42 πρωταθλήματα, 33 κύπελλα, 12 Λιγκ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Η Τρε Πένε είναι η πρώτη ομάδα της χώρας αλλά με έναν τίτλο διαφορά. Συγκεκριμένα έχει 5 πρωταθλήματα, 1 Σούπερ Καπ. Από πίσω υπάρχουν και άλλες ομάδες με 4 πρωταθλήματα όπως η Τρε Φιόρι.

ΣΕΡΒΙΑ: Τα πρωταθλήματα χωρίζονται σε Σερβίας/Μαυροβούνιου, Σερβίας και Γιουγκοσλαβίας. Συνολικά έχοντας κατακτήσει και στις 3 κατηγορίες ο Ερυθρός Αστέρας είναι πρώτη δύναμη της χώρας, με την Παρτιζάν Βελιγραδίου να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Ερυθρός Αστέρας: 25 πρωταθλήματα (1 Σερβίας και 1 Σερβίας/Μαυροβούνιου), 21 κύπελλα (1 Σερβίας και 1 Σερβίας/Μαυροβούνιου), 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Διηπειρωτικό. Παρτιζάν: 21 πρωταθλήματα (2 Σερβίας και 2 Σερβίας/Μαυροβούνιου), 11 κύπελλα (2 Σερβίας και 9 Γιουγκοσλαβίας).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η Μάριμπορ είναι η πρώτη ομάδα σε τίτλους με 6 πρωταθλήματα Σλοβακίας, 1 πρωτάθλημα Σλοβενίας, 5 κύπελλα. Από πίσω της είναι η Ολίμπια Λουπλιάνα και η Γκόριτσα με 4 πρωταθλήματα Σλοβακίας η κάθε μια.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Μόνο μια ομάδα κάνει τη διαφορά στη χώρα και δεν είναι άλλη από την Σλόβαν Μπρατισλάβα. Συγκεκριμένα έχει 16 πρωταθλήματα (7 Τσεχοσλοβακίας), 8 κύπελλα (5 Τσεχοσλοβακίας).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η ιστορική Γκέτεμποργκ είναι η ομάδα που έχει το πάνω χέρι στους τίτλους της χώρας. Συγκεκριμένα έχει 18 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 2 κύπελλα ΟΥΕΦΑ! Από πίσω της είναι η Μάλμε με 14 πρωταθλήματα και 13 κύπελλα. Η τρίτη δύναμη της χώρας είναι η ΑΙΚ Σόλνα με 11 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η Φενέρ είναι η πρώτη δύναμη στη γειτονική χώρα με 24 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 7 Σούπερ Καπ. Από πίσω της η Γαλατάσαραι με 18 πρωταθλήματα, 14 κύπελλα, 9 Σούπερ Καπ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Τρίτη ομάδα της χώρας η Μπεσίκτας με 14 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 8 Σούπερ Καπ.

ΤΣΕΧΙΑ: Η Σπάρτα Πράγας αποτελεί την νο1 δύναμη της χώρας με 10 πρωταθλήματα, 20 πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας, 4 κύπελλα, 9 κύπελλα Τσεχοσλοβακίας. Ακολουθεί η Σλάβια Πράγας με 3 πρωταθλήματα, 9 πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας, 3 κύπελλα, 1 κύπελλο Τσεχοσλοβακίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως από πίσω από τις δύο ομάδες της Πράγας, είναι η Πρίμπραμ, αλλά με τίτλους Τσεχοσλοβακίας. Συγκεκριμένα έχει 11 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα!

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Η HJK Ελσίνκι είναι η πρώτη δύναμη της χώρας με διαφορά. Έχει στην κατοχή της 21 πρωταθλήματα, 9,κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ. Η δεύτερη ομάδα είναι η Χάκα με 9 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα.

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Η HB Τόρσα είναι η πρώτη δύναμη της χώρας με 19 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα. Ακολουθεί η KI Κλάσβικ με 16 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα. Η B36 Τόρσα, που η ονομασία της θυμίζει υποβρύχιο και έχει ακουστεί περισσότερο έξω από τα σύνορα της χώρας της, έχει μόλις 8 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

ΦΥΡΟΜ/ΣΚΟΠΙΑ: Πρώτη δύναμη και από τις πιο γνωστές ομάδες είναι η Βαρντάρ Σκοπίων με 5 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Φυσικά οι διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μικρή (στα 2 πρωταθλήματα).

Ο Θηλυκός Μήτρογλου

Η 17χρονη Κατερίνα μόλις είχε επιστρέψει από την προπόνηση με την ποδοσφαιρική ομάδα GSV Μόερς, στην οποία αγωνίζεται και άκουγε με την έκπληξη διάστικτη στα μάτια της, ότι μόλις κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας κάτω των 17 ετών.

Το βλέμμα της πρέπει να έμοιαζε σαν αυτό του γείτονα της στο Κρέφελντ, του Κώστα Μήτρογλου, όταν πληροφορήθηκε ότι κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική νέων από τον Νίκο Νίοπλια, πριν από περίπου 4 χρόνια.

Οι βίοι τους μοιάζουν παράλληλοι αν και ο κόσμοι τους απέχουν αισθητά. Αναθρεμμένοι και οι δύο στην Γερμανία, με απαρασάλευτο πάθος για το ποδόσφαιρο και οικογενειακούς δεσμούς, η Κατερίνα έχει την ατυχία να διαπρέπει σε ένα ανδρικό άθλημα, που αφήνει ελάχιστα περιθώρια εξέλιξης στις γυναίκες.

Στα 17 της έχει φτάσει να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της GSV Μόερς(ομάδα της τρίτης κατηγορίας) ως επιθετικός και να δομεί προσεκτικά την φήμη της ως ο… «Θηλυκός Μήτρογλου».

Στις 5 Απριλίου θα αφιχθεί στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν θα ενταχθεί στην εθνική ομάδα κάτω των 17 στον Βόλο ελπίζοντας να επιλύσει την πρωταρχική της απορία.

"Δεν μπορώ να καταλάβω πως με ανακάλυψαν. Κάποιος ίσως να με παρακολούθησε στις διακοπές μου να παίζω ποδόσφαιρο και να ρώτησε για εμένα ή ίσως με είδαν σε κάποιο εκτός έδρας ματς. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω", λέει η ενθουσιασμένη «Κάτι», όπως είναι το παρανόμι της στην GSV Mοερς.

Παρότι η Κατερίνα γνωρίζει ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πραγματοποιεί ακόμη νωχελικά βήματα δεν περίμενε ότι θα της ζητηθεί να έλθει στην πατρίδα της ιδίοις εξόδοις για να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα.

Γεγονός που δεν προξένησε έκπληξη στον πατέρα του Κώστα Μήτρογλου, Γιώργο, όταν το πληροφορήθηκε από την οικογένεια Κυριάκη.

"Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς. Το πρώτο ταξίδι για συμμετοχή σε παιχνίδι εθνικής ομάδας πρέπει να το πληρώσεις από την τσέπη σου", ανέφερε στις εφημερίδες "Neue Ruhr/Neue Rhein Zeitung" και "Westdeutsche Allgemeine Zeitung".

Ο οικονομικός παράγοντας ορθώθηκε ως ανάχωμα στην απόφαση της Κατερίνας, όμως η επιμονή της μητέρας της, Παναγιώτας ήταν καταλυτική. "Θα κάνεις αυτό που θες και εγώ θα σε στηρίξω".

Η απόφαση της μικρής να αποδεχθεί την πρόσκληση της εθνικής ομάδας έγινε ακόμη ευκολότερη όταν η Μπετίνα Κούτσερ, η πρώτη προπονήτρια της GSV Μόερς την ενθάρρυνε να πραγματοποιήσει το μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα.

"Είπα στην Κάτι ότι δεν θα πρέπει καν να το σκεφτεί. Θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για αυτήν".

Η Κατερίνα Κυριάκη άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τα 4 της χρόνια. Πρώτη της ομάδα ήταν η Ουνιόν 05 Κρέφελντ. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Hellas Κρέφελντ και κατέληξε στην CSV Κρέφελντ, πριν… μπουχτίσει από το ποδόσφαιρο και αποφασίσει να σταματήσει.

Ήταν η ελληνικής καταγωγής προπονήτρια, Κατερίνα Καραστεργίου που την έφερε και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, τον Απρίλιο του 2009 και ένα χρόνο μετά το ταλέντο της επιβραβεύτηκε με την κλήση της στην εθνική Ελλάδας κάτω των 17 ετών.

"Είχα βαρεθεί το ποδόσφαιρο τότε. Δεν ήθελα άλλο» λέει σήμερα η Κατερίνα Κυριάκη, η οποία ελπίζει στην επίσκεψη της στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες να ακούσει κάποια από τα αγαπημένα της ελληνικά τραγούδια.

Βασικός της σκοπός όμως παραμένει να εντυπωσιάσει στους αγώνες της εθνικής στον Βόλο, αν και θα είναι άγνωστη μεταξύ αγνώστων, καθώς δεν γνωρίζει κανέναν από την ομάδα, όπως ομολογεί.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου. Αλλά δεν γνωρίζω τι μπορώ να περιμένω. Θα παραμείνω ήρεμη και ήσυχη, μιας και δεν γνωρίζω κανέναν στην ομάδα".

Στόχος της είναι να εξελιχθεί σε έναν «Θηλυκό Μήτρογλου». Ίσως όταν τον συναντήσει ξανά στο Κρέφελντ τον επιθετικό του Ολυμπιακού να του ζητήσει συμβουλές για να είναι αποτελεσματική όσο και αυτός…

Ο Γκαλιάνι είναι αισιόδοξος για σκουντέτο

Η Μίλαν έχει ελπίδες ακόμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο Αντριάνο Γκαλιάνι έθεσε ως στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν μόνο νίκες.O αντιπρόεδρος των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι θέλει το 6Χ3 αρχής γενομένης το ματς με την Κατάνια: «Σε κάθε ματς από εδώ και πέρα θέλουμε νίκες, αφού διεκδικούμε τον τίτλο. Θέλω 18 πόντους στα επόμενα έξι παιχνίδια. Πρέπει να περιμένουμε, βέβαια τις γκέλες των Ίντερ και Ρόμα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει θα πάρουμε το σκουντέτο. Αρχής γενομένης από το δύσκολο αγώνα με την Κατάνια, πρέπει να δείξουμε τον πιο καλό μας εαυτό».

Κρίσιμες ώρες για τον Ολυμπιακό

Για τον Ολυμπιακό είναι σαφές πως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που είναι... μονόδρομος. Πόσο εφικτό είναι όμως να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Η πίεση είναι πια πολύ μεγάλη και περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν.

Με δεδομένο ότι στου Ρέντη τις τελευταίες μέρες ουκ ολίγοι παίκτες έκαναν ότι... ήθελαν, μην υπολογίζοντας τον προπονητή, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα. Τα συνεχόμενα κρούσματα απειθαρχίας, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό έχουν αναστατώσει την ομάδα. Έδειξαν κυρίως πως υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζουν τίποτα αλλά και που... βρίσκουν και τα κάνουν.

Τα μέτρα που πάρθηκαν είχαν αποτέλεσμα αλλά ως πότε; Θα μπορέσει να βρει την απαιτούμενη ηρεμία ο Ολυμπιακός και έτσι να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του στο υπόλοιπο της σεζόν; Θα αφήσουν το τεχνικό τιμ να δουλέψει απερίσπαστο και να μην... κυνηγάει τους παίκτες για να κάνουν προπόνηση; Είναι ένα σοβαρό ερώτημα, που θα απαντηθεί στην πορεία...

Δύο ματς, που θέλει μόνο νίκη

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θέλει ακόμη δύο... στροφές για να ολοκληρωθεί. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή στις 11 Απριλίου για την 29η αγωνιστική της κατηγορίας. Στην 30ή και τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο Καραϊσκάκη τον Άρη (18 Απριλίου).

Πρόκειται για δύο αγώνες που για τον Ολυμπιακό το μοναδικό του μέλημα είναι η κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Θα πρέπει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και να κερδίσει τα δύο αυτά παιχνίδια. Άλλωστε η... μάχη με τον Άρη θα είναι μίας πρώτης τάξεως... κρας τεστ πριν τα πλέι οφ.

Να βρει ψυχολογία, διάθεση αλλά και κίνητρο!

Τα πλέι οφ είναι μία πρωτόγνωρη αλλά και επικίνδυνη εμπειρία για τον Ολυμπιακό. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να... ατσαλώσει τους παίκτες του. Οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρουν την ψυχολογία, την διάθεση αλλά και το κίνητρο για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να... σώσουν την σεζόν.

Αν ο Ολυμπιακός -σε μία χρονιά που έχασε πρωτάθλημα και Κύπελλο- μείνει εκτός του Τσάμπιονς Λιγκ αυτό θα ισοδυναμεί με καταστροφή...

Αισιοδοξία από Μπέντνερ

Ο Νίκλας Μπέντνερ είναι αισιόδοξος ότι η Αρσεναλ μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νου».Ο επιθετικός των Λονδρέζων έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για την Πρέμιερ Λιγκ σκοράροντας στο 94' κόντρα στη Γουλβς με τον Δανό να θέλει να επαναλάβει ότι και η Ρουμπίν Καζάν: «Δείξαμε πίστη στις ικανότητές μας και κρατήσαμε χαρακτήρα. Πιστεύω πως μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο θα χρειαστεί μια μνημειώδης εμφάνιση για να κερδίσουμε στο Καμπ Νου. Η Μπαρτσελόνα έχει ηττηθεί φέτος στην έδρα της από την Ρούμπιν Καζάν, ενώ δεν θα έχει στη ρεβάνς τους Ζεράρ Πικέ και Κάρλες Πουγιόλ».

Προς το τέλος ο Ντενίλσον

Ο Ντενίλσον ανήκει στο δυναμικό της Καβάλας αλλά ακόμα δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα με τους Αργοναύτες. Ο Βραζιλιάνος μέσος γνωρίζει πως η καριέρα του φτάνει στο τέλος της.Ο αριστεροπόδαρος άσος φιλοξενήθηκε στη «Globoesporte» και αναφέρθηκε στην καριέρα του τονίζοντας πως θα ήθελε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στη Σάο Πάουλο: «Έκανα μία σπουδαία καριέρα, αλλά τώρα βαίνει προς το τέλος της. Είναι προφανές αυτό. Εγώ, ο Ρονάλντο, ο Ρομπέρτο Κάρλος... έχουμε λίγα χρόνια μπροστά μας και μετά τέλος. Αν το σώμα ανταποκρίνεται, θα συνεχίσω να παίζω. Αλλά αυτό που δεν θέλω είναι να σέρνομαι. Ήδη προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το τέλος, γιατί θα είναι δύσκολο. Θα ήθελα να σταματήσω αγωνιζόμενος στη Σάο Πάουλο, αλλά έγινε ένα επεισόδιο και δεν έχω πλέον αυτή τη διάθεση. Θα μπορούσα να αποσυρθώ παίζοντας στην Παλμέιρας, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι τώρα. Εκεί με υποδέχτηκαν με σεβασμό που δεν ένιωσα στη Σάο Πάουλο».

Το πλεονέκτημα της Τσέλσι

Η Τσέλσι πέρασε σαν σίφουνας από το «Ολντ Τράφορντ» επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ με τον Κάρλο Αντσελότι να θεωρεί ως πλεονέκτημα των «μπλε» ότι δεν αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ.Ο Ιταλός τεχνικός των Λονδρέζων αποκλείστηκε από την Ιντερ στο προηγούμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την Μάντσεστερ να συνεχίζει: «Ίσως να είναι πλεονέκτημα για εμάς το ότι δεν παίζουμε τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση της σεζόν γιατί είναι πολύ απασχολημένες οι ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Η αντίδρασή μας μετά την ήττα από την Ίντερ ήταν πολύ καλή. Ύστερα από μία τέτοια ήττα είναι πολύ εύκολο να πέσεις κάτω. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας πρέπει να έχεις δυνατό χαρακτήρα. Έχουμε βρεθεί σε καλή θέση τώρα αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ακόμα. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τα επόμενα επτά παιχνίδια επειδή θέλουμε ένα τρόπαιο φέτος».

O Ντε Καμάργκο

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, δήλωσε στα βελγικά ΜΜΕ ο Ντε Καμάργκο.

Ο άσος της Σταντάρ Λιέγης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα πρόκληση το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

«Το ενδιαφέρον είναι πολύ κολακευτικό για μένα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Η Bundesliga θα ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση, ακόμη και η Ελλάδα. Αγωνίζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια στη Στάνταρ Λιέγης, αλλά αν προέκυπτε η πιθανότητα μιας μεταγραφής, γιατί όχι;», είπε ο 27χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός.

Βεβαίως, αξίζει να θυμίσουμε ότι Ντε Καμάργκο δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2013 και κοστολογείται πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Είναι ένα γεγονός που κάνει τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ αλλά και σε άλλη ελληνική ομάδα εξαιρετικά δύσκολη.

Μεγάλες νίκες για Σπερς και Σέλτικς

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι Σπέρς μέσα στο «σπίτι» των πρωταθλητών Λέικερς με 100-81, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή για ένα ακόμη παιχνίδι τον Μανού Τζινόμπιλι (32 π.).Εξίσου μεγάλη επικράτηση πέτυχαν οι Σέλτικς γυρίζοντας ένα κατά τα φαινόμενα χαμένο ματς με τους Καβαλίερς, οι οποίοι ωστόσο διατήρησαν το πλεονέκτημα έδρας ενόψει πλέι οφ. Πρώτος σκόρερ των νικητών, ο Ρέι Άλεν με 33 πόντους.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικό ματς έγινε και στο Ορλάντο, εκεί που οι Μάτζικ νίκησαν με 107-92 τους Γκρίζλις, ενώ σημαδιακή ήταν για τον τεχνικό των Ουόριορς, Ντον Νέλσον, η νίκη επί των Ράπτορς, καθώς ο έμπειρος κόουτς έφτασε τις 1332, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Τα αποτελέσματα:

Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 112-113
(Μπος 42π., 12 ριμπ., Τζακ 19, Μπαρνιάνι 18-Μαγκέτι 31, Κάρι 29π., 12 ασίστ, 8 ριμπ., Μόροου 25, Τόλιβερ 12)

Ορλάντο Μάτζικ-Μέμφις Γκρίζλις 107-92
(Κάρτερ 26, Νέλσον 18, Λιούις 18, Ρέντικ 15, Μπας 11, Χάουαρντ 8π., 11 ριμπ.-Ράντολφ 24π., 18 ριμπ., Γκέι 18, Μέιο 17, Κόνλεϊ 14)

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 109-99
(Μπλάτσε 20π., 13 ασίστ, 9 ριμπ., Μίλερ 17π., 13 ριμπ., Γιανγκ 16, Λίβινγκστον 16, Μάρτιν 16, ΜακΓκι 14-Λόπεζ 22, Χάρις 22, Ουίλιαμς 15, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 14)

Ιντιάνα Πέισερς-Χιούστον Ρόκετς 133-102
(Χίμπερτ 20π., 11 ριμπ., ΜακΡόμπερτς 18π., 12 ριμπ., Γκρέιντζερ 18, Πράις 17, Ντανλίβι 15, Ντ. Τζόουνς 11, Ουότσον 10-Μπάντιντζερ 17, Λόουρι 16, Σκόλα 15, Χιλ 15, Μπρουκς 11)

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μινεσότα Τίμπεργουλφς 116-108
(Ντουράντ 40, Γκριν 16π., 10 ριμπ., Κρστιτς 14, Ιμπάκα 14, Γουέστμπρουκ 10π., 16 ασίστ-Φλιν 22, Γκόμες 22, Μπρούερ 18, Τζέφερσον 16, Ουίλκινς 12)

Λος Άντζελες Κλίπερς-Νιου Γιορκ Νικς 107-113
(Ντέιβις 23π., 11 ασίστ, 8 ριμπ., Κέιμαν 22π., 16 ριμπ., Γκόρντον 17, Γκούντεν 17, Τζόρνταν 10-Λι 29π., 10 ριμπ., Χάρινγκτον 26, Ουόκερ 18, Ντάγκλας 13, Μπάρον 10)

Βαθμολογίες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 48-28

Τορόντο 38-38

Νέα Υόρκη 27-49

Φιλαδέλφεια 26-50

Νιού Τζέρσεϊ 11-66

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κλίβελαντ 60-17

Μιλγουόκι 42-34

Σικάγο 37-39

Ιντιάνα 29-48

Ντιτρόιτ 23-53

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ορλάντο 54-23

Ατλάντα 49-27

Μαϊάμι 43-34

Σάρλοτ 40-36

Ουάσινγκτον 23-53

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ντένβερ 50-27

Γιούτα 50-27

Οκλαχόμα Σίτι 48-28

Πόρτλαντ 47-30

Μινεσότα 15-62

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Λ.Α. Λέικερς 55-22

Φοίνιξ 50-27

Λ.Α. Κλίπερς 27-50

Σακραμέντο 24-53

Γκόλντεν Στέιτ 23-53

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ντάλας 50-27

Σαν Αντόνιο 47-29

Μέμφις 39-37

Χιούστον 38-38

Νέα Ορλεάνη 35-43

Σκόραρε ο Ρονάλντο, στον πάγκο ο Μάτος


Με τον Ρονάλντο να σκοράρει η Κορίνθιανς επικράτησε με 2-0 της αδύναμης Ιτουάνο για το πρωτάθλημα Παουλίστα.Το «φαινόμενο» πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 85’ με σουτ σε κενή εστία, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Στον πάγκο έμεινε ο Μάτος που αγωνίζεται στην Κορίνθιανς με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό.

«Καθάρισε» άνετα η Ατλέτικο, 3-0 την Κορούνια

Σαρωτική ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Ντεπορτίβο Λακορούνια, την οποία και νίκησε άνετα με 3-0 στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 22’ με τον Χουανίτο. Η Κορούνια δεν μπόρεσε να αντιδράσει και τελικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δέχθηκε άλλα δύο τέρματα. Συγκεκριμένα στο 57’ ο Φορλάν έκανε το 2-0, ενώ ο Τιάγκο στο 61’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Μ. Σάββατο 3/4

Σαραγόσα-Μάλαγα 2-0
(45’ Πόντσιο, 76’ Σουάζο)

Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1
(27’ Ζεφρέν, 40’,59’ Μπόγιαν, 67’ Μέσι-77’ Σουσαέτα)

Σεβίλλη-Τενερίφη 3-0
(22' Κανουτέ, 44' Φαμπιάνο, 88' Κάρλος)

Κυριακή του Πάσχα 4/4

Αλμερία-Μαγιόρκα 1-1
(5’ Ούτσε-88’ Γουεμπό)

Χετάφε-Εσπανιόλ 1-1
(28’ Μανού-51’ Οσβάλντο)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Χερέθ 2-2
(13’ Ριβέρα, 57’ Ντε Λας Κουέβας-52’ Μπερμέχο, 79’ Αλουστίθα)

Βαλένθια-Οσασούνα 3-0
(48’ Χοακίν, 90’, 90+3’ Βίγια)

Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 0-2
(9’ Άνχελ, 59’ Νιλμάρ)

Σανταντέρ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(23’ πεν. Ρονάλντο, 76’ Ιγκουαΐν)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια 3-0
(22' Χουανίτο, 57' Φορλάν, 61' Τιάγκο)

Βήμα τίτλου για Μαρσέιγ, έχασε το δρόμο η Παρί

Στην δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος πίσω από τις Μονπελιέ, Λιόν και Οσέρ βρέθηκε η Μαρσέιγ, η οποία επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Λανς.Με το αποτέλεσμα αυτό η Μαρσέιγ έφτασε τους 56 βαθμούς, ενώ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπραντάο στο 23’.

Στο άλλο σημαντικό της ημέρας, η Οσέρ έμεινε στο 1-1 με την Παρί και πέταξαν δύο πολύτιμους βαθμούς για την «μάχη» του τίτλου. Οι γηπεδούχοι παρόλο που προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με το γκολ του Νικουλάε, δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» που θα τους έστελνε μόνους πρώτους, αφού δέχθηκαν τέρμα μόλις πέντε λπετά αργότερα από τον Σανκαρέ.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/4 (20:00)

Μπορντό-Νανσί 1-2
(28’ Καβενάγκι-18’ Χατζί, 72’ Ντιά)

Γκρενόμπλ-Λοριάν 1-2
(3’ Ακρούρ-32’ Γκαμέιρο, 85’ Φανσόν)

Νις-Σοσό 0-0

Ρεν-Λιόν 1-2
(15’ Γκίαν-53’ Μπαστός, 62’ Λισάντρο)

Σεντ Ετιέν-Λε Μαν 2-0
(55’ Βαρόλ, 76’ Μπεναλουάν)

Βαλενσιέν-Λιλ 1-0
(81’ Σαμασά)

Μονπελιέ-Μονακό 0-0

Κυριακή, 4/4 (20:00)

Μπουλόν-Τουλούζ 1-1
(36’ Καπό-88’ Μπράατεν)

Μαρσέιγ-Λανς 1-0
(23’ Μπραντάο)

Οσέρ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(11’ Νικουλάε-16’ Σανκαρέ)