Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Πόλο γυναικών: Στην Κέρκυρα το Final-Four

Μία πολύ σημαντική αθλητική εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα, στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Πρόκειται για το Final-Four του CHAMPIONS CUP στην υδατοσφαίριση γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Απριλίου.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού γυναικείου πόλο θα χτυπάει για δύο ημέρες στο «Νησί των Φαιάκων». Θα πάρουν μέρος τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου», εκ των οποίων μάλιστα οι δύο είναι ελληνικές. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν ο Ολυμπιακός Πειραιά, ο ΝΟ Βουλιαγμενης, η ιταλική Οριζόντε Τζεϊμονατ Κατάνια και η ρωσική Κινέφ Κίρισι, οι οποίες θα… ναυμαχήσουν για το τρόπαιο.

Τη διοργάνωση του Final Four έχει αναλάβει ο Ολυμπιακός, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (L.E.N.). Μόλις οι Πειραιώτες πήραν το «Ο.Κ.», αποφάσισαν η εκδήλωση να φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα. Κι αυτό για τρεις λόγους: πρώτον επειδή το νησί έχει παράδοση στην υδατοσφαίριση, δεύτερον επειδή η Κέρκυρα διαθέτει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο και τρίτον διότι οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως έχουν πάρα πολλούς φίλους στο νησί και ποντάρουν πάρα πολύ στην υποστήριξη και στη βοήθειά του.

Οι δύο Ημιτελικοί αγώνες θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα γίνει ο μικρός Τελικός (για τις θέσεις 3-4) και φυσικά οι νικήτριες των Ημιτελικών θα αναμετρηθούν στον μεγάλο Τελικό, για την κατάκτηση του κυπέλλου (θέσεις 1-2).

Ευτυχώς, η κλήρωση των αγώνων (που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, στις 8 Μαρτίου) δεν ανέδειξε ελληνικό… εμφύλιο στα Ημιτελικά. Έτσι, τα ζευγάρια της Παρασκευής είναι: ο Ολυμπιακός κόντρα στη ρωσική Κινέφ Κίρισι και η Βουλιαγμένη κόντρα στην ιταλική Οριζόντε Κατάνια.

Σημειώνουμε πως κάτοχος του τροπαίου είναι η Βουλιαγμένη, η οποία στον περσινό Τελικό είχε κερδίσει την Οριζόντε Κατάνια με σκορ 9-8. Μάλιστα, οι δύο αυτές ομάδες θα αναμετρηθούν και τώρα, αλλάς αυτή τη φορά στα Ημιτελικά.

Το Final-Four του CHAMPIONS CUP στο πόλο γυναικών θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας, στο οποίο οι προετοιμασίες γίνονται με… πυρετώδεις ρυθμούς. Οι Κερκυραίοι καλό θα είναι να δώσουν βροντερό παρόν στους τέσσερις αγώνες που θα γίνουν την Παρασκευή (Ημιτελικοί) και το Σάββατο (Τρλικοί), αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον υγρό στίβο, και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην επιτυχή έκβαση αυτής της πολύ αξιόλογης διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: