Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη ξανά για την Ντέρμπι!!

Η Ντέρμπι επέστρεψε στις νίκες μετά από την ισοπαλία της περασμένης εβδομάδας, επικρατώντας εκτός έδρας της ΜΚ Ντονς με σκορ 3-1.
Αν και το τρίποντο ήρθε με πιο αγχωτικό τρόπο απ' ό.τι περίμεναν, τα «κριάρια» κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους.
Με σκόρερ τους Ντάρεν Μπεντ και Τομ Ινς στο 89' και το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 14 βαθμούς και την 5η θέση, έχοντας παίξει και τα εννέα παιχνίδια της Τσάμπιονσιπ έως τώρα.
Το σκορ άνοιξε στο 53' ο Τζόνσον για να έρθει η ισοφάριση του Μέρφι επτά λεπτά αργότερα.
Αναλυτικά η 9η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ:
Χάντερσφιλντ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (24/9)
Φούλαμ-ΚΠΡ 4-0 (25/9)
ΜΚ Ντονς-Ντέρμπι 1-3
Μπέρμιγχαμ-Ρόδεραμ
Μπόλτον-Μπράιτον
Μπρέντφορντ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μπέρνλι-Ρέντινγκ
Κάρντιφ-Τσάρλτον
Χαλ-Μπλάκμπερν
Ίπσουιτς-Μπρίστολ Σίτι
Πρέστον-Γουλβς
Μίντλεσμπρο-Λιντς (27/9)
*Πηγή: England365.gr*

Μάτα: «Ποιοτικός ο Μαρσιάλ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντονί Μαρσιάλ, ο συμπαίκτης του στους «κόκκινους διαβόλους», Χουάν Μάτα.
Εκθείασε τον Αντονί Μαρσιάλ ο Χουάν Μάτα.
Ο Ισπανός άσος «έσταξε μέλι» για τον νεαρό συμπαίκτη του, ο οποίος κόστισε το καλοκαίρι 36 εκ. λίρες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του από τη Μονακό
«Τον είδα μερικές φορές στη Μονκαό, κόντρα στη Βαλένθια και σε άλλες ομάδες. Τα πήγαινε εξαιρετικά. Είναι ένας πολύ νεαρός παίκτης, αλλά ήδη μας έχει δώσει πολλά γκολ, όπως και άλλα πράγματα. Δουλεύει καλά, μπορεί να παίξει καλά με τους συμπαίκτες του, η κινητικότητά του είναι πολύ καλή, είναι γρήγορος και παίζει με το κεφάλι», ήταν τα λόγια του Μάτα.
*Πηγή: England365.gr*

«Αν είχε πάρει το πρωτάθλημα, ο Ρότζερς θα πήγαινε στη Ρεάλ»!

Τυχερή θα πρέπει να νιώθει η Λίβερπουλ, που εξακολουθεί να έχει στον πάγκο της τον Μπρένταν Ρότζερς, καθώς αν οι «κόκκινοι» έπαιρναν το πρωτάθλημα πριν δύο σεζόν, ο Τιμ Σέργουντ εκτιμά πως ο Βορειοϊρλανδός θα συνέχιζε την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Μακριά από τη Λίβερπουλ θα ήταν το μέλλον του Μπρένταν Ρότζερς, σε περίπτωση που κατακτούσε το πρωτάθλημα προ διετίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τιμ Σέργουντ.
Ο τεχνικός της Αστον Βίλα, εκτιμά ότι ο Βορειοϊρλανδός μετά την επιτυχία που θα είχε, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης.
«Μετά από εκείνη τη σεζόν, τερμάτισαν δεύτεροι. Εάν κέρδιζαν το πρωτάθλημα, θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Μπρένταν Ρότζερς. Θα προσπαθούσαν τα πάντα και το έκαναν. Υπέγραψε νέο συμβόλαιο μετά από αυτό», δήλωσε αρχικά.
«Ξαφνικά δεν έγινε κακός προπονητής. Μπορεί να τον είχαμε δει στη Ρεάλ Μαδρίτης», τόνισε.
*Πηγή: England365.gr*

Προς δανεισμό ο Άαρονς!

Τι και αν η Νιούκαστλ αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση; Σύμφωνα με την «Shields Gazette», ο Στιβ ΜακΚλάρεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τον δανεισμό του Ρολάντο Άαρονς.
Δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Στιβ ΜακΚλάρεν ο Ρολάντο Άαρονς.
Ο 20χρονος άσος έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μόλις δύο συμμετοχές τη φετινή σεζόν και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Shields Gazette», αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός.
Η εν λόγω απόφαση έχει παρθεί την ώρα που οι «καρακάξες» ψάχνουν λύση στο επιθετικό τους πρόβλημα.
*Πηγή: England365.gr*

Αδίκησε τον εαυτό της κι αδικήθηκε η Ρεάλ!!

Ξανά πίσω από την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης. Η βασίλισσα έχασε… άπειρες ευκαιρίες, δεν της μέτρησε λανθασμένα γκολ (κι όχι μόνο) και «μοιραία» έμεινε στο 0-0 με την Μάλαγα.

Αδίκησε τον εαυτό της κι αδικήθηκε η Ρεάλ!
«Μαύρο» βράδυ για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου! Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, είδε την διαιτησία να την αδικεί και τελικά έμεινε στο 0-0 με την Μάλαγα.

Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά την άφησε εκ νέου στο -1 από την Μπαρτσελόνα, η οποία νωρίτερα αν και έχασε τον Μέσι, είχε τον Σουάρες σε καλό βράδυ και με δύο δικά του γκολ επικράτησε 2-1 της Λας Πάλμας (χαμένο πέναλτι ο Νεϊμάρ).

Η βασίλισσα πολιορκούσε ασταμάτητα τον Καμενί των Ανδαλουσιανών. Έπιασε το ένα σουτ πίσω από το άλλο, αλλά την μία ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έλεγε «όχι», την άλλη οι Μαδριλένοι δεν σημάδευαν σωστά…

Κι όταν έμειναν με παίκτη παραπάνω (λόγω αποβολής του Άμραμπατ στο 77’), άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερα. Μονότερμα (με την Μάλαγα βέβαια να βγαίνει 2-3 φορές με επικίνδυνες διαθέσεις στην αντεπίθεση), το οποίο όμως κυρίως περιοριζόταν σε πασούλες ελάχιστα έξω απ’ την περιοχή.

Κάπου εκεί όμως ήρθαν και τα διαιτητικά σφάλματα. Αν και η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή στο γύρισμα του Ίσκο, ο ρέφερι είπε πως ο αμυντικός της Μάλαγα έδιωξε κανονικά και λανθασμένα δεν μέτρησε το τέρμα των γηπεδούχων.

inner

Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ πηγαίναμε για φινάλε, ο Μόντριτς εκ νέου λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ κι ενώ έβγαλε ασίστ για γκολ…

Οι γηπεδούχοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια στις καθυστερήσεις για τη λύτρωση, αλλά δύο κεφαλιές του Ρονάλντο από καλή θέση, ειδικά η πρώτη που ήταν κεφαλιά-ψαράκι… εξ’ επαφής κι έφυγε άουτ, δεν βρήκαν στόχο, μην αλλάζοντας το τελικό 0-0…

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/09

Βαλένθια-Γρανάδα 1-0
(26’ Μουσταφί)

Σάββατο, 26/09

Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας 2-1
(25', 54' Σουάρες - 88' Βιέρα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα 0-0

Σεβίλλη-Ράγιο Βαγιεκάνο (21:30)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)
Εϊμπάρ-Θέλτα (23:05)

Κυριακή, 27/09

Χιχόν-Μπέτις (13:00)
Λα Κορούνια-Εσπανιόλ (17:00)
Χετάφε-Λεβάντε (19:15)
Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (21:30)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Παρασκευή, 2/10

Θέλτα-Χετάφε (21:30)

Σάββατο, 3/10

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα (17:00)
Γρανάδα-Λα Κορούνια (19:15)
Εσπανιόλ-Χιχόν (21:30)
Λας Πάλμας-Εϊμπάρ (23:00)
Μάλαγα-Σοσιεδάδ (23:05)

Κυριακή, 4/10

Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπέτις (13:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για τιμωρία ο Σολτάνι!!

Συγγνώμη για τη συμπεριφορά του Καρίμ Σολτάνι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ζήτησε ο τιμ μάνατζερ της Skoda Ξάνθης, Γιώργος Κασναφέρης, προαναγγέλλοντας την τιμωρία του παίκτη.

Πάει για τιμωρία ο Σολτάνι
Το σίγουρο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γιώργου Κασναφέρη, είναι ότι η συμπεριφορά του Καρίμ Σολτάνι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, δεν θα περάσει στο… ντούκου. Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας της Θράκης καυτηρίασε τον τρόπο που αντέδρασε ο παίκτης και ουσιαστικά προανήγγειλε την τιμωρία του.

«Εκ μέρους της διοίκησης, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την συμπεριφορά του παίκτη μας. Δεν μας εκφράζει αυτό που έκανε. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία. Είναι ένα δικό μας εσωτερικό θέμα και σύντομα θα αποφασίσουμε πώς θα το διαχειριστούμε», ήταν τα λόγια του μετά τη λήξη του αγώνα στο Καυταντζόγλειο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γάζωσε» η Ρόμα, γκολ ο Μανωλάς!! (video)

Με τον Κώστα Μανωλά ν’ ανοίγει το σκορ, στο 24ο λεπτό της συνάντησης, η Ρόμα συνέτριψε 5-1 την Κάρπι στο «Ολίμπικο» στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής.

«Γάζωσε» η Ρόμα, γκολ ο Μανωλάς (video)

Το 2-0 για τη Ρόμα ήρθε τέσσερα λέπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, ενώ το 3-0 ήρθε από τον Ζερβίνιο στο 31’ μετά από ασθενή επέμβαση του πορτιέρο της Κάπρι σε σουτ του Μαϊκόν. Ο Μποριέλο στο 34’ με πολύ ωραία στριφτή κεφαλιά μείωσε σε 3-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Ρόμα μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και σε μια κόντρα του Τόττι στο 51ο λεπτό, ο ηγέτης των «τζιαλορόσι» τελείωσε μόνος τη φάση, ο Μπρκιτς απέκρουσε ασθενώς, για να έρθει ο Σαλάχ από κοντά για το 4-1. Στο 68ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μαϊκόν, ο Ντινιέ στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το 5-1. Στο 77’ ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε πέναλτι του Μάτος. Με αυτή τη νίκη η Ρόμα έφτασε τους 11 πόντους.

Δείτε εδώ τα γκολ της αναμέτρησης:



Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο, 26/9

Ρόμα-Κάρπι 5-1
(24’ Μανωλάς, 28’ Πιάνιτς, 31’ Ζερβίνιο, 51’ Σαλάχ, 68’ Ντινιέ – 34’ Μποριέλο)

Νάπολι-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 27/9

Τζένοα-Μίλαν (13:30)
Μπολόνια-Ουντινέζε (16:00)
Σασουόλο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Παλέρμο (16:00)
Βερόνα-Λάτσιο (16:00)
Ίντερ-Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα, 28/9

Φροζινόνε-Έμπολι (20:00)
Αταλάντα-Σαμπντόρια (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 3/10

Κάρπι-Τορίνο (19:00)
Κιέβο-Βερόνα (21:45)

Κυριακή, 4/10

Έμπολι-Σασουόλο (13:30)
Παλέρμο-Ρόμα (16:00)
Σαμπντόρια-Ίντερ (16:00)
Ουντινέζε-Τζένοα (16:00)
Γιουβέντους-Μπολόνια (19:00)
Λάτσιο-Φροζινόνε (19:00)
Μίλαν-Νάπολι (21:45)
Φιορεντίνα-Αταλάντα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πιάστε την Παρί… αν μπορείτε!!

Η παρέλαση της Παρί Σεν Ζερμέν δεν σταμάτησε ούτε στην έδρα της Ναντ, με τους πρωταθλητές να περνούν με 4-1 και να παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα ύστερα από οκτώ αγωνιστικές στη φετινή Ligue 1!

Πιάστε την Παρί… αν μπορείτε!

Τα «καναρίνια» πέρασαν μπροστά με το γκολ του Μπαμού στο 11’, διατηρώντας το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 48’ έφερε το ματς στα ίσα, με αυτό να είναι το 108ο τέρμα του με τη φανέλα της Παρί, ένα μόλις λιγότερο από τον Παουλέτα, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που πίεζαν για το γκολ και το κατάφεραν με τον Καβάνι στο 73’ και τον Ντι Μαρία επτά λεπτά αργότερα να «καθαρίζει» το ματς, κάνοντας το 1-3. Όμως, το… μενού είχε κι άλλο τέρμα, καθώς το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 90’ ο Οριέ.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/09

Ρεμς-Λιλ 1-0
(56’ Ενγκόγκ)

Σάββατο, 26/09

Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
(11’ Μπαμού-48’ Ιμπραΐμοβιτς, 73’ Καβάνι, 80’ Ντι Μαρία, 90’ Οριέ)

Μπαστιά-Τουλούζ (21:00)
Μπορντό-Λιόν
Καέν-Γκαζελέκ Αζαξιό
Ρεν-Τρουά

Κυριακή, 27/09

Μαρσέιγ-Ανζέ (15:00)
Γκινγκάμπ-Μονακό (18:00)
Μονπελιέ-Λοριάν
Σεντ Ετιέν-Νις (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Παρασκευή, 02/10

Λιλ-Μονπελιέ (21:30)

Σάββατο, 03/10

Λιόν-Ρεμς (18:30)
Ανζέ-Μπαστιά (21:00)
Τρουά-Γκινγκάμπ
Αζαξιό-Τουλούζ
Νις-Ναντ

Κυριακή, 04/10

Μονακό-Ρεν (15:00)
Καέν-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λοριάν-Μπορντό
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Της έριξε… Βέλ(λι)ος!!

Η Ξάνθη ήξερε τι έψαχνε στο «Καυτανζόγλειο», αιφνιδίασε, όμως ο Ηρακλής έμεινε όρθιος. Ο Βέλλιος απάντησε 1-1 για τον Γηραιό και παραλίγο να πάρει μόνος του το ματς αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Της έριξε… Βέλ(λι)ος
Όρθιος χάρη σε ένα δικό του παιδί έμεινε ο Ηρακλής απέναντι στην Ξάνθη. Οι Ακρίτες παρότι «πάγωσαν» το «Καυτανζόγλειο» είδαν τον Απόστολο Βέλλιο να απαντάει για τον Γηραιό, 1-1.

Καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές στην Θεσσαλονίκη μετά το 25'. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν πιο ουσιαστική στις ενέργειές της και πήρε το προβάδισμα με ωραίο σουτ του Λουσέρο, έπειτα από αντεπίθεση στο 62'. Ο πρώην επιθετικός της Έβερτον πήρε στις πλάτες του την ομάδα και έφερε το ματς στα ίσα στο 71'. Μάλιστα, στο 80' λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, όμως είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στο δοκάρι.

Χαμός με Σολτάνι στο φινάλε.

Το ματς:



Κάκιστο πρώτο 20 λεπτο στο «Καυτανζόγλειο». Η αλήθεια είναι πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν επιβαρυμένος, από τη συνεχή βροχόπτωση που έπληξε νωρίτερα τη Θεσσαλονική, ωστόσο οι προπονητές των δύο ομάδων δεν βοήθησαν για να… βγουν φάσεις. Τόσο ο Ηρακλής, όσο και η Ξάνθη είχαν ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη του «μηδέν» και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα επιθετικά.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον. Οι άμυνες είχαν αρκετά θέματα, όμως τόσο ο Καπετάνος όσο και οι μεσοεπιθετικοί του Γηραιού δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν. Σταδιακά, οι παίκτες του Παπαδόπουλου πήραν τα ηνία, όμως ο Τσέναμο κράτησε όρθιους τους Ακρίτες, όταν ο Τσιλιανίδης επιχείρησε να τον «κρεμάσει» απ’ τα 35μέτρα. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς σκορ.

Με πρόθεση να αιφνιδιάσει μπήκε η Ξάνθη στο δεύτερο 45λεπτο. Ήταν εμφανές πως ο Ηρακλής δεν πατούσε καλά και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Αντίθετα, οι Ακρίτες ήταν πιο ουσιαστικοί στις κινήσεις τους και έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση «πάγωσαν» το γήπεδο με τον Λουσέρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Περνίς με δυνατό σουτ (62’). Η αλλαγή της διάταξης από τον Παπαδόπουλο σε 4-4-2 με την είσοδο του Βέλλιου δεν έδειχνε να αποδίδει καρπούς, όμως η κλάση του πρώην επιθετικού της Έβερτον έφερε το 1-1, τρία λεπτά αφότου πέρασε στο παιχνίδι (71’).

inner

Μετά το… γρήγορο 1-1 το παιχνίδι πήρε φωτιά. Η Ξάνθη απειλούσε με αντεπιθέσεις κι έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Σαραμαντάς έδιωξε πάνω στην γραμμή πλασέ του Ντιμιτρόφ. Ο Βέλλιος έδειχνε «ζεστός» και παραλίγο να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι για τον Ηρακλή, όμως το δυνατό σουτ που έκανε στο 80’ βρήκε στο δοκάρι του Τσενάμο. Από εκεί και πέρα το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς ποδόσφαιρο και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Σολτάνι στο 83ο λεπτό, με τον Αλγερινό να κάνει το γήπεδο να θυμίζει σαλούν.

Οι συνθέσεις:



ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μακρής, Λάζαρ, Ρομάνο, Πασάς, Τσιλιανίδης, Λουκίνας

Στον πάγκο: Χουάντερσον, Βέλλιος, Κυριακίδης, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Χαντί, Ζαμπάζης

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Ερέα, Φλίσκας, Καπετάνος (58’ Βασιλακάκης), Καρυπίδης, Ντιμιτρόβ

Στον πάγκο: Γκραβέλης, Μπαξεβανίδης, Νιέτο, Λισγάρας, Αλμέιντα, Ράνος

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο *Πηγή: sport-fm.gr*

Πιάστηκαν στα χέρια Σολτάνι-Καζναφέρης!!

Μίνι χάος στο Καυταντζόγλειο! Ο Σολτάνι «τρελάθηκε» με χτύπημα που δέχθηκε, προκλήθηκε σύρραξη μεταξύ παικτών Ηρακλή-Ξάνθης και ο Αλγερινός «αρπάχτηκε» με… μπουκέτα με τον δικό του, Γιώργο Καζναφέρη.

Πιάστηκαν στα χέρια Σολτάνι-Καζναφέρης!
Απίστευτα σκηνικά στο Καυταντζόγλειο στο παιχνίδι του Ηρακλή με την Ξάνθη. Περίπου στο 83’ λοιπόν, ο Λάζαρ έκανε σκληρό φάουλ πάνω στον Σολτάνι, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δεύτερου.

Οι διαμαρτυρίες του έφεραν κίτρινη κάρτα σε βάρος του, ενώ σε συνδυασμό με κάποια «γαλλικά» που πρέπει να του είπε ο Ρουμάνος αντίπαλός του, τον έβγαλαν εκτός εαυτού!

Ο Αλγερινός έβρισε τον διαιτητή Τριτσώνη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακολούθησε σύρραξη μεταξύ παικτών, η οποία ευτυχώς έληξε πρόωρα με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν.

inner

Ο ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον επιθετικό της Ξάνθης (για το «βρισίδι» νωρίτερα), με τον Γιώργο Καζναφέρη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να τον βγάλει γρήγορα εκτός, να τον ηρεμήσει και να συνεχιστεί το ματς.

Ωστόσο, ο παίκτης της Ξάνθης ήταν πραγματικά «τρελαμένος» και ένα σπρώξιμο που δέχθηκε από τον γενικό αρχηγό της ομάδας (προκειμένου να… σταματήσει και να βγει εκτός), προκάλεσε την μεταξύ τους αψιμαχία στην άκρη του πάγκου. Όπου αψιμαχία, βάλτε 2-3 «μπουκέτα» που έπεσαν, καθώς ο Σολτάνι αντέδρασε και «ανταπέδωσε»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υποδοχή με… τιμές στην Κίνα για Παναθηναϊκό (pics)

Με κάθε… επισημότητα υποδέχθηκαν οι τοπικοί φορείς της κινεζικής πόλης Hangzhou την αποστολή του Παναθηναϊκού, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στη συνέχεια να δίνει… ραντεβού με τους παίκτες του στο παρκέ.

Υποδοχή με… τιμές στην Κίνα για Παναθηναϊκό (pics)
Θερμότατης υποδοχής έτυχε στην Hangzhou η αποστολή του Παναθηναϊκού. Ο περιφερειάρχης της κινεζικής πόλης είχε οργανώσει μία επίσημη δεξίωση στους «πράσινους» και μαζί του ήταν ακόμη και άνθρωποι των Zhejiang Lions, της ομάδας που θα αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» τη Δευτέρα (28/9).

inner

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, το λόγο πήρε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή. Είχαμε επισκεφτεί την Κίνα και προ διετίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά εδώ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εκπροσωπούμε την Euroleague στην Κίνα. Στόχος μας είναι ο φίλαθλος κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί μπάσκετ».

inner

Στη συνέχεια, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν ήθελε να πάει… χαμένη η ημέρα και έτσι μαζί με τους παίκτες του πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση επί κινεζικού εδάφους ενόψει του πρώτου φιλικού της Δευτέρας (28/9). Το δεύτερο φιλικό για τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (30/9) κόντρα στους Guangdong Tigers και την πόλη Macau.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με… κουβάδες μάζευαν τα νερά στο κλειστό της Μίκρας!! (pics)


Θλιβερές εικόνες για τον ελληνικό αθλητισμό δημιούργησαν οι… κουβάδες που στήθηκαν στο κλειστό της Μίκρας, προκειμένου να μαζέψουν τα νερά που έσταζαν απ’ την οροφή, κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ-Δούκας.

Με… κουβάδες μάζευαν τα νερά στο κλειστό της Μίκρας! (pics)
Ένα απίστευτο περιστατικό στιγμάτισε το ματς του ΠΑΟΚ με τον Δούκα για την Α1 χάντμπολ. Απ’ την οροφή του κλειστού της Μίκρας έσταζαν νερά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με τους κουβάδες που στήθηκαν για να τα μάζευαν να δημιουργούν θλιβερή εικόνα για τον ελληνικό αθλητισμό.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπιασε… ρετιρέ η Γιουνάιτεντ!! (video)

Ύστερα από σχεδόν 2,5 χρόνια η Γιουνάιτεντ απολαμβάνει ξανά την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, μετά το 3-0 κόντρα στη Σάντερλαντ. Διέλυσε τον Ρανιέρι η Άρσεναλ (5-2), επιτέλους νίκη για Λίβερπουλ.

Έπιασε… ρετιρέ η Γιουνάιτεντ! (video)
Περασμένα μεγαλεία… επέστρεψαν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ύστερα από περίπου δύο χρόνια και τέσσερις μήνες, η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ ανήκει εκ νέου στους κόκκινους διαβόλους.

Κι αυτό διότι επικράτησαν σχετικά εύκολα της Σάντερλαντ 3-0 και σε συνδυασμό με τον διασυρμό της Σίτι απ’ τη Τότεναμ (4-1), προσπέρασαν τη συμπολίτισσα κατά έναν πόντο (16 έναντι 15).

Το όποιο άγχος πήγαινε να δημιουργηθεί στο «Ολντ Τράφορντ» έδιωξε δια παντός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+4’) ο Ντεπάι, βρίσκοντας δίχτυα κι ανοίγοντας το δρόμο προς το τρίποντο. Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, ο Ρούνεϊ κλείδωσε τη νίκη, ενώ στην εκπνοή ο Μάτα έδωσε πιο θριαμβευτική νότα στην επιστροφή της ομάδας του Φαν Χάαλ στην πρώτη θέση.



Την ώρα που η Γιουνάιτεντ ανέβαινε κορυφή, η Άρσεναλ υποχρέωνε την Λέστερ του Ρανιέρι στην πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα, διασύροντάς την μάλιστα με σκορ 5-2 μέσα στο «σπίτι» της. Οι αλεπούδες προηγήθηκαν με τον Βάρντι στο 13’, αλλά στη συνέχεια ήρθαν απανωτές… κανονιές. Ο Γουόλκτοτ ισοφάρισε (18’), ο Αλέξις (33’) έφερε… τούμπα το ματς, στη συνέχεια κλείδωσε το διπλό (57’) κι αργότερα ολοκλήρωσε το show του με χατ-τρικ (81’), γράφοντας το 4-1 υπέρ των Λονδρέζων. Ο Βάρντι πέτυχε ακόμα ένα τέρμα για τους γηπεδούχους, προτού στις καθυστερήσεις του ματς ο Ζιρού χριστεί εκ νέου σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ που έφερε την Άρσεναλ στην τέταρτη θέση.



Σημάδια βελτίωσης (με άγχος βέβαια) έδειξε η Λίβερπουλ. Έχοντας ξεχάσει τι εστί τρίποντο εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, οι κόκκινοι επανήλθαν στις επιτυχίες, επικρατώντας 3-2 της Άστον Βίλα. Ο Μίλνερ στο πρώτο λεπτό και τα δύο γκολ του Στάριτζ έδωσαν την ευκαιρία στο Άνφιλντ να… χαμογελάσει μετά από καιρό, αφήνοντας τους «χωριάτες» (και τον Γεστέδε που σημείωσε τα δύο τέρματά τους) με τη… γλύκα.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σαββάτο (26/09)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 4-1
(45' Ντάιερ, 51' Άλντερβαϊρελντ, 61' Κέιν, 79' Λαμέλα - 25' Ντε Μπρούιν)

Λέστερ - Άρσεναλ 2-5
(13', 89' Βάρντι - 18' Γουόλκοτ, 33', 57', 81' Αλέξις Σάντσες, 91' Ζιρού)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 3-2
(2' Μίλνερ, 59', 67' Στάριτζ - 66', 71' Γεστέδε)

Στόουκ - Μπόρνμουθ 2-1
(32' Γουόλτερς, 83' Ντιούφ - 76' Γκόσλινγκ)

Γουέστ Χαμ - Νόριτς 2-2
(33' Σακό, 93' Κουγιατέ - 9' Μπράντι, 83' Ρέντμοντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ 3-0
(45+4' Ντεπάι, 46' Ρούνεϊ, 90' Μάτα)

Σαουθάμπτον - Σουόνσι 3-1
(11' Φαν Ντάικ, 54' Τάντιτς, 61' Μανέ - 83' πεν. Σίγκουρτσον)

Νιούκαστλ - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή (27/09)
Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα (28/09)
Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σαββάτο (3/10)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ (14:45)
Άστον Βίλα-Στόουκ (17:00)
Μπέρνμουθ-Γουότφορντ
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ
Νόριτς-Λέστερ
Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή (4/10)
Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Μαν. Γιουνάιτεντ (18:00)
Σουόνσι-Τότεναμ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Μέσι!! (video)

Χάνει για σημαντικό διάστημα τον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί ενημέρωσαν και επίσημα πως ο Αργεντινός αστέρας θα μείνει εκτός για δύο μήνες, μετά τον τραυματισμό του κόντρα στη Λας Πάλμας.

Σοκ με Μέσι! (video)

Κατευθείαν έφυγε για το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική και οι Καταλανοί έμαθαν τα άσχημα μαντάτα... Ποια είναι αυτά; Ο Λέο έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Μπάρτσα, θα μείνει μακριά από τα γήπεδα για 7-8 εβδομάδες, προκαλώντας μπελά στον Λουίς Ενρίκε.
Δείτε τον τραυματισμό του






Δείτε την αποχώρησή του απ’ το νοσοκομείο


 


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βολές» του Πετίτ για την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία!!

Ο Γάλλος περιέγραψε καταστάσεις που έζησε στην Μπαρτσελόνα φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο και για ρατσισμό λόγω του εθνικισμού των Καταλανών.

«Βολές» του Πετίτ για την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία
Στην εθνικιστική προσέγγιση που δίνουν στο ποδόσφαιρο οι πάντες στην Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Εμανουέλ Πετίτ σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.

Ο παλαίμαχος άσος ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Καταλονίας στην αγωνιστική σεζόν 2000-1 περιέγραψε το πώς είχε η κατάσταση στις τάξεις της «Μπάρτσα» φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει μέχρι και για ρατσισμό.

«Έφτασα στην Μπαρτσελόνα σε μία πολύ κακή στιγμή. Υπήρχε πόλεμος στα αποδυτήρια μεταξύ Ολλανδών και Καταλανών ποδοσφαιριστών. Το αποκορύφωμα ήταν ότι είχαμε έναν προπονητή (Σέρα Φερέρ) που δεν διέθετε τη δύναμη ή το χάρισμα να επιβληθεί. Ήμουν χαρούμενος που είχε πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, αλλά το μόνο που ήθελα ήταν να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα έπρεπε να διαχειριστώ καταστάσεις που δεν έπρεπε», ανέφερε –αρχικά- ο γάλλος παλαίμαχος μέσος ο οποίος συνέχισε:

«Όταν έφτασα μου είχαν πει ότι δεν θα πρέπει να μάθω ισπανικά, αλλά θα πρέπει να μιλάω καταλανικά. Τότε εγώ ρώτησαν τον λόγο, αφού ήμουν στην Ισπανία. Μου είπαν όμως πως εδώ είναι Καταλονία. Με κούρασε αυτό το θέμα. Καταλαβαίνω την ταυτότητά τους, αλλά όταν γίνεται σε έντονο βαθμό, τότε είναι πολύ κοντά στον ρατσισμό. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για θρησκεία ή για πολιτική. Ήθελα να φύγω. Νομίζω πως έκανα ένα μεγάλο λάθος», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο γκολ σε… δώδεκα λεπτά ο Λεβα-goal-σκι!! (video)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν έβαλε πέντε γκολ σε εννιά λεπτά! Αλλά και τα δύο σε δώδεκα λεπτά ήταν αρκετά για να κάνει η Μπάγερν το «7 στα 7». «Σίφουνας» η Λεβερκούζεν, γκέλα για Βόλφσμπουργκ.

Δύο γκολ σε… δώδεκα λεπτά ο Λεβα-goal-σκι (video)

Οι Βαυαροί, που έχασαν και πέναλτι με τον Μίλερ (21'), έκαναν το «7 στα 7», συνεχίζουν να οδηγούν μόνοι τους την κούρσα στη Μπουντεσλίγκα και πλέον απέχουν μια νίκη από την ισοφάριση του ρεκόρ με οχτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα, που είχαν κάνει τη σεζόν 2012-13. Και θα έχουν την ευκαιρία να το πετύχουν την μεθεπόμενη Κυριακή, υποδεχόμενοι τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής.



Από εκεί και πέρα, σπουδαία νίκη που την φέρνει, πλέον, σε θέση Ευρώπης, σημείωσε η Λεβερκούζεν, η οποία, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90άλεπτο, πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Βρέμη, επικρατώντας με 3-0 της Βέρντερ. Το σκορ άνοιξε στο 31’ ο Μεχμέντι, στο 58’ ο Μπραντ διπλασίασε τα τέρματα της Μπάγερ, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Καμπλ στο 65’.

Στο γειτονικό ντέρμπι, η Βόλφσμπουργκ, προφανώς… ζαλισμένη από την πρόσφατη πεντάρα από την Μπάγερν, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις επιτυχίες με αντίπαλο το Αννόβερο, στο οποίο παραχώρησε ισοπαλία 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ντοστ (40’), ενώ ο Κιγιοτάκε (57’) ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, που διατήρησαν την παράδοση, που τους θέλει να μην χάνουν στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα των «λύκων».

Με τον Αντρέ Σούμπερτ στον πάγκο για δεύτερο παιχνίδι, η Γκλάντμπαχ συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας 3-1 εκτός έδρας της Στουτγάρδης, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η Χόφενχαϊμ πανηγύρισε το πρώτο φετινό της τρίποντο, νικώντας 3-1 εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ. Με τους ηττημένους αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90άλεπτο ο Κώστας Σταφυλίδης.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25/9

Κολωνία-Ίνγκολσταντ 1-1
(10’ Μοντέστ - 21’ Ματίπ)

Σάββατο 26/9

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-1
(40’ Ντοστ - 57’ Κιγιοτάκε)

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 1-3
(40’ πεν. Σίντζεκ - 17’ Τσάκα, 20’ αυτ. Γκέντνερ, 90’ Ράφαελ)

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-3
(38’ Σέολ Κου - 10’, 86’ πεν. Φόλαντ, 73’ Σμιντ)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 0-3
(31’ Μεχμέντι, 58’ Μπραντ, 65’ Καμπλ)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(51’, 63’ Λεβαντόφσκι, 68’ Κομάν)

Αμβούργο-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 27/9

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Ντόρτμουντ-Ντάρμσταντ (18:30)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή 2/10

Ντάρμσταντ-Μάιντς (21.30)

Σάββατο 3/10 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο

Κυριακή 4/10

Σάλκε-Κολωνία (16.30)
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (18:30)
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντούλιτσα: «Ευρωπαϊκός γίγαντας ο Παναθηναϊκός»

Τις πρώτες του… πράσινες εντυπώσεις απ’ την μεγάλη γιορτή του Παναθηναϊκού «μοιράστηκε» ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος εκθείασε την «θρυλική ομάδα» που ανήκει κι έδειξε… πεινασμένος.

Ραντούλιτσα: «Ευρωπαϊκός γίγαντας ο Παναθηναϊκός»
Ομάδα γίγαντα και θρύλο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος σέντερ του τριφυλλιού έμεινε εντυπωσιασμένος απ' την μεγάλη γιορτή που έστησε ο Εξάστερος την περασμένη Τετάρτη, έδειξε συγκεντρωμένος για το ταξίδι στην Κίνα (και τα δύο φιλικά που θα γίνουν εκεί) και παράλληλα «πεινασμένος» για τη νέα σεζόν που αρχίζει σε λίγες μέρες!

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα

Μετά την πολύ συγκινητική βραδιά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "Honouring our Legacy", την οποία οργάνωσε ο Παναθηναϊκός, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι! Προορισμός: Η Κίνα!

Πρώτα από όλα αφήστε με να περιγράψω τα συναισθήματά μου μτά την πρώτη μου εμπειρία σαν Πράσινος. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι σπουδαίοι. Με έκαναν να αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου και αυτό μου αρέσει. Βλέπω τον τρόπο με τον οποίο αγαπούν την ομάδα τους και είναι ωραίο να παίζεις μπροστά τους και για έναν ευρωπαϊκό γίγαντα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague.

Ήταν ωραίο που είδα όλους τους θρύλους στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένου και μερικών εκ των συμπαικτών μου. Επίσης, ήταν πολύ συγκινητική στιγμή που είδα την βράβευση του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Παναθηναϊκός είναι μία θρυλική ομάδα με μεγάλη παράδοση και αυτό θα είναι πάντα κίνητρο για όλους μας.

Πλέον ο ενθουσιασμός για την σπουδαία εκδήλωση βρίσκεται στο παρελθόν και είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια στην Κίνα. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ το "Euroleague Basketball World Tour" και εμείς είμαστε πρεσβευτές της μεγαλύτερης διοργάνωσης της Ευρώπης στην πιο πολυπληθή χώρα του πλανήτη. Είναι μεγάλη ευθύνη. Έπαιξα πέρσι στην Κινα. Οι αναμνήσεις μου είναι υπέροχες. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί, αγαπούν το μπάσκετ και οφείλω να πω πως πέρασα πολύ όμορφα εκεί.

Σίγουρα θα είμαστε σοβαροί στα δύο παιχνίδια γιατί πλησιάζει η εκκίνηση του πρωταθλήματος και της Euroleague. Επομένως, πρέπει να παίξουμε σκληρά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια.

Θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σας με blog μόλις ολοκληρωθεί η εμπειρίας μας στην Κίνα. Τα λέμε».

Τούντορ: «Μας έδωσε αυτοπεποίθηση η ΑΕΚ»

Στην νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στάθηκε ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος επεσήμανε πως έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του. «Ο Ατρόμητος παραδοσιακά δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ», είπε για το ερχόμενο ματς.

Τούντορ: «Μας έδωσε αυτοπεποίθηση η ΑΕΚ»
Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Ατρόμητου αναφέρθηκε ο Ίγκορ Τούντορ στις δηλώσεις του ενόψει του ματς της πέμπτης αγωνιστικής.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για την νίκη κόντρα στην ΑΕΚ:
«Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθηση μας. Δεν αρκεί να παίζει καλά, χρειάζονται και οι νίκες. Η νοοτροπία στον ντέρμπι αλλά και η νίκη θα μας βοηθήσουν κόντρα στον Ατρόμητο, που όλοι ξέρουν ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι».

Για την ανατροπή αλλά και αν επιδιώκει να δει νέα στοιχεία στην ομάδα του:
«Θα δούμε νέα στοιχεία. Περιμένουμε και τους τραυματίες που πρέπει να προετοιμαστούν σωστά και θα δώσουν νέα στοιχεία στην ομάδα. Ταξιδεύουμε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε τον Ατρόμητο, ο οποίος παραδοσιακά δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ. Θα πάμε εκεί να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και αν έχουμε την πιθανότητα να κερδίσουμε, να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το από που πηγάζει η αυτοπεποίθηση του:
«Είναι πολύ ωραία να αισθάνομαι την στήριξη συνεχώς. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν ξέρεις. Η πίεση υπάρχει πάντα και πολλές φορές την προξενώ εγώ ο ίδιος καθώς θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Από την πλευρά μου όμως εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πιέσω τους παίκτες, οι οποίοι είναι αυτοί που κρίνουν στο τέλος τα πάντα».

Μπερμπάτοφ: «Δεν θέλω να φτιάξω το όνομά μου. Να βοηθήσω θέλω»

Ο Μπερμπάτοφ το ξεκαθάρισε. Στο μυαλό του είναι μόνο το «πώς» θα βοηθήσει να έρθουν επιτυχίες για τον ΠΑΟΚ αδιαφορώντας για την προσωπική του προβολή.

Μπερμπάτοφ: «Δεν θέλω να φτιάξω το όνομά μου. Να βοηθήσω θέλω»
Στο μυαλό του είναι μόνο το «πώς» ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος και στο «πώς» θα έρθουν επιτυχίες για όλη την ομάδα.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μίλησε σε ΜΜΕ της Βουλγαρίας και αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που είχε η Τούμπα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ επεσήμανε ότι δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει το όνομά του.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που μπορώ. Για μένα είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς νέους παίκτες. Αν μπορώ να τους βοηθήσουν να εξελιχθούν, θα έχω πετύχει κάτι», πρόσθεσε.

Διαβάστε τις δηλώσεις του βούλγαρου άσου του ΠΑΟΚ σε ΜΜΕ της χώρας του:

-Το πρώτο σας παιχνίδι έμελλε να είναι ντέρμπι. Πως το ζήσατε;
Ήταν μια νίκη ομαδική. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στον αγώνα, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ από μια ομάδα ποιοτική όπως είναι η ΑΕΚ. Τα καταφέραμε όμως. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καλή ομάδα. Σίγουρα είναι νέα αλλά είναι ικανή. Είμαι πεπεισμένος πως θα βελτιωθούμε στα παιχνίδια μας και θα παίρνουμε πιο εύκολα τέτοιες νίκες.

- Το γήπεδο ήταν γεμάτο, η ατμόσφαιρα πως σας φάνηκε;
Στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις μου είχαν πει για το πως θα είναι η Τούμπα. Ήξερα πράγματα αλλά μόνο αν το ζήσεις, μπορείς να καταλάβεις. Ήταν απλά φανταστικό. Ξέρω πως όλα τα ντέρμπι θα είναι έτσι, οπότε θα είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν για μένα."

-Καταλαβαίνετε τι φωνάζει ο κόσμος;
Τους ακούω αλλά όταν είμαι στο παιχνίδι θέλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ακόμη δεν ξέρω τι λένε...

-Φωνάζουν για εσάς...
Αυτό είναι σίγουρα καλό. Η ομάδα είναι νέα και εγώ είμαι από τους μεγαλύτερους εδώ μέσα. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν με ενδιαφέρει να φτιάξω το όνομα μου, θέλω να βοηθήσω, να χαρούμε όλοι μαζί. Σήμερα αξίζαμε την νίκη και θα ήταν κρίμα αν είχαμε χάσει. Καταφέραμε και το γυρίσαμε και αυτό απαιτούσε ομαδικό πνεύμα και χαρακτήρα και εμείς το είχαμε.

- Περιμένατε εδώ αυτήν την... παράνοια γύρω από εσάς;
Είναι περίεργο συναίσθημα αλλά είναι ωραίο. Νομίζω ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, κάτι έχω πετύχει...

-Είστε έτοιμος για βασικός;
Θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που μπορώ. Για μένα είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς νέους παίκτες. Αν μπορώ να τους βοηθήσουν να εξελιχθούν, θα έχω πετύχει κάτι. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Έχω σκοράρει πολλά γκολ στην καριέρα μου και τώρα το βασικό για μένα είναι να βοηθήσω, όπως συνέβη με την ΑΕΚ. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

-Ναι, αλλά ο κόσμος περιμένει από εσάς να σκοράρετε...
Φυσικά, και θα είμαι ευτυχισμένος μόλις το κάνω αλλά το βασικό για μένα είναι να μοιράσω ασίστ και να βοηθήσω όπως μπορώ. Προπονούμαι σκληρά και θέλω να είμαι χρήσιμος.

-Είστε ευτυχισμένος στην Θεσσαλονίκη;
Γιατί να μην είμαι; Η ομάδα είναι καλή, έχουμε νέους και ορεξάτους παίκτες. Είναι απίστευτη ευκαιρία για μένα να παίζω σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και να συμμετέχω στο Europa League. Η ομάδα έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι το ιδιαίτερο.

- Αλλά γιατί επιλέξατε τον ΠΑΟΚ ενώ είχατε πολλές προτάσεις από τη Δυτική Ευρώπη;
Επηρεάστηκε η απόφασή μου από το γεγονός ότι η Βουλγαρία είναι δίπλα. Η οικογένειά μου είναι κοντά μου. Από την άλλη, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν επίμονοι και μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ξέρω ότι έκανα την σωστή επιλογή.

- Στην ομάδα υπάρχει ένας παίκτης που έχει παίξει στη Βουλγαρία, ο Ροντρίγκεζ. Σήμερα (σ.σ την Τετάρτη) ήταν ο MVP του αγώνα...
Έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν σωστά. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, είναι νέοι και το μέλλον είναι μπροστά τους.

Καλλονή από άλλο… Νησί!!

Με ομάδα Premier League έμοιαζε η Καλλονή απέναντι στον Παναιτωλικό, που δεν κατέβηκε στην Λέσβο. Η ομάδα του Θεοδωρίδη «γκάζωσε» για τα καλά και με το εξωπραγματικό 5-1 πήρε το πρώτο της τρίποντο.

Καλλονή από άλλο… Νησί!

Με σκόρερ τους Ελλακόπουλο (10’), Γεωργίου (22’, 27’), Αντέτζο (34’) και Μανούσο (62’) η Καλλονή πήρε το πρώτο φετινό της τρίποντο, ενώ για τον Παναιτωλικό –που ξέχασε την εντυπωσιακή εικόνα που έδειξε μέχρι τώρα- μείωσε στο 83’ ο Πάουλο.

Το ματς:


Εικόνα που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες μέχρι τώρα για τις δύο ομάδες ήταν αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Η Καλλονή, μετά από τέσσερις αγωνιστικές που είχε σκοράρει μόλις μία φορά ξέσπασε στην άμυνα του Παναιτωλικού. Κι αυτή με τη σειρά της δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που είχε δείξει μέχρι τώρα.

inner

Ο Ελλακόπουλος άνοιξε το σκορ στο 10’ μετά από δύο ασταθείς επεμβάσεις του Στεφανάκου, ενώ στο 22’ ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μάκου προς το τέρμα για το 2-0. Ο 30χρονος επιθετικός -που είχε να βγει δίχτυα στη Σούπερ Λίγκα απ’ το 2013- σκόραρε ξανά στο 27’ με σουτ στην δεξιά γωνία του Στεφανάκου, με τον Παναιτωλικό να δείχνει ανήμπορος να διαχειριστεί την… τρικυμία στην άμυνά του, αλλά και να βρει λύσεις επιθετικά.

inner

Μια ακόμα… κακή στιγμή της άμυνας εκμεταλλεύτηκε ο Αντέτζο για το 4-0. Στο 34’ ανενόχλητος πήδηξε για την κεφαλιά και σκόραρε, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες έγινε στην αμέσως επόμενη φάση με κεφαλιά του Κούσα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χογκ.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η διαφορά στην ψυχολογία των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Η Καλλονή συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ρίχνοντας όμως ρυθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός και πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει, πλην της ευκαιρίας του Βασιλείου στο 74’.

inner

Εν τω μεταξύ, ο Μανούσος είχε προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ με σουτ στο 62’ στην πρώτη –απ’ τις ελάχιστες αξιόλογες- ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Παναιτωλικός ήταν να μειώσει στο 83’ με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Πάουλο.

Οι συνθέσεις:


Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Τσαμπούρης (69’ Μπουρούς), Γεωργίου (61’ Μπαργκάν), Ελλακόπουλος (32’ Κλαντρούμπσκι), Μανούσος

Στον πάγκο οι : Δαύκου, Σαμπά, Σπυρόπουλος, Γιορέντε.

Παναιτωλικός (Πόντες): Στεφανάκος, Μαρτίνες, Κούσας, Παπάζογλου, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάκος (29’ Ρομέρο), Μπεχαράνο, Βιγιαφάνιες (65’ Ουάρντα), Κάπελ, Μαρκόβσκι (54’ Βασιλείου).

Στον πάγκο οι: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Παπουτσογιαννόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Εδώ διώξαμε Ματσιούλις, θα πάρουμε Παπανικολάου»;

Με τον πλέον κατηγορηματικό και «καυστικό» τρόπο, ο Παναθηναϊκός διέψευσε τα… φανταστικά σενάρια περί ενδιαφέροντος για τον Κώστα Παπανικολάου.

«Εδώ διώξαμε Ματσιούλις, θα πάρουμε Παπανικολάου»;
Απ’ τη στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε ελεύθερος απ’ τους Νάγκετς, φούντωσαν τα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Και κάπου εκεί… χάθηκε η μπάλα, διότι στο «τραπέζι» έπεσαν και ομάδες που επ’ ουδενί δεν ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Μια εξ’ αυτών ο Παναθηναϊκός, το όνομα του οποίου «έμπλεξε» σε φήμες, οι οποίες δεν έχουν καμία βάση, όπως ξεκαθαρίζουν και οι άνθρωποι του τριφυλλιού.

«Εδώ διώξαμε τον Ματσιούλις για να ανοίξει ο δρόμος για τον Χαραλαμπόπουλο, θα πάρουμε τώρα τον Παπανικολάου;», λένε χαρακτηριστικά, βάζοντας φρένο μια για πάντα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Φτάνει στις 200 νίκες στο Καραϊσκάκη!!

Το φρούριο του. Ο Ολυμπιακός θέλει μια νίκη απόψε με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να φτάσει στις 200 στο γήπεδό του!

Φτάνει στις 200 νίκες στο Καραϊσκάκη

Και αυτό είναι το ιδιαίτερα σημαντικό στατιστικό στοιχείο. Εάν τα καταφέρει το ποσοστό νικών του στο γήπεδό του θα αγγίξει στο 80%. Πιο απλά; Στα δέκα παιχνίδια που δίνει τα οκτώ λήγουν με νίκες.

Αναλυτικά αναφέρει η ανάρτηση του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου:

«Λέμε πολλές φορές ότι η έδρα μιας ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε αυτή να γίνει μεγάλη! Κάτι που ισχύει στο έπακρο για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό, όταν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη έχουν λυγίσει μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Από το 2004 και έπειτα, όταν ο Ολυμπιακός εγκαινίασε το νέο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη θέση του παλιού στολιδιού, στο Φάληρο, η νίκη για την ομάδα μας εντός έδρας έγινε διαρκής… συνήθεια! Οι αριθμοί, εάν κάποιος καθίσει και τους παρατηρήσει ενδελεχώς, είναι συγκλονιστικοί! Μιλούν με τον καλύτερο τρόπο για τη δυναμική του Ολυμπιακού, για το μεγαλείο του κόσμου του, για την ατμόσφαιρα και τον «αέρα» στο γήπεδο Καραϊσκάκη… Εκεί όπου έχουμε γιορτάσει μεγάλες νίκες. Εκεί όπου έχουμε ζήσει μαγικές βραδιές… Εκεί που έχουμε πανηγυρίσει τρόπαια, έχουμε «ράψει» αστέρια στη φανέλα μας, έχουμε αποθεώσει ανθρώπους-γίγαντες της αθλητικής -και όχι μόνο- ιστορίας!

Εκεί όπου σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο στατιστικό ρεκόρ, το οποίο είμαστε έτοιμοι να καταρρίψουμε! Με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα απόψε, ο Ολυμπιακός φτάνει σε έναν αριθμό - ρεκόρ! Νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα απόψε το βράδυ, ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου φτάνει τις 200 νίκες στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη! Τις 200 νίκες σε 251 ματς, συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις! Αριθμός ο οποίος προκαλεί… ζαλάδα, αφού σημαίνει αυτόματα ότι ο Ολυμπιακός αγγίζει ένα ποσοστό της τάξεως του 80%, σε νίκες μέσα στο «σπίτι» του, μπροστά στο κοινό του, σε όλες τις διοργανώσεις! Πρωτάθλημα, Κύπελλο, UEFA Champions League, UEFA Cup, UEFA Europa League…Η λίστα δεν τελειώνει…!

Μόλις πριν λίγο καιρό «λύγισαν» μέσα στο κάστρο μας μεγαθήρια του ποδοσφαίρου της Ευρώπης, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, ομάδες πρωταθλήτριες στις χώρες τους, ομάδες με ιστορία, βαριά ονόματα με τεράστια δυναμική. Και όμως, η αντίστασή τους κάμφθηκε, ευκολότερα ή δυσκολότερα, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη! Εκεί όπου η «λάβα» του Θρύλου παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της και σαρώνει κάθε αντίπαλο! Εκεί όπου όλοι έχουν «υποταχθεί» και όλοι έχουν νιώσει τι σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Στον παρακάτω, μακροσκελή πίνακα, μπορεί κανείς να δει όλα τα παιχνίδια στα οποία ο Θρύλος νίκησε τον αντίπαλό του στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη, από το 2004 και έπειτα. Μπορεί να δει και να θυμηθεί ξανά μεγάλες «μάχες», ελληνικές, ευρωπαϊκές, με αντιπάλους για… όλα τα γούστα! Πάμε, λοιπόν γερά και σήμερα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, για να γράψουμε ένα ακόμη τεράστιο στατιστικό ρεκόρ! Για να γράψουμε ιστορία!»

Αγώνες: 250
Νίκες: 199
Ποσοστό Νικών: 79,6% *Πηγή: sport-fm.gr*

Το νέο λουκ του Νεϊμάρ!! (pics)

Πάνε τα μαλλιά του Νεϊμάρ! Ο Βραζιλιάνος αστέρας της Μπαρτσελόνα ξύρισε το κεφάλι του και θα εμφανιστεί αγνώριστος στο σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα με την Λας Πάλμας.

Το νέο λουκ του Νεϊμάρ (pics)
inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήταν και η ΑΕΚ στο δείπνο (pics)

Η άψογη φιλοξενία του Ρεθύμνου συνεχίστηκε και… εκτός παρκέ, καθώς μετά το τέλος του ματς κόντρα στην ΑΕΚ η διοίκηση της κρητικής ΚΑΕ παρέθεσε δείπνο στις ομάδες που συμμετέχουν στο διεθνές τουρνουά.

Ήταν και η ΑΕΚ στο δείπνο (pics)

Από την πλευρά της «Ένωσης», παρόντες ήταν οι Ντράγκαν Σάκοτα, Άγγελος Κορωνιός, ο διευθυντής Επικοινωνίας, Γιώργος Νικολάου αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ, Ευάγγελος Χριστακόπουλος.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλησε (ξανά) με την Ευρωλίγκα ο Άρης!!

Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, είχε ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης.

Μίλησε (ξανά) με την Ευρωλίγκα ο Άρης
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα «είπαν» ξανά Άρης και Ευρωλίγκα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ένα επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτητών και με αφορμή αυτό συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της «κίτρινης» ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη.

Τα θέματα στη συζήτηση των δύο ανδρών, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας, ήταν -μεταξύ άλλων- η νέα εποχή που έχει μπει πλέον ο Άρης και παράλληλα η επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Eurocup. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Σίτι ήταν… οφσάιντ!!

Από… γκέλα σε «σφαλιάρα» η Σίτι. Μετά το κάζο με την Γουέστ Χαμ, οι «πολίτες» τα έκαναν μαντάρα στο «White Hart Lane», με την Τότεναμ να τους κάνει πλάκα, 4-1! Οφσάιντ σε τρία από τα πέντε γκολ.

Η Σίτι ήταν… οφσάιντ!
Την κάτω βόλτα… έχει πάρει η Μάντσεστερ Σίτι! Μετά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Γουέστ Χαμ στο «Etihad», ήρθε νέα «σφαλιάρα» και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων από την Τότεναμ στο Λονδίνο με σκορ 4-1.

Οι παίκτες του Πελεγκρίνι παρότι ξεκίνησαν ιδανικά, με γκολ του Ντε Μπρούιν στο 25ο λεπτό, όπου ο Βέλγος ήταν… μισό βήμα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, τα έκαναν θάλασσα στη συνέχεια. Το γκολ των φιλοξενούμενων «ξύπνησε» τους spurs αλλά όχι τον επόπτη. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Τότεναμ έφτασε στο 1-1 με τον Ντάιερ (45’), με τη φάση να προέρχεται από οφσάιντ δύο μέτρων.

Η κατάρρευση της Σίτι συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Αλντερβάιρελντ έκανε το 2-1 στο 51', φέρνοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στη συνέχεια οι «πολίτες» ήταν αναγκασμένοι να πιέσουν κι έτσι η Τότεναμ βρήκε ακόμη περισσότερους χώρους. Ο Κέιν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και παίρνοντας... ριμπάουντ από θέση οφσάιντ στο 61’ ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 79ο λεπτό ο Λαμέλα.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάτζιο: Μητέρα, αν με αγαπάς σκότωσέ με...!!

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο μίλησε στην εφημερίδα Κοριέρε ντέλο Σπορτ για τους αφόρητους πόνους στα πόδια του, τις έξι εγχειρήσεις στα γόνατά του.

Μπάτζιο: Μητέρα, αν με αγαπάς σκότωσέ με...

Ο «θεϊκός κοτσιδάκιας», όπως ήταν γνωστός εκείνο τον καιρό ο διεθνής Ιταλός μεσοεπιθετικός, αποκάλυψε ότι υπέφερε τόσο από τους πόνους ώστε έφτασε στο σημείο να πει στη μητέρα του να τον σκοτώσει.

«Οταν κρέμασα τα παπούτσια μου ένιωσα απελευθερωμένος. Ο σωματικός πόνος ήταν πραγματικό βασανιστήριο και με ταλαιπωρούσε καθ’ όλη την καριέρα μου ως παίκτης, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν πλέον αφόρητος. Οταν έπαιζα στην Μπρέσια [από το 2000 ώς το 2004], δυσκολευόμουν να περπατήσω επί δύο μέρες έπειτα από κάθε αγώνα. Επιστρέφοντας σπίτι μετά το ματς δεν μπορούσα να βγω από το αυτοκίνητο. Ομως την επόμενη Κυριακή έπαιρνα μια χούφτα παυσίπονα και ξαναέπαιζα», εξομολογήθηκε.

Στον πρώτο του τραυματισμό, στα 18 του χρόνια, οι γιατροί είδαν το γόνατό του και είπαν ότι ήταν απίθανο να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. «Τελικά έκανα στην καριέρα μου τέσσερις εγχειρήσεις στο δεξί μου γόνατο και δύο στο αριστερό», λέει ο 48χρονος σήμερα Μπάτζιο. «Κάθε φορά έμπαινα σε ένα τούνελ, όμως δεν έπαψα ποτέ να αναζητώ το φως στην άκρη του».

«Η επέμβαση που έκανα στη Γαλλία ήταν η χειρότερη. Επρεπε να μου ανοίξουν τρύπα στο γόνατο, αλλά δεν μπορούσα να πάρω αντιφλεγμονώδη διότι ήμουν αλλεργικός. Τοποθέτησαν 220 εσωτερικά ράμματα. Πονούσα έντονα, τόσο που έφτασα να πω στη μητέρα μου "εάν με αγαπάς, σκότωσέ με". Ηταν η απελπισία ενός νέου που έβλεπε το όνειρο μιας ζωής να φεύγει μακριά, ενώ το είχε μόλις αγγίξει με τα ακροδάχτυλά του» περιγράφει με παραστατικό τρόπο ο ίδιος.

«Στις δύο βδομάδες μετά την εγχείρηση έχασα 12 κιλά. Δεν έτρωγα και έκλαιγα όλη την ώρα πονώντας σωματικά και ψυχικά. Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Υπήρχαν ορισμένες πολύ, πολύ σκοτεινές στιγμές, όμως πάντα αντιδρούσα. Ηθελα να αποδείξω ότι ήμουν δυνατότερος από την κακή μου τύχη», είπε ο Μπάτζιο, που βρήκε ανακούφιση ασπαζόμενος τον Βουδισμό.

Ο Μπάτζιο αγωνίστηκε και στις τέσσερις μεγάλες ομάδες του ιταλικού βορρά (κατά σειρά Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Μίλαν, και Ιντερ), ενώ είχε 56 συμμετοχές και 27 γκολ με την εθνική Ιταλίας. Εκείνο όμως που θα τον στοιχειώνει πάντα είναι το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ των ΗΠΑ (1994) κόντρα στη Βραζιλία. Οσα πέναλτι κι αν σκόραρε στη συνέχεια, εκείνο δεν φεύγει από το μυαλό του.

«Εδωσα τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί ωστόσο να φαντάζει παράδοξο, όμως τη στιγμή που αποσύρθηκα ένιωσα ευτυχής. Δεν μπορούσα να προσφέρω κάτι άλλο» είπε ο Μπάτζιο.

Πηγή: kathimerini.gr

Λατρεία στο Ζαντάρ για Σπανούλη και Πρίντεζη!! (pics)

Οι δύο «σημαίες» του Ολυμπιακού έγιναν αντικείμενα λατρείας σε εκδηλώσεις για μικρά παιδιά που έγιναν στην κεντρική πλατεία του Ζαντάρ.

Λατρεία στο Ζαντάρ για Σπανούλη και Πρίντεζη (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*