Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Φτάνει στις 200 νίκες στο Καραϊσκάκη!!

Το φρούριο του. Ο Ολυμπιακός θέλει μια νίκη απόψε με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να φτάσει στις 200 στο γήπεδό του!

Φτάνει στις 200 νίκες στο Καραϊσκάκη

Και αυτό είναι το ιδιαίτερα σημαντικό στατιστικό στοιχείο. Εάν τα καταφέρει το ποσοστό νικών του στο γήπεδό του θα αγγίξει στο 80%. Πιο απλά; Στα δέκα παιχνίδια που δίνει τα οκτώ λήγουν με νίκες.

Αναλυτικά αναφέρει η ανάρτηση του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου:

«Λέμε πολλές φορές ότι η έδρα μιας ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε αυτή να γίνει μεγάλη! Κάτι που ισχύει στο έπακρο για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό, όταν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη έχουν λυγίσει μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Από το 2004 και έπειτα, όταν ο Ολυμπιακός εγκαινίασε το νέο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη θέση του παλιού στολιδιού, στο Φάληρο, η νίκη για την ομάδα μας εντός έδρας έγινε διαρκής… συνήθεια! Οι αριθμοί, εάν κάποιος καθίσει και τους παρατηρήσει ενδελεχώς, είναι συγκλονιστικοί! Μιλούν με τον καλύτερο τρόπο για τη δυναμική του Ολυμπιακού, για το μεγαλείο του κόσμου του, για την ατμόσφαιρα και τον «αέρα» στο γήπεδο Καραϊσκάκη… Εκεί όπου έχουμε γιορτάσει μεγάλες νίκες. Εκεί όπου έχουμε ζήσει μαγικές βραδιές… Εκεί που έχουμε πανηγυρίσει τρόπαια, έχουμε «ράψει» αστέρια στη φανέλα μας, έχουμε αποθεώσει ανθρώπους-γίγαντες της αθλητικής -και όχι μόνο- ιστορίας!

Εκεί όπου σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο στατιστικό ρεκόρ, το οποίο είμαστε έτοιμοι να καταρρίψουμε! Με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα απόψε, ο Ολυμπιακός φτάνει σε έναν αριθμό - ρεκόρ! Νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα απόψε το βράδυ, ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου φτάνει τις 200 νίκες στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη! Τις 200 νίκες σε 251 ματς, συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις! Αριθμός ο οποίος προκαλεί… ζαλάδα, αφού σημαίνει αυτόματα ότι ο Ολυμπιακός αγγίζει ένα ποσοστό της τάξεως του 80%, σε νίκες μέσα στο «σπίτι» του, μπροστά στο κοινό του, σε όλες τις διοργανώσεις! Πρωτάθλημα, Κύπελλο, UEFA Champions League, UEFA Cup, UEFA Europa League…Η λίστα δεν τελειώνει…!

Μόλις πριν λίγο καιρό «λύγισαν» μέσα στο κάστρο μας μεγαθήρια του ποδοσφαίρου της Ευρώπης, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, ομάδες πρωταθλήτριες στις χώρες τους, ομάδες με ιστορία, βαριά ονόματα με τεράστια δυναμική. Και όμως, η αντίστασή τους κάμφθηκε, ευκολότερα ή δυσκολότερα, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη! Εκεί όπου η «λάβα» του Θρύλου παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της και σαρώνει κάθε αντίπαλο! Εκεί όπου όλοι έχουν «υποταχθεί» και όλοι έχουν νιώσει τι σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Στον παρακάτω, μακροσκελή πίνακα, μπορεί κανείς να δει όλα τα παιχνίδια στα οποία ο Θρύλος νίκησε τον αντίπαλό του στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη, από το 2004 και έπειτα. Μπορεί να δει και να θυμηθεί ξανά μεγάλες «μάχες», ελληνικές, ευρωπαϊκές, με αντιπάλους για… όλα τα γούστα! Πάμε, λοιπόν γερά και σήμερα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, για να γράψουμε ένα ακόμη τεράστιο στατιστικό ρεκόρ! Για να γράψουμε ιστορία!»

Αγώνες: 250
Νίκες: 199
Ποσοστό Νικών: 79,6% *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: