Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Βολές» του Πετίτ για την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία!!

Ο Γάλλος περιέγραψε καταστάσεις που έζησε στην Μπαρτσελόνα φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο και για ρατσισμό λόγω του εθνικισμού των Καταλανών.

«Βολές» του Πετίτ για την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία
Στην εθνικιστική προσέγγιση που δίνουν στο ποδόσφαιρο οι πάντες στην Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Εμανουέλ Πετίτ σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.

Ο παλαίμαχος άσος ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Καταλονίας στην αγωνιστική σεζόν 2000-1 περιέγραψε το πώς είχε η κατάσταση στις τάξεις της «Μπάρτσα» φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει μέχρι και για ρατσισμό.

«Έφτασα στην Μπαρτσελόνα σε μία πολύ κακή στιγμή. Υπήρχε πόλεμος στα αποδυτήρια μεταξύ Ολλανδών και Καταλανών ποδοσφαιριστών. Το αποκορύφωμα ήταν ότι είχαμε έναν προπονητή (Σέρα Φερέρ) που δεν διέθετε τη δύναμη ή το χάρισμα να επιβληθεί. Ήμουν χαρούμενος που είχε πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, αλλά το μόνο που ήθελα ήταν να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα έπρεπε να διαχειριστώ καταστάσεις που δεν έπρεπε», ανέφερε –αρχικά- ο γάλλος παλαίμαχος μέσος ο οποίος συνέχισε:

«Όταν έφτασα μου είχαν πει ότι δεν θα πρέπει να μάθω ισπανικά, αλλά θα πρέπει να μιλάω καταλανικά. Τότε εγώ ρώτησαν τον λόγο, αφού ήμουν στην Ισπανία. Μου είπαν όμως πως εδώ είναι Καταλονία. Με κούρασε αυτό το θέμα. Καταλαβαίνω την ταυτότητά τους, αλλά όταν γίνεται σε έντονο βαθμό, τότε είναι πολύ κοντά στον ρατσισμό. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για θρησκεία ή για πολιτική. Ήθελα να φύγω. Νομίζω πως έκανα ένα μεγάλο λάθος», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: