Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μπάτζιο: Μητέρα, αν με αγαπάς σκότωσέ με...!!

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο μίλησε στην εφημερίδα Κοριέρε ντέλο Σπορτ για τους αφόρητους πόνους στα πόδια του, τις έξι εγχειρήσεις στα γόνατά του.

Μπάτζιο: Μητέρα, αν με αγαπάς σκότωσέ με...

Ο «θεϊκός κοτσιδάκιας», όπως ήταν γνωστός εκείνο τον καιρό ο διεθνής Ιταλός μεσοεπιθετικός, αποκάλυψε ότι υπέφερε τόσο από τους πόνους ώστε έφτασε στο σημείο να πει στη μητέρα του να τον σκοτώσει.

«Οταν κρέμασα τα παπούτσια μου ένιωσα απελευθερωμένος. Ο σωματικός πόνος ήταν πραγματικό βασανιστήριο και με ταλαιπωρούσε καθ’ όλη την καριέρα μου ως παίκτης, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν πλέον αφόρητος. Οταν έπαιζα στην Μπρέσια [από το 2000 ώς το 2004], δυσκολευόμουν να περπατήσω επί δύο μέρες έπειτα από κάθε αγώνα. Επιστρέφοντας σπίτι μετά το ματς δεν μπορούσα να βγω από το αυτοκίνητο. Ομως την επόμενη Κυριακή έπαιρνα μια χούφτα παυσίπονα και ξαναέπαιζα», εξομολογήθηκε.

Στον πρώτο του τραυματισμό, στα 18 του χρόνια, οι γιατροί είδαν το γόνατό του και είπαν ότι ήταν απίθανο να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. «Τελικά έκανα στην καριέρα μου τέσσερις εγχειρήσεις στο δεξί μου γόνατο και δύο στο αριστερό», λέει ο 48χρονος σήμερα Μπάτζιο. «Κάθε φορά έμπαινα σε ένα τούνελ, όμως δεν έπαψα ποτέ να αναζητώ το φως στην άκρη του».

«Η επέμβαση που έκανα στη Γαλλία ήταν η χειρότερη. Επρεπε να μου ανοίξουν τρύπα στο γόνατο, αλλά δεν μπορούσα να πάρω αντιφλεγμονώδη διότι ήμουν αλλεργικός. Τοποθέτησαν 220 εσωτερικά ράμματα. Πονούσα έντονα, τόσο που έφτασα να πω στη μητέρα μου "εάν με αγαπάς, σκότωσέ με". Ηταν η απελπισία ενός νέου που έβλεπε το όνειρο μιας ζωής να φεύγει μακριά, ενώ το είχε μόλις αγγίξει με τα ακροδάχτυλά του» περιγράφει με παραστατικό τρόπο ο ίδιος.

«Στις δύο βδομάδες μετά την εγχείρηση έχασα 12 κιλά. Δεν έτρωγα και έκλαιγα όλη την ώρα πονώντας σωματικά και ψυχικά. Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Υπήρχαν ορισμένες πολύ, πολύ σκοτεινές στιγμές, όμως πάντα αντιδρούσα. Ηθελα να αποδείξω ότι ήμουν δυνατότερος από την κακή μου τύχη», είπε ο Μπάτζιο, που βρήκε ανακούφιση ασπαζόμενος τον Βουδισμό.

Ο Μπάτζιο αγωνίστηκε και στις τέσσερις μεγάλες ομάδες του ιταλικού βορρά (κατά σειρά Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Μίλαν, και Ιντερ), ενώ είχε 56 συμμετοχές και 27 γκολ με την εθνική Ιταλίας. Εκείνο όμως που θα τον στοιχειώνει πάντα είναι το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ των ΗΠΑ (1994) κόντρα στη Βραζιλία. Οσα πέναλτι κι αν σκόραρε στη συνέχεια, εκείνο δεν φεύγει από το μυαλό του.

«Εδωσα τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί ωστόσο να φαντάζει παράδοξο, όμως τη στιγμή που αποσύρθηκα ένιωσα ευτυχής. Δεν μπορούσα να προσφέρω κάτι άλλο» είπε ο Μπάτζιο.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: