Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Στιλ: «Μεγάλο το σοκ, αλλά έχουμε πίστη»

Αν και παραδέχεται πως ακόμη είναι σοκαρισμένος από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο Λουκ Στιλ δεν χάνει την πίστη του στον φετινό Παναθηναϊκό. «Εμείς φταίμε, αλλά κοιτάμε μπροστά», τόνισε.

Στιλ: «Μεγάλο το σοκ, αλλά έχουμε πίστη»

«Αρχίσαμε άσχημα τη σεζόν σε σχέση με ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Το Champions League ήταν ο πρώτος στόχος, αλλά ο αποκλεισμός από την Καμπάλα πόνεσε περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι στο οποίο έχω παίξει. Ήταν δύσκολο να το χωνέψουμε. Όλοι μιλούσαμε για το Champions League και κανένας για το Europa League. Πιθανώς να μην αλλάξαμε τσιπάκι στο μυαλό μετά την πρώτη απογοήτευση για την επόμενη πρόκληση. Μετά το 0-0 εκτός έδρας δεν αποδώσαμε όπως θέλαμε στη ρεβάνς. Μας απέκλεισαν και η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Αρχίσαμε το πρωτάθλημα με δύο νίκες και μια ήττα. Ο αποκλεισμός αυτός μας επηρέασε αρνητικά και μάλλον ακόμη μας επηρεάζει για να είμαι ειλικρινής. Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, ειδικά στην αρχή της σεζόν, θα μας έρχεται στο μυαλό ο αποκλεισμός. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε, δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο», τόνισε ο Στιλ στην κάμερα της Nova.

Όσο για την απογοήτευση του κόσμου; «Καταλαβαίνω πως για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο είναι απογοήτευση να μην μπαίνεις στους ομίλους του Champions League, αλλά ο αποκλεισμός από το Europa League ήταν ένα απόλυτο σοκ. Είναι ο πιο δύσκολος αγώνας για να τον ξεπεράσεις και ακόμη είμαι όχι νευριασμένος, αλλά σκασμένος γι’ αυτό. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι που έγινε. Εμείς φταίμε για ό,τι έγινε. Πιστεύω στην ομάδα μας, θεωρώ πως είμαστε φέτος πιο δυνατοί σε κάποιους τομείς σε σχέση με πέρσι, ο Τελάντερ επέστρεψε, ο Μαρινάκης παίζει και ελπίζω να παίζουμε ακόμη καλύτερα. Μάθαμε πολλά πέρσι και έχουμε πίστη στην ομάδα. Είναι εύκολο να πεις κάτι τέτοιο και να ακούσει ο κόσμος να ακούσει τους παίκτες, τον προπονητή και τον πρόεδρο να λένε πως έχουμε πίστη, αλλά έχουμε πίστη. Αν κρατήσουμε αυτή την πίστη, ακόμη και σε άσχημες στιγμές, θα είμαστε εντάξει. Όλοι ξέρουν το φετινό στόχο και θα δώσουμε τα πάντα για τους δύο στόχους που έχουμε στη σεζόν».

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Κυριακή τον Πλατανιά στη Λεωφόρο. «Είναι θετικό ότι αντιδράσαμε μετά την ήττα μας. Τελειώσαμε έναν αγώνα πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό μας δίνει μομέντουμ για τον επόμενο αγώνα. Ήταν καλό που νικήσαμε, αλλά τώρα κοιτάμε τη συνέχεια κι έχουμε έναν ακόμη σημαντικό αγώνα την Κυριακή, απέναντι στον Πλατανιά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε καλή απόδοση στα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος. Για όλα τα παιχνίδια πρέπει να προετοιμάζεσαι το ίδιο, είτε είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, είτε ο Πλατανιάς. Ο προπονητής δίνει έμφαση σε αυτό. Ο Πλατανιάς θα είναι σκληρό καρύδι και θα μας βάλει ένα καλό τεστ, μια καλή πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: