Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: "Δεν μας τρομάζει ο Μέσι"


Ο Σαμαράς στην προπόνηση της Εθνικής Ο Γιώργος Σαμαράς, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με αντίπαλο την Αργεντινή. Ο επιθετικός της Σέλτικ, τόνισε ότι κανείς από τους διεθνείς δεν στέκεται στα ονόματα των αντιπάλων, αλλά άπαντες προετοιμάζονται για το καλύτερο δυνατό.

"Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς και χαρές. Θα παλέψουμε για ότι καλύτερο κόντρα στην Νιγηρία. Δεν μας τρομάζει ο Μέσι και η Αργεντινή. Είναι σίγουρα ένας κορυφαίος παίκτης αλλά δεν μας τρομάζει κάτι. Γενικά το Μουντιάλ είναι ένας πολύ δύσκολος θεσμός αλλά έχουμε πιθανότητες πρόκρισης", είπε αρχικά ο έμπειρος επιθτικός.

Για την κριτική που ασκήθηκε τόνισε: "Η κριτική υπάρχει στο ποόδφαιρο. Είναι το πως θα την δεχθείς. Έχει χαρακτήρα αυτή η Εθνική ομάδα και το έχει δείξει ξανά στο παρελθόν. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κάθε δυσκολία. Τώρα βλέπουμε ακόμη πιο αισιόδοξα το επόμενο ματς".

Για την διοργάνωση γενικότερα, σχολίασε: "Ολα τα ματς είναι πολύ κλειστά με λίγα γκολ. Η Γερμανία έκανε διαφορά στα πρώτα ματς αλλά με το σημερινό βρέθηκε στην πλάτη στον τοίχο. Η Αργεντινή είναι αυτή που έχει ξεχωρίσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε".

Τα λιονταρια γινανε γατακια.........Αγγλία-Αλγερία 0-0

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LqBfgNW5P.jpgΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΞΑΝΑ Η ΑΓΓΛΙΑ, ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 0-0 ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16».Το δεύτερο δείγμα της Αγγλίας στο 19ο Π.Κ ήταν ακόμα πιο απογοητευτικό από το πρώτο. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο δεν θυμίζει σε τίποτα το σύνολο που έκανε περίπατο στα προκριματικά και απόψε ήρθε ισόπαλη δίχως τέρματα απέναντι στην Αλγερία (δεν έπαιξε ο Τζιμπούρ), μπαίνοντας πια σε περιπέτειες για την πρόκριση της στους «16». Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μαχητικοί Αλγερινοί.

Με Τζέιμς κάτω από τα δοκάρια

Αγγλία και Αλγερία μπήκαν από παρόμοια αφετηρία στο ματς του Κέιπ Τάουν, έχοντας καταφέρει λίγα πράγματα στα πρώτα τους παιχνίδια αλλά και γνωρίζοντας πως η ισοπαλία στο ματς των ΗΠΑ με την Σλοβενία τους κρατούσε πάντα μέσα στο παιχνίδι. Ο Φάμπιο Καπέλο προέβη στην πολυσυζητημένη αντικατάσταση τερματοφύλακα, με τον Τζέιμς να παίζει αντί του Γκριν αλλά να μεταφέρει την ίδια νευρικότητα στους συμπαίκτες του με κάποιες ενέργειες του στο πρώτο μέρος. Ο Μπάρι κλήθηκε να συμμαζέψει την κατάσταση στο κέντρο επιστρέφοντας από τραυματισμό, ενώ ο Κάραχερ πήρε την θέση του δίπλα στον Κάραχερ.

Η Αλγερία την υπεροχή!

Οι Αλγερινοί δεν είχαν τον Τζιμπούρ στην αρχική τους ενδεκάδα και στο «παλιομοδίτικο» 4-4-2 του Καπέλο αντιπαρέταξαν ένα 3-4-2-1 το οποίος τους βοήθησε να δείξουν περισσότερες επιθετικές αρετές από όσες αρχικά προβλεπόταν. Οι «αλεπούδες της ερήμου» έκαναν «κόλαση» την ζωή για τους μέσους της Αγγλίας, εκμεταλλευόμενοι αυτή ακριβώς την μαθηματική υπεροπλία τους σε εκείνο το σημείο του γηπέδου. Το πρώτο ημίχρονο είχε τον ρυθμό που κατά βάση όριζαν οι Αφρικανοί, οι οποίοι είχαν σε φοβερό βράδυ τον Καρίμ Ζιανί της Βόλφσμπουργκ που ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Γκλεν Τζόνσον, από την στιγμή που ο Λένον έμενε ψηλά και δεν βοηθούσε ανασταλτικά.

Σε κακή βραδιά τα αστέρια των Άγγλων

Το ματς είχε ενδιαφέρον, αλλά όχι και τρομερή ποιότητα στα πρώτα του 45 λεπτά. Τα «λιοντάρια» δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να κάνουν το παιχνίδι τους, αφού Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ και Χέσκεϊ ήταν τουλάχιστον υποτονικοί. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε εύκολα και οι όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν για ένα γκολ προήλθαν περισσότερο από την αστάθεια του Ραΐς Εμπολί, αφού και ο δικός τους τερματοφύλακας, ο Τσαουτσί, πλήρωσε το λάθος του στην πρεμιέρα εναντίον των Σλοβένων. Πάντως, ο Εμπολί αποσόβησε το γκολ στο 33’ σε σουτ του Λάμπαρντ από το ύψος του πέναλτι ενώ δύο λεπτά μετά, ο Ζιανί απείλησε και αυτός με παρόμοιο τρόπο (αλλά εκτός περιοχής), σε εκείνο το διάστημα του πρώτου μέρους που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ακίνδυνοι και αγχωμένοι οι Άγγλοι

Μέχρι το 70’, η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε η ίδια. Η Αλγερία έδειχνε ικανή να πετύχει ένα γκολ στους Άγγλους και να τους κάνει τεράστια ζημιά, αφού και στο 0-0 οι παίκτες του Καπέλο φαινόντουσαν ήδη πολύ αγχωμένοι. Τα «λιοντάρια» δεν βελτίωσαν το παραμικρό στην ανάπτυξη τους και ο Ιταλός τεχνικός έριξε στο ματς τον Σον Ράιτ Φίλιπς αντί του Λένον, με τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει κάποιες προσπάθειες για αρχή, αλλά να ξεθυμαίνει πολύ γρήγορα.

Ανέβηκε ο Τζέραρντ αλλά ήταν μόνος...

Στο τελευταίο 20λεπτο όμως, οι Αφρικανοί γύρισαν πολύ πίσω, πιθανότατα και λόγω κούρασης από την -ως τότε- υπερπροσπάθεια. Οι Άγγλοι πήραν το πάνω χέρι, δεν είχαν όμως τους τρόπους να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Εμπολί που με την πάροδο του χρόνου απέβαλλε το τρακ. Κυρίως, τα «λιοντάρια» βελτιώθηκαν με το ανέβασμα του Τζέραρντ. Στο 70’, ο μέσος της Λίβερπουλ τροφοδότησε τον Χέσκεϊ που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Γιάχια και από το κόρνερ που προέκυψε, ο Εμπολί μπλόκαρε την κεφαλιά του.

Δεν βρήκε λύσεις από Ντεφόε, Κράουτς ο Καπέλο

Ο Καπέλο τόνωσε κι άλλο την επιθετική του γραμμή, βάζοντας στο ματς τους Κράουτς και Ντεφόε, όμως η Αγγλία δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε μια φάση της προκοπής. Ο Ρούνεϊ ήταν εκτός τόπου και χρόνου, Τζόνσον και Κόουλ δεν βοήθησαν καθόλου από τα πλάγια, συνεπώς το τελικό 0-0 ήρθε αβίαστα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήνει απογοητευμένους τους Άγγλους που δεν έκαναν το παραμικρό για να δικαιολογήσουν την –θεωρητική- ανωτερότητα τους.

Παράταση στον Ηρακλή, άδεια στον ΟΦΗ

http://www.contra.gr/images/m/IRA_m.jpgΜέχρι την Πέμπτη έχει πλέον προθεσμία ο Ηρακλής για να εξασφαλίσει την αδειοδότησή του απο την αρμόδια Eπιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής να του δώσει παράταση για την κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων.Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή έκανε δεκτή την έφεση του ΟΦΗ κατά της πρωτόδικης απορριπτικής απόφασης και ενέκρινε το φάκελο των Κρητικών, οι οποίοι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής (υπό την προϋπόθεση ότι θα απωλέσει το αντίστοιχο δικαίωμα ο Ηρακλής) στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Η επιλογή, πάντως, της Επιτροπής να ζητήσει από τον Ηρακλή να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία για τον φάκελό του, υποδηλώνει την διάθεσή της να εξαντλήσει τα περιθώρια επιείκειας προς τον "γηραιό".

Αναλυτικά η ανακοίνωσητης Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ:

“Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Την αναβολή έκδοσης οριστικής απόφασης για την ΠΑΕ Ηρακλής μέχρι την 24η Ιουνίου 2010 προκειμένου να προσκομισθούν συμπληρωματικά έγγραφα στην Επιτροπή.
2. Τη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011 στις ΠΑΕ ΟΦΗ, Πιερικός.
3. Τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011 στην ΠΑΕ Παναιτωλικός”.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Προς μεγάλη μας έκπληξη αντιλαμβανόμαστε ότι, καθ’ υπέρβαση της εξουσίας της και των κανονισμών, η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, με την ‘μη απόφασή’ της αμφισβητεί ευθέως καταθετήρια τραπεζών, υπογραφές ποδοσφαιριστών και δικηγόρων τους, καθώς και υπογραφές νυν και πρώην παραγόντων, μετόχων και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, χωρίς τα ανωτέρω να έχουν αμφισβητηθεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ή παράγοντες.

Κάτω από την επίπλαστη αυτή μομφή, εξαπολύεται υπόνοια πλαστογραφίας από μέρους μας, γεγονός, το οποίο, δίχως άλλο, αποτελεί δυσφήμιση της Εταιρείας μας, η οποία επιφυλάσσεται να κινηθεί ποινικά και αστικά κατά των μελών της Επιτροπής.

Αναφορικά με την ακροαματική διαδικασία, την οποία επικαλείται η Επιτροπή, προκειμένου να δικαιολογήσει την ‘μη απόφασή’ της, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ζητά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, που τηρήθηκαν στη συνεδρίαση, προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν αμφισβήτησαν κανένα από τα στοιχεία, που οψίμως και υπόπτως αμφισβητούν με την ‘μη απόφασή’ τους.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν έγινε, δεν γίνεται και δεν θα γίνει ποτέ αντικείμενο συναλλαγής…

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Οδεύει προς Ηράκλειο ο Ολίσε


Ολίσε και Ζησόπουλος σε φάση από το παιχνίδι  Πανθρακικός-Λεβαδειακός Παίκτης του Εργοτέλη θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Ολίσε. Η διοίκηση της ομάδας του Ηρακλείου, έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή, ενώ και από τον Πανθρακικό έλεγαν την Παρασκευή πως δεν είναι στις προθέσεις τους να σταθούν εμπόδιο στην μεταγραφή του Νιγηριανού παίκτη.

Μάλιστα και ο πρόεδρος της ομάδας της Κομοτηνής, Δημήτρης Τζελέπης, δήλωσε: "Ο παίκτης μας έχει ενημερώσει ότι θέλει να παίξει στον Εργοτέλη και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τον δανεισμό του και πιστεύω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για την παραχώρηση του Ολίσε".

Περικοπές παντού στον ΠΑΟΚ

http://www.contra.gr/images/m/zagorakis_m.jpgΠροσαρμόζεται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με απόφαση της διοίκησης και του Θοδωρή Ζαγοράκη προσωπικά, γίνονται περικοπές παντού, προκειμένου να συμμαζευτούν τα οικονομικά της εταιρίας και η επόμενη σεζόν να βγει χωρίς παθητικό.Ήδη έγιναν μειώσεις στους μισθούς σε στελεχιακό, αλλά και υπαλληλικό δυναμικό στα γραφεία της ΠΑΕ, ενώ επίκεινται συζητήσεις του Ζήση Βρύζα και με τους ποδοσφαιριστές. Είτε αυτοί είναι υψηλά αμειβόμενοι, όπως είναι οι Μουσλίμοβιτς και Κοντρέρας, είτε χαμηλόμισθοι.

Περικοπές θα γίνουν ακόμη και στο μπάτζετ των τμημάτων υποδομής, όπου οι θέσεις των τεχνικών προϊσταμένων Αλεξίου, Μαλιούφα, Τουρσουνίδη και Λαγωνίδη κείνται πλέον επισφαλής, χωρίς πάντως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Η τρέχουσα οικονομική χρήση, που θα κλείσει στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα μέχρι προσφάτως δημοσιοποιημένα στοιχεία, με ζημιές. Αυτές δεν θα είναι μεγάλες, αλλά στόχος της διοίκησης είναι τη νέα σεζόν έσοδα και έξοδα να είναι ισοσκελισμένα.Πηγη contra.gr

Ο Οριόλ στη Θεσσαλονίκη


Ο Οριόλ Λοθάνο της Σανταντέρ Ο Οριόλ Λοθάνο εφτασε στη Θεσσαλονίκη και γύρω στις 18.30 πέρασε τον έλεγχο από το αεροδρόμιο Μακεδονία. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, που έμεινε ελεύθερος από τη Σανταντέρ, θα αντικαταστήσει τον Κρίστιαν Νασούτι.

Η συμφωνία του αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα εφόσον περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και από Δευτέρα πιάνει δουλειά, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της νέας του ομάδας.

Ο κόσμος του Ηρακλή στις επάλξεις…

Ο κόσμος του Ηρακλή στις επάλξεις…

Η καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την αδειοδότηση του Ηρακλή, έχει γεμίσει με οργή και αγανάκτηση τις τάξεις του κόσμου του Γηραιού. Ήδη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 20:00 στο Ιβανώφειο. Ο κόσμος παίρνει και πάλι την κατάσταση στα χέρια του…

Η Σοσιεδάδ ανακοίνωσε Χοσέμπα Γιορέντε


Ο Γιοσέμπα Γιορέντε Την απόκτηση του Χοσέμπα Γιορέντε ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία πριν από λίγες ημέρες εξασφάλισε την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο σύλλογος του Σαν Σεμπαστιάν έφτασε σε συμφωνία με τη Βιγιαρεάλ για την απόκτηση του 30χρονου επιθετικού και ο τελευταίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και επιστρέφει στην ομάδα, όπου άρχισε την επαγγελματική καριέρα του. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Ο Γιορέντε αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Βιγιαρεάλ, προερχόμενος από τη Βαγιαδολίδ, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός στο "κίτρινο υποβρύχιο".

Αφεντικό ο Μαρινάκης, πρόεδρος ο Κόκκαλης


Εδωσαν τα χέρια Κόκκαλης και Μαρινάκης Ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα μετά από 17 χρόνια και πλέον το νέο αφεντικό στην ομάδα του λιμανιού θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν και ο Σωκράτης Κόκκαλης θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο. Οι δύο άνδρες στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή έδωσαν τα χέρια και ο 43χρονος εφοπλιστής θα μπει με 50 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θα αγοράσει και μετοχές από τον Κόκκαλη, ο οποίος θα κρατήσει μόνο το 11%. Ο Βαγέλλης Μαρινάκης θα είναι το νέο αφεντικό των "ερυθρόλευκων" έχοντας το 67% των μετοχών της ΠΑΕ.

Ετσι η παράδοση της ΠΑΕ θα γίνει με ομαλό τρόπο, όπως επιθυμούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ισοπαλία με καλή μπάλα! Σλοβενία-ΗΠΑ 2-2

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/658863c09b1ae275d2314103b8aa2440_L.jpg?1276865777?1276865777?1276865777Αυτή ναι, ήταν μπάλα! Μετά από ένα καταιγιστικό σε ρυθμό Β' ημίχρονο και ένα γενικά πολύ καλό ματς οι Σλοβενία και οι ΗΠΑ έμειναν ισόπαλες 2-2. Φωνές από τους Αμερικανούς για το ακυρωθέν γκολ του Εντού στο 85'. ι έγινε στο Α' μέρος

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν αρκετά δυνατά μες στο παιχνίδι με κυρίαρχο στόχο να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα αμφότερες προσπάθησαν να βγουν είτε σε οργανωμένες επιθέσεις είτε σε αντεπιθέσεις για να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ.

Γκολάρα από τον Μπίρσα!

Στο 13ο λεπτό οι Σλοβένοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η αμυντική ολιγωρία των ΗΠΑ επέτρεψε στον Μπίρσα να γίνει κάτοχος της μπάλας και να κάνει ένα μακρινό και δυνατό σούτ στέλνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μπίρσα σούταρε εντελώς αμαρκάριστος.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα. Αρχικά μ' ένα φάουλ του Ντόνοβαν στο 15' και μετά με ένα σούτ του Μπράντλεϊ στο 17', χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι Αμερικανοί αδυνατούσαν να βρούν επαρκείς λύσεις απέναντι σε μία Σλοβενία, που ήξερε το τι ζητούσε μες στο γήπεδο.

Ανέβηκαν και απείλησαν οι Αμερικανοί

Οι ΗΠΑ άρχισαν να πιέζουν για τα καλά και να δημιουργούν φάσεις. Στο 35' οι Αμερικανοί είχαν μία πολύ καλή στιγμή μ' ένα φάουλ του Τόρες από τα πλάγια. Ένα δυνατό φάουλ που ανάγκασε τον Χαντάνοβιτς να πέσει στην γωνία του και να διώξει μετά δυσκολίας.

Στο 41' ο Μπρέτσκο έσωσε την Σλοβενία καθότι έδιωξε την μπάλα προτού φτάσει αυτή στον Ντόνοβαν που ήταν μόνος του απέναντι στο τέρμα και θα σκόραρε σίγουρα!

Λιούμπιανκιτς και 2-0!

Πάνω που η Αμερική πίεζε ασφυκτικά η Σλοβενία σε μία αντεπίθεσή της στο 42' κατάφερε να σκοράρει ξανά. Η μπάλα έφτασε στον Λιούμπιανκιτς που από κοντά με ωραία ατομική ενέργεια δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει το 2-0.

Πως κύλησε η επανάληψη

Οι Αμερικανοί δεν είχαν άλλη επιλογή στο Β' μέρος από το να παίξουν άκρως επιθετικά και ότι βγει... Έτσι ξεκίνησαν και πάλι να πρεσάρουν στενά τους αντιπάλους τους. Είχαν προηγηθεί δε δύο αλλαγές από το τεχνικό τιμ για να βοηθήσουν την ομάδα στον ρυθμό του παιχνιδιού της αλλά και στην ανάπτυξή της.

Ελπίδες από Ντόνοβαν!

Στο 48' μετά από λάθος του Σέζαρ που δεν μπόρεσε να ανακόψει την μπαλιά προς τον Ντόνοβαν ο Αμερικανός σταρ βγήκε στην πλάτη της σλοβένικης άμυνας και με σουτ-κεραυνό μείωσε σε 2-1. Η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Σλοβενία, καθότι οι Αμερικανοί αναθάρρησαν μετά το γκολ του Ντόνοβαν και άρχισαν να παίζουν σαφώς καλύτερα. Στο 60ό λεπτό πάντως ο Μπίρσα έκανε ένα καλό φάουλ που ανάγκασε τον Χάουαρντ να διώξει την μπάλα με γροθιές.

Και ισοφάριση από τον Μπράντλεϊ!

Στο 82ο λεπτό ο Μπράντλεϊ κατάφερε να λυτρώσει τις ΗΠΑ. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Άλτιντορ σκόραρε με προβολή, κάνοντας το 2-2! Στο 85' ακυρώθηκε γκολ του Εντού, που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των ΗΠΑ ενώ 88' ο παίκτης της ΑΕΛ, Ραντοσάβλιεβιτς έκανε ένα καλό σούτ, που απέκρουσε δύσκολα ο Χάουαρντ.

Man of the match: Ο γιός του προπονητή των ΗΠΑ, Μπράντλεϊ. Έβαλε ένα καθοριστικό και συνάμα σωτήριο γκολ για την ομάδα του, δίνοντάς της τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αδύναμος κρίκος:
Οι άμυνες των δύο ομάδων υπέπεσαν σε λάθη στην διάρκεια του σημερινού αγώνα. Λάθη που απέφεραν γκολ και τις δύο αντιπάλους.

Στο ύψος του: Οι Λιούμπιανκιτς και Ντόνοβαν. Και οι δύο είχαν θετική εικόνα στην σημερινή αναμέτρηση ενώ παράλληλα σκόραραν.

Επίσης στο ύψος του στάθηκε ο Μπίρσα. Ο Σλοβένος άσος εκτός από το γκολ που έβαλε, έβγαλε την τελική πάσα για το άλλο γκολ της ομάδας του. Γενικά ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα.

Η γκάφα:
Ανήκει στον Σέζαρ, που άφησε την μπάλα να του φύγει. Έτσι πήγε στον Ντόνοβαν που κατάφερε να βγει τετ-α-τετ με τον Χαντάνοβιτς και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Ουλιμπάλι από το Μάλι ελέγχεται για την υπόδειξή του στο ακυρωθέν γκολ του Εντού. Πέραν αυτού δεν έκανε κάποιο σημαντικό λάθος.Συνθέσεις ομάδων

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ):
Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλει, Ονιέβου (80' Χ. Γκόμες), Τσερούντολο, Ντέμπσει, Ντόνοβαν, Ντέμεριτ, Τόρες (45' Εντού), Αλτιντόρ, Φίνλει (45' Φεϊλχάμπερ).
Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (74' Πέτσνικ, 90' λ.τ. Κόματς), Μπίρσα (87' Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς.

Πήρε Επστάιν ο Ολυμπιακός

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/16497240c3cdfeefa9c69ea032673870_L.jpg?1276865473?1276865473?1276865473
O Γερμανός αριστεροπόδαρος, έμεινε την Παρασκευή το μεσημέρι ελεύθερος από τον Ηρακλή και μετά από λίγη ώρα ανακοινώθηκε επίσημα από τους Πειραιώτες.

Ο 24χρονος άσος, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα του "Γηραιού", υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους "ερυθρολεύκους" και άπαντες στο μεγάλο Λιμάνι ελπίζουν να είναι μια λύση πολυτελείας για την αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

Η ανακοίνωση: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Γερμανού ποδοσφαιριστή Ντένις Επστάιν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας".

Συνεχίζει το "παιδομάζωμα" η Λάρισα


Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας... Η διοίκηση της Λάρισας ανακοίνωσε την Παρασκευή τον... προβιβασμό του νεαρού Αντώνη Βούζα. Ο 17χρονος επιθετικός, μετά από εισήγηση του Γιάννη Παπακώστα, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΛ, το οποίο έχει ισχύ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου 5ετούς διάρκειας με τον Αντώνη Βούζα. Ο 17χρονος επιθετικός (γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου 1993) εντάχθηκε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας κατόπιν εισήγησης του προπονητή, Γιάννη Παπακώστα.

Ο Αντώνης Βούζας είναι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που περνάει το κατώφλι της επαγγελματικής ομάδας προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Εσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: "Η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου είναι μεν μια πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, αλλά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η προσπάθεια τελειώνει εδώ. Ισα-ίσα τώρα ξεκινά η διαδρομή και γνωρίζω πολύ καλά ότι θα χρειαστεί να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για να διατηρήσω τη θέση μου στην ομάδα και σε βάθος χρόνου να γίνω ένα από τα βασικά της στελέχη. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των προπονητών μου", προσθέτοντας πως επόμενο μεγάλο του όνειρο είναι «να αγωνιστώ στο νέο μας γήπεδο. Αισθάνομαι τυχερός, αλλά και προνομιούχος που είμαι μέλος της ΑΕΛ ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία".

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στις ομάδες Νέων της ΑΕΛ, Κώστα Κατσάρα, Χρήστο Καπελιάνη και Θανάση Κουτσαφτίκη "για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγησή τους όλα αυτά τα χρόνια, μέσα και έξω από το γήπεδο".

Την περσινή σεζόν (2009-10) ο Βούζας κατέγραψε 26 επίσημες συμμετοχές και 5 γκολ στο οικείο πρωτάθλημα της Super League με την ομάδα U-21, ενώ ήταν βασικός στέλεχος των Μικτών ομάδων Νέων και Παίδων της ΕΠΣΝΛ".

«Τέλος» ο Επστάιν

http://www.contra.gr/images/m/epstein1806_m.jpgΤη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γερμανό ποδοσφαιριστή Ντένις Επστάιν ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΠΑΕ Ηρακλής, με τον 24χρονο μέσο να είναι πλέον ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα την οποία επιθυμεί, ενώ παράλληλα αποσύρθηκε η προσφυγή που είχε καταθέσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 18/06, λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή, Denis Epstein».

Ψιθυροι..........

  • Συνάντηση στο εστιατόριο "Μύλος" του Χίλτον είχε την Πέμπτη (17/6) το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τζίγγερ. Ποιος ξέρει ίσως το μενού της συζήτησης να περιελάμβανε και λίγο... Παναθηναϊκό.
  • Γκάφα ολκής από το γαλλικό περιοδικό "France football", η ιστοσελίδα του οποίου δημοσίευσε την είδηση πως "ο Φατίχ Ατίκ έχει δεχθεί πρόταση από την... τουρκική Ξάνθη, η οποία ήταν 13η στο ελληνικό πρωτάθλημα".
  • Το γνωστό σύνθημα "Ω Μπάνε-Μπάνε", μετατράπηκε σε "Ω Αννα-Αννα", με αφορμή την ανάδειξη σε Σταρ Ελλάς της κόρης του Πρέλεβιτς!
  • Απ' τη στιγμή που ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφάσισε να συνεχίσει για μία ακόμη σεζόν στον Ολυμπιακό κυκλοφόρησαν φήμες περί ανάληψης καθηκόντων γενικού αρχηγού στους ερυθρόλευκους από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Αναδουλειά και στο πληρωμένο σεξ

http://www.sport.gr/files/news/2010-06-18/1276879041_southafrica_250x.jpgΤελικά απ` ό,τι φαίνεται τα περισσότερα πράγματα δεν πάνε προς το παρόν καλά στο παγκόσμιο κύπελλο. Τώρα προέκυψε ένα καινούργιο θέμα όπου οι οι εκδιδόμενες γυναίκες στη Νότια Αφρική- μόνιμες αλλά και "προσωρινά μετανάστριες"- διαμαρτύρονται ότι οι δουλειές τους δεν πάνε καθόλου καλά ή πάνε χειρότερα από ό,τι αρχικά είχαν εκτιμήσει.

Κάποιες άλλες μάλιστα ενημερώνουν τους δημοσιογράφους ότι υπάρχει "πτώση της πελατείας".

Είναι γεγονός ότι, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, όλοι περίμεναν ότι η άφιξη χιλιάδων επισκεπτών στη Νότια Αφρική θα φέρει αυτόματα και αύξηση του τζίρου του "πληρωμένου σεξ".

Αυτός ήταν και ο λόγος που ήλθαν ενισχύσεις και από γειτονικές χώρες με την ελπίδα ότι θα υπάρχει δουλειά ...για όλες.

Η πραγματικόττητα όμως είναι διαφορετική.

Η προσφορά ανέβηκε αλλά η ζήτηση έπεσε αφού όπως φαίνεται οι ξένοι που βρέθηκαν στη Νότια Αφρική δεν δείχνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν την οικονομία της χώρας με αυτόν τον τρόπο.

Σε δηλώσεις της σε εφημερίδα, η Σίαν από το Πορτ Ελίζαμπεθ λέει ότι ακόμη και οι ντόπιοι έχουν ...απομακρυνθεί. "Αλλοι δεν βγαίνουν τόσο συχνά από το σπίτι κι άλλοι είναι τόσο απασχολημένοι από το ποδόσφαιρο που δεν έχουν το μυαλό τους στο σεξ".

Μία άλλη επαγγελματίας η 22χρονη Βι υποστηρίζει ότι έχει χάσει τους μισούς από τους μονιμους πελάτες της λόγω του ποδοσφαίρου.

Ικανοποιημένη από την δουλειά μέχρι τώρα δηλώνει η Τζέγουελ από τη Ζάμπια. Η οποία βρέθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στην πρώτη εβδομάδα των αγώνων και κρίνει τα έσοδα της ικανοποιητικά. "Οι εισπράξεις κυμαίνονται από R 5000 σε R.8000", δήλωσε.

Για την Αστυνομία πάντως ο λόγος που οι συγκεκριμένες δουλειές δεν πάνε καλά είναι από τη μία πλευρά η απροθυμία και ο φόβος των επισκεπτών να πάνε στα διάφορα μπαρ και να αναζητήσουν κοπέλες αλλά και η αδυναμία των πάσης φύσεως εκδιδόμενων να μπουν εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας στα ξενοδοχεία που διαμένουν οι ξένοi.



Made in China οι βουβουζέλες!


Βουβουζέλα Οι περιβόητες βουβουζέλες που έχουν... σπάσει τα νεύρα των τηλεθεατών (και όχι μόνο) του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελούν μία παράδοση στη Νότια Αφρική, αλλά κάνουν ευτυχισμένη την... Κίνα. Οσο κι αν φαίνεται απίθανο, περίπου το 90% των μουσικών αυτών οργάνων κατασκευάζεται σε εργοστάσια της ασιατικής υπερδύναμης και στη συνέχεια εξάγονται στη Νότια Αφρική, φέρνοντας τεράστια έσοδα στους κατασκευαστές.

Για παράδειγμα, ο όμιλος "Τζιγίνγκ Πλάστικ Πρόντακτ" επιβεβαιώνει ότι έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κομμάτια από την αρχή του χρόνου και περιμένει να πουλήσει ακόμη 300.000-500.000 ως το τέλος του Μουντιάλ.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Βου Γιτζούν, δηλώνει μάλιστα ότι τον τελευταίο μήνα έχει σημειωθεί "έκρηξη" και στις πωλήσεις εντός συνόρων, με τια παραγγελίες να ανέρχονται στις 150.000 βουβουζέλες. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλα εργοστάσια της Κίνας, που φαίνεται πως χτύπησε ακόμη μία «φλέβα χρυσού», έστω και με ημερομηνία λήξης...

Άρης -Προφορική συμφωνία με τον Οριόλ

http://www.sport24.gr/ast/cov/re/re_2010_6_16_9_24_22_b.jpgΣε προφορική συμφωνία με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, Οριόλ Λοθάνο Φαράν, έχει έρθει η ΠΑΕ Άρης για συμβόλαιο τριετούς χρονικής διάρκειας.Ο 29χρονος Καταλανός που μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην Ρασίνγκ Σανταντέρ αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Μία κίνηση με την οποία η ΠΑΕ Άρης φροντίζει να καλύπτει την όπως όλα δείχνουν μη παραμονή του Κριστιάν Νασούτι μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Ρίβερ Πλέιτ και την άρνηση της ομάδας της Αργεντινής για την παραχώρησή του στην οικονομική πρόταση που της έγινε.

Κατά τα άλλα στα πλάνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι πάντα και ο Κροάτης επιθετικός, Ντανιέλ Τσέζαρεκ, που τα τελευταία 4,5 χρόνια είχε αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης όπως και ο Ισπανός Χάβι Φουέγκο της Ουέλβα.

Εν τω μεταξύ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Άρης μετά την έγκριση του φακέλου της από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ενημερώθηκε σήμερα και από την UEFA ότι εγκρίθηκε ο φάκελος για την συμμετοχή στο EUROPA LEAGUE της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στο σχετικό έγγραφο με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Άρης πληροί ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της UEFA και μετά από προσεκτικό και αναλυτικό έλεγχο της ΠΑΕ Άρης.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση για την ανάδειξη του αντιπάλου του Άρης για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου.

Η Σερβία μπήκε ξανά στο κόλπο, 1-0 την άτυχη Γερμανία

http://www.contra.gr/images/m/germanyservia2_m.jpgΣτο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε για τα καλά η Σερβία, η οποία κέρδισε με 1-0 την Γερμανία χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Γιοβάνοβιτς στο 38'. Τρία δοκάρια, αποβολή, ένα χαμένο πέναλτι και πολλές κλασικές ευκαιρίες συνέθεσαν ένα ματς που δίκαια μπορεί να φέρει τον τίτλο του καλύτερου στο Μουντιάλ μέχρι τώρα.3': Σουτ του Κεντίρα από πλάγια δεξιά, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

7': Μετά από απομάκρυνση του Βίντιτς, ο Ποντόλσκι με μoνοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στοΐκοβιτς.

11': Σέντρα του Κράσιτς από τα δεξιά για τον αφύλακτο Νίνκοβιτς, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

33': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ από την δεξιά πλευρά, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Γερμανίας. Ο Νόιερ πάντως, ήλεγχε το σουτ.

37': Ο Ουντιάνο εξαντλεί την αυστηρότητά του, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κλόζε. Τα "πάντσερ" είναι αναγκασμένα να αγωνιστούν με δέκα παίκτες για παραπάνω από ένα ημίχρονο.

38' ΓΚΟΛ για τη ΣΕΡΒΙΑ: Σέντρα του Κράσιτς από τα δεξιά, ο Ζίγκιτς κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του στρώνοντας στην μπάλα στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα του Νόιερ.

45+1' ΔΟΚΑΡΙ για τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μετά από σέντρα στην περιοχή της Σερβίας, οι αμυντικοί διώχνουν όπως-όπως και η μπάλα φτάνει στον αμαρκάριστο Κεντίρα, ο οποίος με σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Στοΐκοβιτς. Στην επαναφορά, το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο Μίλερ αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυνόμενους.

46': Ο Ποντόλσκι με διαγώνιο σουτ στέλνει τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στοΐκοβιτς.

54': Σουτ του Φρίντριχ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Στοΐκοβιτς αποκρούει.

57': Ο έβγαλε τετ α τετ τον Ποντόλσκι, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στοΐκοβιτς.

59': Δυνατό σουτ του Ποντόλσκι μέσα από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

60': Η Γερμανία έχει την ευκαιρία για ισοφάριση όταν ο Ζίγκιτς ακούμπησε την μπάλα -χωρίς λόγο- με το χέρι εντός περιοχής.

60' XAMENO ΠΕΝΑΛΤΙ για τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Ποντόλσκι εξελίσσεται σε μοιραίο παίκτη για τα "πάντσερ" καθώς το πεναλτι που εκτέλεσε, αποκρούστηκε από τον Στοΐκοβιτς.

67' ΔΟΚΑΡΙ για τη ΣΕΡΒΙΑ: Η Σερβία ισοφαρίζει τα δοκάρια με τον Γιοβάνοβιτς, το σουτ του οποίου κατέληξε στο δεξί κάθετο της εστίας του Νόιερ.

74' ΔΟΚΑΡΙ για τη ΣΕΡΒΙΑ: Δεύτερο δοκάρι για τη Σερβία (οριζόντιο αυτή τη φορά), μετά από κοντινή κεφαλιά του Ζίγκιτς.

81': Σουτ του Κάτσαρ μέσα από την περιοχή, η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ.

84': Ευθύβολο συρτό σουτ του Ποντόλσκι, η μπάλα φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Στοΐκοβιτς.Σερβία (Ράντομιρ Αντιτς): Στοΐκοβιτς, Κολάροβ, Βίντιτς, Ιβάνοβιτς, Στάνκοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς, Κράσιτς, Νίνκοβιτς, Σούμποτιτς, Κουζμάνοβιτς (75' Πέτροβιτς)
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (70' Κακάου), Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ, Μπάντστουμπερ (76' Γκόμες), Λαμ, Μέρτεσακερ

"Φλερτάρει" Παπασταθόπουλο η Λάτσιο

http://www.sport24.gr/ast/cov/so/socratis.JPG_b.jpgO Σωκράτης Παπασταθόπουλος φοράει τη φανέλα της Τζένοα από το καλοκαίρι του 2008 και μετά, όταν και πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ, ωστόσο δεν αποκλείεται η νέα σεζόν να τον βρει κάτοικος... Ρώμης. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Corriere dello Sport" Λάτσιο και Τζένοα έχουν μπει σε έναν κύκλο διαπραγματεύσεων αναφορικά με παίκτες, με το όνομα του Έλληνα διεθνή σέντερ μπακ να πέφτει στο τραπέζι και να εξετάζεται σοβαρά από τους πρωτευουσιάνους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέσο, οι πρόεδροι των δύο ομάδων Πρετσιόζι και Λοτίτο συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην ιταλική πρωτεύουσα, με τον ισχυρό άνδρα των "ροσομπλού" να εκφράζει την επιθυμία του να αποκτήσει τον Κριστιάν Λεντέσμα και τον ομόλογό του των "λατσιάλι" να ζητάει από την πλευρά του τον διεθνή με τη "σκουάντρα ατζούρα" Σαλβατόρε Μποκέτι.

Ο Πρετσιόζι ξεκαθάρισε όμως πως ο Μποκέτι δεν παραχωρείται και αντιπρότεινε τον Παπασταθόπουλο, με τους Γενοβέζους να τον κοστολογούν 12.000.000 ευρώ και τους ανθρώπους της Λάτσιο από την πλευρά τους να φαίνονται διατεθειμένοι να το σκεφτούν σοβαρά, είτε αποκτώντας τον ως δανεικό με οψιόν κανονικής αγοράς είτε με τη μορφή συνιδιοκτησίας.

Να σημειωθεί πως οι δύο πλευρές ανανεώσαν το ραντεβού τους για... προσεχώς, με τον πρόεδρο της Τζένοα να εξακολουθεί να αναμένει απάντηση για τον Λεντέσμα και τη Λάτσιο να εξετάζει το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής από τη Λάτσιο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από αυτή του επιθετικού Φλόκαρι.

Γιαννάκης τέλος!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ErYJGkU3fv.jpgΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο «ΔΡΑΚΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ. ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ.-Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί και επίσημα ο Γιαννάκης. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, εξέδωσε ανακοίνωση που ευχαριστεί το «δράκο» για τη συνεργασία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Γιαννάκη είχε ξεκινήσει μετά τη λήξη του τέταρτου αγώνα πλέι οφ με τον ΠΑΟ όπου οι «πράσινοι» είχαν πάρει το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

Οι Αγγελόπουλοι ήδη έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν μια μακριά λίστα από ευρωπαίους προπονητές όπως οι Πέσιτς, Μεσίνα, Σκαριόλο, Πιανιτζιάνι και ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Αναμένεται η τελική απόφαση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού.

Πωλείται οριστικά ο Μαϊκόν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2d2a7f7252cad1637c468964e965e372_L.jpg?1276846251?1276846251?1276846251Την πρόθεση των διοικούντων της Ίντερ να πουλήσουν τον Μαϊκόν αποκάλυψε ο ισπανικός Τύπος, αφού ο ίδιος ο Βραζιλιάνος επιθυμεί να μεταγραφεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου θα συνεργαστεί και πάλι με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Πωλητήριο και …επίσημα στον Μαϊκόν έβαλε η Ίντερ όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμα της Παρασκευής η ισπανική εφημερίδα «As», αφού ο Βραζιλιάνος αμυντικός θέλει να μεταγραφεί στην Ρεάλ Μαδρίτης και να δουλέψει και πάλι με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο ατζέντης του 29χρονου εξέφρασε στον Μάσιμο Μοράτι την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να ακολουθήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο στο «Μπερναμπέου» και πλέον η Ίντερ θα προσπαθήσει απλά να αποσπάσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό από τη Ρεάλ.
Η αρχική πρόταση των Ισπανών, ύψους 25 εκ. ευρώ, απορρίφθηκε με… συνοπτικές διαδικασίες και σύμφωνα με την εφημερίδα θα χρειαστούν πάνω από 30 εκ. για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Το πιο πιθανό πάντως είναι η διοίκηση των «μερένχες» να δώσει όσα όσα, ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος έχει μεγάλη αδυναμία στις ικανότητες του Μαϊκόν.

Στη Μ.Σίτι για 4 χρόνια ο Γιάγια Τουρέ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/to/toure_2010_6_18_13_16_12_b.jpgMετά από τρία χρόνια παρουσίας στο "Καμπ Νόου" και 75 συμμετοχές (4 γκολ) για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γιάγια Τουρέ προβάρει ήδη τη γαλάζια φανέλα της Μάντσεστερ ΣίτιΌπως αποκαλύπτει σήμερα η αγγλική "Sun" ο 27άχρονος Ιβοριανός άσος αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο καλοκαιρινό απόκτημα των "πολιτών" καθώς ήρθαν σε τελική συμφωνία με τους Καταλανούς έναντι του ποσού των 25.000.000 λιρών.

Η ίδια πηγή συμπληρώνει πως η επισημοποίηση του "deal" θα γίνει μέχρι απόψε το βράδυ (18/6), με το ιατρικό επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι να κατευθύνεται προς τη Νότια Αφρική για να συναντηθεί με τον Τουρέ, ο οποίος προετοιμάζεται με τους υπόλοιπους διεθνείς της Ακτής Ελεφαντοστού ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τη Βραζιλία για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Την επιβεβαίωση της επικείμενης συμφωνίας έκανε και ο μάνατζερ του παίκτη, Ντιμίτρι Σέλουκ, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ona FM" ("έχει κλείσει κατα΄95% το θέμα, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και το μόνο που απομένει είναι να μπουν οι υπογραφές"), ενώ σύμφωνα με το αγγλικό ταμπλόιντ ο Τουρέ θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με απολαβές 6.000.000 λίρες για κάθε σεζόν.

"Ναι" στην άδεια για τον Ηρακλή!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ir/ira.JPG_2010_6_18_12_6_8.jpg_b.jpgΗ Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ που εκδίκασε την Τετάρτη την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής για συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Super League φαίνεται να αποδέχεται τελικά τον φάκελο ζητώντας ωστόσο δύο ακόμη έγγραφα για να δώσει το τελικό ΟΚ. Αυτό αναφέρουν σημερινές πρωινές από την Αθήνα που έχουν φθάσει όχι απλώς στην Θεσσαλονίκη αλλά και στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στις εγκαταστάσεις της Μίκρας σκορπίζοντας ικανοποίηση τόσο σε όλους τους εκεί παρευρισκόμενους όσο σε όλη την οικογένεια της ομάδας.

Μάλιστα η πρώτη αντίδραση που υπάρχει, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φθάσει κάποιο επίσημο έγγραφο στο φαξ των γραφείων της ΠΑΕ είναι ότι: «Αφού φθάσαμε μέχρι εδώ θα τα καταφέρουμε».

Δείγμα πως ακόμα και αυτά τα δύο τελευταία έγγραφα που απαιτούνται από την Επιτροπή Αδειοδότησης για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League υπάρχει η δυνατότητα να δοθούνε και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Μέχρι δηλαδή και απόψε το βράδυ, της Παρασκευής (18/06), ώστε να κλείσει μία και καλή το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες με την επίτευξη μίας μεγάλης ανατροπής και δικαίωσης της προσπάθειας όλων το διάστημα αυτό.Πηγη sport24

Καϊτά:"Ζητώ συγνώμη από τους Νιγηριανούς"

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ka/Kaita_2010_6_18_12_56_8_b.jpgΑπαρηγόρητος ο μέσος της εθνικής Νιγηρίας, Σάνι Καϊτά αδυνατεί να πιστέψει πως η ανόητη αποβολή του κόστισε την ήττα στους "Super Eagles" στην αναμέτρηση με την Ελλάδα. Ο άσος της Αλάνια Βλαντικαφκάζ αποβλήθηκε στο 33΄ καθώς έχασε την ψυχραιμία του, κλωτσώντας στο γόνατο τον Βασίλη Τοροσίδη.

Αισθανόμενος ενοχές για την πράξη του ζήτησε συγνώμη από όλους τους συμπατριώτες του.

"Έκανα ένα μεγάλος λάθος αλλά ο Τοροσίδης με χτύπησε με την μπάλα και αντέδρασα. Ήταν λάθος κίνηση και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους συμπαίκτες μου αλλά και όλους τους Νιγηριανούς" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι και να νικήσουμε τη Νότια Κορέα" υπογράμμισε ο βοηθός του Λαρς Λάγκερμπακ και παλαιά δόξα της εθνική Νιγηρίας, Ντάνιελ Αμοκάτσι.

Επεισόδια και συλλήψεις μετά το θρίαμβο των Lakers

http://www.contra.gr/images/m/lo_m.jpgΈχει γίνει παράδοση πια, οι L.A. Lakers να παίρνουν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και σε διάφορα μέλη της καλιφορνέζικης πόλης να γίνονται σφοδρά επεισόδια. Αυτά σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Los Angeles που έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για το περήφανο repeat των τίτλων.Τουλάχιστον 15 άτομα συνελήφθησαν καθώς η βία ξέσπασε σε διάφορες γειτονιές γύρω από το Staples Center, με πολίτες να πετούν πέτρες, καδρόνια, ενώ έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κατέλαβαν ένα ταξί πριν αποφύγει τελικά τον κίνδυνο ο οδηγός.

Οι τηλεοπτικές κάμερες έπιασαν διάφορες εικόνες καταστροφής, οι οποίες επαναλήφθηκαν μετά τα περσινά, αν και φέτος υπήρχαν πολλές αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο. Η πυροσβεστική δέχτηκε 37 κλήσεις σε διάστημα τριών ωρών μετά τη λήξη του τελικού, για περιστατικά εντός μισού μιλίου από το γήπεδο, την ώρα πάντως που χιλιάδες κόσμου πανηγύριζαν για τη μεγαλειώδη νίκη του Kobe Bryant και της παρέας του

Αγνοούνται τέσσερις Βορειοκορεάτες παίκτες. Φήμες πως ζητούν πολιτικό άσυλο

http://www.contra.gr/images/m/kim_m.jpgΗ πολιτική πάντα ιντριγκάρει, ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Οι αναφορές για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα παρακολουθούνται από το φίλαθλο κοινό ως κάτι το εξωπραγματικό, απλά όμως επιβεβαιώνει όσα γνωρίζουν οι ταξιδεμένοι, ή όσα ψυχαναιμίζονται οι σκεπτόμενοι πολίτες, ότι η ζωή δεν είναι ίδια σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Ως μία όχι και τόσο απρόσμενη συνέπεια, η Βόρεια Κορέα προγραμμάτισε για σήμερα συνέντευξη Τύπου ώστε να αναφερθεί στην εξαφάνιση τεσσάρων παικτών της!Η φημολογία αναφέρει πως οι παίκτες που δεν βρέθηκαν πουθενά παρά τις διαρκείς αναζητήσεις των υπευθύνων της ομάδας, ζητούν να πάρουν πολιτικό άσυλο, επισήμως ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, άρα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη σίγουρο. Οι παίκτες είναι ο επιθετικός αλλά δηλωμένος ως τερματοφύλακας Κιμ Μιόνγκ Γουόν, ο επιθετικός Αν Τσολ Χιόκ και οι μέσοι Κιμ Κιόνγκ και Πακ Σουνγκ Χιόκ.Είναι χαρακτηριστικό πως η Βόρεια Κορέα δήλωσε απόντες τους τέσσερις στον εναρκτήριο αγώνα της με τη Βραζιλία, γι' αυτό και σήμερα θα τοποθετηθεί επίσημα στο θέμα. Πίσω στη χώρα τους, οι Βορειοκορεάτες δεν βλέπουν καν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή ωστόσο, δεν είναι και η μοναδική διαφορά τους με το δυτικό κόσμο.

Μίσελ ανακοινώνεται, Τσέζαρεκ συμφωνεί


Ο Τσέζαρεκ σε προσπάθεια του... Ενώ περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μίσελ, του Βραζιλιάνου που πέρασε από τις εξετάσεις και είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο για να γίνει ο αντί-Αράνο, μια ακόμη μεταγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την ακρίβεια, η απόκτηση του Τσέζαρεκ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη αν σταθούμε στις πληροφορίες που πηγάζουν από την ΠΑΕ Αρης.

Ο Κροάτης επιθετικός θα προστεθεί στη γραμμή κρούσης για την ομάδα του, δίπλα σε Κόκε και Κάμπορα και όλα δείχνουν ότι θα προσπαθήσει να κερδίζει τους αρειανούς που έδειξαν συμπάθεια στον Έντι Τζόνσον. Ωστόσο, ο Αμερικανός δεν μπορεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη, η Φούλαμ ζητά πολλά για να τον παραχωρήσει και το τέλος της συνεργασίας έχει επέλθει οριστικά.

Ο 27χρονος Ντάνιελ Τσέζαρεκ βρισκόταν ψηλά στη λίστα των κιτρίνων για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Υπενθυμίζεται πως ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης μετά από παρουσία τριών χρόνων. Οι επαφές βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαφορά που υπήρχε στο οικονομικό καλύπτεται και η μεταγραφή του Τσέζαρεκ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

ΠΑΟΚ-Ο ακριβός κύριος Ρόμενταλ


Ο Ντένις Ρόμενταλ Η φημολογία για τον Ντένις Ρόμενταλ αποτελεί χαρακτηριστικό της μεταγραφικής περιόδου κατά την οποία ακούγονται πολλά και διάφορα. Για την ιστορία πάντως, ο Ρόμενταλ, διεθνής με την εθνική Δανίας, βρίσκεται στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και το συμβόλαιο του με τον Αγιαξ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Μένει ελεύθερος από την Ολλανδία και αναζητεί την επόμενη στάση στην καριέρα του. O 31χρονος εξτρέμ έχει κάνει μία γεμάτη σεζόν με τη φανέλα του Αγιαξ, αφού είχε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας και έξι στο κύπελλο. Ο Ρόμενταλ πέρασε από την Αϊντχόβεν, τη Βααλβάικ και από εκεί μετακόμισε στη Τσάρλτον για να καταλήξει πριν από τρία χρόνια στον Αγιαξ. Με την εθνική του «γράφει» 97 συμμετοχές και έχει πετύχει 16 γκολ.

Προφανώς το οικονομικό είναι τεράστιο θέμα. Η διαφορά είναι σημαντική. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλα συμβόλαια που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο.

Αλλες είναι οι προτεραιότητες
Μπορεί ο Εσπόζιτο να αναφέρει σε δηλώσεις ότι υπάρχει επαφή με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα. Μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας που αναμένεται να προκύψει μια ακόμη μεταγραφή, υπάρχουν διαφορετικές λύσεις που εξετάζονται.

Αναφέρονται δύο στόχοι, δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη Νότια Αφρική και που ένας τουλάχιστο από αυτούς αγωνίζεται στην ομάδα του και δεν συμπληρώνει απλά την αποστολή.

Ο Πιλούντ κι ο Γκουστάβο
Δημοσιεύματα από την Αργεντινή, αναφέρουν ότι ο Ιβαν Αλέξις Πιλούντ που αγωνίστηκε στην Εσπανιόλ και βρίσκεται στο δρόμο για την Εστουντιάντες, η οποία τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με την Τίρο Φεντεράλ, στην οποία ανήκει ο παίκτης.

Ο Αργεντίνος δεξιός μπακ προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Αποτελεί παλιότερη πρόταση των ατζέντηδων, μέσα από μια λίστα με ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική. Να σημειωθεί ότι ο Γκουστάβο, της Κέρκυρας, είναι ο ποδοσφαιριστής που φαίνεται να προηγείται για αυτή τη θέση.

Ο Πιλούντ ξεκίνησε με τη Τίρο Φεντεράλ. Το 2008 μετακόμισε στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Η Εσπανιόλ τον απέκτησε ως δανεικό, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού με εννέα συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πάνω από τρεις χιλιάδες
Πάνω από τρεις χιλιάδες είναι πλέον τα διαρκείας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η απόκτηση του Σαλπιγγίδη αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην πώληση των εισιτηρίων και η αύξηση ήταν εμφανής. Το ίδιο να συμβεί και σήμερα, με τη συμμετοχή των οπαδών του δικεφάλου που σπεύδουν να εξασφαλίσουν μια θέση στην Τούμπα, για την επόμενη σεζόν.

Πιο κοντά σε Οριόλ και Φουέγκο ο Άρης

Πιο κοντά σε Οριόλ και Φουέγκο ο Άρης

Αγκαλιά με τον Οριόλ Λοθάνο και… δύο ανάσες από τον Χάβι Φουέγκο βρίσκεται ο Άρης. Στην τελική ευθεία από την πραγματοποίηση δύο σπουδαίων μεταγραφών είναι οι «κίτρινοι». Οι συντονισμένες κινήσεις, η στενή παρακολούθηση και το συνεχές πρέσινγκ φαίνεται ότι φέρνουν αποτέλεσμα αφού από ώρα σε ώρα αναμένονται και οι ανάλογες ανακοινώσεις. Μεταξύ των δύο βέβαια υποθέσεων, όπως γράφουμε και στο ξεκίνημα, πολύ πιο κοντά είναι ο σέντερ μπακ και λίγο πιο μακριά ο αμυντικός χαφ.

Καλά τα νέα για Οριόλ

Αν δεν είναι σίγουρο είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Οριόλ Λοθάνο, μετράει μέρες ίσως και ώρες για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο το οποίο έχει να κάνει με τη συνεργασία του με τον Άρη.
Αυτό ανέφεραν οι χτεσινές πληροφορίες από το ρεπορτάζ, με τους «κίτρινους» να έχουν προχωρήσει ακόμη και σε προσυμφωνία.
Το καλό στην περίπτωση του πρώην κεντρικού αμυντικού της Σαντατέρ είναι ότι είναι παντελώς ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του άρα μπορεί να κάνει όνειρα από τώρα.
Το κακό-αν μπορεί να το πει κανείς κακό- ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν είχε και τόσο γεμάτα πρωταθλήματα, αφού αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα τραυματισμών, τα οποία όμως -κατά δήλωσή του- τα έχει ξεπεράσει. Αν δεν αλλάξει κάτι στα σχέδια των δύο πλευρών ο Οριόλ θα έρθει Θεσσαλονίκη μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα(το αργότερο μέχρι τις 20 του μήνα).

Σε απόσταση …βολής ο Φουέγκο

Στο σωστό δρόμο πορεύονται οι διαπραγματεύσεις και με τον Χάβι Φουέγκο.
Ο Ισπανός αμυντικός μέσος , κερδίζει οριστικά τη μάχη από τον συμπαίκτη του τον Χεσούς Βάσκεθ και πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκαθαρίσει τη στάση του.
Οι συστάσεις λένε ότι πρόκειται για έναν ακούραστο χαφ, με αεροδυναμικές δυνατότητες και πολύ καλά στατιστικά. Δεν αποκλείεται το Σάββατο άνθρωπος του Άρη να βρεθεί στην Ισπανία για να δεί από κοντά τον άσο της Ουέλβα και να κάνει τις τελικές συζητήσεις.

«Ναι», υπό προϋποθέσεις…

«Ναι», υπό προϋποθέσεις…

Η πιο καθοριστική ημέρα για την αδειοδότηση του Ηρακλή είναι η σημερινή, έως την… επόμενη!
Κι αν απορείτε με τον πρόλογο, διαβάστε παρακάτω, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Η τριμελής επιτροπή (Μπαρτζής, Σαρρής, Σμαϊλης) θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή της για την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής, μετά την εξέταση όλων των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, αλλά και των καταθέσεων που καταγράφηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση στα γραφεία της ΕΠΟ.
Η απόφαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Μetrosport» θα είναι ΘΕΤΙΚΗ για τον Ηρακλή, αλλά ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Και εξηγούμαστε:
-Αποφασίζουν να δεχθούν την έφεση κατά της πρωτοβάθμιας επιτροπής (που «έκοψε» τον φάκελο) ως βάσιμη, ελέγχοντας όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν, αλλά διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν και κάποια ακόμη στοιχεία που θα πρέπει να προσκομιστούν!
Θα δίνουν στον Ηρακλή μια μικρή προθεσμία (έως 7 ημέρες) για να συγκεντρώσει αυτά τα χαρτιά και να τα προσκομίσει, προκειμένου να μην έχει πρόβλημα και να μην ξανασυνεδριάσει η επιτροπή γι αυτό το θέμα, παρά μόνο για να δώσει την οριστική άδεια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Άλλωστε υπάρχει προθεσμία, το όριο κανονισμών, έως τις 26 Ιουνίου, όταν και θα πρέπει να έχουν τελειώσει τα πάντα, γι αυτό άλλωστε και χτες πήρε την απόφαση η Superleague να επικυρώσει τη βαθμολογία στις 24 του μήνα. Στιγμές αγωνίας, που εξακολουθούν…

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
Τα επιπλέον δικαιολογητικά που θα ζητήσει η επιτροπή έχουν να κάνουν με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και τους διακανονισμούς με παίκτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Σερζ Ντιέ, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει εξοφληθεί από τον Ηρακλή!
Όσον αφορά στο πρώτο θέμα, αυτό της αύξησης, θα ζητηθούν κάποια επιπλέον δικαιολογητικά και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τρόπου εισόδου των χρημάτων στην ΠΑΕ, αλλά και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, χωρίς να αμφισβητείται η κατάθεση χρημάτων από πλευράς Μυτιληναίου, που έγινε με όλους τους νόμιμους τρόπους (ακόμη και με ενημέρωση της εφορίας).
Για τους διακανονισμούς με παίκτες, εκτός της περίπτωσης Ντιέ, δεν κατέστη δυνατόν να πληροφορηθούμε τα άλλα ονόματα, αλλά με κάθε επιφύλαξη αναφέρουμε αυτά των Λέκι, Ντίκα, που φαίνονται να έχουν υπογράψει τις αποδείξεις πληρωμών και να έχουν εξοφληθεί από την ΠΑΕ.
Ίσως να βρήκαν κάποια λεπτομέρεια που πρέπει να διευκρινιστεί.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΤΙΕ
Για την περίπτωση Ντιέ, υπάρχει κάτι «τρελό». Ο δικηγόρος του παίκτη, Γιώργος Ζελελίδης μίλησε με τον πελάτη του και ο Ντιέ του είπε ότι ουδέποτε έστειλε χαρτί κατά του Ηρακλή, ήταν μάλιστα διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα για να το δηλώσει ενώπιον της επιτροπής!
Ζητήθηκε από την ΠΑΕ να του πληρώσει το εισιτήριο Ακτή Ελεφαντοστού-Παρίσι-Αθήνα με επιστροφή (κόστος 1.500 ευρώ), αλλά οι άνθρωποι της ΠΑΕ είπαν στον δικηγόρο ότι δεν χρειάζεται να παραστεί ο Ντιέ!
Παρ΄ όλα αυτά και παρά την αδράνεια της σημερινής διοίκησης στο θέμα Ντιέ, εμφανίστηκε νέο χαρτί στα γραφεία της ΕΠΟ με σφραγίδα από την ελληνική πρεσβεία του Παρισιού, που αναφέρει ότι ο παίκτης δεν έχει πληρωθεί!!!
Τώρα, τι να πει κανείς;

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ «ΡΟΥΦΙΑΝΟ»!
Όλα αυτά δείχνουν πέρα από την απειρία, την έλλειψη ικανότητας στο παρασκήνιο, αλλά και ότι η ομάδα κινείται με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, έχοντας μέσα στα γραφεία έναν «ρουφιάνο»! Κάποιος από αυτούς που μπαινόβγαιναν τελευταία εντός του κτιρίου της Μίκρας δεν έκανε άλλη δουλειά από το να μοιράζει στοιχεία προς τους «εχθρούς» του Ηρακλή. Τα περισσότερα (αρνητικά) στοιχεία από αυτά που έφταναν στην επιτροπή, τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και την εφέσεων, στέλνονταν από ανθρώπους του παρασκηνίου που ΘΕΛΟΥΝ

ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΗΡΑΚΛΗ!
Βρείτε τον «ρουφιάνο» και δώστε τον στον κόσμο, λοιπόν!
Το «Μ» παρακολουθεί τα γεγονότα, όπως και το «Αθλητικό Metropolis 95,5» τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που στήριξαν και στηρίζουν τον Ηρακλή σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές της περιπέτειας που περνάει. Πηγη Μετροσπορ

Υποψήφιος για τον πάγκο ο Πελεγκρίνι

http://www.sport24.gr/ast/cov/re/real_2009_6_1_23_47_1_b.jpgΣτην λίστα των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, βρίσκεται και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Χιλιανός πρώην προπονητής της "Βασίλισσας" συναντήθηκε με τους ιθύνοντες των "κόκκινων" και ήρθε για να προστεθεί στην λίστα στην οποία βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Ρόι Χόντγκσον αλλά και ο Κένι Νταλγκλίς.

Ο Πελεγκρίνι ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι τα ηνία της Ρεάλ αλλά απολύθηκε μετά την απώλεια του πρωταθλήματος.

Πρόσωπο της ημέρας: Αλέξανδρος Τζιόλης

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/681999_b.jpgΟ Αλέξανδρος Τζιόλης έδωσε απαντήσεις στους επικριτές τους, στους "καλοπροαίρετους" και πάνω από όλα στον εαυτό του. Ο Τζιόλης ήταν με διαφορά το πρόσωπο της ημέρας που σημαδεύτηκε με μια σπουδαία νίκη για την Εθνική Ελλάδας. Το Μουντιάλ της Αφρικής μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως το τουρνουά των συναισθημάτων, όσον αφορά την Ελλάδα, αφού από εκεί που όλοι μας ρίξαμε στα τάρταρα την Εθνική μας ομάδα, μέσα σε ένα παιχνίδι την ανεβάσαμε και πάλι στην κορυφή του Ολύμπου.

Ένας ποδοσφαιριστής παρόλα αυτά ξεχώρισε από το πρώτο κιόλας ματς και έδειξε σε όλους πως δεν πήγε στην Νότιο Αφρική για διακοπές, και ούτε περίμενε να ξυπνήσει ο εγωισμός του από την σκληρή κριτική για να αποδώσει.

Ο λόγος για τον 25χρονο αμυντικό μέσο της Σιένα Αλέξανδρο Τζιόλη, που με το καλημέρα πήρε την Ελλάδα από το χεράκι και την οδηγεί σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές (αν ολοκληρωθεί με πρόκριση στην επόμενη φάση) στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Στο παιχνίδι με την Κορέα ο Τζιόλης ήταν ο μόνος στα χαφ που πάλευε και μάρκαρε σε όλο το γήπεδο (μέχρι να μπει ο Πατσατζόγλου), ενώ στον αγώνα με την Νιγηρία πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

Κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και στο τέλος από το δικό του σουτ προήλθε το νικητήριο γκολ του εξαιρετικού επίσης Βασίλη Τοροσίδη.

Όπως και στην Πορτογαλία, έτσι και στην Νότιο Αφρική, οι Έλληνες έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα όταν βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους. Μακριά από την μιζέρια και την “καλοπροαίρετη” κριτική που στάζει δηλητήριο.
Ένα εκπληκτικό βίντεο με τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας

Τα κόκκαλα του γερου-Θόδωρου έτριξαν πολλάκις

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs267.snc3/23100_1684387635_7098_s.jpgΟ γίγαντας Ατματσίδης είχε πει κάποτε πως ήρωες ήταν ο Κολοκοτρώνης και ο Παπαφλέσσας. Και το βέβαιο είναι τα κόκκαλα του γερου-Θόδωρου έτριξαν πολλάκις και πλειστάκις σήμερα από τη σπαρταριστή, έως γραφική, περιγραφή του Πουρουπουπού.

Όπως και τα δικά μας έτριζαν από αγωνία. Τρώγαμε τα νύχια μας, βρίζαμε, αποθεώναμε. Και, επαναλαμβάνω όπως και στο τελευταίο άρθρο, ουδείς είναι υπεράνω κριτικής.

Αυτή την Εθνική θέλαμε. Αυτή γαμώτο! Νικήσαμε τη Νιγηρία κι ακόμη είμαι τσαντισμένος για την ήττα του Σαββάτου από τη Νότια Κορέα, πειράζει; Και είμαι τσαντισμένος επειδή είναι φως φανάρι πώς αδικήσανε τους εαυτούς τους.

Επρεπε να πέσει το κράξιμο του αιώνα για να ξυπνήσει ο Ρεχακλής και να βάλει στο ματς Παπασταθόπουλο, Κυργιάκο και Σαλπιγγίδη;
Επρεπε να πέσει το κράξιμο του αιώνα για να κάτσει ο Χαριστέας στον πάγκο;
Επρεπε να πέσει το κράξιμο του αιώνα για να ματώσει τη φανέλα ο Σαμαράς;
Επρεπε να πέσει το κράξιμο του αιώνα για να μπει ο Νίνης;

Σαφώς και δεν έπρεπε. Εγινε όμως. Κι όπως τους κράξαμε το Σάββατο, θα τους αποθεώσουμε σήμερα που τρώγανε σίδερα. Όπως το 2004. Εκεί τους αγαπήσαμε, αργά αλλά εκεί το κάναμε.

Κι ας μην στραβομουτσουνιάζει ο χερ Οτο. Σκέψου, κόουτς, πως δεν είχαμε νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από τις 4 Ιουλίου 2004, ναι, στον τελικό με την Πορτογαλία στο EURO.

Ναι, ίσως να μην νικούσαμε αν δεν έμεναν οι άλλοι, οι Νιγηριανοί, με δέκα… Μάλλον για νέα πανωλεθρία ήμασταν, ειδικά όπως έτρεμαν τα χέρια του Τζόρβα και τα πόδια των άλλων δέκα. Αλλά πόσες και πόσες η πουτάνα η μπάλα δεν μας την έχει κάνει γυριστή;

Επίσης… Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι φοβηθήκατε ότι ακόμη και με παίκτη παραπάνω περισσότερες πιθανότητες είχαμε να φάμε δεύτερο παρά να ισοφαρίσουμε; Πόσοι δεν εικάσατε ότι «σιγά μην κάνει αλλαγές ο Γερμαναράς, πάλι με τρεις πίσω θα μείνουμε, για τις γιόμες»; Για να δω χεράκια… Κι άλλος, κι άλλος;

Ας το απολαύσουμε, όσο κρατάει ............. Επιμελεια Koubanezos

Πλησιάζει ο Ντιόπ


O Πάπα Μπούμπα Ντιόπ... Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην ΑΕΚ, η οποία κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στον Σενεγαλέζο άσο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Sportday" η "Ενωση" ανέβασε τις ετήσιες αποδοχές του 32χρονου άσου, κατεβάζοντας τους αριθμούς στα μπόνους.

Συγκεκριμένα ο Ντιόπ θα παίρνει περίπου όσα χρήματα λάμβανε από την Πόρτσμουθ (750.000 ευρώ) και όσα έβαζε στον τραπεζικό του λογαριασμό τον επόμενο χρόνο από τον αγγλικό σύλλογο.

Ακόμα και όταν υπάρξει συμφωνία με την πλευρά του Ντιόπ, θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο των "πομπέις". Η ΑΕΚ ελπίζει ότι η Πόρτσμουθ δεν θα ζητήσει χρήματα για τον Ντιόπ και θα τον αφήσει ελεύθερο για να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του.

Στο στρατόπεδο της "Ενωσης" υπάρχει αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες ο Σενεγαλέζος θα έχει ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Εκλεψε... τυρί και τον έδιωξαν!

Σε πρόωρη επιστροφή στην Αργεντινή από δικαστήριο της Ν.Αφρικής εξαναγκάστηκε ο 33χρονος Ερνέστο Σολντάτι.Ο λόγος; Ο Αργεντινός φίλαθλος συνελήφθη επειδή… έκλεψε ένα κομμάτι τυρί γκούντα από σούπερ μάρκετ της Πραιτόρια!

Ο Σολντάτι οδηγήθηκε σε ένα ειδικό δικαστήριο, που ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις που αφορούν αδικήματα φιλάθλων του Μουντιάλ, και καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 21 ευρώ και να εγκαταλείψει τη χώρα.

Στην απολογία του υποστήριξε πως μαζί με την παρέα του θα επέστρεφαν αεροπορικώς την Τετάρτη (16/6) στην Αργεντινή κι έκλεψε το τυρί για να φάει, επειδή είχε ξεμείνει από χρήματα… Εξαιτίας πάντως της σύλληψης του έχασε την πτήση του και μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει στη Ν.Αφρική.

Το πρόστιμο τελικά το πλήρωσε αφού δανείστηκε χρήματα από την παρέα του, η οποία ήταν εξοργισμένη μαζί του για το γεγονός πως εξαιτίας του έχασαν την πτήση!

Η ειρωνεία είναι πως αν ο Σολντάτι είχε ζητήσει λεφτά από τους φίλους του για να αγοράσει το τυρί θα του είχε κοστίσει μόλις 1,5 ευρώ!

«Φταίνε οι …βουβουζέλες»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4c88346467ebba9e0747c921ee7c23eb_L.jpg?1276837456?1276837456?1276837456Οι …βουβουζέλες ευθύνονται για το τραγικό λάθος που έκανε ο Μάρτιν Ντεμικέλις στην αναμέτρηση με την Κορέα σύμφωνα με τον αρχηγό της Αργεντινής, Χαβιέ Μασεράνο που δικαιολόγησε τον συμπαίκτη του για το έτοιμο γκολ που έδωσε στους Ασιάτες. Για το γκολ που δέχτηκε η Αργεντινή από την Κορέα μετά από το τραγικό λάθος του Μαρτίν Ντεμικέλις και λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο δεν φταίει ο άσος της Μπάγερν Μονάχου αλλά οι …βουβουζέλες!
Αυτή είναι η άποψη του Χαβιέ Μασεράνο, ο οποίος θέλησε να δικαιολογήσει τον συμπαίκτη του, λέγοντας ότι ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα παραδοσιακά όργανα των Νοτιοαφρικανών δεν επιτρέπει την συγκέντρωση στους παίκτες των ομάδων και έτσι είναι επιρρεπείς στα λάθη:

«Με τον θόρυβο του σταδίου ήταν πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε με τους συμπαίχτες μας. Ο Μάρτιν δεν άκουσε ότι κάποιος ερχόταν από πίσω του. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως και πρέπει να ξεπερνάμε τις κακές στιγμές και να προχωράμε», είπε αρχικά ο μέσος της Λίβερπουλ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ευρεία νίκη της «μπιανκοσελέστε» επί της Κορέας:


Ο μέσος της Λίβερπουλ δήλωσε επίσης απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της «Μπιανκοσελέστε» κόντρα στη Νότια Κορέα: «Από το πρώτο λεπτό ελέγξαμε τον ρυθμό και ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο. Οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι από ότι περιμέναμε αλλά πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη».

Κορυφαίος προπονητής ο Μπαρτζώκας

http://www.novasports.gr/media/56456.jpg

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010, καθώς στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 39 εκπρόσωποι των ΜΜΕ απ όλη την Ελλάδα, συγκέντρωσε 80 ψήφους. Ο προπονητής του Αμαρουσίου άφησε στην δεύτερη θέση τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Γιώργος Μπαρτζώκας (Μαρούσι) 80

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός) 67

Γιάννης Σφαιρόπουλος (Κολοσσός Ρ.) 60

Ηλίας Ζούρος (Πανελλήνιος) 17

Μηνάς Γκέκος (ΑΕΚ) 3

Ντέιβιντ Μπλατ (’ρης) 3

Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ) 2

Θανάσης Σκουρτόπουλος (Περιστέρι) 2

«Ψάχνεται» για Δάρλα ο Άρης ?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0b78dcb8e2295067b102f6d8380e7b77_L.jpg?1276834906?1276834906?1276834906Έντονη είναι η φημολογία ότι στο άμεσο μέλλον επίκειται κίνηση του Άρη για την απόκτηση του Φίλιππου Δάρλα από τον Παναθηναϊκό, αφού ο Έλληνας άσος δεν βρίσκεται στα πλάνα των «πράσινων» και ψάχνει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Φίλιππος Δάρλας είναι ένας από τους παίκτες που σίγουρα θα ενδιέφεραν τον Άρη, αφού συμπληρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει σε παίκτες η διοίκηση των «κίτρινων» ενόψει της νέας χρονιάς.
Είναι Έλληνας, έχει ικανότητες να προσφέρει, ενώ είναι και σχετικά …φτηνός, αφού με δεδομένη την οικονομική κρίση που υπάρχει, οι «κίτρινοι» όπως και οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν να βρουν λογικές χρηματικά λύσεις, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όπως είναι γνωστό, οι 27χρονος ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα των «πρασίνων» ενόψει της νέας σεζόν και δεν αποκλείεται οι Θεσσαλονικείς να κινηθούν άμεσα για την απόκτησή του.
Τη φετινή σεζόν ο Αγρινιώτης άσος έπαιξε σε 11 ματς χωρίς να σκοράρει με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ο μακεδονικός σύλλογος όμως πιθανότατα έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για την απόκτηση του αριστερού οπισθοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Φωτο Ημερας

Με τέτοιο καύσωνα θέλουμε κάτι να μας δροσίσει.

Μαραντόνα: "Δεν είμαι γκέι"

http://www.contra.gr/images/m/maradonadilws-17-06_m.jpgΔεν χρειαζόταν να το τονίσει ο ίδιος, αφού στο πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- και διάφορες σχέσεις του με γυναίκες. Απλώς, ένα λάθος στη μετάφραση ανάγκασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα να επαναλάβει την σεξουλική του προτίμηση στο αντίθετο φύλλο.Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με τη Ν.Κορέα, ο εκλέκτορας της εθνικής Αργεντινής ρωτήθηκε από Βρετανό δημοσιογράφο για το γεγονός πως πανηγυρίζει ενθέρμως τα γκολ με τους παίκτες του ανταλλάσσοντας αγκαλιές και φιλιά.

Ενα λάθος του μεταφραστή, έκανε τον Μαραντόνα, όπως θα δείτε στο παρακάτω video, να σπεύσει να τονίσει πως δεν είναι γκέι. "Me gustan las mujeres" (Μου αρέσουν οι γυναίκες), είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΟΚ-Δύο μεταγραφές και τέλος.Οι συζητήσεις για μειώσεις σε Μουσλίμοβιτς - Κοντρέρας

http://www.contra.gr/images/m/berretta_170610_m.jpgΑκόμα δυο μεταγραφές, μετά την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, περιλαμβάνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού. Με την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ενός αριστερού χαφ θα ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα χρονιά.Ο Ζήσης Βρύζας συνομιλεί συνεχώς τηλεφωνικά με τον Μάριο Μπερέτα για την επιλογή του δεξιού μπακ και του αριστερού χαφ, οι οποίοι θα ενισχύσουν την ομάδα στις δυο θέσεις που «πονάει». Αποφασιστικός παράγοντας στις τελικές επιλογές θα είναι το οικονομικό, καθώς το μεταγραφικό μπάτζετ για φέτος θα είναι χαμηλό.

Γι’ αυτό τον λόγο οι πιθανότητες απόκτησης του Γιάννη Μανιάτη είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Οι απαιτήσεις του Πανιωνίου κρίνονται υπερβολικές και συζητείται η φθηνή λύση του Βραζιλιάνου Γκουστάβο, ο οποίες έμεινε ελεύθερος από την Κέρκυρα. Με 200.000 ευρώ το χρόνο έρχεται στη Τούμπα.

Για τη θέση του αριστερού χαφ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αποφασίσθηκε ότι το κασέ του παίκτη που θα αποκτηθεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ. Ποσό το οποίο για ποιοτικό παίκτη σ’ αυτή τη θέση είναι σχετικά μικρό και χρειάζεται πολύ ψάξιμο και τύχη για την εξεύρεση του κατάλληλου.

Γίνονται συζητήσεις μόνο με ελεύθερους παίκτες. Κανένα από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα δεν βρίσκεται μέσα στις βασικές επιλογές, τις οποίες εξετάζουν ο Βρύζας με τον Μπερέτα. Υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ξένων αριστερών χαφ, με τους οποίους υπάρχουν επαφές, αλλά ακόμα η προοπτική συμφωνίας είναι μακριά.

Στο μέτωπο των αποχωρήσεων εκτός από τον Βερόν και τους Εντίνιο, Μουν που τελειώνει ο δανεισμός τους, δεν έχει διαρρεύσει προς το παρόν άλλο όνομα, που θα δει την πόρτα της εξόδου.

Αύξηση διαρκείας λόγω… Σαλπιγγίδη

Η απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη επηρέασε θετικά και τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας της νέας χρονιάς. Μέχρι την Τετάρτη, ημέρα ανακοίνωσης της απόκτησης του διεθνή φορ, πωλούνταν κατά μέσο όρο 190 διαρκείας την ημέρα, ενώ την Πέμπτη πουλήθηκαν 300 διαρκείας. Υπήρξε, δηλαδή, μια αύξηση σχεδόν 50% στις πωλήσεις, η οποία προφανώς οφείλονταν σε ένα σημαντικό βαθμό στην ανακοίνωση απόκτησης του Σαλπιγίδη. Σημειώνουμε, ότι πωλήσεις των διαρκείας έφτασαν, πλέον, τα 3.016 κομμάτια.

Οι συζητήσεις για μειώσεις σε Μουσλίμοβιτς - Κοντρέρας

Σύντομα θα ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και του Πάμπλο Κοντρέρας, με στόχο την μείωση των αποδοχών τους. Το θέμα θα χειριστεί ο Βρύζας. Ο Βόσνιος φορ και ο Χιλιανός αμυντικός έχουν τα μεγαλύτερα συμβόλαια (περίπου 600.000 ευρώ έκαστος ετησίως) και στο πλαίσιο της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που έχει αποφασίσει η διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, θα επιχειρηθεί μια μείωση των πάγιων αποδοχών τους, την οποία θα αναπληρώνουν μπόνους και κίνητρα στόχων. Για τον Κοντρέρας υπάρχει η ιδιαιτερότητα της συμμετοχής του στο Μουντιάλ με την Εθνική Χιλής. Μόλις τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα θα συζητήσει μαζί του ο Βρύζας το συγκεκριμένο θέμα.

Βάσιμη αισιοδοξία για Τούμπα

Τέλος, ήδη ξεκίνησε η οργάνωση εκτέλεσης των βελτιωτικών παρεμβάσεων που ζήτησε το κλιμάκιο της Team και της UEFA για το γήπεδο της Τούμπας. Τα έργα συντονίζουν ο Γιώργος Φαρλαλής και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, καθώς το κονδύλιο που θα χρειασθεί για την αποπεράτωσή τους, είναι εξασφαλισμένο. Στόχος είναι η αδειοδότηση της Τούμπας, που θα δώσει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αγωνισθεί στη φυσική του έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι τελικά η Τούμπα θα πάρει την άδεια, γιατί οι επεμβάσεις που ζητήθηκαν από το ευρωπαϊκό κλιμάκιο είναι υλοποιήσιμες.

Ελεύθερο άφησε τον Γιασικεβίτσιους ο Παναθηναϊκός

http://www.contra.gr/images/m/jasikevicious_pao170610_m.jpgΧωριστούς δρόμους φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν οι Παναθηναϊκός και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά από την εξέλιξη που σημειώθηκε την Πέμπτη.Μία ημέρα πριν από τη λήξη της σχετικής διορίας, οι "πράσινοι" ενημέρωσαν την πλευρά του Λιθουανού πλέι μέικερ ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης που υπήρχε στο μεταξύ τους συμβόλαιο, επιτρέποντάς του να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αν δεν έπαψε το ενδιαφέρον για την παραμονή του Γιασικεβίτσιους στο ρόστερ, δεν αποκλείεται να πρόκειται για μία κίνηση τακτική από τη διοίκηση του "τριφυλλιού". Επειδή η περυσινή συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε συγκεκριμένους όρους που θα έπρεπε να εκπληρωθούν, ενδέχεται οι διοικητικοί ηγέτες του Παναθηναϊκού να προτιμούσαν μία διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.

Ωστόσο πλέον εγκυμονεί ο κίνδυνος να υπογράψει οπουδήποτε αλλού χωρίς να δεσμεύεται στο παραμικρό.

Πρωταθλητές οι Lakers!

http://www.contra.gr/images/m/gasolgiannis1_m.jpgΟι Lakers πήραν τη ρεβάνς από τους Celtics για το χαμένο πρωτάθλημα του 2008 και με το 83-79 στον (κακό ποιοτικά) έβδομο τελικό κατέκτησαν τον τίτλo της κορυφαίας ομάδας στο ΝΒΑ για δεύτερη σερί σεζόν και πέμπτη από το 2000. Το χειροπιαστό πλεονέκτημα των πολλών επιθετικών ριμπάουντ, λόγω της φανερής υπεροχής στη φροντ λάιν, δεν δούλεψε υπέρ των Lakers. Από τη στιγμή που ο Kobe και η παρέα του ήταν τρομερά άστοχοι στα σουτ ή αν θέλετε η άμυνα των Celtics ήταν πέρα από αποτελεσματική, το 14-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου έδειξε μια τάση για το πού θα κινηθεί ο τελικός.

Όχι πως οι «λιμνάνθρωποι» δεν έριξαν… ξύλο. Με τους παγκίτες στο παρκέ και τον Artest να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή επέστρεψαν γρήγορα (προηγήθηκαν 25-23) . Αλλά χωρίς τον καλό Bryant ήταν ένα επίπεδο κάτω, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβάλουν το ρυθμό τους απέναντι σε μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε και το πώς να το πάρει (31-38, 34-40 στο ημίχρονο). Μάλιστα οι «Κέλτες» αθόρυβα αλλά μεθοδικά έφτασαν να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (36-49), διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σε ένα παιχνίδι που υστερούσαν στα ριμπάουντ, ενώ είχαν και περισσότερα λάθη.

Ακόμη κι έτσι πάντως η ομάδα του Λος Άντζελες βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Λίγο με τα ξεσπάσματα του Bryant λίγο με την αυταπάρνηση του Odom η διαφορά έπεσε (45-51, 53-57 στο 36’) και όλα άρχισαν από την αρχή. Ιδίως από την ώρα που τα έμμεσα τρίποντα των Bryant και Artest έφεραν το 61-61 (7:30 πριν από το φινάλε).

Ήταν πλέον η στιγμή για τα μεγάλα παιδιά, όπως ο Bryant που ανέλαβε δράση σε ένα κρίσιμο σημείο και με τέσσερις σερί πόντους έδωσε το πάνω χέρι στους Lakers (68-64). Οι Celtics άρχισαν να χάνουν την αυτοκυριαρχία τους, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άμυνες (χρεώνονταν συνεχώς με φάουλ) και στο 76-70 από καλάθι του Gasol, που προηγουμένως έκοψε τον Pierce, στα 90’’ από το φινάλε η κατάσταση ξεδιάλυνε σε μεγάλο βαθμό. Τα τρίποντα των Wallace και Allen έβαλαν στο παιχνίδι τους Celtics, αλλά το καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ χάθηκε (πάλι ο Gasol ήταν εκεί) κι ο τίτλος έμεινε στο Λος Άντζελες, παρά το τρίποντο του Rondo.

Lakers: Artest 20, Gasol 19(18ρ), Bynum 2, Bryant 23(15ρ), Fisher 10, Odom 7, Farmar, Vujacic 2, Brown, Powell

Celtics: Pierce 18(10ρ), Garnett 17, Wallace 11, R.Allen 13, Rondo 14(10ασ.), Davis 6, Robinson, T.Allen, Scalabrine

Καβάλα -Τάσεις φυγής από Ντενίλσον

http://www.sport24.gr/ast/cov/av/avala_2010_4_5_11_21_8_b.jpgΤάσεις φυγής από τον Ντενίλσον που δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του πως είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει. Συνεχίζεται το μεταγραφικό σαφάρι. Η υπόθεση με τον Ντενίλσον φαίνεται πως θα αποδειχθεί το σίριαλ του καλοκαιριού για τους ανθρώπους της Καβάλας, αφού ο 32χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, την μια λέει πως θέλει να μείνει και να βοηθήσει την ομάδα και την άλλη δηλώνει πως είναι ελεύθερος.

Τελευταίο... "χτύπημα" του Ντενίλσον, έγινε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος, μαζί με παλιούς συμπαίκτες του, δηλώνοντας πως είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει.

Αντίδραση από την πλευρά των "Αργοναυτών" δεν υπάρχει, όμως είναι σίγουρο πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις.

Πρώτος στόχος ο τερματοφύλακας

Μετά την αποχώρηση του Τσαρλς Ιτάνς, η θέση του τερματοφύλακα δεν έχει καλυφθεί και στόχος πλέον είναι να βρεθεί μια λύση με την ποιότητα του Γάλλου πορτιέρο.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα είναι από το εξωτερικό και το όνομα του ίσως κάνει "γκελ" στο φίλαθλο κοινό.

Πανσερραϊκός- Αμπουμπακάρι και Στολτίδης ?

http://www.sport24.gr/ast/cov/ab/abubakari_2009_3_24_19_39_6_b.jpgΟ Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι είναι ο εκλεκτός του Ντράγκαν Κοκότιβτς για την θέση του αμυντικού χαφ. Προτάθηκε και ο Ιεροκλής Στολτίδης. Πρώτος στόχος για τα "λιοντάρια" είναι η ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι του συλλόγου δεν κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που θα καλύψουν θέσεις στις οποίες πονάει η ομάδα.

Μια από αυτές είναι και του αμυντικού χαφ, με τον Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι να είναι ο εκλεκτός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την φανέλα του Πανσερραϊκού και αυτός ήταν ο λόγος που πήγε στον ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερε στην Θεσσαλονίκη και ο Κοκότοβιτς τον θέλει πίσω στην ομάδα, έστω με την μορφή δανεισμού. Από εκεί και πέρα για την ίδια θέση έχει προταθεί ο Ιεροκλής Στολτίδης, όμως θα πρέπει να περιμένουμε για αυτή την περίπτωση.

Γκλεν Τζόνσον ο εκλεκτός του Μουρίνιο

http://www.sport24.gr/ast/cov/Gl/Glen_b.jpgΤον Γκλεν Τζόνσον θέλει να φέρει στην Ρεάλ ο Ζοζέ Μουρίνιο σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα του Τύπου, με τον Μαϊκόν να παραμείνει πάντα πρώτος στόχος. Μπορεί η Αγγλία να έφερε ισοπαλία στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, ένας ποδοσφαιριστής ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει σαν την μύγα μες το γάλα.

Ο λόγος για τον δεξιό μπακ-χαφ της Λίβερπουλ Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν τα "λιοντάρια" στη πρεμιέρα τους.

Αγγλικά δημοσιεύματα την Παρασκευή, θέλουν τον Ζοζέ Μουρίνιο να γλυκοκοιτάει τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, ειδικά στην περίπτωση που δεν προχωρήσει του Μαϊκόν, που παραμένει η πρώτη του επιλογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουρίνιο είχε τον Τζόνσον στην Τσέλσι, αλλά προτίμησε να τον πουλήσει στην Πόρτσμουθ.

Καστελάτσι στην Ίντερ, Στοράρι στη Γιούβε

http://www.sport24.gr/ast/cov/st/storari_2010_6_18_9_33_0_b.jpgΟι Ζούλιο Σέζαρ και Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι πιθανότατα οι δύο κορυφαίοι γκολκίπερ που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στη Serie A, ωστόσο Ίντερ και Γιουβέντους φρόντισαν να θωρακίσουν ακόμα περισσότερα την εστία τους...Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Λούκα Καστελάτσι για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον 34άχρονο να παίρνει ουσιαστικά τη θέση του Τόλντο, ενώ από την πλευρά της η Γιουβέντους συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ στη Μίλαν για να φέρει στο Τορίνο τον Μάρκο Στοράρι.

Το εντυπωσιακό είναι πως αμφότεροι οι τερματοφύλακες προέρχονται από τη Σαμπντόρια, με τον Καστελάτσι να αγωνίζεται στη "Σαμπ" την τελευταία πενταετία και τον Στοράρι να παίρνει τα γάντια βασικού στο τελευταίο εξάμηνο, όταν και έπαιξε ως δανεικός στους "μπλουτσερκιάτι" από τη Μίλαν.

Ο Καστελάτσι μάλιστα έκανε και δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ίντερ, όπου δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι θα ανήκει μέχρι τον Ιούνιο του 2012 στο δυναμικό των πρωταθλητών Ευρώπης:

"Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω την Ίντερ, το να γίνω νερατζούρο είναι για μένα μεγάλη υπερηφάνεια. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω και να τεθώ στη διάθεση του Ράφαελ Μπενίτεθ, είναι τεράστια χαρά αυτή που νιώθω".

Έστειλε εξώδικο ο ΠΑΟ για Βελλίδη!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ve/vellidis_b.jpgΤα οικονομικά προβλήματα στον Διαγόρα Ρόδου ήταν αρκετά την σεζόν που ολοκληρώθηκε και προστέθηκε ένα ακόμη. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε εξώδικο στον Διαγόρα, με αφορμή τον... Μάρκο Βελλίδη. Ο 23χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό στους «κυανέρυθρους» πριν δύο χρόνια, υπέγραψε πριν λίγες μέρες συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη διάρκεια τριών ετών σαν ελεύθερος από τον Διαγόρα.

Οι «πράσινοι» όμως διατηρούσαν για τα επόμενα τρία χρόνια από την στιγμή που ο νεαρός γκολκίπερ έφυγε από την Παιανία, κάποια δικαιώματα του παίκτη, γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Όσον αφορά τα δικαιώματα αυτά είναι: Αν ο Διαγόρας είχε πρόταση από άλλη ομάδα, τότε θα έπρεπε να ειδοποιήσει τον Παναθηναϊκό και αυτός θα έκανε με την σειρά του πρόταση με τα ίδια λεφτά και θα τον αποκτούσε αυτός.

Επίσης ο Παναθηναϊκός είχε και ποσοστό μεταπώλησης και θα έπαιρνε το αντίτιμο που του αναλογούσε. Ο Διαγόρας όμως αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν άνθρωπο του Παναθηναϊκού, χαλώντας την συμφωνία.

Έτσι οι ιθύνοντες του Πρωταθλητή Ελλάδος έστειλαν το εξώδικο, ζητώντας να πάρουν ένα ποσό που πλησιάζει τις 300.00 ευρώ.

Βέβαια στην Παιανία γνωρίζουν καλά πως είναι δύσκολο να καταφέρουν να εισπράξουν τα συγκεκριμένα χρήματα, όμως είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το θέμα μέχρι να δικαιωθούν.

Διέψευσε για Σαμπντόρια ο ατζέντης του Χλεμπ


Ο Χλεμπ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Ο ατζέντης του Χλεμπ διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον πελάτη του να έχει συμφωνήσει με την Σαμπντόρια. Συγκεκριμένα ο Ούλι Φέρμπερ τόνισε πως σε 10 μέρες έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, για να αποφασιστεί το μέλλον του Λευκορώσου.

"Δεν υπάρχει συμφωνία με καμία ομάδα. Ο Χλεμπ ανήκει στην Μπαρτσελόνα και σε 10 μέρες θα έχουμε συνάντηση με τη διοίκηση του συλλόγου για να συζητήσουμε. Αν δεν είμαστε στα πλάνα του Γκουαρδιόλα, τότε θα συζητήσουμε με άλλες ομάδες", είπε αρχικά ο ατζέντης του Χλεμπ και συνέχισε, "μας έχουν πλησιάσει αρκετοί σύλλογοι. Είναι από την Ιταλία, αλλά τόσο από τη Γερμανία, όσο και από την Αγγλία. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με σενάρια εφημερίδων".

Εκτός εθνικής ο Ντέκο για... τιμωρία


Ο Ντέκο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας Χάνει το ματς της Πορτογαλίας με τη Βόρεια Κορέα ο Ντέκο, "πληρώνοντας" με αυτό τον τρόπο την κριτική που άσκησε στον προπονητή του Κάρλος Κεϊρόζ. Ο διεθνής μέσος είχε αμφισβητήσει τις επιλογές του συμπατριώτη του τεχνικού στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο Ντέκο ανασκεύασε βέβαια τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει αναστάτωση, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα "O Jogo", η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν δέχτηκε ελαφρά τη καρδία τις εξηγήσεις του παίκτη. Ετσι, τώρα ο Ντέκο θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Κεϊρόζ ή να ρισκάρει να χάσει το ματς της 21ης Ιουνίου με τους Βορειοκορεάτες.

Και η Εσπανιόλ θέλει Τρεζεγκέ


Ο Τρεζεγκέ πανηγυρίζει Η Γιουβέντους είναι έτοιμη να τον παραχωρήσει, αλλά άλλες ομάδες προτίθενται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, όπως η Εσπανιόλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tuttosport. Ο 32χρονος Γάλλος έχει χάσει προ πολλού τη θέση του στην ενδεκάδα των "μπιανκονέρι".

Ο ίδιος ο Τρεζεγκέ το έχει ήδη πάρει απόφαση ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει το Τορίνο, προκειμένου να βρει θέση και χρόνο συμμετοχής αλλού. Μέχρι στιγμής, το όνομά του έχει συνδεθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Βιγιαρεάλ, την Αλ Αχλί, τη Μαρσέιγ και τη Μίλαν, αλλά καμία από τις προαναφερθείσες δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση.

Η Εσπανιόλ χρειάζεται έναν επιθετικό, αλλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ελπίζει στον Τρεζεγκέ, μόνο αν η Γιουβέντους τον αφήσει να φύγει ως ελεύθερος. Το συμβόλαιο του Γάλλου με τη "Μεγάλη Κυρία" λήγει το καλοκαίρι του 2011.