Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τα λιονταρια γινανε γατακια.........Αγγλία-Αλγερία 0-0

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LqBfgNW5P.jpgΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΞΑΝΑ Η ΑΓΓΛΙΑ, ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 0-0 ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16».Το δεύτερο δείγμα της Αγγλίας στο 19ο Π.Κ ήταν ακόμα πιο απογοητευτικό από το πρώτο. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο δεν θυμίζει σε τίποτα το σύνολο που έκανε περίπατο στα προκριματικά και απόψε ήρθε ισόπαλη δίχως τέρματα απέναντι στην Αλγερία (δεν έπαιξε ο Τζιμπούρ), μπαίνοντας πια σε περιπέτειες για την πρόκριση της στους «16». Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μαχητικοί Αλγερινοί.

Με Τζέιμς κάτω από τα δοκάρια

Αγγλία και Αλγερία μπήκαν από παρόμοια αφετηρία στο ματς του Κέιπ Τάουν, έχοντας καταφέρει λίγα πράγματα στα πρώτα τους παιχνίδια αλλά και γνωρίζοντας πως η ισοπαλία στο ματς των ΗΠΑ με την Σλοβενία τους κρατούσε πάντα μέσα στο παιχνίδι. Ο Φάμπιο Καπέλο προέβη στην πολυσυζητημένη αντικατάσταση τερματοφύλακα, με τον Τζέιμς να παίζει αντί του Γκριν αλλά να μεταφέρει την ίδια νευρικότητα στους συμπαίκτες του με κάποιες ενέργειες του στο πρώτο μέρος. Ο Μπάρι κλήθηκε να συμμαζέψει την κατάσταση στο κέντρο επιστρέφοντας από τραυματισμό, ενώ ο Κάραχερ πήρε την θέση του δίπλα στον Κάραχερ.

Η Αλγερία την υπεροχή!

Οι Αλγερινοί δεν είχαν τον Τζιμπούρ στην αρχική τους ενδεκάδα και στο «παλιομοδίτικο» 4-4-2 του Καπέλο αντιπαρέταξαν ένα 3-4-2-1 το οποίος τους βοήθησε να δείξουν περισσότερες επιθετικές αρετές από όσες αρχικά προβλεπόταν. Οι «αλεπούδες της ερήμου» έκαναν «κόλαση» την ζωή για τους μέσους της Αγγλίας, εκμεταλλευόμενοι αυτή ακριβώς την μαθηματική υπεροπλία τους σε εκείνο το σημείο του γηπέδου. Το πρώτο ημίχρονο είχε τον ρυθμό που κατά βάση όριζαν οι Αφρικανοί, οι οποίοι είχαν σε φοβερό βράδυ τον Καρίμ Ζιανί της Βόλφσμπουργκ που ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Γκλεν Τζόνσον, από την στιγμή που ο Λένον έμενε ψηλά και δεν βοηθούσε ανασταλτικά.

Σε κακή βραδιά τα αστέρια των Άγγλων

Το ματς είχε ενδιαφέρον, αλλά όχι και τρομερή ποιότητα στα πρώτα του 45 λεπτά. Τα «λιοντάρια» δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να κάνουν το παιχνίδι τους, αφού Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ και Χέσκεϊ ήταν τουλάχιστον υποτονικοί. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε εύκολα και οι όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν για ένα γκολ προήλθαν περισσότερο από την αστάθεια του Ραΐς Εμπολί, αφού και ο δικός τους τερματοφύλακας, ο Τσαουτσί, πλήρωσε το λάθος του στην πρεμιέρα εναντίον των Σλοβένων. Πάντως, ο Εμπολί αποσόβησε το γκολ στο 33’ σε σουτ του Λάμπαρντ από το ύψος του πέναλτι ενώ δύο λεπτά μετά, ο Ζιανί απείλησε και αυτός με παρόμοιο τρόπο (αλλά εκτός περιοχής), σε εκείνο το διάστημα του πρώτου μέρους που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ακίνδυνοι και αγχωμένοι οι Άγγλοι

Μέχρι το 70’, η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε η ίδια. Η Αλγερία έδειχνε ικανή να πετύχει ένα γκολ στους Άγγλους και να τους κάνει τεράστια ζημιά, αφού και στο 0-0 οι παίκτες του Καπέλο φαινόντουσαν ήδη πολύ αγχωμένοι. Τα «λιοντάρια» δεν βελτίωσαν το παραμικρό στην ανάπτυξη τους και ο Ιταλός τεχνικός έριξε στο ματς τον Σον Ράιτ Φίλιπς αντί του Λένον, με τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει κάποιες προσπάθειες για αρχή, αλλά να ξεθυμαίνει πολύ γρήγορα.

Ανέβηκε ο Τζέραρντ αλλά ήταν μόνος...

Στο τελευταίο 20λεπτο όμως, οι Αφρικανοί γύρισαν πολύ πίσω, πιθανότατα και λόγω κούρασης από την -ως τότε- υπερπροσπάθεια. Οι Άγγλοι πήραν το πάνω χέρι, δεν είχαν όμως τους τρόπους να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Εμπολί που με την πάροδο του χρόνου απέβαλλε το τρακ. Κυρίως, τα «λιοντάρια» βελτιώθηκαν με το ανέβασμα του Τζέραρντ. Στο 70’, ο μέσος της Λίβερπουλ τροφοδότησε τον Χέσκεϊ που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Γιάχια και από το κόρνερ που προέκυψε, ο Εμπολί μπλόκαρε την κεφαλιά του.

Δεν βρήκε λύσεις από Ντεφόε, Κράουτς ο Καπέλο

Ο Καπέλο τόνωσε κι άλλο την επιθετική του γραμμή, βάζοντας στο ματς τους Κράουτς και Ντεφόε, όμως η Αγγλία δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε μια φάση της προκοπής. Ο Ρούνεϊ ήταν εκτός τόπου και χρόνου, Τζόνσον και Κόουλ δεν βοήθησαν καθόλου από τα πλάγια, συνεπώς το τελικό 0-0 ήρθε αβίαστα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήνει απογοητευμένους τους Άγγλους που δεν έκαναν το παραμικρό για να δικαιολογήσουν την –θεωρητική- ανωτερότητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: