Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ισοπαλία με καλή μπάλα! Σλοβενία-ΗΠΑ 2-2

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/658863c09b1ae275d2314103b8aa2440_L.jpg?1276865777?1276865777?1276865777Αυτή ναι, ήταν μπάλα! Μετά από ένα καταιγιστικό σε ρυθμό Β' ημίχρονο και ένα γενικά πολύ καλό ματς οι Σλοβενία και οι ΗΠΑ έμειναν ισόπαλες 2-2. Φωνές από τους Αμερικανούς για το ακυρωθέν γκολ του Εντού στο 85'. ι έγινε στο Α' μέρος

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν αρκετά δυνατά μες στο παιχνίδι με κυρίαρχο στόχο να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα αμφότερες προσπάθησαν να βγουν είτε σε οργανωμένες επιθέσεις είτε σε αντεπιθέσεις για να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ.

Γκολάρα από τον Μπίρσα!

Στο 13ο λεπτό οι Σλοβένοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η αμυντική ολιγωρία των ΗΠΑ επέτρεψε στον Μπίρσα να γίνει κάτοχος της μπάλας και να κάνει ένα μακρινό και δυνατό σούτ στέλνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μπίρσα σούταρε εντελώς αμαρκάριστος.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα. Αρχικά μ' ένα φάουλ του Ντόνοβαν στο 15' και μετά με ένα σούτ του Μπράντλεϊ στο 17', χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι Αμερικανοί αδυνατούσαν να βρούν επαρκείς λύσεις απέναντι σε μία Σλοβενία, που ήξερε το τι ζητούσε μες στο γήπεδο.

Ανέβηκαν και απείλησαν οι Αμερικανοί

Οι ΗΠΑ άρχισαν να πιέζουν για τα καλά και να δημιουργούν φάσεις. Στο 35' οι Αμερικανοί είχαν μία πολύ καλή στιγμή μ' ένα φάουλ του Τόρες από τα πλάγια. Ένα δυνατό φάουλ που ανάγκασε τον Χαντάνοβιτς να πέσει στην γωνία του και να διώξει μετά δυσκολίας.

Στο 41' ο Μπρέτσκο έσωσε την Σλοβενία καθότι έδιωξε την μπάλα προτού φτάσει αυτή στον Ντόνοβαν που ήταν μόνος του απέναντι στο τέρμα και θα σκόραρε σίγουρα!

Λιούμπιανκιτς και 2-0!

Πάνω που η Αμερική πίεζε ασφυκτικά η Σλοβενία σε μία αντεπίθεσή της στο 42' κατάφερε να σκοράρει ξανά. Η μπάλα έφτασε στον Λιούμπιανκιτς που από κοντά με ωραία ατομική ενέργεια δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει το 2-0.

Πως κύλησε η επανάληψη

Οι Αμερικανοί δεν είχαν άλλη επιλογή στο Β' μέρος από το να παίξουν άκρως επιθετικά και ότι βγει... Έτσι ξεκίνησαν και πάλι να πρεσάρουν στενά τους αντιπάλους τους. Είχαν προηγηθεί δε δύο αλλαγές από το τεχνικό τιμ για να βοηθήσουν την ομάδα στον ρυθμό του παιχνιδιού της αλλά και στην ανάπτυξή της.

Ελπίδες από Ντόνοβαν!

Στο 48' μετά από λάθος του Σέζαρ που δεν μπόρεσε να ανακόψει την μπαλιά προς τον Ντόνοβαν ο Αμερικανός σταρ βγήκε στην πλάτη της σλοβένικης άμυνας και με σουτ-κεραυνό μείωσε σε 2-1. Η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Σλοβενία, καθότι οι Αμερικανοί αναθάρρησαν μετά το γκολ του Ντόνοβαν και άρχισαν να παίζουν σαφώς καλύτερα. Στο 60ό λεπτό πάντως ο Μπίρσα έκανε ένα καλό φάουλ που ανάγκασε τον Χάουαρντ να διώξει την μπάλα με γροθιές.

Και ισοφάριση από τον Μπράντλεϊ!

Στο 82ο λεπτό ο Μπράντλεϊ κατάφερε να λυτρώσει τις ΗΠΑ. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Άλτιντορ σκόραρε με προβολή, κάνοντας το 2-2! Στο 85' ακυρώθηκε γκολ του Εντού, που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των ΗΠΑ ενώ 88' ο παίκτης της ΑΕΛ, Ραντοσάβλιεβιτς έκανε ένα καλό σούτ, που απέκρουσε δύσκολα ο Χάουαρντ.

Man of the match: Ο γιός του προπονητή των ΗΠΑ, Μπράντλεϊ. Έβαλε ένα καθοριστικό και συνάμα σωτήριο γκολ για την ομάδα του, δίνοντάς της τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αδύναμος κρίκος:
Οι άμυνες των δύο ομάδων υπέπεσαν σε λάθη στην διάρκεια του σημερινού αγώνα. Λάθη που απέφεραν γκολ και τις δύο αντιπάλους.

Στο ύψος του: Οι Λιούμπιανκιτς και Ντόνοβαν. Και οι δύο είχαν θετική εικόνα στην σημερινή αναμέτρηση ενώ παράλληλα σκόραραν.

Επίσης στο ύψος του στάθηκε ο Μπίρσα. Ο Σλοβένος άσος εκτός από το γκολ που έβαλε, έβγαλε την τελική πάσα για το άλλο γκολ της ομάδας του. Γενικά ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα.

Η γκάφα:
Ανήκει στον Σέζαρ, που άφησε την μπάλα να του φύγει. Έτσι πήγε στον Ντόνοβαν που κατάφερε να βγει τετ-α-τετ με τον Χαντάνοβιτς και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Ουλιμπάλι από το Μάλι ελέγχεται για την υπόδειξή του στο ακυρωθέν γκολ του Εντού. Πέραν αυτού δεν έκανε κάποιο σημαντικό λάθος.Συνθέσεις ομάδων

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ):
Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλει, Ονιέβου (80' Χ. Γκόμες), Τσερούντολο, Ντέμπσει, Ντόνοβαν, Ντέμεριτ, Τόρες (45' Εντού), Αλτιντόρ, Φίνλει (45' Φεϊλχάμπερ).
Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (74' Πέτσνικ, 90' λ.τ. Κόματς), Μπίρσα (87' Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: