Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΠΑΟΚ-Δύο μεταγραφές και τέλος.Οι συζητήσεις για μειώσεις σε Μουσλίμοβιτς - Κοντρέρας

http://www.contra.gr/images/m/berretta_170610_m.jpgΑκόμα δυο μεταγραφές, μετά την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, περιλαμβάνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού. Με την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ενός αριστερού χαφ θα ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα χρονιά.Ο Ζήσης Βρύζας συνομιλεί συνεχώς τηλεφωνικά με τον Μάριο Μπερέτα για την επιλογή του δεξιού μπακ και του αριστερού χαφ, οι οποίοι θα ενισχύσουν την ομάδα στις δυο θέσεις που «πονάει». Αποφασιστικός παράγοντας στις τελικές επιλογές θα είναι το οικονομικό, καθώς το μεταγραφικό μπάτζετ για φέτος θα είναι χαμηλό.

Γι’ αυτό τον λόγο οι πιθανότητες απόκτησης του Γιάννη Μανιάτη είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Οι απαιτήσεις του Πανιωνίου κρίνονται υπερβολικές και συζητείται η φθηνή λύση του Βραζιλιάνου Γκουστάβο, ο οποίες έμεινε ελεύθερος από την Κέρκυρα. Με 200.000 ευρώ το χρόνο έρχεται στη Τούμπα.

Για τη θέση του αριστερού χαφ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αποφασίσθηκε ότι το κασέ του παίκτη που θα αποκτηθεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ. Ποσό το οποίο για ποιοτικό παίκτη σ’ αυτή τη θέση είναι σχετικά μικρό και χρειάζεται πολύ ψάξιμο και τύχη για την εξεύρεση του κατάλληλου.

Γίνονται συζητήσεις μόνο με ελεύθερους παίκτες. Κανένα από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα δεν βρίσκεται μέσα στις βασικές επιλογές, τις οποίες εξετάζουν ο Βρύζας με τον Μπερέτα. Υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ξένων αριστερών χαφ, με τους οποίους υπάρχουν επαφές, αλλά ακόμα η προοπτική συμφωνίας είναι μακριά.

Στο μέτωπο των αποχωρήσεων εκτός από τον Βερόν και τους Εντίνιο, Μουν που τελειώνει ο δανεισμός τους, δεν έχει διαρρεύσει προς το παρόν άλλο όνομα, που θα δει την πόρτα της εξόδου.

Αύξηση διαρκείας λόγω… Σαλπιγγίδη

Η απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη επηρέασε θετικά και τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας της νέας χρονιάς. Μέχρι την Τετάρτη, ημέρα ανακοίνωσης της απόκτησης του διεθνή φορ, πωλούνταν κατά μέσο όρο 190 διαρκείας την ημέρα, ενώ την Πέμπτη πουλήθηκαν 300 διαρκείας. Υπήρξε, δηλαδή, μια αύξηση σχεδόν 50% στις πωλήσεις, η οποία προφανώς οφείλονταν σε ένα σημαντικό βαθμό στην ανακοίνωση απόκτησης του Σαλπιγίδη. Σημειώνουμε, ότι πωλήσεις των διαρκείας έφτασαν, πλέον, τα 3.016 κομμάτια.

Οι συζητήσεις για μειώσεις σε Μουσλίμοβιτς - Κοντρέρας

Σύντομα θα ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και του Πάμπλο Κοντρέρας, με στόχο την μείωση των αποδοχών τους. Το θέμα θα χειριστεί ο Βρύζας. Ο Βόσνιος φορ και ο Χιλιανός αμυντικός έχουν τα μεγαλύτερα συμβόλαια (περίπου 600.000 ευρώ έκαστος ετησίως) και στο πλαίσιο της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που έχει αποφασίσει η διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, θα επιχειρηθεί μια μείωση των πάγιων αποδοχών τους, την οποία θα αναπληρώνουν μπόνους και κίνητρα στόχων. Για τον Κοντρέρας υπάρχει η ιδιαιτερότητα της συμμετοχής του στο Μουντιάλ με την Εθνική Χιλής. Μόλις τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα θα συζητήσει μαζί του ο Βρύζας το συγκεκριμένο θέμα.

Βάσιμη αισιοδοξία για Τούμπα

Τέλος, ήδη ξεκίνησε η οργάνωση εκτέλεσης των βελτιωτικών παρεμβάσεων που ζήτησε το κλιμάκιο της Team και της UEFA για το γήπεδο της Τούμπας. Τα έργα συντονίζουν ο Γιώργος Φαρλαλής και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, καθώς το κονδύλιο που θα χρειασθεί για την αποπεράτωσή τους, είναι εξασφαλισμένο. Στόχος είναι η αδειοδότηση της Τούμπας, που θα δώσει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αγωνισθεί στη φυσική του έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι τελικά η Τούμπα θα πάρει την άδεια, γιατί οι επεμβάσεις που ζητήθηκαν από το ευρωπαϊκό κλιμάκιο είναι υλοποιήσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: