Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πρωταθλητές οι Lakers!

http://www.contra.gr/images/m/gasolgiannis1_m.jpgΟι Lakers πήραν τη ρεβάνς από τους Celtics για το χαμένο πρωτάθλημα του 2008 και με το 83-79 στον (κακό ποιοτικά) έβδομο τελικό κατέκτησαν τον τίτλo της κορυφαίας ομάδας στο ΝΒΑ για δεύτερη σερί σεζόν και πέμπτη από το 2000. Το χειροπιαστό πλεονέκτημα των πολλών επιθετικών ριμπάουντ, λόγω της φανερής υπεροχής στη φροντ λάιν, δεν δούλεψε υπέρ των Lakers. Από τη στιγμή που ο Kobe και η παρέα του ήταν τρομερά άστοχοι στα σουτ ή αν θέλετε η άμυνα των Celtics ήταν πέρα από αποτελεσματική, το 14-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου έδειξε μια τάση για το πού θα κινηθεί ο τελικός.

Όχι πως οι «λιμνάνθρωποι» δεν έριξαν… ξύλο. Με τους παγκίτες στο παρκέ και τον Artest να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή επέστρεψαν γρήγορα (προηγήθηκαν 25-23) . Αλλά χωρίς τον καλό Bryant ήταν ένα επίπεδο κάτω, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβάλουν το ρυθμό τους απέναντι σε μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε και το πώς να το πάρει (31-38, 34-40 στο ημίχρονο). Μάλιστα οι «Κέλτες» αθόρυβα αλλά μεθοδικά έφτασαν να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (36-49), διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σε ένα παιχνίδι που υστερούσαν στα ριμπάουντ, ενώ είχαν και περισσότερα λάθη.

Ακόμη κι έτσι πάντως η ομάδα του Λος Άντζελες βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Λίγο με τα ξεσπάσματα του Bryant λίγο με την αυταπάρνηση του Odom η διαφορά έπεσε (45-51, 53-57 στο 36’) και όλα άρχισαν από την αρχή. Ιδίως από την ώρα που τα έμμεσα τρίποντα των Bryant και Artest έφεραν το 61-61 (7:30 πριν από το φινάλε).

Ήταν πλέον η στιγμή για τα μεγάλα παιδιά, όπως ο Bryant που ανέλαβε δράση σε ένα κρίσιμο σημείο και με τέσσερις σερί πόντους έδωσε το πάνω χέρι στους Lakers (68-64). Οι Celtics άρχισαν να χάνουν την αυτοκυριαρχία τους, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άμυνες (χρεώνονταν συνεχώς με φάουλ) και στο 76-70 από καλάθι του Gasol, που προηγουμένως έκοψε τον Pierce, στα 90’’ από το φινάλε η κατάσταση ξεδιάλυνε σε μεγάλο βαθμό. Τα τρίποντα των Wallace και Allen έβαλαν στο παιχνίδι τους Celtics, αλλά το καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ χάθηκε (πάλι ο Gasol ήταν εκεί) κι ο τίτλος έμεινε στο Λος Άντζελες, παρά το τρίποντο του Rondo.

Lakers: Artest 20, Gasol 19(18ρ), Bynum 2, Bryant 23(15ρ), Fisher 10, Odom 7, Farmar, Vujacic 2, Brown, Powell

Celtics: Pierce 18(10ρ), Garnett 17, Wallace 11, R.Allen 13, Rondo 14(10ασ.), Davis 6, Robinson, T.Allen, Scalabrine

Δεν υπάρχουν σχόλια: