Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Οι ενδεκάδες στο Παρί – Μπαρτσελόνα!

Δείτε τους εκλεκτούς που επέλεξαν οι Μπλαν και Λουίς Ενρίκε για την πρώτη μονομαχία της Παρί κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League.

Οι ενδεκάδες στο Παρί – Μπαρτσελόνα
Πριν από λίγο έγιναν γνωστές οι συνθέσεις στο ματς της Παρί κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Νταβίντ Λουίζ δεν πρόλαβε τελικά -έπειτα από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε- να βρει θέση στο αρχικό σχήμα των Γάλλων και έμεινε στον πάγκο. Ο Λοράν Μπλαν κάλυψε με τον Καμπάιγ το κενό του τιμωρημένου Βεράτι, ενώ δεν κράτησε κάποια έκπληξη στην επιθετική τριπλέτα, λόγω της απουσίας του Ιμπραΐμοβιτς (τιμωρημένος).

Από την πλευρά του ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε τον Μοντόγια για αντικαταστάτη του τιμωρημένου Ντάνι Άλβες στο δεξί άκρο, σενάριο που σύμφωνα με τους Ισπανούς δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες. Από εκεί και πέρα η ενδεκάδα των Καταλανών είναι η αναμενόμενη.

Οι συνθέσεις:
Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Ραμπιό, Καμπάιγ, Ματουϊντί, Παστόρε, Λαβέτσι, Καβάνι

Στον πάγκο: Ντουσέζ, Καμαρά, Ντιν, Νταβίντ, Λουίζ, Κιμπέμπε, Λούκας, Μπάχεμπεκ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μοντόγια, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Στον πάγκο: Μπράβο, Αντριάνο, Ματιέ, Τσάβι, Ραφίνια, Πέδρο, Μπαρτρά

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Γήπεδο: Παρκ ντε Πρενς *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήταν όλοι εκεί για ακόμη μία χρονιά!! (pics)

Πλήθος κόσμου αλλά και μέλη της ομάδας της Λίβερπουλ, τόσο του παρόντος όσο και του παρελθόντος, βρέθηκαν στο «Άνφιλντ» για το μνημόσυνο της 26ης μαύρης επετείου από την τραγωδία του Χίλσμπορο.  
Οι εξέδρες του γηπέδου γέμισαν ακόμη και αν δεν υπήρχε αγώνα για να παρακολουθήσει ο κόσμος, ανάμεσα στον οποίο βρέθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος το καλοκαίρι θα βάλει τέλος στην καριέρα του με τους «κόκκινους».
Στις εξέδρες βρέθηκαν και παλιοί ποδοσφαιριστές του συλλόγου, όπως οι Κένι Νταλγκλίς, Ρόμπι Φάουλερ και Τζέιμι Κάραγκερ. Παράλληλα, εκτός από οπαδούς της Λίβερπουλ, το «παρών» εντός και εκτός «Άνφιλντ» έδωσαν και οπαδοί της Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» εκπροσώπησαν οι Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Φιλ Γιαγκέλκα και ο πρέσβης τους, Γκρέιαμ Στιούαρτ, ο οποίος διάβασε και ένα κείμενο.
Την ίδια ώρα στην πόλη του Λίβερπουλ οι καμπάνες στο Δημαρχείο χτύπησαν 96 φορές, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους νεκρούς.











*Πηγή: England365.gr*

Με Μπενίτες στην κορυφή!!

Με τον Μπενίτες στην κορυφή της επίθεσης ξεκινάει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανθρακικό (19:00, ΔΑΚ Κομοτηνής). Δείτε την ενδεκάδα των Πειραιωτών.

Με Μπενίτες στην κορυφή
Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού.

Στον άξονα θα βρίσκονται ο Εντινγκά και ο Μιλιβόγεβιτς, με τους Ντοσεβί και Χάρα να παίζουν στα άκρα. Ο Τσόρι θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Μπενίτες θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Αυλωνίτης, Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Φουστέρ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης και Διαμαντάκος.

Υπενθυμίζεται πως εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι Ελαμπντελαουί και Μήτρογλου, οι τραυματίες Ντουρμάζ και Μανιάτης, για λόγους τακτικής οι Κασάμι, Σαντάνα και ο Αφελάι ο οποίος παραμένει στην Ολλανδία για προσωπικό του θέμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στον Αστέρα!

Σε πιο έντονους ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τετάρτης στον Αστέρα Τρίπολης με τον Στάικο Βεργέτη να ανεβάζει την ένταση ενόψει Βέροιας. Εκτός οι Γκοϊάν και Αλόκο.

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στον Αστέρα
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη. Σε σχέση με το πρόγραμμα της Τρίτης, ο Στάικος Βεργέτης ανέβασε τους ρυθμούς καθώς πλησιάζει το ματς κόντρα στην Βέροια στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μοναδικοί απόντες για τον τεχνικό των Αρκάδων ήταν οι Γκοϊάν και Αλόκο. Ο Ρουμάνος στόπερ ακολούθησε ατομικό, ενώ ο δεύτερος έκανε θεραπεία λόγω των ενοχλήσεων που εξακολουθεί να νιώθει στους προσαγωγούς.

Το μενού περιελάμβανε κατά κύριο λόγο ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας σε περιορισμένο χώρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αποκατάσταση ιστορικής αδικίας για τον Αμερικάνο…»

Αποκατάσταση ιστορικής αδικίας και ύψιστο καθήκον για την ΑΕΚ χαρακτηρίζει την απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Αλέξης Αλεξίου.

«Αποκατάσταση ιστορικής αδικίας για τον Αμερικάνο…»
Κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ να συρρεύσει μαζικά στο ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου στον αγώνα με τα Τρίκαλα (17:00) απηύθυνε ο Αλέξης Αλεξίου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ χαρακτήρισε αποκατάσταση ιστορικής αδικίας και ύψιστο καθήκον την απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Από την πρώτη ημέρα, που ασχολήθηκα με το Τμήμα Μπάσκετ η σκιά του Γιώργου Αμερικάνου συντρόφευε και εμένα και όλους όσοι εντάχθηκαν στην διαδικασία αναγέννησης της «Βασίλισσας».

Με το «καλημέρα» της επιστροφής της «Βασίλισσας» στην Α1 ήταν αυτονόητο, ότι θα έβαζα στόχο ζωής να τιμηθεί, όπως πρέπει ο αθλητής-σύμβολο, όχι μόνον της ΑΕΚ, αλλά και ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος σε σκοτεινές περιόδους για την χώρα σήκωσε ανάστημα. Και έβγαλε χιλιάδες λαού στους δρόμους σε όλη την χώρα, ως πρωταγωνιστής της πρώτης μεγάλης νίκης σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δεσμεύτηκα προσωπικά -στο πλαίσιο της κλήρωσης του Πρωταθλήματος- ότι η διοίκησή μας θα φέρει εις πέρας αυτή την εκκρεμότητα, που «πλήγωνε» την ΑΕΚ και την Ιστορία της. Διότι ο Γιώργος Αμερικάνος είναι η ίδια η Ιστορία της ΑΕΚ.

Νιώθω ικανοποιημένος διότι έχουμε φτάσει στο «παρά πέντε» αυτής της μεγάλης στιγμής για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αδικία. Δεν έχουμε το δικό μας γήπεδο. Ακόμη τουλάχιστον. Προς το παρόν, θεωρούμε, ωστόσο, ότι αποτελεί ύψιστο καθήκον μας να σηκώσουμε ψηλά στον ουρανό του Κλειστού του ΟΑΚΑ την τιμημένη φανέλα με το 10, η οποία στο εξής θα συντροφεύει τους παίκτες μας σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση.

Καλώ τον κόσμο της ΑΕΚ να ανταποκριθεί και να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα. Πέρα από την αυτονόητη στήριξή του στην ομάδα για να φτάσουμε σε ακόμη μια νίκη, που θα καθορίσει την πορεία μας, έχει καθήκον να αποδείξει σε όλο τον φίλαθλο κόσμο γιατί είναι ξεχωριστός, και να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

Η «Καλλιμαρμαρωμένη» Βασίλισσα και ο «Παγκόσμιος» αρχηγός της -όπως τους προσδιόρισε διαχρονικά μέσω της πένας του ο μεγάλος Φαίδων Κωνσταντουδάκης- συνιστούν για μας πηγή έμπνευσης και αφετηρία νέων αγώνων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και για τον Γιώργο Αμερικάνο...
».

Τέλος ο Ζούρος από την Τόφας!!

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της Τόφας Μπούρσα ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος είχε αναλάβει την τουρκική ομάδα μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τέλος ο Ζούρος από την Τόφας!
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Τόφας, καθώς την Τετάρτη (15/4) ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ηλία Ζούρο.

Ο Έλληνας κόουτς είχε αναλάβει τον πάγκο της ομάδας από την Προύσα τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο δεν κατάφερε να τη βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς ύστερα από 26 αγωνιστικές είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

«Μετά το μακρύ δρόμο που διανύσαμε με την Τόφας, σκέφτομαι πως ήταν το σωστό να λύσουμε τη συνεργασία μας. Ελπίζω οι παίκτες να πετύχουν το στόχο της ομάδας και νομίζω πως το “σοκ” της αποχώρησής μου να τους βοηθήσει. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου στην ομάδα και τη διοίκηση, να πετύχουν το στόχο που έχουν θέσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Ζούρος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην ιστοσελίδα του συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καπράλος: «Να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα»

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για τον αθλητισμό από την Πολιτεία έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Καπράλος: «Να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα»
Κατανοεί μεν πως τα κρατικά ταμεία είναι… μείον, αλλά ο Σπύρος Καπράλος διαβεβαιώνει πως από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα καταβάλλει προσπάθειες για να γίνουν παρεμβάσεις για έκτακτες επιχορηγήσεις για τον αθλητισμό.

«Θα είμαι σύμμαχος και βοηθός του Υπουργού ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα από την Πολιτεία για τον Αθλητισμό, καθώς όλοι κατανοούμε τις ανάγκες αλλά και τη σημασία που έχει για τους νέους και τις νέες μας. Άλλωστε το ίδιο είχα κάνει και με την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, όπου πετύχαμε με παρεμβάσεις στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αυξηθούν κατά 11 εκατομμύρια ευρώ οι ετήσιες επιχορηγήσεις για τις Ομοσπονδίες. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών θα είναι στο πλευρό μας, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε τους αθλητές, σε μία χρονιά μάλιστα που είναι και Προολυμπιακή, πριν από το κορυφαίο γεγονός του 2016, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο», ανέφερε σε δήλωσή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ισόβια σε πρώην σταρ του ράγκμπι!

Ένοχο για πρώτου βαθμού δολοφονία έκρινε το δικαστήριο τον άλλοτε άσο τον Νιού Ίνγκλαντ Πάτριοτς, Άαρον Ερνάντες για τη στυγνή δολοφονία ενός 27χρονου άνδρα.

Ισόβια σε πρώην σταρ του ράγκμπι
Κάποτε, όχι πριν από πολύ καιρό, ο Άαρον Ερνάντες είχε συμβόλαιο 40 εκατ. δολαρίων και μια πολλά υποσχόμενη καριέρα μπροστά του. Όμως παραστράτησε και πλέον βλέπει όχι απλώς την καριέρα του, αλλά και τη ζωή του να καταστρέφεται.

Ο 25χρονος άλλοτε άσος των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς καταδικάστηκε για πρώτου βαθμού δολοφονία και θα εκτίσει ισόβια κάθειρξη. Ο άλλοτε σταρ του NFL κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός 27χρονου άνδρα, του Έντιν Λόιντ, που έβγαινε με την αδερφή της μνηστής του.

Οι λόγοι του εγκλήματος δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, ωστόσο τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Ο Ερνάντες πυροβόλησε το θύμα έξι φορές αργά τη νύχτα της 17ης Ιουνίου του 2013 σε μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή. Οι έρευνες στράφηκαν γρήγορα στον Ερνάντες, καθώς στην τσέπη του νεκρού βρέθηκαν τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο αθλητής.

Ο δικηγόρος του Ερνάντες προσπάθησε να αποδείξει πως η δολοφονία έγινε από δύο φίλους του πελάτη του και πως ο τελευταίος έτυχε να είναι στον ίδιο χώρο. «Ήταν μάρτυρας σε ένα σοκαριστικό έγκλημα, ένα 23χρονο παιδί που δεν ήξερε τι να κάνει», ισχυρίστηκε, αλλά δεν έπεισε…

Ο Ερνάντες αντιμετωπίζει κι άλλες κατηγορίες, για πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο και επίθεση με όπλο σε δύο άνδρες μετά από επεισόδιο σε κλαμπ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντεμπούτο με ΑΕΚ για Παπάζογλου!!

Ο Κώστας Παπάζογλου, που ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Κώστα Φλεβαράκη, θα αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στον πάγκο των Τρικάλων, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΚΑΕ.

Ντεμπούτο με ΑΕΚ για Παπάζογλου
Λύση εκ των έσω για τα Τρίκαλα, μετά την αποχώρηση του Κώστα Φλεβαράκη για την Πολωνία και την Κοζαλίν.

Όπως ανακοίνωσαν οι Θεσσαλοί, χρέη πρώτου προπονητή θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Έλληνα κόουτς, Κώστας Παπάζογλου και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει πως πρώτος προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι ο κ. Κώστας Παπάζογλου με άμεσο συνεργάτη τον κ. Θάνο Καμαριώτη».

«Παίρνει Ενέν από Ολυμπιακό η Έβερτον…»

Σύμφωνα με βελγικά και αγγλικά ΜΜΕ, η Έβερτον προτίθεται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Νταβίντ Ενέν, που απέκτησε δανεικό από τον Ολυμπιακό.

«Παίρνει Ενέν από Ολυμπιακό η Έβερτον…»
Έτοιμη να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Νταβίντ Ενέν από τον Ολυμπιακό είναι η Έβερτον.

Ο 19χρονος Βέλγος επιθετικός αποκτήθηκε δανεικός για ένα χρόνο από τους «ερυθρόλευκους» και μπορεί να μην έχει βρει… χώρο στην πρώτη ομάδα του αγγλικού συλλόγου, αλλά υπάρχει πολύ καλή άποψη για το ταλέντο και τις προοπτικές εξέλιξής του.

Ο νεαρός άσος έχει 12 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ με την ομάδα U21 των «ζαχαρωτών», που φαίνεται πως θέλουν να επενδύσουν στο ταλέντο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα... σπάνε οι Σπερς!! (video)

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στη… μουσική καριέρα των παικτών των Σπερς, Ματ Μπόνερ, Κοάι Λέοναρντ, Πάτι Μιλς και Άρον Μπέινς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τους Spuran Spuran!

Τα... σπάνε οι Σπερς! (video)
Το πρώτο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το νέο μουσικό συγκρότημα που φιλοδοξεί να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους ανά την υφήλιο, οι Spuran Spuran!

Ιθύνων νους αυτής της προσπάθειας είναι ο πάουερ φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Ματ Μπόνερ και έχει σαν συμπαραστάτες τους συμπαίκτες του, Κοάι Λέοναρντ, Πάτι Μιλς και Άρον Μπέινς, αλλά και το κογιότ, τη μασκότ των «Σπιρουνιών».

Ο Μπόνερ έχει βάλει «άφρο» περούκα και παίζει κιθάρα, ο Λέοναρντ δίνει το ρυθμό στα ντραμς, ο Μιλς στα πλήκτρα μιμείται σε… στιλ και αμφίεση τον Τζορτζ Μάικλ και ο Μπέινς τον Τζιν Σίμονς των θρυλικών Kiss, ενώ το κογιότ έχει εμφάνιση αλά Μάικλ Τζάκσον!



Πλέον μένει να φανεί πότε θα μπορέσουν να τους θαυμάσουν από κοντά οι οπαδοί των Spuran Spuran. Ειδικά αν οι Σπερς καταφέρουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, το πρώτο τους live δεν πρόκειται να αργήσει.

Για την ιστορία το «τραγούδι» αυτό είναι μία διασκευή του αντίστοιχου που είχε γυρίσει το κωμικό δίδυμο Τιμ & Έρικ με τον τίτλο «Sports» και οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς συνεργάστηκαν στα γυρίσματα με το School of Rock του Σαν Αντόνιο.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τις «έφαγαν» οι διαιτητές στο Κιλκίς! (vid)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, αυτή την φορά στο Κιλκίς με τον διαιτητή να δέχεται επίθεση.
Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε ο αγώνας μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου Βαφειοχωρίου και του ΠΑΟΚ Κρηστώνης (2-1) για τα πλέι οφ στο Κιλκίς.
Το διαιτητικό τρίο του παιχνιδιού δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους μέχρι τελικά να αποχωρήσουν από το γήπεδο.
* Η φωτογραφία και το βίντεο είναι από το imathiasportsnews.gr



*Πηγή: gazzetta.gr*

Έτσι θα σταματήσει τον Σπανούλη η Μπαρτσελόνα!! (vid)

Το Νο.1 ζήτημα για την άμυνα της Μπαρτσελόνα είναι πως θα καταφέρει να περιορίσει τον Βασίλη Σπανούλη. Θα τα καταφέρει;
Όταν καλείσαι ν' αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο πως η προσοχή σου θα είναι στραμμένη στον Βασίλη Σπανούλη. Η απόδοση του φυσικού ηγέτη της ομάδας του Πειραιά αποτελεί βαρόμετρο και το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα.
Ενόψει του Game 1 (20:00/Novasports 3) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα, η καταλανική Sport ζήτησε από τον coach Πίτι Ουρτάδο να κάνει ανάλυση σχετικά με το πως οι “μπλαουγκράνα” θα μπορέσουν να σταματήσουν τον Kill Bill,
Το δημοσίευμα της καταλανικής Sport με την ανάλυση του coach Πίτι Ουρτάδο:
«Τέτοιοι τύποι παικτών δεν εξαρτώνται τόσο πολύ από τον αντίπαλό, όσο από τον εαυτό τους. Οι καλύτεροι αμυντικοί που μάρκαραν, άλλωστε, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Τόνο Κούκοτς, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Βασίλη Σπανούλη έχουν υποστεί ή υποφέρουν ακόμη είτε από σημαντικούς τραυματισμούς, είτε από σωματική φθορά που συμβαίνει όσο περνούν τα χρόνια.
Με βάση αυτό το γεγονός, εμείς οι προπονητές προσπαθούμε να δουλέψουμε, ώστε αυτοί οι παίκτες να ευεργετήσουν το λιγότερο δυνατόν τους συμπαίκτες τους (το ότι μπορεί ο «αστέρας» να σκοράρει πολλούς πόντους, δεν μπορεί να εγγυηθεί την νίκη στην ομάδα του) και να μειωθούν τα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς. Και όλα αυτά, αν κρίνουμε από το ότι πολλές μπάλες περνούν από τα χέρια τους.
Ο Σπανούλης προέρχεται από έναν τραυματισμό και αποτελεί μυστήριο το πώς θα εμφανιστεί στο παρκέ, είναι προφανές ότι πρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας στην χειρότερη (ή την καλύτερη) περίπτωση, βασισμένοι στην νοοτροπία ότι κάθε χρόνο, ο συγκεκριμένος παίκτης περιμένει πάντα αυτές τις στιγμές των playoffs της Ευρωλίγκας (που είναι, άλλωστε, η αγαπημένη του διοργάνωση), για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε απέναντί του.
Για να «φρεσκάρουμε» τη μνήμη μας, την περασμένη σεζόν ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός δεν πέρασαν τη συγκεκριμένη φάση για πρώτη φορά, ύστερα από τρία χρόνια, αλλά αποκλείστηκαν στο πέμπτο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα που ήταν το μεγάλο φαβορί, βάσει της απόδοσής της στην πρώτη φάση των ομίλων και το TOP16, δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης του Μίροτιτς και της υπόλοιπης παρέας.
Για το λόγοαυτό, το να μειωθεί η απόδοσή του μπορεί να πραγματοποιηθεί, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, και συγκεκριμένα σε δύο πρακτικές. Στις επιθέσεις της Μπαρτσελόνα, όταν παίζει άμυνα στους εκτελεστές της (Ναβάρο ή Όλεσον), να δουλέψει ώστε να ταλαιπωρηθεί στο μαρκάρισμά τους, περνώντας από πολλά σκριν, και να ξοδέψει πολλή ενέργεια. Και όταν αμύνεται η Μπαρτσελόνα, έχει πάλι να κάνει με το να περάσει από πολλά σκριν που θα κάνουν οι συμπαίκτες του, για να πάρει την μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο, και με την φυσική κούραση που θα έχει υποστεί, θα παραλάβει την μπάλα με το μεγαλύτερο χρόνο να έχει περάσει (το ρολόι των 24 δευτερολέπτων θα έχει προχωρήσει αρκετά), και με τον παίκτη του κολλημένο πάνω του.
Τις υπόλοιπες τεχνικές και τακτικές καταστάσεις που προτείνουμε για την αντιμετώπιση του Σπανούλη, θα τις δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και είμαστε σίγουροι πως αυτή η ανάλυση θα σας εκπλήξει, βλέποντας μία εικόνα που δεν έχετε δει νωρίτερα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτός είναι ο Καρίγιο που θέλει ο Ολυμπιακός!! (vids + pics)

O Ολυμπιακός φέρεται να θέλει τον Καρίγιο της Εστουδιάντες και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον παίκτης που... έσβησε τον Σαπάτα της Νάπολι και τι έχει προβλέψει γι αυτόν ο Χουάν Βερόν!
Τον Αύγουστο του 2013, ο τότε βασικός στράικερ της Εστουδιάντες Ντουβάν Σαπάτα αφήνει την Αργεντινή για να κάνει το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη, μέσω της Νάπολι. Ο Κολομβιανός όχι μόνο μετακομίζει στον ιταλικό Νότο αλλά καθιερώνεται και βρίσκει τη θέση του στην ομάδα του Μπενίτεθ.
Το κενό που αφήνει στους «φοιτητές» έρχεται να καλύψει ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, ο Γουίδο Καρίγιο, ο οποίος γεννήθηκε στις 25/5 του 1991 στη Μαγδαλένα του Μπουένος Άιρες.
Ο σημερινός φερόμενος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού έκανε το ντεμπούτο του στο ματς με την Ουρακάν στις 21/5 του 2011. Μπήκε στο 61', όντας 19 ετών με το "17" στην πλάτη τη στιγμή που η ομάδα του ήταν ήδη 3-0 μπροστά στο σκορ.
Στις 7/8 του 2011 ξεκινάει βασικός στο ματς με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, τ ματς λήγει 0-0 με τον ίδιο να γίνεται αλλαγή στο 59' από τον Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο να βάζει στη θέση του τον Μάουρο Φερνάντες.

Το πρώτο του του γκολ έρχεται στο ματς με την Αρχεντίνος στις 18/9 του 2011, όπου το κοινό του «Estadio Ciudad de la Plata» πανηγυρίζει τη νίκη με 4-3. Η χρονιά 2011-2012 ολοκληρώνεται με τον ίδιο να έχει 21 συμμετοχές και δύο γκολ σε 598'.
Την επόμενη σεζόν ο χρόνος συμμετοχής του μεγαλώνει εμφανώς. Σε 28 ματς και 1.398' πετυχαίνει τέσσερα γκολ, υπό τις οδηγίες του Ντιέγο Κάνια.
Με τον Μαουρίτισο Πελεγκρίνο θα αρχίσει να νιώθει σημαντικός για την ομάδα του. Η σεζόν 2013-2014 είναι η πρώτη παραγωγική του. Σκοράρει σε 11 ματς και μοιράζει άλλες δύο ασίστ σε 37 αγώνες (2.838'). Ετσι έκανε τον κόσμο της ομάδας να ξεχάσει γρήγορα τον Σαπάτα.

Φέτος έχει σε όλες τις διοργανώσεις 15 γκολ και έξι ασίστ σε 36 ματς. Η εθνική δεν θα αργήσει να έρθει με τη... φόρα που έχει πάρει. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του εκτιμούν ότι στο Μουντιάλ του 2018 θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της «αλμπισελέστε».
Εχει ύψος 1.87', γεμίζει την αντίπαλη περιοχή δηλαδή και έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Περέιρα.

Σήμερα η αξία του, σύμφωνα με το transfermarkt, ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ, αποτελώντας το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της Εστουδιάντες. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ξέρει πολύ καλά τους ανθρώπους της ομάδας και ο ρόλος του μπορεί να είναι καταλυτικός, σε περίπτωση που οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας αποφασίσουν να τον «κυνηγήσουν». Πάντως, δεν αναμένεται να είναι εύκολος στόχος δεδομένου του ενδιαφέροντος ομάδων όπως η Μπενφίκα κι η Ντόρτμουντ.
Ο Καρίγιο με τη φανέλα της Social y Deportivo Unión y Fuerza, ομάδα που έπαιζε ο μπαμπάς κι ο παππούς του.
*​Ο Καρίγιο με τη φανέλα της Social y Deportivo Unión y Fuerza, ομάδα που έπαιζε ο μπαμπάς κι ο παππούς του.
Ο ισχυρός άντρας της ομάδας, Χουάν Βερόν το Φεβρουάριο που μας πέρασε προειδοποίησε τον κόσμο να απολαύσει τον Καρίγιο όσο προλαβαίνει γιατί δεν πρόκειται να μείνει για πολύ ακόμη στη Λα Πλάτα
«Ο Καρίγιο το απολαμβάνει και αν συνεχίσει έτσι είμαι σίγουρος ότι δεν θα μείνει για πολύ.
Τον τελευταίο χρόνο έκανε μεγάλη πρόοδο. Αυτό δείχνει το πάθος του να μαθαίνει. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο που μπορείς να βρεις σε έναν νέο παίκτη».
Σε περίπτωση που αλλάξει ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας τον δαφνοστεφανομένο έφηβο αριστερά στο στήθος, θα αποτελέσει στοίχημα για τον ίδιο αν μπορεί να κάνει και τον Κώστα Μήτρογλου να... ξεχαστεί - σε περίπτωση που δεν μείνει κι αυτός στο Λιμάνι.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Αγγλία είναι… off shore!!

Έρευνα έδειξε ότι 28 σύλλογοι στις επαγγελματικές κατηγορίες στην Αγγλία  ουσιαστικά ανήκουν σε εταιρείες με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους.
Η εφημερίδα Guardian σε συνεργασία με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης έκανε έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 92 συλλόγων, που αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το συμπέρασμα ήταν ότι 28 από αυτούς ουσιαστικά ανήκουν σε εταιρείες με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους, κάτι που φυσικά οδηγεί σε ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με την φορολογική αρχή που βοήθησε στην έρευνα εκεί που υπάρχει πρόβλημα και μεγάλη πιθανότητα φοροδιαφυγής είναι στην περίπτωση πώλησης κάποιου συλλόγου. Φυσικά, υπογραμμίζεται ότι μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει στοιχεία για φοροδιαφυγή, όμως η ανησυχία είναι έντονη, καθώς όλο και περισσότερες διοικήσεις καταφεύγουν σε αυτή τη λύση και απαιτούνται αλλαγές, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον.
Αυτή η πρακτική ξεκίνησε περίπου πριν από 10 χρόνια και συνέπεσε τόσο με την τεράστια άνοδο των εσόδων όσο και την είσοδο ξένων επενδυτών στο αγγλικό ποδόσφαιρο. «Η ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων δισεκατομμυρίων λιρών σε εταιρείες off shore σημαίνει ότι υπάρχει τεράστια πιθανότητα φοροδιαφυγής. Αυτό αποτελεί μεγάλη απειλή για τους οπαδούς, που επενδύουν τόσο χρόνο, συναίσθημα και χρήματα στις ομάδες τους», σχολίασε ο George Turner, που έγραψε την αναφορά για λογαριασμό του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης.
Τη στιγμή που υπάρχουν σύλλογοι που ανήκουν σε εταιρείες που έχουν έδρα τη χώρα καταγωγής του ιδιοκτήτη τους, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπλάκμπερν και η ΚΠΡ, υπάρχουν και άλλες που έχουν μέρος των μετοχών τους σε φορολογικούς παραδείσους, όπως τα Νησιά Κέιμαν, όπου βρίσκονται μετοχές των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπέρμιγχαμ, Κόβεντρι και Τσέλτεναμ.
Όταν ο Guardian, μάλιστα, επικοινώνησε με τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ πριν τη δημοσίευση της έρευνας, δεν έλαβε απαντήσεις. Για την Άρσεναλ από την άλλη, η εταιρεία του Σταν Κρένκε, που κατέχει το 66,8% των μετοχών, έχει έδρα στο Delaware, που πολλές φορές χαρακτηρίζεται ως φορολογικός παράδεισος των ΗΠΑ. Ο σύλλογος αρνήθηκε να σχολιάσει τους φόβους για πιθανή φοροδιαφυγή σε περίπτωση πώλησης.
Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ και της Άστον Βίλα αρνήθηκαν να πουν που ακριβώς είναι οι έδρες των εταιρειών τους στις ΗΠΑ, ενώ η διοίκηση της Φούλαμ ενημέρωσε ότι σύντομα θα αλλάξει το προηγούμενο καθεστώς, στο οποίο ο Αλ Φαγιέντ είχε τις μετοχές σε εταιρεία με έδρα τις Παρθένους Νήσους και θα έχει πλέον έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Άλλες χώρες στις οποίες ανήκουν αγγλικοί σύλλογοι είναι οι Μπαχάμες, η Βερμούδα, το Τζέρσι, το Λουξεμβούργο, η Βριμανία και το Γκουέρνσι. Ανάμεσα στους συλλόγους που ανήκουν σε αυτούς του φορολογικούς παραδείσους είναι και η Τότεναμ (Μπαχάμες).
Ο Prem Sikka, καθηγητής λογιστικής στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, εξήγησε ότι οι αγοραπωλησίες δεν είναι το μοναδικό σκοτεινό σημείο, καθώς υπάρχουν πλεονεκτήματα και στην περίπτωση που κάποιος από τους ιδιοκτήτες παίρνει ένα δάνειο.
Η Premier League και η Football League δεν απάντησαν στην κριτική για αυτή την πρακτική. Απλά τόνισαν το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπόκεινται στους ίδιους νόμους σε περίπτωση που παρουσιάσουν κέρδη. Στο παράδειγμα της Γιουνάιτεντ, όμως, το δάνειο των Γκλέιζερς, που αποπληρώνεται από τα κέρδη, πρακτικά καθιστά τον σύλλογο μη κερδοφόρο και αυτό οδήγησε στη μη πληρωμή φόρων τα τελευταία χρόνια. Η Premier League τόνισε και τα υψηλά έσοδα από φόρους σχετικά με τα συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών, που το περασμένο έτος απέφερε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.
Οι σύλλογοι με μετοχές σε εταιρείες με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους:
Premier League: Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Λέστερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΚΠΡ, Σάντερλαντ, Τότεναμ
Championship: Μπέρμιγχαμ, Μπλάκμπερν, Μπόλτον, Μπόρνμουθ, Τσάρλτον, Ντέρμπι, Φούλαμ, Ίπσουιτς, Μίλγουολ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γουότφορντ, Γουλβς
League One: Κόβεντρι, Πρέστον, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
League Two: Τσέλτεναμ, Χάρτπουλ, Σριούσμπερι, Σάουυεντ

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κερδίζει η Παρί όταν δεν παίζει ο Ιμπραχίμοβιτς!!

Τρεις φορές απουσίασε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από ματς της Παρί Σεν Ζερμέν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και οι πρωταθλητές Γαλλίας σημείωσαν ισάριθμες νίκες!
Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δίχως το «βαρύ πυροβολικό» της.
Η απουσία του Σουηδού σούπερ σταρ προβληματίζει τον Λοράν Μπλαν αλλά σε καμία περίπτωση ο Ιμπραχίμοβιτς δεν θεωρείται αναντικατάσταστος.
Το μαρτυρούν και οι αριθμοί. Ο έμπειρος φορ έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι πρωταθλητές Γαλλίας πέτυχαν μόλις μία νίκη, τρία ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η Παρί υπέστη μία ήττα.
Αντίθετα στα τρία παιχνίδια όπου απουσίασε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, η ομάδα του σημείωσε ισάριθμες νίκες!
Πρόκειται για τις αναμετρήσεις κόντρα σε ΑΠΟΕΛ αλλά και το ματς με την Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων όπου η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε με 3-2.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Λύθηκε το συμβόλαιο του Σπυρόπουλου!!

Λύθηκε σήμερα του Νίκου Σπυρόπουλου με τον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ευχαριστεί τον έμπειρο μέσο για την προσφορά και του εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα του.
Ο Νίκος Σπυρόπουλος και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έλυσαν την συνεργασία τους η οποία θα ολοκληρωνόταν τον καλοκαίρι. Μετά τους Κατσικά και Τζανδάρη ο Σπυρόπουλος είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής που λύνει το συμβόλαιο του νωρίτερα. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν πολλοί. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα τα οποία εν ξεπεράστηκαν ποτέ με τον Σπυρόπουλο από τον Γενάρη και μετά είναι μετά το ένα πόδι εκτός Τούμπας.  Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Δικεφάλου τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του εύχεται καλή τύχη στην καριέρα του. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι τα ήθελες τα εβραϊκά, Μάντζουκιτς!! (pic)

Ο Μάριο Μάντζουκιτς έγραψε... ό,τι να 'ναι σε ένα τατουάζ για το οποίο επέλεξε την εβραϊκή γλώσσα.
Στο σκοράρισμα τα πάει μια χαρά. Στα τατουάζ έχει ένα θεματάκι.
Ο Μάριο Μάντζουκιτς έχει «χτυπήσει» μια φράση στη μέση, μεταφράζοντάς την εντελώς... όπως να 'ναι.
Επιλέγοντας την εβραϊκή γλώσσα, έγραψε:
«Ό,τι σκοτώνει δεν σε, μπορεί σε κάνει δυνατό».
Μάλλον θα ήθελε να γράψει «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ατλέτικο - Ρεάλ: Ποια έχει προβάδισμα μετά το 0-0;

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος βάζει κάτω όλα τα δεδομένα μετά τη λευκή ισοπαλία στο Βιθέντε Καλντερόν και προσπαθεί να αναλύσει ποια ομάδα... βολεύει το 0-0, ενόψει του επαναληπτικού στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.
Αν μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπέιλ είχε εκμεταλλευθεί το τραγικό – για την ποιότητα και τη σταθερότητα – λάθος του Γοδίν και είχε ανοίξει το σκορ για τη Ρεάλ, τότε και άλλο ματς θα βλέπαμε και άλλη συζήτηση θα είχαμε από τη λήξη του κι έπειτα. Επειδή, όμως, με τα... «αν» δε γράφεται ιστορία, η ισοπαλία φαντάζει μάλλον ως το δίκαιο αποτέλεσμα για τις δύο «Μαδριλένες». Και οι δύο ήθελαν τη νίκη (ποιος δεν τη θέλει άλλωστε;) όμως πρωταρχικό τους μέλημα ήταν να μη χάσουν, καθώς ήθελαν να μην απολέσουν ούτε μια από τις πιθανότητες που τους αναλογεί για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μετά το 0-0 στον πρώτο προημιτελικό τι ισχύει; Θεωρητικά οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Στο Βιθέντε Καλντερόν παίχτηκε απλά το... πρώτο ημίχρονο και στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα δούμε το δεύτερο. Με μια διαφορά όμως. Η πίεση της νίκης έχει μεταφερθεί στην πλευρά της Ρεάλ. Η λευκή ισοπαλία δίνει την ευχέρεια στον Ντιέγκο Σιμεόνε να συνεχίσει το αγαπημένο του παιχνίδι και μέσα στο άντρο του αντιπάλου. Σφιχτή άμυνα, αδιάκοπο πρέσινγκ και χτύπημα με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Γιατί τώρα πλέον η ισοπαλία (με γκολ) βολεύει τους «ροχιμπλάνκος» και όχι την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος πριν το χθεσινό ματς είχε δηλώσει πως στη Ρεάλ μπορεί να αρκούν και δύο ισοπαλίες για να πάρει την πρόκριση. Τώρα τη δεύτερη ισοπαλία την ψάχνει η Ατλέτικο.
Κάπως έτσι ήταν τα δεδομένα και πέρσι στα ημιτελικά, όταν Ατλέτικο και Τσέλσι είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα στο πρώτο ματς, ελέω του... πούλμαν του Μουρίνιο. Άπαντες έδιναν προβάδισμα στους «μπλε», ενόψει του επαναληπτικού. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον «ξενοδόχο» Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος πήρε στο Στάμφορντ Μπριτζ το αποτέλεσμα που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Και δεν ήταν ισοπαλία (με γκολ), αλλά νίκη με το εντυπωσιακό 3-1. Όπως αποδείχθηκε, το «χρυσό» 1-0 (που είχε διαμορφώσει ο νυν «ροχιμπλάνκο» Φερνάντο Τόρες) το οποίο έψαχνε στον επαναληπτικό ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αρκούσε στην Τσέλσι.
Αυτό το ένα γκολ ενδεχομένως να μην αρκεί ούτε στους «μερένγκες» στον επαναληπτικό. Από την περσινή σεζόν (που η Ατλέτικο «ψήλωσε») οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε όλες τις διοργανώσεις στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με την ομάδα του Σιμεόνε να έχει σκοράρει στις τέσσερις. Και όποτε πέτυχε γκολ, η Ατλέτικο δεν έχασε ποτέ. Μόνο στον περσινό ημιτελικό του Copa Del Rey, η βασίλισσα νίκησε με το καθαρό 3-0. Βάσει στατιστικών, λοιπόν, το πολυπόθητο ένα γκολ μπορεί να μη φέρει την πρόκριση στην παρέα του Ρονάλντο. Πόσο μάλλον, όταν απέναντι στη Ρεάλ θα τεθεί αντιμέτωπος ο κακός της δαίμονας, η ομάδα που της έχει πάρει τον αέρα και δεν την έχει νικήσει ούτε μια φορά φέτος σε εφτά συνολικά αναμετρήσεις.
Το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δεν είναι ούτε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο, ούτε σούπερ καπ. Και μην ξεχνάμε πως πέρσι στον τελικό της Λισαβόνας αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Ρεάλ. Αν και το σκορ στα 90 λεπτά (1-1) είναι σκορ που σε μια εβδομάδα θα δίνει την πρόκριση στην Ατλέτικο. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο επαναληπτικός γίνεται στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, μπροστά στο κοινό της βασίλισσας. Όλα αυτά τα δεδομένα περιπλέκουν την κατάσταση, ενόψει του επαναληπτικού. Γι’ αυτό όσοι δεν υποστηρίζετε ούτε Ρεάλ, ούτε Ατλέτικο μάλλον χαρήκατε που καμία εκ των δύο δεν πήρε προβάδισμα πρόκρισης και περιμένετε να απολαύστε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ επαναληπτικό. Μαζί σας...
Υ.Γ. Αν υπάρχει ένας προπονητής εκ των Αντσελότι και Σιμεόνε που... κρυφογελάει μετά το 0-0, νομίζω πως αυτός είναι ο Αργεντινός.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξυρίστηκε στην Κομοτηνή ο Καρεμπέ!! (pics)

Τις υπηρεσίες ενός Μουσουλμάνου κουρέα δέχτηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ στην Κομοτηνή.
Ο Ολυμπιακός είναι στην Κομοτηνή για το ματς με τον Πανθρακικό.
Πριν τη σέντρα του ματς (19:00), ο Κριστιάν Καρεμπέ βρήκε τον χρόνο να... φρεσκαριστεί.
Συγκεκριμένα, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε μια βόλτα του με τον Τάκη Αγραφιώτη, σταμάτησε και μπήκε στο κουρείο ενός Μουσουλμάνου για να απολαύσει ένα παραδοσιακό ξύρισμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Aνησυχίες και όχι δικαιολογίες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου και τις πραγματικές ανησυχίες που έχει για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Tα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην «Πράσινη» δείχνουν, ότι αν μη τι άλλο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανησυχεί και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς , αλλά και για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Και όταν αυτά τα δηλώνει ένας γνωστός επιχειρηματίας σίγουρα έχουν μία βαρύνουσα σημασία.
Μπορεί κάποιοι να πουν , ότι ο Αλαφούζος μίλησε για την διαφθορά και για την οικονομία, για να δικαιολογηθεί αν δεν κάνει τις μεταγραφές, που πρέπει. Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο σκοπός του . Πιστεύω, ότι πραγματικά ανησυχεί με τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Απ’ότι καταλαβαίνω ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανησυχεί ακόμα και για ένα οικονομικό κραχ της χώρας σύντομα, που θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο φυσικά και αυτούς, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο Αλαφούζος πιστεύει, ότι είναι δύσκολη η κατάσταση και δεν το λέει τυχαία.
Υπάρχουν επαφές με ξένους παίκτες, που δείχνουν αρνητικοί να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα, λόγω της αβεβαιότητας, που υπάρχει. Το δεύτερο θέμα, που πραγματικά ανησυχεί τον Αλαφούζο είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και το λένε όλοι, όσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση και συνεχίσει η σήψη να τρώει τα σωθικά του ποδοσφαίρου και η Μπαρτσελόνα δύσκολα θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με αυτή την έννοια , αν το νέο πρωτάθλημα αρχίσει με αυτές τις συνθήκες όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν έχουν καμία τύχη να πάρουν το πρωτάθλημα από τον σημερινό πρωταθλητή.
Με αυτά και με αυτά νομίζω, ότι οι δηλώσεις του Αλαφούζου εκφράζουν αυτά, που πραγματικά έχει στο μυαλό του και τα εξωτερίκευσε. Ειδικά στο θέμα της διαφθοράς έχει πιέσει πολύ ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει μία πρόθεση, αλλά άλλο η πρόθεση , άλλο η πράξη. Στην πράξη όλα κρίνονται. Και μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ήταν τα πράγματα έτσι είναι. Αν αλλάξουν τότε θα κάνουμε άλλη κουβέντα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Να ζητήσουμε και αυτόγραφα!!

O Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός πήγε στη Μόσχα συμβιβασμένος με την ήττα.
Να ξεκινήσουμε από τα σημαντικά, για να μη θυμώσει και ο σκιώδης πρόεδρος. Το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι λαμπρό, οι νεαροί Έλληνες παίκτες στάθηκαν με επιτυχία, η επένδυση πιάνει τόπο, ο προπονητής όφειλε να τους δώσει περισσότερες ευκαιρίες.
Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε. Όταν σε αγώνα ευρωπαϊκών πλέι-οφ ολόκληρος Παναθηναϊκός δεν έχει να δείξει τίποτε πέρα από την ενθαρρυντική εμφάνιση του αμούστακου Λούντζη, κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά.
Η εύκολη ανάγνωση αρχίζει και τελειώνει στην προφανή ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ. "Αυτοί είχαν για 12ο παίκτη τον Χριάπα, εμείς κατεβάσαμε βασικό τον Χαραλαμπόπουλο". Σωστό.
Ας μη κατεβεί καθόλου, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια. Ας απονεμηθεί από τώρα το τρόπαιο στους Ρώσους, να τελειώνουμε. Δεν χρειάζεται να πολεμήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας ούτε να χαλάνε τη ζαχαρένια τους οι υπόλοιπες ομάδες.
Καταπώς λένε και οι παντογνώστες της ασπρόμαυρης όχθης, "το μπάσκετ δεν είναι ωραίο άθλημα, επειδή κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος".
Όπως το 2012, στην Κωνσταντινούπολη. Όπως το 1994, στο Τελ Αβίβ. Όπως το 2014, στο Μιλάνο. Όπως το 1993, στην Αθήνα. Όπως το 1989, στο Μόναχο. Όπως το 2013, στο Λονδίνο.
Όπως το 2006, στη Σαϊτάμα, αν θέλετε να μιλήσουμε για εθνικές ομάδες. Όπως το 2007, στην ίδια Μαδρίτη που θα φιλοξενήσει το φετινό φάιναλ-φορ.
Όπως το 2010, στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος, όταν η Κάχα Λαμποράλ του Ιβάνοβιτς ισοπέδωσε με 3-0 την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα...
Ο Παναθηναϊκός του 2014 ήταν, στα χαρτιά, πέντε σκάλες κατώτερος από την ΤΣΣΚΑ. Είχε όμως σχέδιο, είχε καρδιά, είχε ηθικό, είχε πίστη, είχε μέταλλο, είχε προσωπικότητα.
Παραδόθηκε στο μοιραίο, αλλά πρώτα έβγαλε το λάδι της αρκούδας. Την ξάπλωσε νοκ-ντάουν δύο φορές, παρ'ολίγον τρεις, και επέστρεψε στην Αθήνα με τη σημαία του ψηλά και την ουρά σηκωμένη.
Ο χθεσινός Παναθηναϊκός πήγε στη Μόσχα για να χάσει. "Μην ενοχλείστε, περαστικοί είμαστε, είδαμε φώτα και μπήκαμε, για να θαυμάσουμε τον Τεοντόσιτς και τον Κιριλένκο. Στο τέλος θα ζητήσουμε και αυτόγραφα".
Η τράπεζα των φτωχών, στο μπάσκετ, είναι η άμυνα. Η άμυνα, η αυτοσυγκέντρωση και η άρτια προετοιμασία. Αγωνιστική και πνευματική. Ιδίως το δεύτερο.
Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 40 πόντους στα πρώτα 14 λεπτά. Υπέπεσε σε δύο λάθη και έχασε ισάριθμα αμυντικά ριμπάουντ πριν συμπληρωθεί δίλεπτο. Το πλάνο του ήταν θεμελιωμένο σε προσευχές.
Και τα τρικ του προπονητή άλειψαν βούτυρο στο ήδη βουτυρωμένο παντεσπάνι του Δημήτρη Ιτούδη.
Η παρουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο αρχικό σχήμα ήταν ένα τέχνασμα σχολικού επιπέδου. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανησυχήσει η ΤΣΣΚΑ, του υποψιασμένου Ιτούδη, από την απρόσμενη παρουσία ενός παιδιού στη βασική πεντάδα.
Ο Ιβάνοβιτς σκέφτηκε προφανώς να ψηλώσει το σχήμα του με ένα φόργουορντ ύψους 2μ03 αντί του τραυματισμένου Σλότερ, αλλά έτσι άφησε εκτεθειμένο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος βρέθηκε (ως μοναδικός γκαρντ) φορτωμένος με τριπλά καθήκοντα.
Οργάνωση του παιχνιδιού, σκοράρισμα από την περιφέρεια και φρούρηση του Τεοντόσιτς. Αυτό το μαρκάρισμα έβγαινε -οριακά- πριν από 5 χρόνια, αλλά όχι πια.
Ο Σέρβος έκανε παρέλαση σαν να μην υπήρχε αντίπαλος, ενώ η άμυνα της ΤΣΣΚΑ έβαλε σημάδι τον αβοήθητο Διαμαντίδη και τον έστειλε σε τυφλά μονοπάτια.
Από σκοράρισμα, ας το αφήσουμε καλύτερα: ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε στο μηδέν. Στα 5 περυσινά παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, είχε μέσο όρο 5,2 πόντους με 6/37 σουτ...
Στο ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα, ο Κιριλένκο αδιαφόρησε πλήρως για τον Χαραλαμπόπουλο και βάλθηκε να δίνει βοήθειες σε όλα τα μήκη και πλάτη, ξεκινώντας με μία τάπα στον Μπατίστα στο 2ο λεπτό.
Αυτό ήταν το χειρότερο που μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι αύριο θα ξεκινήσει με πέντε παίκτες που απειλούν το καλάθι. Αλλά ποιος θα πρωτομαρκάρει τον Τεοντόσιτς και τον Ουίμς εάν συνυπάρξουν στην πεντάδα Διαμαντίδης και Παππάς; Μπρος γκρεμός και πίσω τρύπα.
Όταν ο Ιβάνοβιτς αντικατέστησε 4 από τους 5 πενταδάτους του, η διαφορά βρισκόταν στους 11 πόντους, ο Τεοντόσιτς είχε δρομολογήσει 6 από τα 8 καλάθια της ΤΣΣΚΑ (7π., 3ασ.) και το ρολόι δεν είχε σημάνει πεντάλεπτο. Από τους βασικούς, στο παρκέ έμεινε μόνο ο Χαραλαμπόπουλος...
"Ο μόνος που μπορεί να αλλάξει κάτι είναι ο Παππάς με την τρέλα του", είπα στην ομήγυρη. Όταν μοναδική ελπίδα του Παναθηναϊκού σε έναν αγώνα πλέι-οφ Ευρωλίγκας είναι ο Νίκος Παππάς, κάτι δεν πάει καθόλου καλά...
Tην επόμενη παράγραφο, την αναλαμβάνει ο δικηγόρος του διαβόλου.
Και ποιον να έβαζε, ο Ιβάνοβιτς; Τον Καλάθη, τον Λάσμε, τον Ματσιούλις, τον Καϊμακόγλου ή τον Σάρας; Ή μήπως τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου; Δεν είναι απαραίτητα δική του ευθύνη η στελέχωση του φετινού Παναθηναϊκού. Ας είχε ο Ομπράντοβιτς αυτούς τους παίκτες και θα βλέπαμε πόσα πουλιά θα έπιανε. Εδώ με τους θησαυρούς του σουλτάνου στη διάθεσή του και κόντεψε να χάσει από τη Μακάμπι.
Ετσι κι αλλιώς, συμπληρώνω εγώ τον υποβολέα, ο φετινός Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα...
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αρχειοθέτησε τον αγώνα με ένα σερί 16-0 μετά το 35-25. Τότε δεν έπαιζαν ο Τεοντόσιτς με τον Κάουν, αλλά ο Νίκολς, ο Μαρκοϊσβίλι, ο Τζάκσον και ο Χάινς.
Το έγραψα και τις προάλλες και το υπογραμμίζω ξανά: οποιοσδήποτε από τους 7 εφεδρικούς της ΤΣΣΚΑ (μαζί με τον τραυματισμένο χθες Φριτζόν) θα έπαιζε 30 λεπτά στον σημερινό Παναθηναϊκό.
Ο Ιβάνοβιτς μοίρασε το δεύτερο 20λεπτο στους Μπατίστα-Μαυροκεφαλίδη, ρισκάροντας ανεπανόρθωτο απρόοπτο, ίσως για να τους δώσει θάρρος εν όψει των επόμενων αγώνων. Ο Παπαγιάννης κοιτούσε από τον πάγκο και απορούσε για ποιο λόγο τον κουβάλησαν στη Μόσχα, ενώ πίσω στην Αθήνα ο Λαουάλ έβλεπε Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι για να περάσει η ώρα.
Στο παρκέ της σάλας "Ουνιβερσάλ", οι κ.κ. Διαμαντίδης, Νέλσον και Μπλουμς είδαν έναν πρωτόπειρο έφηβο να διεκδικεί για λογαρισμό του τον τίτλο του καλύτερου γκαρντ του χθεσινού Παναθηναϊκού.
Ο Μιχάλης Λούντζης άφησε για πρώτη φορά το στίγμα του σε ευρωπαϊκό γήπεδο και, αστεία αστεία, εμφανίστηκε έτοιμος για να αναλάβει έναν μικρό ρόλο στα επόμενα παιχνίδια.
Στα 12 λεπτά που έπαιξε, έβαλε ένα δύσκολο καλάθι, μοίρασε τρεις ωραίες πάσες που έφεραν ισάριθμα τρίποντα και πέρασε μια περίτεχνη σκαστή πάσα (στον ανυποψίαστο Μαυροκεφαλίδη) που στους Ρώσους θα θύμισε Παπαλουκά.
Εάν ο Λούντζης γίνει ο σπουδαίος γκαρντ που ονειρεύονται οι προπονητές του στον Παναθηναϊκό και στις εθνικές ομάδες, θα έχουμε να θυμόμαστε την παρθενική του εμφάνιση, κάποτε σε ένα τελειωμένο ματς με την αχτύπητη ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η χαμένη Ατλαντίδα!! (pics)

Ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τον Ολυμπιακό που μπλέκεται για πρώτη φορά στο γαϊτανάκι των πλέι οφς της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα και ξετυλίγει το κουβάρι με τα επτά κακά της καταλανικής μοίρας του.
Έγραφα χθες ότι της ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός της τα έχει κάνει όλα (sic) στην πλήρη γκάμα των αναμετρήσεων τους στα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει πίσω με την Μπαρτσελόνα...
Απλώς ενώ οι “πράσινοι” μπορούν να καυχιούνται ότι έχουν την ΤΣΣΚΑ πιστή γκόμενα και διαχρονική πελάτισσα, για τους “ερυθρόλευκους” η Μπαρτσελόνα είναι μια καλή φιλενάδα και αρχής γιγνομένης από απόψε, θα φανεί εάν τα θέλει ο κώλος της!
Αστειεύομαι βεβαίως και συνάμα φαίνομαι ασεβής προς την ομάδα η οποία εκπροσωπεί τον σύλλογο που αυτοσυστήνεται ως “més que un club”, αλλά η πλάκα δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα: μπορεί (σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ) ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα να βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε μια σειρά πλέι οφς, ωστόσο οι στιγμές που μοιράστηκαν στο παρελθόν τους είναι πολλές (για την ακρίβεια 18 με σκορ 13-5 υπέρ των Καταλανών) και ξεχωριστές...
Η Μπαρτσελόνα έχει τη μερίδα του λέοντος στις παρτίδες της με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, “ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ το πολύ”!
Η αποφθεγματική ρήση του εκ Σταγείρων ορμώμενου φιλόσοφου ισχύει απολύτως στην προκειμένη περίπτωση, καθώς από τις πέντε νίκες των Πειραιωτών, οι τρεις σημειώθηκαν σε αγώνες της πρώτης φάσης και από τις υπόλοιπες δύο η μία σε ημιτελικό (Κωνσταντινούπολη, 2012 με 68-64) και η άλλη σε τελικό (Ρώμη, 1997, με 73-58) του Φάιναλ Φορ. Στον αντίποδα οι “μπλαουγκράνα” έχουν να επιδείξουν την επικράτηση τους στον τελικό του Φάιναλ Φορ του 2010 στο Παρίσι ( 86-68) και στον μικρό τελικό εκείνου του 2009 στο Βερολίνο (95-79), ενώ μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες, στα Top 16 των σεζόν 2012-13 και 2013-14.
Πλάκα πλάκα οι λεγάμενοι μας πήραν αμπάριζα και μας έχουν ρίξει τόσες απανωτές καρπαζιές, ώστε μπροστά τους αυτές που έτρωγε ο Αλέκος Τζανετάκος (στις παλιές ελληνικές κωμωδίες) από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Κώστα Βουτσά μοιάζουν με χάδια!
Το εννοώ αυτό, διότι σαν να μην έφτανε το 4-0 επί του Ολυμπιακού (μετά τον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης), η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει και οκτώ σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού, από τον τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφς της περιόδου 2012-13 και εντεύθεν!
Πέραν της σφοδρής επιθυμίας του να πετύχει (απόψε ή μεθαύριο) το “break” και να ενισχύσει τη θέση του στη μάχη που έχει ως λάφυρο μια θέση στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός εμφορείται και από ένα άλλο κίνητρο, που βεβαίως είναι ήσσονος σημασίας, αλλά “κουμπώνει” με την τρέχουσα καταλανική επιχείρηση του...
Περί τίνος πρόκειται; Και στους επτά αγώνες που έχουν παίξει στο “Παλαού Μπλαουγκράνα” εδώ και είκοσι δυο χρόνια, οι ερυθρόλευκοι έχουν γνωρίσει την ήττα, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να έχει εξελιχθεί στο στοιχειωμένο απωθημένο τους. Μάλιστα πρόκειται για τη μοναδική διαχρονική αντίπαλο του, η οποία εξακολουθεί να κρατά αλώβητο το κάστρο της, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός το επιβουλεύεται και το πολιορκεί!
Κατά καιρούς σε αγώνες της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός έχει αλώσει τις έδρες όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως του Παναθηναϊκού, της Ρεάλ Μαδρίτης, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Μακαμπί Τελ Αβίβ, της Τάου Βιτόρια, της Σιένα, της Ολύμπια Μιλάνο και πάει λέγοντας: όλες πλην μιας, που είναι αυτή την οποία θα επιδιώξει να εκπορθήσει ή απόψε, ή αύριο ή (εάν τυχόν επιστρέψει εκεί) στις 29 Απριλίου.
Τούτου (του αρνητικού σερί) δοθέντος, ασφαλώς ο Σφαιρόπουλος μπορεί να εκφράζει τον δικό του πόθο και μαζί τον διαχρονικό καημό του Ολυμπιακού, φιλοσοφώντας το όπως στην αρχαία Αθήνα, ο Θεμιστοκλής για τον Μιλτιάδη...
Να λέει δηλαδή “ούκ εά με καθεύδειν το του... Φλεβαράκη τρόπαιον”!
Κυριολεκτώ, διότι μπορεί ως συνεργάτης του Καζλάουσκας στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, τη σεζόν 2011-12 ο Γιάννης να μη βρέθηκε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά έζησε αυτή την εμπειρία και μάλιστα γεύθηκε το νέκταρ ενός θριάμβου στη Βαρκελώνη, ως μειράκιον στο πλευρό του νυν προπονητή των Τρικάλων!
Ηταν 25 Οκτωβρίου του 2000, όταν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της τότε νεοπαγούς Ευρωλίγκας (μεσούντος του σχίσματος του ευρωπαϊκού μπάσκετ) ο ΠΑΟΚ άλωσε το “Παλαού Μπλαουγκράνα” με 67-58 κι εκτός από τον Σφαιρόπουλο, ο μόνος (στην αποψινή σύναξη) που θα θα θυμάται αυτό το ματς είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο!
Και ποια Μπαρτσελόνα, παρακαλώ; Μια ομάδα που εκτός από τον “La Bomba” είχε στις τάξεις της τον Πάου Γκασόλ, τον Ευθύμη Ρεντζιά, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον Νάτσο Ροντρίγκεθ, τον Ρομπέρτο Ντουένιας και τον Ρόνι Σεϊκέλι στον τελευταίο σταθμό της καριέρας του!
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων σε αυτόν τον αγώνα:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ροντρίγκεθ 2, Σεϊκέλι 19 (7ρ.), Ντε Λα Φουέντε, Ελσον 7, Ντιγκμπέ, Ναβάρο 14, Ντουένιας 8, Ρεντζιάς 2.
ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 11, Λιαδέλης 21, Σιγάλας 5, Καργκόλ, Κορωνιός 2, Βάις 2, Ράκα 12, Μπλερ 11, Γιαννούλης 3.
Στον αγώνα του δευτέρου γύρου, στις 13 Δεκεμβρίου, οι Καταλανοί άλωσαν την Πυλαία με 102-91 (Λιαδέλης 26, Γιαννούλης 19, Κορωνιός 15, Νταϊνέκο 14- Καρνισόβας 29, Πάου Γκασόλ 24π. και 10ρ., Γιασικεβίτσιους 13) και δυο μήνες αργότερα, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιζήσει μέσα στα συντρίμμια του Μπατατούδη, παραιτήθηκε ο Φλεβαράκης και ανέλαβε το πηδάλιο έως το τέλος της σεζόν ο Σφαιρόπουλος.
Η πρώτη ελληνική ομάδα που άλωσε το “Παλαού Μπλαουγκράνα” ήταν ο Αρης στις 2 Δεκεμβρίου του 1987, όταν με 45 πόντους του Νίκου Γκάλη επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 89-88, σε ένα θρίλερ, που σημαδεύθηκε ανεξίτηλα από τις κραυγές του Φίλιππα Συρίγου...
“Ωωωωω, ωωωω... είναι σφαγή”!
Το τρίτο ελληνικό “διπλό” στη Βαρκελώνη είχε ως δράστη το Περιστέρι, που με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη γκρέμισε το οχυρό της Μπαρτσελόνα ακριβώς έναν χρόνο μετά τον ΠΑΟΚ: στις 25 Οκτωβρίου του 2001 με 77-73 (Βόιτσικ 28π. και 10ρ., Ντίνκινς 23, Αντερσεν 9- Γιασικεβίτσιους 19, Οκουλάγια 14, Ρεντζιάς 8).
Ακολούθησε η επέλαση του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι ο πλέον σεσημασμένος θύτης των Καταλανών στα χρονικά των συμμετοχών τους στην Ευρωλίγκα, έχοντας καταγάγει τέσσερις εκτός έδρας νίκες: την Πρωταπριλιά του 2004 με 67-64 (Λάκοβιτς 17, Μουγεζίνοβιτς 15-Μποντιρόγκα 22, Ναβάρο 16), στις 10 Ιανουαρίου του 2008 με 56-55 (Τσαρτσαρής 10π. και 8ρ., Σπανούλης 8, Διαμαντίδης 8 - Γκριμάου 17, Λάκοβιτς 9), στις 24 Μαρτίου του 2011 με 75-71 (Σάτο 18, Διαμαντίδης 17, Μπατίστ 14- Ναβάρο 19, Βάθκεθ 11, Αντερσον 11) και στις 11 Απριλίου του 2013 με 66-65 (Γκιστ 14, Μπράμος 13, Διαμαντίδης 10- Ναβάρο 20, Αμπρινες 10).
Από τις ελληνικές ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα δεν κατάφεραν να τη νικήσουν ο Ηρακλής σε μία επίσκεψη, ο Πανιώνιος σε μία, η ΑΕΚ σε δύο και ο Ολυμπιακός σε επτά, οπότε είναι απολύτως λογικό να κουβαλάει και αυτή τη φορά το απωθημένο του...
Ποιο είναι αυτό σε μια γλαφυρή εκδοχή; Να ανακαλύψει τη χαμένη Ατλαντίδα!
Αυτό που πέτυχε ο Ιωαννίδης στο έπος της 2ας Δεκεμβρίου του 1987 με τον Αρη, το επιχείρησε δυο φορές ως προπονητής του Ολυμπιακού,αλλά τζίφος. Ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Βαρκελώνη στις 15 Δεκεμβρίου του 1993 και όντως το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τον Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο και -σε πείσμα της σπουδαίας εμφάνισης του Ζάρκο Πάσπαλι και του double-double του Ρόι Τάρπλεϊ- γνώρισε την (πρώτη από τις συνολικά οκτώ) ήττα του με σκορ 73-69.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων σε αυτό το πρώτο συναπάντημα τους:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χιμένεθ 10, Γκαλιλέα, Ρόμπερτς 7, Φουέντες 1, Αντρέου 6, Μάσενμπεργκ 14, Ντίεθ 9, Κρέσπο 5, Αλεμάνι, Σαν Επιφάνιο 21.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 5, Σιγάλας 3, Σταμάτης, Πάσπαλι 29, Νάκιτς 3, Φασούλας 10, Τόμιτς 5, Τάρπλεϊ 14 (12ρ.).
Στα είκοσι ένα χρόνια, που πέρασαν από τότε, ο “ερυθρόλευκοι” πήγαν άλλες έξι φορές στη Βαρκελώνη, αλλά όλες γύρισαν με άδεια χέρια και μιας και αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά σε μια σειρά πλέι οφς, όπου η εκτός έδρας νίκη είναι αναγκαία για να προκριθούν, μπορούν να οιστρηλατούνται με το σύνθημα “ή τώρα ή ποτέ”!
Τη σεζόν 1994-95 ηττήθηκαν με 79-64, στο Τop 16 της περιόδου 2002-03 με 80-77, τη σεζόν 1005-06 με 86-70 στην πρώτη φάση και με 76-72 στο Τop 16, πάλι στο Top 16 της σεζόν 2012-13 με 76-68 και στο Top 16 της περιόδου 2013-14 με 70-58.
Ολως παραδόξως, ο μοναδικός αγώνα στον οποίο ο Ολυμπιακός (με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς και παρόντων του Μίλαν Τόμιτς και του τότε 18άχρονου Γιώργου Πρίντεζη ) έφτασε πολύ κοντά στο να κλέψει τη νίκη από την Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά έκανε χαρακίρι ήταν στο Τop 16 της σεζόν 2002-03, όταν μάλιστα δεν είχε υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις!
Στις 20 Μαρτίου του 2003, οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγχαν από την αρχή το ματς (33-44, 66-75), αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο έπεσαν σε... καταιγίδα, καθώς ο Γιασικεβίτσιους πέτυχε επτά πόντους και μετέτρεψε το σκορ σε 79-7. Την ίδια στιγμή ο Μίλαν Τόμιτς και ο Μορίς Εβανς αστόχησαν σε κρίσιμα σουτ, ενώ ο Χρήστος Χαρίσης με 2/2 βολές μείωσε σε 79-77. Ακολούθησε μία βολή από τον Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε , ενώ στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο σε σουτ τριών πόντων ο Χαρίσης. Χάρη σε αυτή τη λυτρωτική νίκη της η “dream team” της Μπαρτσελόνα (με προπονητή τον Πέσιτς) έμεινε ζωντανή και σε συνδυασμό με το πέρασμα της από τον Κορυδαλλό στις 10 Απριλίου με 58-55 προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ που διεξήχθη στο “Σαν Τζόρντι” και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων στο ματς της Βαρκελώνης:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ροντρίγκεθ 1, Φούσκα 2, Φέμερλινγκ 4, Μποντιρόγκα 20, Ναβάρο 14, Ντουένιας 12 (9ρ.), Γιασικεβίτσιους 18 (6ασ.), Ντε Λα Φουέντε 7, Βαρεζάο 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 9, Χαρίσης 2, Εβανς 21 (8ρ.), Μάρκοβιτς 3, Πρίντεζης, Γιαννουζάκος 4, Μαντζάνας, Τόμιτς 18, Τζιγκάνοβιτς, Μοράλες 2, Ντ. Τζόνσον 10, Ντε Μιγκέλ 8.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η πιο κακόφημη συνοικία της Μαδρίτης!!

Η Ατλέτικο χρωστάει σ' αυτόν τον μπάσταρδο τον χαρακτήρα της. Ο Σιμεόνε έκανε μια ομάδα της σφαλιάρας να σηκώσει ανάστημα. Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Οχι κυρία μου δεν θα περάσεις από δω για πλάκα, όπως έκανες μια δεκαπενταετία. Ο Τσόλο έκανε όλα αυτά τα παιχνίδια της ομάδας του με τη Ρεάλ ντέρμπυ ξανά. Οχι της πλάκας παιχνίδια, για μικρά παιδιά στο συνοικιακό λούνα παρκ.
Η Ρεαλ με διαθέσιμα όλα τα όπλα της ήταν πολύ καλύτερη. Δεν σκόραρε, όμως, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που το ματς ήταν πιο καθαρό και κυριλέ. Στα μέτρα της δηλαδή. Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο έκανε δουλειά και για τους συμπαίκτες του. Κράτησε το μηδέν.
Δεν αποκλείω στο ημίχρονο ο Σιμεόνε να κατέβασε 300 καντήλια και 500 παναγίες για να συνεφέρει τους παίκτες του. Παλιότερα οι μαχαιροβγάλτες αμυντικοί τραβάγανε στα χωμάτινα γήπεδα γραμμή και προειδοποιούσαν τους αντιπάλους πως αν την πέρναγαν θα είχαν κακά ξεμπερδέματα. Μα γίνονται αυτά στο τσάμπιονς ληγκ; Και βέβαια, γίνονται, αλλά στο αλλιώς.
Αυτή η αλήτρα ο Μάντζουκιτς ανέλαβε το ρόλο να χαλάσει το παιχνίδι. Αν δε σου βγαίνει το ματς, κάντο πουτάνα. Η αγκωνιά που έφαγε, βοήθησε στην αποστολή του. Μην ακούω μαλακίες περί πέναλτι. Ο Κροάτης το έκανε όχι απλά πουτάνα αλλά μπουρδέλο με τσατσά και νταβατζή το ματς. Ο διαιτητής έχασε τα αυγά και τα καλάθια.
Η Ρεάλ με μια σπάνια κακή εμφάνιση του Μπενζεμά φλυαρούσε εκεί που φαινόταν ότι θα σκοράρει. Οσο πέρναγε η ώρα έχανε όλο και περισσότερο το ρυθμό της. Παραλίγο να χάσει στο τέλος. Με το 0-0 θα πουν αρκετοί ότι είναι φαβορί η Ρεάλ στην έδρα της. Θυμίζω: Δυο ισοπαλίες με γκολ έχει πάρει φέτος η Ατλέτικο από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Πέρυσι όταν ήθελε ισοπαλία στο Καμπ Νου για να πάρει το πρωτάθλημα την πήρε. Βεβαίως, στη Λισσαβώνα πριν 11 μήνες, στον τελικό του τσάμπιονς ληγκ, η Ρεάλ έριξε τεσσάρα. Σύφωνοι, στην παράταση. Ο,τι και να συμβεί ο Σιμεόνε έχει πετύχει αυτό που εξαρχής επεδίωξε. Η σκληρή ομάδα της Μαδρίτης είναι η Ατλέτικο και η κακόφημη συνοικία το Βιθέντε Καλδερόν και οι γύρω δρόμοι.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τη μεγάλη μεταγραφή, αποκαλύπτει ο apodytiakias.gr

Από ένα σημείο και μετά το μεγαλύτερο προσόν ενός ποδοσφαιριστή για να εξελιχθεί είναι το μυαλό του. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει στην εξέλιξη, στην ισορροπία ή να τον κρατήσει στάσιμο, ενδεχομένως να τον κάνει να πισωπατήσει. Ασε τις σάλτσες ρε αποδυτηριάκια και μπες στην ουσία.
Απαραίτητη η εισαγωγή ώστε να μιλήσουμε για τον Γιοάν Γκουργκούφ, που γράφεται εδώ και δυο μέρες ότι πάει στον Ολυμπιακό. Σε μια έρευνα που έκανα, διαβάζοντας διάφορα και μιλώντας με κόσμο, έχω να πω τα εξής. Ο Γάλλος έχει το ταλέντο και την αθλητική κουλτούρα, όμως υπάρχουν μερικά προβληματάκια.
Πολύ μικρός έκανε το άλμα στην καριέρα του και βρέθηκε στη Μίλαν. Εκεί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά δυνατός πνευματικά. Δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί. Να δεχθεί ότι θα ήταν στη σκιά του Κακά. Να πάρει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. «Οταν επαιζε δεν ήθελε να διαθέσει τον εαυτό του στην ομάδα. Δεν ξεκίνησε καν να μαθαίνει ιταλικά», έχει πει ο Πάολο Μαλντίνι στο παρελθόν.
Ναι, ασχολήθηκε με την πάρτη του ο μεγάλος Πάολο γιατί ο Γκουργκούφ πήγε στη Μίλαν ως ένα μέγιστο ταλέντο που θα αναλάμβανε κάποια στιγμή σοβαρό ρόλο στην ομάδα. Δεν πας, όμως, κατευθείαν στο πηδάλιο. Πρέπει να σφουγγαρίσεις καμμιά σκάλα πρώτα και ο Γάλλος δεν τα έκανε αυτά.
Ενας Ιταλός φίλος μου, μου μίλησε για το σύνδρομο Κουαρέσμα. Δεν είχα ιδέα. Ο Κουαρέσμα είναι ένας παιχταράς από την Πορτογαλία που στην Ιντερ πνίγηκε και επέστρεψε στην Πόρτο. Εκεί είναι μια χαρά. Υπάρχουν κι αυτοί οι παίκτες που λες ότι θα έκαναν θραύση σε μεγαλύτερη ομάδα κι όμως δεν έχουν την πνευματική δύναμη να αλλάξουν επίπεδο. Αυτό είναι το σύνδρομο Κουαρέσμα, που ταλαιπωρεί απ’ ότι φαίνεται και τον Γκουργκούφ.
Ναι κύριε πρόεδρε, ο Γκουργκούφ είναι παιχταράς. Μπορεί να τον πάρει ο Ολυμπιακός που δεν είναι μεγάλο μέγεθος στην Ευρώπη και να κάνει θραύση. Ομως, οφείλω να καταθέσω αυτά που έμαθα. Τις πληροφορίες που συγκλίνουν ότι εφόσον τον αποκτήσει θα πρέπει να του παραδώσει τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα και να τον διαχειριστεί με τρόπο ο προπονητής. Ας το έχουν στο μυαλό τους εκεί στον Πειραιά. Ηδη έχουν φάει μερικές χλαπάτσες στο λιμάνι από μεγάλα ονόματα όπως ο Σαβιόλα και ο Αφελάι.
*Πηγή: sportdog.gr*

Έμπνευσή της… ο κόσμος!!

Προτάσεις για τον τίτλο της διαφημιστικής καμπάνιας για τα διαρκείας της επόμενης περιόδου ζητεί η ΑΕΚ από τον κόσμο της.

Έμπνευσή της… ο κόσμος
Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη Super League και τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης περιόδου αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση. Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της ζητεί από τον κόσμο της να προτείνει τίτλους για την καμπάνια προώθησης των νέων καρτών, που θα κυκλοφορήσουν μετά την ολοκλήρωση των play offs, τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2015-16 θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη των play-off και η ΠΑΕ ΑΕΚ περιμένει από τους φίλους της να επιλέξουν το κεντρικό σλόγκαν που θα γίνει ο τίτλος της καμπάνιας μας!
Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου το info@aekfc.gr περιμένει τις προτάσεις σας…
Η τελική επιλογή θα γίνει από την ΠΑΕ ΑΕΚ και ο νικητής του διαγωνισμού θα παραλάβει ένα δώρο το οποίο θα ανακοινωθεί.
Όροι συμμετοχής:
* Οι προτάσεις πέραν του λεκτικού, μπορούν να περιλαμβάνουν και εικαστικά θέματα σε μορφή αρχείου pdf
* Ο διαγωνισμός αφορά ιδιώτες και όχι επαγγελματίες ή/και εταιρείες. Η ΠΑΕ ΑΕΚ διατηρεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης και χρήσης των προτάσεων κατά το δοκούν
».

Στις 19:00 το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ!!

Δεν έγινε τελικά δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού να διεξαχθεί στις 17:30 ο τέταρτος ημιτελικός της Α1 βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ για να μην συμπέσει με τον αγώνα της ομάδας μπάσκετ με την ΤΣΣΚΑ.

Στις 19:00 το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ
Απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή το αίτημα του Παναθηναϊκού να διεξαχθεί στις 17:30 ο τέταρτος ημιτελικός της Α1 βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ κι έτσι ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:00 στο κλειστό της Κυψέλης, όπως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής.

Οι «πράσινοι« ζήτησαν την αλλαγή της ώρας για να μη... διχαστεί ο κόσμος της ομάδας που θέλει να παρακολουθήσει και τον δεύτερο αγώνα των play offs της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (20:00). Αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε συναινέσει στο αίτημα του Παναθηναϊκού, αλλά στη συνέχεια ήταν αντίθετος.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το αίτημα θα απορριπτόταν από τη διοργανώτρια αρχή, καθώς έπρεπε να είχε κατατεθεί 72 ώρες πριν από τον αγώνα. Αν οι «πράσινοι» επικρατήσουν προκρίνονται στον τελικό, ενώ με ήττα θα γίνει πέμπτο ματς, τη Δευτέρα στο Παλατάκι (19:00). *Πηγή: sport-fm.gr*

Προβλήματα, αλλά και... χρόνος για Πανιώνιο!

Τρεις παίκτες είναι τραυματίες στον Πανιώνιο, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει το... ρεπό με τον ΟΦΗ, υπάρχει χρόνος για να επανέλθουν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Προβλήματα, αλλά και... χρόνος για Πανιώνιο
Οι Αλέξανδρος Μουζακίτης, Ξενοφώντας Πάνος και Αριέλ Ιμπαγάσα ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας στην προπόνηση του Πανιωνίου την Τετάρτη, ωστόσο θα έχουν χρόνο για να επανέλθουν.

Οι Νεοσμυρνιώτες δεν έχουν αγώνα την προσεχή αγωνιστική, καθώς ο ΟΦΗ έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, και το επόμενο παιχνίδι τους είναι στις 26 Απριλίου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η επόμενη προπόνηση για τους παίκτες του Πανιωνίου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (16/04) στο προπονητικό κέντρο της Βάρης στις 11.00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθεώστε τον!!

Θα πει κανείς ότι πήδηξε απ'το καράβι. Το αντίθετο! Ο Κλοπ αναγνώρισε πως δεν γλίτωνε την Ντόρτμουντ απ'την φουρτούνα και φεύγει πρώτα με τα λάθη και μετά με τις επιτυχίες του. Το sport-fm.gr αναλύει.

Αποθεώστε τον!
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και όντως... αρκεί μια σφαιρική ματιά στην θητεία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ για να καταλάβει κανείς πως και οι δύο μόνο κέρδη είχαν.

Πρώτα η ομάδα και αυτό ήταν το σημαντικότερο, αφού μπήκε για τα καλά στο μάτι της Μπάγερν -έπειτα από πολλά χρόνια- και ξανακέρδισε την χαμένη ευρωπαϊκή της αίγλη. Η αξιοζήλευτη αγάπη των οπαδών των Βεστφαλών για τον σύλλογο σήκωσε τον Κλοπ στην κορυφή, καθώς από τον Μάιο του 2008 όταν του παραδόθηκαν τα κλειδιά απέκτησε σταδιακά το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει ώστε να ξυπνήσει το ανενεργό DNA της ομάδας... να πρωταγωνιστεί.

Όχι, δεν ήταν όλα ρόδινα. Ειδικά οι δύο πρώτες χρονιές του, αν κριθούν βάσει αποτελεσμάτων δεν είχαν κάτι το αξιοσημείωτο, πλην του πρώτου μηνύματος προς τους Βαυαρούς με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Είχαν όμως όλα εκείνα τα μικρά κομμάτια που έκαναν τον 47χρονο τον Μάγο της Κοιλάδας του Ρουρ.

Σταδιακά, ο γεννημένος στην Στουτγκάρδη τεχνικός έγινε το απόλυτο αφεντικό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σε λίγες ομάδες θυμάσαι πρώτα το όνομα του προπονητή. Άσχετα αν στο ρόστερ ανήκαν οι Κελ, Μπάριος, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι ή Ρόις, η πλειοψηφία λέει ακόμη και τώρα «η Ντόρτμουντ του Κλοπ».

Οι καρποί της δουλειάς του δεν άργησαν να έρθουν. Δύο σερί πρωταθλήματα (το ένα ντάμπλ 2011-12) ήταν αρκετά όχι μόνο για να ξαναφέρουν την Ντόρτμουντ στην γερμανική ελίτ αλλά και για να προκαλέσουν μεγάλη εσωστρέφεια στο εσωτερικό της Μπάγερν. Διπλή χαρά για κάθε οπαδό της ομάδας. Μαζί με την εγχώρια, χτίστηκε και η ευρωπαϊκή πορεία με τον Κλοπ να δείχνει πως έχει και το ταλέντο και το «τσαγανό» να κρατήσει και τα δύο καρπούζια κάτω απ' την μασχάλη. Το 2012-13, μπορεί να έχασε τον τελικό από τους Βαυαρούς, όμως η πρόκριση της Ντόρτμουντ στον τελικό έπειτα από την «τεσσάρα» στην Ρεάλ στα ημιτελικά ήταν το pick της θητείας του.

Την φετινή σεζόν όλα πήγαν στραβά, κυρίως στην Γερμανία, όπου οι Βεστφαλοί έκαναν υπολογισμούς ακόμη και για τα σενάρια υποβιβασμού ενώ τώρα το τρένο για μια θέση στην Ευρώπη παραμένει στο -6. Χάθηκε η χημεία; Χρειάζονταν πιο δραστικές μεταγραφικές κινήσεις και να καλυφθεί ουσιαστικά το κενό του Λεβαντόφσκι; Ό,τι και να είναι από αυτά ο Κλοπ φαίνεται πως τα πήρε όλα πάνω του με τους χειρισμούς του. Ποτέ δεν άφησε αιχμές για την διοίκηση ή τους παίκτες του, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι ο πρώτος που ευθύνεται.

Όλη αυτή η ποδοσφαιρική μαγκιά του Γερμανού την στιγμή που ανακοίνωσε πως «δεν πάει άλλο και το καλοκαίρι φτάνει το φινάλε στον πάγκο», είναι αυτή που «έσβησε» από τα μάτια των οπαδών της Ντόρτμουντ τις λύπες και κράτησε μόνο τις χαρές! Μεγαλύτερο δε παράσημο από το γεγονός πως οι υποψήφιοι εργοδότες του τον βλέπουν ως έναν άκρως πετυχημένο προπονητή δεν γίνεται να υπάρξει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λούκας: «Όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ»


Ο Λούκας Πέρεθ δεν έκρυψε την επιθυμία να παραμείνει στη Λα Κορούνια εφόσον αυτή σωθεί, αλλά ξεκαθάρισε πως την τύχη του ορίζει πρώτα από όλους ο ΠΑΟΚ.

Λούκας: «Όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ»
Ο ίδιος ξέρει τι θέλει: να μείνει στη Λα Κορούνια, ειδικά αν παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Όμως ο Λούκας Πέρεθ αντιλαμβάνεται πως το μέλλον του εξαρτάται από τις διαθέσεις του ΠΑΟΚ, στον οποίο και ανήκει.

«Αν η Λα Κορούνια σωθεί, θα ξέρω περισσότερα. Για την ώρα δεν γνωρίζω. Εγώ θέλω να μείνω, αλλά όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ. Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο στην Ελλάδα κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προτεραιότητα είναι να μείνουμε στην κατηγορία και μετά θα έχουμε καιρό για να δούμε για το μέλλον μου», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απέφυγε τα χειρότερα ο Μπατούμ!!

Κάκωση στο δεξί γόνατο κι όχι μεγαλύτερη ζημιά έδειξαν οι εξετάσεις στον Νικολά Μπατούμ μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Θάντερ.

Απέφυγε τα χειρότερα ο Μπατούμ
Δεν είναι πολύ σοβαρός τελικά ο τραυματισμός που υπέστη ο Νικολά Μπατούμ στον αγώνα των Μπλέιζερς με τη Θάντερ. Οι ακτινογραφίες που έβγαλε ήταν «καθαρές», ενώ και η μαγνητική έδειξε πως δεν έχει κάποια μεγάλη ζημιά, παρά μια απλή κάκωση στο γόνατο.

Ο Γάλλος φόργουορντ θα απουσιάσει από τον αγώνα με τους Μάβερικς τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία πως θα προλάβει τα play offs που αρχίζουν στο τέλος της εβδομάδας.

Μικροπροβλήματα τραυματισμών έχουν επίσης οι Κρις Κέιμαν, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Κρις Κέιμαν, αλλά επίσης εκτιμάται πως θα είναι πανέτοιμοι για τα play offs. *Πηγή: sport-fm.gr*