Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ετσι θα… παντρευτεί ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Για όσους δεν ενθουσιάζονται απ’ όσα έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και περιμένουν να δούνε συγκεκριμένα δείγματα γραφής για να πειστούν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας βλέπει πολύ σοβαρά αυτή του την επένδυση, το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ κρίσιμο.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ που θεωρεί ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει ήδη κάνει πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα, με κορυφαίο ότι την έσωσε από την καταστροφή όταν εμφανίστηκε, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως ο «Δικέφαλος» δεν απείχε πολύ από το να εμπλακεί σε περιπέτειες που ήταν άγνωστο πού θα τον οδηγήσουν.

Αυτή η μερίδα των φίλων του ΠΑΟΚ, λοιπόν, πιστώνει στον Σαββίδη ότι έσωσε την ομάδα από τον κίνδυνο της καταστροφής, τον εξυγίανε οικονομικά αφού τρία χρόνια τώρα πληρώνει με απόλυτη συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις, τον έβαλε σε άλλη τροχιά, έστω κι αν αγωνιστικά δεν προόδευσε.

Πρόκειται για την μερίδα των φίλων του ΠΑΟΚ που θεωρεί δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες από την πλευρά του Σαββίδη, οι οποίες θα φέρουν, αργά ή γρήγορα, και τις αγωνιστικές επιτυχίες.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ, οι πιο… ψαγμένοι, οι πιο υποψιασμένοι, οι πιο απαιτητικοί, οι πιο… τυπολάτρες, υπό την έννοια ότι δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω, άρα θεωρούν ως ευαγγέλιο τις προγραμματικές δηλώσεις του μεγαλομετόχου και δεν θα ικανοποιηθούν αν δεν δούνε να γίνονται πράξη όσα εξήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης.

Είναι αυτή η κατηγορία των φίλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θεωρούν ότι έδωσε αρκετά ο Σαββίδης, αλλά πήρε και αρκετά. Είναι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που δεν αισθάνονται ότι η ομάδα τους θα πρέπει να είναι και υποχρεωμένη, αφού σε αντάλλαγμα των χρημάτων που ξόδεψε ο Σαββίδης αυτά τα τρία χρόνια, εξασφάλισε τεράστια προβολή, ανέπτυξε στο μέγιστο βαθμό τη δυναμική του, κατάφερε μέσω του ΠΑΟΚ να ανοίξει πόρτες και να αποκτήσει πρόσβαση στο πολιτικό σύστημα της χώρας, που δεν θα την αποκτούσε με την ίδια άνεση, αν δεν ήταν το αφεντικό της ΠΑΕ.

Γι’ αυτούς τους φίλους του ΠΑΟΚ, πραγματική προσφορά στην ομάδα τους από την πλευρά του Σαββίδη, θα είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών για την απαλλαγή από τα χρέη και η κατασκευή του αθλητικού κέντρου της ομάδας, αρχικά, και η κατάκτηση τίτλων στην συνέχεια.

«Αν πληρώσει τα χρέη και κατασκευάσει το προπονητικό κέντρο, τότε, ναι, θα έχει… παντρευτεί τον ΠΑΟΚ», λένε όσοι δεν αρκούνται στα… μικρά, όπως θεωρούν ότι είναι όσα έχει μέχρι τώρα κάνει ο Σαββίδης.

Αν θέλουμε να βλέπουμε το θέμα σφαιρικά και, κυρίως, βάσει όσων έχει εξαγγείλει, βάσει όσων έχει υποσχεθεί ο ομογενής επιχειρηματίας, δεν έχουν άδικο όσοι περιμένουν να τον δούνε να πληρώνει τα χρέη και να ξεκινάει την κατασκευή του αθλητικού κέντρου για να τον παραδεχθούν και να τον αποδεχθούν πλήρως.

Τα δύο θέματα, αν ισχύσουν όσα ήδη ξέρουμε από πλευράς κυβέρνησης για την ρύθμιση των χρεών και όσα ακούσαμε χθες από τον δήμαρχο Θέρμης, κ. Παπαδόπουλο, για το αθλητικό κέντρο, σε δύο εβδομάδες πρέπει και το ένα και το άλλο να έχουν δρομολογηθεί.

Αν όλα πάνε καλά, ο Απρίλιος του 2015 θα είναι ο μήνας της ευτυχίας για τον ΠΑΟΚ. Θα είναι μήνας ορόσημο στην ιστορία του ΠΑΟΚ, διότι δεν γίνεται κάθε μέρα να απαλλάσσεται μια ομάδα από χρέη 10,5 εκατομμυρίων ευρώ και να βάζει μπρος την κατασκευή του… σπιτιού της. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: