Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ατλέτικο - Ρεάλ: Ποια έχει προβάδισμα μετά το 0-0;

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος βάζει κάτω όλα τα δεδομένα μετά τη λευκή ισοπαλία στο Βιθέντε Καλντερόν και προσπαθεί να αναλύσει ποια ομάδα... βολεύει το 0-0, ενόψει του επαναληπτικού στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.
Αν μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπέιλ είχε εκμεταλλευθεί το τραγικό – για την ποιότητα και τη σταθερότητα – λάθος του Γοδίν και είχε ανοίξει το σκορ για τη Ρεάλ, τότε και άλλο ματς θα βλέπαμε και άλλη συζήτηση θα είχαμε από τη λήξη του κι έπειτα. Επειδή, όμως, με τα... «αν» δε γράφεται ιστορία, η ισοπαλία φαντάζει μάλλον ως το δίκαιο αποτέλεσμα για τις δύο «Μαδριλένες». Και οι δύο ήθελαν τη νίκη (ποιος δεν τη θέλει άλλωστε;) όμως πρωταρχικό τους μέλημα ήταν να μη χάσουν, καθώς ήθελαν να μην απολέσουν ούτε μια από τις πιθανότητες που τους αναλογεί για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μετά το 0-0 στον πρώτο προημιτελικό τι ισχύει; Θεωρητικά οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Στο Βιθέντε Καλντερόν παίχτηκε απλά το... πρώτο ημίχρονο και στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα δούμε το δεύτερο. Με μια διαφορά όμως. Η πίεση της νίκης έχει μεταφερθεί στην πλευρά της Ρεάλ. Η λευκή ισοπαλία δίνει την ευχέρεια στον Ντιέγκο Σιμεόνε να συνεχίσει το αγαπημένο του παιχνίδι και μέσα στο άντρο του αντιπάλου. Σφιχτή άμυνα, αδιάκοπο πρέσινγκ και χτύπημα με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Γιατί τώρα πλέον η ισοπαλία (με γκολ) βολεύει τους «ροχιμπλάνκος» και όχι την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος πριν το χθεσινό ματς είχε δηλώσει πως στη Ρεάλ μπορεί να αρκούν και δύο ισοπαλίες για να πάρει την πρόκριση. Τώρα τη δεύτερη ισοπαλία την ψάχνει η Ατλέτικο.
Κάπως έτσι ήταν τα δεδομένα και πέρσι στα ημιτελικά, όταν Ατλέτικο και Τσέλσι είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα στο πρώτο ματς, ελέω του... πούλμαν του Μουρίνιο. Άπαντες έδιναν προβάδισμα στους «μπλε», ενόψει του επαναληπτικού. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον «ξενοδόχο» Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος πήρε στο Στάμφορντ Μπριτζ το αποτέλεσμα που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Και δεν ήταν ισοπαλία (με γκολ), αλλά νίκη με το εντυπωσιακό 3-1. Όπως αποδείχθηκε, το «χρυσό» 1-0 (που είχε διαμορφώσει ο νυν «ροχιμπλάνκο» Φερνάντο Τόρες) το οποίο έψαχνε στον επαναληπτικό ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αρκούσε στην Τσέλσι.
Αυτό το ένα γκολ ενδεχομένως να μην αρκεί ούτε στους «μερένγκες» στον επαναληπτικό. Από την περσινή σεζόν (που η Ατλέτικο «ψήλωσε») οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε όλες τις διοργανώσεις στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με την ομάδα του Σιμεόνε να έχει σκοράρει στις τέσσερις. Και όποτε πέτυχε γκολ, η Ατλέτικο δεν έχασε ποτέ. Μόνο στον περσινό ημιτελικό του Copa Del Rey, η βασίλισσα νίκησε με το καθαρό 3-0. Βάσει στατιστικών, λοιπόν, το πολυπόθητο ένα γκολ μπορεί να μη φέρει την πρόκριση στην παρέα του Ρονάλντο. Πόσο μάλλον, όταν απέναντι στη Ρεάλ θα τεθεί αντιμέτωπος ο κακός της δαίμονας, η ομάδα που της έχει πάρει τον αέρα και δεν την έχει νικήσει ούτε μια φορά φέτος σε εφτά συνολικά αναμετρήσεις.
Το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δεν είναι ούτε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο, ούτε σούπερ καπ. Και μην ξεχνάμε πως πέρσι στον τελικό της Λισαβόνας αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Ρεάλ. Αν και το σκορ στα 90 λεπτά (1-1) είναι σκορ που σε μια εβδομάδα θα δίνει την πρόκριση στην Ατλέτικο. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο επαναληπτικός γίνεται στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, μπροστά στο κοινό της βασίλισσας. Όλα αυτά τα δεδομένα περιπλέκουν την κατάσταση, ενόψει του επαναληπτικού. Γι’ αυτό όσοι δεν υποστηρίζετε ούτε Ρεάλ, ούτε Ατλέτικο μάλλον χαρήκατε που καμία εκ των δύο δεν πήρε προβάδισμα πρόκρισης και περιμένετε να απολαύστε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ επαναληπτικό. Μαζί σας...
Υ.Γ. Αν υπάρχει ένας προπονητής εκ των Αντσελότι και Σιμεόνε που... κρυφογελάει μετά το 0-0, νομίζω πως αυτός είναι ο Αργεντινός.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: