Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κόουτς, ανάλυσέ το…!!

Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Απόψε δεν θα σας κουράσουμε ιδιαίτερα… Εξάλλου, το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής. Η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική, όμως το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι σίγουρα καλύτερη.  Πολύ καλύτερη από αυτή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως η ψαλίδα θα έπρεπε να ανοίξει στους 30 πόντους. Είναι γεγονός πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού αδίκησαν τους εαυτούς τους. Και είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν, πάνω απ΄ όλα για την αξιοπρέπειά τους.
Ο Τζέιμς Γκιστ έβγαλε θυμό στις δηλώσεις του στην κάμερα μετά τον αγώνα. Ο μπασκετικός του εγωισμός θίχτηκε σημαντικά και τουλάχιστον έδειξε αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα του στο δεύτερο παιχνίδι. Αν και δεν ήταν αυτός η… πηγή του κακού. Ούτε ο μαχητικός Νίκος Παππάς.
Σε μια συντριβή φταίνε όλοι. Όμως, το κύριο μέρος της ευθύνης ανήκει σε όσους δεν προσπάθησαν όσο θα έπρεπε. Επαναλαμβάνουμε η ΤΣΣΚΑ είναι υπερομάδα, αλλά δεν νομίζουμε πως ο Παναθηναϊκός απέχει τόσο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πριν από μερικές μέρες έκανε μεγάλη εμφάνιση στη Μόσχα, παρά τις απουσίες του Βασίλη Σπανούλη και του Μπρεντ Πέτγουεϊ.
Η έλλειψη του τραυματία Σλότερ ήταν πάρα πολύ σημαντική, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός ήταν απαράδεκτος και δεν αντιμετώπισε με τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητα που χρειαζόταν ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Χρόνος δεν υπάρχει και το μόνο που θα πρέπει να κρατήσει ο Ιβάνοβιτς από το στραπάτσο της Μόσχας είναι η εξαιρετική παρουσία των δύο νεαρών Μιχάλη Λούντζη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.
Κατά τ΄ άλλα πρέπει να αναλύσει άμεσα στο μυαλό του τι έφερε ένα τόσο τραγικό αποτέλεσμα. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που έχει γίνει φέτος να υπάρξει ένα τόσο άδοξο τέλος… Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τον Παναθηναϊκό, αρκεί να πιστέψει πως του αξίζει κάτι καλύτερο. Κι αν αποκλειστεί, να το κάνει τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά.
ΥΓ Στις 22 Μαρτίου του 2011 ο Ολυμπιακός είχε διαλύσει τη Σιένα με 89-41 και πίστεψε πως βρέθηκε από εκείνο το βράδυ στο Φάιναλ Φορ. Όμως, οι Ιταλοί έκαναν το μπρέικ στο δεύτερο ματς και το όνειρο έκανε… φτερά. Θέλουμε να πούμε πως σε τέτοιες σειρές σημασία έχει η νίκη και όχι η διαφορά. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: