Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Άνοιγμα στον κόσμο περιμένοντας τον Βιντιάδη!

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 25 εκατ. ευρώ με δημόσια εγγραφή αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα «συνέλθει» ξανά στις 29/4 ελπίζοντας σε ευχάριστα από Βιντιάδη.

Άνοιγμα στον κόσμο περιμένοντας τον Βιντιάδη
Χωρίς τον Ανδρέα Δημητρέλο, που εκείνη την ώρα εξασφάλιζε την ελευθερία του, αλλά και δίχως νεότερα από το μέτωπο Βιντιάδη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπό τον αντιπρόεδρο Ηλία Μπρουσιανό.

Μετά από περίπου δύο ώρες, αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ με δημόσια εγγραφή και τιμή μετοχής στα 0,8 ευρώ. Η νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 29 Απριλίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε ο Δημήτρης Βιντιάδης θα είναι σε θέση να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ και κυρίως να βάλει χρήματα στα απελπιστικά άδεια ταμεία.

Παράλληλα, με την τροποποίηση του καταστατικού για απλή αναλογική ώστε να υπάρχει εταιρική διακυβέρνηση, το ΔΣ διευρύνεται και θα αποτελείται από πολλά ελεγκτικά μέλη, ενώ ο οποιοσδήποτε μελλοντικός επενδυτής θα πρέπει να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας των μετόχων.

Πολύς λόγος έγινε για τη δημόσια εγγραφή. Το σχέδιο των μικρομετόχων (που ως επί το πλείστον απουσίαζαν από τη διαδικασία) που προβλέπει την αγορά μετοχών από τον απλό κόσμο της ομάδας για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας βρήκε αρκετές αντιδράσεις, αφού λίγοι πιστεύουν πως θα υπάρχει ανταπόκριση λόγω της κρίσης και της αποτυχίας του εγχειρήματος των Supporters.

«Δεν είμαι αισιόδοξος πως αυτή η ιστορία θα βγάλει κάτι. Εμείς θα σας στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε. Σε αντίθεση με εσάς που ήσασταν απέναντι στους Supporters. Δεν πιστεύω ότι αυτή την εποχή, με αυτές τις προσωπικότητες που είναι τώρα στην ΑΕΚ, μπορεί να μας εμπιστευτεί ο κόσμος και να βάλει χρήματα», είπε ο Ηλίας Μπρουσιανός καλώντας τους εμπνευστές του σχεδίου να αναλάβουν και το κόστος, γιατί τα ταμεία της ΠΑΕ δεν αντέχουν και «… οι υπάλληλοι έχουν μείνει μισοί, γιατί δεν έχουν λεφτά να έρθουν στη δουλειά τους».

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου, τάχθηκε υπέρ του σχεδίου παρά τις δυσκολίες. «Νιώθω ότι από τώρα ψάχνουμε άλλοθι για πιθανή αποτυχία του πλάνου των μικρομετόχων», τόνισε, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία πολλών εκ των μικρομετόχων.

Τελικά εγκρίθηκε το πλάνο της δημόσιας εγγραφής, το οποίο άλλωστε είχε προσυπογράψει και το ΔΣ. Πάντως εφόσον ο Δημήτρης Βιντιάδης (ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος) είναι σε θέση να μπει στην ΠΑΕ, τότε η επόμενη γενική συνέλευση είναι σε θέση να ακυρώσει τις αποφάσεις της σημερινής.
πηγή: sport-fm.gr

Νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κοιτάει η Τσέλσι!

Τη δοκιμή του Νίκου Δεληγιάννη ζήτησε με επίσημο έγγραφο η Τσέλσι, η οποία είχε παρακολουθήσει τον νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ από ένα τουρνουά που είχε γίνει στη Γερμανία.

Νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κοιτάει η Τσέλσι

Ο 16χρονος τερματοφύλακας είναι γεννημένος στις 29 Ιανουαρίου 1997 και έχει ενταχθεί στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο από το 2010.

Η SportDay γράφει ότι είχαν «τσεκάρει» τον νεαρό πορτιέρο σε ένα τουρνουά που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι στη Γερμανία.

Για αυτό τον λόγο τώρα ζητούν να δοκιμάσουν τον πιτσιρικά στο άμεσο μέλλον, ώστε να σχηματίσουν μία γενικότερη εικόνα για τις ικανότητές και τις δυνατότητες που θα έχει στο μέλλον.

Ανάλογη εμπειρία είχε ζήσει την περσινή σεζόν ο Ιντζίδης, ο οποίος είχε δοκιμαστεί στη Νις. Από εκεί και πέρα, οι Αγγλοι μπορούν (αν θέλει και ο αθλητής) να τον αποκτήσουν πληρώνοντας κάποια τροφεία, διαδικασία που μάλλον δεν θα ακολουθηθεί.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει ότι στον «Δικέφαλο του Βορρά» υπάρχουν πολλοί και εξαιρετικοί τερματοφύλακες σε αυτές τις ηλικίες, όπως οι Στρέζος, Σοϊλεμέζογλου, Τοπουζλής και Δεληγιάννης. Κάτι που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που κάνει από την πλευρά του ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος ως γενικός υπεύθυνος, που έχει μία γνώση καλύτερη στη θέση.πηγή: sport-fm.gr

Ερυθρόλευκες ματιές για Τζαβέλλα!

Στο προσκήνιο έρχεται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος έχει προταθεί στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Αισιοδοξία για την υπόθεση του Μπόατενγκ.

Ερυθρόλευκες ματιές για Τζαβέλλα
Την περίπτωση του Γιώργου Τζαβέλλα φέρονται να εξετάζουν στον Ολυμπιακό εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ο διεθνής μπακ της Μονακό δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2014, όμως πριν από μερικές μέρες προτάθηκε στη διοίκηση των Πειραιωτών.

Ο 25χρονος παίκτης τα πηγαίνει αρκετά καλά στη γαλλική ομάδα, όμως – σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του – δεν θα έλεγε «όχι» στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Τη φετινή σεζόν μετράει 20 συμμετοχές (17 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο), έχοντας πετύχει δύο γκολ και μοιράσει πέντε ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο Πολ Κουτσολιάκος – συγκεκριμένα – έχει προτείνει τον παίκτη στους ανθρώπους της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, οι οποίοι ψάχνονται για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνάς τους.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του Χοσέ Χολέμπας, εφόσον προκύψει κάποια ικανοποιητική πρόταση μέσα στο καλοκαίρι.

Τη Δευτέρα για Μπόατενγκ

Στις αρχές της εβδομάδας είναι πιθανό να εκδοθεί η απόφαση του CAS για την υπόθεση του Ντέρεκ Μπόατενγκ και την Ντνίπρο.

Μάλιστα, είναι πιθανό ο Γκανέζος μέσος να αγωνιστεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μέσα στο «Καραϊσκάκη».

Από την πλευρά του, ο διεθνής χαφ παρουσιάζεται αισιόδοξος και ανυπομονεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Μίτσελ. πηγή: sport-fm.gr

«Μιλάει με Παναθηναϊκό ο Βιτόρια»

Τις επαφές του αμυντικού της Εστορίλ, Στίβεν Βιτόρια, με τον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας, Τιάγκο Ριμπέιρο.

«Μιλάει με Παναθηναϊκό ο Βιτόρια»
Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Στίβεν Βιτόρια δεν έχει μείνει σε φιλολογικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της Εστορίλ, Τιάγκο Ριμπέιρο, δήλωσε στην «Πράσινη» πως έχουν γίνει επαφές της ελληνικής ομάδας με την πλευρά του Πορτογάλου (με καναδικές ρίζες) αμυντικού μέσω του Ούγκο Βαρέλα.

«Το μέλλον του Στίβεν πιθανότατα δεν είναι συνδεδεμένο με την Εστορίλ. Δυστυχώς για μας, γιατί είναι ένας καλός παίκτης. Του έχουμε κάνει πρόταση ανανέωσης, αλλά στις επαφές που έχουμε κάνει, μας έχει ξεκαθαρίσει πως προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Πιστεύει πως είναι ώρα να δοκιμάσει σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Σεβόμαστε την επιθυμία του», τόνισε και πέρασε στο ψητό.

«Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός έχει ενδιαφερθεί γι’ αυτόν. Μας είχαν πλησιάσει τον Ιανουάριο, αλλά δεν θέλαμε να τον δώσουμε. Λόγω της συνεργασίας που υπάρχει με την εταιρεία που τον εκπροσωπεί, γνωρίζω ότι μιλάνε και τώρα μαζί του. Ο Ούγκο Βαρέλα τον εκτιμά πολύ και μιλάει και τώρα μαζί του. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή πιθανότητα γι’ αυτόν ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν όμως κι άλλες προτάσεις από όσο γνωρίζω. Κυρίως από Ιταλία, αλλά και κάποιες από το Βέλγιο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος πως ο 25χρονος άσος έχει τις δυνατότητες να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. «Έχει ικανότητες να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο και φυσικά να αντεπεξέλθει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός», δήλωσε.πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα περιμένει το CAS!

Την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την τύχη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Σιένα στο ΣΕΦ, περιμένουν μέχρι την Τρίτη (26/3) οι «ερυθρόλευκοι», μετά την σημερινή εκδίκαση.

Και τώρα περιμένει το CAS

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή μέχρι την Τρίτη, 26 του μήνα και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν…

Στην Λωζάνη, την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Χρήστος Σταυρόπουλος.πηγή: sport-fm.gr

Τζέιμς: «Εχθρική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, αλλά μπορούμε»

Πίστη για νίκη της Μακάμπι απέναντι στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σον Τζέιμς χαρακτηρίζοντας εχθρική την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

Τζέιμς: «Εχθρική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, αλλά μπορούμε»

«Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις στιγμές της αλήθειας τη φετινή σεζόν. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε καλό μπάσκετ για 40 λεπτά. Ξέρουμε πως η ατμόσφαιρα θα είναι εχθρική, αλλά πιστεύω πως αν παίξουμε καλά και σαν ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοια γήπεδα», δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ.

«Μπορούμε να μάθουμε πολλά από το παιχνίδι με τη Χίμκι και τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία λεπτά. Κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που είχαμε χάσει στο τέλος. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο ΣΕΦ», πρόσθεσε.

Όσο για τη μονομαχία του με τον Κάιλ Χάινς, είπε: «Είναι δουλειά όλης της ομάδας να σταματήσει τον αντίπαλο. Ο Χάινς είναι καλός ριμπάουντερ, αλλά δεν εστιάζουμε σε έναν παίκτη. Πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα». πηγή: sport-fm.gr

Αμφίβολος ο Ελιγιάχου με Ολυμπιακό!!

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Λιόρ Ελιγιάχου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη 12η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Αμφίβολος ο Ελιγιάχου με Ολυμπιακό!
Ξαφνικό πρόβλημα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «walla.co.il», ο Λιόρ Ελιγιάχου δεν συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της «ομάδας του λαού», λόγω ίωσης, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο ξενοδοχείο και να είναι αμφίβολος για το αποψινό ματς.
πηγή: sport-fm.gr

Tο ...στιγμιαίο λάθος του ΠΑΟΚ!!

Τα σπάει το σχόλιο του Γιώργου Μύρτσου στον sportdog. Γιατί ξεκατινιάζονται στον Δικέφαλο, ποιος χρειάζεται τον σχεδιασμό του ...Ασλάνη και ποιοι είναι οι ερωτευμένοι;
Tο ξεκατίνιασμα στον ΠΑΟΚ δυστυχώς συνεχίζεται και είναι πολύ λυπηρό. Και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει στην Ελλάδα πώς κατάντησαν έτσι. Πριν δεν υπήρχαν λεφτά και υπήρχε ξεκατίνιασμα. Τώρα υπάρχει επενδυτής και λεφτά και ξαναξεκατινιάζονται. Τι σκατά θέλουμε οι Έλληνες, ξέρουμε; Αλλά όσο θα υπάρχει η απατεωνιά και η ρεμούλα, δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι.
Δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν;
Όπου και να κοιτάξει κανείς τώρα, που ψάχνουν πράγματα στην Ελλάδα, υπάρχει κλεψιά. Στον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, ο πρόεδρος με τις γλάστρες που έχει δίπλα του, τους υπεύθυνους-ανεύθυνους, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν για το μοναδικό σημαντικό θέμα που προέκυψε. Δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν; Ρωτάω εγώ... Αλλά είναι τραγικό, όπως και να έχει.

Γκαρσία, το στιγμιαίο λάθος!
Λειτουργούν σαν τις κυρά Κατίνες, κυριολεκτικά όμως. Ενώ ο Σαββίδης βγάζει δήλωση και στηρίζει τον Δώνη, για να τον κατοχυρώσουν τον καλούν με τον Τσιστιακόφ και βγάζουν φωτογραφίες στο σάιτ, ότι και καλά βρέθηκαν για να μιλήσουν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ξέρετε τι μου θύμισαν; Το σίριαλ του Πασχάλη και της Αλίκης, όταν βίωσε το ...δράμα τους ολόκληρη η Ελλάδα. Αφού έγινε γνωστό το στιγμιαίο λάθος του Πασχάλη, πήραν σβάρνα τα κανάλια και έλεγαν πόσο ερωτευμένοι είναι και τι καλά που περνάνε σπίτι και πως ό,τι συνέβη ήταν στιγμιαίο.
Σχεδιασμός με... Ασλάνη!
Ήταν τρεις άνθρωποι στη φωτογραφία που δημοσίευσαν από τον ΠΑΟΚ, που προσωπικά πιστεύω πως οι δύο από αυτούς θα λείπουν από τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς... Τι να σχεδιάσουν αυτοί; Σχεδιαστής καλός ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης. Ε, πιο πιθανό είναι να βρίσκεται αυτός τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ από κάτι άλλους...
πηγή: sportdog.gr

Άντε και σώνεται, οικονομικά πώς θα σωθεί;

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει στον sportdog για τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Άρη. Τα χρέη, ο έλεγχος, οι ευθύνες με ονοματεπώνυμο και οι ...σωτηρίες, οικονομική και αγωνιστική.Αν το αγωνιστικό πρόβλημα του Άρη ήταν λυμένο, οι άνθρωποι που τον διοικούν σε ΠΑΕ και "ΚΜΑ" θα έπρεπε προ πολλού να είχαν δρομολογήσει τις εξελίξεις για την "επόμενη μέρα". Δυστυχώς όμως, προέχει η αγωνιστική σωτηρία της ομάδας, διότι χωρίς αυτή δεν θα υπάρχει "επόμενη μέρα"...
Όταν, πάντως, με το καλό επιτευχθεί η αγωνιστική σωτηρία (4 αγωνιστικές έμειναν), η ...οικονομική σωτηρία δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Στη χθεσινοβραδινή σύναξη της διοίκησης ειπώθηκε ότι τα χρέη της ΠΑΕ είναι κοντά στα 32 εκατομμύρια ευρώ. Το νούμερο προκαλεί ίλιγγο, έστω κι αν θα μειωθεί με το "κούρεμα" που γίνεται ήδη σε διάφορους πιστωτές.
Πώς είναι δυνατόν να δημιουργήθηκαν τέτοια χρέη το διάστημα 2004 - 2012 που ο Άρης είχε υπαχθεί στο άρθρο 44 και είχε τα μεγαλύτερα έσοδα ever στην ιστορία του; Η απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί μέσα από τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά αρχές Απριλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της "ΚΜΑ", Άγγελος Γρόλλιος.

Από την άλλη, η χθεσινή σύναξη ανέδειξε και άλλα σοβαρά ζητήματα για τον Άρη, πέραν του δεδομένου οικονομικού προβλήματος.
Για παράδειγμα: Τα "μεγάλα πορτοφόλια" του συλλόγου απείχαν. Δεν ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο και δεν ήταν η πρώτη φορά που απείχαν.
Συμπέρασμα: Κουβαλάνε ακόμη μέσα τους τις πικρίες του παρελθόντος και δεν τους ενδιαφέρει άλλο ο Άρης. Συνεπώς, ο Άρης δεν πρέπει να χτυπήσει ξανά την πόρτα τους...
Από 'κει και πέρα, επιβεβαιώθηκε η παραγοντική "λειψανδρία" του Άρη. Τα ίδια, γνωστά, λίγα πρόσωπα παραβρέθηκαν πάλι, που έχουν μεν τη διάθεση να βοηθήσουν, αλλά δεν αρκεί η βοήθειά τους. Είναι μεγάλο το χρέος, είναι δύσκολες και οι εποχές...
Οι 60.000 ευρώ που ειπώθηκε από τον Χρήστο Γρόλλιο ότι χρειάζονται μέχρι την Τρίτη θα βρεθούνε. Μοιάζουν, ωστόσο, με σταγόνα στον ωκεανό μπρος στα χρέη των 32 εκατ. ευρώ. Του χρόνου το πρόβλημα θα είναι οξύτερο, κι ας επιχείρησαν οι ομιλητές χθες να ωραιοποιήσουν κάπως την κατάσταση και να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας.
Ο λόγος είναι ο εξής: Πώς θα επιβιώσει ο Άρης και τι ομάδα θα φτιάξει όταν τα έσοδα του τηλεοπτικού συμβολαίου (η βασική πηγή εσόδων) θα εκχωρηθούν στους πρώην παίκτες που δικαιώθηκαν στις προσφυγές τους;
Ειπώθηκε ότι μπορεί να εκχωρηθεί και μέρος του συμβολαίου του ΟΠΑΠ, οπότε το πρόβλημα θα μεγεθυνθεί περισσότερο.
Μ' αυτά και μ' αυτά, η επόμενη γενική συνέλευση της "ΚΜΑ" αποκτά ιστορική σημασία. Γιατί θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις, που θα οδηγήσουν σε λύσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με 1000 ή 1500 ή και 3000 μέλη.
Ταυτόχρονα, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ διετέλεσαν στην ΠΑΕ και την "ΚΜΑ" από το 2004 μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, οφείλουν να λογοδοτήσουν μετά την ανακοίνωση του πορίσματος. Και βέβαια, δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την επόμενη μέρα.
Περιμένουμε όλοι εναγωνίως το πόρισμα του ελέγχου, γιατί τα χρέη και οι ευθύνες έχουν ...ονοματεπώνυμο. Και τότε θα πούμε πολλά για πολλούς και για κάποιους ειδικότερα...
πηγή: sportdog.gr

Τι άλλο να κάνει ο ...άχρηστος ο Πεδουλάκης;

Ο Τάσος Νικολογιάννης πρωτοτυπεί στον sportdog και γράφει για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τον Πεδουλάκη με αφορμή τη μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη! Δεν συνηθίζω να γράφω για μπάσκετ παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Και ο βασικός λόγος είναι ότι δεν το παρακολουθώ από κοντά το άθλημα και προτιμώ να σχολιάζουν αυτοί που ξέρουν. Θα πω κάτι μέσα από την ψυχή μου από τα λίγα που ξέρω.
Ο βιασμός που έχει δεχθεί από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έχει προηγούμενο. Περίμενα σίγουρα ότι όποιος διαδεχθεί τον κορυφαίο ευρωπαίο προπονητή -τον Μουρίνιο του μπάσκετ- Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είχε δύσκολο έργο και θα ήταν σε συνεχή αμφισβήτηση. Ούτε μπορεί να συγκριθεί ο Πεδουλάκης με τον Ομπράντοβιτς. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο μετά από κάθε ήττα της ομάδας ο Πεδουλάκης να είναι άχρηστος και μετά από κάθε νίκη να είναι και πάλι άχρηστος διότι κέρδισε με 1-2 πόντους και όχι με 10 και διότι "πήγε να χάσει το ματς".
Φυσικά και έχει κάνει λάθη και στις επιλογές παικτών και στη διαχείριση κάποιων αγώνων ο Πεδουλάκης. Αλλά για όσους το ξεχνούν το καλοκαίρι έφυγε ο τεράστιος Ομπράντοβιτς και μαζί του το 90% της ομάδας, που είχε πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό. Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής έμειναν και έκαναν τη διαφορά στη Μαδρίτη, στη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ.
Επίσης το καλοκαίρι έπεσε το μπάτζετ της ομάδας στο 50%. Και έχουμε φθάσει τέλη Μάρτη και ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το Κύπελλο κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, βρίσκεται μία ανάσα από την είσοδό του στους "8" της Ευρωλίγκας και περιμένει τα play off, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, όπως έγινε και πέρυσι. Και ρωτάω εγώ: Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας προπονητής στον Παναθηναϊκό, για να θεωρηθεί πετυχημένος μέχρι τώρα με όλες τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από το καλοκαίρι και μετά;
πηγή: sportdog.gr

Έτσι να τους τελειώσουμε!!

"Ντου στα Αποδυτήρια" για τον αγώνα της Εθνικής μας στη Βοσνία. Πού θα κριθεί το ματς και τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του Σάντος; Γράφει ο γνωστός - άγνωστος του sportdog.
Εγώ ένα πράγμα έχω να πω για την Εθνική. Ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση στο Μουντιάλ από τώρα.
Και γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία ο αγώνας με τη Βοσνία; Κατ’ αρχήν επειδή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κανένα θηρίο. Καλή ομάδα είναι η Βοσνία, αλλά όχι και κάποια ομαδάρα. Δεν είναι βαριά φανέλα.
Ψωμοτύρι τα έχει…
Δεύτερον, η Εθνική Ελλάδας κάτι τέτοια παιχνίδια τα έχει ψωμοτύρι. Από τότε που η ομάδα πήρε την πάνω βόλτα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια έχει δώσει ματς που θεωρούνται κρίσιμα. Κι όχι ένα και δυο. Και στα περισσότερα τα έχει πάει καλά, μάλιστα. Δεν μασάει όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο.
Τα όπλα της…
Τρίτον, η Βοσνία ξέρει ότι με νίκη είναι πολύ κοντά στην πρόκριση. Άρα λογικά θα ανοιχτεί κιόλας μπροστά στο κοινό της. Ο ενθουσιασμός της, λοιπόν, μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια της Εθνικής που ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά να κτυπάει στην κόντρα και να πιάνει στον ύπνο τον αντίπαλο.
Το ατού
Το ματς, λοιπόν, είναι πάρα πολύ ζόρικο. Και η Βοσνία, όπως είπαμε, δεν είναι κακή ομάδα. Θα έχει και ως ατού την έδρα της, ενώ ως τώρα είναι κι αυτή στην κορυφή του ομίλου.
Στην πηγή για μουντιαλικό νερό…
Η Εθνική Ελλάδας, όμως, μπορεί να φτάσει και στην πηγή (απόψε με Βοσνία), αλλά να πιει και νερό (μουντιαλικό). Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή, για να πετύχει τον στόχο της.
Άντε να δούμε, λοιπόν, τι θα γίνει σε λίγες ώρες… Το βασικό για την Εθνική είναι να μη χάσει. Αν, όμως, με διπλό πάρει σημαντικό προβάδισμα, τότε θα αυξηθούν πάρα πολύ οι πιθανότητες να πάει Μουντιάλ. Πώς να χαθεί μετά η πρόκριση;
πηγή: sportdog.gr

Έλεγχο ντόπινγκ ζητάει ο Αστέρας!

Ελέγχους ντόπινγκ για τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν ζήτησε με επίσημο έγγραφό του ο Αστέρα Τρίπολης, από την Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται, παρόμοιο έγγραφο να σταλεί και στην ΕΠΟ, για τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την ημιτελική φάση.

 πηγή: metrosport.gr

Ζιγκερίδης: «Ο Σαββίδης δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας»

Το πρώην μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζιγκερίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τα 3.000.000 ευρώ που κατέβαλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ και την εφορία, αλλά και για το αν η κρίση στην Κύπρο μπορεί να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ.

Για τα 3 εκ. ευρώ που κατέβαλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να καλύψει υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ και την εφορία:

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο και ευχάριστο. Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος και όταν γίνεται μια τέτοια κίνηση στον αθλητικό τομέα που ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, είναι μια ξεχωριστή ευχάριστη νότα.»

Για Βρύζα, Ζαγοράκη που κουβαλούσαν τα χρέη στην πλάτη τους χωρίς να είχαν ευθύνη:

«Ο Βρύζας μπορούμε να πούμε ότι δεν είχε διοικητική συμμετοχή για να του καταλογιστούν αυτά τα βάρη. Ο Ζαγοράκης έκανε διαχείριση αλλά λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ΠΑΕ επί εποχής Γούμενου, έπεσαν όλα τα βάρη σε αυτούς τους ανθρώπους. Με αυτή την ενέργεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος δείχνουν τη συνέπειά τους αλλά και το πόσο σέβονται τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.»

Για τον Σαββίδη, που φροντίζει τους ανθρώπους τους οποίους συνεργάστηκε και συνεργάζεται αλλά και το αν δείχνει, με τα… βήματά του ότι θέλει να τα πάρει όλα «πάνω» του:


«Πιστεύω ότι δείχνει την πρόθεσή του ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του με έναν τρόπο πολύ σαφή και εντυπωσιακό. Δείχνει ότι είναι πολύ συνεπής σε αυτά που είπε και καταλαβαίνεται πως όσοι άνθρωποι βρεθούν δίπλα του στο διοικητικό συμβούλιο έχουν και αυτοί τη σιγουριά. Αυτός ο άνθρωπος δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.»


Για την Κύπρο και ότι η εταιρεία που έχει τον έλεγχο των μετοχών του ΠΑΟΚ ανήκει εκεί, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ:

«Πιστεύω να μην έχει όλες τις καταθέσεις του εκεί ο κ. Σαββίδης και να έχει ένα απόθεμα και στην Ρωσία. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα μας ακουμπήσει η κρίση. Τώρα αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ένας επιχειρηματίας σε μέγεθος Σαββίδη θεωρώ πως θα το λύσει.»πηγή: metrosport.gr

Ψηφίδης στο Metropolis: «Δε ζητιανέψαμε, κλείσαμε εμπορικές συμφωνίες»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για τη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάθνης Βικελίδης» μεταξύ παλιών και νέων παραγόντων που έχουν διάθεση να συνδράμουν στην ομάδα μετά από πρόσκληση της διοίκησης. Τοποθετήθηκε ακόμα σε πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Άρη.


Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της «κίτρινης» ΠΑΕ:



Αρχικά αναφέρθηκε στο τι είπε στους προσκεκλημένους του στη χθεσινή συγκέντρωση και για το αν τους ενημέρωσε για την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ Άρης:

«Αυτό ετοιμάσαμε και αυτό παρουσιάσαμε. Εμείς αναλάβαμε σαν διοίκηση πρωτοδικείου στις 13/12 και συμπληρώσαμε του τρις μήνες και είχα εντολή από την ΚΜΑ και από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που βρήκαμε ανοιχτά στον κόσμο και σιγά-σιγά να κατανοηθεί στην οικογένεια του Άρη τι ακριβώς συμβαίνει στο οικονομικό και οργανωτικό πλαίσιο. Παράλληλα είναι και η στήριξη του αγωνιστικού πλαισίου από το οποίο περιμένουμε αρκετά πράγματα.

Αυτό που ήταν έκπληξη για όλη την Ελλάδα είναι ο ανταγωνισμός στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοια ένταση, εφτά ομάδες να παλεύουν να μην είναι οι δύο που θα υποβιβαστούν. Είναι πιο ενδιαφέρουσα η μάχη στις κάτω θέσεις παρά στην κορυφή».


Για το κομμάτι του ανοίγματος που παρουσιάστηκε χθες και πόσο μεγαλύτερα είναι τελικά τα νούμερα απ' αυτά που περιμένανε:

«Μας προξένησε δυσάρεστη έκπληξη γιατί μέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει πιστεύαμε ότι οι ζημίες της ΠΑΕ Άρης δε θα υπερέβαιναν με τίποτα τα 22-23 εκατ. ευρώ. Όταν συγκέντρωσα τα στοιχεία και τα παρουσίασα δυσαρεστηθήκαμε γιατί όταν έχεις μια αύξηση των υπολογισμών σου κατά 50% σε βγάζει από οποιαδήποτε σκέψη. Παρόλα αυτά συγκεντρωθήκαμε άμεσα και συναντήσαμε τον κ. Ξανθό αλλά και τον κ. Ιωαννίδη και τους παρουσιάσαμε το πρόβλημα σαν διοίκηση πρωτοδικείου, αποφασίσαμε μαζί ότι θα παλέψουμε για τη συντήρηση και τη διατήρηση της ΠΑΕ Άρης και του ποδοσφαιρικού τμήματος γιατί πλησιάζουν τα 100 χρόνια του Άρη μας τα οποία πρέπει να τον βρούνε στη Σούπερ Λιγκ».


Για το γεγονός ότι χθες το βράδυ ειπώθηκε στους ανθρώπους που υποδέχτηκε στη συγκέντρωση ότι χρειάζονται 60.000 ευρώ μέχρι την Τρίτη για να μπορέσει να βγει η χρονιά:

«Έχει κατανοηθεί λάθος. Οι ανάγκες μέχρι την Τρίτη είναι του ύψους των 60.000 ευρώ, γιατί έχουμε περάσει σε πληρωμές λογαριασμών με παλιούς ποδοσφαιριστές. Ο όμιλος είπε ότι οι ανάγκες μέχρι την Τρίτη είναι του ύψους των 60.000 ευρώ. Δεν εννοούμε ότι θέλουμε 60.000 ευρώ για να βγάλουμε τη σεζόν. Χρειάζονται σαφώς πολύ περισσότερα».


Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χθεσινή παρουσία του κόσμου και το πώς εξελίχθηκε η βραδιά. Δεν περίμενα μέσα σ΄ αυτή την ύφεση που υπάρχει σε όλους μας να κλείσουμε εφτά σουίτες για την επόμενη σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι Αρειανοί που ήρθαν συμμετείχαν σωστά στην εκδήλωση και μας βοηθάνε. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί πήγαν πάρα πολύ καλά τα πράγματα».


Για τους πρώην παράγοντες που έλειψαν από τη συγκέντρωση:

«Η περίοδο αυτή της ύφεσης πιστεύω ότι έχει αναγκάσει πάρα πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν τη θέση τους και προς τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και προς τα αθλήματα γενικά που κάποτε υποστήριζαν. Δεν παρεξηγώ κανέναν που έλειψε, χάρηκα με αυτούς που ήρθαν και μ' αυτούς προχωράμε και πάμε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Άρη».


Για το ότι με αυτά που συνέβησαν χθες το βράδυ συγκεντρώνεται ένα ποσό κοντά στις 20.000 ευρώ:

«Οι σουίτες που κλείσαμε χθες το βράδυ στοίχισαν 146.000 ευρώ και άμα τους ζητήσω αύριο περισσότερο θα είναι κοντά μου. Οι 20.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν ήταν οι προκαταβολές, τα χρήματα που μαζεύτηκαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξε ειδική συμφωνία για την κάθε σουίτα που υπέγραψε ο καθένας. Οι πωλήσεις των σουιτών φτάσανε τις 146.000 ευρώ».


Για το αν ο Άρης λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο και ψάχνοντας κάθε πιθανότητα που έχει, είτε για να συγκεντρώσει χρήματα, είτε για να συγκεντρώσει ηθική βοήθεια καταφέρει να σώσει τελικά την παρτίδα:

«Εμείς δε βγήκαμε χθες για να πούμε στους φίλους του Άρη να μας δώσουν ότι μπορούν σε στιλ να ζητιανέψουμε. Είχαμε εμπορικά πακέτα και προσπαθήσαμε να πουλήσουμε κομμάτια εμπορικά του Άρη. Μένω πολύ ευχαριστημένος γιατί εγώ ήρθα το Δεκέμβρη και βρήκα τρεις σουίτες πουλημένες και από μια τέταρτη πήρα το 50%, δεν υπήρχαν άλλα χρήματα, 3,5 σουίτες ήταν από τις 15. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί χθες έκλεισα 7. Ζητήσαμε μια προκαταβολή όχι μικρότερη του 30% για κάθε σουίτα».


Για το πώς μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του Άρη:

«Έχουμε κάνει όλες τις αναλύσεις και έχουμε βγάλει όλο το πρόγραμμα από εδώ και πέρα. Τα βασικά στοιχεία τα οποία βρήκαμε και αναλύσαμε είναι τρία. Οι οφειλές του Άρη προς το κράτος και το ΙΚΑ, οι οφειλές προς τους ξένους παίκτες που βρήκαμε 40 υποθέσεις ανοικτές και τις βάζουμε σε έναν δρόμο. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στον Αρειανό κόσμο ότι δρομολογήθηκαν όλα και πάνε καλά. Στις 12/4 έχουμε τη δίκη του άρθρου 99 θέλω να πω ότι είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, πάνε όλα κατ' ευχήν.

Έχουμε βγάλει ένα τετραετές πρόγραμμα όπου θα περάσουν δόσεις οι οποίες είναι εφικτές για να διαχειριστεί οποιαδήποτε διοίκηση την επόμενη τετραετία, από εκεί και πέρα θα γίνεται πιο εύκολο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια».


Για το αν αυτό το πλάνο παρουσιάστηκε χθες στους καλεσμένους:

«Βεβαίως, παρουσιάσαμε και τα ποσά».


Για τα έσοδα και τα έξοδα που θα έχει η ΠΑΕ μέσω αυτού του προγραμματισμού:

«Η διαχείριση του Άρη αυτή την περίοδο είναι περίπου στα 5 - 5,5 εκατ. ευρώ. Τα σίγουρα έξοδα τα οποία παρουσιάσαμε και χθες (μαζί με τις οφειλές στο κράτος, τους ξένους ποδοσφαιριστές και οτιδήποτε άλλο) είναι 3,3 εκατ. ευρώ».


Για το αν τα 2 εκατ. ευρώ που περισσεύουν φτάνουν ώστε να υπάρχει μια δυνατή ομάδα που να μην είναι σε περιπέτειες όπως φέτος:

«Είναι λίγα, έχουμε όμως μπροστά μας τα 100 χρόνια του Άρη και με ένα εμπορικό τμήμα σε μια ανώνυμη εταιρία τέτοιου ύψους σαν τον Άρη μπορεί να τα διπλασιάσει ώστε να έχει ένα καλύτερο μπάτζετ για του χρόνου».


Τέλος, για το λόγο που έγινε το ξεκαθάρισμα στην ΠΑΕ και την περίπτωση να αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο του Άρη:

«Αυτό το ξεκαθάρισμα που δημιουργήσαμε αυτό το τρίμηνο είναι μια προσπάθεια μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποιον που θα ήθελε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του Άρη. Αυτός θα πρέπει να γνωρίζει με τι έχει να κάνει, δεν μπορείς να του πεις ότι είναι διαλυμένο το λογιστικό και ότι δεν είναι τακτοποιημένες όλες οι εκκρεμότητες. Εμείς θα το τακτοποιήσουμε αυτό το επόμενο διάστημα, έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα και θα τελειώσουμε με αυτά τα πράγματα. Σας υπόσχομαι ότι θα είναι όλα έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση, σε οποιοδήποτε πλειοψηφικό πακέτο θα θέλει να αγοραστεί. Θέλει νοικοκυριό και εμείς το νοικοκυρέψαμε το πράγμα και θα το πάμε ακόμα καλύτερα». πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωσε Βέλιτς ο Λεβαδειακός!

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς είναι ο αντικαταστάτης του Γιώργου Παράσχου στην τεχνικκή ηγεσία του Λεβαδειακού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι για τον επόμενο 1,5 χρόνο, προπονητής της ομάδος θα είναι ο κ. Γιάσμινκο Βέλιτς».

Ένα μήνα εκτός ο Πέλκας!

Ο Πέλκας είχε κληθεί από τον Τσάνα για να αντικαταστήσει τον τραυματία Κωνσταντινίδη στην Εθνική. Τελικά ο Πέλκας τραυματίστηκε και υπέστη κάκωση στην ποδοκνημική. Αποτέλεσμα; Για τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης! Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ο Δημήτρης Πέλκας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη,καθώς στην προπόνση της Εθνικής Ελπίδων υπέστη κάκωση δευτέρου βαθμού στην ποδοκνημική και η αποθεραπεία του αναμένεται να διαρκέσει 3-4 εβδομάδες.
Σε ότι αφορά την σημερινή προπόνηση το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Προπόνηση αποθεραπείας και ενεργητικής αποκατάστασης ήταν η σημερινή. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πρόγραμμα με χαλαρό τρέξιμο,ασκήσεις στο γυμναστήριο και μασάζ.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κατσικάς,Γεωργιάδης και Κωνσταντινίδης και πρόγραμμα θεραπείας οι Etto και Γλύκος.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών προβλέπει πρωινή προπόνηση αύριο, ρεπό την Κυριακή και επιστροφή στις προπονήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα. πηγή: metrosport.gr

Ισόπαλη η Ελπίδων με Εσθονία!

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το φιλικό «τεστ» της Εθνικής Ελπίδων με αντίπαλο την Εσθονία, στο Άργος, μπροστά σε 5.000 θεατές. Το γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πέτυχε ο Διαμαντάκος.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Διούδης (46΄ Καπίνο), Σταφυλλίδης (65΄ Ράνος), Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρίας, Διαμαντάκος, Κολοβός (65΄ Γούτας), Μπουχαλάκης (46΄ Κούρος), Μαρινάκης (65΄ Τσιάρας), Φούντας (46΄ Φουρλάνος), Γιαννιώτας.

Εσθονία: Μέεριτς, Ποντχολιούζιν, Μπαράνοφ (81΄ Ίνγκερμαν), Μετς, Πικ (46΄ Γκόλντμπεργκ), Ράουντσεπ (64΄Λέπιστου), Λίπιν (72΄ Κούλινιτς), Άνιερ (81΄ Ίντερμιτε), Αντόνοφ, Λιιβαμάγκι, Ράτελ (64΄ Μέελ) πηγή: metrosport.gr

Βοσνιάδης: «Στα ντέρμπι κερδίζει ο πιο αποφασιστικός»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Αλέκος Βοσνιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για τον αγώνα με τον Ηρακλή και ποιες ομάδες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

«Υπάρχουν 14 παιχνίδια ακόμα αλλά πιστεύω πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Μπορεί να είμαστε πιο πάνω από τον Ηρακλή, είναι όμως ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι», είπε αρχικά ο Βοσνιάδης.

Για τα στοιχεία που θα κάνουν την διαφορά στην αναμέτρηση:

«Τα ντέρμπι πάντα τα κερδίζει ο πιο αποφασιστικός. Εμείς δεν πρέπει να επηρεαστούμε από την έδρα, ούτε σε ψυχολογικό τομέα, ούτε σε αγωνιστικό. Ο Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου. Με την έλευση του νέου προπονητή η ομάδα φαίνεται ότι πλέον σκοπεύει στην κατάκτηση βαθμών και όχι στο να προσφέρει θέαμα.»

Για το αν η αλλαγή του Ηρακλή οφείλεται στον προπονητή:

«Ο Ηρακλής στον πρώτο γύρω ήταν μια ομάδα που άρεσε πολύ. Έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας, αλλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Πλέον έχουν καταλάβει τη νοοτροπία της Football League και παίρνουν και αποτελέσματα. Αν είχε εκμεταλλευτεί την έδρα του, θα ήταν πιο ψηλά στην βαθμολογία. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο.»

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο:

«Οι ομάδες στην πρώτη δεκάδα είναι πολύ κοντά βαθμολογικά. Τα μεγάλα ρόστερ και η σταθερότητα είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά στο πρωτάθλημα. Εμείς, η Λάρισα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός και μερικές ακόμα ομάδες έχουν μεγάλα ρόστερ.»

Για το αν εκτός από τα μεγάλα ρόστερ, παίζει ρόλο και το οικονομικό σε έναν σύλλογο:

«Σίγουρα το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο και εμείς έχουμε οικονομική ηρεμία. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό και οι ομάδες που διαθέτουν οικονομική ηρεμία, σταθερότητα και μεγάλα ρόστερ έχουν το πλεονέκτημα για την άνοδο.»πηγή: metrosport.gr

Ο Βέλλιος στο Iraklis fc Shop!

Όπως ενημέρωσε ο παίκτης της Έβερτον θα βρίσκεται στην μπουτίκ του Ηρακλή αύριο λίγο πριν το παιχνίδι με τον Απόλλων Σμύρνης.

Την ευκαιρία να δουν και πάλι τον Απόστολο Βέλλιο θα έχουν οι φίλοι του Ηρακλή. Ο πρώην επιθετικός του «Γηραιού» θα βρεθεί στην μπουτίκ της ομάδας στο Καυταντζόγλειο στις 17:00 και μία ώρα πριν τον αγώνα με την ομάδα της Αθήνας.
πηγή: metrosport.gr

Ένοχος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Ένοχος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας, επίσης με τριετή αναστολή, και τρεις υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ακόμα, το δικαστήριο αθώωσε την τέως πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ν. Αηδονά, και άλλον έναν τέως νομαρχιακό υπάλληλο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης και οι τρεις καταδικασθέντες, φέρονται ότι «τελούσαν αξιόποινες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ως υπάλληλοι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος».

Ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων.

Οι υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία, κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, μη προβαίνοντας σε εκτεταμένους ελέγχους και μη επιβάλλοντας τα αντίστοιχα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Ο κ. Ψωμιάδης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να σχολιάσει δημόσια την καταδίκη του, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Στην Πειραιώς τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής!

Εγκρίθηκε η απορρόφηση των ελληνικών καταστημάτων Κύπρου και Λαϊκής από την τράπεζα Πειραιώς.

Στην Πειραιώς τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμη σημαντική κίνηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπου η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ανάκαμψης, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Πηγή: newsbeast.gr

Ούτε που… ίδρωσαν οι Βούλγαροι!

Χωρίς να δυσκολευτεί η Βουλγαρία επικράτησε εντός έδρας της Μάλτας με σκορ 6-0 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Ούτε που… ίδρωσαν οι Βούλγαροι

Οι γείτονές μας ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ με τον Τόνεφ στο 6’. «Αέρα» δύο τερμάτων στην Βουλγαρία έδωσε και πάλι ο Τόνεφ στο 38’, ενώ το 3-0 έκανε στο 47’ ο Ποπόφ.

Ωστόσο, στην συνέχεια οι Βούλγαροι συνέχισαν να… πυροβολούν κατά ριπάς.

Έτσι, ο Γκαργκόροφ στο 55’ διαμόρφωσε το 4-0. Την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Τόνεφ στο 68’ κάνοντας το 5-0, ενώ το τελικό σκορ έγινε στο 78’ από τον Ιβάνοφ.
πηγή: sport-fm.gr

«Bild»: Σάλκε, Ζενίτ, Κυριάκος, Ολυμπιακός!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr ένα δημοσίευμα της «Μπιλντ», που εμπλέκει τον Ολυμπιακό στη μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου από τη Σάλκε στη Ζενίτ!

«Bild»: Σάλκε, Ζενίτ, Κυριάκος, Ολυμπιακός!

• Η γνωστή εφημερίδα ανέβασε χθες μετά τα μεσάνυκτα στην ηλεκτρονική της έκδοση ένα ρεπορτάζ για την επικείμενη επιστροφή του Έλληνα διεθνή σέντερ μπακ, που έχει μείνει εκτός δράσης πάνω από τρεις μήνες λόγω τραυματισμού.

• Και το ρεπορτάζ κατέληγε ως εξής: «Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Ζενίτ πρόσφερε για τον κολοσσό της Σάλκε το εκπληκτικό ποσό των 20 εκ. Ευρώ και στον ίδιο τον παίκτη 3 εκ. Ευρώ ετησίως. Όμως, η μεταγραφή δεν έγινε. Το deal χάλασε την τελευταία στιγμή. Κι αυτό γιατί οι Ρώσοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την πληρωμή της εφορίας ενός ποσού ενός εκ. Ευρώ, που δικαιούνταν ο πρώην σύλλογος του Έλληνα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς».

• Κατά την Μπιλντ λοιπόν χάλασε μία μεταγραφή 20 εκ. Ευρώ, επειδή η Ζενίτ δεν πλήρωσε την εφορία του ποσοστού μεταπώλησης που έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός. Το ποσοστό ήταν 5%, οπότε μιλάμε για ένα εκ. Ευρώ, επί του συνολικού ποσού των 20 εκ. Ευρώ.

• Τώρα, πραγματικά είναι απορίας άξιον πως δεν έγινε μία τόσο μεγάλη μεταγραφή για την εφορία του ενός εκ. Ευρώ. Άντε να ήταν άλλες 400-500 χιλ.; Δηλαδή, έδιναν οι Ρώσοι 20 εκ. Ευρώ στη Σάλκε και κώλωσαν στα 500 χιλιάρικα; Φαίνεται δύσκολο για να γίνει πιστευτό ως ακριβές το συγκεκριμένο κομμάτι του ρεπορτάζ των Γερμανών.

• Να εννοούν ότι έπρεπε να πληρώσει η Ζενίτ όλο το εκατομμύριο και την εφορία; Και πάλι, όμως, θα χάλαγε μία τέτοια τεράστια σε μέγεθος, από οικονομικής άποψης, μεταγραφή για 1,5 εκ. Ευρώ; Δεν ξέρω, αλλά επαναλαμβάνω μου φαίνεται δύσκολο. Και δε θα πήγαινε πάσο η Σάλκε να βάλει αυτή από την τσέπη της κάποια χρήματα, ώστε να μην χάσει το εικοσάρικο;...πηγή: sport-fm.gr

Κι αν βγει τετραπλή ισοβαθμία για τον ΠΑΟ;

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Κι αν βγει τετραπλή ισοβαθμία για τον ΠΑΟ;
Ο απόλυτος θρίαμβος. Ο ξεγραμμένος Παναθηναϊκός εκπόρθησε τη Μαδρίτη. Ξύλινα λόγια, αλλά απαραίτητα για την επιτυχία του ΠΑΟ μέσα στο σπίτι της Ρεάλ. Ωριμος κι αποτελεσματικός έδειξε ότι η φανέλα είναι πολύ βαριά. Μπορεί η «βασίλισσα» να έχει καλύτερο - θεωρητικά - ρόστερ και να ήταν σε καλύτερη βαθμολογική κατάσταση, αλλά η εμπειρία και τα ηγετικά προσόντα των Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή είναι στοιχεία καταλυτικά σε έναν αγώνα. Ξ Ρεάλ δεν περίμενε τέτοια αντίδραση.

Ο ΠΑΟ το πήγε σε σετ παιχνίδι, πήρε τον ρυθμό και από τη στιγμή που δεν έφαγε τρελά τρίποντα από τους Ισπανούς το ματς το είχε. Ακόμη κι όταν με τη βοήθεια της διαιτησίας οι Καστιγιάνοι ξέφυγαν βρήκε την ψυχραιμία για να αντιδράσει. Στη ρουλέτα δεν μπορεί κάθε φορά να κερδίζει η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα. Μυαλωμένο παιχνίδι, στήσιμο τέλειο από τον Πεδουλάκη και η νίκη που τον εκτοξεύει ψυχολογικά ήρθε. Η πρόκριση είναι δεδομένη (εκτός κι αν χάσει και τα δυο ματς και η Μάλαγα τα πάρει και τα δυο) και με τέτοιο χαρακτήρα μπορεί να βλέπει ακόμη πιο ψηλά. Οι περισσότεροι τον βλέπουν τέταρτο και να πέφτει πάνω στη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί όμως όλα να κριθούν σε τετραπλή ισοβαθμία (!) στο φινάλε αν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές δεν βγει «διπλό» στον όμιλο. Εκεί θα μετρήσει η διαφορά πόντων μεταξύ των τεσσάρων ομάδων (Εφές, Ρεάλ, ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ). Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι έχουν τον καλύτερο συντελεστή (+28) και ο ΠΑΟ τον χειρότερο (-21), αλλά υπάρχουν αγώνες που μπορεί να αλλάξει αυτή η διαφορά (η Ρεάλ έχει -7 και η Εφές -13). Αυτό σημαίνει ότι αν του βγουν τα παιχνίδια μπορεί ακόμη και να πάρε αβαντάζ έδρας στα πλεϊ οφ και ουσιαστικά τη μισή πρόκριση για το φαϊναλ φορ. Υπερβολές όλα αυτά με δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε, αλλά εδώ που έχει φτάσει ο ΠΑΟ μπορεί πλέον να κάνει υπολογισμούς και για κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση.

Ας δούμε πως μπορεί να προκύψει η τετραπλή στο 10-4. Τώρα Ρώσοι, Ισπανοί και Τούρκοι είναι στο 9-3 και ο ΠΑΟ στο 8-4. Αν ο ΠΑΟ πάρει τα δυο ματς με Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ πάει στο 10-4. Με την έδρα να μιλάει η ΤΣΣΚΑ νικά τη Ρεάλ, χάνει από τον ΠΑΟ και πάει κι αυτή στο 10-4. Η Ρεάλ χάνει από την ΤΣΣΚΑ, νικά την Εφές και πάει στο 10-4. Η Εφές νικά τη Μάλαγα και χάνει από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ομοίως πάει στο 10-4. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα μετρήσει η μίνι βαθμολογία των αγώνων των τεσσάρων.

Με την υπόθεση των παραπάνω αποτελεσμάτων και αυτά που έχουν ήδη γίνει όλοι θα έχουν από 9 πόντους. Μετά θα πάμε στη συνολική διαφορά πόντων αυτού του μίνι ομίλου. Οπως αναφέρουμε παραπάνω η ΤΣΣΚΑ είναι στο +28, αλλά έχει ματς στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ στο -7, αλλά με ματς στη Μόσχα και μέσα με την Εφές και οι Τούρκοι με -13 αυτό στη Μαδρίτη. O ΠΑΟ με την ΤΣΣΚΑ εντός είναι στο -21. Με νίκη (το ύψος επίσης θα παίξει ρόλο) επί των Ρώσων ο Παναθηναϊκός θα περιμένει το πόσο θα έχει νικήσει η ΤΣΣΚΑ τη Ρεάλ και πόσο η Ρεάλ την Εφές για να μάθει την τελική του κατάταξη στο σενάριο πάντα που βγάζει την τετραπλή ισοβαθμία. Μπέρδεμα ή όχι, οι πιθανότητες υπάρχουν για κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

TΣΣΚΑ: 9-3 (εντός με Ρεάλ, εκτός με ΠΑΟ) +28
Ρεάλ: 9-3 (εκτός με ΤΣΣΚΑ, εντός με Εφές) -7
Εφές: 9-3 (εντός με Μάλαγα, εκτός με Ρεάλ) -13
ΠΑΟ: 8-4 (εκτός με Μπάμπεργκ, εντός με ΤΣΣΚΑ) -21 πηγή: sport-fm.gr

Εθνική Ελλάδος γεια σου!

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία.

Εθνική Ελλάδος γεια σου
Το να προσθέσουμε ακόμα μια τεχνική ανάλυση, για τον σημερινό αγώνα της εθνικής ομάδας με την Βοσνία στην μακρινή Ζένιτσα, δεν νομίζω πως θα προσφέρει κάτι διαφορετικό σε ότι έχουμε ακούσει, διαβάσει και αφουγκραστεί εδώ και μέρες για το συγκεκριμένο ματς. Άλλωστε υπάρχουν καταλληλότεροι από εμένα για κάτι τέτοιο.

Από πλευράς μου ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις για το φαινόμενο εθνική Ελλάδας, όπως το αντιλαμβάνεται ή θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεται, ένας μέσος φίλαθλος. Ανήκουμε στην τυχερή γενιά των Ελλήνων φιλάθλων που έζησε την μεγάλη επιτυχία του Euro 2004 όταν η παντελώς ανυπόληπτη ποδοσφαιρικά Ελλάδα έφθασε στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από εκείνη τη χρυσή εποχή κοντεύει μια δεκαετία πια μέσα στην οποία η εθνική μας κατάφερε, με εξαίρεση το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, να δώσει το παρών σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, ένα Μουντιάλ το 2010 και δύο Euro το 2008 και το 2012. Για τους περισσότερους αυτό συνιστά ένα θαύμα.

Ειδικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους που έχουν ζήσει και τις δύσκολες εποχές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όταν, αν και διέθετε αρκετή ποιότητα, δεν μπορούσε να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, η σημερινή περίοδος χαρακτηρίζεται χρυσή. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια που κάναμε όλοι παιδιά να συλλέξουμε τα μαγικά χαρτάκια για να συμπληρώσουμε τα άλμπουμ με τις μορφές των πρωταγωνιστών του εκάστοτε παγκοσμίου ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την θλίψη που νοιώθαμε για την απουσία της εθνικής μας ομάδας.

Οι πιο νέοι που ουσιαστικά ανδρώθηκαν παράλληλα με την άνοδο της εθνικής μοιάζουν να είναι πιο απαιτητικοί. Σε συνομιλίες μαζί τους γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχουν " κακομάθει " από τις συνεχόμενες επιτυχίες. Δεν αρκούνται μόνο στην παρουσία αλλά ζητούν και θέαμα στο παιχνίδι λες και η Ελλάδα είχε κατά το παρελθόν ποδοσφαιρική σχολή που άφησε στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια θυσιάζοντας το επιθετικό της στυλ στο βωμό της σκοπιμότητας και του αποτελέσματος. Δεν υπονοώ πως δεν επιδέχεται βελτίωση το προσφερόμενο ποδοσφαιρικό προϊόν που μας παρουσιάζεται, αλλά για μια χώρα όπως η Ελλάδα με τις παθογένειες που έχει το σπορ στο εσωτερικό της, οι επιτυχίες της εθνικής μόνο ως φάρος στην ομίχλη και αντίβαρο στο σαθρό οικοδόμημα της ελληνικής πραγματικότητας μπορούν να λογιστούν. Δεν είναι, άλλωστε, μακρινές εκείνες οι εποχές που τα καλοκαίρια μας γέμιζαν από ποδοσφαιρικές παραστάσεις χωρίς την χώρα μας να παίρνει μέρος στη γιορτή. Μην ξεχνάμε πως η μικρή και φτωχή Ελλάδα έχει έναν τίτλο που δεν έχουν κατακτήσει χώρες με πολύ μεγαλύτερη παράδοση από τη δική μας, όπως οι Άγγλοι ή ακόμα και οι Πορτογάλοι των οποίων " κλείσαμε " το σπίτι το 2004. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε το μέγεθος μας στον παγκόσμιο χάρτη και να απολαύσουμε τις συγκινήσεις που μας προσφέρουν τα παιδιά αυτά.
Δυστυχώς η παρακαταθήκη που μας άφησε η δουλεία του Γερμανού, ο μόνος που κατάλαβε πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές για να κάνουν θαύματα το μόνο που χρειάζονται είναι πρόγραμμα και σχέδιο για να ακολουθήσουν και τους κλασικούς παράγοντες της Ε.Π.Ο όσο γίνεται πιο μακριά. και την οποία συνεχίζει βαδίζοντας στα ίδια σωστά χνάρια ο διάδοχος του, Φερνάντο Σάντος, δεν τυγχάνει σωστής και σοβαρής αντιμετώπισης από την Πολιτεία. Αντί οι διοικούντες την ελληνική ομοσπονδία να πατήσουν πάνω σε αυτές τις επιτυχίες και να προωθήσουν ένα αναπτυξιακό σχέδιο για το άθλημα, αντί να βρουν τους τρόπους να το κάνουν πιο αξιόπιστο και να εμπνεύσουν τις νέες φουρνιές φιλάθλων με αγάπη για το σπορ και όχι μόνο για την νίκη και την επικράτηση της ομάδας τους με κάθε τρόπο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα λαθών. Προσκολλημένοι στο άρμα του εκάστοτε ισχυρού, σκεπτόμενοι με κοντόφθαλμη λογική παίρνουν αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του αθλήματος. Πέρα από αυτά θα περίμενε κανείς πως στη νέα εποχή που έχει ανατείλει η αξιοποίηση των ταλέντων που έρχονται από τα φυτώρια των εθνικών ομάδων θα βρισκόταν σε πρώτο πλάνο. Μεγάλες επιτυχίες, και μάλιστα επί προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών, στις μικρές εθνικές είχαμε και στο παρελθόν. Ενώ όμως οι αντίπαλοι μας αντλούσαν υλικό από κει εμείς φροντίζαμε να χάνουμε διαρκώς ταλέντα. Ας ελπίσουμε αυτό να αλλάξει προς το καλύτερο στο προσεχές μέλλον.

Το πιο άσχημο απ' όλα όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις αξίες στον τόπο μας. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του αρχηγού μας Γιώργου Καραγκούνη, ενός παίκτη που παραμένει ανταγωνιστικός σε κορυφαίο επίπεδο παρά τα 36 χρόνια του αγωνιζόμενος στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League, όπου και αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του.

Υπάρχουν φίλαθλοι που ενοχλούνται με την παρουσία του στις αποστολές της εθνικής λες και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ποδοσφαιριστή ισάξιο του κάπτεν για να τον αντικαταστήσει και ο Καραγκούνης του κόβει τον δρόμο. Δεν μιλάω για την προσφορά του, νομίζω πως αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο. Μιλάω για τον σεβασμό στις αξίες που πρέπει να μάθουμε να αποδίδουμε σαν λαός. Δεν γίνεται να αναγνωρίζεται το μέγεθος του στην φλεγματική Αγγλία από συμπαίκτες και αντιπάλους και στην Ελλάδα να τον θεωρούμε βάρος στην προσπάθεια της ομάδας για την πρόκριση στα γήπεδα του επόμενου Μουντιάλ.

Με την ελπίδα να στεφθεί και αυτή η προσπάθεια από επιτυχία και να δούμε την εθνική μας στα γήπεδα της Βραζιλίας το επόμενο καλοκαίρι ας κάτσουμε να απολαύσουμε τον σημερινό αγώνα. Και δεν πειράζει ας μην είναι το θέαμα φαντασμαγορικό, αρκεί να δώσουμε και πάλι το παρόν στην μεγάλη γιορτή.

Όπως λέει και ο Διονύσης Σαββόπουλος ας κρατήσουν οι χοροί
πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Μουντιάλ μετά το θρίλερ ο Μπαρμπαρούσης!

Με τον Κώστα Μπαρμπαρούση να αγωνίζεται ως αλλαγή, η Νέα Ζηλανδία επικράτησε 2-1 της Νέας Καληδονίας με γκολ στο 94’ και βλέπει… Μουντιάλ.

Βλέπει Μουντιάλ μετά το θρίλερ ο Μπαρμπαρούσης
Με γκολ του Τόνι Σμιθ στο 94’, η Νέα Ζηλανδία επικράτησε 2-1 της Νέας Καληδονίας και εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο της Ωκεανίας. Πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας σε μπαράζ με ομάδα από τη Ζώνη Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε σαν αλλαγή αντικαθιστώντας στο 80ο λεπτό τον Τζέρεμι Μπρόκι. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 10’ με τον Κρις Κίλεν, αλλά στο 56’ ο Σέζαρ Λολοέα είχε φέρει το ματς στα ίσα. πηγή: sport-fm.gr

Την κράτησε ζωντανή ο Κοεντράο!

Το βαθμό της ισοπαλίας έδωσε ο Κοεντράο στο 93΄στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας κόντρα στο Ισραήλ (3-3), κρατώντας τη ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Την κράτησε ζωντανή ο Κοεντράο
Το φιλί της ζωής που κράτησε την Πορτογαλία ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης έδωσε ο Φάμπιο Κοεντράο.

Ο άσος της Ρεάλ, σκόραρε στο 93’ της αναμέτρησης κόντρα στο Ισραήλ (3-3) στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 και έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Πορτογαλία γλίτωσε τα χειρότερα, αφού δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα φλέρταρε με έναν πρόωρο αποκλεισμό από την τελική φάση, αφού βρισκόταν πίσω 3-2 από το Ισραήλ.

Ο Κοεντράο, όμως, σε ρόλο σωτήρα έκανε το 3-3 στο 93’ λεπτό και έφερε τους Πορτογάλους στους οκτώ πόντους μετά από πέντε αγώνες.

Ωστόσο, οι Ίβηρες διεύρυναν το αρνητικό σερί τους, αφού ακόμη δεν έχουν γευτεί τη νίκη στην προκριματική αυτή φάση.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άλβες. Το Ισραήλ χρειάστηκε 22 λεπτά για να φέρει την αναμέτρηση στα ίσια, αφού στο 24’ ο Χέμεντ έκανε το 1-1. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Μπεν Μπασάτ έκανε το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχτηκε σε θρίλερ με τον Γκλερσον να κάνει το 3-1 στο 70’, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Πόστιγκα μείωσε σε 3-2 για του Πορτογάλους που ακόμη δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Στις καθυστερήσεις ο Κοεντράο έκανε το 3-3, ενώ δευτερόλεπτα είχε δοκάρι.

Έκτος όμιλος

22/03/13

Ισραήλ-Πορτογαλία 3-3
(24' Χέμεντ, 39' Μπεν Μπασάτ, 70' Γκέρσον, - 2' Άλβες,72' Πόστιγλα, 90+3' Κοεντράο)

Λουξεμβούργο-Αζερμπαϊτζάν (21:15)
Βόρειος Ιρλανδία-Ρωσία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ρωσία 12 (8-0)
2) Ισραήλ 8 (13-8)
3) Πορτογαλία 8 (9-6)
4) Βόρειος Ιρλανδία 3 (3-5)
5) Αζερμπαϊτζάν 2 (2-6)
6) Λουξεμβούργο 1 (2-12) πηγή: sport-fm.gr

Προβληματίστηκε γιατί είχε… δουλειά!

Προβληματισμένος από την απόδοση της Βραζιλίας στο φιλικό με την Ιταλία, παρουσιάστηκε ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να βρεθούν οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να νικήσει.

Προβληματίστηκε γιατί είχε… δουλειά
Ήταν ένα σπουδαίο φιλικό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο Μουντιάλ του 2014. Η Βραζιλία και η Ιταλία αναμετρήθηκαν στη Ζυρίχη, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2, αν και στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν πως οι Λατινοαμερικάνοι θα επικρατούσαν εύκολα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζούλιο Σέζαρ μίλησε στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την εμφάνιση της Βραζιλίας. «Δεχτήκαμε δύο γκολ από δικά μας λάθη, αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως η Ιταλία δημιούργησε και έχασε πολλές άλλες ευκαιρίες. Όταν σε ένα παιχνίδι, ο τερματοφύλακας έχει τόση πολλή δουλειά, τότε κάτι δεν πάει καλά. Θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το γεγονός. Αν και θα έπρεπε να κερδίσουμε με άνεση, βρεθήκαμε να υποφέρουμε και να πανηγυρίζουμε που πήραμε την ισοπαλία. Και αυτό δεν αρμόζει στη Βραζιλία», είπε με αυστηρό τόνο ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Από τα λόγια του προκύπτει πως «τα έχει» με τους συμπαίκτες του. «Δεν ρίχνω κάπου συγκεκριμένα τις ευθύνες. Αλλά θα πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί και να δούμε γιατί κάναμε τόσα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, γιατί δώσαμε το δικαίωμα στην Ιταλία να επιστρέψει, γιατί δεν παίξαμε σαν Βραζιλία. Αυτά πρέπει να συζητηθούν και να βρεθούν οι απαντήσεις. Οι παίκτες μεταξύ μας θα βρούμε τι φταίει και θα το διορθώσουμε. Γιατί αν δεν το κάνουμε, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε ο Ζούλιο Σέζαρ. πηγή: sport-fm.gr

«Ας αφήσουμε εκτός γηπέδου τις διαφορές μας»

Την ευχή του να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ο αγώνας της Κροατίας με τη Σερβία εξέφρασε σε συνέντευξή του στα Μέσα Ενημέρωσης της πατρίδας του ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

«Ας αφήσουμε εκτός γηπέδου τις διαφορές μας»
Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Σερβίας, Σίνισα Μιχάιλοβιτς δεν τον κάλεσε για το σημαντικό παιχνίδι της ομάδας του στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Κροατία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς να ακολουθήσει την αποστολή της Σερβίας και να παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο ντέρμπι, δίνοντας με τον τρόπο αυτό κουράγιο και δύναμη στους συμπατριώτες του.

Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ μίλησε για την αναμέτρηση αυτή σε Μέσα Ενημέρωσης της πατρίδας του και εξέφρασε την επιθυμία του να διεξαχθεί ένα ήσυχο ματς. «Είναι ένα παράξενο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία, αλλά εύχομαι να αφήσουμε εκτός γηπέδου τις διαφορές μας με τους Κροάτες και να παίξουμε ένα ήρεμο και ήσυχο παιχνίδι. Μακάρι να τελειώσει ο αγώνας χωρίς προβλήματα, είτε στον αγωνιστικό χώρο, είτε στις εξέδρες», ευχήθηκε ο Στάνκοβιτς.

Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σέρβος φάνηκε αισιόδοξος. «Η Κροατία έχει μια καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε καλύτερους παίκτες. Πιστεύω πως, αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να φύγουμε από το Ζάγκρεμπ με μια μεγάλη νίκη στις… αποσκευές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θα ήθελε να βοηθήσει την εθνική του, αλλά ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς δεν τον κάλεσε. «Δεν κρίνω τις επιλογές του Μιχάιλοβιτς, αφού τον σέβομαι, τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως προπονητή. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να αγωνιστώ σε αυτό το ματς. Από τη στιγμή που δεν μπορώ, όμως, θα φροντίσω να βοηθήσω από την κερκίδα τους συμπατριώτες μου. Θα βρίσκομαι στο γήπεδο και θα εμψυχώνω όπως μπορώ τους συμπαίκτες μου», σημείωσε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς. πηγή: sport-fm.gr

Στο… χορό του Μουντιάλ!

Τα μαθήματα… σάμπα αρχίζουν κάποιες ομάδες εν όψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως κάποιες άλλες θα προσπαθήσουν σήμερα να αυξήσουν τις πιθανότητες να παίξουν στη διοργάνωση.

Στο… χορό του Μουντιάλ

Στον έβδομο όμιλο, εκτός από το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στη Βοσνία, ενδιαφέρον υπάρχει και για το αποτέλεσμα του αγώνα της Σλοβακίας με την Λιθουανία.

Από εκεί και πέρα, στον πρώτο όμιλο ξεχωρίζει το ιδιαίτερο για πολλούς λόγους ματς ανάμεσα στην Κροατία και την Σερβία.

Στο τρίτο γκρουπ η πρώτη Γερμανία αναμένεται να έχει εύκολο έργο στην έδρα του Καζακστάν, όμως η Σουηδία θα «τεστάρει» τις δυνάμεις της κόντρα στην ιδιαίτερα απειλητική Ιρλανδία.

Το… τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας συγκεντρώνει τα βλέμματα από τον τέταρτο όμιλο, ενώ στον πέμπτο η Κύπρος παίζει (23/03) αύριο με την Ελβετία.

«Δοκιμασία» μέσα στο μεσημέρι για την Πορτογαλία, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Ισραήλ και στον τελευταίο προκριματικό όμιλο (τον ένατο) υπάρχουν οι αγώνες: Ισπανία-Φινλανδία και Γαλλία-Γεωργία.

Πρώτος όμιλος

22/03/13

Κροατία-Σερβία (19:00)
ΠΓΔΜ-Βέλγιο (21:45)
Σκωτία-Ουαλία (22:00)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Βέλγιο 10 (8-1)
2) Κροατία 10 (6-2)
3) Σερβία 4 (6-5)
4) ΠΓΔΜ 4 (3-4)
5) Ουαλία 3 (3-11)
6) Σκωτία 2 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Σερβία-Σκωτία (21:30)
Ουαλία-Κροατία (21:45)
Βέλγιο-ΠΓΔΜ (21:45)

Δεύτερος όμιλος

22/03/13

Βουλγαρία-Μάλτα (18:00)
Τσεχία-Δανία (21:30)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ιταλία 10 (10-4) – Σε 4 ματς
2) Βουλγαρία 6 (4-3) - Σε 4 ματς
3) Τσεχία 5 (3-1) - Σε 3 ματς
4) Αρμενία 3 (2-4) - Σε 3 ματς
5) Δανία 2 (2-4) - Σε 3 ματς
6) Μάλτα 0 (1-6) - Σε 3 ματς

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Αρμενία-Τσεχία (18:00)
Δανία-Βουλγαρία (21:15)
Μάλτα-Ιταλία (21:45)

Τρίτος όμιλος

22/03/13

Καζακστάν-Γερμανία (20:00)
Αυστρία-Νησιά Φέροε (21:30)
Σουηδία-Ιρλανδία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Γερμανία 10 (15-6) - Σε 4 ματς
2) Σουηδία 7 (8-5) - Σε 3 ματς
3) Ιρλανδία 6 (7-8) - Σε 3 ματς
4) Αυστρία 4 (5-2) - Σε 3 ματς
5) Καζακστάν 1 (1-8) - Σε 4 ματς
6) Νησιά Φερόε 0 (2-9) - Σε 3 ματς

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Ιρλανδία-Αυστρία (21:45)
Γερμανία-Καζακστάν (21:45)

Τέταρτος όμιλος

22/03/13

Ανδόρα-Τουρκία (20:15)
Ουγγαρία-Ρουμανία (21:30)
Ολλανδία-Εσθονία (21:30)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ολλανδία 12 (13-2)
2) Ουγγαρία 9 (10-5)
3) Ρουμανία 9 (8-4)
4) Τουρκία 3 (4-6)
5) Εσθονία 3 (1-6)
6) Ανδόρρα 0 (0-13)

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Εσθονία-Ανδόρα (19:00)
Τουρκία-Ουγγαρία (20:30)
Ολλανδία-Ρουμανία (21:30)

Πέμπτος όμιλος

22/03/13

Σλοβενία-Ισλανδία (19:00)
Νορβηγία-Αλβανία (20:00)

23/03/13

Κύπρος-Ελβετία (18:30)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ελβετία 10 (7-1)
2) Νορβηγία 7 (6-5)
3) Αλβανία 6 (5-5)
4) Ισλανδία 6 (4-4)
5) Σλοβενία 3 (3-6)
6) Κύπρος 3 (4-8)

Επόμενη αγωνιστική – 07/06/13

Αλβανία-Νορβηγία
Ισλανδία-Σλοβενία
Ελβετία-Κύπρος

Έκτος όμιλος

22/03/13

Ισραήλ-Πορτογαλία (14:45)
Λουξεμβούργο-Αζερμπαϊτζάν (21:15)
Βόρειος Ιρλανδία-Ρωσία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ρωσία 12 (8-0)
2) Ισραήλ 7 (10-5)
3) Πορτογαλία 7 (6-3)
4) Βόρειος Ιρλανδία 3 (3-5)
5) Αζερμπαϊτζάν 2 (2-6)
6) Λουξεμβούργο 1 (2-12)

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Αζερμπαϊτζάν-Πορτογαλία (19:00)
Βόρειος Ιρλανδία-Ισραήλ (21:15)

Έβδομος όμιλος

22/03/13

Λιχτενστάιν-Λετονία (20:30)
Σλοβακία-Λιθουανία (21:10)
Βοσνία-Ελλάδα (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Βοσνία 10 (15-2)
2) Ελλάδα 10 (5-1)
3) Σλοβακία 7 (5-3)
4) Λιθουανία 4 (3-6)
5) Λετονία 3 (5-8)
6) Λιχτενστάιν 0 (1-14)

Επόμενη αγωνιστική – 07/06/13

Λετονία-Βοσνία
Λιχτενστάιν-Σλοβακία
Λιθουανία-Ελλάδα

Όγδοος όμιλος

22/03/13

Μολδαβία-Μαυροβούνιο (21:30)
Πολωνία-Ουκρανία (21:45)
Σαν Μαρίνο-Αγγλία (22:00)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μαυροβούνιο 10 (12-2)
2) Αγγλία 8 (12-2)
3) Πολωνία 5 (5-3)
4) Μολδαβία 4 (2-7)
5) Ουκρανία 2 (1-2)
6) Σαν Μαρίνο 0 (0-16)

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Ουκρανία-Μολδαβία (21:00)
Πολωνία-Σαν Μαρίνο (21:45)
Μαυροβούνιο-Αγγλία (22:00)

Ένατος όμιλος

22/03/13

Ισπανία-Φινλανδία (21:45)
Γαλλία-Γεωργία (22:00)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ισπανία 7 (6-1) – Σε 3 ματς
2) Γαλλία 7 (5-2) - Σε 3 ματς
3) Γεωργία 4 (2-4) Σε 4 ματς
4) Λευκορωσία 3 (3-8) - Σε 4 ματς
5) Φινλανδία 1 (1-2) - Σε 2 ματς

Επόμενη αγωνιστική - 26/03/13

Γαλλία-Ισπανία (22:00)
πηγή: sport-fm.gr

Αναβλήθηκε το Β. Ιρλανδία-Ρωσία!

Οριστικά αναβολή στο παιχνίδι της Βορείου Ιρλανδίας με την Ρωσία για τον έκτο προκριματικό του Μουντιάλ, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Αναβλήθηκε το Β. Ιρλανδία-Ρωσία
Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι της Βορείου Ιρλανδίας με την Ρωσία δεν θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Η έντονη χιονόπτωση που πλήττει το Μπέλφαστ, ανάγκασε τους υπεύθυνους να αναβάλλουν την αναμέτρηση για το Σάββατο στις 19:00.

Βέβαια, και αύριο, λίγες ώρες πριν το ματς αναμένεται να πραγματοποιηθεί έλεγχος του αγωνιστικού χώρου, όσον αφορά την καταλληλότητά του.

Αν κριθεί εκ νέου πως δεν δύναται να διεξαχθεί παιχνίδι, τότε η FIFA θα ορίσει νέα ημερομηνία. πηγή: sport-fm.gr

Κι όμως… κέρδισαν ξανά!

Ανατρέποντας διαφορά πέντε πόντων στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα (!) οι Νάγκετς επικράτησαν 101-100 των Σίξερς κι έφτασαν τις 14 συνεχείς νίκες.

Κι όμως… κέρδισαν ξανά
Ούτε τώρα σταμάτησε το νικηφόρο σερί των Νάγκετς. Οι Σίξερς έφτασαν μία ανάσα από το να σταματήσουν το αήττητό τους στα 13 ματς και να αλώσουν το Ντένβερ μετά από 15 συνεχή ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +5 στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά αυτοκτόνησαν. Ο Κόρεϊ Μπρούερ μείωσε στο καλάθι με τρίποντο στα 9,2’’ για το φινάλε, ο Έβαν Τέρνερ αστόχησε σε δύο βολές στα 7,1’’ και ο Μπρούερ και πάλι κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για το τρίποντο της νίκης. Ευστόχησε και στις τρεις βολές κι ενώ απέμεναν 2,1’’ για τη λήξη, χρόνος που δεν αξιοποιήθηκε από τους Σίξερς. Ο Μπρούερ τελείωσε το ματς με 29 πόντους και μαζί με τον Αντρέ Μίλερ που πρόσθεσε 21 ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Τζορτζ Καρλ. Ο Κώστας Κουφός είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/6 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες σε 21:47.

Οι Μπλέιζερς πέρασαν με 99-89 από το Σικάγο διπλασιάζοντας τις φετινές τους νίκες απέναντι στους Μπουλς. Ο Λαμάρκους Όλντριτζ και ο Ντέμιαν Λίλαρντ με 28 και 24 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων, που συμπλήρωσαν 25 νίκες σε 30 ματς εκτός έδρας φέτος.

Τέλος, οι Κινγκς επιβλήθηκαν 101-98 των Τίμπεργουλβς συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές νίκες στο Σακραμέντο. Ο Αϊζέια Τόμας είχε 24 πόντους, ενώ ο Ταϊρίκ Έβανς πέτυχε 11 από τους 21 πόντους στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Ο Νίκολα Πέκοβιτς με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο για τη Μινεσότα, που έχει χάσει στα 17 από τα τελευταία 18 παιχνίδια της εκτός έδρας.

Αναλυτικά:

Σικάγο Μπουλς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 89-99 Νοά 18, Μπούζερ 16 (11 ριμπ.), Γκίμπσον 14, Μπάτλερ 12-Όλντριτζ 28, Λίλαρντ 24, Μπατούμ 11, Μάθιους 11, Χίκσον 9 (21 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 101-100 Μπρούερ 29, Μίλερ 21, Ιγκουοντάλα 13, Γκαλινάρι 12, Φαρίντ 8-Γουίλκινς 24, Χόλιντεϊ 18 (15 ασίστ), Θ. Γιανγκ 18, Χόους 17 (12 ριμπ.), Τέρνερ 12.

Σακραμέντο Κινγκς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 101-98 Τόμας 24, Έβανς 21, Κάζινς 15 (14 ριμπ.), Σάλμονς 13, Πάτερσον 11-Πέκοβιτς 18 (12 ριμπ.), Ρούμπιο 12, Ουίλιαμς 12, Κάνινγχαμ 12, Μπαρέα 11.

Δείτε τη βαθμολογία
πηγή: sport-fm.gr

«Ελπίζω η σημερινή μέρα να ευαισθητοποιήσει τους επιφανείς ΑΕΚτζήδες»

Ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 40 χιλιάδων ευρώ, έμεινε ο Ανδρέας Δημητρέλος αποχώρησε από την Ευελπίδων το μεσημέρι της Παρασκευής και στις πρώτες του δηλώσεις, έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, καλώντας παράλληλα όλους τους επιφανείς ΑΕΚτζήδες να ευαισθητοποιηθούν για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα που αρχίσαμε ένα χρόνο πριν περίπου. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη, τον εισαγγελέα και τον ανακριτή που κατανόησαν τον αγώνα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, για να κρατήσουμε την ΑΕΚ ζωντανή. Πιστεύω, ότι η προσπάθεια που έχομε κάνει ήταν τέτοια, που έδωσε τα εχέγγυα στην Ελληνική δικαιοσύνη να μας αφήσει να προχωρήσουμε», δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια ο πρόεδρος της Ένωσης και συνέχισε ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά του.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον άνθρωπο δικό μου και τα παιδιά μου, για όποιον πρόβλημα τους δημιούργησε η σημερινή κατάσταση. Ελπίζω η σημερινή μέρα να ευαισθητοποιήσει όλους αυτούς τους επιφανείς ΑΕΚτζήδες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Να τους ενώσει για να μπορέσουν όλοι μαζί, να φέρουν την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει και που η ιστορία της το επιβάλει. Ο αγώνας συνεχίζεται και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μας δικαιώσει όλους».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κληθούν στην Ευελπίδων και άλλοι, πρώην, πρόεδροι της ομάδας, σχολίασε: «Όπως είπα και στην ελληνική δικαιοσύνη, τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, δεν έχουν καμία σχέση με την δική μου διαχειριστική περίοδο. Οι εξελίξεις θα είναι αυτές που στη συνέχεια, θα επιτρέψουν και στους υπόλοιπους διοικούντες να πουν τις δικές τους απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα. Θα έρθουν και οι πρόεδροι των προηγούμενων ετών, ούτως η άλλως η ελληνική δικαιοσύνη τους έχει καλέσει».

Ο Πέτγουεϊ στον Κιάμο (video)!

Αφού έδειξε τις ικανότητές του στην φωνητική στο all star game της Πάτρας, τραγουδώντας το σουξέ του Πάνου Κιάμου "Φωτιά με φωτιά", αποφάσισε να το επαναλάβει μαζί με τον ίδιο τον καλλιτέχνη στο κέντρο όπου τραγουδάει.

Ο λόγος για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος στο βίντεο που ακολουθεί τραγούδησε live και πάλι, δείχνοντας ότι αφού κρεμάσει τα παπούτσια του, τον περιμένει μια λαμπρή καριέρα στο τραγούδι...



πηγή: metrosport.gr

Αθώος για το ματς με τον Άρη ο Κατίδης!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αθώωσε τον Γιώργο Κατίδη για τον πανηγυρισμό του στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τα αρμόδια όργανα της Πειθαρχικής Επιτροπής έκριναν πως ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, που κατηγορείται πρόσφατα και για Ναζιστικό χαιρετισμό στο ματς με τη Βέροια, δεν έκανε κάτι το μεμπτό και έτσι τον απάλλαξαν από την κατηγορία.
πηγή: metrosport.gr

“VIS TRACK” και ΠΑΟΚ!

Σε μια ακόμη καινοτόμο κίνηση για τα Ελληνικά δεδομένα προχώρησε η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., εγκαθιστώντας τόσο στο γήπεδο της Τούμπας, όσο και στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Μεσημβρίας το σύστημα “VIS TRACK” της γερμανικής εταιρίας IMPIRE AG.

Με το “VIS TRACK Live” στο γήπεδο της Τούμπας, το προπονητικό τημ μπορεί να λαμβάνει on line πληροφορίες σχετικά με την επίδοση, την απόδοση, τη φυσική κατάσταση και την αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών και των 2 αντίπαλων ομάδων, καθώς και πανοραμικά γραφήματα για την ατομική και ομαδική τακτική συμπεριφορά. Το σύστημα που αποτελείται από δυο πανοραμικές κάμερες, έναν server και τρεις τερματικούς υπολογιστές καταγράφει πάνω από 2.000 δεδομένα συγχρόνως, που αφορούν τόσο τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, όσο και της μπάλας.

Έτσι μπορεί για παράδειγμα κάποιος να δει πόσο τρέχουν οι ποδοσφαιριστές, σε ποια ένταση τρέχουν, πόσα σπριντ κάνουν, ποια είναι η μέγιστη ταχύτητά τους αλλά επίσης και πόσος είναι ο καθαρός χρόνος του παιχνιδιού, πόση ώρα βρίσκεται η μπάλα στην κατοχή κάθε ομάδας, με ποιο σύστημα αγωνίζεται ο αντίπαλος, πόσες είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές κλπ. Το σύστημα μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμη και για συγκεκριμένες περιπτώσεις αμφισβητούμενων φάσεων (αν η μπάλα έχει περάσει εξ ολοκλήρου τη γραμμή, offside, κλπ).

Η ανάλυση και η συγκέντρωση των δεδομένων στη διάρκεια των αγώνων γίνεται υπό την επιστασία του αναλυτή της ομάδας Αντώνη Λεμονάκη, ο οποίος εκπαιδεύτηκε ειδικά στα κεντρικά της IMPIRE AG στη Γερμανία, στο χειρισμό του συστήματος, αλλά και ο βοηθός του Κυριάκος Τσιτιρίδης, προπονητή στα Τμήματα Υποδομής της ομάδας . Παράλληλα η εταιρία παρέχει online ανάλυση κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και επεξεργασμένη ειδικότερη ανάλυση την επόμενη μέρα του αγώνα.

Συμπληρωματικά, η ΠΑE Π.Α.Ο.Κ. προμηθεύτηκε από την ίδια εταιρία και το σύστημα “Vis Track GPS”, ένα σύστημα παρακολούθησης της απόδοσης των ποδοσφαιριστών στην προπόνηση μέσω συσκευών GPS που φορούν κατά τη διάρκειά της. Το σύστημα παρέχει δεδομένα για την ποιότητα της προπόνησης κάθε αθλητή (απόσταση που διανύθηκε, ταχύτητα, αντοχή στην ταχύτητα, θερμίδες που καταναλώθηκαν κλπ) που αφορούν κυρίως τη φυσική κατάσταση, αλλά μπορεί να δώσει δεδομένα και για την τακτική συμπεριφορά σε συγκεκριμένες ασκήσεις.

Το “Vis Track Live” έχει ήδη εγκαινιαστεί στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού, όπως και το VT GPS στις προπονήσεις της τρέχουσας εβδομάδας. Η εγκατάστασή του ολοκληρώθηκε από τους ανθρώπους της εταιρίας δυο μέρες πριν τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού και το κόστος της επένδυσης ανήλθε στις 140.000 ευρώ.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιούν πολλοί μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Άρσεναλ, η Ντόρτμουντ, η Φενέρμπαχτσε και έχει τοποθετηθεί σε όλα τα γήπεδα της Bundesliga παρέχοντας δεδομένα στις ομάδες, αλλά και για τις ανάγκες τηλεοπτικών μεταδόσεων πηγή: metrosport.gr

Λάζαρης: «Πάνω απ΄όλα είναι ο ΠΑΟΚ»

Ο άλλοτε οικονομικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, κ. Σίμος Λάζαρης, φιλοξενήθηκε στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη Σέντρα" όπου μίλησε για το θέμα Γκαρσία και Δώνη αλλά και την τιμωρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη για το θέμα Γκαρσία:

«Έχουν αμφισβητηθεί ξανά τέτοιοι άνθρωποι, μην ξεχνάμε Κοντομηνά - Μυτιληναίο κλπ. ο ΠΑΟΚ σώθηκε από την καταστροφή και υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις. Ο παίκτης είναι αγαπητός στην εξέδρα αλλά ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ΄ όλα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Νομίζω πως περισσότερο η κόντρα έχει να κάνει με τον κ. Δώνη. Η αφορμή ήταν ο Γκαρσία και εκδηλώνουν μια αντίθεση στο θέμα του προπονητή. Μην ξεχνάμε όμως πως υπεύθυνος στο θέμα του προπονητή είναι ο κ. Σαββίδης. Δεν στρέφεται άμεσα κατά του κ Σαββίδη ο κόσμος του ΠΑΟΚ αλλά έμμεσα. Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτή η αμφισβήτηση προς τον κ. Δώνη δεν υπήρξε παλιότερα με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και υπάρχει τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει νικηφόρο σερί και παει στον τελικό κυπέλλου».


Για την ποινή των 6 αγωνιστικών στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

«Με ενοχλεί ο πόλεμος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Γιατί να επιβάλλονται τέτοιες ποινές στον ποδοσφαιριστή που δεν έχει δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα; Το ερώτημα είναι γιατί υπήρχε αυτή η ποινή και αυτό το σκεπτικό. Δε δικαιολογείται αυτή η ποινή».
πηγή: metrosport.gr

Καραμπέρης: «Ψέμα και παγίδα η Λέσχη, να αυτοκαταστραφεί»

Ο άλλοτε παράγοντας του Άρη, Σωτήρης Καραμπέρης, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για τη χθεσινή συνάντηση βετεράνων και παλιών παραγόντων του Άρη αλλά και το τι πρέπει να γίνει ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τα χρέη του Άρη και τους νόμους που δεν εφαρμόζονται:

«Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δε λειτουργούσανε. Οι ομάδες στις οποίες παρατηρούνται αυτά τα προβλήματα δεν είναι οι ομάδες των επιχειρηματιών. Με τη λειτουργία του νόμου βλέπετε ότι ο κάθε κατεργάρης παει στον πάγκο του. Βλέπουμε λοιπόν ότι η πολιτεία δεν εφάρμοζε το νόμο».


Για τη χθεσινή συγκέντρωση βετεράνων και παλιών παραγόντων:

«Με κάλεσαν στη χθεσινή συγκέντρωση αλλά ήμουν εκτός Θεσσαλονίκης και δεν μπορούσα να παρευρεθώ. Ο Άρης έχει δυο θέματα. Το αγωνιστικό, στο οποίο είμαστε όλοι δίπλα του και μακάρι να σωθεί η ομάδα. Όμως το άλλο πρόβλημα, το οικονομικό, δε λύνεται. Είναι θέμα επιβίωσης. Είναι τραγικά όλα αυτά που ειπώθηκαν χτες. 33 εκατομμύρια χρέη; Δεν είναι δυνατόν. Όταν ο Άρης πήγαινε καλά αγωνιστικά και εγώ μιλούσα για τα χρέη με έλεγαν γραφικό. Οι τότε διοικούντες πρόσφεραν τότε στη θέρμη το στάδιο του Άρη και έλεγαν ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πληρωθεί το ψέμα πολύ γρήγορα».


Για το τι πρέπει να γίνει τώρα:

«Να γίνει αυτοδιάλυση της Λέσχης, οι μετοχές να πανε στον Α.Σ. με καινούργιο μετοχικό κεφάλαιο και να βοηθήσει πάλι ο κόσμος. Μετά θα έρθουν οι επενδυτές. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους της Λέσχης όμως είναι ένα ψέμα και μια παγίδα. Η Λέσχη σαν ύπαρξη είναι αληθινή αλλά σαν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης ήταν μια μπαρούφα και ένα επιχείρημα για να κινήσουμε τον κόσμο. Ήταν η Λέσχη του Σκόρδα για να έχει έναν δημοκρατικό μανδύα. Ποιος ξέρει που πήγαν τα λεφτά της Λέσχης;»


Για το πόρισμα των ορκωτών σχετικά με τα χρέη της ΠΑΕ που θα βγει σε λίγο καιρό:

«Δεν πιστεύω πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη από αυτό το πόρισμα. Είναι από μια ιδιωτική εταιρία. Σεβαστή η δουλειά τους και η αμοιβή τους. Όμως αν δεν παει ο μέτοχος να κάνει καταγγελία δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας. Το πόρισμα αυτό δε θα είναι πλήρες». πηγή: metrosport.gr

Τζιτζικώστας: «Να μην είναι οι ομάδες της πόλης μας παιδιά ενός κατώτερου θεού»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη του οποίου το εγκώμιο και έπλεξε, ενώ αναφέρθηκε και στο γήπεδο του Δικεφάλου. Ακόμη, μίλησε για τον Άρη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχαν βετεράνοι και πρώην παράγοντες των «κίτρινων» στην οποία παραβρέθηκε.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης:


Για τη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Αντώνη Σαμαρά:

«Έγινε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον κ. Κεδίκογλου και τον Ιβάν Σαββίδη. Συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικά και όχι μόνο, η ουσία είναι όμως πως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έναν σωστό δρόμο και αυτό είναι ευχάριστο για την πόλη μας. Ο αθλητισμός είναι βασικός πυλώνας ειδικά για μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη και πρέπει να στηρίξουμε τις ομάδες του τόπου μας».


Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Με τον κ. Ιβάν Σαββίδη με συνδέουν σχέσεις ετών. Είναι σοβαρός επιχειρηματίας και όχι άνθρωπος των συναισθημάτων, αγαπάει τον ΠΑΟΚ και σκέφτεται επιχειρηματικά την κάθε του κίνηση. Έχει συγκεκριμένη λογική για το πως πρέπει η ομάδα να πάει μπροστά και δεν αφήνει τα συναισθήματα του να τον επηρεάζουν. Είναι γεγονός πως θέλει να διαγράψει τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δεν έχει πρόβλημα να δώσει ένα μεγάλο ποσό ώστε η ομάδα να ξαναγίνει υγιής. Έχει σωστή λογική».


Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ:

«Ο κ. Σαββίδης αν δε μπορέσει να προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση της Τούμπας θα κοιτάξει η ομάδα να μετεγκατασταθεί. Ο ίδιος σκέφτεται ανατολικά, εγώ του πρότεινα δυτικά για να εξυπηρετεί πιο πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να υπάρξει άξονας που να διευκολύνει τους φίλους του ΠΑΟΚ από όλη την Ελλάδα. Δεν έγινε τόσο αναλυτική συζήτηση και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα αναδιαμορφώσει την Τούμπα ή όχι».


Για το αν υπάρχει θέμα από την κυβέρνηση να σβηστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ:

«Η πολιτεία δεν έχει λόγο να μη θέλει να λήξει το θέμα εφόσον ο κ. Σαββίδης θα καταβάλει τα χρήματα αυτά».


Για τη συγκέντρωση του Άρη:

«Στενοχωρέθηκα με αυτά που άκουσα. Ο Άρης αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας και δεν είναι ευχάριστο να το ακούς, μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά έχουμε και εμείς πολλά προβλήματα σαν περιφέρεια. Έχουμε έναν προϋπολογισμό μειωμένο κατά 92%. Με δυσκολία κρατάμε τους δρόμους ανοικτούς. Η κακοδιαχείριση που έγινε σε αυτές τις ομάδες, σε συνδυασμό με την κρίση, επηρέασαν τη ίδια χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρήσιμο το πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος να βοηθηθούν οι ομάδες στην παρούσα συγκυρία είναι μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού και είναι θετικό που έχουμε θεσσαλονικιό υπουργό. Δεν είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια να δίνονται λύσεις στις ομάδες της Αθήνας και εμείς να μη μιλάμε λες και είμαστε παιδία ενός κατώτερου θεού. Έχει γίνει μια καταφανής αδικία όλα αυτά τα χρόνια».


Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο:

«Πηγαίνω από τη Χαλκιδική μέχρι την Κατερίνη και όχι μόνο στις ομάδες τις Θεσσαλονίκης. Έχω ελάχιστο χρόνο αλλά είμαι φίλαθλος και θέλω να πηγαίνω συχνά στο γήπεδο». πηγή: metrosport.gr