Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αλήθεια, έχει κανείς σας τον Σαββίδη για χαζό;

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον Γκαρσία, για το ραντεβού με τον Σαββίδη που δεν έγινε και εξηγεί το γιατί θεωρεί μεγάλο λάθος που παραμένει ο Ζήσης Βρύζας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ... Το θέμα Γκαρσία αναλύθηκε, ξαναναλύθηκε, υπήρξαν αντιδράσεις πανικού, ψύχραιμες και η ζωή συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τον Γκαρσία αγωνιστικά μέχρι το τέλος της σεζόν και κατ εμέ, αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά για την ομάδα.
Ο Σαββίδης προχώρησε σε διάγγελμα σήμερα και νομίζω πως όποιος διαφωνεί με αυτό είναι άσχετος με τις αρχές και το μέγεθος του συλλόγου. Το παραμύθι της εσωστρέφειας για να υπάρχουν εντός της ομάδας μέτωπα και να εξυπηρετούνται μικροσυμφέροντα, σύντομα θα τελειώσει.
Μαζεύοντας λοιπόν όλο το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως Δώνης και Γκαρσία διαφώνησαν για αγωνιστικό λόγο, ο πρώτος δεν τον πίστευε και ο δεύτερος δεν το δεχόταν αυτό.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η ιστορία γράφει. Αν ο ΠΑΟΚ πάει τελικό και βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Δώνης θα έχει πετύχει. Αν όχι, θα έχει αποτύχει και το παζλ των ενεργειών που τον οδήγησαν στην αποτυχία θα εμπεριέχει σε αρκετά του κομμάτια το όνομα Πάμπλο Γκαρσία.
Το θέμα είναι πως για ακόμη μία φορά, ο Γκαρσία έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανθρώπους που αρέσκονται στις εντάσεις για να περάσουν το δικό τους.
Τελευταίο παράδειγμα το ραντεβού που ουδέποτε έγινε. Κάνοντας ρεπορτάζ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μία φορά έγινε προσπάθεια από τον Βρύζα να έρθει ο Γκαρσία σε επαφή με τον Σαββίδη, αρχές Φλεβάρη στη πρώτη κρίση, όμως ο Ουρουγουανός αρνήθηκε αλλά όχι άκομψα. Η άρνηση είχε το στυλ «Αφού θέλω να φύγω, δεν έχω κάτι να του πω, το λέω σε εσένα». Όταν μιλάμε για ρεπορτάζ, αναφέρομαι στο τι λένε και οι δύο πλευρές όχι η μία.
Στο θέμα αυτό λοιπόν οι δύο πλευρές συμφωνούν πως το πράγμα έγινε έτσι. Δεν υπήρχε διάθεση προσβολής του Γκαρσία στον Σαββίδη, υπήρξε διάθεση του Βρύζα να κάνει την ύστατη προσπάθεια σε μία φάση που ο παίκτης έδειχνε αποφασισμένος να φύγει. Από πού ακριβώς προκύπτει πως ο Βρύζας ήθελε να φάει τον Γκαρσία;
Η διαρροή που ήθελε να πλήξει τον Βρύζα, αφορούσε κάποια προσπάθεια για ραντεβού που έγινε αυτή την εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ και η πλευρά του παίκτη, με ένα στόμα λένε πως δεν επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο. Άρα η διαρροή είναι ψεύτικη και έχει ως στόχο να πλήξει τον Βρύζα. Αλήθεια, ποιος έχει συμφέρον αν πληγεί ο Βρύζας; Ποιος βολεύεται από την μείωσή του;
Για να μη νομίζει κανείς πως έχω κάποια διάθεση αβάντας στον Βρύζα, θεωρώ μέγα λάθος του που παραμένει στη ΠΑΕ, θεωρώ πως έπρεπε να αποχωρήσει με το που υπέγραψε ο Σαββίδης και τότε θα ήταν ο ήρωας του ΠΑΟΚ. Αυτός που τον είχε σώσει. Τώρα, ο κάθε φελλός, τον πιάνει στο στόμα του, ξεχνώντας ποιος είναι μόνο και μόνο επειδή ως υπάλληλος πλέον είναι απολύτως αναλώσιμος.
Οι στημένες διαρροές κατά Βρύζα, είναι πάρα πολλές από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, αλλά επειδή τον έχει φάει η τεχνοκρατική μαρμάγκα, δεν μπαίνει στη διαδικασία να μιλήσει. Μέχρι πρότινος, δε γνώριζε πως τον κατηγορούν ότι έφαγε τον Γκαρσία. Σε κάτι τέτοια είναι τραγικός.
Οι διαρροές κατά Βρύζα, δεν είναι οι μοναδικές που σκοπεύουν να τον πλήξουν. Ψέματα έχουν γραφτεί και για τον Δώνη, αλλά και για τον Γεωργιάδη. Και ξαφνικά, ο μεγαλομέτοχος τους στηρίζει. Αυτός δεν γνωρίζει τι έχει γίνει; Διάβασε κανείς το τι είπε; Τον έχει κανένας για χαζό;
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για τις τεχνητές κρίσεις. Η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει, οπαδοί βρίζουν την ΠΑΕ, άλλοι κυνηγάνε τον προπονητή μετά από νίκες, άλλοι τον κυνηγάνε μπροστά στους παίκτες στο αθλητικό κέντρο.
Σε μία περίοδο, που ο ΠΑΟΚ είναι πιο καλά από ποτέ και η προοπτική που εμφανίζει είναι τεράστια.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: