Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«Μια υπέροχη έκπληξη»

Ήταν ένας απ? τους πιο δύσκολους αντιπάλους του Νίκου Γκάλη, οι μονομαχίες τους ήταν επικές. Συνήθως ο Νικ ήταν αυτός που κέρδιζε, συνήθως ο Άρης κέρδιζε τη Λιμόζ του Ρισάρ Ντακουρί, ο περί ου ο λόγος. Ο Γάλλος γκαρντ, σύμβολο μαζί με τους Οστρόφσκι και Ντιμπουισόν και Ιφναγκέλ (παλιότερα) της Λιμόζ, που το 1993 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο ΣΕΦ.

Ο Γάλλος προσκλήθηκε – και αυτός – απ? την ΚΑΕ Άρης για το μεγάλο φιλικό για τον Νίκο Γκάλη και φυσικά αποδέχθηκε την πρόσκληση. Σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης ο Ντακουρί δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που θα συναντήσει και πάλι τον Νίκο Γκάλη, με τον οποίο τέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι, χτίζοντας μια σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Μάλιστα αποκάλυψε και τον… νέο του που είναι να βγει μια φωτογραφία με τον Γκάλη.

Η συνέντευξη: «Η ιστορία τον έχει κατατάξει ως τον πλέον πετυχημένο καλαθοσφαιριστή στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ. Οι 20 τίτλοι που κατέκτησε ο Ρισάρ Ντακουρί (σ. σ. 19 με τη Λιμόζ και 1 με την Παρί) αποτελούν το πλέον αδιάσειστο στοιχείο για το μέγεθος της καριέρας του. Ο Ντακουρί θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στις 7 Μαΐου 2013 και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «www.arisbc.gr» σκιαγράφησε τον Γκάλη και ανέφερε τον στόχο του… μόλις συναντήσει τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.


-Μπορείτε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας για το γεγονός ότι θα επιστρέψετε στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ μεγάλη και υπέροχη έκπληξη! Ποιος θα το πίστευε ότι θα συνέβαινε ξανά… Μπαίνω γρήγορα στο γυμναστήριο και ξεκινώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμασίας, ώστε να είμαι έτοιμος για εκείνη την ημέρα (γέλια)! Πάνω απ? όλα, θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα αποτελέσω κι εγώ ένα κομμάτι της τιμητικής εκδήλωσης αυτού του φανταστικού αθλητή».


-Τι θυμάστε από τα χρόνια που αντιμετωπίζατε τον Νίκο Γκάλη; Ποια είναι η πιο ευχάριστη και δυνατή ανάμνησή σας από τα παιχνίδια ανάμεσα στη Λιμόζ και τον Άρη;

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κάθε παιχνίδι ανάμεσά μας ήταν πολύ δυνατό και κλειστό. Δεν υπήρχε περιθώριο χαλάρωσης και κάθε παιχνίδι απέναντι στον Νικ, σίγουρα δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία! Έπρεπε κάποιος να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση για να έχει μία ευκαιρία και να καταφέρει να τον συναγωνιστεί, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο όταν τελικά τα κατάφερνε!».


-Θα θέλατε να ξαναμπείτε στο γήπεδο και να τον αντιμετωπίσετε για ακόμη μία φορά;

«Ναι, πολύ ευχαρίστως, αλλά μόνο και μόνο για να βγάλω μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του!»


-Πώς θα περιγράφατε τον Γκάλη ως αθλητή, αλλά και ως παίκτη;

«Τα ρεκόρ του νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους. Δεν ήταν μόνο ένας φανταστικός αθλητής, ο Γκάλης ευρέως θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς επίσης και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στην ιστορία της FIBA. Οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 και όχι μόνο. Ο Γκάλης ήταν επίσης ένας κύριος εντός και εκτός γηπέδων και τον σεβόμουν απόλυτα γι? αυτό».πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: