Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Άνοιγμα στον κόσμο περιμένοντας τον Βιντιάδη!

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 25 εκατ. ευρώ με δημόσια εγγραφή αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα «συνέλθει» ξανά στις 29/4 ελπίζοντας σε ευχάριστα από Βιντιάδη.

Άνοιγμα στον κόσμο περιμένοντας τον Βιντιάδη
Χωρίς τον Ανδρέα Δημητρέλο, που εκείνη την ώρα εξασφάλιζε την ελευθερία του, αλλά και δίχως νεότερα από το μέτωπο Βιντιάδη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπό τον αντιπρόεδρο Ηλία Μπρουσιανό.

Μετά από περίπου δύο ώρες, αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ με δημόσια εγγραφή και τιμή μετοχής στα 0,8 ευρώ. Η νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 29 Απριλίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε ο Δημήτρης Βιντιάδης θα είναι σε θέση να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ και κυρίως να βάλει χρήματα στα απελπιστικά άδεια ταμεία.

Παράλληλα, με την τροποποίηση του καταστατικού για απλή αναλογική ώστε να υπάρχει εταιρική διακυβέρνηση, το ΔΣ διευρύνεται και θα αποτελείται από πολλά ελεγκτικά μέλη, ενώ ο οποιοσδήποτε μελλοντικός επενδυτής θα πρέπει να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας των μετόχων.

Πολύς λόγος έγινε για τη δημόσια εγγραφή. Το σχέδιο των μικρομετόχων (που ως επί το πλείστον απουσίαζαν από τη διαδικασία) που προβλέπει την αγορά μετοχών από τον απλό κόσμο της ομάδας για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας βρήκε αρκετές αντιδράσεις, αφού λίγοι πιστεύουν πως θα υπάρχει ανταπόκριση λόγω της κρίσης και της αποτυχίας του εγχειρήματος των Supporters.

«Δεν είμαι αισιόδοξος πως αυτή η ιστορία θα βγάλει κάτι. Εμείς θα σας στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε. Σε αντίθεση με εσάς που ήσασταν απέναντι στους Supporters. Δεν πιστεύω ότι αυτή την εποχή, με αυτές τις προσωπικότητες που είναι τώρα στην ΑΕΚ, μπορεί να μας εμπιστευτεί ο κόσμος και να βάλει χρήματα», είπε ο Ηλίας Μπρουσιανός καλώντας τους εμπνευστές του σχεδίου να αναλάβουν και το κόστος, γιατί τα ταμεία της ΠΑΕ δεν αντέχουν και «… οι υπάλληλοι έχουν μείνει μισοί, γιατί δεν έχουν λεφτά να έρθουν στη δουλειά τους».

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου, τάχθηκε υπέρ του σχεδίου παρά τις δυσκολίες. «Νιώθω ότι από τώρα ψάχνουμε άλλοθι για πιθανή αποτυχία του πλάνου των μικρομετόχων», τόνισε, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία πολλών εκ των μικρομετόχων.

Τελικά εγκρίθηκε το πλάνο της δημόσιας εγγραφής, το οποίο άλλωστε είχε προσυπογράψει και το ΔΣ. Πάντως εφόσον ο Δημήτρης Βιντιάδης (ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος) είναι σε θέση να μπει στην ΠΑΕ, τότε η επόμενη γενική συνέλευση είναι σε θέση να ακυρώσει τις αποφάσεις της σημερινής.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: