Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κι αν βγει τετραπλή ισοβαθμία για τον ΠΑΟ;

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Κι αν βγει τετραπλή ισοβαθμία για τον ΠΑΟ;
Ο απόλυτος θρίαμβος. Ο ξεγραμμένος Παναθηναϊκός εκπόρθησε τη Μαδρίτη. Ξύλινα λόγια, αλλά απαραίτητα για την επιτυχία του ΠΑΟ μέσα στο σπίτι της Ρεάλ. Ωριμος κι αποτελεσματικός έδειξε ότι η φανέλα είναι πολύ βαριά. Μπορεί η «βασίλισσα» να έχει καλύτερο - θεωρητικά - ρόστερ και να ήταν σε καλύτερη βαθμολογική κατάσταση, αλλά η εμπειρία και τα ηγετικά προσόντα των Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή είναι στοιχεία καταλυτικά σε έναν αγώνα. Ξ Ρεάλ δεν περίμενε τέτοια αντίδραση.

Ο ΠΑΟ το πήγε σε σετ παιχνίδι, πήρε τον ρυθμό και από τη στιγμή που δεν έφαγε τρελά τρίποντα από τους Ισπανούς το ματς το είχε. Ακόμη κι όταν με τη βοήθεια της διαιτησίας οι Καστιγιάνοι ξέφυγαν βρήκε την ψυχραιμία για να αντιδράσει. Στη ρουλέτα δεν μπορεί κάθε φορά να κερδίζει η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα. Μυαλωμένο παιχνίδι, στήσιμο τέλειο από τον Πεδουλάκη και η νίκη που τον εκτοξεύει ψυχολογικά ήρθε. Η πρόκριση είναι δεδομένη (εκτός κι αν χάσει και τα δυο ματς και η Μάλαγα τα πάρει και τα δυο) και με τέτοιο χαρακτήρα μπορεί να βλέπει ακόμη πιο ψηλά. Οι περισσότεροι τον βλέπουν τέταρτο και να πέφτει πάνω στη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί όμως όλα να κριθούν σε τετραπλή ισοβαθμία (!) στο φινάλε αν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές δεν βγει «διπλό» στον όμιλο. Εκεί θα μετρήσει η διαφορά πόντων μεταξύ των τεσσάρων ομάδων (Εφές, Ρεάλ, ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ). Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι έχουν τον καλύτερο συντελεστή (+28) και ο ΠΑΟ τον χειρότερο (-21), αλλά υπάρχουν αγώνες που μπορεί να αλλάξει αυτή η διαφορά (η Ρεάλ έχει -7 και η Εφές -13). Αυτό σημαίνει ότι αν του βγουν τα παιχνίδια μπορεί ακόμη και να πάρε αβαντάζ έδρας στα πλεϊ οφ και ουσιαστικά τη μισή πρόκριση για το φαϊναλ φορ. Υπερβολές όλα αυτά με δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε, αλλά εδώ που έχει φτάσει ο ΠΑΟ μπορεί πλέον να κάνει υπολογισμούς και για κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση.

Ας δούμε πως μπορεί να προκύψει η τετραπλή στο 10-4. Τώρα Ρώσοι, Ισπανοί και Τούρκοι είναι στο 9-3 και ο ΠΑΟ στο 8-4. Αν ο ΠΑΟ πάρει τα δυο ματς με Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ πάει στο 10-4. Με την έδρα να μιλάει η ΤΣΣΚΑ νικά τη Ρεάλ, χάνει από τον ΠΑΟ και πάει κι αυτή στο 10-4. Η Ρεάλ χάνει από την ΤΣΣΚΑ, νικά την Εφές και πάει στο 10-4. Η Εφές νικά τη Μάλαγα και χάνει από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ομοίως πάει στο 10-4. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα μετρήσει η μίνι βαθμολογία των αγώνων των τεσσάρων.

Με την υπόθεση των παραπάνω αποτελεσμάτων και αυτά που έχουν ήδη γίνει όλοι θα έχουν από 9 πόντους. Μετά θα πάμε στη συνολική διαφορά πόντων αυτού του μίνι ομίλου. Οπως αναφέρουμε παραπάνω η ΤΣΣΚΑ είναι στο +28, αλλά έχει ματς στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ στο -7, αλλά με ματς στη Μόσχα και μέσα με την Εφές και οι Τούρκοι με -13 αυτό στη Μαδρίτη. O ΠΑΟ με την ΤΣΣΚΑ εντός είναι στο -21. Με νίκη (το ύψος επίσης θα παίξει ρόλο) επί των Ρώσων ο Παναθηναϊκός θα περιμένει το πόσο θα έχει νικήσει η ΤΣΣΚΑ τη Ρεάλ και πόσο η Ρεάλ την Εφές για να μάθει την τελική του κατάταξη στο σενάριο πάντα που βγάζει την τετραπλή ισοβαθμία. Μπέρδεμα ή όχι, οι πιθανότητες υπάρχουν για κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

TΣΣΚΑ: 9-3 (εντός με Ρεάλ, εκτός με ΠΑΟ) +28
Ρεάλ: 9-3 (εκτός με ΤΣΣΚΑ, εντός με Εφές) -7
Εφές: 9-3 (εντός με Μάλαγα, εκτός με Ρεάλ) -13
ΠΑΟ: 8-4 (εκτός με Μπάμπεργκ, εντός με ΤΣΣΚΑ) -21 πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: