Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τι άλλο να κάνει ο ...άχρηστος ο Πεδουλάκης;

Ο Τάσος Νικολογιάννης πρωτοτυπεί στον sportdog και γράφει για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τον Πεδουλάκη με αφορμή τη μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη! Δεν συνηθίζω να γράφω για μπάσκετ παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Και ο βασικός λόγος είναι ότι δεν το παρακολουθώ από κοντά το άθλημα και προτιμώ να σχολιάζουν αυτοί που ξέρουν. Θα πω κάτι μέσα από την ψυχή μου από τα λίγα που ξέρω.
Ο βιασμός που έχει δεχθεί από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έχει προηγούμενο. Περίμενα σίγουρα ότι όποιος διαδεχθεί τον κορυφαίο ευρωπαίο προπονητή -τον Μουρίνιο του μπάσκετ- Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είχε δύσκολο έργο και θα ήταν σε συνεχή αμφισβήτηση. Ούτε μπορεί να συγκριθεί ο Πεδουλάκης με τον Ομπράντοβιτς. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο μετά από κάθε ήττα της ομάδας ο Πεδουλάκης να είναι άχρηστος και μετά από κάθε νίκη να είναι και πάλι άχρηστος διότι κέρδισε με 1-2 πόντους και όχι με 10 και διότι "πήγε να χάσει το ματς".
Φυσικά και έχει κάνει λάθη και στις επιλογές παικτών και στη διαχείριση κάποιων αγώνων ο Πεδουλάκης. Αλλά για όσους το ξεχνούν το καλοκαίρι έφυγε ο τεράστιος Ομπράντοβιτς και μαζί του το 90% της ομάδας, που είχε πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό. Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής έμειναν και έκαναν τη διαφορά στη Μαδρίτη, στη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ.
Επίσης το καλοκαίρι έπεσε το μπάτζετ της ομάδας στο 50%. Και έχουμε φθάσει τέλη Μάρτη και ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το Κύπελλο κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, βρίσκεται μία ανάσα από την είσοδό του στους "8" της Ευρωλίγκας και περιμένει τα play off, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, όπως έγινε και πέρυσι. Και ρωτάω εγώ: Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας προπονητής στον Παναθηναϊκό, για να θεωρηθεί πετυχημένος μέχρι τώρα με όλες τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από το καλοκαίρι και μετά;
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: