Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τζιτζικώστας: «Να μην είναι οι ομάδες της πόλης μας παιδιά ενός κατώτερου θεού»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη του οποίου το εγκώμιο και έπλεξε, ενώ αναφέρθηκε και στο γήπεδο του Δικεφάλου. Ακόμη, μίλησε για τον Άρη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχαν βετεράνοι και πρώην παράγοντες των «κίτρινων» στην οποία παραβρέθηκε.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης:


Για τη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Αντώνη Σαμαρά:

«Έγινε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον κ. Κεδίκογλου και τον Ιβάν Σαββίδη. Συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικά και όχι μόνο, η ουσία είναι όμως πως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έναν σωστό δρόμο και αυτό είναι ευχάριστο για την πόλη μας. Ο αθλητισμός είναι βασικός πυλώνας ειδικά για μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη και πρέπει να στηρίξουμε τις ομάδες του τόπου μας».


Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Με τον κ. Ιβάν Σαββίδη με συνδέουν σχέσεις ετών. Είναι σοβαρός επιχειρηματίας και όχι άνθρωπος των συναισθημάτων, αγαπάει τον ΠΑΟΚ και σκέφτεται επιχειρηματικά την κάθε του κίνηση. Έχει συγκεκριμένη λογική για το πως πρέπει η ομάδα να πάει μπροστά και δεν αφήνει τα συναισθήματα του να τον επηρεάζουν. Είναι γεγονός πως θέλει να διαγράψει τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δεν έχει πρόβλημα να δώσει ένα μεγάλο ποσό ώστε η ομάδα να ξαναγίνει υγιής. Έχει σωστή λογική».


Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ:

«Ο κ. Σαββίδης αν δε μπορέσει να προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση της Τούμπας θα κοιτάξει η ομάδα να μετεγκατασταθεί. Ο ίδιος σκέφτεται ανατολικά, εγώ του πρότεινα δυτικά για να εξυπηρετεί πιο πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να υπάρξει άξονας που να διευκολύνει τους φίλους του ΠΑΟΚ από όλη την Ελλάδα. Δεν έγινε τόσο αναλυτική συζήτηση και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα αναδιαμορφώσει την Τούμπα ή όχι».


Για το αν υπάρχει θέμα από την κυβέρνηση να σβηστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ:

«Η πολιτεία δεν έχει λόγο να μη θέλει να λήξει το θέμα εφόσον ο κ. Σαββίδης θα καταβάλει τα χρήματα αυτά».


Για τη συγκέντρωση του Άρη:

«Στενοχωρέθηκα με αυτά που άκουσα. Ο Άρης αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας και δεν είναι ευχάριστο να το ακούς, μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά έχουμε και εμείς πολλά προβλήματα σαν περιφέρεια. Έχουμε έναν προϋπολογισμό μειωμένο κατά 92%. Με δυσκολία κρατάμε τους δρόμους ανοικτούς. Η κακοδιαχείριση που έγινε σε αυτές τις ομάδες, σε συνδυασμό με την κρίση, επηρέασαν τη ίδια χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρήσιμο το πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος να βοηθηθούν οι ομάδες στην παρούσα συγκυρία είναι μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού και είναι θετικό που έχουμε θεσσαλονικιό υπουργό. Δεν είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια να δίνονται λύσεις στις ομάδες της Αθήνας και εμείς να μη μιλάμε λες και είμαστε παιδία ενός κατώτερου θεού. Έχει γίνει μια καταφανής αδικία όλα αυτά τα χρόνια».


Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο:

«Πηγαίνω από τη Χαλκιδική μέχρι την Κατερίνη και όχι μόνο στις ομάδες τις Θεσσαλονίκης. Έχω ελάχιστο χρόνο αλλά είμαι φίλαθλος και θέλω να πηγαίνω συχνά στο γήπεδο». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: