Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Ο Δερμιτζάκης δεν με πίστευε!»

Ο Γιώργος Φωτάκης μιλάει για την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ και τον αναβαθμισμένο του με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της ομάδας.
Με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο 29χρονος επιθετικός μέσος πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη και με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα στα οποία αγωνίστηκε ξεκίνησε βασικός, στη διάρκεια της θητείας του Καβαλιώτη τεχνικού, ο Γιώργος Φωτάκης, πάτησε άλλες τρεις φορές το γρασίδι μπαίνοντας στο παιχνίδια με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, με την Μπριζ στο Βέλγιο και με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, ως αλλαγή.
Από τότε που στην τεχνική ηγεσία του “δικεφάλου του Βορρά”, τοποθετήθηκε ο Μάκης Χάβος, ο Καλαματιανός άσος είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και αδιαμφισβήτητα θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, που μετράει 4 νίκες και 1 ήττα. Λίγες ώρες μετά τη σπουδαία νίκη του “δικεφάλου” επί της Βιγιαρεάλ για το Europa League, o Γιώργος Φωτάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης... 
- Τελικά, φαίνεται ότι η Ευρώπη σας ταιριάζει περισσότερο... Φέτος, παρ' ότι δεν καταφέρατε να μπείτε στους ομίλους του Champions League, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μετράτε τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα...  
«Νομίζω ότι αν είμαστε πιο προσεκτικοί στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου του αγώνα με τον Άγιαξ στην Τούμπα, ίσως τώρα να είχαμε πετύχει το θαύμα και να παίζαμε στους ομίλους του Champions League. Από 'κει και πέρα σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και ειδικότερα στους ομίλου του Europa League, η ομάδα έχει δείξει μία αγωνιστική σταθερότητα κι έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο... Αν και το αποτέλεσμα του αγώνα της Μπριζ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (σ.σ.: 0-2) δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε, μετά τους τρεις βαθμούς που πήραμε απέναντι στη Βιγιαρεάλ, θεωρώ ότι κρατάμε την πρόκριση στα χέρια μας και θέλουμε μία νίκη επί της Μπριζ στην Θεσσαλονίκη για να τελειώνουμε...» 
- Που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι με την 3η στην βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος, Βιγιαρεάλ;  
«Νομίζω στην μαχητικότητα που βγάλαμε στο γήπεδο από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό και στην πολύ σφριγηλή αμυντική παρουσία που είχαμε... Η Βιγιαρεάλ είναι μία ομάδα με εξαιρετική ποιότητα από την μέση και πάνω, σκοράρει με μεγάλη ευκολία και το γεγονός ότι στα δύο παιχνίδια εναντίον, δεχθήκαμε μόλις ένα γκολ, συνιστά επιτυχία... Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, κλείσαμε σωστά τους διαδρόμους και πετύχαμε το πολυπόθητο γκολ που μας άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη...» 
- Τι σημαίνει αυτή η αγωνιστική σταθερότητα κόντρα σε σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αν αναλογιστεί κανείς τα αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα σας από το καλοκαίρι έως σήμερα; 
«Την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που χαρακτηρίζει το δυναμικό της εφετινής ομάδας... Μπορεί να έφυγε ο Σορλέν που ήταν βασικός και αναντικατάστατος πέρυσι, αλλά ήρθαν δύο πολύ έμπειροι ποδοσφαιριστές, ο Σαλπιγγίδης και ο Ελ Ζαρ, που θα δώσουν πολλές λύσεις και οποιοδήποτε κενό δημιουργείται, καλύπτεται εκ των έσω... Ο εφετινός ΠΑΟΚ νομίζω ότι διαθέτει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ των τελευταίων ετών...» 
- Θεωρείς ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ και εγχώριες διοργανώσεις; Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχετε ξεκινήσει καλά... 
«Ασφαλώς... Στο Κύπελλο προκριθήκαμε πολύ δύσκολα και στο πρωτάθλημα έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς μέσα στην έδρα μας, που είναι και το μεγάλο μας όπλο... Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η νίκη επί της Βιγιαρεάλ, σε συνδυασμό με το “διπλό” που κάναμε στην Κρήτη επί του Εργοτέλη, θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια κι ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση και θα πλησιάσουμε πιο πολύ στην κορυφή...» 
- Που οφείλονται τα συνεχή αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα που χαρακτηρίζουν την απόδοσή σας από το ξεκίνημα της σεζόν; Θεωρείς ότι οι δύο αλλαγές προπονητών σας έχουν επηρεάσει αρκετά;  
«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όταν μία ομάδα αλλάζει τρεις προπονητές μέσα σε τρεις μήνες, είναι λογικό να μην μπορεί εύκολα να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή της. Ο πρώτος προπονητής έφυγε πριν καν δώσουμε επίσημο παιχνίδι... Ο δεύτερος δεν πρόλαβε να περάσει τα στοιχεία που ήθελε κι αντικαταστάθηκε και τώρα στο λίγο διάστημα που προπονούμαστε με τον κ. Χάβο, προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τη δική του φιλοσοφία... Νομίζω ότι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές... Έτσι όμως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο... Αυτό δε σημαίνει ότι κι εμείς, είμαστε άμοιροι ευθυνών... Έχουμε κάνει πολλά λάθη στα παιχνίδια της Σουπερλίγκα κι αυτή τη στιγμή αυτό πληρώνουμε...» 
- Η συνέχεια προμηνύεται καλύτερη;  
«Αυτός είναι ο στόχος όλων μας... Πρέπει όμως, να ξεχάσουμε άμεσα τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ και να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας (σ.σ.: 07/11) με την Καβάλα. Αν έχουμε την παρεμφερή αγωνιστική συμπεριφορά με τα δύο τελευταία ματς, νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συμπληρώσουμε ισάριθμους νικηφόρους αγώνες...» 
- Προσωπικά είσαι ευχαριστημένος με την δική μέχρι στιγμής παρουσία;
«Νομίζω ότι όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω, σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη του προπονητή μου... Είναι πασιφανές ότι ο κ. Χάβος με πιστεύει πολύ σε αντίθεση με τον κ. Δερμιτζάκη που δεν μου δώσει την απαραίτητη προσοχή...»

Στο «Άνφιλντ» φαίνεται η… μαγκιά

Ντέρμπι… αποδείξεων είναι αυτό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την μία η ομάδα του Χότζον δείχνει να αφυπνίζεται σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και θέλει να πετύχει την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι.

Προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και από σπουδαία νίκη με ανατροπή για το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Νάπολι (3-1).

Από την άλλη η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι- που είναι αήττητη από τις 25 Σεπτεμβρίου έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ- θέλει να αποδείξει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, επαναλαμβάνοντας τον περσινό της θρίαμβο (2-0) στο ίδιο γήπεδο.

Εντός έδρας αναμετρήσεις για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γ. που φιλοξενούν Νιούκαστλ και Γούλβς αντίστοιχα και ελπίζουν σε γκέλα της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι για να πλησιάσουν ακόμα πιο πολύ την κορυφή.

Η τέταρτη του βαθμολογικού πίνακα, Μάντσεστερ Σϊτι, δοκιμάζεται την Κυριακή στο «Χόθορνς» κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, ενώ η Τότεναμ διασταυρώνει τα «ξίφη» της στο «Ρίμποκ» με την Μπόλτον.

Σάββατο 6/11

Μπόλτον-Τότεναμ (14.45)

Από εντός έδρας ήττα (1-0) έρχεται η Μπόλτον από την Λίβερπουλ. Οι «τρότερς» θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες με «σύμμαχο» την εκπληκτική παράδοση που έχουν κόντρα στην Τότεναμ (Έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία εννέα ματς στο «Ρίμποκ», ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε από την αυριανή της αντίπαλο, ήταν την περίοδο 1995-1996). Αμφίβολος είναι ο μέσος Πετρόφ, σταθερά εκτός οι Γκάρντνερ και Σάμουελ.

Με «φόρα» από την σπουδαία νίκη για το Τσάμπιονς Λίγκ κόντρα στην Ίντερ (3-1), έρχεται η Τότεναμ. Αμφίβολη η συμμετοχή του αρχηγού Κίνγκ, όπως και του Φαν Ντε Φάαρτ. Παραμένουν εκτός ο Ντεφόε και ο Ντόουσον.

Σάντερλαντ-Στόουκ (17.00)

Την πρώτη της ήττα μετά από ένα αήττητο επτά αγωνιστικών γνώρισε η Σάντερλαντ. Και αυτή ήταν στο τοπικό ντέρμπι με την Νιούκαστλ, όταν μετά από κάκιστη εμφάνιση οι «μαυρόγατες» διασύρθηκαν με 5-1. Η ομάδα του Στιβ Μπρους, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρήσει το αήττητο στο «Στάδιο του Φωτός. Εκτός παραμένει ο επιθετικός Κάμπελ, ενώ τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Μπράμπλ.

Από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα προέρχεται η Στόουκ που έχει και πολύ κακή παράδοση κόντρα στην Σάντερλαντ (δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με 4 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες). Εκτός για την αναμέτρηση του Σαββάτου ο επιθετικός Σιντιμπέ, αμφίβολος ο Ρικάρντο Φούλερ.

Φούλαμ-Άστον Βίλα (17.00)

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την Φούλαμ, που μετά τη νίκη κόντρα στην Γουίγκαν (2-0), φιλοξενεί στο «Κρέιβεν Κότατζ» την Άστον Βίλα. Παραμένει εκτός ο επιθετικός Ζαμόρα, ο μέσος Νταφ και ο αμυντικός Ετούχου.

Χαμηλά στην βαθμολογία βρίσκεται η Άστον Βίλα, η οποία αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, ενώ έχει και κακό απολογισμό στα εκτός έδρας παιχνίδια της (1 νίκη και 4 ήττες σε 5 αναμετρήσεις). Σημαντικές απουσίες καθώς τραυματίες είναι ο μέσος Πετρόφ και ο επιθετικός Αγκμπονλαχόρ.

Μάντσεστερ Γ.- Γούλβς (17.00)

Πολλές απουσίες και αρκετούς αμφίβολους έχει η Μάντσεστερ Γ. για τον αγώνα κόντρα στην Γούλβς. Η ομάδα του Φέργκιουσον- η οποία μεσοβδόμαδα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη στην Τουρκία κόντρα στην Μπούρσασπορ- δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Νάνι, Φλέτσερ, Όουεν, Ρούνεϊ, Βαλένσια, ενώ αμφίβολοι είναι ο Έβανς, ο Γκιγκς και ο Άντερσον.

Σε καλό «φεγγάρι» οι γηπεδούχοι που είναι αήττητοι στο «Όλντ Τράφορντ», έρχονται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και σκοράρουν κατά βούληση στην έδρα τους (3,1 τέρματα στα τελευταία 16 εντός έδρας).

Από σπουδαία νίκη-με ανατροπή μάλιστα- κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (2-1) έρχεται η Γούλβς, που πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στην προτελευταία θέση του πίνακα βρίσκεται η ομάδα του ΜακΚάρθι, που δεν έχει εκτός έδρας νίκη. Θα απουσιάσουν οι αμυντικοί Κράντοκ και Ζούμπαρ όπως και ο μέσος Γκουεντιούρα.

Μπέρμιγχαμ- Γουέστ Χαμ (17.00)

Σημαντικό παιχνίδι στο «Σεντ Άντριους», καθώς αμφότερες Μπέρμιγχαμ και Γουέστ Χαμ, χρειάζονται επειγόντως τους βαθμούς. Μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του ΜακΛις, τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη για τους Λονδρέζους, που «λύγισαν» την προηγούμενη αγωνιστική από την Άρσεναλ (με γκολ του Σόνγκ στο 88’).

Εκτός μάχης ο μέσος ΜακΦάντεν για τους γηπεδούχους, αμφίβολος ο κεντρικός αμυντικός Άπσον για την Γουέστ Χαμ, ενώ δεν υπολογίζονται ο μέσος Νόμπλ και οι μόνιμα απόντες Κόλισον, Χάινς, Χίτζλσπρέγκερ. Καλή παράδοση για τα «σφυριά» που έχουν 1 μόλις ήττα σε 4 αναμετρήσεις στην έδρα της Μπέρμιγχαμ.

Μπλάκμπερν-Γουίγκαν (17.00)

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι «ρόβερς» που έχουν εξαιρετική παράδοση με αντίπαλο την Γούιγκαν στο «Ίγουντ Πάρκ» (4 νίκες και μία ισοπαλία σε 5 αγώνες). Αμφίβολοι ο αριστερός μπακ Ζιβέ και ο μέσος Άντριους.

Την τρίτη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα (με 4 γκολ παθητικό) έχει η Γουίγκαν που βρίσκεται ένα μόλις πόντο από την επικίνδυνη «ζώνη». Εκτός παραμένουν οι μέσοι Μπόις και ΜακΚάρθι.

Μπλάκπουλ-Έβερτον (17.00)

Την πρώτη της νίκη στο «Μπλούμφλιντ» πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπλάκπουλ που επικράτησε 2-1 της Γουέστ Μπρομ. Έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρα παιχνίδια της, αλλά από την άλλη δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε έξι σερί ματς. Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Μπαπτίστ και ο μέσος Κλαρκ.

Από αήττητο σερί 5 αγωνιστικών προέρχεται η Έβερτον, που όμως έχει μόλις μία νίκη μακριά από την έδρα της. Έχει δεχτεί ένα γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Εκτός αποστολής ο μέσος Φελαϊνί και ο Όσμαν.

Κυριακή 7/11

Άρσεναλ-Νιούκαστλ (15.30)

Από ήττα (2-1) από την Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται η Άρσεναλ, που όμως έχει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Νιούκαστλ (6-1-1 τα τελευταία οκτώ ματς) έχει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που θέλει τη νίκη και παράλληλα «στραβοπάτημα» της Τσέλσι για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους «μπλε».

Επιστρέφουν Αρσάβιν και Σονγκ, εκτός οι Ντιαμπί, Βερμάλεν και Φαν Πέρσι, ενώ αμφίβολος είναι ο Σέσκ Φάμπρεγκας.

Από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Σάντερλαντ έρχεται η Νιούκαστλ (5-1) που έχει ανέβει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Πρέπει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία, καθώς μόλις σε ένα ματς μακριά από την έδρα της κράτησε ανέπαφη την εστίας της. Εκτός αποστολής ο τερματοφύλακας Χάρπερ και ο μέσος Μπεν Αρφά. Ελπίδες συμμετοχής έχει ο Σολ Κάμπελ.

Γουέστ Μπρομ.-Μάντσεστερ Σίτι (17.00)

Την πρώτη ήττα μετά από οκτώ παιχνίδια (τα δύο για το Λιγκ Καπ) γνώρισε η Γουέστ Μπρομ από την Μπλάκπουλ την προηγούμενη αγωνιστική (2-1). Πολύ καλή παράδοση για την ομάδα του Ματέο κόντρα στην Σίτι στο «Χόθορνς»(4 νίκες και 1 ήττα στα 5 τελευταία). Εκτός ο τιμωρημένος αμυντικός Γιάρα, αμφίβολοι οι Όλσον, Μόρισον και ο επιθετικός Οντεμβίγκι.

Από ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ από την Λεχ Πόζναν (3-1) έρχεται η Μάντσεστερ Σίτι και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο. Στο πρωτάθλημα έρχεται από δύο σερί ήττες , ενώ έχει δεχτεί γκολ στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Παραμένει εκτός ο Κάρλος Τέβεζ.

Λίβερπουλ-Τσέλσι (18.00)

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Από δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα προέρχονται οι «κόκκινοι»- που δείχνουν να αφυπνίζονται από το άσχημο ξεκίνημά τους- που επικράτησαν την Πέμπτη της Νάπολι (3-1) για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν έχει νίκη σε ντέρμπι η ομάδα του Χότζον που έχει ηττηθεί από Σίτι, Έβερτον, Μάντσεστερ Γ. και έχει έρθει ισόπαλη με την Άρσεναλ.

Δεν θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα ο Τζο Κόουλ που είναι τραυματίας, εκτός αποστολής ο Κάουτ και ο κεντρικός αμυντικός Άγκερ.

«Περίπατο» κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ (4-1) έκανε η Τσέλσι, που βρίσκεται στη κορυφή του πίνακα με πέντε πόντους διαφορά από τον δεύτερο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παραμένει αήττητη από τις 25 Σεπτεμβρίου με έξι νίκες και μία ισοπαλία σε όλους τους θεσμούς, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ στο ίδιο διάστημα.

Πέρσι πήρε το νταμπλ, περνώντας νικηφόρα (2-0) από το Άνφιλντ. Αναμένεται να επιστρέψει ο Φρανκ Λάμπαρντ, όχι όμως οι Μπεναγιούν και Ραμίρες. Αμφίβολος είναι ο Μαλουντά.

*Υπερέχει σε συνολικές νίκες η Λίβερπουλ κόντρα στην Τσέλσι. 69 νίκες για τους «κόκκινους», 56 νίκες για τους «μπλε» και 33 ισοπαλίες.

*Ο Φερνάντο Τόρες έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις με την Τσέλσι εντός έδρας.

*Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, έχει πετύχει πέντε γκολ στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις με αντίπαλο την Λίβερπουλ.

*Ο Φράνκ Λάμπαρντ έχει σκοράρει στις τρεις από τις τελευταίες πέντε επισκέψεις της Τσέλσι στο «Άνφιλντ».

ΤΡΕΛΟ «ΠΑΟΚΣΑΚΙ» ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ Ο… ΦΑΪΣ

Προσπάθησα να σκεφτώ γιατί θέλει ο Σαουδάραβας φίλος του Ζαγοράκη να επενδύσει στον Π.Α.Ο.Κ.. Τι έχει να κερδίσει κάποιος από ένα μαγαζί που έχει βεβαιωμένα χρέη 45 εκ. €;
Το FFPR ή αλλιώς Financial Fair Play Rules της UEFA ισχύει για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο κανονισμός ήδη ισχύει αν και τις πρώτες κυρώσεις ουσιαστικά θα τις δούμε το 2014. Ο κανονισμός αυτός λοιπόν λέει ότι τα επόμενα χρόνια (υπάρχει μια μεγάλη μεταβατική περίοδος), οι ομάδες πρέπει να ξοδεύουν όσα εισπράττουν από τηλεοπτικά, εισιτήρια, διαφημίσεις, μάρκετινγκ και από τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Και μετά από όλα αυτά μένει το γήπεδο. Ο Σαουδάραβας μπορεί να επενδύσει στο γήπεδο, μπορεί να πει κάποιος, και βέβαια να ανεβάσει τον Π.Α.Ο.Κ. πολλά επίπεδα. Γιατί όμως πρέπει να αγοράσει τις μετοχές του δικεφάλου για να επενδύσει στο νέο γήπεδο; Θέλει λοιπόν να κάνει το νέο γήπεδο ο Φαΐς αλλά η οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ., στην καλύτερη περίπτωση, προστατεύοντας τα συμφέροντα της ομάδας θέτει όρους, καθώς η Τούμπα ανήκει στον Ερασιτέχνη. Τα «παίρνει» λοιπόν ο ιδιόκτητης λεφτάς και πάει και κάνει δικό του γήπεδο σε δικό του χώρο με μέγιστο κέρδος για τον ίδιο και βέβαια μικρότερο για την ομάδα. Για τα επόμενα 30-50 χρόνια ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να πληρώνει το λάθος μια στιγμής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Φαΐς δεν είναι τρελό «ΠΑΟΚσάκι» από μικρός.
Τα γήπεδα για τις ομάδες αποτελούν επένδυση για τις επόμενες 10ετίες και κάθε ομάδα πρέπει να κάνει το καλύτερο σήμερα για να έχει ο σύλλογος το μέγιστο κέρδος σε έναν νέο οικονομικά αθλητικό κόσμο.Eπιμελεια Πετρος Πετρουσης

ΗΡΑΚΛΗΣ: Με απουσίες στη Ξάνθη

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με την Ξάνθη ο Ηρακλής. Οι Καρλίνιος και Σίσιτς άρχισαν ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο, ενώ ο Κομπαγιάσι ξεκίνησε πρόγραμμα γυμναστηρίου, με τον Μανώλη Παπαστεριανό να συνεχίζει το δικό του πρόγραμμα ατομικής προπόνησης. Και οι τέσσερις δεν υπολογίζονται για το αυριανό παιχνίδι, όπως και ο Βικτοράς Ιάκομπ που εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για την αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κατσικάς, Κανακούδης, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σζοτ, Μάρα, Ρομάν, Πίτου, Βουτσιάς, Ντάνι, Στάμου, Ηλιάδης, Βέλλιος, Σολτάνι.

Τα φώτα στο «Πάρκ ντε Πρενς»

Το ντέρμπι της Παρί Σαιντ Ζερμαίν με τη Μαρσέιγ μονοπωλεί το ενδιαφέρον τη 12η αγωνιστική του Σαμπιονά στη Γαλλία.
Μπορεί να μην πρόκειται για παιχνίδι κορυφής αφού οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 7η θέση του πρωταθλήματος και οι Μαρσεγέζοι στην 3η, ωστόσο πάντα μια αναμέτρηση Παρί-Μαρσέιγ συγκέντρωνε τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Μορίς είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Αντουάν Κομπουαρέ, ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων θα λείψουν οι Σισέ και Χίλτον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 6/11 (20:00)

Αρλ-Καέν
Μπορντό-Βαλενσιέν
Σεντ Ετιέν-Λοριάν
Σοσό-Οσέρ
Ρεν-Λιόν (22:00)

Κυριακή, 7/11 (18:00)

Λανς-Μονπελιέ
Λιλ-Μπρεστ
Νανσί-Μονακό
Νις-Τουλούζ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (22:00)

Χόντσον: "Αρχηγική η εμφάνιση του Τζέραρντ

Το εγκώμιο για την απόδοση του Στίβεν Τζέραρντ στο νικηφόρο αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Νάπολι (3-1) έπλεξε με δηλώσεις του ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ρόι Χόντσον. Ο αρχηγός του συλλόγου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 46ο λεπτό στη θέση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς και με τρία δικά του τέρματα (76', 88', 89') κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση.

Ο τεχνικός των «ρεντς» χαρακτήρισε εξαιρετική την απόδοση του αρχηγού της ομάδας ενώ υπογράμμισε πως η «είσοδός του στο παιχνίδι ήταν καταλυτική, καθώς ξεσήκωσε το πλήθος και την ομάδα. Του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά θα είναι και ο πρώτος που θα συμφωνήσει μαζί μου στο ότι η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλή απόδοση. Αυτή ήταν εμφάνιση αρχηγού».

Nτέρμπι με την Λάτσιο σε θέση ισχύος

Το ντέρμπι της Ρώμης δεσπόζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Η Λάτσιο υποδέχεται -από θέση ισχύος φέτος- το απόγευμα της Κυριακής (16:00) τη Ρόμα στο «Ολίμπικο», καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια πηγαίνει στο «Derby della Capitale», έχοντας καλύτερη συγκομιδή βαθμών από τη «συμπολίτισσα» Ρόμα.

Οι «λατσιάλι» προπορεύονται στην κατάταξη και θέλουν το «τρίποντο» για να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Ίντερ, ενώ οι «τζιαλορόσι» έχουν ανάγκη τη νίκη για να μην απομακρυνθούν κι άλλο σε σχέση με τις ομάδες που προηγούνται στην κατάταξη.

Στο μεταξύ, η Ίντερ έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται αύριο βράδυ (21:45) την Μπρέσια στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», ενώ η Μίλαν αναμετράται το απόγευμα της Κυριακής στο «Σαν Νίκολα» με την -εκ των ουραγών- Μπάρι. Την ίδια ημέρα η Γιουβέντους φιλοξενεί στο «Ολίμπικο» του Τορίνο ακόμη μία ομάδα που βρίσκεται στην «ουρά» της βαθμολογίας, την Τσεζένα, ενώ η Νάπολι υποδέχεται στο «Σαν Πάολο» την -επίσης ουραγό- Πάρμα.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του Καμπιονάτο
Μπολόνια-Λέτσε 6/11
Ίντερ-Μπρέσια 6/11
Φιορεντίνα-Κιέβο 7/11
Μπάρι-Μίλαν 7/11
Γιουβέντους-Τσεζένα 7/11
Λάτσιο-Ρόμα 7/11
Νάπολι-Πάρμα 7/11
Σαμπντόρια-Κατάνια 7/11
Ουντινέζε-Κάλιαρι 7/11
Παλέρμο-Τζένοα 7/11

Eκτός έδρας αποστολή για την Ρέιντζερς

Εκτός έδρας αποστολή έχει η πρωτοπόρος Ρέιντζερς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Σκοτίας. Οι «διαμαρτυρόμενοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ισοπαλία 1-1 της προηγούμενης εβδομάδας με την Ινβερνές και να επιστρέψουν στις νίκες, αντιμετωπίζοντας την Κυριακή εκτός έδρας την -εκ των ουραγών- Σεντ Μίρεν.

Ένα βαθμό πίσω από τη Ρέιντζερς βρίσκεται η Σέλτικ, η οποία υποδέχεται αύριο την Αμπερντίν κσι θέλει να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» της αιώνιας αντιπάλου.

Την «αυλαία» της 11ης αγωνιστικής κλείνει την Κυριακή το ντέρμπι του Εδιμβούργου, όπου η Χιμπέρνιαν, η οποία «συγκατοικεί» με τη Σεντ Μίρεν στην «ουρά» της βαθμολογίας, φιλοξενεί τη Χαρτς.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σκοτίας
Σέλτικ-Αμπερντίν 6/11
Ινβερνές-Μάδεργουελ 6/11
Χάμιλτον-Νταντί Γιουν. 6/11
Σεντ Τζόνστον-Κιλμάρνοκ 6/11
Σεντ Μίρεν-Ρέιντζερς 7/11
Χιμπέρνιαν-Χαρτς 7/11

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Κάριου

Ξεμένει από επιθετικούς η Αστον Βίλα, καθώς μετά τον Εμίλ Χέσκι τραυματίστηκε και ο Τζον Κάριου, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον Ζεράρ Ουγιέ. Ο Νορβηγός επιθετικός υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο στην προπόνηση της ομάδας και, όπως διαπιστώθηκε στις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε την Παρασκευή, θα μείνει για περίπου τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός του Χέσκι στο γόνατο, ο οποίος θα τον κρατήσει εκτός αγώνων για ένα μήνα, οπότε ο Γάλλος τεχνικός των «χωριατών» αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα στη «γραμμή κρούσης».

"Θα γίνεις μεγάλος παίκτης"

Σαν... πατέρας συμπεριφέρεται στον Γιάννη Φετφατζίδη ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως αναφέρεται για μία ακόμη φορά στον Τύπο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στον νεαρό ποδοσφαιριστή, τονίζοντας του πως θα πρέπει να ξεχάσει την άσχημη εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει.

"Πρέπει να ξεχάσεις το ντέρμπι. Δεν πρέπει να μένεις σε ένα παιχνίδι. Θα υπάρξουν πολλά ακόμη ντέρμπι για εσένα. Αφοσιώσου στο ποδόσφαιρο, μη διαβάζεις εφημερίδες, μην ασχολείσαι με το τι γράφουν ή λένε για σένα. Και τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια, αυτό που κάνουν συνήθως είναι να σε αποπροσανατολίζουν και να μην σου επιτρέπουν να είσαι συγκεντρωμένος. Είμαι ευχαριστημένος από εσένα και πρέπει να το έχει στο μυαλό σου. Δεν πρέπει να σε επηρεάζει τίποτε άλλο. Είσαι μόνο στην αρχή και πιστεύω ότι μπορείς να πας πολύ ψηλά.

Σε υπολογίζω και πιστεύω πάρα πολύ σε εσένα, αλλά για να παίξεις μπάλα, πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και σε τίποτε άλλο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την πορεία σου. Θα γίνεις μεγάλος παίκτης. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι μην επηρεάζεσαι από τους άλλους. Να είσαι προσγειωμένος και μακριά από ό,τι σε αποσπά από το ποδόσφαιρο.

Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αποδεικνύεις κάθε μέρα στην προπόνηση ότι είσαι 100% συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος. Αυτά τα δείχνεις σε εμένα. Για αυτό μη σε νοιάζει τίποτα άλλο. Καθάρισε το μυαλό σου, μην επηρεάζεσαι από τίποτα και κανέναν και παίξει ελεύθερα. Αυτό που ξέρεις. Για όλα τα άλλα δεν πρέπει να ενδιαφέρεσαι. Αυτό που πρέπει να έχει σημασία για εσένα είναι να παίζεις καλά και να βελτιώνεσαι"
, ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε προς τον Φετφατζίδη.

Όσον αφορά την προπόνηση της Πέμπτης, ο Βαλβέρδε δεν είπε τίποτα στους παίκτες του Ολυμπιακού για την απόδοση που είχαν στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Για το μόνο που μίλησε ο Ισπανός στους ποδοσφαιριστές του ήταν για τις άδειες των Χριστουγέννων. Τους είπε πως εάν παίξουν στις 22 Δεκεμβρίου (για το Κύπελλο με τον Αστέρα), τότε θα πάρουν άδεια από τις 23 έως και τις 28 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα τους έταξε και... πριμ εν όψει Πανιωνίου και Εργοτέλη. "Εάν νικήσετε και στα δύο παιχνίδια, τότε θα έχετε διήμερο ρεπό μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη".

"Δεν είμαι μόνο παίκτης, είμαι και οπαδός"!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ βραβεύθηκε την Παρασκευή ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της 8ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Γάλλος άσος των "πράσινων" ήταν ο αρωγός της ομάδας του στη νίκη επί του Ολυμπιακού, αφού αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1) με χτύπημα πέναλτι. Η απονομή του βραβείου έγινε από τον παλαίμαχο παίκτη του Παναθηναϊκού, Αριστείδη Καμάρα, στο προπονητικό κέντρο του Τριφυλλιού στην Παιανία.

"Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί ήταν ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι και για εμάς αλλά και για τους φιλάθλους μας και κυρίως επειδή ο αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι και γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε" δήλωσε ο Σισέ και συνέχισε: "Δεν είμαι μόνο παίκτης, είμαι και οπαδός του Παναθηναϊκού. Η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί τόσο σπουδαία όσο και η περσινή.

Για την προσεχή αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο είπε: "Παίξαμε φιλικό με τον Ατρόμητο το καλοκαίρι, ξέρουμε ότι είναι δυνατή ομάδα και θα κάνει τα πάντα για να πάρει αποτέλεσμα αλλά όλα θα κριθούν από εμάς. Ήταν δύσκολο παιχνίδι το καλοκαιρινό και θα κάνουν το παν για να μας κερδίσουν, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς".

"Εκανα την καλύτερη επιλογή"
Μίνι αφιέρωμα στις εξαιρετικές επιδόσεις του Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού παρουσίασε την Πέμπτη η ρουμανική ιστοσελίδα "adevarul.ro", με τον Γάλλο επιθετικό να εκφράζει σε δήλωσή του την απόλυτη ικανοποίησή του για όσα ζει στο "τριφύλλι": "Εκανα την καλύτερη επιλογή που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι σε φανταστική φόρμα στην Ελλάδα, έχοντας πετύχει επτά γκολ σε οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ".

Α1 Ανδρών -Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται το Σάββατο στις 19:00 το τοπικό ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ αγώνας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στην 3η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Φαβορί είναι ο γηπεδούχος Aρης, αν και βαθμολογικά οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια θέση με 3 βαθμούς (1 νίκη-1 ήττα). Ίδια ώρα και ημέρα, ο Παναθηναϊκός, που υπέστη την πρώτη ήττα του στην Ευρωλίγκα από την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα, φιλοξενεί το Περιστέρι, ενώ στις 17:00 ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να περάσει νικηφόρα από μία έδρα όπου πέρυσι... σκόνταψε, με αποτέλεσμα να απωλέσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ, το κλειστό της οδού Αρτάκης.

Πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου, μάλιστα, τότε ήταν ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Ζόραν Έρτσεγκ, που φέτος επέστρεψε στο «λιμάνι», αλλά δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα λόγω τραυματισμού απέναντι στη Μάλαγα. Η κορυφαία εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» για φέτος, απέναντι στην ισπανική ομάδα, την περασμένη Τετάρτη, υποδεικνύει πως το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα. Ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με μοναδική απουσία αυτή του ΜακΛάουντ για τους «κυανέρυθρους» που αναζητούν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Τον τελευταίο αγώνα της στο κλειστό του Ελληνικού δίνει η ΑΕΚ, υποδεχόμενη τον άνευ νίκης σε δύο αγωνιστικές Πανελλήνιο. Αιτία η δικαίωση της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» στη δικαστική διαμάχη με τους «κιτρινόμαυρους», με αποτέλεσμα την έξωση της ΚΑΕ. Μόνο αν δεν προλάβει να ετοιμάσει τη νέα έδρα, το κλειστό της Ζοφριάς, θα ξαναχρησιμοποιήσει το Ελληνικό για ακόμη μία φορά με τον Ηλυσιακό, στο επόμενο δηλαδή εντός έδρας παιχνίδι.

τεχνικός της ΑΕΚ, Μηνάς Γκέκος, ευελπιστεί πως στον αυριανό αγώνα θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Δήμο Ντικούδη. Ο έμπειρος φόργουορντ προπονείται με την ΑΕΚ εδώ και καιρό και σήμερα ο ατζέντης του ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να λυθεί το συμβόλαιό του με τον Αρη και να υπογράψει αμέσως μετά με την πρώην ομάδα του.

Οι δύο ήττες έχουν προκαλέσει δυσάρεστο κλίμα στον Πανελλήνιο, που βλέπει τον αυριανό αγώνα με την Ένωση των πολλών προβλημάτων ως ιδανικό για να... σπάσει το ρόδι. Για το «διπλό» θα μεταβεί στην Καβάλα ο Κολοσσός Ρόδου, την ώρα που στο Ιβανώφειο (κεκλεισμένων των θυρών) ο Ηρακλής δεν σκοπεύει να «χαρίσει» στον Ηλυσιακό την πρώτη νίκη. Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην Α1 πέφτει τη Δευτέρα στις 19:00, με την αναμέτρηση Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Α1 Ανδρών

3η Αγωνιστική 6 & 8/11/2010
Σάββατο 6 Νοεμβρίου


ΔΓ Ν.Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός Ταναντζής, Παπαπέτρου, Παφίλης (Αγγελόπουλος)

ΚΓ Ελληνικού 17.00 ΑΕΚ-Πανελλήνιος Γκόντας, Κορομηλάς, Μπήτης (Ορφανός)

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ηλυσιακός Αναστόπουλος, Σταματόπουλος, Ξενικάκης (Τσούλης, Γκάτζος)

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Κολοσσός Ρόδου Χριστοδούλου, Γκούμας, Ψαριανός (Τσανίδης)

ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι Φούφης, Ταβουλαρέας, Βαρδάλος (Θεολογίτης)

Αλεξάνδρειο 19.00 Αρης-ΠΑΟΚ Σχινάς, Σώμος, Αφεντουλίδης (Μπακάλης)

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου
ΚΓ Αγίου Θωμά 19.00 Μαρούσι-Ίκαρος Καλ. Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Παναγιώτου (Τασούλας)

«Δεν στεκόμαστε στη Βιγιαρεάλ»

Η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όμως για τον Πάμπλο Κοντρέρας αποτελεί ήδη παρελθόν. Ο ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως η ομάδα στρέφει ήδη το ενδιαφέρον της στο προσεχές ματς με την Καβάλα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και υποσχέθηκε καλύτερες μέρες και εντός των συνόρων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας στον Γιώργο Μαζιά

Για τη χθεσινή νίκη επί της Βιγιαρεάλ: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, με την οποία ανεβήκαμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας και ελπίζουμε για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για να το διασκεδάσουμε και να σκεφτόμαστε τι έγινε χθες. Το μόνο που σκεφτόμαστε πλέον είναι το επόμενο παιχνίδι της ομάδας (σ.σ.: στην έδρα της Καβάλας)».

Για το πώς εξηγεί την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και την Ευρώπη: «Είναι αλήθεια πως πάμε καλά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν ξεκινήσαμε καλά. Σιγά-σιγά, όμως, βελτιωνόμαστε και θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Το 1-0 είναι στατιστική. Είτε κερδίζεις 1-0 είτε 10-0 σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί».

Για τους λόγους που δεν βοήθησαν την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο στην αρχή της σεζόνΕίχαμε πολλές αλλαγές το προηγούμενο καλοκαίρι με αλλαγή προπονητή, τεχνικού διευθυντή, παικτών. Οι αλλαγές έφεραν κάποια προβλήματα, τώρα όπως υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα και μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Στην Ελλάδα δεν ξεκινήσαμε καλά και ο στόχος είναι βελτιωνόμαστε από Κυριακή σε Κυριακή και θέλουμε να πετύχουμε ότι καλύτερο».

Για τους οπαδούς της ομάδας: «Ο κόσμος είναι πάντα εντυπωσιακός και στο πλευρό της ομάδας. Παρότι τα αποτελέσματα στην αρχή δεν ήταν θετικά, οι οπαδοί ήταν δίπλα μας και δεν αποδοκίμασαν την ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξη που μας δίνει. Κυριακή με Κυριακή τα πράγματα πάνε καλύτερα».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ ευχάριστη. Νιώθω σαν το σπίτι μου. Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και στόχος μου είναι τιμήσω το συμβόλαιό μου».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά στην Ελλάδα, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε ματς. Το ίδιο ισχύει για την Ευρώπη και για το Κύπελλο Ελλάδας».

Φέλερ: «Είχαμε αρκετή τύχη με Άρη»

Τυχερή στάθηκε η Λεβερκούζεν στη χθεσινή νίκη επί του Άρη, όπως δήλωσε ο Ρούντι Φέλερ. Ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας αναγνώρισε την ανωτερότητα των «κίτρινων», οι οποίοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν το ματς.

«Είχαμε αρκετή τύχη σε αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν λόγια για την εμφάνιση μας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εάν την Κυριακή δεν βελτιωθούμε 100% απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν αρκεί 30%, 40% ή 50%". Δεν έχει να κάνει με αυτό από τη στιγμή που στερούμασταν τα βασικά στο παιχνίδι μας. Εάν δεν είχαμε τους Άντλερ και Βιδάλ ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Eredivisie: 13η αγωνιστική

Η μάχη ανάμεσα σε Τβέντε, Αϊντχόφεν και Άγιαξ συνεχίζεται δυναμικά με τους διεκδικητές του τίτλου να έχουν χρόνο για ανάπαυση μετά τις ευρωπαϊκές δοκιμασίες τους μεσοβδόμαδα. Η Eredivisie μπαίνει στην 13η αγωνιστική και τους τρεις πρωτοπόρους τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός διαφορά.

Η Αϊντχόφεν θα έχει το δυσκολότερο έργο της αγωνιστικής, αφού πρέπει να περάσει αλώβητη από την δύσκολη έδρα της Ουτρέχτης. Τβέντε και Άγιαξ έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενοι τις Εξέλσιορ και Ντεν Χάαγκ αντίστοιχα.

Διαβάστε το preview του www.sport-fm.gr για την 13η αγωνιστική της Eredivisie.

Παρασκευή 5/11

Βίλεμ – Φένλο (21:45)

Όταν έχεις με διαφορά την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας δεχόμενος Μ.Ο. 3 γκολ σχεδόν ανά αγώνα και σκοράρεις με το σταγονόμετρο, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Βίλεμ πάντως ξάφνιασε ευχάριστα στο τελευταίο ματς, αποσπώντας ισοπαλία στην έδρα της δυνατής φέτος Ρόντα.

Ο κατήφορος συνεχίζεται και μάλιστα με φόρα για τη Φένλο. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση και δεν μπαίνει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι των ουραγών. Προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες και μάλιστα η τελευταία ήταν και βαριά, αφού παρόλο που σκόραρε τρεις φορές, δέχτηκε πέντε γκολ εντός έδρας από την Γκρόνινγκεν.

Σάββατο 6/11

Τβέντε – Εξέλσιορ (19:45)

Στο απόγειο η Τβέντε! Η ψυχολογία είναι στα ύψη για τους πρωταθλητές. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή. Δεν είναι ότι παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα, ούτε ότι μετράνε πέντε συνεχόμενες νίκες. Είναι ότι την περασμένη Κυριακή επικράτησαν εκτός έδρας της Αϊντχόφεν (1-0) μετά από 37 χρόνια και μεσοβδόμαδα πήραν σπουδαίο διπλό στη Βρέμη από τη Βέρντερ με 2-0.

Ατέλειωτο μοιάζει το ντεφορμάρισμα για την Εξέλσιορ που είχε κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τώρα όμως μετράει πέντε ήττες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία της ματς και έχει κατρακυλήσει στη 14η θέση της βαθμολογίας. Την περασμένη αγωνιστική παραδόθηκε στη Χέρενφεν εντός έδρας με 2-0.

Γκρόνινγκεν – Μπρέντα (20:45)

Η επίθεση της Γκρόνινγκεν πήρε μπροστά και δε λέει να σταματήσει, σε τέτοιο βαθμό που να μην την νοιάζει πόσα γκολ δέχεται. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Φένλο μάζεψε τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα της, όμως σκόραρε πέντε και συνολικά σκόραρε δέκα φορές στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της. Ανοδική η πορεία της.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες κατάφερε να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών η Μπρέντα και να στρογγυλοκαθίσει στη 10η θέση της βαθμολογίας. Χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε με σκορ 2-0 της Ντε Γκράαφστσαπ εντός έδρας, όμως μακριά από τον κόσμο της έχει μόλις μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες.

Χέρενφεν – Χέρακλες (20:45)

Σεφτέ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της έκανε η Χέρενφεν, παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Εξέλσιορ νικώντας 2-0. Μοιρασμένα τα αποτελέσματά της τον τελευταίο 1,5 μήνα με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε έξι αγωνιστικές. Στο γήπεδό της πάντως σαφώς τα πάει καλύτερα.

Το θετικό σερί που είχε αρχίσει να δημιουργεί η Χέρακλες με δύο νίκες και μία ισοπαλία ανακόπηκε απότομα την προηγούμενη αγωνιστική, χωρίς όμως γκρίνια. Αιτία ήταν ο αντίπαλος, μιας και στην έδρα του Άγιαξ δεν περίμενε και πολλά, με την ήττα να είναι αναμενόμενη έστω και με 4-1. Εκτός έδρας πάντως έχει να πανηγυρίσει από 27 Φεβρουαρίου!

Ντε Γκράαφστσαπ – Ναϊμένγκεν (21:45)

Δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση στην έδρα της Μπρέντα χάνοντας με σκορ 2-0 πολύ εύκολα. Την περασμένη αγωνιστική είχε νικήσει 2-1 την Άλκμααρ και τα σκαμπανεβάσματα δεν έχουν τελειωμό φέτος για την Ντε Γκράαφστσαπ. Μπροστά στον κόσμο της πάντως συνήθως παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο.

Δεν κατάφερε να νικήσει τη Φίτεσε και να κάνει το άλμα η Ναϊμέγκεν που με το 0-0 παρέμεινε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εδώ και τρεις αγωνιστικές πάντως αγνοεί την ήττα επιδεικτικά και δείχνει ότι βρήκε τρόπο να δέσει κάπως περισσότερο την έως τώρα αναιμική της άμυνα.

Κυριακή 7/11

Άγιαξ – Ντεν Χάαγκ (13:30)

Σε απόσταση αναπνοής παραμένει ο «Αίαντας» από την κορυφή της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό πιο πίσω. Συνεχίζει να σκοράρει κατά βούληση εντός συνόρων με 12 γκολ στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του. Στην Ευρώπη πάντως ηττήθηκε με 2-1 στην Οσέρ μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει τώρα να επανέλθει στις επιτυχίες.

Μετά από ήττες σε δύο δύσκολες έδρες όπως είναι αυτές των Γκρόνινγκεν και Τβέντε, η Ντεν Χάαγκ πήρε τους τρεις βαθμούς στην έδρα της κόντρα στην Ουτρέχτη, νικώντας με 1-0. Τώρα όμως σειρά έχει άλλη μία δύσκολη εξόρμηση, με τις σχέσεις των δύο ομάδων να μην είναι καλές και τους φιλοξενούμενους να μην παίρνουν τελικά εισιτήρια για τον κόσμο τους.

Ουτρέχτη – Αϊντχόφεν (15:30)

Από τις 25 Σεπτεμβρίου είχε να χάσει στο πρωτάθλημα η Ουτρέχτη, όμως στην έδρα της Ντεν Χάαγκ δεν άντεξε και ηττήθηκε 1-0. Στη συνέχεια ακολούθησε άλλη μία ήττα στην Ευρώπη, στην έδρα της Στεάουα Βουκουρεστίου και τώρα θέλει να πάρει πάλι τα πάνω της, βασιζόμενη στην δύναμη της έδρας της. Εκεί που εντός συνόρων παραμένει αήττητη.

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο του 2009 γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Αϊντχόφεν από την Τβέντε και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Άγιαξ. Μεσοβδόμαδα πάντως είχε ένα εύκολο βράδυ επικρατώντας στην Ολλανδία της Ντέμπρετσεν με 3-0.

Φέγενορντ – Ρόντα (15:30)

Το ντροπιαστικό 10-0 από την Αϊντχόφεν έχει αφήσει ακόμη τις πληγές του στην Φέγενορντ. Ο προπονητής της ομάδας παραδέχτηκε βλέποντας τους παίκτες του να χάνουν 2-0 στην Άλκμααρ στο τελευταίο παιχνίδι, ότι φοβήθηκε για ένα νέο διασυρμό. Τελικά όμως το τελικό 2-1 σαφώς τον ηρέμησε. Εντός έδρας πάντως τα πράγματα είναι καλύτερα με τρεις νίκες και δύο ήττες και εκεί θα βασιστεί.

Μπορεί να έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα η Ρόντα, που μετράει μόλις μία φέτος, πάντως δεν είναι και στα καλύτερά της τον τελευταίο καιρό. Έχει δύο εντός έδρας ισοπαλίες με την Ναϊμέγκεν και την ουραγό Βίλεμ. Εκτός έδρας όμως έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις και θα προσπαθήσει να το αποδείξει αυτό σε έναν ακόμη αγώνα.

Φίτεσε – Άλκμααρ (15:30)

Έξι παιχνίδια πίσω θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος για να βρει την τελευταία νίκη της Φίτεσε. Από τότε μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες έχοντας σαφώς επιθετικό πρόβλημα. Πέτυχε μόλις δύο γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της και διαθέτει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Ειδικά στην έδρα της.

Ηττήθηκε 2-0 στο Κίεβο από την Ντιναμό το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως εντός συνόρων η Αλκμάαρ πραγματικά πετάει. Το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αποτελεί μακρινή ανάμνηση, αφού στις έξι τελευταίες της αναμετρήσεις μετράει πέντε νίκες και μία ήττα, σκαρφαλώνοντας γρήγορα στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Σακελλαρίου: «Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση…»

Ο Λευτέρης Σακελλαρίου μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για τη μεγάλη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ. Αρχικά αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία τόνισε: «Όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ, πρέπει να είσαι ετοιμοπόλεμος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εγώ προσπαθώ να είμαι πάντοτε έτοιμος για να προσφέρω».
Ο Σακελλαρίου πρόσθεσε: «Το γεγονός και μόνο ότι η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Ισπανία αλλά και διαθέτει τόσους καλούς ποδοσφαιριστές, καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη δική μας νίκη. Όμως ήταν δίκαιη θεωρώ. Απέναντι σε μία τέτοια ομάδα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος καθώς μία στιγμή αρκεί για να σου κάνουν την ζημιά, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Ισπανία. Όπως και να ΄χει όμως, πρέπει να δούμε μπροστά γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Μπροστά έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Καβάλα».
Για το γεγονός ότι παίζει δίπλα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο Σακελλαρίου τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μένα αυτό. Ειδικά όταν παίζεις δίπλα στον Κοντρέρας αισθάνεσαι μεγάλη ασφάλεια και σίγουρα σου προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό ισχύει για όλους τους έμπειρους παίκτες που έχουμε στην ομάδα».
Για την συνέχεια στο Europa League τόνισε: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πάμε για δύο πολύ σημαντικά ακόμη παιχνίδια, διότι ακόμη και αν κερδίσουμε την Μπριζ πάλι δεν θα έχουμε ίσως προκριθεί. Είναι ένας πολύ ιδιόμορφος όμιλος. Τέτοιες νίκες πάντως κόντρα στην Βιγιαρεάλ μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα και τώρα πιστεύω ότι διαφοροποιούνται τα πράγματα».
Για το αν παίζει ρόλο και η ρέντα που δεν είχε ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδια που έχασε, απάντησε: «Δεν πιστεύω καταρχήν ότι υπήρχε έστω και ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα δεν προσπάθησε για να πάρει τη νίκη. Από εκεί και πέρα, λίγο η κακή μέρα, λίγο η ατυχία, μπορεί να σου στερήσει ένα αποτέλεσμα. Εμείς σε κάθε ματς πάμε πάντως για τη νίκη».
Για την Καβάλα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα, υπογράμμισε: «Παρακολουθώ την Καβάλα και τον τρόπο που αγωνίζεται. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα που παίζει πάντοτε επιθετικά, όμως αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει θα κερδίσουμε το παιχνίδι».
Για την παρουσία του κόσμου και στο Δευτεριάτικο ματς επισήμανε: «Ο κόσμος μας ακολουθεί παντού. Παίζει μεγάλο ρόλο για την ψυχολογία ενός παίκτης να μπαίνει σε ένα εκτός έδρας γήπεδο και να βλέπει τόσο κόσμο μαζί του».

ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ντρούκερ: «Πρέπει να δώσουμε παραπάνω από 100%»

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, μίλησε σήμερα για το αυριανό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. «Είναι ένα παιχνίδι που υπάρχει πάντα στο μυαλό μου. Πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε κάθε παιχνίδι που δίνουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά την σημασία που έχει αυτός ο αγώνας για τους φιλάθλους μας. Οφείλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, να παίξουμε με καρδιά και να παλέψουμε τον αγώνα. Αυτό θα κάνουμε αύριο. Θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί να δώσει ο καθένας».
Αν υπάρχει κάποια διαφορετικού είδους προετοιμασία για ένα μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο κ. Ντρούκερ απάντησε: «Αναλύουμε τον αντίπαλο μας και συγκεντρωνόμαστε για να βρούμε τα πλεονεκτήματα μας και από την άλλη να βρούμε τα μειονεκτήματα των αντιπάλων. Το θέμα για εμάς είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Δειτε σε video το χτύπημα του Μπατίστ στον Όζμπολντ

Ο Μάικ Μπατίστ φαίνεται πως αντιλήφθηκε αμέσως το απαράδεκτο της πράξης του, κάτι που φανερώνεται από τη συγνώμη που ζήτησε από τον αντίπαλο αλλά και από το γεγονός ότι δε μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ -σύμφωνα με μαρτυρίες των μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού.

Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού έκανε σηλώσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό ενώ αποκάλυψε πως θα προσπαθήσει και σήμερα (5-11) να επικοινωνήσει με τον παίκτη. "Ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος μπορώ να πιστέψω ακόμη ότι έκανα. Ζήτησα συγνώμη χθες, αλλά θα προσπαθήσω να του μιλήσω και σήμερα, τηλεφωνικά και να του ξαναπώ ένα μεγάλο και ειλικρινές "συγγνώμη". Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και λυπάμαι ειλικρινά… Είναι κάτι που δεν έπρεπε να είχε συμβεί".

Ποινή έξι αγωνιστικών στον Αλού Ντιαρά

Τις υπηρεσίες του Αλού Ντιαρά θα στερηθεί η Μπορντό για τους τρεις ερχόμενους αγώνες πρωταθλήματος. Στον αρχηγό της γαλλικής ομάδας επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών από τις υποχρεώσεις του συλλόγου, επειδή, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Οσέρ, έσπρωξε τον διαιτητή της αναμέτρησης. Αμέσως μετά αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

«Η ποινή περιλαμβάνει και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, καθώς ο Ντιαρά έχει αποκλειστεί από τους αγωνιστικούς χώρους από τις 21 Οκτωβρίου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική ομοσπονδία.

Έτσι ο προπονητής των «Γιρονδίνων», Ζαν Τιγκανά, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον 29χρονο μέσο για τις αναμετρήσεις με τη Βαλενσιέν, τη Νανσί και την Αρλ, ωστόσο ο Ντιαρά μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας απέναντι σε αυτήν της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ στις 17 Νοεμβρίου.

Πρόβλημα με τον Ιμπαγάσα

Πρόβλημα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα προέκυψε στον Ολυμπιακό, δύο ημέρες πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής από τον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης και αποχώρησε.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχει υποστεί μυϊκή ρήξη πρώτου βαθμού, ωστόσο την Παρασκευή θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να γίνει ακριβής διάγνωση του πρβλήματος και του χρόνου απουσίας του. Φυσικά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στο ματς με την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ολόκληρος ο κόσμος στα πόδια του

Μια θέση στη λίστα με τους ισχυρότερους κατοίκους του πλανήτη κέρδισε ο Σεπ Μπλάτερ. Σχεδόν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν πάνω στη γη, όμως ο πρόεδρος της FIFA είναι ένας από τους ελάχιστους που καταφέρνουν να μπουν στη λίστας Forbes, καταλαμβάνοντας στην 65η θέση!

Οι συντάκτες του περιοδικού αναφερόμενοι στον Ελβετό παράγοντα, τονίζουν: «Διοικεί το δημοφιλέστερο σπορ στον κόσμο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει 208 μέλη, τρία περισσότερα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και 16 παραπάνω από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ο Μπλάτερ με τις κινήσεις του κατάφερε να κάνει τους Αμερικανούς να ενδιαφερθούν για το άθλημα και αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του τα τελευταία χρόνια».

Ως ισχυρότερος άνθρωπος της γης εμφανίζεται ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, μπροστά ακόμα και από τον Μπαράκ Ομπάμα. Τρίτος ο Σαουδάραβας ηγέτης, Αμπντουλάχ και ακολουθούν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος.

«Ταρακούνησε» τον Μπενίτεθ ο Μοράτι

Προ των ευθυνών του έφερε ο Μάσιμο Μοράτι τον Ράφα Μπενίτεθ, ύστερα από την ήττα από βαριά ήττα (3-1) της Ίντερ από την Τότεναμ στο Champions League. Η δεξιά πλευρά των «νερατζούρι» υπέφερε από τον Γκέρεθ Μπέιλ και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον ιδιοκτήτη της ομάδας.

«Δεν καταφέραμε να δείξουμε χαρακτήρα. Δεν δείξαμε σοβαρότητα κάθε φορά που συνέβαινε αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει να μάθουμε να αντιδρούμε σε τέτοιες καταστάσεις για να φτάσουμε στους στόχους μας», τόνισε ο Ιταλός επιχειρηματίας και πρόσθεσε:

«Τα προηγούμενα χρόνια όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο, προσπαθούσαμε να βρούμε τι φταίει και να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ψάχνω να βρω τι φταίει για αυτή την εμφάνιση της ομάδας. Κάποιος πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω. Δεν ξέρω πως, αλλά πρέπει η θεωρία να γίνει πράξη. Θα καταλάβουμε τι έγινε όσο περνάει ο καιρός».

Τσιρίλο: "Πολύ μεγάλη νίκη"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο, μίλησε μετά τη νίκη του "Δικεφάλου" επί της Βιγιαρεάλ, λέγοντας πως πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη και ότι ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών."Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση την οποία πιστεύω ότι μπορούμε να την πάρουμε. Απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη . Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στον δρόμο των επιτυχιών με καταπληκτική απόδοση και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.Κόντρα στη Βιγιαρεάλ κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για την συνέχεια. Ήμασταν πολύ καλοί. Παίξαμε πραγματικά σαν ομάδα, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πιστεύαμε στη νίκη", ήταν τα λόγια του Ιταλού αμυντικού μετά την λήξη του ματς με την Βιγιαρεάλ.

«Έφταιγε ο διαιτητής»

Στον διατητή του αγώνα χρέωσε ο προπονητής της Πόρτο, Βίλας Μποάς, την εντός έδρας ισοπαλία με την Μπεσίκτας, καθώς θεώρησε ότι η πλειονότητα των αποφάσεων του ήταν λάθος.
Σε ένα παιχνίδι με δυο κόκκινες κάρτες, μία στην κάθε ομάδα, ο προπονητής της Πόρτο Βίλας Μποάς στάθηκε στην κακή απόδοση του διαιτητή.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του διαιτητή, αλλά αυτή τη φορά ήταν απλά λάθος. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά απλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε λόγο των αποφάσεων του διαιτητή», είπε ο Πορτογάλος.
Μάλιστα προσέθεσε πως ο διαιτητής αγνοούσε τις αποφάσεις των βοηθών του και έπαιρνε δικές του, λανθασμένες.

«Βλέπει» Σούμποτιτς ο Ηρακλής

Οι διοικούντες του Ηρακλή αναμένουν να διαπιστώσουν αν ο Κώστας Πιλαφίδης εμμείνει στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, ενώ παράλληλα εξετάζουν και την περίπτωση του Λευτέρη Σούμποτιτς. Η διοίκηση της ΚΑΕ Ηρακλής έχει δώσει διορία στον Έλληνα τεχνικό να απαντήσει μέχρι σήμερα, για το αν προτίθεται να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.

Παράλληλα, φέρεται να έχει προσεγγίσει τον πρώην τεχνικό της Τσεντέβιτα, Λευτέρη Σούμποτιτς (σ.σ βρίσκεται στο Ντουμπάι).

Ο Σλοβένος προπονητής, έχει θητεύσει και σε άλλους πάγκους ομάδων της Α1 (Ολυμπιακού, Άρη), ενώ τη σεζόν 1994-95 βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του «Γηραιού».

"Μίλησε" στην παράταση η Οκλαχόμα

Με τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, Σερζ Ιμπάκα ο οποίος με δικό του σουτ έστειλε το ματς στην παράταση, η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησε στο Πόρτλαντ των Μπλέιζερς με 107-106.Οι Ντουράντ και Γουέστμπρουκ ξεχώρισαν από πλευράς νικητών πετυχαίνοντας από 28 πόντους ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Ιμπάκα με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από το Πόρτλαντ ξεχώρισε με την απόδοσή του ο Αλντριντζ που σημείωσε 22 πόντους με τον Ρόι να ακολουθεί με 19 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, οι Νιου Γιορκ Νικς πέρασαν νικηφόρα από το Σικάγο, υποχρεώνοντας τους Μπουλς στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα με 120-112.

Κορυφαίοι για τη Νέα Υόρκη οι Τόνεϊ Ντάγκλας(30 πόντους) και Ντανίλο Γκαλινάρι (24 πόντους με 4/4 στα τρίποντα).

Από τους γηπεδούχους, ο Ντέρικ Ρόουζ ξεχώρισε με την παρουσία του σημειώνοντας 24 πόντους, με τον Λούολ Ντένγκ να ακολουθεί σε απόδοση πετυχαίνοντας 17 πόντους.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Παρασκευής:

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 106-107
Σικάγο Μπουλς- Νιου Γιορκ Νικς 112-120

"Σκάνδαλο" χαρακτήρισε την κλήση του Φαν Πέρσι στην εθνική Ολλανδίας ο Βενγκέρ

Mετά την κόντρα της με την Μπάγερν Μονάχου για τους τραυματισμούς των Φαν Μπόμελ και Άριεν Ρόμπεν η ομοσπονδία της Ολλανδίας βρίσκεται στην αρχή μίας νέας κόντρας, αυτή τη φορά με την Άρσεναλ.
Αιτία γι’ αυτό στάθηκε η απόφαση του Μπερντ Φαν Μάαρβαϊκ να καλέσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι για το φιλικό με αντίπαλο την Τουρκία στις 17/11. Ο επιθετικός των «κανονιέρηδων» είναι τραυματίας και έχει να παίξει από τον Αύγουστο, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «οράνιε».
Ο Φαν Μάαρβαϊκ δήλωσε για το θέμα: «Έχω μιλήσει προσωπικά με τον Ρόμπιν. Τα πάει καλά, θα προπονηθεί την Παρασκευή και γι’αυτό δεν είχα ενδοιασμό να τον καλέσω. Έχω κάνει την επιλογή μου και περιμένω τα σχόλια. Αν οι παίκτες δεν είναι εντάξει θα το δούμε στην πορεία».
Στην Άρσεναλ έχουν ήδη κάνει λόγο για σκάνδαλο και είναι δεδομένο πως ο Αρσέν Βενγκέρ θα επιθυμήσει να κρατήσει τον παίκτη στο Λονδίνο.Η επίθεση μοιάζει "γυμνή" χωρίς την παρουσία του και ο Αλσατός δεν θέλει να ρισκάρει πιθανή υποτροπή του παίκτη του.

Φωτο Ημερας

Ωραία... εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Μάλαγα

Φροξυλιάς, ο... νεότερος!

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών δεν κατάφερε να νικήσει την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Σάχα. Εκτός του αργεντινού πορτιέρο, την παράσταση έκλεψε ο Δημήτρης Φροξυλιάς, ο οποίος είναι πλέον ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς.
Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της Ενωσης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας τη θέση του Λαγού στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης και  έσπασε το ρεκόρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος είχε αγωνιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε αγώνα της ΑΕΚ με τη Λιλ, όντας 18 χρονών.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Φροξυλιάς είναι και πέμπτος στη λίστα των νεότερων παικτών ελληνικών ομάδων, που έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς.
Πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Σάββας Σιατραβάνης της ΑΕΛ, που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και τον ακολουθούν οι Μαυρίας και Νίνης του Παναθηναϊκού. Τέταρτος στη λίστα είναι ο Θωμάς Μαύρος και τον ακολουθεί ο Φροξυλιάς.
Ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ έγραψε ιστορία και μίλησε για την εμπειρία του: "Είναι σημαντικό το ντεμπούτο με την ΑΕΚ, είναι πολύ μεγάλο δώρο για μένα. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να παίζουν νεαροί. Πήρα το βάπτισμα του πυρός. Είχα άγχος στην αρχή, αλλά μου έφυγε μέσα σε πέντε λεπτά. Σιγά σιγά ελπίζω να πηγαίνω καλύτερα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς που έχουμε αυτόν τον προπονητή που βοηθάει τους μικρούς".





Θρίλερ με μοιραίο τον Διαμαντίδη

Στην «κολασμένη» «Στόζιτσε Αρένα» της Λιουμπλιάνας ο Παναθηναϊκός υπέκυψε στην παράταση (85-84, κανονικός αγώνας 72-72) και έτσι η Ολίμπια είναι η μοναδική ομάδα του Δ΄ ομίλου της Ευρωλίγκας χωρίς ήττα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Οι Πράσινοι είχαν ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο φινάλε του κανονικού αγώνα αν ο ηρωικός (αγωνίστηκε 39΄. 51΄΄) Δημήτρης Διαμαντίδης δεν αστοχούσε σε μία εκ των 2 βολών που εκτέλεσε, επιτρέποντας στη σλοβενική ομάδα να στείλει το ματς στην παράταση με σουτ του Σκοπιανού Βλάντο Ιλιέφσκι. Στα 46΄΄ πριν από τη λήξη του έξτρα πενταλέπτου ο Αφρικανός Ρομέιν Σάτο εκτελώντας 3 βολές βρήκε 2 φορές το σίδερο (μειώνοντας σε 82-79) και στα 2,8΄΄ ο Διαμαντίδης χάνοντας μία στις 3 βολές έχασε και την ευκαιρία για δεύτερη παράταση στο θρίλερ.

Απαράδεκτη η αντιαθλητική ενέργεια του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος πάτησε στο πρόσωπο τον πεσμένο στο παρκέ Σάσο Οζμπολτ 5΄. 29΄΄ πριν από το τέλος της τέταρτης περιόδου. Μάλιστα ο κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον υποχρέωσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Σλοβένο και τον επανέφερε στο παιχνίδι στην παράταση.

ΟΛΙΜΠΙΑ: Πέρι 4, Ιλιέφσκι 11 (6 ασ.), Ανάγκοναϊ, Γκρέγκορι 13 (6/10 δ., 1/2 β., 5 ρ.), Γιαγκότνικ 9 (6 ρ.), Σερμαντίνι 4, Πίνκνι 16 (3/7 δ., 2/4 τρ., 4/7 β.), Μάρκοτα 10 (6 ρ., 4 ασ.), Οζμπολτ 9, Βρκιτς 9 (7 ρ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Περπέρογλου 9 (5 ρ.), Μπατίστ 16 (6 ρ., 4 τ.), Φώτσης 13 (5 ρ.), Σάτο 7, Νίκολας 2, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 20 (2/2 δ., 2/4 τρ., 10/13 β., 7 ρ., 5 ασ., 3 λ.), Βουγιούκας 5, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2. Στους άλλους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Παρτιζάν Βελιγραδίου- Μακάμπι Τελ Αβίβ 54-67 ( Σχορτσανίτης 6 π.,

8 ρ.), Βίρτους Ρόμα- Ρεάλ Μαδρίτης 56-74, Μπαρτσελόνα- Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 61-69, Σολέ - Λιέτουβος Ρίτας 73-69.


Ποντάρισμα €8.000 τα... άγρια μεσάνυχτα

Παίκτης του στοιχήματος είχε ποντάρει το ποσό των 8.000 ευρώ στον αγώνα Καβάλα- Αγροτικός Αστέρας (4-1), ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα με τα ύποπτα για στήσιμο ματς που έστειλε η UΕFΑ πριν από σχεδόν ένα χρόνο στην ΕΠΟ, με την ένδειξη «άκρως διεφθαρμένος». Οπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ, το εν λόγω ποσό παίχτηκε σε ένα και μόνο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Β. Ελλάδα και μάλιστα μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα σε δελτία των 200 ευρώ, προκειμένου να πιαστούν στον ύπνο και να μην κλειδώσουν το παιχνίδι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, όπως και έγινε.


Ένας… Άραβας στην Τούμπα!

Μέσα στο κλίμα των ημερών (με τον υποψήφιο επενδυτή από το Κααάρ για τον ΠΑΟΚ) ένας… Άραβας έκανε χθες την εμφάνισή το στη Θύρα 1 του γηπέδου τη Τούμπας στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ.
Βεβαίως, δεν επρόκειτο για πραγματικό Άραβα, αλλά για οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μεταμφιεστεί με μαντίλα, κασκόλ, κελεμπία και μούσι!

Ο συγκεκριμένος οπαδός συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με αφορμή -φυσικά- τις συζητήσεις που κάνει η διοίκηση του συλλόγου με επενδυτή από το Κατάρ.

Στα 30 πιο ακριβά ταλέντα ο Νίνης! Πόσο τον κοστολογεί ξένη ιστοσελίδα

Στα 30 πιο ακριβά ταλέντα (ηλικίας 17 έως 21 ετών) παγκοσμίως συγκαταλέγεται ο Σωτήρης Νίνης, σύμφωνα με αθλητική ιστοσελίδα, που ασχολείται με οικονομικά θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, η «futebolfinance.com» κατατάσσει τον 20 χρονο άσο του Παναθηναϊκού στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας (30ος) και εκτιμά την αξία του στα έξι εκ. ευρώ μίνιμουμ και στα εννέα εκ. ευρώ μάξιμουμ.

Στις πρώτες θέσεις όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω στον πίνακα είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Πάτο (Μίλαν), ο Μπαλοτέλι (Μάντσεστερ Σίτι), ο Μίλερ (Μπάγερν), ο Γιόβετιτς (Φιορεντίνα), ο Μπέιλ (Τότεναμ) κ.ά.

Εξάλλου, το ισπανικό περιοδικό «Don Balon» συμπεριέλαβε πριν από λίγο καιρό τον νεαρό άσο στα 100 μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε ότι ο Νίνης έχει ρήτρα 10 εκ. ευρώ για ομάδες του εξωτερικού, ενώ το καλοκαίρι οι «πράσινοι» φαίνεται να απέρριψαν πρόταση 7 εκ. ευρώ της Λάτσιο.

Ρονάλντο: «Ο Μουρίνιο έφερε την εμπειρία του…»

Χαρούμενος για την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Champions League εμφανίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στο ισπανικό κανάλι «Marca TV». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αλλάξει την ομάδα και φέτος έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τρόπαια.

«Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια νίκη στην Ιταλία, σύμφωνα με την απόδοση που είχαμε στα 90 λεπτά του αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά δεν στενοχωριέμαι. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Πρέπει να δούμε τη θετική εικόνα, επειδή πήραμε έναν βαθμό και είχαμε καλή εμφάνιση», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Πάντα πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε. Ήμασταν σε θέση να πετύχουμε περισσότερα γκολ, επειδή είχαμε πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε ότι η επόμενη φάση της διοργάνωσης θα είναι πιο δύσκολη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, επειδή περάσαμε στην επόμενη φάση και πετύχαμε το στόχο μας».

Καταλήγοντας, ο διεθνής άσος τόνισε: «Ο προπονητής είναι πολύ καλός και έχει φέρει την εμπειρία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι βέβαιος ότι με τον Μουρίνιο έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουμε τίτλους. Φυσικά στόχος παραμένει το Champions League, Ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να σκέφτεται πάντα όλες τις διοργανώσεις. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Γλυκόπικρη… ΑΕΚ

Δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν παίκτες και φίλοι της ΑΕΚ μετά το 1-1 κόντρα στην Άντερλεχτ. Οι «κιτρινόμαυροι» πάλεψαν, είχαν τις ευκαιρίες να καθαρίσουν τα ματς, εμφανίζοντας για μια ακόμη φορά, ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Παράλληλα όμως, οι αμυντικές αδυναμίες στοίχισαν και αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Σάχα, θα μπορούσε να χαθεί και η ισοπαλία. Σε ακόμη ένα ματς χτύπησε η «κατάρα» των τραυματισμών.

Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να μάθει να ζει και να παλεύει με τις συνεχείς απουσίες. Στο χθεσινοβραδινό ματς, οι ανάγκες που προέκυψαν έφεραν στο γήπεδο τον νεαρό Φροξυλιά και τον Έντερ, με τον νεαρό να κερδίζει το χειροκρότημα από τον κόσμο και τον Βραζιλιάνο να χάνει ακόμη μια ευκαιρία να δείξει κάτι από το ταλέντο του.

Στο χορτάρι του ΟΑΚΑ ο «δικέφαλος» έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, αλλά έδειξε πως ακόμη και χωρίς παίκτες όπως είναι ο Σκόκο, ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Ντιόπ και άλλοι, διαθέτει αγωνιστική ποιότητα που μπορεί να την φτάσει μακριά.

Το σίγουρο είναι, όπως δήλωσε και ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου: «Το σίγουρο είναι ότι είμαστε ζωντανοί. Σήμερα χαριστήκαμε στο πρώτο μέρος και στο τέλος γλιτώσαμε με ισοπαλία. Τα υπόλοιπα παιχνίδια εξαρτώνται από μας και την απόδοση που θα έχουμε».

Bundesliga: Ποιος θα σταματήσει Ντόρτμουντ και Γκέκα;

Ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια δείχνει η Ντόρτμουντ και στην ενδέκατη αγωνιστική της Bundesliga θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να το αποδείξει, αντιμετωπίζοντας το Ανόβερο εκτός έδρας. Η Άιντραχτ φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ και ο Φάνης Γκέκας με τα 9 γκολ σε 10 αγωνιστικές... γυαλίζει το πιστόλι του. Αμβούργο-Χόφενχαϊμ και Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης τα άλλα δύο ματς που ξεχωρίζουν στο μενού.

Διαβάστε το preview του sport-fm.gr για την ενδέκατη αγωνιστική:

Παρασκευή 5/11

Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 21:30

Η απογοητευτική Σάλκε, που μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Γκλάντμπαχ, αναζητεί ακόμη την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και το δεύτερο τρίποντο συνολικά. Οι Χούγκλαντ, Πάντερ και Κενία θα λείψουν από τη φαρέτρα του Φέλιξ Μάγκατ απέναντι στους νεοφώτιστους που μετρούν τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια κι έχουν «φρενάρει» μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα στη σεζόν.

Σάββατο 6/11

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 16:30

Αν Ντόρτμουντ και Μάιντς είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, η Χόφενχαϊμ δεν πάει πίσω και θυμίζει αρκετά την ομάδα που προ διετίας ήταν πρωταθλήτρια χειμώνα. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, που δεν υπολογίζει στον Σίμουνιτς, προέρχεται από ισοπαλία στην έδρα της Ντόρτμουντ και νίκη με 4-0 επί του Ανόβερου. Το Αμβούργο εμφανίζεται ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο, αφού τη νίκη στην έδρα της Μάιντς και την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν (0-0) ακολούθησε ήττα από τη μέτρια Κολωνία. Ο Άρμιν Φε έχει πολλούς πονοκεφάλους, καθώς εκτός πλάνων του είναι οι Φαν Νίστελροϊ, Γιάνσεν, Κάστελεν, Ελία, Τορούν, Αόγκο, Μπέντζαμιν, Ροστ και Ντίκμαϊερ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 16:30

Στην πέμπτη θέση έχει αναρριχηθεί η Άιντραχτ, με τον Φάνη Γκέκα να μετρά 9 γκολ ε 10 αγωνιστικές. Σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους είναι αυτή του αρχηγού Κρις, ενώ θα λείψουν και οι Μπαϊράμοβιτς, Μάιερ και Ρόντε. Η Βόλφσμπουργκ, που προέρχεται από νίκη επί της Στουτγκάρδης αλλά συνεχίζει να είναι ασταθής, θα εμφανιστεί στη Φρανκφούρτη δίχως τον τραυματία εδώ και καιρό Φρίντριχ.

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 16:30

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς μετρά στο Champions League η Μπάγερν, αλλά στο πρωτάθλημα δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά. Στο «Μπορούσια Παρκ» η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ θα παραταχθεί χωρίς τους Ρόμπεν, Κλόζε και Όλιτς, ωστόσο επανέρχονται οι Ριμπερί και Φαν Μπόμελ. Σημαντικές απουσίες για την ουραγό Γκλάντμπαχ είναι οι Αράνγκο, Μαρξ, Ματμούρ, Γιάντσκε και Μπέιλι.

Φράιμπουργκ-Μάιντς 16:30

Οι δύο σερί εντός έδρας ήττες της Μάιντς έκοψαν τα φτερά της, αλλά μακριά από το γήπεδό της μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Τόμας Τούχελ δεν θα έχει προβλήματα στην επίσκεψη στην έδρα της Φράιμπουργκ, που με 15 βαθμούς είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν μπορεί να αισθάνεται ακόμη ασφαλής.

Νυρεμβέργη-Κολωνία 16:30

Από δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ προέρχεται η Νυρεμβέργη κι έχει απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο Μπουνιάκου παραμένει νοκ άουτ για τους Βαυαρούς, ενώ από την Κολωνία, που την περασμένη εβδομάδα πήρε βαθιά ανάσα νικώντας με 3-2 το Αμβούργο, θα λείψουν οι Μοντραγκόν, ΜακΚένα, Πετίτ, Φράις και Ισιάκου.

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 19:30

Εξαιρετική πορεία πραγματοποιεί η Ντόρτμουντ, αλλά θα πρέπει να ιδρώσει στο Ανόβερο κι ενώ προέρχεται από ένα δύσκολο ευρωπαϊκό ματς, την Πέμπτη στο Παρίσι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Ογουομογέλα, Χάιναλ, Ζιντάν, Κελ και Κρίνγκε παραμένουν εκτός πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ. Το Ανόβερο προέρχεται από βαριά ήττα με 4-0 από τη Χόφενχαϊμ και θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Πόγκατετς, Αντρέασεν, Καρλίτος και Σμίντεμπαχ.

Κυριακή 7/11

Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 16:30

Μετά τη μεγάλη νίκη στην έδρα της Σάλκε και την τυχερή επικράτηση απέναντι στον Άρη για το Europa League, η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν. Νοκ άουτ παραμένουν οι Κάστρο, Χίπια, Μπάλακ, Κίσλινγκ κα Βίντα για τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους που ανάσαναν μετά το 3-0 επί της Γκλάντμπαχ θα λείψουν οι Σίμουνεκ, Αμρί και Ρόντνεϊ.

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 18:30

Η Στουτγκάρδη έχει παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλούς βαθμούς για να ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Μπουλαρούζ, Σέλοζι, Ντέγκεν και Πογκρέμπνιακ θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους. Η Βέρντερ προέρχεται από δύο οδυνηρές ήττες στη Βρέμη, από Νυρεμβέργη και Τβέντε, ενώ ο Τόμας Σάαφ δεν υπολογίζει στους Φάντερ, Φριτς, Νάλντο και Πασάνεν.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική:

Παρασκευή 5/11

Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 21:30

Σάββατο 6/11

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Φράιμπουργκ-Μάιντς 16:30
Νυρεμβέργη-Κολωνία 16:30
Ανόβερο-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 7/11

Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 18:30

H επόμενη (12η) αγωνιστική

Παρασκευή 12/11

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 6/11

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Κολωνία-Γκλάντμπαχ 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Στουτγκάρδη 16:30
Ζανκτ Πάουλι-Λεβερκούζεν 16:30
Μάιντς-Ανόβερο 19:30

Κυριακή 7/11

Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 18:30

Μαντσίνι: «Δεν παραιτούμαι»!

Αποφασισμένος να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά την ήττα (3-1) της αγγλικής ομάδας από τη Λεχ Πόζναν.

«Αν θέλει η διοίκηση ας με απολύσει, εγώ δεν παραιτούμαι… Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Θα μείνω στη θέση μου μέχρι να με διώξουν», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός προπονητής και στη συνέχεια μίλησε για την εικόνα του αγώνα:

«Είμαι απογοητευμένος, επειδή δεν μας άξιζε η ήττα. Αυτή τη στιγμή όλα είναι εις βάρος μας. Είμαστε πολύ άτυχοι. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και έπρεπε να νικήσουμε. Ωστόσο, δεν τα καταφέραμε και πρέπει τώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Το παιχνίδι με τη Λεχ Πόζναν είναι το τρίτο συνεχόμενο που χάνουμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζεις καλά και δικαιούσαι να σκοράρεις, όμως δεν το καταφέρνεις».

Συμφιλιώθηκαν Ζιντάν και Ματεράτσι!

Μια μικρή αμηχανία και στη συνέχεια η αγκαλιά: η ειρήνη επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Μάρκο Ματεράτσι, τουλάχιστον σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca» και το ραδιοφωνικό σταθμό «RMC». Έπρεπε να περάσουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, μετά τη «διάσημη» κεφαλιά του «Ζιζού» στον Ματεράτσι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, προκειμένου να συμφιλιωθούν οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν τυχαία στο Μιλάνο.

Ο Ματεράτσι πήγε να επισκεφτεί τον Ζοζέ Μουρίνιο στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η Ρεάλ Μαδρίτης, για τον αγώνα της με τη Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί συνάντησε τον Ζιντάν, ο οποίος συνόδευε τον πρόεδρο των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρεθ, καθώς είναι σύμβουλός του.

Για τον Λούκας ενδιαφέρεται η Ίντερ

Το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο η Ίντερ για την απόκτηση του Λούκας από τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Daily Mail». Ο προπονητής των «νερατζούρι», Ράφα Μπενίτεθ, εκτιμά τις δυνατότητες του 23χρονου άσου από την εποχή που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «ρεντς» και έτσι φέρεται να εισηγήθηκε την απόκτησή του στη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος μέσος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην Γκρέμιο έως το 2007, όταν και αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ.

"Στραπάτσα", ανατροπές και εκπλήξεις!

Οι απουσίες των αδερφών Τουρέ και του Κάρλος Τέβες αποδείχθηκαν αξεπέραστες για την Μάντσεστερ Σίτι, που έχασε 3-1 από την Λεχ Πόζναν στην Πολωνία. Ισοπαλες χωρίς τέρματα Γιουβέντους και Σαλτσμπουργκ. "Τρένο" η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 3-1 την Παλέρμο, ανέτρεψε το 0-1 και νίκησε την Νάπολι η Λίβερπουλ (3-1) με χατ τρικ του Τζέραρντ!

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες για την 4η ημέρα του Γιουρόπα Λιγκ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λεχ Πόζναν-Μάντσεστερ Σίτι 3-1
(30΄ Ινιατς, 86΄ Αρμπολέντα, +90΄ Μόζντζεν - 51΄ Αντεμπαγιόρ)

Γιουβέντους-Σάλτσμπουργκ 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόζενμποργκ-Ατλέτικο Μαδρ. 1-2
(52΄ Χένρικσεν - 4΄ Αγουέρο, 84΄ Τιάγκο)

Λεβερκούζεν-Αρης 1-0
(90΄ Βιδάλ)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Γάνδη-Σπόρτινγκ Λισ. 3-1
(7΄ πεν. Σμόλντερς, 79΄ Κόντε, 82΄ Αρμπάιτμαν - 38΄ Σαλέιρο)

Λέφσκι Σόφιας-Λιλ 2-2
(11΄ Ντεμπελέ, 82΄ Γκάντζεφ - 35΄ Ντε Μέλο, 88΄ αυτ. Ιβάνοφ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ 1-0
(70΄ Βιεϊρίνια)

Μπριζ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2
(55΄ Σαμίρ, 59΄ Μπίσκαν)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σερίφ Τιρασπόλ 3-1
(16΄ Ροντιόνοφ, 70΄ Παβλόφ, 75΄ Ρενάν Μπρεσάν - 32΄ Ερόχιν)

Ντιναμό Κιέβου-Αλκμααρ 2-0
(47΄, 61΄ Μιλέφσκι)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παλέρμο 3-1
(47΄ Χόντα, 50΄, 54΄ Νέσιντ - 10΄ Μακαρόνε)

Λοζάνη-Σπάρτα Πράγας 1-3
(6΄ Κατζ - 45΄, +90΄ Μπόνι, 75΄ Κβέουκε)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Χάιντουκ Σπλιτ-Ζενίτ 2-3
(69΄ Λιούμπιτσιτς - 32΄ Ιόνοφ, 47΄πεν. Χούζτι, 51΄ Ροζίνα)

ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-1
(48΄πεν. Μπλάνκο - 55΄ Πόλακ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Οντένσε-Γιουνγκ Μπόις 2-0
(12,60΄ Αντρέασεν)

Χετάφε-Στουτγκάρδη 0-3
(26΄ Μαρικά, 64΄ Γκέμπχαρτ, 76΄ Χάρνικ)

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαμπντόρια-Μέταλιστ 0-0

Αϊντχόφεν-Ντέμπρετσεν 3-0
(22΄ Αφελάι, 44΄ Ράις, 88΄ Βάουτενς)

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρί Σ.Ζ.-Ντόρτμουντ 0-0

Σεβίλη-Καρπάτι 4-0
(9΄,42΄ Αλφάρο, 31΄ Σιγκαρίνι, 51΄ Νεγκρέδο)

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Στεάουα-Ουτρέχτη 3-1
(29΄ Γκάρντος, 52΄,53΄ Στάνκου - 33΄ Μέρτενς)

Λίβερπουλ-Νάπολι 3-1
(75΄,88΄πεν., 89΄ Τζέραρντ - 28΄ Λαβέτσι)

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Ραπίντ Βιένης-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-2
(56΄πεν. Σαλίχι - 50΄ Γιάντσεφ, 64΄ Μαρκίνιος)

Πόρτο-Μπεσίκτας 1-1
(36΄πεν. Φαλκάο - 62΄ Νιχάτ)

Πέρασε από το Τροντχάιμ η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο μετέχει και ο ’ρης. Οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν 2-1 της Ρόζενμποργκ στο «Λέρκενταλ Στάντιον» του Τροντχάιμ, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική, και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης του ομίλου με επτά βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Αγουέρο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 52΄ με τον Χένρικσεν, ωστόσο η Ατλέτικο πήρε τη νίκη με το γκολ του Τιάγκο στο 84΄.

Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νιλς Αρνε Έγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, ’ναν (61΄ Σαρέ), Μπιάρσμιρ, Μόλντσκρεντ, Ντέμιντοφ, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρσία, Αγουέρο (61΄ Φορλάν), Πάουλο Ασουνσάο (71΄ Μάριο Σουάρεθ), Ουιφαλούσι, Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Σιμάο, Περέα, Ντιέγκο Κόστα (90+1΄ Ιγκνάσιο Καμάτσο).