Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Στο «Άνφιλντ» φαίνεται η… μαγκιά

Ντέρμπι… αποδείξεων είναι αυτό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την μία η ομάδα του Χότζον δείχνει να αφυπνίζεται σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και θέλει να πετύχει την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι.

Προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και από σπουδαία νίκη με ανατροπή για το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Νάπολι (3-1).

Από την άλλη η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι- που είναι αήττητη από τις 25 Σεπτεμβρίου έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ- θέλει να αποδείξει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, επαναλαμβάνοντας τον περσινό της θρίαμβο (2-0) στο ίδιο γήπεδο.

Εντός έδρας αναμετρήσεις για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γ. που φιλοξενούν Νιούκαστλ και Γούλβς αντίστοιχα και ελπίζουν σε γκέλα της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι για να πλησιάσουν ακόμα πιο πολύ την κορυφή.

Η τέταρτη του βαθμολογικού πίνακα, Μάντσεστερ Σϊτι, δοκιμάζεται την Κυριακή στο «Χόθορνς» κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, ενώ η Τότεναμ διασταυρώνει τα «ξίφη» της στο «Ρίμποκ» με την Μπόλτον.

Σάββατο 6/11

Μπόλτον-Τότεναμ (14.45)

Από εντός έδρας ήττα (1-0) έρχεται η Μπόλτον από την Λίβερπουλ. Οι «τρότερς» θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες με «σύμμαχο» την εκπληκτική παράδοση που έχουν κόντρα στην Τότεναμ (Έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία εννέα ματς στο «Ρίμποκ», ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε από την αυριανή της αντίπαλο, ήταν την περίοδο 1995-1996). Αμφίβολος είναι ο μέσος Πετρόφ, σταθερά εκτός οι Γκάρντνερ και Σάμουελ.

Με «φόρα» από την σπουδαία νίκη για το Τσάμπιονς Λίγκ κόντρα στην Ίντερ (3-1), έρχεται η Τότεναμ. Αμφίβολη η συμμετοχή του αρχηγού Κίνγκ, όπως και του Φαν Ντε Φάαρτ. Παραμένουν εκτός ο Ντεφόε και ο Ντόουσον.

Σάντερλαντ-Στόουκ (17.00)

Την πρώτη της ήττα μετά από ένα αήττητο επτά αγωνιστικών γνώρισε η Σάντερλαντ. Και αυτή ήταν στο τοπικό ντέρμπι με την Νιούκαστλ, όταν μετά από κάκιστη εμφάνιση οι «μαυρόγατες» διασύρθηκαν με 5-1. Η ομάδα του Στιβ Μπρους, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρήσει το αήττητο στο «Στάδιο του Φωτός. Εκτός παραμένει ο επιθετικός Κάμπελ, ενώ τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Μπράμπλ.

Από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα προέρχεται η Στόουκ που έχει και πολύ κακή παράδοση κόντρα στην Σάντερλαντ (δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με 4 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες). Εκτός για την αναμέτρηση του Σαββάτου ο επιθετικός Σιντιμπέ, αμφίβολος ο Ρικάρντο Φούλερ.

Φούλαμ-Άστον Βίλα (17.00)

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την Φούλαμ, που μετά τη νίκη κόντρα στην Γουίγκαν (2-0), φιλοξενεί στο «Κρέιβεν Κότατζ» την Άστον Βίλα. Παραμένει εκτός ο επιθετικός Ζαμόρα, ο μέσος Νταφ και ο αμυντικός Ετούχου.

Χαμηλά στην βαθμολογία βρίσκεται η Άστον Βίλα, η οποία αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, ενώ έχει και κακό απολογισμό στα εκτός έδρας παιχνίδια της (1 νίκη και 4 ήττες σε 5 αναμετρήσεις). Σημαντικές απουσίες καθώς τραυματίες είναι ο μέσος Πετρόφ και ο επιθετικός Αγκμπονλαχόρ.

Μάντσεστερ Γ.- Γούλβς (17.00)

Πολλές απουσίες και αρκετούς αμφίβολους έχει η Μάντσεστερ Γ. για τον αγώνα κόντρα στην Γούλβς. Η ομάδα του Φέργκιουσον- η οποία μεσοβδόμαδα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη στην Τουρκία κόντρα στην Μπούρσασπορ- δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Νάνι, Φλέτσερ, Όουεν, Ρούνεϊ, Βαλένσια, ενώ αμφίβολοι είναι ο Έβανς, ο Γκιγκς και ο Άντερσον.

Σε καλό «φεγγάρι» οι γηπεδούχοι που είναι αήττητοι στο «Όλντ Τράφορντ», έρχονται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και σκοράρουν κατά βούληση στην έδρα τους (3,1 τέρματα στα τελευταία 16 εντός έδρας).

Από σπουδαία νίκη-με ανατροπή μάλιστα- κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (2-1) έρχεται η Γούλβς, που πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στην προτελευταία θέση του πίνακα βρίσκεται η ομάδα του ΜακΚάρθι, που δεν έχει εκτός έδρας νίκη. Θα απουσιάσουν οι αμυντικοί Κράντοκ και Ζούμπαρ όπως και ο μέσος Γκουεντιούρα.

Μπέρμιγχαμ- Γουέστ Χαμ (17.00)

Σημαντικό παιχνίδι στο «Σεντ Άντριους», καθώς αμφότερες Μπέρμιγχαμ και Γουέστ Χαμ, χρειάζονται επειγόντως τους βαθμούς. Μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του ΜακΛις, τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη για τους Λονδρέζους, που «λύγισαν» την προηγούμενη αγωνιστική από την Άρσεναλ (με γκολ του Σόνγκ στο 88’).

Εκτός μάχης ο μέσος ΜακΦάντεν για τους γηπεδούχους, αμφίβολος ο κεντρικός αμυντικός Άπσον για την Γουέστ Χαμ, ενώ δεν υπολογίζονται ο μέσος Νόμπλ και οι μόνιμα απόντες Κόλισον, Χάινς, Χίτζλσπρέγκερ. Καλή παράδοση για τα «σφυριά» που έχουν 1 μόλις ήττα σε 4 αναμετρήσεις στην έδρα της Μπέρμιγχαμ.

Μπλάκμπερν-Γουίγκαν (17.00)

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι «ρόβερς» που έχουν εξαιρετική παράδοση με αντίπαλο την Γούιγκαν στο «Ίγουντ Πάρκ» (4 νίκες και μία ισοπαλία σε 5 αγώνες). Αμφίβολοι ο αριστερός μπακ Ζιβέ και ο μέσος Άντριους.

Την τρίτη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα (με 4 γκολ παθητικό) έχει η Γουίγκαν που βρίσκεται ένα μόλις πόντο από την επικίνδυνη «ζώνη». Εκτός παραμένουν οι μέσοι Μπόις και ΜακΚάρθι.

Μπλάκπουλ-Έβερτον (17.00)

Την πρώτη της νίκη στο «Μπλούμφλιντ» πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπλάκπουλ που επικράτησε 2-1 της Γουέστ Μπρομ. Έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρα παιχνίδια της, αλλά από την άλλη δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε έξι σερί ματς. Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Μπαπτίστ και ο μέσος Κλαρκ.

Από αήττητο σερί 5 αγωνιστικών προέρχεται η Έβερτον, που όμως έχει μόλις μία νίκη μακριά από την έδρα της. Έχει δεχτεί ένα γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Εκτός αποστολής ο μέσος Φελαϊνί και ο Όσμαν.

Κυριακή 7/11

Άρσεναλ-Νιούκαστλ (15.30)

Από ήττα (2-1) από την Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται η Άρσεναλ, που όμως έχει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Νιούκαστλ (6-1-1 τα τελευταία οκτώ ματς) έχει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που θέλει τη νίκη και παράλληλα «στραβοπάτημα» της Τσέλσι για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους «μπλε».

Επιστρέφουν Αρσάβιν και Σονγκ, εκτός οι Ντιαμπί, Βερμάλεν και Φαν Πέρσι, ενώ αμφίβολος είναι ο Σέσκ Φάμπρεγκας.

Από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Σάντερλαντ έρχεται η Νιούκαστλ (5-1) που έχει ανέβει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Πρέπει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία, καθώς μόλις σε ένα ματς μακριά από την έδρα της κράτησε ανέπαφη την εστίας της. Εκτός αποστολής ο τερματοφύλακας Χάρπερ και ο μέσος Μπεν Αρφά. Ελπίδες συμμετοχής έχει ο Σολ Κάμπελ.

Γουέστ Μπρομ.-Μάντσεστερ Σίτι (17.00)

Την πρώτη ήττα μετά από οκτώ παιχνίδια (τα δύο για το Λιγκ Καπ) γνώρισε η Γουέστ Μπρομ από την Μπλάκπουλ την προηγούμενη αγωνιστική (2-1). Πολύ καλή παράδοση για την ομάδα του Ματέο κόντρα στην Σίτι στο «Χόθορνς»(4 νίκες και 1 ήττα στα 5 τελευταία). Εκτός ο τιμωρημένος αμυντικός Γιάρα, αμφίβολοι οι Όλσον, Μόρισον και ο επιθετικός Οντεμβίγκι.

Από ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ από την Λεχ Πόζναν (3-1) έρχεται η Μάντσεστερ Σίτι και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο. Στο πρωτάθλημα έρχεται από δύο σερί ήττες , ενώ έχει δεχτεί γκολ στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Παραμένει εκτός ο Κάρλος Τέβεζ.

Λίβερπουλ-Τσέλσι (18.00)

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Από δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα προέρχονται οι «κόκκινοι»- που δείχνουν να αφυπνίζονται από το άσχημο ξεκίνημά τους- που επικράτησαν την Πέμπτη της Νάπολι (3-1) για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν έχει νίκη σε ντέρμπι η ομάδα του Χότζον που έχει ηττηθεί από Σίτι, Έβερτον, Μάντσεστερ Γ. και έχει έρθει ισόπαλη με την Άρσεναλ.

Δεν θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα ο Τζο Κόουλ που είναι τραυματίας, εκτός αποστολής ο Κάουτ και ο κεντρικός αμυντικός Άγκερ.

«Περίπατο» κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ (4-1) έκανε η Τσέλσι, που βρίσκεται στη κορυφή του πίνακα με πέντε πόντους διαφορά από τον δεύτερο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παραμένει αήττητη από τις 25 Σεπτεμβρίου με έξι νίκες και μία ισοπαλία σε όλους τους θεσμούς, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ στο ίδιο διάστημα.

Πέρσι πήρε το νταμπλ, περνώντας νικηφόρα (2-0) από το Άνφιλντ. Αναμένεται να επιστρέψει ο Φρανκ Λάμπαρντ, όχι όμως οι Μπεναγιούν και Ραμίρες. Αμφίβολος είναι ο Μαλουντά.

*Υπερέχει σε συνολικές νίκες η Λίβερπουλ κόντρα στην Τσέλσι. 69 νίκες για τους «κόκκινους», 56 νίκες για τους «μπλε» και 33 ισοπαλίες.

*Ο Φερνάντο Τόρες έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις με την Τσέλσι εντός έδρας.

*Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, έχει πετύχει πέντε γκολ στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις με αντίπαλο την Λίβερπουλ.

*Ο Φράνκ Λάμπαρντ έχει σκοράρει στις τρεις από τις τελευταίες πέντε επισκέψεις της Τσέλσι στο «Άνφιλντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: