Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Bundesliga: Ποιος θα σταματήσει Ντόρτμουντ και Γκέκα;

Ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια δείχνει η Ντόρτμουντ και στην ενδέκατη αγωνιστική της Bundesliga θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να το αποδείξει, αντιμετωπίζοντας το Ανόβερο εκτός έδρας. Η Άιντραχτ φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ και ο Φάνης Γκέκας με τα 9 γκολ σε 10 αγωνιστικές... γυαλίζει το πιστόλι του. Αμβούργο-Χόφενχαϊμ και Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης τα άλλα δύο ματς που ξεχωρίζουν στο μενού.

Διαβάστε το preview του sport-fm.gr για την ενδέκατη αγωνιστική:

Παρασκευή 5/11

Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 21:30

Η απογοητευτική Σάλκε, που μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Γκλάντμπαχ, αναζητεί ακόμη την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και το δεύτερο τρίποντο συνολικά. Οι Χούγκλαντ, Πάντερ και Κενία θα λείψουν από τη φαρέτρα του Φέλιξ Μάγκατ απέναντι στους νεοφώτιστους που μετρούν τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια κι έχουν «φρενάρει» μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα στη σεζόν.

Σάββατο 6/11

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 16:30

Αν Ντόρτμουντ και Μάιντς είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, η Χόφενχαϊμ δεν πάει πίσω και θυμίζει αρκετά την ομάδα που προ διετίας ήταν πρωταθλήτρια χειμώνα. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, που δεν υπολογίζει στον Σίμουνιτς, προέρχεται από ισοπαλία στην έδρα της Ντόρτμουντ και νίκη με 4-0 επί του Ανόβερου. Το Αμβούργο εμφανίζεται ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο, αφού τη νίκη στην έδρα της Μάιντς και την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν (0-0) ακολούθησε ήττα από τη μέτρια Κολωνία. Ο Άρμιν Φε έχει πολλούς πονοκεφάλους, καθώς εκτός πλάνων του είναι οι Φαν Νίστελροϊ, Γιάνσεν, Κάστελεν, Ελία, Τορούν, Αόγκο, Μπέντζαμιν, Ροστ και Ντίκμαϊερ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 16:30

Στην πέμπτη θέση έχει αναρριχηθεί η Άιντραχτ, με τον Φάνη Γκέκα να μετρά 9 γκολ ε 10 αγωνιστικές. Σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους είναι αυτή του αρχηγού Κρις, ενώ θα λείψουν και οι Μπαϊράμοβιτς, Μάιερ και Ρόντε. Η Βόλφσμπουργκ, που προέρχεται από νίκη επί της Στουτγκάρδης αλλά συνεχίζει να είναι ασταθής, θα εμφανιστεί στη Φρανκφούρτη δίχως τον τραυματία εδώ και καιρό Φρίντριχ.

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 16:30

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς μετρά στο Champions League η Μπάγερν, αλλά στο πρωτάθλημα δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά. Στο «Μπορούσια Παρκ» η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ θα παραταχθεί χωρίς τους Ρόμπεν, Κλόζε και Όλιτς, ωστόσο επανέρχονται οι Ριμπερί και Φαν Μπόμελ. Σημαντικές απουσίες για την ουραγό Γκλάντμπαχ είναι οι Αράνγκο, Μαρξ, Ματμούρ, Γιάντσκε και Μπέιλι.

Φράιμπουργκ-Μάιντς 16:30

Οι δύο σερί εντός έδρας ήττες της Μάιντς έκοψαν τα φτερά της, αλλά μακριά από το γήπεδό της μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Τόμας Τούχελ δεν θα έχει προβλήματα στην επίσκεψη στην έδρα της Φράιμπουργκ, που με 15 βαθμούς είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν μπορεί να αισθάνεται ακόμη ασφαλής.

Νυρεμβέργη-Κολωνία 16:30

Από δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ προέρχεται η Νυρεμβέργη κι έχει απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο Μπουνιάκου παραμένει νοκ άουτ για τους Βαυαρούς, ενώ από την Κολωνία, που την περασμένη εβδομάδα πήρε βαθιά ανάσα νικώντας με 3-2 το Αμβούργο, θα λείψουν οι Μοντραγκόν, ΜακΚένα, Πετίτ, Φράις και Ισιάκου.

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 19:30

Εξαιρετική πορεία πραγματοποιεί η Ντόρτμουντ, αλλά θα πρέπει να ιδρώσει στο Ανόβερο κι ενώ προέρχεται από ένα δύσκολο ευρωπαϊκό ματς, την Πέμπτη στο Παρίσι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Ογουομογέλα, Χάιναλ, Ζιντάν, Κελ και Κρίνγκε παραμένουν εκτός πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ. Το Ανόβερο προέρχεται από βαριά ήττα με 4-0 από τη Χόφενχαϊμ και θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Πόγκατετς, Αντρέασεν, Καρλίτος και Σμίντεμπαχ.

Κυριακή 7/11

Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 16:30

Μετά τη μεγάλη νίκη στην έδρα της Σάλκε και την τυχερή επικράτηση απέναντι στον Άρη για το Europa League, η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν. Νοκ άουτ παραμένουν οι Κάστρο, Χίπια, Μπάλακ, Κίσλινγκ κα Βίντα για τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους που ανάσαναν μετά το 3-0 επί της Γκλάντμπαχ θα λείψουν οι Σίμουνεκ, Αμρί και Ρόντνεϊ.

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 18:30

Η Στουτγκάρδη έχει παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλούς βαθμούς για να ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Μπουλαρούζ, Σέλοζι, Ντέγκεν και Πογκρέμπνιακ θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους. Η Βέρντερ προέρχεται από δύο οδυνηρές ήττες στη Βρέμη, από Νυρεμβέργη και Τβέντε, ενώ ο Τόμας Σάαφ δεν υπολογίζει στους Φάντερ, Φριτς, Νάλντο και Πασάνεν.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική:

Παρασκευή 5/11

Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 21:30

Σάββατο 6/11

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Φράιμπουργκ-Μάιντς 16:30
Νυρεμβέργη-Κολωνία 16:30
Ανόβερο-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 7/11

Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 18:30

H επόμενη (12η) αγωνιστική

Παρασκευή 12/11

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 6/11

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Κολωνία-Γκλάντμπαχ 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Στουτγκάρδη 16:30
Ζανκτ Πάουλι-Λεβερκούζεν 16:30
Μάιντς-Ανόβερο 19:30

Κυριακή 7/11

Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: