Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Eredivisie: 13η αγωνιστική

Η μάχη ανάμεσα σε Τβέντε, Αϊντχόφεν και Άγιαξ συνεχίζεται δυναμικά με τους διεκδικητές του τίτλου να έχουν χρόνο για ανάπαυση μετά τις ευρωπαϊκές δοκιμασίες τους μεσοβδόμαδα. Η Eredivisie μπαίνει στην 13η αγωνιστική και τους τρεις πρωτοπόρους τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός διαφορά.

Η Αϊντχόφεν θα έχει το δυσκολότερο έργο της αγωνιστικής, αφού πρέπει να περάσει αλώβητη από την δύσκολη έδρα της Ουτρέχτης. Τβέντε και Άγιαξ έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενοι τις Εξέλσιορ και Ντεν Χάαγκ αντίστοιχα.

Διαβάστε το preview του www.sport-fm.gr για την 13η αγωνιστική της Eredivisie.

Παρασκευή 5/11

Βίλεμ – Φένλο (21:45)

Όταν έχεις με διαφορά την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας δεχόμενος Μ.Ο. 3 γκολ σχεδόν ανά αγώνα και σκοράρεις με το σταγονόμετρο, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Βίλεμ πάντως ξάφνιασε ευχάριστα στο τελευταίο ματς, αποσπώντας ισοπαλία στην έδρα της δυνατής φέτος Ρόντα.

Ο κατήφορος συνεχίζεται και μάλιστα με φόρα για τη Φένλο. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση και δεν μπαίνει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι των ουραγών. Προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες και μάλιστα η τελευταία ήταν και βαριά, αφού παρόλο που σκόραρε τρεις φορές, δέχτηκε πέντε γκολ εντός έδρας από την Γκρόνινγκεν.

Σάββατο 6/11

Τβέντε – Εξέλσιορ (19:45)

Στο απόγειο η Τβέντε! Η ψυχολογία είναι στα ύψη για τους πρωταθλητές. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή. Δεν είναι ότι παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα, ούτε ότι μετράνε πέντε συνεχόμενες νίκες. Είναι ότι την περασμένη Κυριακή επικράτησαν εκτός έδρας της Αϊντχόφεν (1-0) μετά από 37 χρόνια και μεσοβδόμαδα πήραν σπουδαίο διπλό στη Βρέμη από τη Βέρντερ με 2-0.

Ατέλειωτο μοιάζει το ντεφορμάρισμα για την Εξέλσιορ που είχε κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τώρα όμως μετράει πέντε ήττες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία της ματς και έχει κατρακυλήσει στη 14η θέση της βαθμολογίας. Την περασμένη αγωνιστική παραδόθηκε στη Χέρενφεν εντός έδρας με 2-0.

Γκρόνινγκεν – Μπρέντα (20:45)

Η επίθεση της Γκρόνινγκεν πήρε μπροστά και δε λέει να σταματήσει, σε τέτοιο βαθμό που να μην την νοιάζει πόσα γκολ δέχεται. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Φένλο μάζεψε τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα της, όμως σκόραρε πέντε και συνολικά σκόραρε δέκα φορές στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της. Ανοδική η πορεία της.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες κατάφερε να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών η Μπρέντα και να στρογγυλοκαθίσει στη 10η θέση της βαθμολογίας. Χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε με σκορ 2-0 της Ντε Γκράαφστσαπ εντός έδρας, όμως μακριά από τον κόσμο της έχει μόλις μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες.

Χέρενφεν – Χέρακλες (20:45)

Σεφτέ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της έκανε η Χέρενφεν, παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Εξέλσιορ νικώντας 2-0. Μοιρασμένα τα αποτελέσματά της τον τελευταίο 1,5 μήνα με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε έξι αγωνιστικές. Στο γήπεδό της πάντως σαφώς τα πάει καλύτερα.

Το θετικό σερί που είχε αρχίσει να δημιουργεί η Χέρακλες με δύο νίκες και μία ισοπαλία ανακόπηκε απότομα την προηγούμενη αγωνιστική, χωρίς όμως γκρίνια. Αιτία ήταν ο αντίπαλος, μιας και στην έδρα του Άγιαξ δεν περίμενε και πολλά, με την ήττα να είναι αναμενόμενη έστω και με 4-1. Εκτός έδρας πάντως έχει να πανηγυρίσει από 27 Φεβρουαρίου!

Ντε Γκράαφστσαπ – Ναϊμένγκεν (21:45)

Δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση στην έδρα της Μπρέντα χάνοντας με σκορ 2-0 πολύ εύκολα. Την περασμένη αγωνιστική είχε νικήσει 2-1 την Άλκμααρ και τα σκαμπανεβάσματα δεν έχουν τελειωμό φέτος για την Ντε Γκράαφστσαπ. Μπροστά στον κόσμο της πάντως συνήθως παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο.

Δεν κατάφερε να νικήσει τη Φίτεσε και να κάνει το άλμα η Ναϊμέγκεν που με το 0-0 παρέμεινε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εδώ και τρεις αγωνιστικές πάντως αγνοεί την ήττα επιδεικτικά και δείχνει ότι βρήκε τρόπο να δέσει κάπως περισσότερο την έως τώρα αναιμική της άμυνα.

Κυριακή 7/11

Άγιαξ – Ντεν Χάαγκ (13:30)

Σε απόσταση αναπνοής παραμένει ο «Αίαντας» από την κορυφή της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό πιο πίσω. Συνεχίζει να σκοράρει κατά βούληση εντός συνόρων με 12 γκολ στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του. Στην Ευρώπη πάντως ηττήθηκε με 2-1 στην Οσέρ μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει τώρα να επανέλθει στις επιτυχίες.

Μετά από ήττες σε δύο δύσκολες έδρες όπως είναι αυτές των Γκρόνινγκεν και Τβέντε, η Ντεν Χάαγκ πήρε τους τρεις βαθμούς στην έδρα της κόντρα στην Ουτρέχτη, νικώντας με 1-0. Τώρα όμως σειρά έχει άλλη μία δύσκολη εξόρμηση, με τις σχέσεις των δύο ομάδων να μην είναι καλές και τους φιλοξενούμενους να μην παίρνουν τελικά εισιτήρια για τον κόσμο τους.

Ουτρέχτη – Αϊντχόφεν (15:30)

Από τις 25 Σεπτεμβρίου είχε να χάσει στο πρωτάθλημα η Ουτρέχτη, όμως στην έδρα της Ντεν Χάαγκ δεν άντεξε και ηττήθηκε 1-0. Στη συνέχεια ακολούθησε άλλη μία ήττα στην Ευρώπη, στην έδρα της Στεάουα Βουκουρεστίου και τώρα θέλει να πάρει πάλι τα πάνω της, βασιζόμενη στην δύναμη της έδρας της. Εκεί που εντός συνόρων παραμένει αήττητη.

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο του 2009 γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Αϊντχόφεν από την Τβέντε και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Άγιαξ. Μεσοβδόμαδα πάντως είχε ένα εύκολο βράδυ επικρατώντας στην Ολλανδία της Ντέμπρετσεν με 3-0.

Φέγενορντ – Ρόντα (15:30)

Το ντροπιαστικό 10-0 από την Αϊντχόφεν έχει αφήσει ακόμη τις πληγές του στην Φέγενορντ. Ο προπονητής της ομάδας παραδέχτηκε βλέποντας τους παίκτες του να χάνουν 2-0 στην Άλκμααρ στο τελευταίο παιχνίδι, ότι φοβήθηκε για ένα νέο διασυρμό. Τελικά όμως το τελικό 2-1 σαφώς τον ηρέμησε. Εντός έδρας πάντως τα πράγματα είναι καλύτερα με τρεις νίκες και δύο ήττες και εκεί θα βασιστεί.

Μπορεί να έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα η Ρόντα, που μετράει μόλις μία φέτος, πάντως δεν είναι και στα καλύτερά της τον τελευταίο καιρό. Έχει δύο εντός έδρας ισοπαλίες με την Ναϊμέγκεν και την ουραγό Βίλεμ. Εκτός έδρας όμως έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις και θα προσπαθήσει να το αποδείξει αυτό σε έναν ακόμη αγώνα.

Φίτεσε – Άλκμααρ (15:30)

Έξι παιχνίδια πίσω θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος για να βρει την τελευταία νίκη της Φίτεσε. Από τότε μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες έχοντας σαφώς επιθετικό πρόβλημα. Πέτυχε μόλις δύο γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της και διαθέτει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Ειδικά στην έδρα της.

Ηττήθηκε 2-0 στο Κίεβο από την Ντιναμό το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως εντός συνόρων η Αλκμάαρ πραγματικά πετάει. Το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αποτελεί μακρινή ανάμνηση, αφού στις έξι τελευταίες της αναμετρήσεις μετράει πέντε νίκες και μία ήττα, σκαρφαλώνοντας γρήγορα στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: