Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Φροξυλιάς, ο... νεότερος!

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών δεν κατάφερε να νικήσει την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Σάχα. Εκτός του αργεντινού πορτιέρο, την παράσταση έκλεψε ο Δημήτρης Φροξυλιάς, ο οποίος είναι πλέον ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς.
Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της Ενωσης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας τη θέση του Λαγού στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης και  έσπασε το ρεκόρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος είχε αγωνιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε αγώνα της ΑΕΚ με τη Λιλ, όντας 18 χρονών.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Φροξυλιάς είναι και πέμπτος στη λίστα των νεότερων παικτών ελληνικών ομάδων, που έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς.
Πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Σάββας Σιατραβάνης της ΑΕΛ, που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και τον ακολουθούν οι Μαυρίας και Νίνης του Παναθηναϊκού. Τέταρτος στη λίστα είναι ο Θωμάς Μαύρος και τον ακολουθεί ο Φροξυλιάς.
Ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ έγραψε ιστορία και μίλησε για την εμπειρία του: "Είναι σημαντικό το ντεμπούτο με την ΑΕΚ, είναι πολύ μεγάλο δώρο για μένα. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να παίζουν νεαροί. Πήρα το βάπτισμα του πυρός. Είχα άγχος στην αρχή, αλλά μου έφυγε μέσα σε πέντε λεπτά. Σιγά σιγά ελπίζω να πηγαίνω καλύτερα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς που έχουμε αυτόν τον προπονητή που βοηθάει τους μικρούς".





Δεν υπάρχουν σχόλια: