Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Βερπακόφσκις: "Ερχόμασε για την νίκη"


Ο Βερπακόφσκις πανηγυρίζει στην Τρίπολη Ο Μάρις Βερπακόφσκις πήρε το... όπλο του. Ο Λετονός επιθετικός του Εργοτέλη, κατάφερε να βρει δις το δρόμο προς τα δίχτυα στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και πλέον να αρχίσει και την... απόσβεση. Την Τρίτη μίλησε τόσο για την ομάδα του, όσο και για το ματς Ελλάδα-Λετονία.

Αρχικά αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: "Περιμέναμε ότι θα γίνει ένας σκληρός αγώνας. Ο Αστέρας διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά για εμάς αποτελούσε κίνητρο το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν τον είχε νικήσει ποτέ. Κάναμε καλό παιχνίδι και πήραμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε πολύ".

Φυσικά ρωτήθηκε και για τα δύο γκολ που σημείωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα τα πρώτα μου γκολ με τη φανέλα του Εργοτέλη, αλλά αυτό που με χαροποιεί ακόμα περισσότερο είναι η νίκη. Δεν θα είχαν καμία αξία τα γκολ μου αν δε νικούσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ και προσφέρω στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει φέτος η ομάδα μας".

Ο Μάρις Βερπακόφσκις, μίλησε και για το Ελληνικό πρωτάθλημα: "Πριν να έρθω στην Ελλάδα γνώριζα τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα παρατηρώ ότι υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και πολλές θα βρεθούν να παλεύουν ταυτόχρονα για την είσοδο στην πεντάδα και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Θεωρώ ότι μέχρι τη τέλος το πρωτάθλημα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον".

Ο Λετονός επιθετικός αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τους: "Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι αναζητώντας τη νίκη. Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Εχουμε ξεκινήσει πολύ καλά και θα πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πανηγυρίζουμε για το οτιδήποτε. Η προσπάθεια τώρα αρχίζει".

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο: "Είδαμε ότι σιγά σιγά αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων που έρχεται στο Παγκρήτιο. Εμείς τους θέλουμε δίπλα μας και να ξέρουν ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προσφέρουμε θέαμα".

Ο Βερπακόφσκις, θα τεθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, αντίπαλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ο έμπειρος επιθετικός, έδειξε την αισιοδοξία του για την απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος, καθώς είπε: "Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας, ο νικητής του οποίου θα έχει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, αλλά εμείς δεν θα έρθουμε στην Αθήνα για να χάσουμε. Θα παλέψουμε σκληρά για τη νίκη".

Πόι: "Είχαμε ανάγκη την μεγάλη νίκη"


Ο Πόι της Ξάνθης πανηγυρίζει Ο Μάουρο Πόι, ο παίκτης που σημείωσε το γκολ της Σκόντα Ξάνθης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μίλησε την Τρίτη για την επιτυχία της ομάδας του, τονίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ικανό για να αλλάξει προς το καλύτερο φυσικά, την ψυχολογία όλης της ομάδας, ενόψει της συνέχειας.

"Σημειώσαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο την οποία είχαμε ανάγκη για πολλούς λόγους. Το ξεκίνημα μας στο πρωτάθλημα δεν ήταν καθόλου καλό καθώς πέρα από την άσχημη βαθμολογική θέση που είχαμε δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό στεναχώρησε εμάς αλλά και φυσικά τους φιλάθλους μας", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια μίλησε για την αξία της νίκης: "Οι τρεις βαθμοί της νίκης θα μας δώσουν την ψυχολογική ώθηση ώστε να εκμεταλλευτούμε την διακοπή του πρωταθλήματος η οποία θα μας βοηθήσει ώστε να διορθώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόσφατα έχει έρθει ο κ. Ματζουράκης που προσπαθεί να περάσει νέα πράγματα στην ομάδα, νέα φιλοσοφία και αυτό θέλει χρόνο".

Παράλληλα αναφέρθηκε στο φιλικό με την Αιντραχτ Φρανγκφούρτης: "Υπάρχει το φιλικό παιχνίδι με την Αιντραχτ Φρανκφούρτης και αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που συμμετέχει σε ένα από το κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και ο κόσμος που θα έρθει θα απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου. Εύχομαι να έρθουν και εμείς οι ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε".

Στον αγωνιστικό τομέα, οι Παπαδημητρίου, Λουτσιάνο και Φλίσκας ένοιωθαν ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να μην προπονηθούν την Τρίτη χωρίς πάντως να πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό.

Ιτάνζ: "Πρώτα η παραμονή, μετά η Ευρώπη"


Ο Σαρλ Ιτάνζ της Καβάλας Το γεγονός ότι ο Σαρλ Ιτάνζ, συνεχίζει την καριέρα του στην Ελλάδα και την Καβάλα, σαφώς και δεν περνάει απαρατήρητο από τους συμπατριώτες του. Ο Γάλλος άλλωστε μετακινήθηκε στην χώρα μας από την Λίβερπουλ και ακόμα λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην χώρα του.

Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό να δίνει συχνά συνεντεύξεις και μία από αυτές φιλοξενήθηκε στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό "France Football". Εκεί ο έμπειρος τερματοφύλακας, αναφέρθηκε αρχικά στην ομάδα του: "Η ομάδα πηγαίνει καλά. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας το ταχύτερο δυνατό. Ισως στην συνέχεια μιλήσουμε και για την Ευρώπη. Ωστόσο μας λείπουν ορισμένα στοιχεία για να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα".

Οσο για το αν έχει προσαρμοστεί μέχρι τώρα, είπε: "Ολα πηγαίνουν καλά, εκτός από την γλώσσα που είναι περίπλοκη. Το πρόγραμμα στον ελεύθερο χρόνο μου είναι απλό. Ψάρεμα, παραλία και σκάφος. Και όλα αυτά με 27 βαθμούς θερμοκρασία. Είναι κάτι σαν διακοπές. Η Καβάλα είναι ένα μικρό Μονακό".

Για την απόδοσή του μέχρι τώρα, είπε: "Επαιξα στα τρία τελευταία παιχνίδια, εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό και με δύο ομάδες των οποίων δεν ξέρω το όνομα (σ.σ. Ατρόμητος, Ηρακλής). Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα κάναμε διαδρομή πέντε ωρών με το λεωφορείο. Είναι πράγματι πολύ διαφορετικό".

Φυσικά έκανε και την σύγκρισή του, μεταξύ του Ελληνικού και του Γαλλικού πρωταθλήματος: "Υπάρχουν ομάδες που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Ομως δεν υπάρχει σύγκριση με το γαλλικό πρωτάθλημα".

Στην εθνική Πορτογαλίας ο Εντίνιο


O Μπρούνο Αλβες πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αλβανία Στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας κλήθηκε για ακόμα μία φορά ο Εντίνιο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα παιχνίδια με Ουγγαρία και Μάλτα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Ο Κάρλος Κεϊρόζ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, καθώς αρκετοί παίκτες δεν είναι τελείως έτοιμοι, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός ελπίζει να ξεπεράσουν έγκαιρα τα προβλήματα τραυματισμών και να τεθούν στη διάθεση του για τις τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών.

Τερματοφύλακες:
Μπέτο, Εντουάρντο, Ρουί Πατρίτσιο

Αμυντικοί:
Μποσίνγκουα, Αλβες, Φερέιρα, Πεϊσότο, Πέπε, Καρβάλιο, Ρονάλντο

Μέσοι:
Ντέκο, Ντούντα, Μουτίνιο, Βελόσο, Μεϊρέλες, Τιάγκο, Νούνο Ασίς, Μέντες,

Επιθετικοί:
Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιέντσον, Νάνι, Νούνο Γκόμες, Σιμάο, Εντίνιο.

Ανακοίνωση απάντηση από τον Αρη


Οι οπαδοί του Αρη στο γήπεδο του Πανθρακικού Μία μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Αρης, ως συνέχεια μιας τοποθέτησης της ΠΑΕ Πανθρακικός που θίγει εμμέσως τους αρειανούς ταξιδιώτες και οπαδούς, οι οποίοι έδωσαν το παρών στον αγώνα της Κομοτηνής. Οι "κίτρινοι" αναφέρονται στις συνθήκες φιλοξενίας.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

"H ΠΑΕ ΑΡΗΣ με έκπληξη ενημερώθηκε για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός με αφορμή την παρουσία των φιλάθλων μας στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Σε ένα παιχνίδι όπου όλη η Ελλάδα (και μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης του ΣΚΑΙ) υποκλίθηκε στην υποδειγματική συμπεριφορά των οπαδών του ΑΡΗ, η διοίκηση της ΠΑΕ Πανθρακικός προφανώς ψάχνοντας άλλοθι μετά τις αποδοκιμασίες των δικών της φιλάθλων εναντίον της, εξέδωσε μία ανακοίνωση πέρα για πέρα αναληθή. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ παρέλαβε επίσημα 1900 εισιτήρια για την θύρα 6 του γηπέδου τα οποία μάλιστα η ΠΑΕ Πανθρακικός κοστολόγησε με 25 ευρώ (όταν στα πέταλα του Αλιάνζ Αρίνα με την Μπάγερν κόστιζε 15!). Οι οπαδοί μας φιλοξενήθηκαν στην συγκεκριμένη θύρα χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα, όπως άλλωστε σημειώνεται και στις σχετικές εκθέσεις των παρατηρητών.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για φιλάθλους που βρέθηκαν σε άλλες κερκίδες. Ωστόσο προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελε να επισημάνει ότι οι φίλαθλοι που είχαν διακριτικά του ΑΡΗ και βρέθηκαν μεμονωμένα στο γήπεδο ΑΓΟΡΑΣΑΝ χωρίς κανένα πρόβλημα τα εισιτήρια για την θύρα 5 και την σκεπαστή (των 25 και 30 ευρώ) από τα εκδοτήρια του γηπέδου και πήραν τις θέσεις που αναλογούσαν στα εισιτήριά τους στο γήπεδο. ’λλωστε χωρίς να το. καταλάβει το παραδέχεται και η ΠΑΕ Πανθρακικός καθώς από τα συνολικά 750 ελεύθερα εισιτήρια για αυτές τις θύρες (όχι τα ανταλλακτικά) σημειώνει ότι πούλησε τα 675 και φαίνεται πολύ καλά σε ποιους. Η ΠΑΕ Πανθρακικός εισέπραξε κανονικά τα χρήματα από όλα τα εισιτήρια, γέμισε τα ταμεία της και όταν υπήρξε η έντονη αντίδραση των λιγοστών οπαδών της που ήταν μειοψηφία στο γήπεδό τους( τα περισσότερα εισιτήρια σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιστράφηκαν από το πέταλο των οπαδών της) προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να σημειωθεί ότι "η επίθεση" των φίλων του Πανθρακικού ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ προς τους διοικούντες της ομάδας τους και ΟΧΙ προς οπαδούς του ΑΡΗ, με τους οποίους δεν υπήρξε καμία αντιδικία καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση στο γήπεδο της ΠΑΕ Πανθρακικός, υπεύθυνη για την είσοδο των φιλάθλων στις κερκίδες, είναι η ΠΑΕ Πανθρακικός, όπως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι στο Κλ. Βικελίδης. Για αυτό άλλωστε καρπώθηκε και τις εισπράξεις του αγώνα η ομάδα της Κομοτηνής.

Επιπλέον η ΠΑΕ ΑΡΗΣ λόγω της. έκκλησης προστασίας από την ΠΑΕ Πανθρακικός, μετά. παραδειγμάτων θα ήθελε να απευθύνει το παρακάτω ερώτημα. Ως πότε επιτέλους οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων όπως του ΑΡΗ θα καλούνται να πληρώνουν 25 ευρώ για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα εκτός έδρας σε τριτοκοσμικά γήπεδα όταν στην Ευρώπη το κόστος είναι πολύ μικρότερο; Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι υπέρμαχος των γεμάτων γηπέδων και των μετακινήσεων όλων των φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα. Αισθάνεται λύπη για το γεγονός ότι μία ομάδα που εκπροσωπεί μία πόλη όπως η Κομοτηνή (της οποίας όλα τα μαγαζιά γέμισαν και απέκτησαν ζωή, αλλά και τεράστια έσοδα το Σάββατο) αντί να συγχαρεί τον κόσμο του ΑΡΗ για την υποδειγματική του συμπεριφορά, προσπαθεί να του φορτώσει δικά της λάθη. Τέλος θα ήταν καλό οι διοικούντες της ΠΑΕ Πανθρακικός πριν προβούν σε τέτοιες ανακοινώσεις να διαβάζουν τις δηλώσεις του προπονητή και των παικτών τους. Εκτός αν και οι οπαδοί της Μαρσέιγ που "είναι οι μοναδικοί που συγκρίνονται με τους οπαδούς του ΑΡΗ" κατά δήλωση του κ. Καρτιέ, μπαίνουν στα γήπεδα χωρίς εισιτήρια."


  • Την πρόταση που δέχθηκε αντιμετωπίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ εξετάζει η διοίκηση της ΠΑΕ Aρης. Η κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, πριν μετονομαστεί φέτος σε Γιουρόπα Λίγκ (πρόσφατα ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης) προτείνει να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να δώσει μία σειρά από φιλικούς αγώνες. Ο Aρης εξετάζει με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει μια από τις σημαντικές ομάδες στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

  • Μετά το διήμερο ρεπό οι παίκτες του Αρη επανέρχονται σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις. Απόντες θα είναι οι διεθνείς Αμπρέου, Σηφάκης που έχουν ενσωματωθεί με τα εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ουρουγουάης και της Ελλάδας αντίστοιχα. Ο Ιομάρ Μαζίνιο αποφάσισε ο Κριστιάν Νασούτι που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με την Καβάλα την 10η αγωνιστική στο Κλ. Βικελίδης.
  • «Όραμα να γίνουμε καλύτεροι»


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Στη Θεσσαλονίκη έφτασε το μεσημέρι ο Φώτης Κατσικάρης, καθώς και ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Πρίφτης, καθώς το απόγευμα θα βρεθούν στο Αλεξάνδρειο για την πρώτη προπόνηση του Άρη, πιάνοντας άμεσα δουλειά.

    «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Μετά από πολύωρες συζητήσεις με τον πρόεδρο του Άρη Γιάννη Δαμιανίδη και βάζοντας τα πράγματα κάτω για το τι μπορούμε να κάνουμε, ήρθαμε σε μια συμφωνία», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα τεχνικού, πριν προσθέσει. «Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να δω το πλάνο που έχει ο Άρης για να φτιάξουμε μία ομάδα με δυναμική αντάξια με την ιστορία του συλλόγου. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο και επειδή ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας θα πρέπει να κάνουμε δουλειά για να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος».

    Ο 42χρονος κόουτς δήλωσε αισιόδοξος, αλλά δεν αναφέρθηκε σε στόχο: «Δεν θα υποσχεθώ κάτι. Είμαι αισιόδοξος, για να είμαι εδώ σημαίνει ότι πιστεύω πάρα πολύ στο μοντέλο του Άρη και είμαι έτοιμος για πολλή δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ένα όραμα και θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να γινόμαστε καλύτεροι ώστε να φανούμε αντάξιοι στη φήμη που υπάρχει στο εξωτερικό ότι ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα».

    Όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό τόνισε: «Δεν θέλω να μας πιάσει πανικός. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί σε κάποια παιδιά που θα έρθουν. Επειδή το έχω ξαναπεράσει και στη Βαλένθια, θα πρέπει να ξεπεράσουμε και το ψυχολογικό κομμάτι. Θα πρέπει να δω τους Ρίτσαρτσον και Ντέι τους οποίους δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα σκοπός μας είναι να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Δεν υπάρχει θέμα συμβιβασμού. Δεν θα αλλάξουμε για να πάρουμε ένα άλλον Ντέι. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το καλύτερο για την ομάδα».

    Για τους αγώνες με το Μαρούσι που σήμαναν τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, είπε: «Δεν μπορείς να κρίνεις μία ομάδα από δύο παιχνίδια στα οποία δεν θα σταθώ παρότι κόστισαν τον αποκλεισμό. Πάμε να ξεκινήσουμε μία νέα κατάσταση και βλέπουμε. Δεν αποτελούν δείγμα τα δύο ματς ούτε η αξία των αθλητών μας αξίζει την ήττα με 29 πόντους από το Μαρούσι. Θα πρέπει να συζητήσουμε με τους παίκτες και να δούμε ποιοι είναι έτοιμοι να κάνουν τον Άρη ανταγωνιστικό».

    Για την παρουσία των Κακιούζη, Ντικούδη και Μπετς στο ρόστερ του Άρη με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και στην ΑΕΚ σχολίασε: «Έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους μαζί. Είμαστε σε μια νέα κατάσταση αλλά θα είναι πιο εύκολο να συνεννοηθώ μαζί τους. Είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα».

    Αναφερόμενος στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Δεν ήθελα να υπάρχει εντύπωση ότι δεν ξαναγυρνάω. Για μένα ο Άρης τη στιγμή αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή και γι' αυτό είμαι εδώ. Πρέπει να προσπαθήσουμε για να δώσουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

    «Ως παίκτης και ως προπονητής έχω βρεθεί στο "Αλέξάνδρειο" και πάντα εξέφραζα τον θαυμασμό μου για τον κόσμο. Αξίζει κι αυτός ένα όραμα. Καταλαβαίνω ότι θέλει να δει μία ομάδα να παλεύει και εύχομαι στο τέλος να υπάρξει αποτέλεσμα», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του, Αντρέα Ματσόν λέγοντας: «Του εύχομαι καλή τύχη. Δούλεψε τρία χρόνια και τον καταλαβαίνω γιατί τα έχω περάσει και εγώ».

    Λίνο: "Θα ανέβει η ομάδα"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.


    Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ, Λίνο και αναφέρθηκε στην χθεσινή νίκη επί του Ηρακλή και στην επίδραση που είχε στην ομάδα, ο μπακ του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η ομάδα δεν ήταν τυχερή απλά κυνήγησε την νίκη μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε, ανέφερε επίσης ότι όλοι στην ομάδα θεωρούν πως η νίκη έδιωξε την γκίνια που υπήρχε φέτος στον ΠΑΟΚ ενώ παραδέχθηκε ότι έκανε καλό στην ομάδα η επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση πριν από λίγες ημέρες


    Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ, Λίνο και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τους συντελεστές της εκπομπής.
    Μιλώντας αρχικά για τον χθεσινό αγώνα, ο Λίνο τόνισε :
    «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος χθες και δίκαια πήρε την νίκη. Προσπαθήσαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κάναμε ευκαιρίες και δεν ήμασταν τυχεροί που κερδίσαμε στο τέλος, απλά πιστεύαμε στην νίκη και την κυνηγήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο αλλά και κίνητρο να συνεχίσουμε, να προχωρήσουμε μπροστά ενώ είναι πολύ σημαντική γιατί μας ανέβασε και στην βαθμολογία»
    Σε ερώτηση, αν υπήρχε πολύ άγχος και πίεση στην ομάδα για να κερδίσει οπωσδήποτε το παιχνίδι, ο Λίνο ανέφερε :
    «Ο ΠΑΟΚ κάθε φορά που αγωνίζεται θέλει την νίκη και εμείς οι παίκτες δεν αφήνουμε να μας παρασύρει η πίεση και το άγχος για την νίκη που υπάρχει. Χθες πάντως στο 1ο ημίχρονο είχαμε μια νευρικότητα αλλά στο 2ο ημίχρονο ηρεμήσαμε αρκετά, παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε τελικά τον αγώνα. Αυτό μας έδωσε δύναμη, κουράγιο αλλά και θέληση για να προχωρήσουμε και να πάμε την ομάδα ψηλότερα στην συνέχεια»
    Αναφερόμενος στην συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Λίνο είπε :
    «Νομίζω θα ανέβει η ομάδα κι άλλο στην συνέχεια καθώς θα έχουμε πολλές επιστροφές παικτών στην συνέχεια ενώ θα έχουμε και πολλές μέρες στην διάθεση μας για να δουλέψουμε σωστά και να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι στα επόμενα παιχνίδια. Η χθεσινή νίκη μας έδωσε ηρεμία ως ομάδα αλλά και περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, όχι πως δεν είχαμε φυσικά απλά τώρα όλοι θεωρούμε ότι έφυγε η γκίνια που είχε η ομάδα. Τα πόδια μας λοιπόν θα είναι πιο λυμένα στην συνέχεια και θα παίξουμε πολύ καλύτερα πιστεύω στους αγώνες που ακολουθούν και θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ πιο εύκολα γκολ τις ευκαιρίες που πραγματοποιούμε στους αγώνες»
    Σε ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Βραζιλιάνος μπακ ανέφερε :
    «Δεν ήμουν τόσο καλός είναι η αλήθεια ενώ η κριτική είναι δικαίωμα όλων και ειδικά των οπαδών. Προσωπικά πάντως δεν ασχολούμαι με αυτά, άλλωστε ξέρω πολύ καλά πότε ήμουν καλός και πότε όχι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως ολόκληρη η ομάδα δεν φάνηκε τόσο συγκεντρωμένη, τώρα όμως όλα αυτά είναι στο παρελθόν και εμείς κοιτάμε μπροστά, θέλουμε να δείξουμε την αξία μας, να πάρουμε νίκες στα παιχνίδια και η ομάδα να ανέβει ψηλότερα»
    Κλείνοντας την κουβέντα, ο Λίνο αναφέρθηκε στην επίσκεψη των οπαδών του ΠΑΟΚ στην προπόνηση πριν από λίγες μέρες και τόνισε τα εξής :
    «Σίγουρα δεν ήταν κάτι συνηθισμένο αυτό που συνέβη στην προπόνηση τότε, προσωπικά δεν είχα συναντήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου. Νομίζω όμως ότι τελικά αυτό μας έκανε καλό, οι οπαδοί άλλωστε ήρθαν με πολύ καλές προθέσεις και κάναμε μια πολιτισμένη συζήτηση. Στόχος τους ήταν να βοηθήσουν την ομάδα και οι παίκτες όλοι το καταλάβαμε αυτό, επίσης αυτό έφερε μεγάλη ηρεμία στην ομάδα γιατί οι παίκτες κατάλαβαν ότι οι οπαδοί στηρίζουν την ομάδα και είναι στο πλευρό μας»

    Τέλος ο Ντοναντόνι από την Νάπολι


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Την απομάκρυνση του Ρομπέρτο Ντοναντόνι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και την αντικατάσταση του από τον Βάλτερ Ματζάρι, ανακοίνωσε η Νάπολι.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος ευχαριστεί τον Ντοναντόνι για την προσφορά του στην ομάδα τους τελευταίους επτά μήνες και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

    Οσον αφορά στον νέο τεχνικό, ο πρώην προπονητής της Σαμπντόρια, Βάλτερ Ματζάρι αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια με ετήσιες αποδοχές ύψους 1,5εκατ.ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις τόνισε λακωνικά:"Ήταν μια αναγκαία απόφαση".

    ΕΒΕΡΤΟΝ: Συνελήφθη για ναρκωτικά ο Μπάξτερ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Αντιμέτωπος με την αγγλική δικαιοσύνη θα βρεθεί ο Τζός Μπάξτερ. Ο παίκτης της Έβερτον, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για κατοχή ινδικής κάνναβης και πλαστών χαρτονομισμάτων.

    Η αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Επιβεβαιώνεται η σύλληψη τριών αδρών στο Κέρκμπι λόγω κατοχής κάνναβης και πλαστών χρημάτων. Οι άντρες 17,29 και 34 ετών είναι υπό κράτηση».

    Ο 17χρονος, είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Έβερτον, σε ηλικία 16 ετών με αντίπαλο την Μπλάκμπερν τον Αύγουστο του 2008. Κανένα σχόλιο επί του θέματος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα του παίκτη.

    ΝΤΙΝΑΜΠΟΥΡΓΚ: Υποβιβασμός για "στημένα" παιχνίδια


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τον υποβιβασμό της Ντίναμπουργκ από την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Λετονίας, αποφάσισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Αυτό συνέβη έπειτα από έρευνα για στημένους αγώνες.

    Η ομοσπονδία της Λετονίας πήρε αυτή την απόφαση, μετά από αποδείξεις της UEFA, που προήλθαν από το ειδικό σύστημα εντοπισμού ύποπτων αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων.

    Αποφασίστηκε ακόμα η νίκη με 3-0 στα χαρτιά όλων των προσεχών αντιπάλων της Ντίναμπουργκ στο πρωτάθλημα για το μεταξύ τους παιχνίδι και ο ισόβιος αποκλεισμός τόσο του προέδρου της Ντίναμπουργκ, Όλεγκ Γκαβρίλοφ, αλλά και του προπονητή της ομάδας, Ταμάζ Περτία, από κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντίναμπουργκ συμμετείχε και στα προκριματικά του φετινού Europa League όπου και αποκλείστηκε από την ισραηλινή Μπνέϊ Γεχούντα.

    Νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ ο Νικοπολίδης


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Νέος Πρόεδρος του ΠΣΑΠ είναι ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Νικοπολίδης.

    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠ, όπως σχηματίσθηκε μετά από την προβλεπόμενη, από το άρθρο 15 του καταστατικού του Συνδέσμου, αναδιάρθρωση έχει την εξής σύνθεση:

    Πρόεδρος Αντώνης Νικοπολίδης
    Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γκούμας
    Γενικός Γραμματέας Διονύσιος Δημόπουλος
    Ταμίας Κωνσταντίνος Πούλιος
    Ειδικός Γραμματέας Χαράλαμπος Ζελενίτσας
    Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Χαλκιάς
    Νικόλαος Λυμπερόπουλος
    Ιωάννης Σκοπελίτης
    Παντελής Κωνσταντινίδης

    Χειρουργήθηκε ο Τσαρτσαρής


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Σε επέμβαση υποβλήθηκε το πρωί ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετακάρπιο του αριστερού χεριού, στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η «πράσινη» ΚΑΕ για τον διεθνή φόργουορντ, η επέμβαση «... στέφθηκε με επιτυχία. Τοποθετήθηκαν δύο μικρές βίδες. Υπολογίζεται ότι σε περίπου ένα μήνα θα βγάλει τον ειδικό νάρθηκα, θα αρχίσει φυσιοθεραπείες και ότι σε περίπου δύο μήνες θα είναι σε θέση να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας».

    «Θα πάμε Μουντιάλ»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν το πρωί με το μυαλό στα δύο ματς-τελικούς κόντρα σε Λετονία (10/10) και Λουξεμβούργο (14/10) στο ΟΑΚΑ και με στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ν. Αφρική, είτε απευθείας με την πρωτιά στον όμιλο, είτε μέσω μπαράζ, καθώς η Ελβετία έχει τον πρώτο λόγο. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσαν με ένα στόμα πως η νίκη στα δύο παιχνίδι είναι μονόδρομος και εξέφρασαν τη σιγουριά τους πως η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο παγκόσμιο κύπελλο.

    «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο και μετά ένα ακόμη πιο δύσκολο την Τετάρτη. Πρέπει να δουλέψουμε καλά αυτή την εβδομάδα, να είμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε φρέσκοι και να πάρουμε τα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτό με τη Λετονία. Δεν έχω να δώσω κανένα μήνυμα στον κόσμο, όποιος αντιλαμβάνεται τι είναι η Εθνική ομάδα μπορεί να διαλέξει τι θα κάνει και είναι δικαίωμά του. Ο προπονητής θα διαλέξει ποιοι θα παίξουμε και όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κώστα Κατσουράνη.

    Στην ερώτηση για τον παράγοντα κούρασης, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κούραση, σε όλη την Ευρώπη έτσι είναι το πρόγραμμα. Ίσα-ίσα μέσα από τα παιχνίδια βρίσκεις ρυθμό. Νομίζω θα είμαστε σε καλή κατάσταση και θα το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο». Για την εξέλιξη του ομίλου, είπε: «Είχαμε όλες τις δυνατότητες για να έχουμε ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ κι αυτό έπρεπε να έχουμε κάνει. Αλλά για κάποια εσωτερικά δικά μας δεν έχουμε προκριθεί και τώρα κυνηγάμε τη δεύτερη ευκαιρία που είναι τα μπαράζ. Εκτός κι αν γίνει ένα θαύμα και χάσει βαθμούς η Ελβετία. Εμείς όμως τώρα κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και να πάμε στα μπαράζ, διότι θα είναι αποτυχία να μην πάμε στο Μουντιάλ».

    Σε ερώτηση αν η Ελλάδα κι η Ελβετία είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου, απάντησε; «Ναι, αυτό δείχνει ο όμιλος. Δεν νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε κρίση, είναι ορισμένα θέματα εσωτερικά που άλλες φορές βγαίνουν και άλλες δε βγαίνουν, η λύση θα έρθει σιγά σιγά. Σίγουρα θα το συζητήσουμε. Στη Μολδαβία κάναμε μία καλή εμφάνιση, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίς. Στο ποδόσφαιρο όταν δεν τελειώνεις το παιχνίδι νωρίς αυτά συμβαίνουν. Θα μπορούσε να έχει λήξει με 2-3 γκολ διαφορά, κρατήσαμε όμως τους Μολδαβούς στο παιχνίδι, κάναμε μια φάση κι ένας παίκτης, με ένα σουτ με το καλάμι, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται».

    Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία κρίση... «Ύστερα από αυτό δεν ήρθε κρίση, ήρθε προβληματισμός και πίκρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κρίση, ούτε υπήρξε ποτέ στην Εθνική. Υπάρχει επιτυχία και αποτυχία» και πρόσθεσε: «Ηρεμία θέλουμε και όλα θα γίνουν και πιστεύω ότι θα πάμε στο τέλος στο Μουντιάλ. Το θέλουμε εμείς, το θέλει ο προπονητής, το θέλουν στην ομοσπονδία και το θέλουν και όλοι οι Έλληνες». Σχολιάζοντας το γεγονός πως στην εθνική έχουν κληθεί 10 παίκτες του Παναθηναϊκού, είπε χαριτολογώντας: «Πρέπει να κόψουμε μερικούς γιατί μετά θα έχουμε προβλήματα σαν ομάδα. Κάθε ομάδα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη να έχει πολλούς παίκτες στην Εθνική. Είτε είναι ο Παναθηναϊοκός, είτε οποιαδήποτε ομάδα».

    «Επιθετικότητα και νίκες»
    «Έτσι όπως έχουμε φτάσει οι δύο νίκες είναι μονόδρομος. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι γιατί μας περιμένουν δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς, στα οποία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις δύο νίκες. Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε τα δύο ματς», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Σαμαράς, που αναφερόμενος στο αν υπάρχει κούραση, απάντησε: «Δεν υπάρχει κούραση. Εγώ έχω δώσει πολλά παιχνίδια, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά». Για το ματς του Σαββάτου με τη Λετονία επεσήμανε: «Πρώτα από όλα να κοιτάμε πως θα παίξουμε εμείς. Πρέπει να είμαστε ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι για τις συνθήκες του παιχνιδιού. Ένα από τα καλύτερα ματς στα προκριματικά ήταν εκτός έδρας με τη Λετονία και ελπίζω να έχουμε μία ακόμα τέτοια εμφάνιση».

    Για τα στοιχεία που θα φέρουν τη νίκη, εξήγησε: «Το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε είναι επιθετικότητα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Φυσικά πρέπει να προσέχουμε στην άμυνα, να τις κρατάμε θέσεις μας, αλλά είναι σημαντικό να μπούμε με όρεξη, να χαρούμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε». Μιλώντας για τον κόσμο και κατά πόσο θα επηρεάσει την ομάδα ένα άδειο ΟΑΚΑ, είπε: «Ο κόσμος πάντα είναι σημαντικός στην πορεία μας και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Καμία φορά ίσως φταίμε και εμείς με απόδοση και τα αποτελέσματα, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει τον θέλουμε διπλά μας».

    Ο διεθνής επιθετικός της Σέλτικ ρωτήθηκε ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου και απάντησε ξεκάθαρα: «Η Ελλάδα. Έχουμε την ποιότητα να περάσουμε στο Μουντιάλ, αρκεί να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Να δείξουμε το πάθος για τη νίκη και να κερδίσουμε». Τέλος, σε ερώτηση αν περιμένουμε δώρο από... γκέλες της Ελβετίας, απάντησε: «Κοιτάμε τη δική μας ομάδα και θέλουμε να κάνουμε δώρο σε εμάς τους έξι βαθμούς».

    HΡΑΚΛΗΣ:ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΥ.ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, εξαιτίας επαγγελματικών λόγων, οι οποίοι προέκυψαν προσφάτως.

    Φώτης Κορκόβελος.


    Αγανάκτηση
    Εχθές αργά το βράδυ οπαδοί του Ηρακλή αποδοκίμασαν παίκτες προπονητή και σιναφί για τις εμφανίσεις του τελευταίου μήνα,ενώ αστυνομική δύναμη απόθησε τους οπαδούς .
    Ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει την εμονή να βάζει τον Κονέ ο οποίος ξέρει μπάλα αλλά δεν έχει δήξει μέχρι τώρα από τον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα των κυανολέυκων.Ατυχέστατες οι δηλώσεις Προτάσοφ στην συνέντευξη τύπου πρίν το ντέρμπι της Τούμπας και οι εμονές που έχει με μερικούς ποδοσφαιριστές οι οποιίοι είναι ντεφορμέ π.χ Ντίκα ο οποίος εχθές ηταν εκτός παιχνιδιού όπως και με τους ¨Αργονάυτες¨στην Καβάλα!Πλέον το παιχνίδη με τον Πανιώνιο μοιάζει ως κομβικό.

    Ψιθυροι
    *Οι έμονες ιδέες του Ολεγκ αποδίδονται λάθος μέχρι στιγμής,αυτό πρέπει να το διορθώσει πρίν είναι αργά.

    *Αγανάκτηση επικρατεί στον κόσμο για την εμφάνιση της ομάδας στα εκτός έδρας παχνίδια κόντα σε ΑΕΚ ,Καβάλα και ΠΑΟΚ.Η ομάδα πρέπει να ανακάμψει γρήγορα γιατί έρχονται ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

    *Απαράδεκτη η διατησία Παμπορίδη.....!Δεν είδε τίποτα στα τάκλιν τις αντιπάλου ομάδας και στο σκληρό παιχνίδη.Δεν έδωσε κάρτες και πολλά ακόμη....!

    *To μπάσκετ αύριο παίζει Κύπελλο με Ηλυσιακό αν περάσει παίζει με Ολυμπιάδα η Εσπερο και με νίκη στα δυο παιχνίδια κάνει υπερβαση για final 8.

    «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

    «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

    Ρίγη συγκίνησης χθες στην Τούμπα. Λαός και ομάδα του ΠΑΟΚ απέδωσαν φόρο τιμής στους έξι αδικοχαμένους φιλάθλους του Δικεφάλου, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, πριν από δέκα χρόνια. Τιμώντας τους νεκρούς, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν κρέμασαν πανό στα κάγκελα της Τούμπας, παρά μόνο αυτά με τα ονοματεπώνυμα των έξι «αετόπουλων» στη θύρα 4, ενώ στις θύρες 5-6 αναρτήθηκε ένα καινούριο μεγάλο πανό με τα πρόσωπά τους, σε μορφή γκράφιτι. Επίσης, υπήρχε κι ένα πανό στη θύρα 2, με τη φράση «Μόνο για σένα ΠΑΟΚΑΡΑ, 4-10-1999», κι ένα ακόμη στη θύρα 7 που έγραφε «Τάκη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής καλό ταξίδι». Η ιαχή «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» κυριαρχούσε στα στόματα των φιλάθλων, που δεν ξεχνούν τις αδικοχαμένες ψυχές του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Παραδείσου.

    «Τα παλικάρια δεν τα κλαίμε, τα τραγουδάμε»

    Δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου ξεκινώντας από το χώρο των πάγκων, κατευθύνθηκαν περιμετρικά προς τη θύρα 4, όπου είχε αναρτηθεί το πανό του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, το οποίο είχαν μαζί τους οι φίλοι του Δικεφάλου στο μοιραίο πούλμαν. Επίσης, στο ίδιο σημείο τοποθετήθηκε σε κάδρο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΑΟΚΤΣΗΣ», που είχε τις φωτογραφίες των έξι παιδιών, με τίτλο «ΠΑΟΚ σ’ αγαπώ κι όταν θα πεθάνω θέλω το δικέφαλο στον τάφο μου επάνω», υπότιτλο «καλό ταξίδι αδέρφια» και υπέρτιτλο «Τα παλικάρια δεν τα κλαίμε, τα τραγουδάμε».

    Στεφάνια κι ενός λεπτού σιγή

    Στεφάνια κατατέθηκαν στο σημείο από τους συνδέσμους του Κορδελιού, της Αρναίας και της Θέρμης, ενώ εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στεφάνι κατέθεσε ο Σπύρος Μηλιωρίδης. Ακολούθως, κάθε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κατέθεσε από μία ανθοδέσμη. Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια και στο πίσω μέρος του γιακά τους αναγραφόταν η ημερομηνία του δυστυχήματος, 4-10-1999… Πηγη Μετροσπορ

    Φωτο Ημέρας

    Παναθηναϊκός τεσσάρων αστέρων στο γήπεδο και στην... εξέδρα

    «Ορφανός» μένει ο αθλητισμός!

    pata.jpg«Τα παράπονα σου στον ...Υφυπουργό», είναι μάλλον μια έκφραση που πρέπει να ξεχάσουν οι άνθρωποι του αθλητισμού. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος Πρωθυπουργός Γιώργος Παπαναδρέου θα καταργήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του ...συμμαζέματος των Υπουργείων και οι αρμοδιότητες του, θα μεταφερθούν πιθανότατα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο Κώστας Παταβούκας φαβορί για Γ.Γ.Α.

    Φυσικά αυτό σημαίνει ότι καταργείται η θέση του Υφυπουργού και ο ρόλος και οι εξουσίες της, θα παραχωρηθούν στο νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Τα ονόματα που ακούγονται για τη συγκεκριμένη θέση είναι πολλά, αλλά μέχρι τώρα ουδείς έχει ειδοποιηθεί να την αναλάβει, καθώς προέχει η ανακοίνωση της νέας Κυβέρνησης και μετά, αφού μεταφερθούν οι εξουσίες του Υφυπουργού Αθλητισμού στο νέο Υπουργείο, θα υπάρχει και η συμπλήρωση της θέσης του νέου Γ.Γ.Α.

    Ισχυρό ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξει ο Χρήστος Αηδόνης, ο 45χρονος βουλευτής Δράμας που ήταν γραμματέας στον τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006/07, ενώ έχει συντάξει και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό.

    Λογικά, ο νέος Γ.Γ.Α. θα είναι εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, με φαβορί τον Κώστα Παταβούκα, που απέτυχε να εκλεγεί στην Α' Αθηνών ενώ στην κορυφή της λίστας για το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η Μαρία Δαμανάκη, στην οποία θα υπάγεται ο Γ.Γ.Α.

    Αλεξάνδρα ή Λάουρα;

    o_donel.jpgΣε αυτό το δίλημμα μπήκαν στη Σκωτία πριν διεξαχθεί το «Old Firm». Από την μια πλευρά αυτή της Σέλτικ ήταν η σύντροφος του Γιώργου Σαμαρά, Αλεξάνδρα Λοϊζου και από την άλλη η γυναίκα του Κένι Μίλερ, Λάουρα Ο ΄Ντόνελ. Πάντως, στον αγωνιστικό χώρο επικράτησε η Ρέιντζερς με τον Μίλερ να πετυχαίνει δύο τέρματα.

    alexandra_loizou4.jpg
    alexandra_loizou.jpg
    alexandra_loizou2.jpg
    alexandra_loizou5.jpg
    o_donel2.jpg
    o_donel3.jpg

    Κάλεσε Βασάρα ο Κούγιας για μάθημα

    kougias.jpgΣε μια πρωτότυπη κίνηση ετοιμάζονται να προβούν οι ιθύνοντες της Παναχαϊκής και κάλεσαν τον διεθνή διαιτητή Κύρο Βασάρα για να μιλήσει στους παίκτες για τους νέους κανονισμούς του ΚΑΠ.

    Παράλληλα ο διεθνής διαιτητής αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες της Πατρινής ομάδας και για την συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν απέναντι στους ρέφερι.

    Ο Κύρος Βασάρας θα απαντήσει εντός της εβδομάδας στον Αλέξη Κούγια και δεν δείχνει αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπλέον οι παράγοντες του συλλόγου επιθυμούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουν μάθημα...ιστορίας οι παλαίμαχοι παίκτες στους νυν ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής.

    Η Σαντάρ Λιέγης θέλει τον Βιλτόρ


    Ο Σιλβέν Βιλτόρ... Ενίσχυση στην επίθεση ψάχνει ο Λάζλο Μπόλονι και στο πλαίσιο αυτό, ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της Σταντάρ Λιέγης, είναι ο Σιλβέν Βιλτόρ. Ο Ρουμάνος τεχνικός της βελγικής ομάδας, που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Γάλλο επιθετικό, που είναι ελεύθερος.

    "Ναι, ο Σιλβέν Βιλτόρ είναι ένας από τους παίκτες που μας ενδιαφέρει", δήλωσε ο Μπόλονι για τον 35χρονο άσο που μετρά 92 διεθνείς συμμετοχές με τους "τρικολόρ" και στους πρωταθλητές Βελγίου, θα συναντήσει τον συμπατριώτη του, Ολιβιέ Ντακούρ.

    Επιστρέφει ο Μάικλ Οουεν


    Ο Μάικλ Όουεν πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ Ευχάριστα νέα για τον Μάικλ Οουεν... Ο Αγγλος διεθνής επιθετικός, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βόλφσμπουργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ (2-1) και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους για τρεις εβδομάδες, διέψευσε τους γιατρούς και σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

    Μόλις μια εβδομάδα, λοιπόν, από τον τραυματισμό του ο 29χρονος επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα και τίθεται στη διάθεση του Αλεξ Φέργκιουσον.

    Αθλητικός Τύπος 6/10/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport
    Athletic Press

    Στην Ελβετία για τα... στημένα ο Πιλάβιος


    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος θα βρεθεί την Δευτέρα στην Ελβετία, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον προϊστάμενο του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Πίτερ Λιμάχερ και να παραλάβει όλα τα στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια στην Β' Εθνική.

    Ο κ. Λιμάχερ είχε αποκαλύψει προ καιρού, ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει διεξάγει έρευνα για διάφορους αγώνες στην Β' Εθνική και πλέον απομένει να αποφανθεί και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

    Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ΕΠΟ να αξιολογήσει τα στοιχεία του φακέλου και στην συνέχεια να τα προωθήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδοθούν και ευθύνες, όπου υπάρχουν.

    Συγκέντρωση με... γκρίνιες για την Εθνική


    Ο Οτο Ρεχάγκελ από προπόνηση... Η Εθνική ομάδα των Ανδρών συγκρντώνεται την Δευτέρα προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τα δύο τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 με αντιπάλους την Λετονία και το Λουξεμβούργο. Ο Οτο Ρεχάγκελ όμως έχει ήδη δεχτεί... διαμαρτυρίες για τις κλήσεις του.

    Η πρώτη ήταν από τον Χενκ Τεν Κάτε, που μετά την λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λάρισα, δήλωσε με αφορμή την κλήση του Σεϊταρίδη: "Ο Σπυρόπουλος είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για τον Σεϊταρίδη άποψή μου είναι να μην αγωνιστεί . Δεν είναι έτοιμος, προπονείται μόλις 3 εβδομάδες, ίσως αν η Εθνική έπαιζε μετά από 2 εβδομάδες τότε θα μπορούσε να αγωνιστεί σε τέτοιο επίπεδο. Γίνονται μετρήσεις από το επιτελείο μας στην Παιανία, ο προπονητής βλέπει και ο Σεϊταρίδης δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Τον έχουμε πάρει ν' αγωνιστεί πολλά χρόνια αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος, προπονείται 3 εβδομάδες. Είναι και θέμα λογικής αν κρίνεται ότι έχει να παίξει 6 μήνες επίσημο ματς. Και λέω αυτό ότι σέβομαι τον κ. Ρεχάγκελ και την Εθνική ομάδα και με χαρά στέλνουμε τους παίκτες εκεί, αλλά στην περίπτωση του Σεϊταρίδη πρέπει να πατήσει φρένο. Θα μιλήσω με τον οποιοδήποτε. Θα τα γράφουν και οι εφημερίδες αύριο και ο κ. Αντωνίου θα επικοινωνήσει και με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής, Τάκη Φύσσα. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτή και αν όλα πάνε καλά θα πανηγυρίσω και εγώ μαζί με την Εθνική ενδεχόμενη επιτυχία της".

    Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από τον προπονητή της Μπολόνια, τον Ελληνικής καταγωγής Τζιουζέπε Παπαντόπουλο για την κλήση του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος τόνισε: "Ελπίζω απλώς να παίξει αυτή τη φορά για ένα κι όχι για δύο ματς στην Ελλάδα".

    Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, αναμένεται να συζητήσει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό όλα αυτά, όμως ο Οτο Ρεχάγκελ είναι και αυτός που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το αίτημα ανάκλησης του Γιούρκα


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Επιστολή με την οποία ζητά να ανακληθεί η κλήση του Γιούρκα Σεϊταρίδη, έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω του διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Κώστα Αντωνίου. «Όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός φυσικά και συνεισφέρει και θα συνεχίσει να το κάνει με την παρουσία παικτών του στην Εθνική ομάδα», αναφέρεται αρχικά.

    Και η συνέχεια: «Στην περίπτωση του Σεϊταρίδη, όμως, πιστεύουμε ότι ο παίκτης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί πριν περάσουν δύο εβδομάδες. Αυτό αναφέρουν και οι μετρήσεις που κάναμε στον παίκτη πριν από δύο μέρες, αλλά και οι αναφορές του εργοφυσιολόγου που έχουμε και του τεχνικού τιμ».

    Μαζί με την επιστολή ο Παναθηναϊκός έχει στείλει και τις μετρήσεις του 28χρονου άσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πωε το βράδυ επικοινώνησε ο Τάκης Φύσσας με τον Κώστα Αντωνίου και τον ενημέρωσε ότι θα μιλήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ.

    ΜΟΤΖΙ: «Υπερτιμημένος» ο Μουρίνιο


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Στο επίκεντρο της δημοσιότητας για μία ακόμα φορά ο Λουτσιάνο Μότζι. Ο πρώην παράγοντας της Γιουβέντους, που αντιμετωπίζει ξανά το ενδεχόμενο να περάσει την πόρτα της φυλακής, για παρασκηνιακή εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε υπερτιμημένο προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο.

    Ο Μότζι σίγουρα δεν είναι από εκείνους που θαυμάζουν τον πρώην προπονητή της Τσέλσι και φροντίζει να το δημοσιοποιεί όποτε τoυ δίνεται η ευκαιρία.

    «Ο Μουρίνιο; Είναι υπερτιμημένος. Και το λέω αυτό διότι δεν έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα. Το να κερδίζεις αγώνες είναι στην υποχρέωση των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό».

    Πλήγμα οι «τρικολόρ» με Ριμπερί


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Σημαντική απώλεια για τη Γαλλία, στην προσπάθεια που κάνει για να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φρανκ Ριμπερί, του καλύτερου παίκτη της χώρας, από την εποχή Ζιντάν κι έπειτα.

    Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατό και θα απουσιάσει από τα κρίσιμα ματς της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, κόντρα στα Νησιά Φερόες και την Αυστρία.

    Οι Γάλλοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου, τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Σερβία και ισάριθμους μπροστά από τους Αυστριακούς.

    Τη θέση του Ριμπερί στην αποστολή πήρε ο Μπαφετίμπι Γκομί της Λιόν.