Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ιτάνζ: "Πρώτα η παραμονή, μετά η Ευρώπη"


Ο Σαρλ Ιτάνζ της Καβάλας Το γεγονός ότι ο Σαρλ Ιτάνζ, συνεχίζει την καριέρα του στην Ελλάδα και την Καβάλα, σαφώς και δεν περνάει απαρατήρητο από τους συμπατριώτες του. Ο Γάλλος άλλωστε μετακινήθηκε στην χώρα μας από την Λίβερπουλ και ακόμα λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην χώρα του.

Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό να δίνει συχνά συνεντεύξεις και μία από αυτές φιλοξενήθηκε στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό "France Football". Εκεί ο έμπειρος τερματοφύλακας, αναφέρθηκε αρχικά στην ομάδα του: "Η ομάδα πηγαίνει καλά. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας το ταχύτερο δυνατό. Ισως στην συνέχεια μιλήσουμε και για την Ευρώπη. Ωστόσο μας λείπουν ορισμένα στοιχεία για να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα".

Οσο για το αν έχει προσαρμοστεί μέχρι τώρα, είπε: "Ολα πηγαίνουν καλά, εκτός από την γλώσσα που είναι περίπλοκη. Το πρόγραμμα στον ελεύθερο χρόνο μου είναι απλό. Ψάρεμα, παραλία και σκάφος. Και όλα αυτά με 27 βαθμούς θερμοκρασία. Είναι κάτι σαν διακοπές. Η Καβάλα είναι ένα μικρό Μονακό".

Για την απόδοσή του μέχρι τώρα, είπε: "Επαιξα στα τρία τελευταία παιχνίδια, εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό και με δύο ομάδες των οποίων δεν ξέρω το όνομα (σ.σ. Ατρόμητος, Ηρακλής). Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα κάναμε διαδρομή πέντε ωρών με το λεωφορείο. Είναι πράγματι πολύ διαφορετικό".

Φυσικά έκανε και την σύγκρισή του, μεταξύ του Ελληνικού και του Γαλλικού πρωταθλήματος: "Υπάρχουν ομάδες που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Ομως δεν υπάρχει σύγκριση με το γαλλικό πρωτάθλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: