Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Θα πάμε Μουντιάλ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν το πρωί με το μυαλό στα δύο ματς-τελικούς κόντρα σε Λετονία (10/10) και Λουξεμβούργο (14/10) στο ΟΑΚΑ και με στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ν. Αφρική, είτε απευθείας με την πρωτιά στον όμιλο, είτε μέσω μπαράζ, καθώς η Ελβετία έχει τον πρώτο λόγο. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσαν με ένα στόμα πως η νίκη στα δύο παιχνίδι είναι μονόδρομος και εξέφρασαν τη σιγουριά τους πως η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο παγκόσμιο κύπελλο.

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο και μετά ένα ακόμη πιο δύσκολο την Τετάρτη. Πρέπει να δουλέψουμε καλά αυτή την εβδομάδα, να είμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε φρέσκοι και να πάρουμε τα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτό με τη Λετονία. Δεν έχω να δώσω κανένα μήνυμα στον κόσμο, όποιος αντιλαμβάνεται τι είναι η Εθνική ομάδα μπορεί να διαλέξει τι θα κάνει και είναι δικαίωμά του. Ο προπονητής θα διαλέξει ποιοι θα παίξουμε και όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κώστα Κατσουράνη.

Στην ερώτηση για τον παράγοντα κούρασης, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κούραση, σε όλη την Ευρώπη έτσι είναι το πρόγραμμα. Ίσα-ίσα μέσα από τα παιχνίδια βρίσκεις ρυθμό. Νομίζω θα είμαστε σε καλή κατάσταση και θα το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο». Για την εξέλιξη του ομίλου, είπε: «Είχαμε όλες τις δυνατότητες για να έχουμε ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ κι αυτό έπρεπε να έχουμε κάνει. Αλλά για κάποια εσωτερικά δικά μας δεν έχουμε προκριθεί και τώρα κυνηγάμε τη δεύτερη ευκαιρία που είναι τα μπαράζ. Εκτός κι αν γίνει ένα θαύμα και χάσει βαθμούς η Ελβετία. Εμείς όμως τώρα κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και να πάμε στα μπαράζ, διότι θα είναι αποτυχία να μην πάμε στο Μουντιάλ».

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα κι η Ελβετία είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου, απάντησε; «Ναι, αυτό δείχνει ο όμιλος. Δεν νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε κρίση, είναι ορισμένα θέματα εσωτερικά που άλλες φορές βγαίνουν και άλλες δε βγαίνουν, η λύση θα έρθει σιγά σιγά. Σίγουρα θα το συζητήσουμε. Στη Μολδαβία κάναμε μία καλή εμφάνιση, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίς. Στο ποδόσφαιρο όταν δεν τελειώνεις το παιχνίδι νωρίς αυτά συμβαίνουν. Θα μπορούσε να έχει λήξει με 2-3 γκολ διαφορά, κρατήσαμε όμως τους Μολδαβούς στο παιχνίδι, κάναμε μια φάση κι ένας παίκτης, με ένα σουτ με το καλάμι, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία κρίση... «Ύστερα από αυτό δεν ήρθε κρίση, ήρθε προβληματισμός και πίκρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κρίση, ούτε υπήρξε ποτέ στην Εθνική. Υπάρχει επιτυχία και αποτυχία» και πρόσθεσε: «Ηρεμία θέλουμε και όλα θα γίνουν και πιστεύω ότι θα πάμε στο τέλος στο Μουντιάλ. Το θέλουμε εμείς, το θέλει ο προπονητής, το θέλουν στην ομοσπονδία και το θέλουν και όλοι οι Έλληνες». Σχολιάζοντας το γεγονός πως στην εθνική έχουν κληθεί 10 παίκτες του Παναθηναϊκού, είπε χαριτολογώντας: «Πρέπει να κόψουμε μερικούς γιατί μετά θα έχουμε προβλήματα σαν ομάδα. Κάθε ομάδα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη να έχει πολλούς παίκτες στην Εθνική. Είτε είναι ο Παναθηναϊοκός, είτε οποιαδήποτε ομάδα».

«Επιθετικότητα και νίκες»
«Έτσι όπως έχουμε φτάσει οι δύο νίκες είναι μονόδρομος. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι γιατί μας περιμένουν δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς, στα οποία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις δύο νίκες. Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε τα δύο ματς», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Σαμαράς, που αναφερόμενος στο αν υπάρχει κούραση, απάντησε: «Δεν υπάρχει κούραση. Εγώ έχω δώσει πολλά παιχνίδια, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά». Για το ματς του Σαββάτου με τη Λετονία επεσήμανε: «Πρώτα από όλα να κοιτάμε πως θα παίξουμε εμείς. Πρέπει να είμαστε ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι για τις συνθήκες του παιχνιδιού. Ένα από τα καλύτερα ματς στα προκριματικά ήταν εκτός έδρας με τη Λετονία και ελπίζω να έχουμε μία ακόμα τέτοια εμφάνιση».

Για τα στοιχεία που θα φέρουν τη νίκη, εξήγησε: «Το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε είναι επιθετικότητα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Φυσικά πρέπει να προσέχουμε στην άμυνα, να τις κρατάμε θέσεις μας, αλλά είναι σημαντικό να μπούμε με όρεξη, να χαρούμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε». Μιλώντας για τον κόσμο και κατά πόσο θα επηρεάσει την ομάδα ένα άδειο ΟΑΚΑ, είπε: «Ο κόσμος πάντα είναι σημαντικός στην πορεία μας και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Καμία φορά ίσως φταίμε και εμείς με απόδοση και τα αποτελέσματα, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει τον θέλουμε διπλά μας».

Ο διεθνής επιθετικός της Σέλτικ ρωτήθηκε ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου και απάντησε ξεκάθαρα: «Η Ελλάδα. Έχουμε την ποιότητα να περάσουμε στο Μουντιάλ, αρκεί να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Να δείξουμε το πάθος για τη νίκη και να κερδίσουμε». Τέλος, σε ερώτηση αν περιμένουμε δώρο από... γκέλες της Ελβετίας, απάντησε: «Κοιτάμε τη δική μας ομάδα και θέλουμε να κάνουμε δώρο σε εμάς τους έξι βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: