Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Επίκαιρες καλοκαιρινές απόψεις νούμερο 2!!

Οπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος το φύλλο του Σαββάτου ανήκει στους αναγνώστες της στήλης και στις επιστολές τους στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Επίκαιρες καλοκαιρινές απόψεις νούμερο 2
Υπενθυμίζω ότι δημοσιεύω αποσπάσματα από τα πολλά που μου γράφετε, ώστε να δίνω τον λόγο σε όσο γίνεται περισσότερους από σας.
Κι αυτή την εβδομάδα οι πιο πολλές από τις επιστολές που έλαβα στο karpetshow@yahoo.gr είχαν σχέση με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε, όπως άλλωστε συνέβη και με τη θεματογραφία της στήλης. Σταχυολογώ μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις.
Δεν άρεσε
Μου γράφει ο παλιός φίλος και αναγνώστης Σταύρος Κριμαλάκης:
«Οχι, δεν μου άρεσε το EURO. Για ακόμη μια φορά πολλή σκοπιμότητα, πολλά τρικ από τους προπονητές για να εξουδετερώσουν αντιπάλους και δη από ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο -παράδειγμα η Γαλλία που στον ημιτελικό με την Ισπανία άφησε έξω Νασρί και Mενέζ για να παίξει δεξί χαφ ο Ντεμπισί! Η Ολλανδία απο την άλλη προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρο του Τεν Κάτε δίχως τον Χενκ στον πάγκο! Στα δικά μου μάτια πρωταθλητές είναι οι Ιταλοί με την έννοια του ότι με το υλικό που είχαν προσπάθησαν να παίξουν καλύτερη μπάλα και το κατάφεραν!
Σε όλα τα παιχνίδια ξεκίνησαν με δυο φορ, αλλά δίχως ακραίους στο ρόστερ η επιλογή των πολλών δημιουργικών χαφ στον άξονα έμοιαζε μονόδρομος. Τι έλειπε; Ο παραδοσιακός τους κυνισμός που χάθηκε μόλις ο Πραντέλι άλλαξε το 5-3-2 σε κάτι σαν ρόμβο (4-1-3-2 θα το έλεγα), με τον Πίρλο ελεύθερο! Αλλά χαλάλι του: μας προσέφεραν 15-25 λεπτά -στα ματς κόντρα σε Γερμανία, Ισπανία- ποδοσφαιρικής απόλαυσης αποφεύγοντας την παραπάνω ενεργητική ανάπαυση της Ισπανίας που κουράζει, δίχως την ανούσια-υπερφίαλη ανάπτυξη της Γαλλίας, δίχως το ανεγκέφαλο run and gun των Γερμανών, δίχως τη βασανιστική μετριότητα των Πορτογάλων και το 4-4-2 του Roy...oohh dear my english boy»!
Ντρίμπλα
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος προσθέτει τον δικό του προβληματισμό στη συζήτηση για τον τρόπο παιχνιδιού των Ισπανών:
«Πολλοί ισχυρίζονται πως δεν είναι ελκυστικός αυτός ο τρόπος ποδοσφαίρου που χαρακτηρίζεται και ως "τίκι τάκα", "τσούκου τσούκου" κ.λπ.
Καταρχήν θα δεχτώ πως η ντρίμπλα και οι αποκαλούμενες προσωπικές ενέργειες είναι το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου. Θα δεχτώ επίσης πως εκ πρώτης όψεως το βραζιλιάνικο στυλ ποδοσφαίρου στην εποχή της ακμής του φαινόταν ίσως πιο εντυπωσιακό, όπως επίσης και το παιχνίδι των "γκαλάκτικος" της Ρεάλ Μαδρίτης επί Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο, Ραούλ κ.λπ. Για μια στιγμή όμως: μήπως ορίζουμε πιο εύκολα ως εντυπωσιακό ό,τι είναι εύκολο να αντιληφθούμε και (ή) μας είναι ήδη γνωστό; Μήπως παλιότερα οι παίκτες-σολίστ ήταν πιο απαραίτητοι γιατί δεν υπήρχαν στην ίδια ομάδα τόσα πολλά χαφ με πολυσύνθετες ικανότητες και άριστη τακτική παιδεία; Ναι, όντως είναι απολαυστικό να βλέπεις έναν σόλο παίκτη που π.χ. ξεκινά από τη σέντρα και σκοράρει.
Ομως πόσοι από εμάς δεν έχουμε σιχτιρίσει τη στιγμή που παίκτες τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο ή (στα δικά μας) τύπου Σαμαρά ή Μιραλάς παίρνουν φόρα και επιχειρούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους; Δεν είναι το ίδιο ξενέρωτό να πουλάς την μπάλα ή να τα κάνεις όλα τέλεια και να τα χαλάς στην τελική προσπάθεια;».
Ινιέστα
Ο Σπύρος Μερκούρης από τη Θεσσαλονίκη επισημαίνει:
«Μου αρέσουν πολύ οι προσωπογραφίες που κατά καιρούς γράφεις και θα ήθελα να τις διάβαζα συγκεντρωμένες και σε κάποιο βιβλίο. Σ’ αυτό το Euro κράτησα δυο δικά σου κομμάτια, ένα για τον μεγάλο Αντρέα Πίρλο και ένα για τον Ινιέστα. Ειδικά σε αυτό για τον Ινιέστα έγραψες πολλά που λίγοι γνωρίζουν. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι οι Ισπανοί (των οποίων σύμβολο είναι ο Ινιέστα) είναι ομάδα εργαστηρίου: η πρώτη Εθνική που γεννήθηκε σε τσικό, δηλαδή σε ακαδημίες ποδοσφαίρου! Θα είχε ενδιαφέρον κάποτε να μαθαίναμε αν υπήρχε κάποιου τύπου σχεδιασμός από την ισπανική ομοσπονδία ή αν αυτό προέκυψε τυχαία».
Δίκαια
Ο Γιάννης Αρβανίτης δίνει τη δική του διάσταση σε όσα συζητάμε:
«Αυτό που κατάλαβα στο τέλος του Euro είναι ότι τελικά η κλήρωση παίζει σε αυτά τα τουρνουά τεράστιο ρόλο. Αν οι Γερμανοί απέφευγαν τους Ιταλούς, αν δεν ήταν δηλαδή πρώτοι στον όμιλό τους, δεν θα έβρισκαν τους Ιταλούς και η ιστορία του Euro θα ήταν άλλη. Επίσης ήταν άτυχοι οι Σουηδοί που βρέθηκαν με Ουκρανούς, Αγγλους και Γάλλους, αλλά και οι Κροάτες που έπαιξαν την Ιταλία στο δεύτερο και όχι στο τρίτο ματς. Νομίζω πως αν γίνουν οι ομάδες 24, από την επόμενη διοργάνωση, όλα θα είναι πιο δίκαια».
Ομοσπονδιακοί
Οι Ρώσοι δίνουν τσουβάλια με ρούβλια στον Καπέλο και τον Σπαλέτι για να αναλάβουν την εθνική τους ομάδα. Στο τέλος του Euro προέκυψαν δουλειές για όσους θέλουν να γίνουν ομοσπονδιακοί: εκτός από τους Ρώσους, άλλαξαν κόουτς οι Ολλανδοί, οι Κροάτες και το σκέφτονται από ό,τι διαβάζω τόσο οι Γάλλοι, όσο και οι Γερμανοί, αφού για το Γιόαχιμ Λεβ υπάρχουν για πρώτη φορά γκρίνιες. Το επάγγελμα του ομοσπονδιακού είναι από τα πιο καλοπληρωμένα στη γη: στην πραγματικότητα κάποιοι άνθρωποι πληρώνονται πάρα πολλά χρήματα για να αντέχουν την γκρίνια ενός λαού (του οποιουδήποτε λαού...) για ένα μήνα κάθε δυο χρόνια! Το αστείο είναι ότι πληρώνονται συνεχώς περισσότερα χρήματα όταν τα τουρνουά αποδεικνύουν πως καλός ομοσπονδιακός είναι αυτός που δεν επιχειρεί παράτολμα πράγματα, αλλά πορεύεται με βάση τη λογική.
Η λογική στο ποδόσφαιρο είναι πάντα χρήσιμη, δεν μπορεί όμως η χρήση της να είναι τόσο ακριβοπληρωμένη! Τι έδειξε το Εuro; Οτι τρεις προπονητές που στήριξαν την Εθνική τους σε μια-δυο ομάδες, την είδαν να διακρίνεται. Ο Λεβ είχε ως βάση την Μπάγερν Μονάχου με λίγη Ντόρτμουντ, ο Πραντέλι έφτιαξε μια Ιταλγιούβε και ο ντελ Μπόσκε παρουσίασε μια Μπάρτσελόνα χωρίς τον Μέσι με άμυνα Ρεάλ. Το μεγάλο συμπέρασμα του τουρνουά είναι ότι αν έχεις ως βάση της Εθνικής μια ομάδα από αυτές που τα πάνε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ με πολλούς γηγενείς παίκτες έχεις ελπίδες να τη δεις να διακρίνεται.
Ο Ντελ Μπόσκε πήρε δεύτερη φορά σερί ένα μεγάλο τουρνουά πειράζοντας την ομάδα του ελάχιστα. Αυτό δείχνει ποιος είναι ο καλός ομοσπονδιακός: είναι κάποιος που δεν παριστάνει το τζίνι, αλλά δεν καταστρέφει και τίποτα επιχειρώντας πρωτοτυπίες…
Για τον Ζαγόρ
Μετά το βιβλίο του Αντώνη Νικοπολίδη έρχεται αυτή τη φορά ένα άλλο για έναν ήρωα του Euro του 2004. Ο Λευτέρης Δούκας, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ πρόκειται να εκδώσει την ιστορία του Θοδωρή Ζαγοράκη ως προέδρου του ΠΑΟΚ, εστιάζοντας κυρίως στο χρονικό της αποχώρησής του. Ο Λευτέρης είναι «παλιά καραβάνα» στη δημοσιογραφία της Θεσσαλονίκης: είμαι βέβαιος ότι το βιβλίο θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Κι ότι θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.
ΠΗΓΗ: Sportday

Και τυπικά... Βελάσκες!!

Ο Χοσέ Βελάσκες θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού για την επόμενη τριετία και... τυπικά, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την συμφωνία.
Και τυπικά... Βελάσκες
Ο κεντρικός αμυντικός από την Βενεζουέλα έχει υπογράψει από το απόγευμα του Σαββάτου αλλά έμεναν κάποια τυπικά και ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο διεθνής στόπερ θα ακολουθήσει κανονικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενώ το πρωί της Κυριακής έκανε τη πρώτη του προπόνηση με τα πράσινα στην Παιανία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες για την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας τριετούς διάρκειας".
 

"Δεν μπορώ να βοηθήσω τώρα"...!

Ο Πέτρος Παππάς ξεκαθάρισε με δήλωση του στη NOVA πως στην παρούσα φάση δεν έχει την δυνατότητα να βοηθήσει οικονομικά την προσπάθεια του Θωμά Μαύρου τον οποίο χαρακτήρισε «έντιμο και σωστό ΑΕΚτζη»
"Δεν μπορώ να βοηθήσω τώρα"...
«Κάναμε μια φιλική συζήτηση με τον κ. Μαύρο. Μου εξήγησε ότι η ομάδα χρειάζεται άμεσα 4 εκ. ευρώ, αλλά του απάντησα ότι δεν έχω τη δυνατότητα να τον βοηθήσω σ' αυτό το στάδιο. Πρέπει όμως να πω ότι είναι ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος και ΑΕΚτζής ο Θωμάς Μαύρος», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: novasports.gr

Στα υπόψη και ο Συμψερής!!

Από την ημέρα που ο Μάκης Κατσαβάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αρη οι λίστες των ανθρώπων της ομάδας γεμίζουν με ονόματα παικτών, οι οποίοι αποτελούν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για την ομάδα.
Στα υπόψη και ο Συμψερής
Το τελευταίο όνομα που ήρθε, μέχρι στιγμής, να προστεθεί στην μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών είναι αυτό του Γιώργου Συμψερή. Ο 21χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του ΑΡΗ, ως παίκτης των τμημάτων υποδομής, είναι ανάμεσα στους υποψήφιους που θα πλαισιώσουν τους Βελλίδη και Διούδη.
Ο Κατσαβάκης, γνωρίζει καλά τον παίκτη, με τον οποίο μάλιστα έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.
Ο Συμψερής απ’ο το 2004 μέχρι το 2007 αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, μέχρι μετακομίσει στα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 2010, όταν και αποχώρησε για την ομάδα της Νάουσας, η οποία αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική.
Η σεζόν 2011-2012 τον βρήκε αρχικά στον Μακεδονικό, μετά όμως από την αποβολής της ομάδας από το πρωτάθλημα δοκίμασε αλλού την τύχη του. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς απορρίφθηκε από την Αναγέννηση Γιαννιτσών, δεν έμεινε όμως πολύ καιρό χωρίς ποδοσφαιρική στέγη, καθώς αποκτήθηκε από τον Αετό Σκύδρας.
Το ενδιαφέρον για τον παίκτη είναι υπαρκτό, τα δεδομένα όμως για την περίπτωση του, όπως και των υπολοίπων που είναι στη λίστα των ανθρώπων του ΑΡΗ, θα ξεκαθαριστούν στο αυριανό (09/07) συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί.
Πηγή: allaboutaris.com

Όταν η λογική ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα!!

Η μνήμη είναι περίεργο πράγμα. Κάνει συνειρμούς, επαναφέρει τα γεγονότα σμιλεμένα. Περασμένα με το βερνίκι της ωραιοποίησης. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Όταν η λογική ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα!
Τα πάντα μοιάζουν στη θύμηση πιο ωραία. Τα συναισθήματα με απόσταση από το γεγονός τα αντιλαμβάνεσαι πιο δυνατά. Ισως γιατί το μυαλό πια μπορεί να κάνει τον διαχωρισμό από την καρδιά και έχεις την ευκαιρία να κάνεις ταμείο. Εκείνες οι μέρες στην Πορτογαλία, θα είναι συνδεδεμένες πάντα με τις στιγμές που ονειρευόμασταν με τα μάτια ανοιχτά. Εκεί που ακόμη και οι πιο τρελές σκέψεις έβρισκαν πρόσφορο έδαφος για να πραγματοποιηθούν.
Με απόσταση οκτώ ετών ξέρω με σιγουριά πως αυτό το θαύμα, δύσκολα θα επαναληφθεί. Σκέφτομαι συχνά πως τη νύχτα της 4ης Ιουλίου του 2004 η Ελλάδα ζούσε την υπέρτατη ηδονή του απραγματοποίητου που συμβαίνει, του αδύνατου που γίνεται δυνατό, του απλησίαστου που παίρνει σάρκα και οστά. Ηταν το τελευταίο κομμάτι ενός παζλ που άρχισε κοντά δύο χρόνια πριν. Με δύο ήττες στην αρχή. Με κάποιες νίκες μετά, που δεν τις υπολόγιζε ο κόσμος. Ωσπου ένα χρόνο πριν τα τελικά, ήρθαν εκείνες οι κολλητές επιτυχίες. Με το σήμα κατατεθέν για σκορ, 1-0. Σαραγόσα, Αθήνα, Ερεβάν και πάλι Αθήνα, στη Λεωφόρο. Νιώθαμε τυχεροί που μία μεγάλη φουρνιά παικτών δεν θα έφευγε από τα γήπεδα χωρίς να έχει αξιωθεί να πάει σε μεγάλη διοργάνωση.
Πλησιάζοντας τα τελικά, με το που είχαμε σηκώσει λίγο τη μυτούλα, πάμε στην Ολλανδία και τρώμε τη σφαλιάρα μας. Τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο. Μας έκανε καλό. Επεσαν οι τόνοι. Η ομάδα έφυγε για την Πορτογαλία, περνώντας για προετοιμασία από την Ελβετία. Οποιοι ζούσαν κοντά στην αποστολή έλεγαν πως ήμασταν έτοιμοι για κάτι καλό.
Τελευταίο άρθρο πριν την πρεμιέρα, στις 12-6-2004 φροντίζω να οριοθετήσω τι εννοούσα εγώ ως επιτυχία.
«Σε έξι ματς στο παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις έχουμε 1-14 γκολ και μία ισοπαλία. Αρα δύο γκολ και μία νίκη είναι ο πήχης». Πρεμιέρα στο Πόρτο, που είχαν στηθεί χοροί. Ενα πρωινό με λίγο αεράκι και εκείνη την αύρα που φέρνει ο Ατλαντικός Ωκεανός. Στην προβλήτα της Ριμπέιρα, οι Πορτογάλοι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν. Ηταν η μέρα που περίμεναν χρόνια.
Η αίσθηση ήταν πως μία τέτοια μέρα τους ανήκε και θα ήταν δική τους. Ομολογώ πως αν έπαιζαν με οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχα παρασυρθεί και εγώ σε αυτό το ντελίριο.
Οταν η ομάδα βγήκε στο χορτάρι με τον Ζαγοράκη πρώτο, η μνήμη μου γύρισε σχεδόν δώδεκα χρόνια πίσω. Το 1993 στο Λουξεμβούργο όταν η Εθνική Ανδρών του Παναγούλια κέρδιζε 3-1 σε ένα αδιάφορο ματς, αφού ήδη είχαμε προκριθεί στο Μουντιάλ. Η πτήση της επιστροφής είχε τέσσερις ώρες καθυστέρηση. Σε μία γωνία στο αεροδρόμιο μιλούσα με τον Θοδωρή που τότε ήταν στις Ελπίδες. «Πρέπει να είναι ωραίο να περιμένεις πότε θα πας Μουντιάλ» μου έλεγε κοιτώντας μία παρέα των Ανδρών, που χαβαλέδιαζε. «Και εσύ θα πας» του λέω. «Πότε; Σε αυτό αποκλείεται, έχουν άλλη σειρά» ήταν τα λόγια του. «Θα έρθει και εσένα η ώρα σου» του είχα απαντήσει. «Μη βιάζεσαι».
Τη στιγμή του Εθνικού Υμνου έπιασα τον εαυτό μου να συγκινείται! «Τα έχουμε δει όλα» μου είπε κάποιος συνάδελφος που καθόταν πιο πλάι. Πού να ξέραμε τι θα ζούσαμε τις επόμενες 25 μέρες!
Το ματς ξεκίνησε. Ο Καραγκούνης δικαίωσε το... όνειρο του Χελάκη (ο οποίος επέμενε από την παραμονή πως θα σκοράρει η Τυπάρα) και μετά πήραμε και το πέναλτι με τον Γιούρκα. Ο Μπασινάς έστειλε τον Ρικάρντο από την άλλη. Είδα τους Πορτογάλους να κλαίνε. Αισθάνθηκα άσχημα με την παιδική φατσούλα που ξέσπαγε σε λυγμούς μόλις δέκα μέτρα πιο δίπλα μας στην εξέδρα. Τους είχαμε χαλάσει το πάρτι.
Επιστρέφοντας με τον Αλέξη Σπυρόπουλο στο ξενοδοχείο, το Πόρτο ήταν μία έρημη πόλη! Αδειοι δρόμοι χωρίς χορούς και τραγούδια. Πλην της Ριμπέιρα στο κέντρο. Εκεί οι Ελληνες είχαν στήσει χορό. Εκείνο το βράδυ αν οι παίκτες έμπαιναν σε ένα αεροπλάνο και γύριζαν στη χώρα, θα ήταν ήρωες έτσι κι αλλιώς. Φυσικά έμειναν εκεί. Και τη συνέχεια θα τη μαθαίνουν οι επόμενες γενιές σαν παραμύθι.
Με την Ισπανία, στην έδρα της Μποαβίστα βρήκαμε το γκολ από την εκπληκτική πάσα, σχεδόν 30 μέτρων του Τσιάρτα και το σουτ του Χαριστέα. Με τη Ρωσία στο Αλγκάρβε παραλίγο να πάθουμε το κάζο του αιώνα, πριν μας γλιτώσει ο Βρύζας. Στα νοκ άουτ η Γαλλία μας περίμενε, αλλά ο Χαριστέας βρέθηκε στην άκρη της σέντρας που έβγαλε (μετά από την απίθανη ντρίμπλα στον Λιζαραζού) ο Ζαγοράκης. Μόλις σφύριξε ο Φρισκ τη λήξη, βούρκωσα. Ηταν μία περίεργη αίσθηση.
Εμοιαζε παράλογο, αλλά πια πίστευα πως θα πάρουμε το Κύπελλο. Πίσω στο Πόρτο για τον ημιτελικό, με την καλύτερη ομάδα του τουρνουά, την Τσέχία. Την ώρα που ο Δέλλας έβρισκε την μπάλα με το κεφάλι, βγάζοντας εκατομμύρια ανθρώπων στους δρόμους, ήμασταν πια σε άλλη διάσταση. Η Ελλάδα στον τελικό!
Την 4η Ιουλίου στην «πρωτεύουσα της Ελλάδας», όπως έλεγε στις περιγραφές ο Χελάκης, για τη Λισσαβώνα, η αισιοδοξία ξεχείλιζε από τα λόγια όλων μας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά δεν νομίζω πως υπήρχε άνθρωπος που έλεγε πως φοβάται το ματς. Οι Πορτογάλοι μας περιμεναν για τη ρεβάνς. Μία φορά τους κάναμε την πλάκα, τώρα ήταν η σειρά τους. Ετσι νόμιζαν. Και το έλεγαν. Το ματς δεν θα μπει ποτέ στο πάνθεον των ωραιότερων τελικών, αλλά -μεταξύ μας- ποιος ενδιαφέρεται; Για εμάς θα παραμένει αξέχαστος γιατί και στο ποδόσφαιρο ισχύει ό,τι και για την ομορφιά: είναι απόλυτα υποκειμενικό ζήτημα.
Το γκολ του Χαριστέα μας απογείωσε. Την ώρα της απονομής τρίβαμε τα μάτια μας και τσιμπιόμασταν μήπως και δεν γινόταν πραγματικά αυτό που βλέπαμε. Στη μικτή ζώνη, λίγο αργότερα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μου έδινε να κρατήσω το Κύπελλο. Ηταν η απάντηση στη ρητορική ερώτηση αν η λογική ξεπερνά ποτέ τα όνειρα! Σε αυτή τη ζωή παίζουμε απευθείας το έργο και δεν υπάρχει χρόνος για πρόβες. Το έργο που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία κράτησε για σχεδόν ένα μήνα. Με κάθε ευκαιρία θα λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που έκαναν πραγματικότητα ακόμη και την πιο καλπάζουσα φαντασία.
ΠΗΓΗ: Sportday

Παρών και ο Μπαρνς!!

Κοντά στην αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Άγγλος Ζιλς Μπαρνς, που πρόκειται να δοκιμαστεί από τον Γιώργο Δώνη.
Παρών και ο Μπαρνς
Ο Μπαρνς ταξίδεψε από το Μπέρμιγχαμ στην Ολλανδία και έφτασε στο προπονητικό κέντρο είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της προπόνησης. Τον Άγγλο ποδοσφαιριστή υποδέχθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης και μετά το καλωσόρισμα είχαν μία σύντομη συνομιλία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπαρνς.
Ο 23χρονος μέσος, που πέρσι αγωνίστηκε στην Ντονκάστερ από αύριο θα μπει στο πρόγραμμα της προετοιμασίας με στόχο να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι αξίζει να παίξει στην ομάδα.
Πηγή: paok24.com

«Back To Europe Or NBA?!?»

Ο Τζόι Ντόρσεϊ δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό ή θα περιμένει κάποια ομάδα του ΝΒΑ. Ο 29χρονος σέντερ μοιράστηκε τον προβληματισμό του στο Facebook και έγινε χαμός!
«Back To Europe Or NBA?!?»
Συγκεκριμένα ο Αμερικανός σέντερ έγραψε στο facebook «Back To Europe Or NBA?!?» δηλαδή «Επιστροφή στην Ευρώπη ή ΝΒΑ;» και μάλιστα τον προβληματισμό του τον συνόδευσε με μια φωτογραφία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού που λέει «Stay here Joey!». Το τι ακολούθησε στα σχόλια δεν περιγράφεται με τους φίλους των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος να του ζητάνε να μείνει στον Ολυμπιακό και να μην προτιμήσει το ΝΒΑ.
Πηγή: gazzetta.gr

Aπλά, γιατί είσαι Φέντερερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ρότζερ Φέντερερ φόρεσε και πάλι το στέμμα του, νίκησε 3-1 σετ τον Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε για 7η φορά στην καριέρα του το τουρνουά Wimbledon! Στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα τρόπαια σε Grand Slam, έχοντας 17 πλέον!
Aπλά, γιατί είσαι Φέντερερ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο κεντρικό κορτ βρέθηκαν κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό των ανδρών, ανάμεσά τους ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Κέιτ Μίντλεντον και η αδελφή της Πίπα. Άλλωστε, δεν είναι μικρό πράγμα το να διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο Βρετανός έπειτα από 74 ολόκληρα χρόνια.
Όπως φάνηκε όμως ο Ελβετός είχε μεγαλύτερο κίνητρο, παρότι το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και τα λάθη του έδωσαν την ευκαιρία στον δυναμικό Άντι Μάρεϊ να πάρει το προβάδισμα διεκδικώντας με αξιώσεις τη νίκη. Όλα αυτά μέχρι το δεύτερο σετ, οπόταν και ξεκίνησαν οι… μηχανές του Φέντερερ να δουλεύουν στο φουλ!
Με 4-6, 5-7, 6-3, 6-4 ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών έγραψε ιστορία, ανεβαίνοντας ξανά στο θρόνο του.



πηγή: sportdog.gr

"Κολλάει" του Λεονάρντο...!!

Οι Κορεάτες δεν ανεβαίνουν από τις 150.000 ευρώ (με προοπτική να δώσουν τον Γενάρη 1 εκατ. ευρώ) η ΑΕΚ κρατά στέρεα στάση και το θέμα της πώλησης του Λεονάρντο για την ώρα μπαίνει στον "πάγο"...
"Κολλάει" του Λεονάρντο...
Οι Κορεάτες αρνήθηκαν να δώσουν τώρα 500.000 ευρώ και άλλες 500.000 ευρώ τον Γενάρη για τον "Λεό" όπως τους πρότεινε η ΑΕΚ, επιμένοντας στην αρχική τους προσφορά που ήταν καταβολή τώρα 150.000 ευρώ ως ενοίκιο και 1 εκατ. ευρώ ως ρήτρα αγοράς σε περίπτωση που ικανοποιήσει και αποφασιστεί η απόκτησή του στα μέσα της σεζόν.
Η διοίκηση κρατά στέρεα στάση στο θέμα και απαιτεί περισσότερα λεφτά τώρα, καθώς τα έχει άμεση ανάγκη. Έτσι λοιπόν το θέμα δείχνει να "παγώνει". Στην ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν κανέναν παίκτη και πως κριτήριο αποτελεί ο όρος να πληρωθούν άμεσα και μετρητά από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τους παίκτες της - όπως συνέβη με τον Κλωναρίδη, δηλαδή, και θα συμβεί και με τον Μάκο, όταν κι εφόσον κλείσει οριστικά στη Μόναχο 1860.
Πηγή: aek365.com

Μισθό στα 450 ευρώ ζητά η Τρόικα!!

Να πέσει ο κατώτατος μισθός στα 450 ευρώ ζητά η Τρόικα που θα συνεχίσει τους ελέγχους σε υπουργεία και οργανισμούς τη Δευτέρα (9/7).
Μισθό στα 450 ευρώ ζητά η Τρόικα
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα»το πλέον ακανθώδες ζήτημα ειναι ο επανακαθορισμός του ρόλου της Εθνικής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας καθώς σύμφωνα με το μνημόνιο 2 , πρέπει να αποφασιστεί πώς θα καθορίζεται στο εξής ο κατώτατος μισθός.
Οι τροϊκανοί έχουν ξεκαθαρίσει από προηγούμενη επίσκεψή τους ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να συρρικνωθεί στα 450 ευρώ και η πιθανότερη εκδοχή είναι να καθορίζεται από την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση έπειτα απο διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

Πρώτος και καλύτερος ο Βαζαίος!!

Το καλύτερο το κράταγε για το τέλος! Ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης εφήβων-νεανίδων στην Αμβέρσα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί στα 100μ πεταλούδας.
Πρώτος και καλύτερος ο Βαζαίος!
Μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ μικτή ατομικής ο 19χρονος κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση και με χρόνο 53.43 που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο φινάλε της διοργάνωσης.
Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Πολωνός Μίχαλ Πόπραβα (53.48) και στην τρίτη ο Ισπανός 'Αλμπερτ Πούιγκ Γκάριτς (53.77).
Μετά τη νέα επιτυχία του Βαζαίου η Ελλάδα μετράει 43 μετάλλια σε Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων (11 χρυσά, 9 αργυρά και 23 χάλκινα).
Πηγή: gazzetta.gr

Εποχή Μπαρτζώκα!!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι κι επίσημα από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ερυθρόλευκη ΚΑΕ. "Τιμή και ευθύνη μου", δήλωσε ο 47χρονος κόουτς...
Εποχή Μπαρτζώκα!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον προπονητή Γιωργο Μπαρτζωκα. Ο Ελληνας τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δυο χρόνια.
«Τιμή και ευθύνη»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού στο Olympiacosbc.gr: « Είναι τιμή να εκπροσωπείς ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και νιώθω περήφανος γι' αυτό. Πρόκειται άλλωστε για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Το να την καθοδηγείς αγωνιστικά δεν αποτελεί μόνο τιμή αλλά και ευθύνη. Απαιτείται εργατικότητα, μεθοδικότητα και κυρίως αφοσίωση στο σύλλογο και σ' όλα όσα αυτός πρεσβεύει. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλους που με επέλεξαν να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κι άλλα σπουδαία πράγματα».

Προς Μόναχο ο Μάκος!!

Η επίσημη πρόταση που περίμεναν στην ΑΕΚ από τη Μόναχο 1860 για τον Γρηγόρη Μάκο ήρθε. Τις τελευταίες ώρες η διοίκηση της Ένωσης βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους Γερμανούς προκειμένου να έρθουν σε τελική συμφωνία και την οριστικοποίηση της μεταγραφής
Προς Μόναχο ο Μάκος
Το ποσό που θα λάβει η ΑΕΚ, εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά όπως συμβαίνει για την ώρα, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο είναι δεδομένο πως τα χρήματα θα μπουν μετρητά και άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ, από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η μεταγραφή - όπως συνέβη και στην περίπτωση Κλωναρίδη, δηλαδή.
Ο Μάκος πάντως αύριο το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να είναι στα Σπάτα στην "πρώτη" προπόνηση της ΑΕΚ. Όχι όμως για να προπονηθεί, αλλά για να μιλήσει από κοντά με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τον προπονητή. Ήδη έχει γίνει μία κουβέντα μαζί τους και έχει συμφωνηθεί να πάρει μία άδεια, εξαιτίας της συμμετοχής του στο Euro, ως τις 18 Ιουλίου το αργότερο.
Μία άδεια πάντως που όλα δείχνουν πως δεν θα τεθεί σε ισχύ, καθώς ο Μάκος (όπως όλα συνηγορούν) θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ. Περιμένει και αυτός τις τελικές διαπραγματεύσεις της Ένωσης με τη Μόναχο 1860 και έπειτα μία ειδοποίηση από τους Γερμανούς προκειμένου να μεταβεί στο Μόναχο και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Δεν αποκλείεται το όλο θέμα να τελειώσει τα επόμενα 24ώρα.
Πηγή: aek365.gr

Στον Γκιγκς το περιβραχιόνιο!!

Στον Ράιαν Γκιγκς δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας ποδοσφαίρου της Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στον Γκιγκς το περιβραχιόνιο
Ο 39χρονος άσος είναι ένας από τους τρεις... υπερήλικες ποδοσφαιριστές των «οικοδεσποτων», μαζί με τον Γκρεγκ Μπέλαμι της Λίβερπουλ και τον Μίκα Ρίτσαρντς της Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ. οι υπόλοιποι 15 της αποστολής είναι κάτω των 23 ετών). Ο Ουαλός ακραίος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει 12 τίτλους Πρέμιερ Λιγκ, 5 κύπελλα Αγγλίας και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης με την εθνική ομάδα.
H Ολυμπιακή Ομάδα της Βρετανίας θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στις 26 Ιουλίου με τη Σενεγάλη στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ στις 29 του ίδιου μήνα θα αντιμετωπίσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Γουέμπλεϊ και την 1η Αυγούστου την Ουρουγουάη στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ.

πηγή: sportdog.gr

Μόνο... 118 έβαλες;;

Στις αρχές Απριλίου ο Μοχάμαντ Ελ-Ακαρί της Μουταχέντ του Λιβάνου σκόραρε 113 πόντους. Σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα ο Ρώσος Αλεκσάντερ Πούσκιν τον ξεπέρασε κατά 5 πόντους (118π.)!
Μόνο... 118 έβαλες;;
Ο 25χρονος παίκτης της Γεωπονικής Σχολής της Σαμάρα και μέλος της δεύτερης επαγγελματικής ομάδος της πόλης (Σαμάρα 2) ήταν ασταμάτητος απέναντι στην αντίστοιχη Σχολή του Καζάν (138-101, 8/7) κι οδήγησε την ομάδα του στην 3η θέση της Πανεπιστημιάδας της Ρωσίας, σκοράροντας... 118 πόντους!
Όπως αποδεικνύει και το φύλλο αγώνος, η στατιστική του έγραψε 27/38 δίποντα, 16/44 τρίποντα και 16/20 βολές σε 40:00.
Πηγή: gazzetta.gr

Θάνατος 17χρονου παίκτη στην Βραζιλία!

Ο Βραζιλιάνος Αρζούνα Λουίζ Βενούτο Ράμος, ο οποίος είχε κερδίσει το προσωνύμιο «Πελέ» άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο κατά τη διάρκεια αγώνα της ομάδας του, Σάο Μπερνάρντο.
Θάνατος 17χρονου παίκτη στην Βραζιλία!
Το θλιβερό γεγονός έλαβε χώρα στο πρωτάθλημα Paulista κάτω των 17 ετών, με τον άτυχο ποδοσφαιριστή να μεταφέρεται εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου έχασε τη μάχη με τη ζωή εξαιτίας καρδιακής προσβολής.
H ομάδα του Ράμος αντιμετώπιζε την Πορτουγκέζα Σαντίστα και για το πρωτάθλημα Paulista κάτω των 17 ετών και κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ο Ράμος έπεσε στο χορτάρι.
Πηγή: soccerplus.gr

Οι "πλανητάρχες" του ποδοσφαίρου!!

Με τη βοήθεια του «bleacherreport» ακτινογραφούμε τους πέντε πολυτιμότερους παίκτες, που κυριαρχούν στις μέρες μας, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Οι "πλανητάρχες" του ποδοσφαίρου
5. Αντρές Ινιέστα
Θεωρείται ένας από τους πλέον εγκεφαλικούς παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γέννημα θρέμμα Καταλανός, ήταν το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Μπαρτσελόνα, πολύ πριν γίνει σούπερ σταρ. Η αλήθεια είναι πως η αξία του από το διεθνές, ποδοσφαιρικό σταρ σύστεμ, άργησε να έρθει, καθώς στο ξεκίνημα της καριέρας του, επικρατούσε η άποψη «που πάει η Μπατσα με τους άγνωστους, Ινιέστα, Τσάβι κλπ». Πολυθεσίτης μέσα στο γήπεδο, ξεκίνησε σαν χαφ, αλλά τελευταία παίζει ως αριστερός επιθετικός, στο 4-3-3 της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας.
Παρά το γεγονός πως έχει σκοράρει μόλις 41 γκολ στις 408 εμφανίσεις του με τη Μπαρτσελόνα, τα γκολ του είναι πάντα καθοριστικά. Πχ το 2009 με δικό του τέρμα, χάρισε στη Μπάρτσα, την πρόκριση στον τελικό του Champions League στον ημιτελικό με την Τσέλσι, και το 2010, έβαλε το γκολ, που ανακήρυξε την Ισπανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια, στον τελικό του Μουντιάλ.
Ο Ινιέστα στα 28 του έχει το περιθώριο να πρωταγωνιστήσει για αρκετά ακόμα χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το κάνει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας.
4. Ράνταμελ Φαλκάο
Η Κολομβία δεν είναι πλέον υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Φαλκάο είναι σημείο αναφοράς.
Ο 26χρονος επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια μηχανή παραγωγής γκολ και το όνομα του, είναι πλέον, άρρηκτα συνδεδεμένο με το Europa League, καθώς το έχει κατακτήσει δυο σερί φορές, με τις Πόρτο και Ατλέτικο.
Το 2009, το δαιμόνιο τμήμα σκάουτινγκ των «Δράκων», ξόδεψε μόλις 4 εκ. ευρώ, για να τον αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ, και δικαιώθηκε με τη μία, καθώς ο Φαλκάο την πρώτη του σεζόν, πέτυχε 34 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε το Europa League και η Πόρτο έβαλε πέρσι, τέτοια εποχή, περίπου 40 εκ. ευρώ στα ταμεία της, καθώς τον πούλησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Με τους «ροχιμπλάνκος» έβαλε 33 γκολ σε 42 εμφανίσεις, κατέκτησε και πάλι το Europa League, και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να δώσει 50 εκ. ευρώ στους Μαδριλένους για να τον αποκτήσει.
3. Νεϊμάρ
Εδώ και μια, περίπου, διετία, θεωρείται το «next big thing» του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Τζούνιορ ή σκέτο Νεϊμάρ, έχει ήδη πετύχει 9 γκολ στις 18 εμφανίσεις του με τη «σελεσάο», και 100 γκολ με τη Σάντος, μέσα σε τέσσερις σεζόν. Και είναι μόλις 20 ετών.
Πέρσι τον Αύγουστο σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάντος, έως το 2014, απορρίπτοντας την πρόταση ύψους 60 εκ. ευρώ, που είχε καταθέσει η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του.
Παρόλα αυτά είναι ο 7ος πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, σύμφωνα με το «France Football» και τα... στοιχήματα που παίζουν είναι, σε πόσα χρόνια, θα βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας. Λίαν συντόμως, αν και στη Ρεάλ προβληματιζόντουσαν για τα περίεργα κουρέματά του.
Καθένας με τις ιδιοτροπίες του...
2. Κριστιάνο Ρονάλντο
Μπορεί να έχει φανατικές αντιπάθειες, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δικαιωματικά έχει θέση στη λίστα. Το καλοκαίρι του 2003 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε ένα φιλικό με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με τη λήξη της αναμέτρησης, οι παίκτες είπαν στον Σερ Άλεξ Φέργκουσον, «πάνε πάρε αυτόν τον... περίεργο, πιτσιρίκο, Πορτογάλο, θ' αφήσει εποχή».
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Η μεταγραφή του, από τους «Κόκκινους Διαβόλους» στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2009, κόστισε 94 εκ. ευρώ, ποσό ρεκόρ, που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ η ικανότητά του, στα φάουλ, αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο.
Αυτή τη στιγμή η αξία του υπολογίζεται στα 100 εκ. ευρώ, οπότε δύσκολα θα κάνει μεταγραφή στο άμεσο μέλλον. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να κατακτήσει κι άλλα τρόπαια, ωστόσο, ο κρυφός του στόχος, μια μεγάλη επιτυχία με την Εθνική Πορτογαλίας, δύσκολα θα εκπληρωθεί.
1. Μέσι
Τι μπορεί να γράψει κανείς για τον «La Pulga» που δεν έχει ήδη ειπωθεί; Στα 25 του έχει ήδη ανακηρυχτεί τρεις φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, έχει κατακτήσει ισάριθμα Champions League με τη Μπαρτσελόνα, και είναι αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής. Όσοι έχουν να του καταλογίσουν κάτι, αφορά τις εμφανίσεις του με το εθνόσημο, που σίγουρα δεν είναι εφάμιλλες, με τις μεγαλοπρεπείς «παραστάσεις» που έχει δώσει, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Δύσκολα θα φύγει από το «Καμπ Νόου», εκτός αν κάποιος Σεΐχης, ιδιοκτήτης ομάδας, αποτρελαθεί, και δώσει 200 εκ. ευρώ στους Καταλανούς, για να τον αποκτήσει.
Κι όμως υπήρξε ομάδα που απέρριψε τον Μέσι.
Οι Γλάσκοου Ρέιντζερς τον είχαν δοκιμάσει πριν πάει στη Βαρκελώνη και τον προέτρεψαν να ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός από το ποδόσφαιρο, επειδή «ο σωματότυπός του δεν κάνει για το άθλημα».
Είναι τυχαίο το γεγονός πως η ιστορική ομάδα της Σκωτίας, υποβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες, στην Division Three;
Πηγή: thesporters.com

Ο "Άγιαξ" γιορτάζει!

Μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες της Ελλάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα, σήμερα (8/7) γιορτάζει, καθώς ο "Άγιαξ της Ηπείρου" συμπληρώνει 46 χρόνια ζωής!
Ο "Άγιαξ" γιορτάζει!
Τα 46 χρόνια ζωής γιορτάζει σήμερα η ομάδα του ΠΑΣ, καθώς σαν σήμερα στις 8 Ιουλίου 1966, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με την υπ’ αριθμόν 366/1966 απόφασή του έδινε έγκριση για την ίδρυση ενός νέου σωματείου, του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο ιστορικός σύλλογος προέρχεται από την συγχώνευση τριών τοπικών συλλόγων, του Ατρόμητου, του Αβέρωφ και του Ολυμπιακού Ιωαννίνων. Μέχρι τότε, οι τρεις αυτές ομάδες δεν είχαν καταφέρει να διακριθούν καθώς είχαν φτάσει μέχρι την Β’ Εθνική, όπου δεν κατάφεραν ποτέ να πρωταγωνιστήσουν.
Έτσι, αποφασίστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αρχικά ο Ατρόμητος με τον Ολυμπιακό το 1962 δημιουργώντας τον Α.Ο.Ι. και 4 χρόνια αργότερα ήρθε και η συγχώνευση με τον Αβέρωφ που "γέννησε" τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Αρχικά, ο νέος σύλλογος ήταν να ονομαστεί «Δωδώνη», από την αρχαία Δωδώνη που υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Όμως κάποιες διαφωνίες ανάγκασαν να γίνει εκ νέου αναζήτηση ονόματος. Μετά από αρκετές προτάσεις που απερρίφθησαν, ο δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ, που ήταν μέλος στη διοίκηση του Ατρόμητου έριξε την ιδέα να ονομαστεί η νέα ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα (Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος – Γιάννινα).
Ο Ναθαναήλ ήταν αυτός που ανέλαβε τα διαδικαστικά και στις 8 Ιουλίου 1966 εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 366/8-7-1966 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού και τη μετονομασία του Α.Ο.Ι σε ΠΑΣ Γιάννινα. Η απόφαση αυτή καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου στις 2 Αυγούστου 1966 με αριθμό μητρώου 929/2-8-1966 και το σωματείο έφερε την ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».
Το έμβλημα του ΠΑΣ
Για σήμα της ομάδας επιλέχτηκε μέσα σε έναν θυρεό να απεικονίζει τη μια όψη του νομίσματος της αρχαίας Ηπείρου, που στη μια όψη απεικόνιζε το κεφάλι του Δωδωναίου Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. Στην πίσω όψη του νομίσματος ήταν ο ταύρος με την επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ.
Το πρώτο επίσημο ματς
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε για το θεσμό του κυπέλλου στις 2 Οκτωβρίου 1966 με την Πίνδο Κόνιτσας. Ο νεοσύστατος τότε ΠΑΣ επικράτησε με 4-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Τσιούρης (10’), Τσουρλίδας (50’), Οικονομίδης (55’), Καναρινής (62’).

Η έξυπνη ατάκα του φιλικού Δώνη!!

Η ...διαφορετική προσέγγιση του Δώνη, οι τερματοφύλακες με τα μπαλάκια του τένις και οι ...προνομιούχοι Λάζαρ, Γκαρσία.

Η έξυπνη ατάκα του φιλικού Δώνη
Ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ φιλοξενούνται στον αθλητικό Τύπο την Κυριακή (8/7). Πάρτε μια γεύση...
*Σε μονόκλινο έως τώρα οι Γκαρσία και Λάζαρ που είναι... προνομιούχοι. Στην ίδια κατηγορία θα ανήκει και ο Σαλπιγγίδης, ενώ από εκεί και πέρα, το ίδιο δωμάτιο μοιράζονται οι Λίνο και 'Ετο, Γλύκος και Παπάζογλου, Γεωργιάδης και Στάμου, Γιάννου και Κατσικάς, Αθανασιάδης και Γιακουμής, Ρομπέρ και Κάτσε και ο Κρέσιτς με τον Μελισσά. Τα ζευγάρια των μικρών είναι τα εξής: Κίτσιου-Πέλκας, Παναγιωτούδης-Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης-Καραντασιάδης, Κωνσταντινίδης-Τζανδάρης και Αποστολόπουλος- Ιντζίδης.
*Πρωτοποριακή σκέψη αλλά ενδιαφέρουσα. Στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων, χρησιμοποιήθηκαν μπαλάκια του τένις. Αυτό για βελτίωση της τεχνικής και των τεσσάρων πορτιέρο του "Δικεφάλου" που είναι στην προπόνηση.
*Φιλικός με τους παίκτες, όχι όμως φίλος ο Γιώργος Δώνης.... Εχει την δική του προσέγγιση και αυτή διαφέρει σε σχέση με Δερμιτζάκη, Χάβο και Μπόλονι. Μπορεί να τα... χώνει, όταν χρειάζεται, έχει όμως και πολύ χιούμορ. Ακόμη δείχνει ανοιχτός σε κάθε πρόταση και κουβέντα που του έγινε, κάτι που δεν γινόταν με τον Ρουμάνο κόουτς. Επίσης μοιράζει και "έξυπνες" ατάκες, εκτός από παρατηρήσεις και μπράβο. "Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πόδια, είναι και μυαλό", τόνισε το Σάββατο στους παίκτες του ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου.
*Ο Γιώργος Γεωργιάδης ανέφερε στην παρουσίαση του Μπονγκανί Κουμαλό πως "ήταν η πρώτη μας επιλογή για την άμυνα", με τον Γιώργο Δώνη να πιστεύει αρκετά στον παίκτη. Το Σάββατο είχε την πρώτη κστ' ιδίαν συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν. "Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Ό,τι δεν καταλαβαίνεις θα με ρωτάς. Μη διστάζεις καθόλου...", του είπε.
*"Μάχη" τένις το Σάββατο... Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ήταν ζευγάρι με τον γυμναστή Γρηγόρη Γεωργίτσα και η άλλη ομάδα αποτελούνταν από τον Μάκη Αγγελίνα και τον σκάουτερ, Αντώνη Λεμονάκη. Νικήτρια ομάδα ήταν τελικά αυτή του Δώνη. "Δέχομαι συγχαρητήρια", είπε ο προπονητής του "Δικεφάλου".
Πηγή: olapaok.gr

Ομοσπονδιακοί σε κρίση πανικού!!

Είναι προφανές ότι κάτι τρέχει με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές σε μπάσκετ, βόλεϊ. Ας αρχίσουμε από τη σοβαρή εθνική, αυτή του μπάσκετ. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Ομοσπονδιακοί σε κρίση πανικού!
Διάβαζα κατάπληκτος τις δηλώσεις του Ηλία Ζούρου μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Νιγηρία. Μας είπε ότι χάσαμε γιατί οι άλλοι έπαιζαν πάλη κι εμείς μπάσκετ. Εξήγησε ότι δεν μας άφηναν να παίζουμε πικ-εντ-ρολ γιατί έριχναν ξύλο. Άναυδος διάβασα και την χθεσινή ''απολογία'' του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Δήλωσε ορθά-κοφτά ότι δεν έκανε κανένα λάθος στο στήσιμο του παιχνιδιού και θα έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα αν ξαναπαιζόταν ο αγώνας. Ξεκαθάρισε ότι περίμενε περισσότερα από τους έμπειρους παίκτες στις χαμένες βολές, στα χαμένα ριμπάουντ και στην αποτελεσματικότητα.
Μας ενημέρωσε ότι όλοι θαύμασαν το μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα. Ε λοιπόν κόουτς εγώ δεν το θαύμασα. Τρόμαξα, διότι η ομάδα έπαιξε (αυτό που αρέσει σ' εσάς του εκσυγχρονιστές να λέτε) γοητευτικό μπάσκετ είτε σε φιλικές αναμετρήσεις (''όταν νικάς στα φιλικά και χαίρεσαι, είναι σα να ερεθίζεσαι πιάνοντας τον κώλο της αδελφής σου'') είτε με αντιπάλους άμπαλους (Ιορδανία) ή τρελούς (Π.Ρίκο). Στα δύσκολα το ''ωραίο μπάσκετ'' σας μας άφησε στην απ' έξω. Είτε σας αρέσει είτε όχι όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Ο Ηλίας Ζούρος αποφάσισε ,λοιπόν, να τα βάλει και με τους παίκτες. Κυρίως έστρεψε τα βέλη του στον Βουγιούκα, για τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι προσποιπηθηκε τραυματισμό, αλλά και υγιής να ήταν πάλι δεν θα τον έπαιρνε. Επομένως ο άνθρωπος ή μας κάνει πλάκα ή τα έχει χαμένα. Επειδή λοιπόν εγώ πιστεύω ότι ο Ζούρος είναι σπουδαίος προπονητής, εντοπίζω τα αίτια της άθλιας καθοδήγησης και των ανεκδιήγητων δηλώσεων στο γνωστό άγχος, την αδικαιολόγητη ανασφάλεια και το ''μπούκωμα'' που εκ φύσεως έχει.
Αγάπα τον φίλο σου με τα μειονεκτήματά του, αλλά να του πεις τουλάχιστον να μην ανοίγει το στοματάκι του, γιατί αφενός εκτίθεται, αφετέρου μας σπάει τα νεύρα. Φυσικά, τί να πει ο έρημος όταν σ' ένα βράδυ ενδεχομένως έχασε δυο δουλειές, στην Εθνική και στον Ολυμπιακό. Χαμός στο facebook και στο twitter με αναρτήσεις τύπου: «Όχι αυτόν», «μην τον πάρεις» και λοιπά γραφικά. Και λέω γραφικά διότι ο προπονητής Ζούρος είναι θαυμάσιος. Ο άνθρωπος Ζούρος είναι ολίγον προβληματικός, μεταφέροντας όλη του την «κιτρινίλα» σε όλη την ομάδα.
Κάτι παρόμοιο (ως προς τις δηλώσεις) ισχύει και στην περίπτωση της ανύπαρκτης εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, η οποία τον Σεπτέμβριο θα παίξει στα προκριματικά του Eurovolley. Ο Λεώνης βλέπει αυτό που φωνάζω δυο χρόνια, ότι δηλαδή αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία ύπαρξης του αθλήματος στη χώρα, κι άρχισε τα παρακαλετά στους παίκτες. Σε αυτούς δηλαδή που άφησαν (ΕΟΠΕ και προπονητές) να απόσχουν με συνέπεια από τις επίσημες υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας από το 2010 με εναλλαγές στο απουσιολόγιο. Ενώ λοιπόν μέχρι πριν ένα μήνα άφηνε τον Τζούριτς να κάνει τον ζογκλέρ σε περιοδεύοντα θίασο κάποιου αραβικού πρωταθλήματος, ενώ στην προετοιμασία της Ευρωλίγκας αγνοούσε τα προβλήματα τραυματισμών βασικών του παικτών (γιατί ποτέ δε σήκωσε το ρημάδι το τηλέφωνο για να μάθει), ενώ ακόμα και σήμερα έχει καλέσει παίκτες που ΔΕΝ θα πάνε στην Πορταριά για διάφορους λόγους, πετάει το μπαλάκι στους αθλητές. Τους λέει δηλαδή «ελάτε να μας σώσετε», χωρίς όμως να τους έχει εξηγήσει τί ακριβώς εννοεί. Διάβασα στην Goal News συνέντευξη του Λεώνη στον Κώστα Ασημακόπουλο, όπου ο προπονητής λέει στον δημοσιογράφο πως δεν ξέρει ότι ο Φράγκος δεν θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας, γιατί είναι τραυματίας.
Δηλαδή το γνωρίζει ο δημοσιογράφος, αλλά ο προπονητής το αγνοεί. Αλέκο, ο Φράγκος δεν θα έρθει στην Πορταριά. Ο Φιλίπποφ μόλις προχθές έβγαλε την μπότα και το ένα του πόδι είναι πιο λεπτό κι απ το δικό μου (ή μήπως το αγνοείς και αυτό). Αρά και να έρθει πώς θα βοηθήσει; Γιατί τον κάλεσες; Υπάρχει κι ένας ακόμα που δεν μπορεί αν και θέλει. Ίσως υπάρχουν κι άλλοι που δεν θέλουν. Δική σας ευθύνη είναι αυτό το χάος. Είστε μακρυά από τους αθλητές και στο τέλος θα τους πετάξετε το μπαλάκι. Πότε; Όταν θα έχουμε αποκλειστεί. Μακάρι να τα καταφέρετε, αλλά ειλικρινά δεν βλέπω τον τρόπο. Γράφω τα πάντα δημοσίως (έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου), γιατί τα λέμε εδώ και 2 χρόνια ιδιωτικώς, αλλά προκοπή δε βλέπω.
Μέσα σ' όλα διαβάζω και τις μελέτες των Ομοσπονδιακών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο ένας μας λέει ότι ο αριθμός των ξένων μπορεί να είναι απεριόριστος γιατί συντελεί στην άνοδο της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και ο άλλος μας λέει φιλοσοφίες στηριζόμενος σε αριθμούς και φιλοσοφίες. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω σε βάθος τις προτάσεις Λεώνη και Δρίκου γιατί είναι προφανές ότι είναι γραμμένες στο πόδι. Δεν είχαν και χρόνο προετοιμασίες που λέει κι ο Δρίκος. Τόσα χρόνια μπάχαλου, θες πολλή προετοιμασία για να καταγράψεις τα κακώς κείμενα σύντροφε;
Είναι στιγμές που σκέφτομαι τί συμβαίνει και μελαγχολώ. Για την ακρίβεια βρίσκομαι σε απόγωνση, γιατί και οι τρεις είναι εξαιρετικοί προπονητές. Καλύτερα όμως να μασάνε παρά να μιλάνε...
Πηγή: pamesports.gr

Μαύρη είν’ η νύχτα στα παρκέ!!

Συνέπεσε ο αγώνας της Εθνικής με τη Νιγηρία με τα 66α γενέθλια του Σιλβέστερ Σταλόνε. Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Μαύρη είν’ η νύχτα στα παρκέ!
Αλλά δεν συνέπεσε κιόλας η κατάληξή του με το «happy end» στο «Rocky 2» και την ξεψυχισμένη, αλλά θριαμβευτική ατάκα που πρωταγωνιστή του έργου.
Ως συνήθως την πάω μακριά τη βαλίτσα, αλλά θα ήθελα ο Σπανούλης να βάλει το τρίποντο στη λήξη και να βαδίσει στα χνάρια του «Ιtalian Stallion», ο οποίος, μόλις έριξε νοκ άουτ τον Απόλλο Κριντ, φώναξε με όση δύναμη του απέμενε «Υο, Adrian, I did it»!
Πάσχει βεβαίως αυτή η αντιπαραβολή σε ένα σημείο, διότι ενώ η Αντριαν βρισκόταν στην εξέδρα και έβλεπε τον Ρόκι πρώτα να επιβιώνει και ύστερα να νικά, η (σύζυγος του Βασίλη) Ολυμπία είχε μείνει στην Αθήνα, αλλά όπως λένε και οι Αμερικανοί είναι κρίμα ν' αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάει μια όμορφη ιστορία
Η ιστορία της εθνικής ομάδας μπάσκετ είναι όντως όμορφη, αλλά σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν και μερικές άσχημες σελίδες που τεκμηριώνουν αυτό που έλεγε και ο Τόνι Κέρτις στην ταινία «Some like it hot»
«Well, nobody is perfect», το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει «κανείς δεν είναι τέλειος»!
Πέραν τούτου, η ήττα από τη Νιγηρία (με συνεπαγόμενο τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο με τις απροσδόκητες νίλες που έχει υποστεί η εθνική ομάδα και είτε της κόστισαν ακριβά είτε απέβησαν ανώδυνες, αλλά έμειναν σαν μαύρες σκιές στη φωτεινή διαδρομή της
Ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο και ανατρέχοντας στην τελευταία τριακονταετία, θυμήθηκα κάμποσες από δαύτες τις νίλες και (επειδή κάθε έγκλημα φέρει και τα ίχνη ενός δράστη) τους παίκτες που χάραξαν τον δρόμος τον οποίο προχθές βάδισε ο Αντε Ντακουντούρο!
6 Μαΐου 1980, Βεβέ (Ελβετία), προολυμπιακό τουρνουά: Σουηδία ?Ελλάδα (στο ντεμπούτο του Γκάλη και ανήμερα της γέννησης του Διαμαντίδη) 71-79 με θύτη τον Μπιλ Μαγκάριτι.
28 Μαΐου 1981, Μπρατσιλάβα, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Αγγλία 62-64, διά χειρός του νυν διευθυντή μάρκετινγκ της FIBA Πολ Στίμπσον.
24 Μαΐου 1982, Πόρτο, προκριματική φάση Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Ολλανδία 67-71, με τη σφραγίδα του Κέες Ακερμπουμ.
19 Μαΐου 1984, Παρίσι, προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Γερμανία 73-91 με πρωταγωνιστές τον Πάπερτ και τον Ζάντερ.
20 Μαΐου 1984, Παρίσι, προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία 104-106 με «δήμιους» τον Καρλ Τάθαμ και τον Μάρτιν Κλαρκ.
8 Σεπτεμβρίου 1984, Ελσίνκι, προκριματική φάση Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Βουλγαρία 72-79, με εκτελεστές τον Γκιόργκι Γκλούτσκοφ και τον Ιλία Εφθίμοφ.
9 Σεπτεμβρίου 1984, προκριματική φάση Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Φινλανδία 73-78 72-79, με πρωταγωνιστή τον Γιάρμο Λαϊτίνεν.
10 Σεπτεμβρίου 1984, προκριματική φάση Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Πολωνία 88-89, διά χειρός Ντάριους Ζέλιγκ.
14 Ιουλίου 1986, Βαρκελώνη, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Κούβα 66-74, με τον γυμναστή της Εθνικής Νίκο Σισμανίδη να υποστηρίζει ότι η ήττα οφείλεται στους χαμηλούς βιορυθμούς του Γκάλη (18π.) και με εκτελεστή τον Λεονάρντο Πέρεζ.
15 Ιουλίου 1986, Βαρκελώνη, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ελλάδα-Ισραήλ 79-82 (Μίκι Μπέρκοβιτς 27π.) με τον Σβι Σερφ να χρησιμοποιεί μια σύνθετη άμυνα «box and one» με τον Χεν Λίπιν πάνω στον Γκάλη και τον Λαβόν Μέρσερ να περιμένει στην κορυφή της ρακέτας.
20 Ιουλίου 1986, Μαδρίτη, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Κίνα 111-112, έργο του Γιουνγκ Λιουνγκ (27) και του Γιουνγκ Γιουνγκ (27) το βράδυ που ο Γκάλης έβαλε 49π. και βγήκε πρώτος σκόρερ του Μουντομπάσκετ, ξεπερνώντας τον Οσκάρ Σμιντ.
29 Νοεμβρίου 1989, Πάσαρτζικ, προκριματική φάση Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα-Βουλγαρία 78-84, με 29 πόντους του Γκιόργκι Μλαντένοφ (έναντι των 44π. του Γκάλη) και 26 ριμπάουντ του Γκιόργκι Γκλούτσκοφ!
25 Ιουνίου 1991, Ρώμη, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Τσεχοσλοβακία 113-123 στην παράταση, ενώ η Εθνική είχε προηγηθεί με διαφορά 20 πόντων, αλλά έχασε το ρυθμό της όταν διεκόπη το ματς για να βραβευθεί ο Γκάλης που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στη διοργάνωση. Απροσδόκητος ήρωας ο Γιαν Σβόμποντα με 32 πόντους (12/12 δίποντα, 8/8 βολές), που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή, αντικαθιστώντας τον τραυματία Οτο Ματίτσκι.
14 Νοεμβρίου 1992, Στοκχόλμη, προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Ελλάδα-Σουηδία με θύτη τον Ματίας Σάλστρομ (25π.) και τον Τόμας Γκέρκε (23π.).
23 Ιουνίου 1993, Καρλσρούη, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Ισραήλ 74-79, με τον βραχύσωμο Αντι Γκόρντον να εκτελεί με 38άρι και 8 στα 8 τρίποντα!
11 Οκτωβρίου 1995, ΟΑΚΑ, προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Ελλάδα-Λευκορωσία 77-82 , με θύτη τον Βαλέρι Νταϊνέκο (25π.).
26 Νοεμβρίου 1997, ΟΑΚΑ, προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Ελλάδα-Σλοβενία 76-79, με 32 πόντους του γερόλυκου Ματίας Τοβόρνικ.
21 Ιουνίου 1999, Ντιζόν, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Γερμανία 58-59, με πρώτο σκόρερ τον προερχόμενο από την πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ, Ντιρκ Νοβίτσκι (21π.) και δήμιο τον Βλάντιμιρ Μπογκόγεβιτς, ο οποίος σκόραρε στη λήξη και μας προκάλεσε συγκοπή!
22 Ιουνίου 1999, Ντιζόν, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ελλάδα-Τσεχία 72-83, με 26 πόντους (5/8 τρίποντα) του τότε άγνωστου Λιούμπος Μπάρτον, που αγωνιζόταν στην κολεγιακή ομάδα του Βαλπαραΐσο.
3 Σεπτεμβρίου 2001, Αττάλεια, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ελλάδα- Γερμανία 75-80, με 25 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι, που πέτυχε πάνω από δέκα ίδια καλάθια στο pick n' roll με τον Μάρκο Πέσιτς. Η Εθνική προηγήθηκε με διαφορά 22 πόντων στο 18ο λεπτό, ενώ στο τελευταίο δίλεπτο ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε 1/6 βολές!
Η επόμενη πράξη αυτού του δράματος ανέβηκε προχθές το βράδυ στη σκηνή του «Poliedro» του Καράκας, όπου δυστυχώς το καθοριστικό κτύπημα για το νοκ άουτ ο εορτάζων Σταλόνε δεν το άφησε στα χέρια του Σπανούλη, αλλά στου Ντακουντούρο!
Πηγή: Goal

Παίκτες-εργαλεία!!

Παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις ψάχνει ο Κατσαβάκης.
Παίκτες-εργαλεία
Ο Μάκης Κατσαβάκης γνωρίζει δυο πράγματα σίγουρα. Το ένα ότι η ομάδα στο αγωνιστικό έχει πολλές ελλείψεις και μάλιστα σε συγκεκριμένες θέσεις και το άλλο ότι η διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να ανοιχτεί πολύ στο κομμάτι της ενίσχυσης αφού τα οικονομικά είναι περιορισμένα.
Έτσι με γνώμον αυτο προσπαθεί να βρει παίκτες ...ελβετικούς σουγιάδες. Να έχουν δηλαδή την ικανότητα να αγωνιστούν σε περισσότερες από μια θέσεις στο γήπεδο. Ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι στο οποίο έχει διαγνώσει τα περισσόιτερα κενά και την ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση.
Όλα τα ονόματα άλλωστε που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, άσχετα ποιους τελικά αποκτήσει ο Άρης, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ότι έχουν την ευχέρεια να βοηθήσουν σε διάφορες θέσεις της άμυνας. Κλασσικές περιπτώσεις οι δυο έμπειροι αμυντικοί που ακούστηκαν για τη θέση του στόπερ.
Τόσο ο Ντολεζάι που είναι η πρώτη επιλογή, όσο και ο Μαιστόροβιτς, μπορούν να αγωνιστούν και στο κέντρο της άμυνας αλλά και στα χαφ. Με αυτό τον μπούσουλα θα συνεχιστεί η αναζήτηση και τις επόμενες μέρες, πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις που είναι πάντα σε συνάρτηση με το οικονομικό.
Πηγή: allaboutaris.com

Μία που...α στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Είναι μοναδική η ικανότητα – επειδή περί τέτοιας πρόκειται – στον ΠΑΟΚ γενικά, να κάνουν τη
Μία που...α στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!
Ως εκ τούτου δεν θα αποτελούσε εξαίρεση και το πόρισμα του ελέγχου του Ερασιτέχνη (παγκόσμια πρωτοτυπία…) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Το πόρισμα αυτό το έχουν …πάρει πολλοί μαζί («να οργανωθείτε, παιδιά …») και πολλοί ξεχωριστά. Με άλλα λόγια; Το κατάντησαν που…α! Με ποιο αντίτιμο; Ο χρόνος θα δείξει. Και το έκαναν σε μία εποχή κατά την οποία και το παρόν και το μέλλον ουδόλως εξαρτάται από …αυτήν!
Η ουσία του θέματος βέβαια, είναι η εδώ και μήνες έρευνα των στοιχείων του πορίσματος από τον ΣΔΟΕ. Με εισαγγελική παραγγελία, μάλιστα. Έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους. Έχουν κάνει εφόδους στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξετινάζοντας τα βιβλία της. Με λίγα λόγια; Ασχολούνται οι αρμόδιοι Ως εκ τούτου προς τι απασχολούνται οι – της συγκεκριμένης κατάστασης – αναρμόδιοι;
Η αλήθεια πάντως, είναι ότι το συγκεκριμένο πόρισμα που…α, το οποίο όταν είδε πρώτη φορά το φως της ημέρας, χαμηλότερους ρύπους εξέβαλε, βρίθει σκοτεινών κι υπόπτων πτυχών. Αναδύει δε, μία εσάνς αηδίας για τα πλείστα όσα παραπτώματα (κατ αρχήν …) κακοδιαχείρισης. Συμπέρασμα; Έχει ψωμί το πόρισμα! Ναι, αλλά όσο είναι στα χέρια της ποινικής κι οικονομικής δικαιοσύνης, όλες οι άλλες στενές επαφές – οποιουδήποτε τύπου – μόνον προσωπική ηδονή προσφέρουν! Δεν ωφελούν την υγεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι παράπλευρες εμπλοκές. Την βλάπτουν. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αγωνίζεται να σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση. Πέρασε σαράντα κύματα. Πήγε κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Υπερέβη εμπόδια τα οποία έστησαν άλλης ΠΑΕ (στην Τούμπα την «ζωγραφίζουν» ως μοναδική έχουσα αγωνιστικό συμφέρον!) εξυφαίνοντας πλείστες όσες πλαστές αντιδράσεις Παράδειγμα; Η εμπλοκή της ΕΕΑ στην ταμειακή διευκόλυνση του Ιβάν Σαββίδη. Η δήλωση του Λούσιο Φιλομένο περί μη οικονομικής τακτοποίησης του. …
Ελάτε όμως, που κόντρα σε αυτές τις τριχιές, έρχεται η …τρίχα (επειδή ήδη ασχολούνται οι αρμόδιοι) του πορίσματος. Αποπροσανατολίζει του φίλους του ΠΑΟΚ. Προκαλεί αναβρασμό. Σηκώνει κουρνιαχτό. Κι αναζητώντας το δένδρο στην Τούμπα, χάνουν και το δάσος.
Όλα αυτά για μία που…α (έτσι κατάντησε το περιβόητο πόρισμα) στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την οποία κάποιοι αναρμόδιοι – κατά την παρούσα φάση – απασχολούνται ενώ ήδη ασχολούνται οι αρμόδιοι …
Γι αυτό επιμένουμε εμείς από τούτη εδώ τη γωνιά του pamesports.gr περί της εμμονής στον ΠΑΟΚ να κάνουν την τρίχα, τριχιά. Ή – εάν θέλετε – να βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια για να βλέπουν καλύτερη. Και τούτο ενώ ήδη τα άφησαν στα χέρια των ειδικών.
Πηγή: pamesports.gr

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία!!

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή χαρίζει υγεία και μακροζωία! Διαβάστε 17 λόγους που το σεξ κάνει καλό, όπως λένε οι σχετικές μελέτες...
Το σεξ κάνει καλό στην υγεία
1. Καλή ψυχική υγεία
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.
3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ. 
4. Θεραπεία δέρματος
Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.

5. Απώλεια βάρους
Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!
6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.
7. Αύξηση ελκυστικότητας
Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.
8. Όξυνση της όσφρησης
Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.
9. Παυσίπονη δράση
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…
10. Καλή στοματική υγιεινή
Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.
11. Καλό αναπνευστικό σύστημα
Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.
12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.
13. Ορμονική προστασία
Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.
14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα
Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.
15. Κατά της ακράτειας
Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.
16. Καλή ποιότητα ύπνου
Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.
17. Αντικαρκινική δράση
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.
πηγή: sportygossip.com

Αυγά στους δημοσιογράφους!!

Περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκαν στο Πανηπειρωτικό, βάζοντας όμως στο στόχαστρό τους σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων του Τύπου της πόλης!
Αυγά στους δημοσιογράφους!
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως τα χυδαία συνθήματα ξεκίνησαν κατά την ώρα του αγιασμού, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των επίσημων προσκεκλημένων.
Ενδεικτική ήταν η κίνηση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε ενώ τη δυσφορία του δεν έκρυψε τόσο ο Γιώργος Χριστοβασίλης με τη συζυγό του όσο και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Σουκουβέλος.
Μάλιστα, την ίδια στιγμή, κάποιοι από τους οπαδούς του ΠΑΣ δεν δίστασαν να πετάξουν αυγά αλλά και ένα μπουκάλι σαμπουάν!
Πηγή: Goal

"Στην Εθνική μέχρι τα 40 μου"!

Ο Βασίλης Σπανούλης βγήκε μπροστά μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη Νιγηρία και δήλωσε πιστός στρατιώτης της Εθνικής. "Η άμυνα ήταν το πρόβλημα".
"Στην Εθνική μέχρι τα 40 μου"!
"Δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνει δικαιολογίες, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε για να προετοιμαστούμε", ήταν τα πρώτα λόγια του στους δημοσιογράφους στο Καράκας περνώντας στην ουσία του προβλήματος, δηλαδή στην άμυνα:
"Ποτέ δεν βρήκαμε 2-3 παιδιά να μας ανεβάσουν στην άμυνα. Κάθε ομάδα χρειάζεται χημεία και ρόλους. Αλλοι παίκτες έχουν περισσότερες αρμοδιότητες στην επίθεση, άλλοι έχουν το ρόλο να σταματήσουν τον καλύτερο αντίπαλο. Είναι αυτή η λεγόμενη βρώμικη δουλειά, που μας έλειψε από το Προολυμπιακό.
Στην επίθεση παίζαμε καταπληκτικά, ακόμα και με τη Νιγηρία πετύχαμε κοντά στους 80 πόντους. Είχαμε καταπλητικό πάσινγκ γκέιμ, δίναμε ασίστ, ήμασταν εύστοχοι, στην επίθεση κάναμε τρομερή δουλειά, αλλά χάσαμε λόγω της άμυνας. Επαναλαμβάνω δεν βρήκαμε τα 2-3 παιδιά που θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Μπορεί να την έκαναν στην ομάδα τους, αλλά εδώ δεν βρήκαμε τη σωστή χημεία στην άμυνα".
Όσο για το τι έφταιξε για τον αποκλεισμό; "Πραγματικά μου αρέσει να παίζω στην Εθνική, να αγωνίζομαι για τα χρώματα της Ελλάδας και πραγματικά με πίκρανε αυτό που συνέβη. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες, υπάρχουν και οι κακές στιγμές και μία από αυτές είναι τώρα.
Ετσι είναι τα σπορ, αλλά να θυμάστε πάντα πως όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Η ομάδα νικάει, η ομάδα χάνει στα ομαδικά αθλήματα. Δυστυχώς δεν βγάλαμε παίκτες καμικάζι, παρασυρθήκαμε κι εμείς από την επιθετική μας απόδοση. Πρώτη φορά παρασυρθήκαμε όλοι μας τόσο πολύ. Πέσαμε στην παγίδα. Φυσικά και δεν τους υποτιμήσαμε, τους είδαμε και με τη Λιθουανία".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ξανά στα λάθης της άμυνας: "Εννοείται πως η ομάδα είχε περισσότερο ταλέντο και έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση, αλλά αυτό δεν φτάνει. Κι όταν ένα ματς καταλήγει να κρίνεται σε ένα σουτ, όλα μπορούν να γίνουν. Να το βάλεις, να το χάσεις, να το βάλουν οι αντίπαλοι, να γίνει φάουλ και να μην σφυριχθεί.
Μέχρι το 25' ελέγχαμε το ματς, αλλά πληγωθήκαμε από την αμυντική μας απόδοση. Κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι κουράστηκα να βάζουμε καλάθια και να τα δεχόμαστε αμέσως. Τα βάζαμε και τα τρώγαμε. Ε, δεν γίνεται έτσι. Είτε παίζεις με την Ισπανία, είτε με τη Νιγηρία, πρέπει να παίξεις άμυνα για να κερδίσεις. Δεν γίνεται αλλιώς".
Το σύνθημα του "V Span" για το μέλλον είναι ξεκάθαρο: "Κάθε εμπόδιο λένε πως είναι για καλό. Πρέπει η Εθνική να μπει πάνω απ' όλους και όλα. Να ανασυνταχθούμε όλοι πραγματικά, να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί σε όλα, πιο συγκεντρωμένοι. Οπως μας είπε και ο Νίκος Φιλίππου, την Εθνική μπάσκετ την κυνηγά μια κατάρα με τα προολυμπιακό. Από τότε που έπαιζαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ακόμα. Τα ίδια παθαίναμε. Στα προολυμπιακά εκτός Ελλάδας έχουμε 0 στα 10".
Σε ερώτηση για το αν ο Σπανούλης θα είναι εδώ και του χρόνου, απάντησε:
"Αν μπορώ, αν με βαστούν τα πόδια μου και είμαι υγιής, θα παίζω μέχρι τα 40 μου στην Εθνική. Οποιος κι αν μπορεί να είναι ο ρόλος μου ως τότε, αρκεί να είμαι υγιής επαναλαμβάνω.
Η Εθνική μου έχει προσφέρει πολλά και θα είμαι πάντα εδώ για να της τα ανταποδώσω, την αγαπάω αυτή την ομάδα. Μου έχει δώσει πολλές χαρές και πολλές λύπες όπως αυτή εδώ στο Καράκας. Θα είμαι πάντα πρόθυμος να προσφέρω"!
Κι αφού δήλωσε παρών από τώρα για το Ευρωμπάσκετ του 2013, έδειξε και τον στόχο...
"Γενικά πρέπει να υπάρχει ισορροπία στις αντιδράσεις, στις νίκες και στις ήττες. Κάτι δεν πήγε καλά, αποτύχαμε και το ξέρουμε. Κάνουμε την αυτοκριτική μας, κοιτάμε τι δεν πήγε καλά. Ομως χάσαμε κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.
Πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε και του χρόνου να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, ώστε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Να επιστρέψει η Εθνική στη φυσική της θέση".

Mε Αρκούδα θα τους "φάει";

Ο Άρης θα αποκτήσει τον 22χρονο αμυντικό από την Καλλιθέα.
Mε Αρκούδα θα τους "φάει";
Ο Μάκης Κατσαβάκης γνωρίζει καλά τον 22χρονο αμυντικό με τον Άρη να έχει έρθει ήδη σε καταρχήν συμφωνία με τους ανθρώπους της Καλλιθέας.
Ο νεαρός παίκτης αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και φέτος είχε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.
Προέρχεται από τις ακαδημίες της Καλλιθέας, όπου αγωνίζεται σε όλη την καριέρα του, εκτός από ένα χρόνο που έκανε το "αγροτικό"του στη Θήβα. Και ο Αρκούδας αποτελεί εναλλακτική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας.
Την ίδια ώρα, οι "κίτρινοι" εξετάζουν την περίπτωση του Ανδρέα Ηρακλή, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις ως εναλλακτική επιλογή, μια και αγωνίζεται τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικός μέσος.
Πηγή: allaboutaris.com

Η Εθνική -των τελευταίων ετών- είναι όντως συνεπής: Στην αποτυχία!!

Το να χάνεις δεν σημαίνει αυτοκαταστροφή. Δεν σημαίνει ολική ρήξη με την επιτυχία στο μέλλον, ούτε σε καθιστά εύκολο στόχο στο ρινγκ της κριτικής. Ολα μπορεί να συμβούν. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Η Εθνική -των τελευταίων ετών- είναι όντως συνεπής: Στην αποτυχία!
Ακόμα και να αποκλειστεί η εθνική ομάδα μπάσκετ από τη Νιγηρία. Ακόμα και αυτό; Ως φαίνεται, ναι! Αποχαιρετήσαμε άδοξα το Λονδίνο διότι εκ του αποτελέσματος δεν αξίζαμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν τα καταφέραμε να πάμε απευθείας μέσω του Ευρωμπάσκετ, δεν τα καταφέραμε ούτε και στο προολυμπιακό, ε, στην τρίτη ευκαιρία απλώς καίγεσαι.
Αυτό συνέβη, λοιπόν, στο μακρινό Καράκας: κάηκε η γούνα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις και με βάση την ελληνική ψυχοσύνθεση του μέσου... γραφιά, θα αρχίσει ο γνωστός εξάψαλμος για την αδυναμία του Ζούρου να επιβληθεί, για την άμυνα που ξεχάσαμε ότι είναι το βασικό μας προσόν, για την υποτυπώδη προετοιμασία (λόγω πίεσης χρόνου) που έκανε η ομάδα, για την ομοσπονδία που ζει κλεισμένη στο κάστρο της, για να τον κακό μας τον καιρό που δεν λέει και να τελειώσει. Ε, όλα αυτά είναι πάνω κάτω αληθή και ουδείς μπορεί να τα αμφισβητήσει.
Ακόμα κι έτσι, όμως, όταν είσαι η Εθνική Ελλάδας δεν δικαιούσαι να χάσεις έναν μεγάλο στόχο από την «άγραφη» Νιγηρία. Ναι, ξέρω είναι άτοπο αυτό που γράφω, όμως επιμένω: δεν δικαιούσαι να χάσεις. Κερδίζουν από μόνες τους οι φανέλες. Πώς γίνεται αυτό; Δεν ξέρω, αλλά στον αθλητισμό γίνεται. Ο εγωισμός και η φιλοδοξία του ανώτερου μπορούν να υπερκεράσουν ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα βρεθούν στον δρόμο σου.
Αν χάναμε από τη Λιθουανία ή τη Ρωσία, σαφώς και θα ήταν κατανοητό και ευεξήγητο. Μα, από τη Νιγηρία; Χρειαζόμαστε ένα διαιτητικό σφύριγμα στο ύστατο δευτερόλεπτο του αγώνα για να νικήσουμε τους Νιγηριανούς; Αν ναι, τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.
Από χθες γίνεται συνεχής επίκληση του φαντάσματος της Ντιζόν και συνακόλουθα το πισωγύρισμα της Εθνικής σε μεμψίμοιρες και δυσκολοχώνευτες καταστάσεις. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και ένας κίνδυνος. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στις τελευταίες δύο διοργανώσεις που πήρε μέρος η εθνική ομάδα τα αποτελέσματα που έφερε δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά.
Στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας δεν προσεγγίσαμε ούτε καν την πρώτη 8άδα, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η έκτη θέση θεωρήθηκε κάτι παραπάνω από τιμητική και τώρα στο προολυμπιακό ήρθε το απόλυτο πατατράκ. Είναι όλα αυτά τυχαία; Ερχονται ως εξαίρεση που προσπαθεί να καταβαραθρώσει τον κανόνα;
Ας μη γελιόμαστε: τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν επαναλαμβάνεται. Η ομοσπονδία ενδεχόμενα να βγάλει προς τα έξω την πολεμική που της γίνεται από τα ανώτατα κλιμάκια της FIBΑ από τη στιγμή που ο Βασιλακόπουλος δεν είναι μέσα στα πράγματα. Ο Ηλίας Ζούρος θα επικαλεστεί (όπως και το έκανε) την κακή διαιτησία στο ματς με τη Νιγηρία. Συγγνώμη, αλλά όλα αυτά δεν πείθουν. Ούτε καν μικρά παιδιά. Επαναλαμβάνω: χάσαμε το Λονδίνο από τη Νιγηρία.
Μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Αγγλίας από το πρόσφατο Euro οι συμπατριώτες τους δημοσιογράφοι άριχσαν να πικάρουν τους παίκτες. Μια εφημερίδα μάλιστα τους παρότρυνε να αρχίσουν να παίζουν τένις μπας και τα καταφέρουν καλύτερα στο τουρνουά του Γουίμπλεντον. Εμείς δεν μπορούμε να πράξουμε αναλόγως. Δυστυχώς, δεν έχουμε ούτε... καλό τένις.
Πηγή: Goal

Λατρεία για Φορλάν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 3.000 φίλοι της Ιντερνασιονάλ υποδέχτηκαν σαν ήρωα τον Ντιέγκο Φορλάν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε. Δείτε τα πλάνα!
Λατρεία για Φορλάν! (ΒΙΝΤΕΟ)
"Ήταν μία απίστευτη υποδοχή. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ερχόταν τόσος κόσμος στο αεροδρόμιο για να με δει", τόνισε ο Φορλάν που πήρε τη φανέλα με το νούμερο "9".











Βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους της γυναίκας!

Επτά γενετικούς δείκτες οι οποίοι συνδέονται με το μέγεθος του γυναικείου στήθους ανακάλυψαν οι επιστήμονες.
Βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους της γυναίκας
Είναι από καιρό γνωστό ότι η κληρονομικότητα μπορεί να καθορίζει το μέγεθος του μαστού, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με αυτό.
Επίσης, δύο από τους παράγοντες που σχετίζοντια με το μέγεθος του στήθους είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Νίκολας Έρικσον, ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών της εταιρείας 23andMe, ότι ορισμένοι από τους παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη του στήθους σχετίζονται επίσης και με την εμφάνιση καρκίνου.
Προηγούμενη έρευνα συνέδεε την πυκνότητα του μαστού με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ υπήρξαν επίσης έρευνες που εντόπισαν σύνδεση μεταξύ των μεγάλων μαστών σε λεπτές γυναίκες και της ασθένειας. Η εν λόγω, πάντως, έρευνα δεν αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ μεγέθους του μαστού και του καρκινου, αλλά ωστόσο πιθανότατα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να εξακριβώσουν τι ρόλο παίζει η δομή του στήθους όσον αφορά τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Πηγή: newsbeast.gr