Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Η Μπάγερν... αλλοιώνεται!!

Η Μπάγερν... αλλοιώνεται
Τα πάντα είναι ζήτημα οπτικής γωνίας. Η πρόσληψη του Ματίας Ζάμερ στη Μπάγερν μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους.
Είτε ως «ψαγμένη», είτε ως μια κίνηση πανικού, ή μπορεί να είναι και κάτι από τα δύο.

Το σίγουρο είναι πως δύο χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά. Πολλώ δε όταν σε αυτό το διάστημα η Ντόρτμουντ γιγαντώνεται και δείχνει ικανή να παγιώσει μια νέα κατάσταση, στην οποία αυτή θα είναι το αφεντικό, στη Μπουντεσλίγκα.

Τι έκανε η Μπάγερν για να την σταματήσει τα τελευταία δύο χρόνια; Τη συνήθη τακτική της. Εβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, έφερε ότι καλύτερο μπορούσε κι έναν προπονητή, Γιουπ Χάινκες, ο οποίος να μπορεί να... χαϊδεύει τα αυτιά των ποδοσφαιριστών και να κρατήσει τις ισορροπίες. Το πλάνο δεν έπιασε. Οι ντίβες έγιναν περισσότερο ντίβες και η ταμπέλα του loser σε μια -υποτίθεται- χρυσή γενιά Γερμανών ποδοσφαιριστών μπήκε φαρδιά πλατιά στους Βαυαρούς μετά το χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε αυτός.

Ο Ζάμερ είναι τύπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θα κανακεύει κανέναν (είναι γνωστό από το παρελθόν του βέβαια πως είναι αρκετά αθυρόστομος), θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ξέρει να κινείται παρασκηνιακά και φυσικά είναι μια προσωπικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ποδοσφαιριστή της Μπάγερν, όπως ο προηγούμενος αθλητικός διευθυντής, Κρίστιαν Νέρλινγκερ, ο οποίος λειτουργούσε περισσότερο ως διακοσμητικό στοιχείο.

Στην... άλλη οπτική όμως, ενδεχόμενως αυτή η πρόσληψη να είναι και η πρώτη παραδοχή ήττας της Μπάγερν. Ο πρόεδρος των Βαυαρών, Ούλι Χένες, κατά το παρελθόν ήθελε πολύ τον παίκτη Ζάμερ, αλλά η... χυλόπιτα πήγαινε σύννεφο. Μέχρι που κάποια στιγμή προσπάθησε να τον... μειώσει κατά τη λαϊκή ρήση του «ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Τώρα απευθύνθηκε σε αυτόν κυρίως επειδή ξέρει τα... κατατόπια της Ντόρτμουντ. Κοινώς η Μπάγερν πάει να νικήσει τη Ντόρτμουντ, προσπαθώντας να γίνει κάτι από... Ντόρτμουντ, αφού ο Ζάμερ ήταν παίκτης-σύμβολο για τους Βεστφαλούς. Πλέον είναι ο μοναδικός παράγοντας της Μπάγερν που δεν είναι παλαίμαχος του συλλόγου. Αν αυτό δεν είναι αλλοίωση ταυτότητας, τότε τι είναι;
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: