Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Το «next big thing» του ΠΑΟΚ!»

Το «next big thing» του ΠΑΟΚ!»
Ένα από τα μεγαλύτερα, όπως τον είχαν χαρακτηρίσει παλιότερα, ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου θα επιχειρήσει να κερδίσει συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ!
Ο Τζιλς Μπαρνς θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες την προετοιμασία των Θεσσαλονικιών και το sday.gr σας παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της καριέρας του.

Πως και πότε χαρακτηρίστηκε «next big thing» από τα αγγλικά ΜΜΕ,  ποιοι σπουδαίοι προπονητές του προσέφεραν συμβόλαιο συνεργασίας, τι βραβεία έχει κατακτήσει και πότε η τύχη του γύρισε την πλάτη…

Η ανακάλυψη!

Το 2005 ηλικία 17 ετών ο Μπαρνς προάχθηκε στην πρώτη ομάδα της Ντέρμπι και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του χάρη στην εισήγηση του υπεύθυνου ακαδημιών της ομάδας Γκράχαμ Γουέστλι! Πρόκειται για τον άνθρωπο- μετρ στην «εξαγωγή» ταλέντων, καθώς στο βιογραφικό του έχουν καταγραφεί οι «ανακαλύψεις» παικτών όπως οι Ντάιερ, Χάντλστοουν και Άπσον!

Giles-Barnes-001.jpg

Η επιλογή του τον δικαίωσε, καθώς στο πρώτο του παιχνίδι- στην ήττα με 1-0 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ ο Μπαρνς ανακηρύχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Η αντιμετώπιση των  Μέσων

Αμέσως και χωρίς να περιμένουν νέα «παράσταση», τα ΜΜΕ της Αγγλίας έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν «the next big thing» του αγγλικού ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο μάλιστα για παίκτη με βλέψεις Πρέμιερ Λιγκ και πορεία ανάλογη του Χάντλστοουν- ο οποίος εδώ και κάποια χρόνια αποτελεί σημαντικό μέλος της Τότεναμ! Τα σχόλια έγιναν διθυραμβικά όταν κλήθηκε απευθείας στην εθνική Αγγλίας U19.

Η κατηφόρα…

Δυστυχώς για τους ίδιους, αλλά κυρίως για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, η πορεία του δεν ήταν αναμενόμενη. Το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη της σεζόν 2006-07 για την Ντέρμπι δεν άλλαξε όσα είχε αποφασίσει η μοίρα για το μέλλον του.

barnes_666x450_433653a.jpg

Έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στα «κριάρια», ο Μπαρνς μπήκε στο μάτι του τότε προπονητή της Φούλαμ και νυν της εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χότζον! Το ενδιαφέρον μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση και ο παίκτης «must see», όπως τον αποκαλούσαν στην Αγγλία, μετακόμισε με τη μορφή δανεισμού στους «κότατζερς». Ορισμένα προβλήματα τραυματισμών, όμως, δεν του έδωσαν την ευκαιρία να «πιάσει» στη Φούλαμ και από εκείνο το σημείο  άρχισε η… κατηφόρα!

Από το κακό στο χειρότερο…

Η απόφαση τον Ιούλιο του 2009 πάρθηκε. Ο Ρόι Χότζον ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να του προσφέρει νέο συμβόλαιο και μοιραία ο Μπαρνς επέστρεψε στην Ντέρμπι! Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ωστόσο, ένα νέο πρόβλημα τραυματισμού «χτύπησε» τον 24χρονο μέσο στο φιλικό με την Στόουκ, δίνοντάς του ουσιαστικά την χαριστική βολή!

Στους μήνες που ακολούθησαν ο Άγγλος μέσος δεν κατάφερε να δείξει σημάδια ανάκαμψης και μοιραία τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του.

Η Γουέστ Μπρομ τoν πίστεψε!

Με… παρακαταθήκη τις καλές του σεζόν, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα,  ο Μπαρνς δεν δυσκολεύτηκε να βρει ομάδα. Η Γουέστ Μπρομ πίστεψε στο ταλέντο και την μελλοντική του «αναγέννηση» και στις αρχές του 2010 του προσέφερε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους, με την προοπτική επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο!

giles-barnes1.jpg

Προπονητής στην ομάδα τότε ήταν ο νυν της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος είχε… από κοντά τον Άγγλο μέσο και σε κάθε ευκαιρία του έδινε λεπτά συμμετοχής (πέρασε σε 13 παιχνίδια ως αλλαγή). Η παρουσία της ομάδας, ωστόσο, με την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ δεν ήταν η προβλεπόμενη και αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού!

Τη θέση του πήρε ο Ρόι Χότζον, ο άνθρωπος που την περασμένη σεζόν είχε «κόψει» τον Μπαρνς από τη Φούλαμ! Η συνέχεια, δεν χρειάζεται να γραφτεί… Από τις πρώτες αλλαγές που έκανε στην ομάδα, ήταν να του πει ξανά «αντίο»!

Το κεφάλαιο Ντονκάστερ

Πέρυσι, όντας ξανά… άνεργος, ο 24χρονος άσος αποδέχθηκε την πρόταση της Ντονκάστερ και μετακόμισε για ένα χρόνο στο «Keepmoat Stadium»! Ήταν ίσως η πιο σωστή του επιλογή…
Πήγε σε μια ομάδα που αποτελείτο κατ’ εξοχήν από πάλαι ποτέ σπουδαία ταλέντα, με φθήνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια. Βρισκόταν με λίγα λόγια ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που γνώριζαν καλά τι εστί «από τα ψηλά στα χαμηλά», όπως οι Ελ Χατζί Ντιούφ, Πασκάλ Τσιμποντά και Φρέντι Πικιόν!

136533240_crop_450x500.jpg

Περισσότερο δυνατός από ποτέ, έχοντας απαλλαχτεί πλήρως από τα προβλήματα τραυματισμού του, ο Μπαρνς αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια της Ντονκάστερ και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, θυμίζοντας πολύ τον άνθρωπο που λίγα χρόνια νωρίτερα θεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι «μνηστήρες» και ο ΠΑΟΚ!

Τα πεπραγμένα του την περασμένη περίοδο έκαναν αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να «τσεκάρουν» την περίπτωσή του. Στα τέλη Μαρτίου το όνομά του ενεπλάκη στα ρεπορτάζ των Έβερτον, Σουόνσι και Γουέστ Χαμ, χωρίς ωστόσο να προκύψει επίσημη κρούση!

Και φτάσαμε στο σήμερα! Ο ΠΑΟΚ, δια μέσου του Γιώργου Δώνη, «ξεψάχνισε» την πορεία του και αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει συμβόλαιο, αλλά και τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο ίδιος θα βρίσκεται την Κυριακή στην Ολλανδία για να ακολουθήσει την προετοιμασία με τους μελλοντικούς (;) του συμπαίκτες και άπαντες στις τάξεις των Θεσσαλονικιών ευελπιστούν να αποδειχθεί «χρυσή μεταγραφή», σε μια προσπάθεια για το βήμα παραπάνω της ομάδας τη νέα αγωνιστική σεζόν!







πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: