Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι "πλανητάρχες" του ποδοσφαίρου!!

Με τη βοήθεια του «bleacherreport» ακτινογραφούμε τους πέντε πολυτιμότερους παίκτες, που κυριαρχούν στις μέρες μας, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Οι "πλανητάρχες" του ποδοσφαίρου
5. Αντρές Ινιέστα
Θεωρείται ένας από τους πλέον εγκεφαλικούς παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γέννημα θρέμμα Καταλανός, ήταν το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Μπαρτσελόνα, πολύ πριν γίνει σούπερ σταρ. Η αλήθεια είναι πως η αξία του από το διεθνές, ποδοσφαιρικό σταρ σύστεμ, άργησε να έρθει, καθώς στο ξεκίνημα της καριέρας του, επικρατούσε η άποψη «που πάει η Μπατσα με τους άγνωστους, Ινιέστα, Τσάβι κλπ». Πολυθεσίτης μέσα στο γήπεδο, ξεκίνησε σαν χαφ, αλλά τελευταία παίζει ως αριστερός επιθετικός, στο 4-3-3 της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας.
Παρά το γεγονός πως έχει σκοράρει μόλις 41 γκολ στις 408 εμφανίσεις του με τη Μπαρτσελόνα, τα γκολ του είναι πάντα καθοριστικά. Πχ το 2009 με δικό του τέρμα, χάρισε στη Μπάρτσα, την πρόκριση στον τελικό του Champions League στον ημιτελικό με την Τσέλσι, και το 2010, έβαλε το γκολ, που ανακήρυξε την Ισπανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια, στον τελικό του Μουντιάλ.
Ο Ινιέστα στα 28 του έχει το περιθώριο να πρωταγωνιστήσει για αρκετά ακόμα χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το κάνει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας.
4. Ράνταμελ Φαλκάο
Η Κολομβία δεν είναι πλέον υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Φαλκάο είναι σημείο αναφοράς.
Ο 26χρονος επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια μηχανή παραγωγής γκολ και το όνομα του, είναι πλέον, άρρηκτα συνδεδεμένο με το Europa League, καθώς το έχει κατακτήσει δυο σερί φορές, με τις Πόρτο και Ατλέτικο.
Το 2009, το δαιμόνιο τμήμα σκάουτινγκ των «Δράκων», ξόδεψε μόλις 4 εκ. ευρώ, για να τον αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ, και δικαιώθηκε με τη μία, καθώς ο Φαλκάο την πρώτη του σεζόν, πέτυχε 34 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε το Europa League και η Πόρτο έβαλε πέρσι, τέτοια εποχή, περίπου 40 εκ. ευρώ στα ταμεία της, καθώς τον πούλησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Με τους «ροχιμπλάνκος» έβαλε 33 γκολ σε 42 εμφανίσεις, κατέκτησε και πάλι το Europa League, και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να δώσει 50 εκ. ευρώ στους Μαδριλένους για να τον αποκτήσει.
3. Νεϊμάρ
Εδώ και μια, περίπου, διετία, θεωρείται το «next big thing» του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Τζούνιορ ή σκέτο Νεϊμάρ, έχει ήδη πετύχει 9 γκολ στις 18 εμφανίσεις του με τη «σελεσάο», και 100 γκολ με τη Σάντος, μέσα σε τέσσερις σεζόν. Και είναι μόλις 20 ετών.
Πέρσι τον Αύγουστο σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάντος, έως το 2014, απορρίπτοντας την πρόταση ύψους 60 εκ. ευρώ, που είχε καταθέσει η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του.
Παρόλα αυτά είναι ο 7ος πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, σύμφωνα με το «France Football» και τα... στοιχήματα που παίζουν είναι, σε πόσα χρόνια, θα βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας. Λίαν συντόμως, αν και στη Ρεάλ προβληματιζόντουσαν για τα περίεργα κουρέματά του.
Καθένας με τις ιδιοτροπίες του...
2. Κριστιάνο Ρονάλντο
Μπορεί να έχει φανατικές αντιπάθειες, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δικαιωματικά έχει θέση στη λίστα. Το καλοκαίρι του 2003 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε ένα φιλικό με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με τη λήξη της αναμέτρησης, οι παίκτες είπαν στον Σερ Άλεξ Φέργκουσον, «πάνε πάρε αυτόν τον... περίεργο, πιτσιρίκο, Πορτογάλο, θ' αφήσει εποχή».
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Η μεταγραφή του, από τους «Κόκκινους Διαβόλους» στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2009, κόστισε 94 εκ. ευρώ, ποσό ρεκόρ, που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ η ικανότητά του, στα φάουλ, αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο.
Αυτή τη στιγμή η αξία του υπολογίζεται στα 100 εκ. ευρώ, οπότε δύσκολα θα κάνει μεταγραφή στο άμεσο μέλλον. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να κατακτήσει κι άλλα τρόπαια, ωστόσο, ο κρυφός του στόχος, μια μεγάλη επιτυχία με την Εθνική Πορτογαλίας, δύσκολα θα εκπληρωθεί.
1. Μέσι
Τι μπορεί να γράψει κανείς για τον «La Pulga» που δεν έχει ήδη ειπωθεί; Στα 25 του έχει ήδη ανακηρυχτεί τρεις φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, έχει κατακτήσει ισάριθμα Champions League με τη Μπαρτσελόνα, και είναι αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής. Όσοι έχουν να του καταλογίσουν κάτι, αφορά τις εμφανίσεις του με το εθνόσημο, που σίγουρα δεν είναι εφάμιλλες, με τις μεγαλοπρεπείς «παραστάσεις» που έχει δώσει, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Δύσκολα θα φύγει από το «Καμπ Νόου», εκτός αν κάποιος Σεΐχης, ιδιοκτήτης ομάδας, αποτρελαθεί, και δώσει 200 εκ. ευρώ στους Καταλανούς, για να τον αποκτήσει.
Κι όμως υπήρξε ομάδα που απέρριψε τον Μέσι.
Οι Γλάσκοου Ρέιντζερς τον είχαν δοκιμάσει πριν πάει στη Βαρκελώνη και τον προέτρεψαν να ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός από το ποδόσφαιρο, επειδή «ο σωματότυπός του δεν κάνει για το άθλημα».
Είναι τυχαίο το γεγονός πως η ιστορική ομάδα της Σκωτίας, υποβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες, στην Division Three;
Πηγή: thesporters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: